מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהי הפרוצדורה לקומבו?אנוכי19/12/2009
אני מעוניין לעשות בדיקת קומבו בעוד שבועיים. האם אני חייב הפנייה מרופא המשפחה שלי?ועוד שאלה - האם הצטננות/כאבי גרון (שגרתיים) עלולים לפגוע בתוצאות בדיקת הקומבו ובמהימנותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבו
ד``ר מרגלית לורבר20/12/2009הבדיקה נעשית בבתי החולים רמבם, שיבא, איכילוב, סורוקה, הדסה
הבדיקה כרוכה בתשלום ואין צורך בהפניה
הצטננות לא משבשת את אמינות הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתום18/12/2009
קימתי יחסי מין עם יצאנית מזדמנת מין מוגן עם קונדום שהיה ברשותה
לאחר שהורדתי את הקונדום הרגשתי הרגשת שריפה באיבר המין ויצאו לי שלפוחיות בתחילת הכיפה של הפין(איפה שהחיבור של הכיפה לאיבר)הלכתי לרופאת עור והיא אמרה לי שאין לי מה לדאוג וזה לא הרפס ואם זה לא יתפתח אין סיבה לדאגה אך בכל זאת שלחה אותי לבדיקת אלרגיה
אני לא מבין איך זה קרה כי היתי עם קונדום,האם יכול להיות שהקונדום פג תוקף(בכל זאת שלא היה חור)או שזאת אלרגיה לקונדום?
אם הלטקס של הקונדום היה פגום והיצאנית חולה במחלות מין יש סיכוי שהנגיף יחדור דרכו?
מודאג מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה ללטקס
ד``ר מרגלית לורבר18/12/2009יש אנשים הרגישים לחומר הלטקס הנמצא בגומי של הקונדום,
אפשר לבדוק רגישות כזאת אצל אלרגולוג
לגבי האפשרות שנדבקת תוך שימוש בקונדום - לא סביר אם הוא לא נקרע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איידסאמיר17/12/2009
שלום עברתי בדיקת איידס במרפאת לוינסקי והתשובה הייתה שלילית
רציתי לדעת עד כמה הבדיקה מהימנה אם הסקס הלא מוגן האחרון היה כחודשיים ושבוע לפני הבדיקה האם טווח הזמן בסדר .
אודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד``ר מרגלית לורבר18/12/2009הבדיקה בלוינסקי אמינה לחלוטין - זו אותה בדיקה הנעשית במעבדות המורשות בבתי החולים.
חודשיים ושבוע - זמן אמינות מצויין - היה שקט ורגוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"' לורברtb17/12/2009
ד"ר לורבר שלום,
אני סטודנטית לפסיכולוגיה ובמסגרת סמינר בו אני משתתפת העוסק בטכנולוגיות פריון, אני מועניינת לעסוק בנושא שטיפת הזרע לגברים נשאים.
אני יודעת שלפני מספר שנים הטיפול היה זמין בארץ וכרגע הוא אמור להתחיל שוב.
אני מתעניינת בנושא הבירוקרטי שגרם לכך שהטיפולים בארץ הופסקו.
הייתי שמחה ליצור איתך קשר במייל או בטלפון. אני יודעת שמעורבותך בנושא רבה, ואני מאמינה שאוכל ללמוד ממך המון על הנושא ולהעביר הלאה ידע זה.
אם תוכלי לענות לי במייל הפרטי שלי- tairbadi@walla,co,il
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלחתי לך מייל
ד``ר מרגלית לורבר19/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושש - לאחר קיום יחסי מיןדביר17/12/2009
שלום רב,
מתנצל מראש על הפירוט .
אני בחור דו מיני מקיים יחסי מין אך ורק מין בטוח גם עם נשים וגם אם גברים,היום בשעה 12:30
נפגשתי עם גבר מבוגר,שחדר אליי תחילה אם קונדום ושהסתובבתי הוא הסיר את הקונדום חדר
בלי וגבר בתוכי,רק לאחר שהוא התגנח הסתובבתי ואז הבנתי שהוא חדר אליי בלי הקונדום.
