מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש משותף במספרים לציפורניםחסוי20/08/2009
שלום רב,
חתכתי במספרים לציפורניים את הציפורניים של הרגליים, כתוצאה מציפורן חודרנית, נכנסתי עם חוד המספריים לעומק ונפצעתי. יש לציין כי ישנו שימוש משותף במספריים הנ"ל, האם יש לי ממה לחשוש?
האם בכל פעם שאשתמש במספריים אצטרך לחשוש מחדש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכנת הדבקה בשימוש במכשירים חדים
ד``ר מרגלית לורבר21/08/2009בעקרון שימוש משותף במכשירים חדים עלול להוות מקור הדבקה בנגיפים שונים.
רצוי לחטא מכשירים כאלה לפני השימוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום, אז האם יש צורך בבדיקת HIV
חסוי25/08/2009האם יש צורך בבדיקה הנ"ל עקב השימוש במספריים בעבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמען השקט הנפשי - תיבדק
ד``ר מרגלית לורבר26/08/2009למרות הסיכוי הנמוך להדבקה, מכיון שעלתה השאלה ועל מנת להסיר דאגה - תיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחתונית עם מחזוראלמונית20/08/2009
האם נגיעה בתחתונית עם מחזור שהייתה בפח זבל וברגע שזרקתי את הזבל נניח ונגעתי בה יכולה להבדיק באיידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הדבקה דרך מגע עור עם מקור דם
ד``ר מרגלית לורבר21/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדחיפות, עזרה.דני20/08/2009
אתמול עשיתי בדיקות דם , בינהם איידס, עקב בלוטות הלימפה במפשאה ובצוואר, מתי אמורים לקבל תוצאות? ואם במידה התוצאות לא טובות הם מתקשרים מיד? אנימממש חרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם
ד``ר מרגלית לורבר21/08/2009תלוי איפה עשית את הבדיקה - בקופת חולים לוקח זמן עד שהתשובה נשלחת בדואר לרופא השולח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם יש לך כסף ואתה ממש חרד
נילס אולגרסון23/08/2009גש לאחת המרפאות הפרטיות בת"א יש 2 כאלו שניהן טובות תוצאות תוך 5 דקות מקווה בשבילך שהכל יהיה בסדר בה"ש !!! (300 שקל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע פתוח בפהקרן19/08/2009
אתמול נפצעתי בפה, פצע עם דם.
שעתיים אחרי זה, כשהפצע עדיין פתוח
הייתי בדייט עם בחור שאיני מכירה
והתנשקתי איתו.
מה הסיכוי שנדבקתי באיידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בפה והדבקה
ד``ר מרגלית לורבר21/08/2009על מנת שתידבקי מנשא דרך נשיקה צריך להיות גם אצלו פצע פתוח ומדמם שהרי אין הדבקה דרך הרוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי למה ענו לי על השאלה ?נילס אולגרסון19/08/2009
בכל מקרה נבדקתי שוב לאחר 75 יום נמצאתי שלילי בפעם ה 5 כבר אני פשוט עדיין בפחד כמו שאמרתי ממצב שאולי חס וחלילה אני אחד מאלה שלוקח להם חצי שנה עד להופעת נוגדנים זה ממש מפחיד אותי למרות שהרופא שלי אמר לי שמקרים כאלה נדירים ביותר ושהו לא נתקל בהם מעולם רציתי לקבל עוד מידע על זה או כמה מילים מרגיעות אם אפשר?
תודה לכן
דרך אגב פניתי לטיפול פסיכולוגי בעצתכן וזה עוזר קצת להוריד את החרדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים ?
נילס אולגרסון23/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה אחרי 75 יום
ד''ר קרן אולשטיין-פופס23/08/2009אם הבנתי נכון - נבדקת בעצם יותר מ - 10 שבועות אחרי המגע החשוד. בשלב כזה הביטחון בבדיקה שלילית הוא גבוה מאד.
יש אמנם תאורי מקרים שהפכו להיות חיוביים רק אחרי חצי שנה, אבל מדובר על מקרים בודדים בלבד שתוארו בעולם. הבדיקות היום מאד רגישות ואמינות גם אחרי 6 ו - 8 שבועות.
כמו שאמרנו בעבר - אין 100 אחוז ברפואה. ולכן אף אחד לא רוצה להתחייב על 100 אחוז ב 8 שבועות. אבל הסיכוי שלך להיות חיובי אחרי כל הבדיקות השליליות הוא אפסי.
