מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה לד"ר לורברתרי11/08/2009
אבל האם הכוונה היא שמשבועיים שלושה והלאה הבדיקה (הקומבו) אמורה לזהות משהו מבין השניים או שייתכן ובשלב מסוים (לאחר השבועיים שלושה) היא לא תזהה אף אחד מביניהם?
שלחתי לך הודעה במייל בבקשה תחזרי אליי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו
ד``ר מרגלית לורבר12/08/2009לשם כך נועדה בדיקת הקומבו - היא מזהה ראשון את חלבוני הנגיף- ובהמשך את הנוגדנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון לבנה עם תפליטיםויקי11/08/2009
שלום רב
במשך 4 חודשים סובלת מנק' לבנות בגרון ( לא דלקת גרון - משטחי גרון יוצאים שליליים) לשון לבנה עם תפליטים בדיקת איידס שלילית
התופעות החלו אחרי מגע מיני אוראלי
בזמן המחלה חום גבוה (39) גרון שנראה מודלק וכאבי גרון ה"התקפ" נמשך בממוצע 3 ימים וביום הרביעי אין זכר למחלה חוצ מהלשון שנשארת לבנה עם התפליטים וטעם נוראי בפה
הייתי אצל מומחה למחלות זיהומיות שאומר שעד שהוא לא יראהבזמן התפרצות אינו יכול לעזור
הרופאת משפחה הפנתה אותי לFMF אני פוחדת כי קשור למגע המיני
הדבר גם גורם לאפטות בפה
אשמח לתשובה ועזרה
ויקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פטרייה בלשון
ויקי19/08/2009עשיתי גם תפליט ומשטח לשון יוצאים גם הם שליליים , מה שאומר שאין פטרייה בלשון
אך הלשון ממשיכה להיות לבנה לאחר טיפול של דקטרין וכל זמן יוצאות לי אפטות על הלשון
כבר אובדת עצות בבקשה בבקשה תענו עבר כבר יותר משבוע מאז ההודעה הראשונה
תודה ויום טוב
ויקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קשור ל HIV
ד``ר מרגלית לורבר19/08/2009הפורום עוסק בשאלות הקשורות ל HIV - מאחר ולא נדבקת בנגיף (שמחה לשמוע) - איננו עוסקים כאן במתן תשובות לכל הבעיות הרפואיות. אנא, פני לרופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא מבין ?נילס אולגרסון10/08/2009
עכשיו דיברתי אם רופא בטלפון מומחה למחלות זיהומיות משיבא והוא אומר לי שכדאי ועדיף לבצע עוד בדיקת אלייזה לאחר 3 חודשים ממש בניגוד מוחלט למה שאתן אומרות כאן. אני חייב להבין מהי העמדה הרשמית של משרד הבריאות (ודרך אגב הוא אומר שהוא כבר ניתקל במקרים בהם הבדיקה הייתה שלילית ב 8 שבועות וחיובית לאחר 12 לא שאלתי אותו כמה זה נדיר אבל ללא ספק תשובה מרגיעה זו לא הייתה בכלל איזו בדיקה כדאי לבצע כחודשיים לאחר המגע כדי לדעת בברור והכי חותך שאפשר ?
ולמה ישנם כאלו הבדלים בין מה שאומר כל רופא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמינות בדיקת אלייזה
ד``ר מרגלית לורבר10/08/2009המערכת שבה משתמשות כל המעבדות כיום אמינה לחלוטין אם הבדיקה מתבצעת אחרי 8 שבועות.
אין כל צורך לחזור על הבדיקה פעם נוספת אם הראשונה אכן בוצעה לאחר 8 שבועות.
