מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת הקומבו ?מתן28/03/2009
שלום ד"ק
ביצעתי בדיקת קומבו (האחות שאלה אם רגילה או קומבו ובחרתי קומבו) חודשיים ועשרה ימים אחרי וקיבלתי תוצאה שלילית. אחרי כל מה שקראתי פה לא הצלחתי להבין אם בדיקת הקומבו כוללת גם את האלייזה ואם היא מספיקה . או שצריך בדיקה אחרת? ממש מודאג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבו רגישה יותר מאלייזה
ד``ר מרגלית לורבר28/03/2009לכן אם קומבו שלילי - אין צורך לעשות אלייזה, אם מדובר בתקופה למעלה מחודשיים מהארוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשולה26/03/2009
שלום,
בהמשך לשאלה הקודמת, אם קבלתי שבוע שעבר עירוי דם ואני כן מעוננת להבדק. מתי אני צריכה לעשות זאת(במקות מסויים אני רואה 8שבועות או 12 שבועות)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה בעוד חודשיים - אבל מיותר לחלו
ד``ר מרגלית לורבר26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשולה26/03/2009
שלום
לפני שבוע קבלתי שתי מנות דם עקב דימומים בהריון ומוגלובין נמוך.
מה הסכוי להדבק ממנת דם נגועה?
מתי צריך להבדק כדי לשלול הדבקות?
אני בחרדות. אולי הייתי צריכה לסרב לקחת מנת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הדבקה ממנות דם בישראל
ד``ר מרגלית לורבר26/03/2009כל מנות הדם נבדקות ל HIV ונגיפי צהבת בשיטות מודרניות ורגישות.
לפיכך, הסירי דאגה מעל לבך בנושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדל בין הבדיקותמתן25/03/2009
שלום אני לא ממש מבין את ההבדל בין בדיקת האלייזה לבדיקת הקומבו.
אני ביצעתי בדיקת קומבו חודשיים וחצי אחרי והבדיקה ברוך השם יצאה שלילית. רציתי לדעת אם זה מספיק או שצריך לבצע את הבדיקת אלייזה הרגילה או שהיא נמצאת גם בקומבו? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו ואלייזה
ד``ר מרגלית לורבר26/03/2009בדיקת הקומבו רגישה יותר ומאפשרת קיצור זמן הגילוי לאחר ההדבקה.
אם ביצעת קומבו וקיבלת תשובה שלילית אתה יכול להיות רגוע, כמובן רק לגבי המגעים שקיימת חודשיים לפני הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאלמונית25/03/2009
שלום ד"ר
לפני 5 או 6 שנים בערך אני לא זוכרת את הזמן המשוער אבל מדובר בעיניין של שנים שכבתי
עם בחור בלי אמצעי מניעה ואני לא יודעת אם הוא נשא או לא.
בשנת 2008 נכנסתי להריון ופתאום נזכרתי בכל הסיפור הזה ונכנסתי לסרטים אז הלכתי להיבדק
בבית חולים העמק בעפולה הייתי החודש שמיני להריון ותוצאת הבדיקה יצאה שלילית
אני ובעלי פרודים כרגע וכל זה קרה לפני שהכרתי אותו ולא סיפרתי לו על כך
וב-25/2/09 ביצעתי אותה שוב במרפאת הפרסים כי הכרתי מישהו וביצע מין אורלי הכוונה ליקק לי
את איבר המין והחשש היה ב-20/12/08
השאלה שלי האם הבדיקה אמינה בשני המקרים שכתבתי לך ?האם הריון משפיעה על תוצאת הבדיקה? האם מחזור משפיע על תוצאת הבדיקה?איך הבדיקה בודקת בעצם אם נבדקתי היא מתייחסת לכל התקופה שיש חשש גם אם עבר כל כך הרבה זמן וגן אם חודשיים?