אני חושבת שאתה יכול להיות רגוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר הצלחת להרגיע אותי קצת
נילס אולגרסון23/08/2009בעזרת טיפול פסיכולוגי שאני עובר כרגע אני מקווה שאוחל לקחת את תשובתך יחד אם כל הבדיקות השליליות הללו ולהמשיך הלאה בחיי
תודה רבה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות מנשיקהאלון17/08/2009
היי,
דבר ראשון אני אציין שאני די משוכנע שאני סובל מחרדת איידס, ולעניין -
ניפגשתי עם בחור כלשהו, והדבר היחידי שעשינו זה להתנשק, כשחזרתי הביתה ראיתי בחלל הפה שהיה לי עוד קודם לכן מעין אולקוס (נראה לי שזה השם) בפה (קטן ולא מזיק), ועוד מקודם לכן מעין
סימן סגול של שטף דם קטן, ככה"נ מנשיכת החיך בעצמי ימים קודם לכן (אין דם חיצוני וכדומה). השאלה אם יש מצב להידבק מאיידס במצבים האלה.
ואם לא, אז באיזה מצב זה כן היה מתאפשר.
שוב תודה, אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קטן
אלון17/08/2009יצאתי דפוק - התבלבלתי, כמובן שלא מדובר באולקוס אלא באפתה (פצע לבן).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכוי אפסי להדבקה
ד``ר מרגלית לורבר19/08/2009הדבקה דרך אפטה בפה מנשא HIV - סיכוי שואף לאפס.
לאור החרדות - למה לא להיבדק ??? ולהשתחרר מהחרדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עליי לעשות?גבר 3516/08/2009
אני נמצא כרגע במדינת עולם שלישי בה האיידס נמצא בכ 10% מהאוכלוסיה, לפני שבועיים נחתכתי עד זוב דם מסכין מטבח רגע אחרי שנחתך ממנו מקומי שדימם רבות.
למקומי שנחתך פצעים קלים על הגוף ואין לי מושג לגבי בריאותו.
מאז עבר שבוע וחצי היום הופיעו לי שני פצעים על השפה (כדוגמת הרפס קטן).
אין לי כל אפשרות לבצע פה בדיקה ואני חוזר לארץ רק בעוד כחודש וחצי.
שאלתי היא:
1. כמה אני אמור להיות מודאג (ברור שיש בי מידת דאגה גבוהה מאד כרגע).
2. האם זה נבון מצידי לא לעשות מאמץ (משמעותי מאד מאד) כדי להגיע לארץ מוקדם ולבצע את הבדיקה.
3. האם יש סממנים נוספים שעליי לשים אלייהם לב במהלך התקופה הקרובה ושצריכים להדליק אצלי נורה אדומה.
לבד, מודאג ומצפה לתשובתך בהקדם, אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכנת הדבקה באפריקה
ד``ר מרגלית לורבר19/08/2009מכיון שעבר כבר זמן שלא מאפשר לתת לך טיפול מיידי (תוך שעתיים מהארוע) - יש רק לקוות שלא נדבקת.
חזרה מוקדמת לארץ לא תקדם את העניין
עם שובך לישראל גש לבצע את בדיקת HIV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששאני.16/08/2009
האם קונדום משומש זרוק ברחוב יכול לדבק במידה ובני נגע בזה והכניס יד לפה או חלילה את הקונדום עצמו? הוא הרים את זה ושאל אותי אבא מה זה בלון?
ואני מפחד שהוא הכניס יד לפה ?
מה את ממליצה ? הכיצד לנהוג?
להמשיך הלאה? לבדוק?
הלא הנוזל שבתוך קונדום עלול לדבק אם לא יבש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפור מוזר
ד``ר מרגלית לורבר19/08/2009גם אם נגע או הכניס אצבע לפה - לא נראה שיש מקום לחשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חסויי19/08/2009מדוע אין חשש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני.19/08/2009תודה רבה לך על המענה
יחד עם זאת, אין לי מושג מדוע תייגת את פנייתי אלייך על מנת להעזר ביעוץ מקצועי ממוחה כ"סיפור מוזר" .( מה שלא הכי מוזר בואי נאמר..)
האם תוכלי לפרט לי מדוע אין חשש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתין לתגובה
אני.24/08/2009אנא ענו לי על שאלתי , אני חושש שזה מסוכן , אם הילד נגע בזה והכניס למה זה בסדר? מבחינת כמות ? רופא משפחה לא נתן לי תשובה חד משמעית , הייתי רוצה לדעת למה זה לא מסוכן ?
