מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת אלייזהדין03/09/2009
אם כעבור 56 ימים ביצעתי את הבדיקה ויצאה שלילי אני יכול ליהות רגוע ב 1000%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלייזה
ד``ר מרגלית לורבר03/09/2009הבדיקה אמינה, כפי שכבר נכתב בעבר לאחר 8 שבועות - מכאן שאתה רשאי להיות רגוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבו - עלות ואמינותמודאג עד מוות02/09/2009
שלום
מה העלות של בדיקת קומבו?
מה האמינות שלה לאחר שבועיים ?
האם תתכן אפשרות שתתקבל תוצאה חיובית בקומבו ללא הדבקות בנגיף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלות בדיקה
רוי02/09/2009אני ביצעתי בדיקת קומבו לאחר שבועיים באיכילוב.
עלות הבדיקה=90 ש"ח
אמינות=95% בערך.מאוד אמינה
השלמתי בבדיקה רגילה לאחר 8 שבועות כדי להיות שקט.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרנועה02/09/2009
אני הייתי עם בחור ונישקתי אותו בבטן ואם קרה מקרה שהרוכסן שלו היה פתוח והאיבר מין בחוץ ונישקתי אותו מלמטה בבטן וזה נגע גם באיבר מין הנשיקה האם מדבר כזה ללא שפיך יש אפשרות להידבק באידס?
רק מנשיקה קטנה באיבר מין או משו תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סכנת הדבקה
ד``ר מרגלית לורבר02/09/2009על פי תיאורך אין סכנת הדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ובדיקהאור01/09/2009
שלום לפני 16 ימים היה לי חשד שנידבקתי למרות שרופאים רבים אמרו לי שאין מה לדאוג, מה שחששתי כלל נשיקה צרפתית ואוננות ופחדתי שזרע של הפרטנר נגע קצת אחרי כמה שניות באיבר שלי אחרי שהוא גמר {הוא גמר לכיוון אחר לגמרי אבל פחדתי שהיד השניה נגעה, אני לא יודע בכלל אם הוא נשא אבל אני מאד זהיר ודואג}, בכל אפן, עברו 16 ימים ועשיתי היום בדיקת קומבו הרופא ממרפאת האיידס אמר שהבדיקה מראה שלילי, הבנתי שאני צריך לעשות עוד בדיקה עוד כמה שבועות אבל האם בדיקת הקומבו אמינה ברמה טובה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמינות בדיקת קומבו
ד``ר מרגלית לורבר02/09/2009רצוי לחזור שוב על הבדיקה - האמינות היא לאחר כשלושה שבועות בודאות גבוהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבין
אור02/09/2009אני לא מבין כל אחד אומר משהו אחר רופא אחר אמר לי שהוודאות של הבדיקה קרבה ל 100% בטווח של שבועים עד שלושה בפרט, ולמה לחזור שוב על קומבו שהיא יקרה ולא אליזה אם כבר אחרי כמה שבועות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלות
אור02/09/20091.בתקופה שלפני הבדיקה לא אכלתי כמעט ורזיתי -32 קילו האם זה טבעי שכתוצאה מכך היו לי בצקות קטנות באיזור הלחיים ? {הם נעלמו עכשיו שחזרתי לאכול אז אני מסיק מכך שהם מזה..}
2.בקשר לבדיקת הקומבו שוב, המליצו לי עליה "בחום" ואמרו שהיא אפקטיבית ביותר בין שבועיים לשלושה, עשיתי אותה, אצל רופא אמין ומומחה, קיבלתי תוצאה שלילית, אז מה לעשות עכשיו? האם יש סיבה לחרדה? אי אפשר לשחק ככה בבנאדם שבחרדה וכל אחד זורק אותו לכיוון אחר וביחוד לא שהוא הרגיש הקלה לאחר בדיקה נוראית שכזו.
3.ועוד שאלה- האם הסיפור שציינתי בכלל בדרגת סיכון? אני אתמצת את החששות-
-נגיעה קלה של זרע באיבר המין שלי אם בכלל היה זרע על היד שלו אני לא זוכר אם הוא נגע באיבר שלו אחרי שגמר ואז חזר לאונן לי {לא היו לי פצעים על האיבר ובשלב מסוימם הבן זוג ירק על היד שלו כדי להשתמש ברוק כחומר סיכה, לכן אני חושב שבאמת לא היו לו נוזלים על היד}
-נשיקה צרפתית די ארוכה, לא היה שם דם שזרם או פצעים פתוחים אצלי.
