מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איידסקרין24/08/2015
שלום יש לי בן זוג קבוע כבר שנה פלוס... אנחנו מקייימים יחסי מין כל יום כמעט.. אני מוגנת בעזרת גלולות.. אני מעוניינת לבצע בדיקת איידס.. מתי עליי לבצע אותה??הבנתי שלאחר 3 חודשים מאז המגע.. אבל אנחנו מקיימים כל יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר25/08/2015הכי נכון שתלכו שניכם להיבדק יחד
אם אתם שליליים תוכלו להרגיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוץ מאודלחוץ21/08/2015
שלום לפני כשלושה שבועות נפגשתי עם גבר
לפני כן הייתי בשירותים וראיתי שיורד לי קצת דם(מידי פעם יש לי את זה) ,ניקיתי הכול התקלחתי. אחרי זה נפגשתי איתו והוא ירד לי ועשה לי רימינג והכניס אצבע. אחרי שחזרתי לבית ראיתי שאני עדיין מדמם מאחורה מה שלא קרה אף פעם.
השאלה שאלה היא מה הסיכוי שזה מסוכן?
הוא בעצמו נעלם קצת ולא ייבדק.
שהבנתי שהוא נעלם ביום הראשון לאחר המקרה הלכתי לקבל טיפול מונע.
אבל בלי שום קשר הייתי רוצה לדאול אם הסיטואציה שקרתה היא מסוכנת לי או לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיף
לחוץ21/08/2015הבעיה היא שיירד לי דם כנראה גם כשהייתי איתו אולי מהאצבע ופצע אותי, לכן זה לגמרי נקרא פצע פתוח שהיה בי.
לאחר מכן הוא יירד לי שוב ולא ראיתי שיורד ממנו דם ביכלל. וגם הוא לא נגע באיבר שלו ביכלל (היה במכנס)
אני מאוד חרד ולא מצליח להוציא את זה מהראש. קיבלתי את הטיפול המונע ביגלל שהלכתי למיון ואמרתי להם שאני פאסיבי ועשיתי מין ללא קונדום.
אני חושב על הכי גרוע ובמידה והוא נשא.. מטופל או לא...האם זה מסוכן? במחשבות שלי אולי ירד לו דם, או שהוא פצע אותי בכוונה שיירד לי דם וגם לו ירד בכוונה או שהוא שם מהזרע שלו שלא שמתי לב. אני מצטער על האורך מקווה שתביני את שעל ליבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיץ
לחוץ24/08/2015משום מה היום ראיתי קצת כתמים על החזה
מפחד שזה פריחה כי ראיתי שזה תסמינים
לחוץ מאוד אולי הכול פסיכולוגי בעצם אבל חייב עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוץ מאוד - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר25/08/2015אם לא קיימתם יחסים אנליים אין סיבה לדאגה ואין צורך בטיפול מונע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתסמינים שאתה חווה יכולים לחלוטין
Bio26/08/2015לנבוע מחרדה- חרדה גורמת להחלשות של מערכת החיסון ומשם לכל מיני תסמינים.
לכן אין חשיבות למה שאתה רואה על החזה או כל מקום אחר בגוף.
כמו שהרופאה אמרה- אין לך סיכון במה שעשית. רק תשמור על עצמך להבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותר טוב..
לחוץ26/08/2015תודה על התשובות ...
מקווה שקראתם את כול ההודעות וככה אני אוכל להיות רגוע באמת תודה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להדבקות - מוצדק ?יוסי19/08/2015
שלום וברכה, תודה על הנכונות לסייע. אני גבר כבן 31 שמקפיד על מין בטוח.
תיאור המקרה:
במהלך תספורת שעשיתי הספר חתך את עצמו באצבע עם המספריים ונוצר לו דימום באצבע. בהתחלה במשך 2 דקות הוא לא התייחס לזה והמשיך לספר אותי וכשאבחין שיש לו דימום אלתר פלסטר באמצעות מפית ודבק סלוטייפ. בכל הזמן הזה הוא המשיך לספר אותי עם אותם המספריים ושאר הכלים ובסופו של דבר גם הוריד לי עם תער שערות באזור העורף כשמידי פעם הוא מעביר את היד עם הפצע על סכין התער כדי להוריד ממנה שערות מהחיתוך וממשיך לחתוך איתה. איני יודע מה מצבו הבריאותי ואני חושש שמא אני יכול להדבק באיידס במקרה הנ"ל
שאלותיי:
1.אני מודאג מהסיטואציה הזו ורוצה לדעת מה הסכנה להדבקה באיידס במקרה כזה?