לא יכולה לענות לך בשם רופא אחר, אך זו התשובה הרשמית מטעם יצרן הקיט (מערכת הבדיקה) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה ועל הסובלנות
נילס אולגרסון10/08/2009אני מאמין שעוד יקח לי זמן להרגע מהחוויה הנוראית הזאת (הבדיקה שלי אכן נעשתה ב 8 שבועות וחצי ) כמו שכתבתי בפוסטים הקודמים אני כבר בטיפול פסיכולוגי וכבר אובחנתי כסובל מחרדה אני פשוט עושה מה שכל אחד במצבי היה עושה וזה ווידוי הריגה מה שנקרא ולפעמים זה יכול לצאת מפרופורציות ולכן אני מצטער אם הטרדתי אותכן הסובלנות שלכן היא אדירה ואני ממש מודה לכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
ליטל10/08/2009אור...גם אני במצבך סובלת מחרדת איידס הייתי מעוניינת לשוחח איתך יש לך מסנג'ר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכיף למה לא
נילס אולגרסון11/08/2009רק איך אני מוצא אותך אני לא רוצה לשים את הכתובת כאן בפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאור
ליטל14/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ליטל אני אהיה איתך בקשר ביום א
בוב14/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
ליטל15/08/2009אחלה...:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרה לעניין הקומבו והאלייזהתרי10/08/2009
האם כוונתך היא שלאחר כשבועיים שלושה והלאה משהו מבין השניים (החלבון או הנוגדנים) חייב להופיע? כלומר, האם בשלב שהחלבון נעלם כבר יש נוגדנים ולפיכך היתרון של הקומבו? או שמא לאחר כמה שבועות (שמונה שבועות למשל) ייתכן מצב שלא ניתן יהיה לזהות את שניהם? במה בעצם מתבטא היתרון של הקומבו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו ואלייזה
ד``ר מרגלית לורבר10/08/2009קומבו בודק נוגדנים וחלבוני הנגיף - הבדיקה חיובית כבר 2-3 שבועות לאחר האירוע ולכן הרבה יותר רגישה - חלבוני הנגיף מזוהים ראשונים
אלייזה בודקת רק נוגדנים - הבדיקה אמינה אחרי 8 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לדעת ?נילס אולגרסון09/08/2009
קודם כל תודה לקחתי את עצת ד"ר לורבר והלכתי לפסיכולוג השאלה היא אם את באמת בטוחה שאני יכול לישון בשקט (להזכירך שתי בדיקות ברוק אחת לאחר 6 שבעות אחת אחר 8 שבועות ועוד בדיקת אלייזה לאחר 8 וחצי שבועות שיצאו שליליות) אם הבנתי נכון מתשובתה של ד"ר פופס ככל שאדם יותר בריא וצעיר והמערכת החיסונית שלו טובה יותר ככה היא תפתח נוגדנים מהר יותר מה שיגרום לבדיקות להיות חיוביות האם זה נכון ?(אני שואל שאלה זאת מכיוון שאני אדם בריא בד"כ ואני מאמין שהמערכת החסונית שלי במצב טוב והייתה מראה נוגדנים לאחר 8 שבועות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף לכך
נילס אולגרסון09/08/2009אולי כדאי לעשות בדיקת קומבו הבנתי שהיא הכי מדוייקת וניתן לסמוך עליה מכיוון שעדיין לא עברו 3 חודשים
מה את אומרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה חיסונית
ד''ר קרן אולשטיין-פופס09/08/2009הכוונה שלי היתה שכל אחד מגיב בקצב קצת שונה לגירויים אימונולוגיים.
זה עניין של נטיה גנטית ולא של גוף בריא או לא.
כמו שאמרתי בעבר, מהנסיון שלנו תשובת אלייזה שלילית לאחר 8 שבועות היא אמינה ביותר.
מאחר וגוף האדם הוא מורכב ומתוחכם, לא הכל אנחנו יודעים בביטחון של 100 אחוזים.
לפי הסטטיסטיקה, יתכן שאנשים מסוימים יגיבו לאט יותר, ואין לנו שום דרך לדעת מראש מי הם יהיו.
אני שוב מדגישה שמהנסיון שלנו אנחנו מאד סומכים על בדיקה לאחר 8 שבועות.