אני יודע שזאת אשמה שלי שהוא עבד עליי.ישירות נכנסתי ללחץ וניסיתי לנגב אבל לא היה לי עם מה
וכיצד .כי הכל בפנים.התלבשתי והוא הלך לכיוון האוטו שלו ואמר לי שהוא מחכה לי שם.
עשיתי מאמץ בשביל לשחרר,ותוך כדי אני מרגיש כאילו עשיתי שלשול בתחתון.
נכנסתי לרכב שלו ומהירתי הביתה.תוך כדי שאלתי אותו אם הוא נקי וכ"ד הוא אמר לי שכן
ושהוא לא נפגש עם הרבה אנשים.אבל אני לא כל כך מאמין לו.אי אפשר לתת אמון באחד שעשה ככה
בלי לידע.הגעתי הביתה הורדתי את הבגדים ואני רואה שהתחתון שלי מלא בשפיך שלו,אני בטוח
שלא הוצאתי הכל כי חלק מהזרע נכנס לתוך תוך תוכי,אז הוצאתי אולי רק מה שהיה בפנים אבל לא
הכל.ניגשתי מיד למקלחת שטפתי אם סבון את עצמי.והכרחתי את עצמי לעשות צרכים,והצלחתי.
אבל עדיין אני בהרגשה שזה לא מספיק שכנראה כבר הזרע נכנס לתוך הגוף שלי.
שמרתי את התחתון עם הזרע שלו בתוך שקית לכל מקרה שיהיה.אני עמוק עמוק בארון
ומפחד לגשת לבית חולים ולדבר על זה כי הכל יהיה רשום .. ,והאיש הוא סוג של סלבס ומוכר בארץ
אז גם מזה מפחד לא רוצה להגיד את שמו שלא יגרם לבעיות.אודה עם אוכאל לקבל עצה איך לנהוג.
האם אפשרי לקבל טיפול שלאחר מגע לא מוגן בלי לתת את הפרטים שלי המלאים ומספר תעודת זהות,אבל כן לספר את המקרה .האם המקרה הזה זה מקרה שמספיק טוב בשביל שאוכאל לקבל את הטיפול המונע?
האם גם לאחר שרוקנתי את הזרע שלו ממני תוך כדי לחיצות ושחרור .... האם עדיין יש סיכון שאדבק?
בתודה רבה
רענן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגיע לך טיפול מונע!!!!
ד``ר מרגלית לורבר17/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת עומס נגיפינשא חדש17/12/2009
אני מטופל והcd4 שלי נמוך יחסית - עדיין לא הוצע לי לקחת קוקטייל אך רציתי לבדוק האם יש דרך להעלות את הcd4 או להוריד אותו כך ובכך לדחות כמה שניתן את לקיחת הקוקטיל? ע"י ויטמינים? אוכל נכון? ספורט? או משהו אחר (רפואה טבעית)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CD4 נמוך
ד``ר מרגלית לורבר17/12/2009לא ציינת את ספירת ה CD4 שלך, אני בטוחה ששוחחת על התחלת הטיפול עם הרופא שלך.
הגישה היום היא לא לחכות לירידת CD4 למתחת 350 ואם קיימת מגמת ירידה מבדיקה להדיקה אפילו להתחיל טיפול מוקדם יותר.
הסיבות להקדמת הטיפול הן מתוך נתונים מדעיים המראים כי התחלת טיפול מאוחרת גורמת לתחלואה נוספת במחלות אחרות.
לא מומלץ לחכות ואיען כל מצב להעלות CD4 עם ויטמינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומבו 2 בדיקותתמיר17/12/2009
בוקר טוב.לאחר מגע לא זהיר עשתי בדיקת קומבו בתל שומר אחרי 12 ימים התשובה הייתה שלילית.
ואחרי שבוע ביום ה19 עשיתי שוב פעם קומבו באיכלוב יצא גם שלילי.