2. כמה זמן עליי להמתין מהאירוע עד הבדיקה עצמה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש להדבקות - מוצדק ? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר19/08/2015אין כל סכנת הדבקה מאחר ולא נפצעת כך שגם אם נוצר מגע בין הדם שלו לעור דלך לא תתרחש הדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יוסי20/08/2015ראשית תודה רבה על התשובה המהירה והמרגיעה! אין זה מובן מאילו שרופאה במעמד שלך עונה לשאלות בפורום בשעה כה מאוחרת. אני מעריך את זה מאוד.
אציין ברשותך ש:
בתספורת עצמה הוא המשיך לספר אותי עם המספריים שחתכו אותו.
ובסיום התספורת הוא השתמש בתער עם סכין חד פעמית כאשר בין חיתוך אל חיתוך בתער (שממש מגרדת את העור) הוא הוריד ממנה את השערות עם היד בה היה הפצע והחשש שלי הוא שהסכין הייתה עם דם בעת החיתוך, (לאחר התספורת חבר אמר לי שיש לי נקודה אדומה על העורף שנראת כמו חתך קל). בנוסף הוא השתמש במכונת גילוח על מנת לגלח את זקני ולא שמתי לב אם הוא נגע בה.
שאלתי הנוספת היא:
האם לאחר הדגשת הנתונים הנ"ל את עדיין סבורה שאין סכנה להדבקות במקרה כזה?
תודה מעומק הלב - הנושא מכביד עליי מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודיםאני17/08/2015
שלום,
האם גירודים בכל הגוף הינם סממן לאיידס?
אני קצת בלחץ.. הייתי אצל רופא עור שלא ראה בעיה בעור, ושלח אותי לעשות כל מיני בדיקות דם ובין היתר רשם שם בדיקת איידס.
מדוע?? האם יש קשר??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר19/08/2015אין כל קשר בין גירוד בעור ל HIV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מהדבקהחשש17/08/2015
שלום.
היום עשיתי בדיקת דם לhiv ואחרי שיצאתי מהבדיקה חברה שלי נגעה בטעות בדם שעל היד מהבדיקה.. ולאחר מכן נגעה בפה ורק אז נזכרה שיכולה להידבק.
היא יכולה להידבק מזה?
אני יודע שרק מגע בין שני פצעים פתוחים יכול להדביק אבל גם מגע ביד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מהדבקה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר19/08/2015אין סיכוי להדבקה גם אם נגעה בטיפת דם שלך
לא ככה נדבקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות מכבילירון16/08/2015
שלום רב.
ביצעתי לפני 4 ימים בדיקת איידס במכבי. כל שאר התשובות הגיעו והבדיקה הזו לא.
גם לא כתוב ״תשובות חלקיות״... קראתי שקופות החולים בתהליך העברת תשובות שליליות לאינטרנט ואני ממש בלחץ עכשיו. האם באמת תשובות שליליות ניתנות באתר כך שכל אחד יכול להיכנס כרגיל עם סיסמא ולראות? או שזה עדיין לא כך?
אשמח לתגובתכם.
לחוצה לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובות
עינת17/08/2015התשובות לאיידס אף פעם לא נכנסות למחשב ,הן מגיעות במעטפה סגורה .זה גם לוקח המון זמן ,עד שבועיים אז אין לך מה להילחץ.וגם,אם יש משהו ,הרופא מתקשר אלייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עינת
אמא מתלבטת17/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות מכבי - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר19/08/2015ככל הידוע לי כל תשובות בדיקות ה HIV נשלחות לרופא המשפחה במכתב ולא במערכת הממוחשבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחושש16/08/2015
שלום ד"ר,
הייתי בים באיזור בו מקיימים יחסי מין. כך שעל החול ישנן כנראה שאריות זרע ואולי דם ונוזלי נרתיק. היתה רוח שהעיפה חול לכל עבר. חול חדר לי לעיניים וגם לפה. במידה והיה שם נוזל "טרי" המכיל נגיפי HIV האם הרוח יכלה לשאת נוזל זה המכיל נגיפים אל תוך העיניים שלי וכך לגרום לי להידבק? האם אני סתם חושש?
מה לעשות? לא חשתי בנוזל אלא רק בחול אבל אני חושש שאולי גרגרי החול הכילו נוזל מדבק
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נו באמת..
דני17/08/2015אתה רציני בשאלה שלך? תכף עוד תישאל אם נשמו לידך האם אתה יכול להידבק..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא,אין גבול
יוסי17/08/2015כדאי שתטפל בחרדה הלא הגיונית.!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר19/08/2015צא מהחרדות !!! אי אפשר להידבק ככה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה חריפהיואב16/08/2015
שלום ד"ר
רציתי לקבל הסבר מזה הדבקה חריפה. ראיתי שאת משתמשת במושג הזה בהקשר לבדיקה לאחר שלושה שבועות מהארוע.
עד כמה יעילה ואמינה הבדיקה לאחר שלושה שבועות?