בכל זאת אם קשה לך לישון בלילה בגלל החרדות - תחזור שוב על אליזה ב - 12 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיאיר09/08/2009
שלום ד"ר
האם נתקלת במקרים בהם בדיקת נוגדנים לאיידס שהיתה שלילית כשישה שבועות לאחר החשיפה הפכה חיובית בשלב מאוחר יותר? האם תקופת 8 שבועות המומלצת כוללת בתוכה מקדם ביטחון מסויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
יאיר09/08/2009האם בזמן זה יש הבדל בין אלייזה רגילה לבין קומבו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות HIV
ד''ר קרן אולשטיין-פופס09/08/2009בדיקת אלייזה רגילה היא בדיקת נוגדנים. האמינו שלה היא כ - 95% אחרי 6 שבועות, ומעל 99% אחרי 8 שבועות.
בבדיקת קומבו יש שני מרכיבים - בדיקת נוגדנים + בדיקת חלבון ייחודי לוירוס. החלבון הופל להיות חיובי כבר 2-3 שבועות אחרי החשיפה, אך יכול להפוך להיות שלילי בשלב מאוחר יותר. לכן בשילוב של שתי הבדיקות יש אמינות כבר מ - 3 שבועות אחרי החשיפה ועד בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף לאור
תרי10/08/2009האם כוונתך היא שלאחר כשבועיים שלושה והלאה משהו מבין השניים (החלבון או הנוגדנים) חייב להופיע? כלומר, האם בשלב שהחלבון נעלם כבר יש נוגדנים ולפיכך היתרון של הקומבו? או שמא לאחר כמה שבועות (שמונה שבועות למשל) ייתכן מצב שלא ניתן יהיה לזהות את שניהם? במה בעצם מתבטא היתרון של הקומבו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף ליאיר
תרי10/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סייעת רופא שינייםמודאגת08/08/2009
שלום,
אני עובדת כסייעת לרופא שיניים.
במהלך ניקוי הכלים, מחט שהייתה מחוברת למזרק שטיפה של מי כלור (שטיפה לטיפול שורש), חדרה את כיסוי הפלסטיק שלה ואת הכפפה וניקבה קלות את האצבע (ירד מעט דם).
יש לציין כי הדבר קרה כ-5 ל-10 דקות לאחר סיום הטיפול עם המזרק. כמו כן ישר לאחר הדקירה
לחצתי על המקום, הוצאתי דם עד כמה שיכולתי ובמקביל שטפתי במים וסבון ולאחר מכן חיטאתי עם אלכוהול 70%.
לאחר מכן פניתי לקופת החולים, שם נתנו לי לבצע בדיקת נוגדנים ל- HIV והפטיטיס C.
רציתי לשאול מהם הסיכויים להידבקות במקרה מסוג זה?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה נוספת
מודאגת08/08/2009המקרה קרה ביום חמישי האחרון בשעות הבוקר.
לאחר עיון בשאלות, הבנתי כי קיים טיפול מונע לאחר עד 72 שעות לאחר חשיפה אפשרית. הטיפול לא הוצע לי. האם יש צורך ללכת לבית החולים הקרוב ולדרוש את הטיפול המונע?
אודה על תשובה מהירה, כי עוד מעט יחלוף הזמן בו יהיה ניתן לקבל טיפול מונע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פרטים
ד''ר קרן אולשטיין-פופס08/08/2009חסרים לי כמה פרטים - המזרק משמש לשטיפה, נכון? הוא מוחדר לתוך החניכיים של הפציינט או רק לחלל הפה? מה המגע המדויק עם החולה?
יש לך פרטים של המטופל? יש סיכון לנשאות HIV ?
אם יש דקירה ישירה ממזרק עם דם של חולה HIV - הסיכון הוא 1 ל - 300.
נשמע לי שכאן הסיכון הרבה יותר קטן, אבל אשמח לקבל פרטים מדויקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת פרטים
מודאגת08/08/2009המחט מוחדרת לתעלת השורש, היא אינה באה במגע עם החניכיים. תפקיד השטיפה לסטרל את איזור הטיפול מחיידקים. במהלך השטיפה יש מגע עם דם, אך הדם אינו נשאב פנימה. כלומר המזרק מבצע פעולה של הזרקה החוצה בלבד.