זהו בעיקרון אלה הדברים שחששתי לגביהם בתקרית הזו, לא היה שום חדירה או מין אוראלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אור
נילס אולגרסון02/09/2009יש אפשרות חיפוש בפורום זה למעלה תרשום שם קומבו ותראה המון תשובות לשאלה שלך כמספר הרופאים מספר הדיעות וכולן נכונות ותלויות בהמון דברים שאין לנו שליטה עליהן כמו סוג ערכת הבדיקה והרגישות שלה ( קיימים היום כמה סוגים ודורות של הבדיקות האלו) הזמן של כל נבדק מהמגע וכו' באמת אני ממליץ לך לעשות זאת (מרוב חרדה אני אישית עשיתי זאת אולי 30 פעם התשובות לא משתנות יותר מידי מאחת לשניה)
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס.דין31/08/2009
ביצעתי בדקת ELISA אך לא זכור לי עם עברו בידיוק 8 שבועות האם שלושה או ארבעה ימים פחות זה משמעותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמינות בדיקת ELISA
ד``ר מרגלית לורבר02/09/2009מספר ימים לכאן או לכאן לא נראים לי רלבנטיים - אם אינך רגוע תמתין עוד חודש ותיבדק שנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HIV בלוטות למיפהאנונימי31/08/2009
שלום
לפני כשלוש שנים הובחנתי כנשא HIV .
בימים האחרונים התגלו מספר בלוטות לימפה באיזור הצוואר ומתחת לבית השחי (שכנראה קיימות שם כמה חודשים) .
כמו כן ירדתי במשקל 8 קילו ואני סובל משילשולים ועייפות. פרט לכך החודש סבלתי מדלקת בכף הרגל, כאבי שרירים ופריחה אדומה ברגלים ( שנעלמת ומופיעה לאחר מאמץ)
הרופא שלי לא ממש יודע את הסיבה להופעת הבלוטות ושלח אותי לבצע אולטרסאונד, ע"פ הממצאים ישנם כמה בלוטות לימפה באיזור בצוואר. השבוע הוא שלח אותי שוב לבצע אולטרסאונד באיזור הבטן.
האם הוא בכיוון לגלות את הגורם להיווצרות הבלוטות?
אני די תשוש ומרגיש כאב, לטענתו כרגע אין לתת אנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אתה מטופל בקוקטייל???
ד``ר מרגלית לורבר02/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטות לימפה HIV
אנונימי04/09/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות חלק מהמחלה
ד``ר מרגלית לורבר06/09/2009נשאות HIV שלוש שנים, ללא טיפול, ירידה במשקל ובלוטות מוגדלות - יכול להיות חלק ממחלת האיידס.
מאידך, תמיד יכול להיות גם מצב רפואי אחר - חשוב שתפנה לרופא האיידס המטפל בך - הוא יידע לקבוע את הסיבה למצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמיני hivשאדי31/08/2009
עשיתי מין אוראלי לא מוגן אני ירדתי לה והיא ירדה לי אחרי 3- 4 ימים התחלתי להרגיש עייפות, כאבים בגוף, ושיעול יבש ויצאו לי פטריות קטנות (לבנות) על קצה השפתיים... מצבי השתפר חוץ מהכאבים שבאים והולכים ועכשיו אחרי 12 ימים מהמגע הגרון כואב לי ויש לי נקודות לבנות בגרון ו בלוטות הלימפה בגרון נפוחות מהו הסיכוי שנדבקתי במחלה ואם זה לא hiv אזו וירוסים יכולים לעבור אחרי מגע מיני? אני מאוד מפחד וחי תקופה מאוד קשה בחיים שלי בגלל זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנסה להרגיע למרות שאני חרדתי בעצמי
נילס אולגרסון31/08/2009כמו שכתבה לי הרופאה במין אוראלי הסיכויים להידבק הם נמוכים מאוד ואתה לא צריך להיות בפחד אתה יכול לעשות בדיקת קומבו שהיא אמינה מאוד החל משבועיים לאחר המגע ואולי תרגיע אותך רוב הרופאים בפורומים כתבו על הבדיקה הזאת דברים טובים (שתי הרופאות מהפורום הזה וכן הרופאים הקודמים שניהלו את הפורום הזה והרופא הקודם שניהל את פורום מחלות מין )אם תעשה חיפוש אם המילה קומבו בפורום הזה ובפורום מחלות מין תמצא את כל התשובות ותתרשם.