האמא עדיין לא יודעת ואני לא רוצה להפחיד אותה סתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' קרן אולשטיין אשמח ממך לתגובה
אני.24/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגע עם קונדום משומש
ד''ר קרן אולשטיין-פופס26/08/2009בעיקרון הדבקה דרך הפה היא נדירה ביותר, ובדרך כלל קשורה בנוכחות פצעים בפה.
כלומר מגע ישיר של זרע עם רוק בלבד - לא מדבק, אלא אם כן יש פצע בפה או מקור כלשהו לדימום.
כאן היה בכלל מגע דרך גורם שלישי - ולא במגע ישיר בין שני בני אדם, כלומר סיכון אפסי להדבקה.
(רק לצורך המחשה - סיכון במגע מיני אוראלי ישיר עם אדם שידוע כחולה איידס מוערך כ - 1 ל 10000 כלומר סיכון נמוך גם כשיש חשיפה ישירה )
בנוסף, לאחר מגע עם האויר הוירוסים מתים תוך דקות עד מספר שעות. כך שהסיכוי שהיה וירוס חי בקונדום הוא אפסי.
אין לך מה לדאוג לגבי המגע הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך דר' קרן אולשטיין
אני.26/08/2009באמת תודה רבה לך ,
ענית לי בהרחבה ובפירוט
כוונתי לא הייתה לבקר חלילה
בכל אופן
תודה
לפי מה שהבנתי אם הנוזל בקונדום לא התייבש הוא מדבק , אך צריך כמות גדולה וישירה עם חשיפה ממושכת
תודה רבה שוב
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת hiv חריפהתרי16/08/2009
רציתי לשאול האם תסמונת איידס חריפה המתחילה כחודש לאחר ההדבקה וממשיכה עוד חודש וחצי לאחר מכן מעידה על כך שגם אין עדיין מספיק נוגדנים לזיהוי באלייזה לאחר שמונה שבועות ? או שאין קשר בין הדברים. האם הגוף מפתח נוגדנים על אף ובמקביל לתסמינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת HIV חריפה
ד``ר מרגלית לורבר19/08/2009אין קשר בין התופעות הקליניות לבין תוצאות המעבדה
לאחר 8 שבועות יש כבר נוגדנים בכל מקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר יקרה שלוםרמי16/08/2009
לפני 7 חודשים קיבלתי מין אוראלי לא מוגן מבחורה שאני לא מכיר.למחרת נכנסתי לחרדות של הדבקות באיידס.
לאחר שבוע עלה לי החום,היו לי הזעות לילה ושיעול יבש ממושך.עקב החרדה לאחר שבועיים ניגשתי לאיכילוב וביצעתי בדיקת קומבו שהייתה שלילית,השלמתי בבדיקה רגילה באיכילוב לאחר 8 שבועות שגם הייתה שלילית.
האם זה מספיק?מאז אני בחרדות קשות בגלל המחלה.כל כאב ראש או גירוד בעור אני מקשר למחלה וקשה לי לחזור לשיגרה.
האם יש טעם לבצע עוד בדיקה כדי להיות שקט או שזה מספיק.
לציין שחוץ מהמגע הזה לא היה לי מין לא מוגן לפני או אחרי המקרה.
תודה על תגובתך ועל העבודה הנהדרת שאת עושה בפורום
רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שהיא צריכה להיות בלחץ
ארז18/08/2009ולא אתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה לפנות לרופא המשפחה
ד``ר מרגלית לורבר19/08/2009על פי הבדיקות שביצעת ויצאת שלילי - לא נדבקת ב HIV
לבירור כל השאר, כולל חרדות, ממליצה לפנות לרופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רמי19/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה.חסויי15/08/2009
אז ככה ,אתמול ישבנו אני וחבר על הדשא וראינו אדם צעיר עושה מעשים לא כל כך ברורים על הדשא(היה נראה לנו שהוא מאונן) ,כעבור 3 דקות לאחר שהוא הלך ,התקרבנו למקום שבו הוא שכב וראינו שהדשא רטוב קצת. אני לקחתי מקל עץ דק מאוד בעובי של 5מ"מ ונגעתי בדשא הרטוב ,לאחר מכן קרבתי את המקל לאף כדאי להריח מהוא הנוזל ובטעות נגעתי עם המקל בשפה שמעל לפה ובפה. ברצוני לדעת,אם במקרה והנוזל שהיה על המקל הוא זרע או רוק של אדם חולה איידס ,האם אני יכול להידבק .יש לציין שהמקל היה רטוב מעט ולא היתה עליו כמות נוזל גדולה וברורה כמו טיפות הנראות לעין. בנוסף לכך המקל לא נגע לי בפה לאורך זמן ,אלא נגיעה מזערית ביותר למשך זמן של שנייה ולא יותר.לאחר מכן רצתי הביתה ושטפתי את הפנים והידיים היטב בסבון ובמים . האם יתכן שנדבקתי באיידס, והאם אני צריך לגשת להיבדק??
