מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דוקטור מרגלית שאלהד"ר שטנגלר22/09/2009
עשיתי בדיקת קומבו אחרי מגע חשוד {הוא כלל אוננות ונשיקה צרפתית בלבד אך עדיין חרד}
הבדיקה נעשתה 16 יום אחרי המגע והיתה שלילית, אינני מבין למה הוראותייך שונות ואומרות לעשות אחרי 3 שבועות ואילו הוועד ורופאים רבים אחרים אומרים שהאמינות גבוהה יותר בין שבועיים לשלושה, מה הערך של הבדיקה שעשיתי???
בכל אפן- עברו היום כבר יותר מ-5 שבועות, האם לדעתך יש טעם לעשות בדיקת אליזה בשבוע ה-6 ?כי שמעתי שמעשית בשבוע השישי הנוגדנים מתפתחים כבר אצל 99 אחוזים מאלה שנדבקו,
כלומר אני אגש בטוח גם אחרי 8 שבועות אך אני חושב שאם 6 שבועות יכול להרגיע לחלוטין אז למה לא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אלייזה
ד``ר מרגלית לורבר22/09/2009אמינות בדיקת האלייזה היא 99% אחרי 8 שבועות - אם כבר חיכית 5 שבועות רצוי שתמתין עד שיעברו 8 שבועות - בדיקת אחרי 6 שבועות מיותרת לחלוטין ולא אמינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובקשר לקומבו?
ד"ר שטנגלר22/09/2009האם הבדיקה שביצעתי נותנת אמינות גבוהה כמו שהרופא למחלות זיהומיות אמר לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובקשר לקומבו?
ד"ר שטנגלר22/09/2009האם הבדיקה שביצעתי נותנת אמינות גבוהה כמו שהרופא למחלות זיהומיות אמר לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב שתראי
ד"ר שטנגלר22/09/2009מנהל מחלקה למחלות זיהומיות-בכיר עונה על שאלה דומה:
H. Hunter Handsfield, M.D.
The time frame of 3 months until completely reliable testing is standard advice. But it is hyper-conservative. The modern HIV antibody tests almost always are positive within 6 weeks. And as I said above, the combination of negative antibody and negative P24 antigen at 16 days is highly reliable.
שתי התשובות שלך {אני חושב} היו שונות מתשובותיו
אני חושב שהגיע הזמן בישראל לעשות אימות נתונים, אנשים משתגעים שכל אחד נותן תשובות שונות, וממש לא נראה לי שהוא מסלף בדבריו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראליחושש21/09/2009
שלום,
הבנתי שהסיכוי להדבק ממין אוראלי הוא נמוך...אבל יש לי ארוע שממש מדאיג אותי...
השבוע הייתי בדייט עם בחור במהלכו נשרטתי קלות בשפה העליונה, אך לא דיממתי...
שעתיים אחרי זה הגענו אליו הביתה וירדתי לו מעט... לא היתה גמירה בפה, לגבי שפיכה מוקדמת יש סיכוי אם כי לא שמתי לב ...
מקריאה בפורום אני מבין שאם הפצע לא פתוח ומדמם אז איידס לא עובר...
וזה לא מובן לי ... חייב לרדת דם כדי שאיידס יעבור?
והאם זה נכון שבמין אוראלי הסיכוי להדבק הוא קטן מאוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אוראלי
ד``ר מרגלית לורבר22/09/2009הסיכוי להידבק מהאירוע שתיארת נמוך ביותר
מאידך, אם הםרטנר הינו נשא HIV - הפרשות מאיבר המין שלו עלולות להוות גורם מדביק. שוב, כאמור, בסיכוי נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HIVמעיין21/09/2009
שלום רב,
רציתי לשאול האם עקב כל מגע מיני בלתי מוגן ניתן להידבק ב- HIV ? אם מתבצע מגע מיני בין אישה לגבר אך ללא נוזל זרע ( ללא גמירה) האם ניתן עדיין להידבק אם לא היה שימוש בקונדום?
כמו כן רציתי לדעת מה הסיכוי להידבק?