או שאתה יכול לעשות בדיקת אלייזה רגילה לאחר כחודשיים מהמגע שהיא קצת יותר אמינה מהקומבו (ככה ניתן להבין מכל התשובות של הרופאים)
ועצה נוספת תמיד בעיניין הזה תיקח את הייעוץ מרופאים בעלי התמחות במחלות זיהומיות אוטואמיוניות שמתעסקים עם זה ביומיום שלהם להם הידע העדכני ביותר כי יש גם רופאים שלא באים מהתחום הזה ספציפית כמו אורולוגים ורופאי נשים וכו' שבאים אם דעות של דרישות משרד הבריאות עוד משנות ה 80* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיאיר31/08/2009
שלום ד"ר
נבדקתי בקומבו 3.5 שבועות לאחר מגע חשוד ובבדיקת אלייזה רגילה באיכילוב כמעט שבעה שבועות (שישה שבועות וחמישה ימים) שתי הבדיקות שליליות1. מה הסיכוי שהבדיקות אינן אמינות? 2. האם לדעתך עללי להיבדק שוב? 3. מנסיונך, מהי תקופת החלון הארוכה ביותר בה נתקלת? 4. האם נתקלת במקרה בו בבדיקות החדשות בדיקה שנערכה לאחר כמעט שבעה שבועות היתה שלילית ובהמשך הפכה חיובית?
אודה על התייחסותך ספציפית לכל שאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע?
יאיר03/09/2009מדוע אין תשובה? זו לא שאלה לגיטימית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות HIV
ד``ר מרגלית לורבר03/09/2009ראשית - בדיקת הקומבו אמינה מאד מכיון שבודקת לא רק נוגדנים אלא את הנגיף עצמו.
בדיקת אלייזה לאחר 7 שבועות מכסה את הסיכוי המועט שהיית עדיין שלילי כאשר ביצעת את הקומבו.
אתה יכול להיות רגוע לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד
יאיר07/09/2009דוקטור, אני מודה לך עך תשובתך אשמח אם תתיחסי באוםן פרטני לכל שאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתסהר29/08/2009
הוועד למלחמה באיידס טוען שההמלצה הגורפת כולל של משרד הבריאות עומדת על 8 שבועות וזה כולל גם מרווח ביטחון. גם באתר זה לאורך החודשים חזרו של פרק זמן זה.
זאת אומרת שמי שקיבל שלילי כמוני לאחר 8 שבועות ויום ממגע מיני צריך להבדק בשנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס29/08/2009אני לא מכירה את ההמלצה הזו של הועד למלחמה באיידס, אבל אני אברר איתם על מה מבוססת ההמלצה הזו ונפרסם כאן בקרוב את ההמלצה הסופית שלנו.
כמו שאמרתי קודם - הביטחון הוא קרוב ל -99% אחרי 8 שבועות, במיוחד עם הבדיקות החדשות שהן רגישות יותר, ולכן יש ביטחון גבוה מאד גם בבדיקות אחרי 8 שבועות.
אני מבטיחה בכל מקרה לחזור כאן עם המלצה סופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
סהר30/08/2009זו גם המלצת ד"ר לורבר שעונה בפורום זה. בדקתי שבועים שלושה אחורה וגם היא ענתה שאין צורך לחכות יותר 3 חודשים ו-8 שבועות זה אמין לחלוטין. ע"פ זה פעלתי.
לגביי הוועד זה מפורסם גם באתר הרשמי שלהם שאלייזה צריך להבדק לאחר חודשיים או 8 שבועות שזה אותו דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסיונתן29/08/2009
שלום שמי יונתן בן 26 היתי כמה פעמים אצל נערות ליוי לפני 5 שנים
מאז אני תרמתי דם במד"א המנה האחרונה נתרמה לפני חצי שנה והם לא פנו אליי יכול להיות שאני שלילי בבדיקת איידס
רציתי לשאול עים מד"א בודקים איידס בתרומת דם ועים הם מידיים את התורם עים משהו לא בסדר ותר לציין שהשתמשתי בקונדום
בתודה יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות במד"א
ד''ר קרן אולשטיין-פופס29/08/2009מדא כמובן בודקת כל מנת דם שנתרמת.
