מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף-בדיקת אליזה שלילית לאחר 62 יוםמירי01/10/2009
ד"ר שלום, ב
כל פורום משיבים תשובה אחרת שהתוצאה אפקטיבית לאחר חצי שנה, או לאחר 3 חודשים, או לאחר חודשיים ואז שוב אחרי 4 חודשים. כך שאני כבר מבולבלת ופניתי למומחים בתחום-אתם.
אם עשיתי אליזה לפני שנה וחצי (עקב ארוע של בדיקת דם בקופ"ח ואז שמעתי על מישהו שיש לו HIVׁ האם התוצאה אמינה לאחר 62 יום דהיננו 9 שבועות. על הבדיקה כתוב מצב הנבדק לפני כחודשיים.
ושאלה חשובה שניה מתי נוצרים נוגדנים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדקת אלייזה
דין01/10/2009בדיקת אלייזה אמינה ביותר לאחר 8 שבועות דהיינו 56 יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה100 רופאים 100 תשובות
DUDI02/10/20091.אני נבדקתי מספר פעמים בעיקבות כל מה שכתוב בפורומים האלה כאן בפורום ממה שכותבות הרופאות הבדיקה אכן אמינה לאחר 8 שבועות
2.ממה שקראתי בפורום של מד הלפ האמריקאי נוגדנים הניתנים לאבחנה נוצרים לאחר כחודש בערך ושבדיקות האלייזה של היום הן דור שלישי של הבדיקה הזאת והן מאוד רגישות אפילו בדיקות המהירות .
3.וכן יש רופאים שממליצים במידה והיה מגע ממש חשוד (וקיים חשש רב) לבצע בדיקה ב3 חודשים ובחצי שנה מכיוון שיש אנשים שהמערכת שלהם מבחינות כאלו ואחרות מפתחת נוגדנים לאט יותר אבל מקרים כאלו הם חריגים ונדירים למיטב הבנתי בדיקת אלייזה לאחר 8 שבועות היא אמינה ב99.99% הסיכויי שדווקא את מכל האנשים בעולם תיכנסי לאחוזון הנותר הוא אפסי
וזאת האמת שאני יודע, אני אינני רופא אבל לצערי צברתי ידע בנושא כי גם אני חרד מאוד וקל להיכנס לחרדות בעיניין הזה וקשה לצאת מזה לפחות תיסתכלי על 99.99% אחוז מהכוס המלאה לאחר בדיקה בזמן הזה הרוב המכריע של הרופאים יגיד לך שאין לך כלום חוץ מחרדה ואת יכולה להסתכל בהיסטוריה של הפורום הזה אני מאמין שתיראי שם הרבה תשובות של הרופאות שדיי ירגיעו אותך
4.עוד דבר אחד תישתדלי להיסתמך יותר על תשובות של רופאים ש"באים" מתחום הטיפול באיידס ומחלות זיהומיות תבררי אם הם עובדים באחד ממרכזי האיידס או אם הם פעילים בתחום הזה כי יש המון רופאים שלא מתעסקים בתחום זה ספציפית ושלא מודעים להתפתחויות ולשינוים והם עדיין יתנו לך המלצות שתקפות לשנות ה 80
רק בריאות
וחכי לתשובת הרופאות
אני פשוט כותב מניסיון את כל מה שני יודע כי אני מבין באיזה מצב את נמצאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת אלייזה
ד``ר מרגלית לורבר02/10/2009בדיקת האלייזה בודקת נוגדנים בדם של הנבדק
אדם שנדבק - נוצרים אצלו נוגדנים ואותם בודקים בבדיקת האלייזה
הנוגדנים נוצרים בגוף תוך מספר שבועות מההדבקה
אמינות בדיקת האלייזה מירבית ואמינה לאחר 8 שבועות, כך שאם עברו יותר מזה - הבדיקה נשארת חיובית לכל החיים (כולל כמובן 9 שבועות לשאלתך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר מרגלית
מירי02/10/2009ד"ר , התכוונת - "לאחר 9 שבועות- הבדיקה נשארת שלילית לכל החיים" (כי כתבת חיובית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אפשר להפעיל צופר הרגעה-לאחר 8 שב
מירי02/10/2009תודה לרופאה ולכותבים שהרגיעו אותי. כי כבר חשבתי לעשות בדיקה חוזרת.