והאם קיימת בדיקה יותר מהיה מהמתנה של 3 חודשים? איפה ניתן לבצע אותה? ועד כמה היא נכונה?
תודה רבה
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה מגבר לאשה
ד``ר מרגלית לורבר22/09/2009על מנת להידבק לא חייב להיות זרע העובר לאשה - מגע מיני מלא ללא קונדום יכול להיות סיבה להדבקה.
קיימת בדיקה מוקדמת יותר - קומבו - אמינה לאחר שלושה שבועות
הבדיקה נעשית בתשלום בבתי החולים הדסה, תל השומר, איכילוב, סורוקה ורמב"ם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומבושי20/09/2009
עשיתי בדיקת קומבו 18 יום לאחר המגע הלא מוגן התשובה יצאה שלילית אבל אני עדיין בחרדה
האם יש לי סיבה לדאוג עדיין?
כמה אמינה הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו
ד``ר מרגלית לורבר22/09/2009רצוי להמתין 3 שבועות, אבל הסיכוי ששלושה ימים יעשו את ההבדל קטן ביותר
הבדיקה אמינה ביותר לאחר 3 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומבו
ד``ר מרגלית לורבר22/09/2009רצוי להמתין 3 שבועות, אבל הסיכוי ששלושה ימים יעשו את ההבדל קטן ביותר
הבדיקה אמינה ביותר לאחר 3 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מצב שנדבקתי?לילי20/09/2009
שלום לפני כבערך 28 יום קיימתי יחסי מין אוראלים ללא הגנה...חמישה ימים לאחר מכך היה לי דלקת בגרון וחולשה בגוף...לקחתי אנטיביוטיקה וזה עבר ועכשיו אחרי 28 יום מאותו יום חזר לי הדלקת גרון חריפה ומצב כללי רע...חולשה...בשני המקרים ללא חום... האם יש סיכוי שנדבקתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אפשר לתת תשובה ללא בדיקה
ד``ר מרגלית לורבר22/09/2009לא מקצועי יהיה לתת לך תשובה ללא שתיבדקי
הסיכוי, כמובן, נמוך מאד - אבל כפי שידוע - מין אוראלי עלול להיות מקור להדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילי
לילי22/09/2009כן אני יודעת...
אבל דלקת גרון עם מוגלה יכול להיות תסמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת גרון אחרי מין אוראלי
ד``ר מרגלית לורבר23/09/2009יכולה להיות גם גונוראה (זיבה) - רצוי לעשות משטח גרון לפני הטיפול האנטיביוטי הבא
זה לא תסמין אופייני ל HIV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראלי - הידבקותיעל19/09/2009
האם אישה שנותנת מין אורלי יכולה להידבק באיידס? צהבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אוראלי
ד``ר מרגלית לורבר22/09/2009אם הגבר נשא - הוא עלול להדביק את האשה ב HIV
לגבי צהבת ומין אוראלי אין מספיק מידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדום נשרדניאל17/09/2009
לפני כחודש ומחצה קיימתי יחסי מין מוגנים. בתום האקט המיני התברר שהקונדום נשאר בנרתיק והבחור הוציאו באמצעות אצבעותיו ואין לי אפשרות לדעת אם נשפחה כמות זרע או כלל לא.
בשבועיים האחרונים סבלתי משפעת, חום לא גבוהה, דלקת בבלוטת תריס (טופלה באספרין) ושיעול טורדני מלווה מידי פעם בליחה קלה.
איני יודעת בוודאות אם הבחור נשא
חשובה לי לקבל דעתך בנדון היות וישי עוד לפחות כחודש ימים עד ביצוע בדיקה.
ובמיוחד אם השפעת/דלקת מהווה תסמין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש בדיקה שאינה מצריכה המתנה של חודש
יעל19/09/2009נראה לי נקראת קומבו- תתקשרי למרפאה של מחלות מים התחנ ההמרכזית ושאלי אם הם עושים אותה עם לא אפשר פרטי - אם את בקשר כלשהו עם הבחור תספרי לו שאת דואגת ושהוא ילך להיבדק
אבל הסיכויים קטנים מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורן תודה, אבל..............
