מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מותר לאכול מעדן חלב לאחר נטילתיניב03/02/2010
מותר לאכול מעדני חלב אחרי נטילת התרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכלי חלב ותרופות
ד``ר מרגלית לורבר04/02/2010אין כל מניעה לאכול מאכלי חלב אחרי נטילת התרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה מהירהאנוכי02/02/2010
שלום רב,
ברצוני לבצע בדיקת אלייזה (בערך חודשיים ושבוע לאחר המגע החשוד). אני יודע שבמרפאות האגודה למלחמה באיידס, ניתן לקבל את תוצאות הבדיקה בו במקום. הבנתי - בעקבות פרסומים בעיתונות - שמשרד הבריאות מתכנן גם כן לאשר ביצוע בדיקות דומות, אולם בשלב הראשוני הבדיקות תעשנה במקביל: בדיקת אלייזה רגילה ובדיקת אלייזה מהירה, וזאת כדי לבדוק אמינות. אני מבין שבינתיים משרד הבריאות לא מכיר בבדיקות אלה.
שאלתי היא האם כדאי לגשת לבדיקה מעין זו בכל אופן?
מודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה מהירה
ד``ר מרגלית לורבר04/02/2010הבדיקה עברה אישור FDA לפני שנים ומשמשת כבדיקה מאושרת ומהימנה במדינות רבות
התמהמהות השימוש בארץ איננה קשורה לאמינות אלא לסיבות אדמיניסטרטיביות בלבד.
הבדיקה אמינה ורגישה ומכל מקום מגובה ע"י בדיקת אלייזה רגילה - אין לך כל סיבה לחשוש מאמינות הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות! עזרת לי מאוד
אנוכי09/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסמנחם31/01/2010
שכבתי עם זונה 3 פעמים אבל עם קונדום תקין והכל.
היא מצצה לי גם ואני ירדתי לה והתנשקנו.
עכשיו אם יש לה איידס... אני יכול להידבק ממנה למרות ההגנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין
ד``ר מרגלית לורבר31/01/2010באם יחסי המין היו עם קונדום אין לך כל סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדום נקרעיניר31/01/2010
שלום, חזרתי מטיול מחו"ל שבו שכבתי עם זונה, במהלך המשגל לאחר כ 2 דקות הרגשתי שהקונדום נקרע, רצתי מבוהל ושטפתי את איבר המין, נבהלתי נורא ולא ידעתי מה לעשות, ביקשתי ממנה לבוא איתי על מנת שתבצע בדיקת איידס בבית חולים, היא הסכימה ויצאה שלילית, אבל אני יודע שזה רק ל 3חודשים אחורה, אני מת מפחד לא יכול לישון או לאכול כבר שבוע, יצא לי פצע אדום בבית השחי שנעלם אחרי 3 ימים, אנא עזרתך בתשובה למקרה, ואיפה אני יכול לעשות בדיקת קומבו בחיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבו
ד``ר מרגלית לורבר31/01/2010במרפאת משרד הבריאות ברחוב הפרסים בחיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונדום נקרע
יניר31/01/2010לגבי המקרה שצייניתי האם עלי לחשוש? אני כל היום במחשבות ולא מסוגל לתפקד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר מרגלית לובר - לגבי הקומבו
דוד01/02/2010ראיתי במספר הודעות שאת מציינת שניתן לעשות את הבדיקה במרפאות של משרד
הבריאות בפרסים בחיפה או בלוינסקי בת"א.
לאחר שבדקתי את הדברים והתקשרתי למרפאה בלוינסקי הם אמרו לי שהם לא עושים אצלם קומבו
ואי אפשר לעשות את בדיקת הקומבו במרפאות אלו, אלא רק
בבתי חולים עם הצגת תעודת זהות או במרפאות פרטיות ( עולה פי 5).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קומבו
ד``ר מרגלית לורבר01/02/2010למיטב ידיעתי מבצעים בדיקת קומבו במרפאת הפרסים בחיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונדום נקרע
יניר07/02/2010ביצעתי בדיקת קומבו לאחר 13 ימים והתשובה היתה תקינה, אני יכול להיות רגוע לאחר כל מה שסיפרתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קומבו
ד``ר מרגלית לורבר08/02/2010רצוי לבצע את הקומבו 3 שבועות אחרי הארוע - לטעמי רצוי שתחזור עליה, היא בוצעה מוקדם מדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לחוץ מצטערגלעד30/01/2010
הבדיקת קומבו שעשיתי הייתה כמעט 15 יום לאחר המקרה.כלומר שכבתי עם ההיא ביום שבת בשלוש בלילה וביצעתי את הבדיקה בשמונה בערב שבועיים אחרי. האם זהו זמן לגיטימי לביצוע בדיקת הקומבו? או עדיף לגשת מחר לבדיקה לאחר שלוש שבועות(סורי זו שאלה אינפנטילית אבל סתם בשביל לדעת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בבקשה תשובה לשאלה?