בברכת חג שמח ורפואה טובה לכולנו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ש.חדין01/10/2009
האם אפשר להדבק דרך פטמטת החזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה שלי
דין01/10/2009אם משיהי מצצה לי את הפיטמות והיה לה דם על השפתים אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופההההההחופית30/09/2009
הייתי אצל הספרית, היא חפפה לי את הראש והראתה לי שנחתכה עמוק מאוד באצבעה וירד לה המון דם. זה קרה לה בשעה 12 בצהריים בערך.
אני הייתי אצלה ב5.
לאחר כן היא ניגשה לספר אותה והתחילה לגזור את שערי במספריים חדות, שאלתי אותה ממה היא נחתכה והיא אמרה שממספריים אלו...
ישר נתקפתי פחד והיסטריה כאשר היא דקרה או שרטה אותי קלות במצח על פצעון עם חוד המספרים החדות (אני מניחה שהיא שתפה אותן לאחר הפציעה אך בכל אופן מודאגת..), לפתע החל לה דימום חוזר באצבע וירד לה די הרבה דם...
היא המשיכה לספר אותי.
אני מאוד מאוד מפחדת שאולי דם שנזל לה מהאצבע חדר חלילה לגופי דרך ריקמה עדינה כמו העין בעת החפיפה ובעת התספורת וכאשר נדקרתי גם מהמספרים.
אני מאוד מאוד מוטרדת ולא יודעת מה לעשות עם עצמי... מקווה שאין סיכוי להידבקות
לאחר התספורת לא ראיתי על המספרים דם...
היא גם שפשפה לי את הקרקפת עם האצבע המדממת... והיא גם שיפשפה לי את האצבע עם הדם בשיער והשיער אחר כך נכנס לי לעיניים
האם הדם שהייה מרוח על המספרים ונשטף כבר לא מדבק לאחר 5 שעות?
האם ישנו סיכוי חלק מהדם הרב שנזל לה חדר אלי איך שהוא?!
האם יש סיבה לדאגה?
סליחה מראש על ההודעה הארוכה... מצפה לתשובה בקוצר רוח....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הלחץ הזה?
דין01/10/2009כאילו עכשיו הכריזו על הספרית שהיא נשאית אין כמעט סיכויי שהיא נשאית
וגם אם כן אחרי 5 שעות הדם התחמצן הוא לא יכול לעמוד באוויר גם 5 דקות
"שתפה לי את הראש עם דם על היידים" זה נראה לי מופרך, היא ספרית ולא מנתחת באבו כביר
אם היה לה דם על הידים הוא נשטף תוך כדאי החפיפה
וגם אם היה לה כמות של דם הסיכוי שהוא יחדו אלייך קלוש
אנשים מה קורה איתכם פה באתרררררררררר תירגעו!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות דעל ידי מחט תפירה משומשתדנה30/09/2009
שלום לפני כשעה הלכתי לתקן ג'ינס אצל תופרת והיא שמה על הג'ינס מחטים שיו נראים לי משומשים (היא וריד אום מהשולחן) נשאלה שלי היא האם ניתן היה להדבק כאשר המחט דקרה אותי בידה שהיא דקרה לפי זה נשא איידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מצב
דין01/10/2009הסיכו שנשא נדקר מאותה מחט זה כמו הסיכוי שאני ימצא מחר ברחוב 7000000 בשטרות ירוקים
והסיכו שנדקרת מאותה החמט בפרק זמן שלא עולה על 4 דקות שזה פרק הזמן שהדם יכול איכשהו לעמוד באוויר
זה כמו הסיכויי שהכסף הזה יהפוך לבמבה
תרגעיייייייי צאי מהסרט הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין הדבקה בצורה זאת
ד``ר מרגלית לורבר02/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להדבק באיידס בצורה הזאת ?לילך ב.30/09/2009
שלום ,
נגעתי היום במסמך שקבלתי ממישהו , ועליו היתה טיפת דם טריה .
על אצבעי אין שריטה , או פצע .
בהתחלה לא שמתי לב שמדובר בדם , ואפילו ניסיתי להוריד את הכתם , אבל לפתע הבנתי שאני נוגעת בדם שהיה כאמור טרי .