דניאל20/09/2009מעדיפה את תשובת המומחים כאן באתר
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת נוספת לא תזיק
ד"ר שטנגלר20/09/2009הסיכוי שהוא נשא ממש ממש נמוך משהו כמו 1- ל 1000
יכול להיות שכלל לא נגע זרע כמו שאמרת,ואולי הוא הוציא אותו שהכל היה בפנים
עבר כמעט חודש וחצי, את יכולה לעשות בדיקת אליזה עוד שבועיים..אם אין לך סבלנות לחכות, את יכולה לעשות קומבו שהיא
חלבונים ויראלים +נוגדנים- והסיכוי שתיהיה אמינה גבוהה לחלוטין, אף על פי שמשרד החינוך נותן הוראות אחרי 8 שבועות, הנוגדנים מתפתחים אחרי 6 שבועות ברוב המכריע של המקרים,
מה שתארת יכול להיות שפעת רגילה לחלוטין, הרבה ממי שאני מכיר בתקופה זו חולים בשפעת,
אז המלצתי לך בכלליות היא :
1. להרגע- הסיכוי שנדבקת ממש נמוך
2. לעשות קומבו בזמן הקרוב ואליזה עוד יותר משבועיים שימלאו חודשיים ומעלה לארוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה שתיבדקי
ד``ר מרגלית לורבר22/09/2009את יכולה לעשות בדיקת קומבו (בתשלום) - הבדיקה אמינה לאחר 3 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששתמיר17/09/2009
שלום
שבוע שעבר הלכתי ברחוב עמוס מאוד באנשים, ותוך כדי הליכה נישרטטי משיח קוצני שבלט לתוך המדרכה, חשוב לציין שהמדרכה היתה עמוסה באנשים וקצת קשה להתחמק מהשיח הקוצני כך שסביר מאוד שאנשים שהלכו לפניי נישרטו גם.
האם אפשר להידבק בדרך זו?
האם את ממליצה לעשות בדיקה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכוי שנדבקת באיידס
ד"ר שטנגלר17/09/2009הוא כמו הסיכוי שיפול מחר מטאור על כדור הארץ= כלומר אפס מאופס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אלייזהאיגור15/09/2009
אם כעבור 52 ימים ביצעתי את הבדיקה ויצאה שלילי אני יכול ליהות רגוע ב100 אחוז או שצריך
עוד בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלייזה
ד``ר מרגלית לורבר16/09/2009הבדיקה שנעשית כיום אמינה לאחר 8 שבועות - כל "קיצור דרך" עלול להיות באותם אחוזים קטנים שמגיבים רק בתום התקופה האמורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי בגרות...דין15/09/2009
אם נצמדנו פנים אל פנים לשנינו יש פצעי בגרות
האם קיימת אפשרות הדבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעי בגרות
ד``ר מרגלית לורבר15/09/2009לא תואר בספרות מקרה שכזה - אין גם סיבה לחשש - כך לא נדבקים ב HIV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בHIVמורן15/09/2009
שלום רב, קראתי, כי האינדיקציה להתחלת טיפול בHIV- איידס, היא CD4 פחות מ350, הריון, מחלות סימפטומטיות מסוימות, וסינדרום HIV אקוטי, ואני גם יודעת שברגע שמתחילים טיפול, מעדיפים להמשיך אותו גם אם הקליניקה והספירות משתפרות. שאלתי היא- בהתחלת הטיפול באינדיקציה של הסינדרום האקוטי- האם מדובר בטיפול לטווח ממושך או עד למעבר המחלה האקוטית הראשונית?
תודה רבה, שנה טובה, ובריאות.
טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת טיפול בזמן הסינדרום החריף
ד``ר מרגלית לורבר16/09/2009הספרות המדעית שעליה אנחנו מתבססים לא חד משמעית לגבי טיפול בזמן הסינדרום החריף.