גלעד30/01/2010אפשר בבקשה תשובה לשאלה?
הסיבה שאני רוצה לעשות בדיקת קומבו נוספת היא בגלל שיומיים אחרי שעשיתי את הבדיקה הראשונה הופיע לי דלקת בגרון שלא הייתה לי אף פעם לפני.כדי להיבדק פעם שניה בקומבו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קומבו
ד``ר מרגלית לורבר31/01/2010הבדיקה אמינה אחרי 3 שבועות - ממליצה לחזור עליה שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קומבו
ד``ר מרגלית לורבר31/01/2010הבדיקה אמינה אחרי 3 שבועות - ממליצה לחזור עליה שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור מרגלית לורבר
גלעד01/02/2010ניגשתי לבדיקה שוב אחרי 3 שבועות היא יצאה שלילית.אפשר להיות רגוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד``ר מרגלית לורבר01/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי סיכוי הדבקות באיידס..עדי מנור28/01/2010
שלום לך,
יש לי בן זוג חדש שהתעקש פעמיים להיות בלי קונדום, מה שעורר אצלי כעס רב.
הוא טוען שהקונדום פוגע בהנאתו המינית.
שאלתי היא: באם הוא "גמר בחוץ" בפעמיים האלה, האם עדיין יש סיכוי ל"איידס"?
אני ממש מבוהלת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי הדבקה
ד``ר מרגלית לורבר29/01/2010גם מפעם אחת בלי קונדום אפשר להדבק - הנגיף נמצא בהפרשות אברי המין כולן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה הקודמת - גמר בחוץ
יעל02/02/2010הכוונה אם גמר בחוץ לחלוטין, על הגוף - הרי אין מגע בין נוזלי הגוף.
נכון ?
ושאלה נוספת - אם בן הזוג חיכך את האיבר שלו בנוזלי הסיכה של הבחורה - האם יכול להיות שפליטה לפני גמירה נגעה בה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה הקודמת - גמר בחוץ
יעל02/02/2010הכוונה אם גמר בחוץ לחלוטין, על הגוף - הרי אין מגע בין נוזלי הגוף.
נכון ?
ושאלה נוספת - אם בן הזוג חיכך את האיבר שלו בנוזלי הסיכה של הבחורה - האם יכול להיות שפליטה לפני גמירה נגעה בה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אענה לך
דוד02/02/2010הרופאה כבר אמרה לך את התשובה והיא כן!
לא משנה איפה ומתי הוא גמר.....ברגע שיש חדירה אפילו לשניה יש חילוף נוזלים
בין האיברים שאת לא יכולה לראות בעין.
עצם הגמירה מעלה את הסיכון עבורך כי אז רוב הנוזלים שלו נשארים בתוך הגוף שלך....
אבל גם ללא גמירה יש חילוף נוזלים.
וגם השאלה השניה - התשובה היא כן!!!
נ.ב אני לא רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה בקשה בקשה תשובהגלעד27/01/2010
לפני כשלוש שבועות קיימתי יחסי מין עם מישי עם קונדום ובשלב מסויים הוא נקרע.כול היחסים היו פחות מדקה וחלק מהדקה הייתי עם קונדום כמובן שלא גמרתי בפנים וגם היא לא גמרה. אני אישית מאמין שהסבירות שיש לה איידס או מחלה אחרת הוא גבוה. ביצעתי בדיקת קומבו כ15 יום לאחר המגע והבדיקה יצאה שלילית. חשבתי שאפשר להירגע כי למרות שאמרו שהבדיקה איננה אמינה לחלוטין, עדיין לא היה מקרה שבדיקת קומבו יצאה שלילית ובדיקת אלייזה יצאה חיובית(ככה הרופא שבדק אותי אמר).