לפי הפרטים הרשומים במרפאה הפציינט בריא, אך אני מעדיפה לא להסתמך על כך כי אנשים נוטים להעלים מידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין סיבה לדאגה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס09/08/2009לפי התאור שלך אני מעריכה שכמעט לא קיים סיכון בדקירה הזו.
בעצם אין כאן מגע ישיר בין דם הפציינט לדם שלך.
הסיכון העיקרי בטיפול שיניים הוא מהדם שנמצא בפה ולא מרוק או מרקמות הפה.
אני חושבת שאין לך מה לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת פרטים
מודאגת08/08/2009המחט מוחדרת לתעלת השורש, היא אינה באה במגע עם החניכיים. תפקיד השטיפה לסטרל את איזור הטיפול מחיידקים. במהלך השטיפה יש מגע עם דם, אך הדם אינו נשאב פנימה. כלומר המזרק מבצע פעולה של הזרקה החוצה בלבד.
לפי הפרטים הרשומים במרפאה הפציינט בריא, אך אני מעדיפה לא להסתמך על כך כי אנשים נוטים להעלים מידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת פרטים
לפי הפרטים הרשומים במרפאה הפציינט בריא, אך אני מעדיפה לא להסתמך על כך כי אנשים נוטים להעלים מידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מודאגת09/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףתרי08/08/2009
ד"ר לורבר שלום:
אני יודע שזו איננה הודעה רגילה אבל אני חייב ליצור איתך קשר בהקדם האפשרי ביותר
מדובר במשהו דחוף מאוד. אנא ממך זו באמת איננה בקשת שווא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתוב לי מייל
ד``ר מרגלית לורבר08/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשלום רב07/08/2009
שלום רב,
רציתי לדעת באיזה אחוז בדיקת אלייזה אמינה לאחר שישה שבועות מיום המגע ?
לתשובה מהירה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרות שאולי זה נדוש אשמח לקבל תשובה
שלום רב08/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמינות הבדיקה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס09/08/2009אחרי 6 שבועות האמינו היא כ - 95%.
אם היה מגע עם סיכון - מומלץ לחזור על הבדיקה אחרי 12 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדירה לכמה שניותאייל07/08/2009
הייתי באמצא אקט ואז הרגשתי שהקונדום יצא לי מהאיבר לכייון פי הטבעת של הפרטנר (האיבר היה בחדירה כמה שניות בודדות ללא קונדום, עד שהבנתי), האם יש לי ממה לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי הדבקה
ד``ר מרגלית לורבר08/08/2009במקרה כזה קשה לתת סיכויי הדבקה - נשמע ארוע קצר, אך באם בן זוגך נשא - רצוי היה לדעת את זה. אם כן - יתכן שיש מקום לטיפול מונע תוך 72 שעות מהארוע.
נסה לברר את מצבו של בן הזוג ותפנה למיון באיזור מגוריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רציתי לדעת..שלום רב!07/08/2009
האם ניסו מדענים אי פעם לעשות הכלאה בין נוגדן ונגיף HIV ?.. אם כן אשמח לקבל קישור לניסוי עצמו ולהתרשם מן הממצאים.. תודה רבה מראש ,יואב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
ירדן מודן08/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?
ירדן מודן08/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?
ירדן מודן08/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על הדאבל פוסטים!
ירדן מודן08/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה התכוונת?
ד''ר קרן אולשטיין-פופס08/08/2009מה בדיוק כוונתך ?
נוגדן מעצם הגדרתו הוא חלבון שנקשר לאתר מסוים על פני הנגיף.
מה המטרה בהכלאה בין נוגדן לנגיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכיוון שאני ממש ממש בור בנושא..
יואב.09/08/2009רציתי לדעת האם כשתאי הדם הלבנים בולעים [?] את נגיף האיידס נוצרת ביניהם הכלאה כלשהי? אנא תתקני אותי כי אני ממש ממש לא יודע המון בנושא וזה מעניין אותי.