הם גם מודיעים לכל מי שנמצא חיובי - זו חובתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאלחוצה מאוד29/08/2009
אני כבר שאלתי והפעם אפרט יותר אני מאוד לחוצה כמעט ולא מתפקדת אני בהריון והייתי אצל בונת ציפורניים לפני הייתה לקוחה שראיתי שהיא פצע אותה ואחרי שהיא התחילה איתי במהלך המילוי היא גם פצע אותי מה הסיכוי שאני אוכל להידבק ממנה עם היא חולה תעזרו לי אני מפוחדת
עוד שאלה עם מישהו נידבק חייב להיות סימנים ומה הם ואחרי כמה זמן
סליחה על השאלה הארוכה אבל קשה לי כבר תהיתפקד מרוב פחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון בבניית ציפורניים
ד''ר קרן אולשטיין-פופס29/08/2009הסיכון להדבקה דרך חפץ מסוים היא אפסית.
גם כשיש מגע ישיר של דם בדם (למשל לאחר דקירה ממחט עם דם נגוע) הסיכוי להידבק הוא 1 ל - 300.
לפי הסיפור שלך - הסיכון כאן הוא אפסי.
לשאלתך השניה - לא כולם יפתחו סימנים כלשהם אחרי הדבקה. חלק מהנדבקים מפתחים אחרי שבועיים-שלושה תמונה של חם, בלוטות מוגדלות, ופריחה. אך רבים לא מפתחים סימנים כלל.
אך כמו שאמרתי קודם - לא נשמע שיש לך מה לדאוג לפי הסיפור שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הדבקותשרון28/08/2009
שלום
קיימתי יחסי מין עם בחור מוכר לי,ללא קונדום.
כמובן שאלך זיהיה אפשרי לבצע בדיקה
הוא גמר בחוץ,יצא דקה ואפילו יותר לפני שהוא גמר מה הסיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת אומרת..
שרון28/08/2009האם יש סיכוי נמוך יותר? אותו סיכון?
קראתי שאם הגמירה בחוץ זה מפחית את זמן המגע כפי שנקרע הקונדום
האם תוכלי לתת לי על זה תשובה ברורה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון להדבקה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס29/08/2009זה נכון שאם גומרים בחוץ - הסיכוי להדבקה הוא קטן יותר, כי מה שמדביק הוא נוזל הזרע בעצמו, ואם נחשפת רק לכמות קטנה שלו אם בכלל - אז הסיכון שלך נמוך מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה בבית חוליםשירן28/08/2009
סיימתי שנתיים שירות בבית חולים
במהלך השירות שלי יצא לי לבוא במגע עם כל מיני מבחנות ובדיקות דם למינהן
כעת אני חוששת שאולי קרה מקרה שבו נגעתי ישירות בדם של מטופל או שנדקרתי מעט ולא שמתי לב
אני זוכרת למשל שהכנסתי מבחנות לתוך קופסאות כדי למסור למעבדה בלי כפפות ולפעמים על גבי פתק הבדיקה או המבחנה מבחוץ היה דם שנקרש או עמד להקרש
יכולה להיות הדבקה במקרה כזה?
אני בחרדה ואל יודעת מה לעשות
ללכת להבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה בבית חולים
ד''ר קרן אולשטיין-פופס29/08/2009הדבקה מדם דרך מבחנה יכול להיות רק אם נפצעת ונחתכת ובעקבות כך דם שלך התערבב עם דם שהיה נגוע ה HIV.
לא נשמע לי מהתאור שלך שהיה לך סיכון כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה שאת רשמתערן28/08/2009
בדיקת אלייזה רגילה היא בדיקת נוגדנים. האמינו שלה היא כ - 95% אחרי 6 שבועות, ומעל 99% אחרי 8 שבועות.
בבדיקת קומבו יש שני מרכיבים - בדיקת נוגדנים + בדיקת חלבון ייחודי לוירוס. החלבון הופל להיות חיובי כבר 2-3 שבועות אחרי החשיפה, אך יכול להפוך להיות שלילי בשלב מאוחר יותר. לכן בשילוב של שתי הבדיקות יש אמינות כבר מ - 3 שבועות אחרי החשיפה ועד בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס29/08/2009אני מצטערת על חוסר האחידות בתשובות - אבל האמת היא שיש עדיין חילוקי דעות בעניין הזה בספרות הרפואית.