בימים האחרונים אני לא מרגיש שום סימפטום של איידס חוץ מתחושה מוזרה שאני בולע. הסיבה שאני נלחץ היא שאני לא זוכר בשנים האחרונות שהייתה לי תופעה שכזו של תחושה מוזרה בבליעה בצד שמאל של הגרון למטה בנקודה מסוימת. הלכתי לרופא כללי והא לא ראה כלום והוא אמר לי שאם אני רוצה לבדוק את הגרון יותר לעומק עליי ללכת לרופא גרון. לא כואב לי שאני בולע אלא רק מרגיש מוזר כאילו יש שם משו. הבנתי שאחד התופעות של מחלת האיידס היא נפיחות בבלוטות הלימפה
שוב הפחד העיקרי הוא בגלל שלא היה לי בעבר סימפטום שכזה. השאלה שלי האם יש לי סיבה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לך להיבדק אצל רופא אף אוזן וגרון
ד``ר מרגלית לורבר29/01/2010אין לזה קשר לHIV אבל יתכן שנדבקת במחלה אחרת שמועברת ביחסים (זיבה, סיפיליס..)
רצוי להיבדק!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בונגע למקרה בבקשה.
גלעד29/01/2010הלכתי לרופא אף אוזן גרון. הוא אומר שזו לא נפיחות בבלוטת הלימפה .הבלוטות בגודל נורמלי לחלוטין. הוא בדק את הגרון וראה שיש אדמומיות אבל לא דלקת רצינית כי אין חום ואין מוגלה או ליחה. אני הולך לעשות בדיקת משטח גרון ביום ראשון. חוץ מזה הפחד של ההרגשה המוזרה של הבליעה שיגע אותי אז קבעתי למחר בדיקת קומבו נוספת שלמעשה ממחר זה יהיה שלוש שבועות ממועד המגע. האם יש סיבה לבדיקה נוספת למרות שהראשונה לאחר 15 יום יצאה שלילית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מבחור מודאגמועדון סטריפ27/01/2010
שלום,
אני מאוד מודאג וחרד ומודה לתגובה
לפני כחודש קיימתי יחסי מין מוגנים עם קונדום
היתה חדירה ממש לשנייה בודדת בתחילת המגע, וכל השאר היה מין אוראלי שאני קיבלתי מבחורה שאיני מכיר
מכיוון שיש לי פצעון באיבר המין אני מודאג
מיד באותו הלילה כבר היו לי הזעות בשינה, ושיעול יבש וסחרחורות
כשבוע אחרי גם הופיעה לי נפיחות בצוואר שנראית כמו בלוטת לימפה ולאחרונה גם פצעים בפה
מכיוון שאלו בדיוק התסמינים המוזכרים לאיידס הנני ממש לחוץ
אני הבנתי שאין סכנה במין אוראלי ושאם אכן המין היה מוגן אזי הסכנה כמעט אינה קיימת אבל עדיין- הנני מאוד לחוץ כי קראתי שיש תמיד אפשרות שהקונדום אינו הולבש כראוי ושתמיד יש אפשרות להדבקה
אשמח לדעת אם התסמינים רכן הגיוני שמעידים על הדבקה ...
דרך אגב- חוץ מזה אני מרגיש טוב ואיני חש בעיות נוספות
אשמח לחוות דעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לך להיבדק ל HIV
ד``ר מרגלית לורבר29/01/2010אתה נשמע בחרדה אבל עד שתיבדק ותקבל תשובה שלילית לא תירגע ממילא - גש להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגובה הלחיצה אותי עוד יותר...
מועדון סטריפ29/01/2010ללכת להבדק -אלך כמובן
אבל האם לדעתך אבן יש סיכויים להדבקות ?
התגובה שלך הלחיצה אותי עוד יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה
מועדון סטריפ31/01/2010הי
האם את חושבת שיש סיכוי שנדבקתי אם אכן הכל היה עם קונדום ?
אני מרגיש טוב אבל בלחץ ...
חוץ מהפצעים בפה הכל בסדר..אבל עדיין אני מודאג
לבדיקה אני צריך לחכת עוד חודש לפחות נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור שלוםדניאל26/01/2010
ביצעתי מגע מיני שבו נקרע הקונדום,אתמול ביצעתי בדיקת קומבו (לאחר 16 )יום
בבי"ח קפלן שיצאה תקינה.
הרופא אמר לי שעכשיו אני יכול להיות רגוע.
מה עליי לעשות כעת?האם אני יכול להרגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקטור בבקשה תעני לי
דניאל27/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתה לא מאמין לרופא???
ד``ר מרגלית לורבר29/01/2010כן הוא צדק - קומבו שלילי מאפשר לך להיות רגוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכון להידבק?אנונימי26/01/2010
האם ניתן להידבק בקיום יחסים מוגנים , מ-2 פצעים חצי פתוחים-לא גדולים (בני שעתיים שלוש) באיזור הפין כאשר יש סיכוי שנחשפו במין רגיל (כתוצאה מגילוח)??