אשמח לקבל הסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה חריפה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר19/08/2015הדבקה חריפה הוא מצב קליני שמופיע קרוב מאד להדבקה ומתבטא בחום, פריחה, כאבי גרון, הגדלת קשריות לימפה
אפשר לאבחן את ההדבקה בשלב הזה בבדיקת HIV - כבר 2-3 שבועות אחרי יום ההדבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה חריפה
יואב22/08/2015האם הסימפטומים שתיארת מאפיינים כל אדם שנדבק באיידס? האם קיימת הדבקה שהיא לא חריפה? מה השכיחות של הדבקה חריפה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה חריפה ממתין עדיין לתשובה
יואב24/08/2015תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה חריפה
יואב28/08/2015אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה חריפה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר30/08/2015תמונה קלינית כפי שציארתי מופיעה בערך במחצית מהנדבקים.
בשאר ההדבקה קורית ללא סימפטומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראלי ונוזל מקדים.מ.15/08/2015
שלום,
רציתי לדעת אם ירדתי לגבר (מין אוראלי)
והיה לו נוזל מקדים, אני לא בטוח אם בלעתי אן ירקתי את הנוזל המקדים.
ואולי הוא היה לי בפה קצת זמן.
האם זה מסוכן ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אוראלי ונוזל מקדים. - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר19/08/2015מין אוראלי עלול להוות סיכון, אם כי נמוך מאד, להדבקה
מומלץ להבא להשתמש בקונדום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דריכה על סיכהשרון15/08/2015
האם יש סכנת הדבקות באיידס לבתי שדרכה על סיכה? אם לא מה ההבדל לסכנת דריכה על מחט נגועה?
כמה זמן הנגיף כבר לא מדבק באוויר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
שרון15/08/2015בעת הדריכה על הסיכה ירד דם מזה ברגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשואל12/08/2015
שלום.
קיימתי מגע מיני לא מוגן לפני כ 5 שבועות ואני נוסע בעוד כמה ימים.
אז רציתי לדעת אם אני מבצע את הבדיקה לאחר 5 וחצי שבועות זה משמעותי?
שאלה נוספת שמטרידה אותי.. אני סובל היום מחתכים ויובש בשפתיים ואני מפחד להדביק את מי שיאכל מאותם כלים שאכלתי בהם ומי שישתה מאותם הכוסות. מה אני עושה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה חשובה
שואל12/08/2015אני שואל על היובש בשפתיים כי יורד לי ממש מעט דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לאיידס בהחדרת אצבעותד``ר מרגלית לורבר09/08/2015
שלום ד"ר
במהלך החדרת אצבע לפי הטבעת שלי הבחור הרטיב את האצבע ברוק שלו. האם יש חשש לאיידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החדרת אצבעות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר09/08/2015ממש לא !!
אין וירוסים ברוק !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש קצת מוזר hivשואל09/08/2015
שלום לפני חמישה שבועות קיימתי יחסי מין לא מוגנים.
יומיים לאחר מכן ניגשתי לקבל טיפול מונע ואמרו לי לחכות 6 שבועות עד הבדיקה.
עכשיו אני כבר חמישה שבועות לאחר המגע המיני.
והיום בלילה נקלעתי למצב של "קרי לילה" עכשיו אני בלחץ מהחשש
שאני יכול להדביק מישהו בעקבות המקרה.
זרקתי את הבגדים התחתונים. עד כמה יש סיכון להדבקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש קצת מוזר hiv - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר09/08/2015ם קיבלת טיפול לאחר חשיפה PEP , התחלת תוך 48 שעות וסיימת 28 ימי טיפול אזי הסיכוי שנדבקת שואף לאפס.
חשוב שתיבדק פעמיים - 6 שבועות ושלושה חודשים
אין צורך לזרוק את הבגדים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנייה לד"ר. חשוב לי שתקראי
שואל09/08/2015ד"ר קודם כל תודה על התשובה המהירה,
וסליחה שאני שואל שוב.
אבל מדובר פה על סוג של שפיכה של זרע.. עדיין את חושבת שאין מקום לדאגה וחשש מפני הדבקה של האנשים שגרים איתי? כי אני יודע שבזרע יש רמה גבוהה של הנגיף hiv.