בתודה מראש לכל העונים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחיי יש סיפורים..
אלון16/08/2009כמו שאומרים תהיה בריא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חסויי19/08/2009מדוע אתן לא עונות לשאלתי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש לחשיפה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס23/08/2009לפי מה שאני רואה - לא קיבלת תשובה עדיין, השאלה שלך התפספסה בטעות...
בכל מקרה - אין שום סיכון במגע כזה שטחי על השפתיים. גם במין אוראלי מלא הסיכון הוא נמוך.
כאן מדובר על נוזל שלא ברור בכלל אם הוא אכן זרע, על מגע קצר ביותר על השפתיים. זה לא נחשב סיכון כלשהוא להדבקה.
בכל מקרה - בפעם הבאה כדאי להימנע בכלל מלהגיע למצב כזה כדי למנוע חרדות מיותרות ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם cd4 יכול לעלות גם ללא תרופות?ג'וני13/08/2009
בתוצאות הבדיקה הראשונה נמצא כי Cd4 עומד על 570 ובבדיקה השניה עלה ל - 720.
האם זה הגיוני?
חשבתי שזה רק יורד עם חלוף הזמן וכי רק לאחר נטילת טיפול תרופתי יכול לעלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בערכי CD4
ד``ר מרגלית לורבר13/08/2009יתכן שהבדיקה הראשונה היתה קרובה למועד ההדבקה - ידוע כי יש ירידה בתקופת ההדבקה, לעתים לערכים הרבה יותר נמוכים ולאחר מכן חלה התאוששות ספונטנית.
אפשרות שניה - עליה בכדוריות הלבנות עקב מחלה זיהומית חולפת, שהרי ערכי CD4 נגזרים מכלל הבדוריות הלבנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףיובל13/08/2009
שלום
האם בשבועות הריאשונים להדבקה
מופיע פטריה בפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בלשון
ד``ר מרגלית לורבר13/08/2009יתכן, אם כי פטריה מופיע על פי רוב בשלבים מתקדמים של המחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופארחל12/08/2009
לפני כחודשיים , בני בן ה-3 וחמישה חודשים , ננשך בגן , ע"י ילד אחר.הגננת סיפרה לי על כך.היה סימן של נשיכה באזור הכתף-עורף של בני.אינני זוכרת את איפיוני הסימן.
כעת , עלו בי חששות , שמא דרך אותה נשיכה ,בני יכול היה , חלילה , להידבק באיידס.
האם קיימת אפשרות שהוא נדבק על ידי אותה נשיכה באיידס?
אודה להתייחסותך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה בנשיכה
ד``ר מרגלית לורבר13/08/2009אם הילד הנושך נשא HIV קיימת אפשרות הדבקה דרך נשיכה, בתנאי שהיא עמוקה ומלווה פציעה של העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעומר12/08/2009
שלום
אודה על תשובה גם אם השאלה נראית קצת מוזרה
כשלושה וחצי שבועות לאחר עיסוי שקיבלתי הופיעה לי מחלת חום משונה שכללה חום, דלקת גרון, כאבי ראש ונפיחות בלוטה צוואר. לא היה שום מגע מיני מעבר להחדרת אצבע שלי לנרתיק המטפלת למשך שתי דקןות. מדובר באצבע עם שטף דם בן חודשיים והציפורן בדיוק מתחלפת.
נבדקתי כ-11 וחצי שבועות לאחר מכן ויצאתי שלילי. האם אפשר להירגע ולא לייחס את המחלה למפגש או שאת ממליצה לי להיבדק שוב שיהיה לאחר 12 שבועות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
עומר12/08/2009שכחתי שנעשתה לי גם הרפיה ידנית
סליחה על הירידה לפרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)