אשמח לקבל תשובה בשביל להירגע, תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הקונדום שלם ומכסה אין סכנה
דניאל26/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מטרידהאור25/01/2010
שלום.היתי במכון ליווי ולאחר שיצאתי משם שמתי לב שיש לי על כתף שמאל טיפה דם עקב חיסון שקיבלתי שעתיים לפני.האם יש אפשרות להדבקה במחלת מין ובאיידס בפרט עקב זה ששכבתי על המיטה והיה לי טיפ טיפה דם על הכתף?אני לא יודע אם אפשר לקרוא לזה פצע פתוח כי לא ממש נזל דם אלה היה טיפת דם יבשה עקב הזריקה שקיבלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כל סכנת הדבקה
ד``ר מרגלית לורבר26/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הבדיקהרדכ25/01/2010
שלום ד'ר. לפני מ'ס חודשים עשיתי את הבדיקה המהירה בועד (שמקבלים תוצאה אחרי חצי שעה)
הבדיקה נעשתה חודשיים אחרי המגע. האם הבידה מהימנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה מהירה
עידו25/01/2010הבדיקה המהירה בודקת שלושה חודשים אחורה ואילו הבדיקה הרגילה (ELISA) בודקת חודשיים אחורה. כאשר אתה עושה בדיקה מהירה בוועד למלחמה באיידס מבצעים במקביל גם בדיקת ELISA כך שאתה למעשה נבדק גם חודשיים אחורה. הדברים הללו נאמרו לך בייעוץ לפני הבדיקה, אילו רק היית שם לב....
עידו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה מהימנה לחלוטין
ד``ר מרגלית לורבר26/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגיה מעניינת מאוד לרופאות הפורוםתומס24/01/2010
נודע לי כי לפני כשנתיים (או יותר) התגלתה בתחום הגפנים מחלה שהיא "דמויית איידס". במשך תקופה ארוכה בוצעו בגפנים בדיקות אלייזה שיצאו תקינות אך לבסוף הופיעו התסמינים השונים המאפיינים את המחלה המדוברת בגפן. בסופו של דבר הוחלט (על אף העלויות הגבוהות) לבצע בכל הגפנים בדיקת pcr ואז גילו שאכן מעל 90 אחוזמהגפנים היו נגועות, לרוב מאוחר מדי שכן כבר לא ניתן היה להציל את הכרם. מה דעתכן בעניין? בהשוואה כמובן לגוף האדם. המידע אגב מסתמך על מישהו בכיר בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה דעה צריכה להיות?
עידו24/01/2010להזכירך קיימות מחלות דמויות איידס גם אצל קופים וחתולים. אז מה הפואנטה של השאלה שלך בדיוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
תומס24/01/2010הפואנטה היא באמינות האלייזה מול ה-pcr
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנס
דוד25/01/2010אין ספק בכלל שבדיקת ה PCR אמינה בהרבה יותר מאלייזה, אבל
היא מאוד יקרה ולוקחת גם הרבה זמן לביצוע.
ובגלל הסיבות האלו היא לא מתאימה כבדיקת סקר.
אגב, נכנסתי לאתר של AMI (ארגון הבריאות של תעשיית הפורנו בארה"ב) ושם הם מבצעים
רק בדיקת PCR לגילוי HIV כבר לאחר 10 יום מהמגע.
טוב אפשר להבין שבתעשייה הזאת תקציב הוא הבעיה האחרונה...
נ.ב אני לא רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ? בבקשה תענו ליpako24/01/2010
בערב כשדיברתי אם חבר הוא קצת ירק במהלך הדיבור איתו ונראה לי שטיפה מהרוק שלו הגיעה אלי לפה וקצת לעין
האם יש מצב להדבק באיידס מארוע כזה ?
אני נורא מפחד מאז שעברתי בדיקה שתודה לאל יצאה שלילית וליפעמים קוראים לי מקרים שלא הייתי חושב עליהם בכלל בנוגע להדבקות כיום כל משהו נוזלי שרק נוגע בי מקפיץ לי את הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי ?
pako26/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין כל סכנת הדבקה
ד``ר מרגלית לורבר26/01/2010אין ברוק נגיפי HIV באדם הנושא את המחלה, כך שיריקה איננה מהווה כל סכנה להדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להדבקיוסי21/01/2010
הייתי עם בחורה אני אוננתי לא היה שום מגע פיזי ביני ובין הבחורה, היא הכניסה קצת את האצבע שלה לפות שלה ולאחר מכן שאני גמרתי היא הביאה לי נייר וניקיתי בעזרתו את איבר המין שלי והפין האם קיים סיכוי כלשהו להדבק באיידס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כל סכנת הדבקה בדרך זו
ד``ר מרגלית לורבר23/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)