האם יש איזה שהיא אפשרות להדבק בצורה כזאת ?( אין לי מושג של מי טיפת הדם ) .
תודה מראש - לילך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ......
דין01/10/2009לא נראה לי שדם טרי עומד על נייר אבל גם אם כן אין לך חתך עמוק מאוד שהדם יכול לעבור דרכו
וגם אם יש תהי בטוחה שהבחור ששכח את הדם על הניר הוא לא נשא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , אבל אני
לילך ב.02/10/2009ממתינה לתשובתה של הרופאה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין הדבקה במגע עם העור
ד``ר מרגלית לורבר02/10/2009גם אם היתה טיפת דם של נשא HIV על הנייר - אין הדבקה במגע הדם עם העור הבריא
את יכולה להיות רגועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה ומאוד חשובהד'29/09/2009
שלום רב,
הובחנתי כנשא איידס לפני כשבועיים.
אני מרגיש טוב מאוד מבחינה פיזית והן מבחינה הנפשית שאני בשלבי הסתגלות עם העובדה שאני בעצם נשא.
לפני כ-4 ימים הבחנתי שיש לי מעין יבלות או פצעים או בלוטות חלב בפי הטבעת- הדבר אינו גורם לגירוי או לגירוד ולא מפריע כלל.
ברצוני לדעת אם זה אומר משהו? האם זה קשור לעובדה שאני נשא או שזה סתם משהו ויראלי ?
אשמח לכל תשובה .
בברכה,
ד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגעים בפי הטבעת
ד``ר מרגלית לורבר02/10/2009נגעים כאלו יכולים להיות קונדילומות (יבלות) - הנגרמות ע"י וירוס אחר בשם HPV
הוירוס מועבר מאדם לאדם דרך יחסי מין
רצוי שתפנה לפרוקטולוג (כירורג מומחה לפי הטבעת) כדי לאבחן ולטפל בנגעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש טעם בבדיקה כלשהיאDUDI29/09/2009
אני כיום 5 שבועות למגע כאשר היתקשרתי לכמה רופאים ושאלתי אם יש טעם להיבדק ישנם הרבה שאמרו שכן שבשלב זה בדיקת אלייזה אמורה להיות אמינה רק אחד המליץ על בדיקת קומבו ואמר שהיא תחסה הכל ודווקא רופאים שבאים מתחום המחלות הזיהומיות
רציתי לשמוע את דעתכן?
ורציתי לדעת מה באמת אומרת הספרות הרפואית עזבי טווחי ביטחון של משרד הבריאות מתי בעצם בדיקות נהיות חיוביות במקרה של הדבקה ?
אני מבקש תשובה כנה ואם אפשר לפרט כדי שיהיה לי כמה שיותר מידע
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אייליזה
דוד10/09/2011אני כיום 7 שבועות מהמגע ביצעתי בדיקת איילזה והיא יצאה שלילית העם אני יכול להיות רגוע העם הבדיקה אמינה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמינות הבדיקה
ד``ר מרגלית לורבר29/09/2009לאחר חמישה שבועות אין מספיק בטחון בבדיקת אלייזה ולכן בשלב זה יש שתי אפשרויות:
1. להמתין עד שיעברו 8 שבועות
2. לבצע בדיקת קומבו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי ולגבי הכתוב בספרות הרפואית ?
אור29/09/2009במרפאת STD טוען הרופא שיש משמעות לא קטנה לבדיקת אלייזה הנעשת לאחר כחודש וכי בהרבה מדינות מערביות ב 6 שבועות כבר משחררים אנשים אם תשובה שלילית בביטחון מלא מה הסיבה שכאן בארץ לא הולכים בדרך זאת ?
דרך אגב כדי לאמת את תשובתו שאלתי בפורום של אתר מד הלפ רופא וקיבלתי תשובה זהה לחלוטין כלומר שכנראה יש כאן בארץ לקיחת טווח יתר של ביטחון שזה דבר מצויין לכל הדעות
ולכן אני ממש מעוניין בתשובה של מה אומרת הספרות כי המקורות שלי מוגבלים והסיפריה אצלי במכללה לא מחזיקה ספרות רפואית ממש טובה או עדכנית ובגוגל הדבר נגמר גם באיזשהו שלב
בבקשה טענו לי על זה, זה לא שאתן עכשיו תחזרו ללימודים פשוט ממה שאתן זוכרות מה כתוב שם לגביי הבדיקה הזאת ?