ולכן - כל רופא נוהג במקרים אלה לפי שיקול דעתו המקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוראליי.א14/09/2009
יש סיכוי שב-4 שניות של קבלת מין אורלי מבחורה נחשפתי חס וחלילה לHIV?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
י.א14/09/2009זה היה ללא קונדום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכוי קטן אבל....
ד``ר מרגלית לורבר14/09/2009קשה להעריך את הסיכוי לפי משך המגע - בכל מקרה נשמע זניח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשכחתיתם13/09/2009
שלום ד"ר ביצעתי ברמב"ם בדיקת אלייזה שמונה שבועות וארבעה ימים לאחר המגע החשוד . הבדיקה יצאה שלילית. כשלושה חודשים וארבעה ימים לאחר המגע ביצעתי בדיקה מהירה במרפאה פרטית בתל אביב (הרופא ציין שהבדיקה מאושרת fda ). הבדיקה יצאה גם כן שלילית. מה דעתך? האם כיסיתי את חלון הזמן כולל האחוז? או שיש לחזור על הבדיקה גם לאחר חצי שנה? אני שואל זאת בשל חום וחולשה שלא חולפים (נשללו cmv ebv) כמו כן אחוז לימפוציטים 25% .
האם אכן ישנן בדיקות מהירות מאושרות?מה דעתך על אמינותן במסגרת הזמן שציינתי (מעל לשלושה חודשים)?
2) האם לידיעתך ייתכן מצב שבו תסמינים מופיעים שלושה או ארבעה ימים לאחר הדבקה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלייזה
ד``ר מרגלית לורבר14/09/2009אם ביצעת את הבדיקה ברמבם לא היה צורך בבדיקה נוספת, שהרי הבדיקה אמינה ב99% לאחר 8 שבועות. אם לא היו מגעים מיניים לא מוגנים - אין צורך לחזור על הבדיקה.
2. יש מצב של מחלה חריפה קרוב להדבקה - בדרך כלל שבועיים ומעלה מההדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקת איידסאיגור13/09/2009
שלום לך ד'ר רציתי לישאול אם אני החדרתי אצבעות לבחורה זה יכול להדבקי באיידס??מה הסיכוי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הדבקה בצורה שתיארת
ד``ר מרגלית לורבר14/09/2009אתה לא יכול להדבק דרך מגע הפרשות עם עור האצבעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגע שם נוזל נרתיק/דם עם בסיס האיבראלון13/09/2009
שלום,
היו לי שני אקטים עם נערת ליווי, רגיל ואנאלי, כאשר לפני כל אחד מהם היא ביצעה בי מין אוראלי.
כל יחסי המין, מההתחלה ועד הסוף (כולל האוראלי) היו עם קונדום, שלא נקרע - בדקתי זאת לאחר האקטים.
כמו כן, לא ירדתי לה או משהו.
מה שכן, לקראת סיום האקט הרגיל, הבחנתי שיש מעט דם על הקונדום, כנראה שריטה פנימית או סימני מחזור, אבל אני מדגיש שהקונדום נשאר שלם לחלוטין.
יחד עם זאת, הקונדום, למרות שגולגל למלא אורכו, לא הגיע עד בסיס האיבר, וחלק קטן מבסיס האיבר נותר חשוף, ובא במגע לזמן קצר (כאמור, זה היה לקראת סוף האקט) עם טיפת דם אחת, שכעבור דקה או שתיים נשטפה.
אני מקפיד מאוד על מין מוגן וכל שימוש בקונדום, שהבנתי שמספק הגנה. מקריאה גם הבנתי שהסיכון העיקרי להידבקות הוא דרך פתח השופכה והכיפה שמסביבו, שכאמור לא באו במגע עם שום נוזל שלה.
האם יש סיכוי להדבקה במקרה כאמור (בעיקר עניין טפית הדם שבאה במגע עם בסיס האיבר החשוף) והאם מקרה זה מצריך בדיקה?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף...
אלון13/09/2009שבמקום המגע עם הדם לא היה פצע כלשהו, העור היה שלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין הדבקה דרך העור
ד``ר מרגלית לורבר14/09/2009ומכאן שעל פי התיאור שלך - אין לך כל סיבה לחשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)