תודה רבה מראש, יואב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעור קצר באימונולוגיה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס09/08/2009אני אשתדל לענות בקצרה כי כאן לא המקום לשיעור באימונולוגיה ...
וירוס ה - HIV נכנס לתוך תאים לבנים מסוג 4CD. הוא משתלב בתוך החומר הגנטי של התא, ובעצם מטעה את התא שמתייחס אליו כאל חומר גנטי עצמי.
כך הוירוס משתמש במשאבים של התא כדי לייצר חלבונים ולשכפל את עצמו.
אחרי שהוא משכפל את עצמו אלפי פעמים - הוא הורס את התא ועובר להדביק תא אחר.
ברגע שהוא בתוך החומר הגנטי של התא - למערכת החיסון קשה להגיע אליו.
אפשר להגיד במידה מסויימת שנוצרת הכלאה בין וירוס לתא לבן, ובסופו של דבר התא מת והוירוס ממשיך הלאה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההסבר!
יואב.10/08/2009אז אומרת בעצם שהוירוס נכנס לתוך תא לבן מנצל אותו במשאבים ובאותו זמן "מתחבא בו" .. ובסופו של דבר הוא משמיד את אותו תא לבן וממשיך להתרבות?.. ומה זאת אומרת "אפשר להגיד במידה מסויימת שנוצרת הכלאה בין וירוס לתא לבן" אם הוא משתלב בתוך החומר הגנטי של התא, הוא לא משתלב בו לגמרי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההסבר!
יואב.10/08/2009אז אומרת בעצם שהוירוס נכנס לתוך תא לבן מנצל אותו במשאבים ובאותו זמן "מתחבא בו" .. ובסופו של דבר הוא משמיד את אותו תא לבן וממשיך להתרבות?.. ומה זאת אומרת "אפשר להגיד במידה מסויימת שנוצרת הכלאה בין וירוס לתא לבן" אם הוא משתלב בתוך החומר הגנטי של התא, הוא לא משתלב בו לגמרי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ידוע לי
ד``ר מרגלית לורבר09/08/2009לא ברור לי מה המטרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמעט שנה אחרי מגע מיני ולא יוצא מזהמתנצל06/08/2009
שלום ד"ר היקרה,
באמצע נובמבר 2008 שכבתי עם אישה גרושה משכב במלא חדירה מלאה ללא אמצעי מניעה, לאחר חודשיים ליתר דיוק 58 ימים שהרגשתי שיש לי דלקות בדרכי השתן והזרע עשיתי בדיקה במרפאת לוינסקי בת"א שהיתה שלילית. מאז שכחתי לחלוטין מהנושא הייתי בטוח שתוצאת הבדיקה אמינה לחלוטין, אך בחודש האחרון התעוררו אצלי חששות כבדים שחס ושלום נדבקתי במחלה האיומה הזאת בגלל כמה סיבות מצטברות-
יש לי פרוסטיטיס דם ודלקות בזרע מאז ואני לא יוצא מזה למרות שימוש רצוף באנטיביטטיקות כבר כ 10 חודשים. מקריאת חומר בנושא למדתי שאיידס הינו אחד הגורמים למניעה/עיכוב בריפוי דלקת בערמונית.
דבר נוסף- כחודשיים /שלושה לאחר המקרה חטפתי פיסורה בפי הטבעת. לאחקונה קראתי מאמר של פרוקטולוג ידוע שאחד הגורמים לפיסורה הינו האיידס
גבר שלישי יש לי מעין פריחה מעל השפה העליונה בין האף לשפה- בצד אחד של הפנים- היא כמעט לא נראית(בצבע לבן קרוב לצבע הפנים) אך מאד מציקה לי וגם היא מתעקשת להשאר,
דבר נוסף- נהיו לי כאבי ראש בגזע המוח האחורי, די כרוניים,
והכי מפחיד- שאני נזכר שהיא סיפרה לי שהיא שכבה בעבר עם גבר בהודו שהתאהבה בו ואני מבין עכשיו שארץ זו לקתה במגפה.