תודה מראש
מתנצל על הנידנוד כבר כתבתי כמה פעמים
וחג שמח שנה טובה
גמר חתימה טובה
מזל שיש את הפורום הזה ושיש למי לפנות
מזל גדול שיש אותכן כאן אתן ממש על הכפאק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמת בדיקותתם27/09/2009
עשיתי בדיקה נוספת שלושה וחצי חודשים לאחר המגע החשוד. הבדיקה נעשתה במרפאת הפרסים ויצאה שלילית. האם זה מכסה סופית את העניין? הבנתי שישנם מקרים בהם מפתחים נוגדנים רק לאחר חצי שנה, האם זה נכון? בנוסף , האם זה נכון שישנם זנים אשר הבדיקה לא מאתרת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמת בדיקות
ד``ר מרגלית לורבר28/09/2009לאחר שלושה וחצי חודשים הבדיקה אמינה לחלוטין ואין צורך לחזור עליה שוה
הבדיקה מכסה HIV1 HIV2 - שני זנים המאותרים ע"י הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגעיםמיניים לא צוגנים ופוביה מאיידסאנונימית ע27/09/2009
אני לפני שנה קיימתי מגע מיני אוראלי לא מוגן זה היה המגע המיני הראשון שלי בגיל 22 ולפי מה שזכור לי לא היה דימום והשפיכה הייתה מחוץ לפה שלי בדיוק שהוא גמר והזרע קצת נגע לי בפנים שאלתי אותו אם הוא בריא והוא אמר לי שכן שאלתי אותו עוד פעם והוא התעצבן ואמר לי שהוא בסדר לאחר חודשיים הופיע לי חוםשל 38 מעלות בערך וחלף אחרי יום הלכתי לרופאה והיא אמרה שזה כאב גרון והביאה לי טבליות מציצה לפני לושה שבועות קיימתי יחסים עם חדירה חלקית לא מוגנים עם מישהו שאני מכירה כבר הרבה זמן והוא אמר לי שהוא בריא ושאלתי אותו גם שוב פעם והוא אמר שאין מה לדאוג ושהוא עם בחורות הוא משתמש בקונדום אבל בגלל שאני בתולה הוא לא חושש שזה יהיה ללא קונדום הוא ניסה לחדור אליי מקדימה וכאב לי הוא ניסה גם מאחורה וכאב לי היינו בחוץ שזה קרה בגינה שבבית שלו לא היה דימום ואז הפסקנו אמרתי לו שאני לא רוצה ושזה כואב אחי שבוע מהמגע היה לי כאב גרון עשיתי משטח הרופאה אמרה שאין לי כלום ושלשום הייתי בסליחות בלילה והיה קר והתקררתי טיפה כאב גרון קל זה תסמינים למשהו?או שזה העונת מעבר?זה היו שני המגעים הלא מוגנים שהיו לי האם יש סיכוי גדול שנדבקתי?אני פוחדת לעשות בדיקה אני כל היום חושבת על זה אני ממש בחרדה ובפוביה שאלתי אותם מיליון פעם אם הם בריאים ואני לא יודעת עם האקטים שעשיתי איתם הם מסוכנים כי אני לא זוכרת שהיה דימום וביחסים הלא מוגנים וגינאליים-אוראליים הוא לא חדר ממש אלא טיפה וגם זה בקושי כי עצרתי אותו בגלל הכאב ולא זכור לי שהייתה שפיכה של הזרע שלו כלומר הוא לא גמר לפי מה שידוע לי.ויצאו לי גם פצעים על הבטן ואחד בחזה חומים כאלה הרופאה אמרה לי שזה יובש ושזה לא חמור ולמרוח שמן וללכת לרופא עורץהאם אני בסרטים????מחכה לתשובה בדחיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
אנונימית ע27/09/2009שכחתי לציין שאני בתולה עדיין ומאוד בהלם ופוחדת מכל המחלות הללו ומתנחמת בזה שלא התחלתי עם זה בגיל צעיר ההתנסות הראשונה כמו שרשמתי לך הייתה בגיל 22 לפני שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שליליותבחורה27/09/2009
שלום.קיימתי יחסי מין לא מוגנים שלאחר מכן הבחור סיפר שעשה לא מזמן בדיקת איידס שהתוצאה יצאה גבולית ולאחר מכן הודיעו לו שזה גלל שמערכת חיסן שלו תוקפנית לבדיקה ושבדיקתו תמיד תצא גבולית ואין לו מה להבהל.לא ממש יודעת מה לעשות הלאה עם כל המידע הזה.מבקשת עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור אי הבהירות - רצוי שתיבדקי גם א
ד``ר מרגלית לורבר28/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה ממחט בביה"חערן24/09/2009
שלום
לא מזמן התנדבתי לניסוי מדעי שבמסגרתו לקחו ממני דגימת דם.