אנא ד"ר תעני לי בבקשה אני חוששת למרות שהבדיקה יצאה שלילית תתייחסי לכל מה ששאלתי
בהקדם תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקות שביצעת אמינות
ד``ר מרגלית לורבר27/03/2009הבדיקות בשני המקומות אמינות ביותר
הריון ומחזור לא משפיעים על תוצאות הבדיקה
הבדיקות אמינות לגבי התקופה שקדמה לחודשיים לפני הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אני לא מקבלת תשובה?ענבר24/03/2009
שלום לך ד"ר
אני אחזור על מה שרציתי לשאול אותך אני הכרתי בחור ב-20/12/08 והתנשקנו נשיקה צרפתית
ואחר כך הוא ביצע בי מין אורלי הכוונה שהוא ליקק לי את איבר המין וחשוב לי לציין שלא הרגשתי
כאשר התנשקנו דם.
האמת שחששתי והחלטתי ללכת להיבדק נבדתי ב-25/02/09 במרפאת הפרסים בחיפה
האמת שזה קרה גם בחודש ינואר ועד פברואר שהוא ליקק לי את איבר המין
השאלה שלי האם זה מספיק להיבדק פעם אחת? חודשיים זה מספיק?
האם היא אמינה או שאני צריכה לבצע אותה שוב?
אנא ד"ר תעני לי בבקשה ממך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה אמינה רק לאחר חודשיים
ד``ר מרגלית לורבר24/03/2009בדיקה אמינה רק לאחר חודשיים מהארוע האחרון
הבדיקה ברחוב הפרסים אמינה לחלוטין אך עלייך להבדק חודשיים לאחר המגע האחרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרה נוסף..!רעות24/03/2009
אם בחור גומר לי בפתח הנרתיק ואני בתולה ונניח שהבחור חולה איידס. יכול להיות שדרך החרככים של קרום הבתולין יכול להיכנס הזרע ואני עלולה להידבק באיידס? תודה!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מידע ברור לגבי שאלתך
ד``ר מרגלית לורבר24/03/2009מאחר ואין מידע בנידון קשה לי מאד לתת תשובה מלומדת.
תיאורטית - תיתכן הדבקה, כמובן אם מדובר בגבר נשא. מדוע לא עם קונדום??????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כנסונועה22/03/2009
שלום היום הייתי אצל חברה שלי בשירותים והרגל שלי ממש ליד אזור הפות נגעה לי באסלה שלה יש מצב להדבקות באיידס ככה? דרך משו? במחלה? ואם לא למה?! תודה רבה. באהבה גדולה קארו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אפשר להדבק ממגע באסלה
ד``ר מרגלית לורבר23/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
אירה24/03/2009סתם שאלה: אם אתה חושב שחברה שלך נשאית למה אתה יוצא איתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב לי!!!!!!!רעות22/03/2009
אם בחור מכניס לי אצבעות והאצבעות שלו רטובות טיפה מזרע... ונניח שלבחור יש איידס אני יכולה להידבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבעות לנרתיק כמובן
רעות22/03/2009אצבעות לנרתיק כמובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברמה העקרונית - כן
ד``ר מרגלית לורבר22/03/2009אם מדובר בזרע של נשא איידס והוא מועבר באמצעות האצבעות בכמות מספקת לנרתיק - תיתכן הדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות מהרחהחסוי19/03/2009
שאלה: האם ניתן להדבק באיידס מלהריח תחתונים המוכתמים בנוזלי נרתיק? בכבוד רב,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור שלא
ד``ר מרגלית לורבר19/03/2009ממליצה לקרוא באתר של הועד למלחמה באיידס על צורות ההדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות איידסאבי19/03/2009
האם אפשר להידבק בשני זנים של איידס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זנים שונים של HIV
ד``ר מרגלית לורבר19/03/2009ראשית ישנם שני נגיפים שונים: HIV-1 , HIV-2
הזן הנפוץ יותר הוא HIV-1 ובתוכו ישנם תת-זנים רבים.