ואז עשיתי גם בדיקת איליזיה רגילה לאחר 6 שבועות ויצא שלילי.האם זה מכסה הכל?או שאני צריך לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללחוץ
ד``ר מרגלית לורבר17/12/2009לאחר כל הבדיקות שביצעת - אתה יכול להיות רגוע ולהפסיק להיבדק
בדיקת קומבו ביום 19 היא אמינה ולאור התשובה השלילית אתה יכול להיות רגוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שירותיםמשה16/12/2009
הייתי בשירותים ,גליל הנייר היה על הריצפה והאסלה כנראה מקולקלת שכאשר מורידים מים ניתז גם החוצה לכן מסביב היה רטוב , שבאתי לנגב ,לא היה ברירה השתמשתי בחלק מהנייר השתדלתי בחלק היותר יבש , אבל בצדדים היה רטיבות, האם יש סכנה כלשהי להידבקות
בקיצור האם מגע של שתן דרך נייר כאשר מנגבים מסוכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה בשרותים
ד''ר קרן אולשטיין-פופס16/12/2009קודם כל - שתן לא מדבק. בוודאי לא דרך ניר ובמגע עם עור.
אין כל חשש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שניה לא קיבלתי תשובהרמי15/12/2009
מהן מחלות המין היכולות לסמן על הידבקות באיידס? ומהן תסמיני אותן מחלות
תודה55* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים
ד''ר קרן אולשטיין-פופס16/12/2009לא ברור לי למה אתה מתכוון כשאתה אומר מחלות מין. יש מחלות מין שמופיעות יחד עם איידס. אבל אין ביטוי קליני מסוים שמרמז דווקא על איידס.
התסמינים שעלולים להופיע כשנדבקים באיידס, בערך שבועיים אחרי החשיפה, הם חם, פריחה, בלוטות מוגדלות וכאבי ראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרה לתשובהתומס15/12/2009
שלום ד"ר ראיתי שכתבת כאן למישהי שמי שלא פיתח נוגדנים כעבור שלושה חודשים לא ייפתח נוגדנים גם אחרי. האם התכוונת כי הוא לא נדבק או שיש אפשרות שהוא נדבק אך גופו לא ייפתח את הנוגדנים? אם האפשרות השנייה קיימת אז כיצד ניתן לדעת שהייתה הדבקה? אני עצמי עשיתי בדיקה כעבור כמעט חצי שנה מהמגע בעקבות תסמינים מחשידים רבים ויצאתי שלילי. האם כדאי לעשות ברור מעמיק יותר אם כן אז איזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שלא פיתח נוגדנים
ד``ר מרגלית לורבר15/12/2009אחרי 3 חודשים - סימן שלא נדבק !!!
אין צורך לבצע בירור נוסף או בדיקת PCR הבודקת ישירות את הנגיף.
אדם עם מערכת חיסון תקינה (קיים בכל אדם מלבד מחלות תורשתיות קשות ונדירות) - מפתח נוגדנים לאחר 3 חודשים ממגע עם נגיף כולל HIV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר
תומס15/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות מסדין עם דםשרית15/12/2009
שלום
אני גרה בהודו ואתמול שמתי לב שעל הסדין שלי יש 2 כתמים של דם
הכתמים נראו יבשים
בלילה ישנתי ללא מכנסיים אבל עם תחתונים
האם אני יכולה להדבק באיידס בהנחה שהעוזרת ההודית שלי חולה באיידס-היא שמה את המצעים במיטה וכנראה זה ממנה
האם יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם יבש על הסדינים
ד``ר מרגלית לורבר15/12/2009אין כל סכנת הדבקה - גם אם הדם היה טרי, שהרי אין הדבקה במגע הדם עם העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם על הסדין
שרית18/12/2009מה אם יש פצע פתוח בגוף שבמקרה נגע בכתמי הדם
האם יש סכנה
אם הדם יבש אפשר להדבק אם הוא נוגע בפצע פתוח?