תודה מראש על התגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנייה לד"ר. חשוב לי שתקראי - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר09/08/2015זרע שמתיבש גם אם הוא מלא וירוסים הוא לא מדבק לאחר שהתיבש
אין גם כל סכנת הדבקה אם הזרע נוגע בעור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפאת שיניים - דלגו עליימאיה08/08/2015
עקב מקרה חרום טיפלנו בילדה שלנו במרפאת שיניים שאינה מוכרת לנו , והרופאה שם והסייעת לא פועלות לפי הסטנדרטים המוכרים לנו( שימוש בנייד תוך טיפול, רופאת שיניים ללא מסיכה , אך לא זה מה שמדאיג אפרט בהמשך ..) הבת שלי בת ה-7 עקרה שן טוחנת בערב , יום למחרת בבוקר הגענו לביקורת - לאחר כאבים עזים ודימום ממושך בלילה. התעניינתי לגבי החומר הרדמה ומחטים - היכן זורקים לאחר שימוש - כדי לוודא שהמקום פועל לפי הוראות משרד הבריאות . סייעת הרופא שיניים לקחה אותי למטבח , שם הראתה לי פח פלסטיק מיוחד שבו זורקים את המחטים , והקרפולות להרדמה. לתדהמתי היא ממש הכניסה את הידיים עם הכפפות כדי להראות לי , מה זה כל דבר. היא החזיקה את המחט והקרפולה המשומשים בידיים כדי להראות לי , להרגיע אותי שהכל נזרק. אחר כך הגיע תורה של הבת שלי להיכנס ( בת 7 יום אחרי עקירת שן טוחנת , קשה שדיממה המון) - אם היא השתמשה באותה כפפה שהסבירה לי ונגעה בקרפולה ומחט משומשת ואולי על המזרק היה דם ( לא רק בתוך ) , ואז בפה של הבת שלי שיש לה עקירה , יש סיכוי להידבק ככה באיידס ? לא שמתי לב אם החליפה כפפה , מפחדת שהיא שכחה להחליף אחרי שהוציאה קרפולה ומחט משומשים. עקירה זה פצע פתוח מדמם , ואם היה דם בכפפה של הסייעת רופאת שיניים????? מה התנאי להידבק?אני חרדה כי לילדה היה פצע פתוח ומדמם טרי, ממש בור, מעקירה כירוגית , מפחדת שתספיק כמות מעטה של הנגיף איידס כדי להביא להדבקה . ואם הקרפולה והמחטים של מטופל קודם ולא עבר מספיק זמן כדי שהנגיף יתחמצן ? יש סיכוי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים עליי פעם רביעית ?
מאיה10/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאם המודאגת
דני10/08/2015אין סיכוי להידבק כך,
א. הסיכוי שהיה שם מישהו נשא HIV קטן.
ב. גם נניח שהיה קודם נשא HIV והסייעת נגעה בדמו עם הכפפה, הנגיף אינו שורד מחוץ לגוף, אלא לכמה שניות שכבר עברו מזמן שהרי המטופלים שהיו קודם כבר עבר זמן רב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רוני , העניין הוא...
מאיה13/08/2015שאני מפחדת שלא עברו 5 דק׳ , ושאולי הניחו כזה עם דם טרי על המגש איפה שמניחים גם את המזרק , ושאולי היה דם על המזרק טרי? , ונכנסנו ישר אחרי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה שטויות!!
מיכל14/08/2015אין שום סיכוי להידבק כך!!!!!ברגע שעוברות כמה שניות,הכל כבר מתחמצן
שנית,למה שהיא לא תחליף כפפה?
הפחד לא רציונלי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקש תשובה מרופא בבקשה ,ממתינה הרבה
ליאת23/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רוני , העניין הוא... - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר23/08/2015אין כל סיכוי חהדבקה על פי כל התיאור המפורט שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' יקרה
ליאת24/08/2015אשמח בבקשה להסבר כפי שאת רואה אני מאוד דואגת, ממה שאני קוראת פה הזה רקמה עדינה וסופגת, בנוסף לילדה שלי שעוד לא בת שש הייתה עקירה טרייה , והסייעת נגעה במזרק של מטופל קודם, אם היה 1. דם טרי על הכפפה ? 2. האם העובדה שהפצע פתוח נמצא בחלל הפה לא מעלה את הסיכון להידבק ? (להבדיל מאבר אחר בגוף)
3. צריך פצע פתוח בפה שיבוא במגע ממושך עם כמות גדולה יותר של דם נגוע באיידס?
4. האם הגיל משנה? של ילד/ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה הסבר דוקטור
מאיה11/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות ב- HIV ממכונת תספורתאלעד03/08/2015
שאלה ממש חשובה,
הייתי אצל הספר והשתמשתי במכונה לקיצוץ הזקן ותוך כדי נחתכתי באזור שהיה בו פצעון.
האם יש חשש להדבקה ב - HIV ? האם יש צורך לבצע בדיקה?
חשוב לציין שלא ראיתי דם נראה לעין על המכונה וניקיתי אותה לפני השימוש בעזרת מברשת.
ממש ממש דואג....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות ב- HIV ממכונת תספורת - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר07/08/2015אין כל חשש להדבקה
אבל סתם - אם לא נבדקת מעולם שווה להיבדק !!! בלי קשר למספרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)