אני גם רואה שלא דייקתי בתשובה שכתבתי בעבר -
בעבודות שונות מצוטטים מספרים שונים, אבל המספרים שחוזרים על עצמם הכי הרבה ושהם אמינים בעיני הם:
95% אחרי 6 שבועות, 97-99% ב - 8 שבועות, ו - 99.9% ב - 12 שבועות.
לכן אני ממליצה תמיד להיבדק גם אחרי 12 שבועות, כי אני מעדיפה להיות סופר זהירה.
אך האמת היא שבמקומות רבים תמצא המלצה של 8 שבועות בלבד.
כמספר הרופאים - מספר הדעות ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפוציטים נמוךמתנצל...27/08/2009
ד"ר היקרה שלום,
אני מאד מודאג, יש יותר ויותר סימנים שנדבקתי במחלה האיומה הזאת, לפני 10 חודשים.
מאז המגע הלא מוגן יש לי כל הזמן מתקפת פצעים מסבי לפה (שעוברת וחוזרת למעט פצע אחד עקשן), כל הזמן שורף בלשון ומסביב לשפתיים ללא הפסקה (אני מרגיש גם שינויים בלשון) (גם ברגע כתיבת מילים אלו), מסביב לשפתיים יש אדמומיות כאילו השפתיים שואפות להרחיב את ההיקף שלהן, פרוסטיטיס עקשן - כבר 10 חודשים דלקות ודימומים בזרע- טיפול מתמשך בדוקסילין ציפרודקס ורספרים לא הועיל, זכור לי שהיו לי שלשולים כשבועיים, יש לי בחילות מתמשכות, ירידה שמשרל חוסר תאבון, אני מתחיל לנשום קצת בכבדות (חרחור/שריקה), כאבי ראש בחלק האחורי בלבד של הראש, חולשה פיזית מהותית, לאחרונה גם כאבי בטן תחתונה וריאות, והבשורה החדשה מהיום שראיתי בבדיקות דם מהיום שיש לי לימפוציטים נמוך (באחוזים 22.2% ולא באחוזים רמה 0.9 בלבד) לפני כשלושה חודשים בבדיקת דם כללית אחרת היה לי לימפוציטים 25% - והתחלתי להבין שזה אחד התוצאות מהדבקה (ירידה בגורמים האחראים על המערכת החיסונית)
בהתחלה הייתי רגוע כי נבדקתי במרפאת לוינסקי לאחר 58 ימים והבדיקה יצאה שלילית, אבל היום אני מאד מאד מפוחד, ומיואש,
מוזר שבדיקת שתן וזרע רגילות בקופת חולים משבוע שעבר יצאו שליליות (ועדיין יש דימומים דלקת ואאבים עזים במערכת המין ובבטן התחתונה)
האם תוכלי בטובך לומר לי מה עלי לעשות האם להבדק שוב, האם תוכלי בטובך לנסות להעריך מה הסיכויים שקרה הנורא מכל? (הבנתי ש 8 שבועות כלומר 56 ימים זה בסדר אך בדיעבד 3 חודשים או אפילו חצי שנה במקרים מסויימים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפוציטים נמוכים
ד''ר קרן אולשטיין-פופס28/08/2009מבחינת בדיקות HIV - הבדיקה אחרי חודשיים היא יותר מ 95% אמינה.
יש כנראה אנשים בודדים שעלולים ליצור נוגדנים מאוחר יותר ואז הבדיקה תהפוך לחיובית רק אחרי 12 שבועות. לכן אנחנו ממליצים בדכ להיבדק גם אחרי 12 שבועות.
לגבי הסימפטומים - מה שאתה מתאר יכול להתאים למספר מחלות שונות. זה נכון שלימפוציטים נמוכים יכולים להיות ביטוי של HIV - אבל גם של מחלות אחרות.
קשה כמובן לעשות אבחנה כזו דרך המחשב.
אני ממליצה לך לגשת לרופא משפחה עם כל התוצאות הללו - להיבדק שוב ל - HIV , וכן להתייעץ עם מומחה למחלות מין ודרכי שתן לשקול טיפול מתאים לדלקת שיש לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)