אני מתכוון ללכת להיבדק שוב, רק דוחה את זה מרוב חרדה
רציתי אם בטובך תוכלי להרגיע אותי / או להגיד לי מה באמת את חושבת על מצבי מה הסיכויים שאכן קרה הנורא מכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבל לחיות בחרדות-לך תיבדק
ד``ר מרגלית לורבר07/08/2009קרוב לודאי שהכל חרדות !!!
אבל לא חבל להסתובב שנה בחרדות? לך תיבדק - תצא שלילי ותטפל בזיהום הכרוני שלך(פרוסטטיטיס) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת SMARTubeמרקו06/08/2009
שלום,
נתקלתי לאחרונה במודעות פרסום של רופא ישראלי המשתמש בבדיקה בשם SMARTUBE, וטוען כי היא אמורה להיות אפקטיבית כבר בתוך שבוע ימים מרגע המגע.
האם מי מהרופאים כאן שמע על הבדיקה הזאת? האם היא אכן אפקטיבית ולא מדובר ברמייה או מסחטה שיווקית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SMARTUBE
ד``ר מרגלית לורבר06/08/2009SMARTUBE היא חברה ישראלית המייצרת שיטה לזיהוי מוקדם של הדבקה ב HIV
השיטה לא קיבלה עד היום FDA או CEMARK והמערכת נמכרת ברוסיה ואפריקה בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSNARTUBE
ישראל סרוק28/01/2011המבחנה החכמה מיוצרת על ידי חברת סמארט ביוטק בישראל. זה מוצר של טיפול מדגמי בדם לפני בדיקה ל-HIV . זו טכנולוגיה יחידה בעולם המאפשרת לאבחן אם האדם נדבק מספר ימים אחרי ההדבקות. למוצר זה יש את האישור האירופאי ונמצא בהליך מתקדם לקבל ה-FDA. המוצר נרשם במספר מדינות ומכמס לשימוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסיכוי להידבק -דחוף!!טלי06/08/2009
האם אפשר להידבק באיידס ביחסים אוראליים כאשר יש בפה אפטות,
האם אפשר להידבק בגלל אפטות בפה? ואם כן מה הסיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אוראלי
ד``ר מרגלית לורבר06/08/2009אם יש לך פצעים פתוחים בפה וקיימת יחסי מין אוראלים עם נשא - יש סיכוי להדבקה - נמוך ביותר אך קיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אחרונה לד"ר לורברתרי06/08/2009
שלום ד"ר:
כפי שציינתי עשיתי בדיקה לאחר שמונה שבועות ושלושה ימים שיצאה שלילית. אמרת לי שמכיוון שאני חרד אני יכול לעשות בדיקת קומבו או לחכות עוד חודש:
1) עשיתי במרפאת std את בדיקת הקומבו ועוד בדיקה מהירה (זה היה קיט שהחזיר תשובה כעבור 10 דקות, אמינותו?) בדיקת הקומבו חזרה כעבור יום שלילית. האם ניתן לסמוך על הבדיקה הזו כעבור חודשיים ויום? או שגם כאן יש איזו תקופת חלון? לפי מה שהבנתי ככל שחולפים השבועות מהארוע כך הקומבו אמין יותר.
2) האם ייתכן שכעבור יום מרגע שנלקח הדם הבדיקה כבר לא טובה? (הבנתי שהבדיקה נעשית בקפלן).
מקווה שתוכלי להרגיע אותי עם כל הנתונים הללו
3) אני באמת מתנצל על השאלות אבל את בטח מנוסה בחרדתיים כמוני (וכן אני מתכוון לטפל בעצמי בעניין הזה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מרגיעה
ד``ר מרגלית לורבר06/08/2009בדיקת הקומבו אמינה לאחר חודשיים
ככל שמתרחקים מהאירוע כך הבדיקה בטוחה יותר
הבדיקה אמינה גם אם נעשית למחרת לקיחת הדם
מקווה שעכשיו אתה רגוע !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)