תודה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם יבש
ד``ר מרגלית לורבר18/12/2009גם אם יש טיפת דם על הסדין אין כל מצב להדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר קרןאאא14/12/2009
שלום קרן, היה לי סיפור שבעצם ממשיך עד עכשיו, ואני לא מצליח לצאת ממנו, היה לי "נסיון" מיני ראשון עם מישהו שטאטוס HIV לא ברור לי, זה היה די שטחי, אוננות ונשיקה צרפתית בלבד, פחדתי שבזמן האוננות הייתה שריטה קטנה על ידי שכן לפני זה היינו מעט על חול ואבנים {עם בגדים} אני אישית לא זוכר פצע מדמם אבל אולי סימן של שריטה, פחדתי שהיה לו מעט PRECUM על האיבר שנגעתי בו {האוננות הייתה בערך כ 12 שניות } והאיבר שלו היה חשוף לאויר גם כמה שניות, הבעיה היא...אחרי בערך 3 שבועות היו לי 2 אפטות בלשון אבל לא ביחד האחרונה הייתה בשבוע ה שישי למגע, והצוואר שלי היה מעט נפוח משני צידיו {לא בלוטות לימפה}, חשוב לציין שהייתי כל כך בחרדה {ממש ממש קיצונית זה קרה אחרי שהתחלתי לקרוא על תסמינים והתחלתי ישר לרעוד} החרדה גרמה שירדתי במשקל כתוצאה מחוסר אכילה, ואינני יודע אם אלה תסמינים שיכולים באמת לנבוע מחרדה, מה גם שזו הייתה נשיקה ראשונה ואולי יש מחלות אחרות בהם אפשר להדבק כך?
עשיתי מאז 3 בדיקות, קומבו אחרי 16 יום, יצאה שלילית, אלייזה אחרי 8 שבועות יצאה שלילית ועוד אלייזה בקפלן אחרי 93 ימים {13 שבועות} שיצאה גם שלילית! בזמנים אלה אני לא סובל ממשהו חריג{עברו 4 חודשים} אבל יש לי פטריה קטנה מתחת לבית השחי{לא התקלחתי כמה ימים ואני עובד בעבודה פיזית קשה לאחרונה}, אני מאד מבוהל מכל הסיפור, בדיקות הדם הראו לימפוציטים תקינים אך קשה לי להשוות כי בדיקת הדם האחרונה שלי הייתה ב 1.9.2005 שם הלימפוציטים היו גבוהיים יותר בבערך 1.1 אבל בתקופה זו סבלתי מזיהום כלשהו כתוצאה מדיכאון.
מה את חושבת שצריך לעשות? האם הבדיקות שעשיתי פשוט מוכיחות חד משמעית שזה לא HIV
ושאין צורך לבדוק עוד את הנושא?
עוד משהו שאולי חשוב לציין- במשך כל החודשים האלה לאחר חשיפה, לא היה שום פגיעה במערכת הנשימה והגרון, לא שפעת, לא שיעול, לא צינון וגם מערכת העיכול תפקדה רגיל לחלוטין. {אפילו אני בין היחידים שלא נהייתי חולה מהמשפחה והעובדים במקום העבודה}.
תודה רבה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה אחרי 12 שבועות
ד''ר קרן אולשטיין-פופס14/12/2009קודם כל - בדיקת אליזה אחרי 12 שבועות היא אמינה ביותר, כך שאתה יכול להיות רגוע לגמרי.
גם המגע עצמו היה עם סיכון נמוך
והסימפטומים שתארת יכולים להתאים לכל מחלה ויראלית פשוטה.
אין לך מה לדאוג לגבי המגע הזה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך קרן
אאא17/12/2009על תשומת הלב הרבה שאת ומרגלית מקדישות לכולם,
אני מבין מדבריך שהבדיקה של אחרי 3 חודשים {שבוצעה בקפלן} בהחלט שוללת HIV, אני קצת חששתי כי לא ידעתי בדיוק מה נסגר עם הסיפור של הנוגדנים בSERUM, אני אנסה בכל אפן לבדוק מחלות אחרות, ולראות שהכל בסדר,
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!!יוסי13/12/2009
היי דר
עדיין לא הבנתי את התשובה.