בעקרון, אפשר להדבק ביותר מזן אחד או ע"י מקור הדבקה אחד או כאשר נדבקים מספר פעמים, כל פעם בזן אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אולי קצת טיפשיתלילי19/03/2009
ד'ר יקרה שלום! אז שאלתי היא כזאת: טיילתי ברחוב עם הבת שלי לפני 7 חודשים ואז ראיתי מישהו שנראה כמו הומלס או נרקומן והייתי צריכה לעבור לידו במדרכה הבת שלי הייתה ישנה בעגלה שעברתי לידו ניסיתי כמובן לעבור כמה שיותר רחוק שהתקרבתי לכיוונו ראיתי משהו נוזל לו מהיד שהייתה קרובה אליי הנוזל היה נראה שקוף ואם אני זוכרת נכון ביד השנייה הייתה לו כוס מים. הפחד שלי שאולי לא שמתי לב הוא ניער את היד שלו לכיוון העגלה ואז אולי עף על הבת שלי משהו והגיע לרקמה עדינה שלה אולי היה לו נוזל מדבק (דם או משהו אחר ולא שמתי לב). בכל אופן על הבת שלי לא ראיתי סימני דם. השאלה שלי אם אפשר להדבק בצורה כזו או שממש הייתי צריכה לראות דם על הילדה אני מאוד מודאגת ואני אשמח לקבל תשובה. תודה רבה וסליחה על האורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסירי דאגה מלבך
ד``ר מרגלית לורבר19/03/2009הסיפור נראה ממש הזוי
אין כל קשר לסיכויי הדבקה באיידס
את נשמעת בחרדה - מיותר !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות לגביי סיכוי הדבקה, דחוףמישהו18/03/2009
שלום, שכבתי עם מישהי שבדיוק קיבלה תשובה מבדיקת דם שהיא לא נשאית איידס. על פי הבנתי זה אומר שמלפני חודשיים היא לא נשאית. עכשיו נגיד שבמהלך התקופה הזו (תקופת החלון) היא נדבקה במחלה, האם אני יכול להידבק ממנה? או שזה לא אפשרי בגלל שהנגיף עדיין לא התפשט בגוף (זוהי סתם הערכה שלי..) דבר נוסף.. מה הסיכוי בערך להידבק בכל פעם שיש מגע מיני רגיל ללא קונדום? 50%? 10% ? הייתי שמח לדעת סדר גודל.. מחכה לתשובה!! תודה רבה רבה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא קיבלתי תגובה :(
מישהו20/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ואחרונה!
רעות20/03/2009אם בחור גומר לי בפתח הנרתיק ואני בתולה ונניח שהבחור חולה איידס. יכול להיות שדרך החרככים של קרום הבתולין יכול להיכנס הזרע ואני עלולה להידבק באיידס? תודה!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיד אפשר להדבק בתקופת החלון
ד``ר מרגלית לורבר22/03/2009במידה והיא נדבקה מאז הבדיקה האחרונה - היא בהחלט יכולה להדביק.
מגע ללא קונדום בין גבר לאשה - הסיכוי להדבק במגע יחיד הוא 0.03%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה בבקשהח.כהן18/03/2009
בלילה שלפתי עם מברג מהנעל של הבן שלי או קוץ או חלק ממחט חלוד של מזרק. הגודל של זה היה כמה מילימטרים אבל היה לו חוד ונדקרתי ממנו. הבן שלי היה בבית רצוף כ-10 שעות,כלומר הקוץ חדר לנעל לפחות לפני 10 שעות וכנראה יותר. האם בצורה זו אדבק באיידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כל סיכוי להדבק בדרך זו
ד``ר מרגלית לורבר18/03/2009גם אם מדובר במחט מכוסה דם - אין כל סיכוי שנגיף יחיה בתנאים אלה ולכן הסירי דאגה מעל לבך - אין כל סיכוי !!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בן,לא בת.ותודה רבה ד"ר.
ח.כהן18/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הידבקותמודאג18/03/2009
קיבלתי מין אוראלי מבחורה, שכלל נשיכות וכו'. לאחר האקט, ראיתי על חולצתי כתמי דם, וכששאלתי אותה אמרה שייתכן שדיממה מהחניכיים. האם יש סיכוי להידבק באיידס כתוצאה מהמין האוראלי, במידה והיא דיממה תוך כדי ביצוע ה"מציצה"? האם יש סבירות להידבק אם התנשקנו, היא דיממה ויש לי פצעים בפה (תיאורטית)? במידה וידוע בוודאות שהבחורה נשאית, מה הסבירות להידבק כך? בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אוראלי עלול להיות מקור להדבקה
ד``ר מרגלית לורבר18/03/2009מין אוראלי עלול להיות מקור להדבקה במידה ומדובר במקרה של נשא .
הסבירות נמוכה מאד אם כי לא ניתן לנקוב במספרים.
על מנת להסיר דאגה לכו שניכם להבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)