אני יודע שאני אשמע מאוד חרדתי, אבל לא זכור לי האם המחט שבה נעשה שימוש נלקחה מאריזה סגורה.
רציתי לשאול - היה ולא - מה הסיכון להידבק אם המחט הייתה חשופה לנגיף מספר דקות לפני שנעשה בה שימוש איתי.
תודה רבה
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בארץ שימוש חוזר במחטים
ד``ר מרגלית לורבר28/09/2009מזה שנים רבות לא קיים בארץ מיחזור של מחטים - הכל חד פעמי!!!!
אין לך כל סיבה לחשש - אין, כאמור, מיחזור מחטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהעודד24/09/2009
שלום ד"ר
ביצעתי בדיקת דם בקופ"ח. האחות לא החליפה כפפות ושהתמשה באותן הכפפות בהן לקחה דם מאדם אחר. אותו אדם נמנה על אחת מקבוצות הסיכון להדבקה באיידס. האחות נגעה במחט עם הכפפה לפני שהחדירה אותה אלי לוריד. האם אני בסכנה להידבקות באיידס? האם יש צורך בטיפול מונע? והאם היא היתה אמורה להחליף כפפות בין בדיקה לבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אין דם על הכפפה - אין כל סכנה
ד``ר מרגלית לורבר24/09/2009אין צורך להחליף כפפות בין נבדק לנבדק
מטרת השימוש בכפפות היא הגנה על האחות/הרופא ולא על הנבדק
השימוש כיום בציוד חד פעמי הינו בטוח לחלטין לנבדק - לא נשמע לי שיש לך סיבה לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובנוסף
עודד24/09/2009באם לדעתך אני יכול לחזור לשיגרה? או שעלי לחיות בחרדה ולהיבדק עוד חודשיים?
אין צורך בטיפול מונע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו
עודד25/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין כל סיבה לדאגה
ד``ר מרגלית לורבר28/09/2009אין סיבה לחרדה
בודאי שאין צורך בטיפול מונע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור
בחורה27/09/2009אני עובדת כאחות.חובה להחליף במיוחד אם יש חשש להדבקה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסנועה24/09/2009
סליחה על התיאור אבל שאני עושה צואה אז היא כמו חדה כזאת כאילו יש בה סכין ואז אחר כך יוצא לי טיפת דם אבל זה כמו חתך כזה
האם זה קשור לאידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר לאיידס
ד``ר מרגלית לורבר24/09/2009תגשי לרופא הצשפחה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איידס בקופ"חגלית22/09/2009
האם כאשר עושים בדיקת איידס בקופ"ח, וחלילה מתגלה שהאדם הוא נשא, האם יוצרים איתו קשר טלפוני ע"מ לקחת את התשובה? (אינני מתכוונת לכך שמגלים לו את התשובה בטלפון, אלא רק לבוא לקחת אותה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת HIV
ד``ר מרגלית לורבר23/09/2009הרופא שחתום על הבדיקה אמור להתקשר לנבדק ולהזמין אותו אליו לקבלת תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע פתוח...? חשוב..דין22/09/2009
לחצתי יד לבחור כשה לי ולו יש פצע פתוח אך לא מדמם
יש סיכויי להדבקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הדבקה דרך מגע עם העור
ד``ר מרגלית לורבר23/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)