אם נגעתי במגבת שהיה עליה זרע ,ושאולי יש פה חשש איידס בזרע, אז האם כאשר ניגבתי איתה את האיבר שלי יש חשש שזה אולי נכנס לאיבר שלי ? אני לא בטוח שניגבתי באותו מקום אבל אולי,
ולמה אני שואל כי גבר ששכוב עם אישה איך הוא נדבק האיבר שלו חשף לאיבר שלה ואז הוא יכול להדיבק רק כאן יש לחלק בגל לשזה איזור רגיש לעמות מגבת שנגוע בה זרע ואזהיא נוגעת באיבר
בקיצור הדברםי מה החשש שזרע שנוגע בגוף לא משנה איפה יכול לגרום למחלה מה הסיכוין לעומת ההכנסה שלו לפי הטבעת ששם זה איזור רגיש ?
והאם הבדיקה ברוק יעילה היום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס13/12/2009ראה תשובה לשאלה מאתמול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה באיידסאמא מודאגת מא13/12/2009
ד'ר שלום!
היום היית בבנק עם הבת שלי ישבתי שם על הכיסאות ראיתי משהו מוזר שנכנס לבנק נראה כזה בנאדם מסכן הוא עצר מולי בערך מטר וקצת ממולי והבת שלי הייתה בידים שלי הוא נופף בידו לבת שלי שלום וחייך... הפחד שלי הוא כזה שאולי היה פצוע או משהו והיה לי דם ביד (אני יודעת שההנחות שלי מופרכות..) ואז הוא נופף בידו ואולי עף עלינו טיפות דם ונכנסו לנו לעין או לפה ולא שמנו לב לזה.. הבנאדם הלך לדלפק קיבל כמה שקלים ויצא ולא ראיתי אותו שוב..
האם זה חשש מוצדק שככה אפשר להדבק באיידס? או שנגיד היה מריך להיות הרבה דם שהיינו רואים על עצמנו סימנים
אני יודעת שאני חרדה קצת אבל אני מבקשת תשובה
תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מהדבקה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס13/12/2009למזלנו איידס לא עובר כך - אחרת רובנו כבר היינו נשאים ...
אין סיכוי שכמות דם קטנה כל כך שלא ראית ולא הרגשת תדביק אותך באיידס.
אל תדאגי - אין כאן כל חשש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים לי על השאלה????יוסי12/12/2009
היי דר
עדיין לא הבנתי את התשובה.
אם נגעתי במגבת שהיה עליה זרע שאולי יש פה חשש איידס האם כאשר ניגבתי איתה את האיבר שלי יש חשש שזה אולי נכנס לאיבר שלי?
ולמה אני שואל כי גבר ששכוב עם אישה איך הוא נדבק האיבר שלו חשף לאיבר שלה ואז הוא יכול להדיבק רק כאן יש לחלק בגל לשזה איזור רגיש לעמות מגבת שנגוע בה זרע ואזהיא נוגעת באיבר
בקיצור הדברםי מה החשש שזרע שנוגע בגוף לא משנה איפה יכול לגרום למחלה מה הסיכוין לעומת ההכנסה שלו לפי הטבעת ששם זה איזור רגיש ?
והאם הבדיקה ברוק יעילה היום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס13/12/2009במגע מיני יש חשיפה ממושכת לכמות גדולה של נוזל עם וירוס חי.
וגם אז - הסיכון של גבר להידבק מאשה הוא יחסית קטן, וקשור בדרך כלל בנוכחות פצעים על הפין.
במקרה של המגבת - מדובר על מגע קצר, עם נוזל שלפחות בחלקו כבר היה יבש, עם וירוס שבודאי ברובו היה מת.
הסיכון מתקרב לאפס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)