פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המלצה לטיפול עקב רגישות לזיפרקסיה
    אתי
    18/08/2010

ביתי בכיתה ט אובחנה כחולת מניה די פרסיה וקיבלה טיפול של זיפרקסיה וואלפורל כעבור שנה נשארה עם הוואלפורל למשך כשנה , הזיפרקסיה עשתה את העבודה אבל גרמה לה לתופעות לוואי מאוד חזקות רעד חוסר שקט באותה שנה היה קשה לילדה ללמוד ולהתרכז בסוף כיתה י' לאחר שנה רק עם ואלפורל היתה לה נפילה שניה (לא מדברת , חרדה ) והיא אושפזה שם ניסו לייצב אותה עם סרקוואל וזה לא עזר לאחר חודש חזרו לזיפרקסיה היא התייצבה מהר יחסית תוך שבועיים היא קיבלה זיפרקסיה וליטיום ראינו רק התקדמות במצב והיא שוחררה אבל תופעות הלוואי חזרו קשה לה לתפקד : חוסר שקט חרדות פחדים רעד תאבון מוגבר עליה במשקל
    והשאלה הגדולה מה עושים ואיזה כדור מומלץ ????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תרופות אחרות

ד``ר אליהו סמואל
    19/08/2010

לאתי שלום

את מתארת הפרעה פסיכיאטרית כבדה.
    טיפול בתרופות זה לא כדור רגל כאשר מחליפים שחקן יש סיכוי לניצחון. צריך אסטרטגיה וניהול מאמן.
    חשוב ועקרוני לפנות לחוות דעת שניה לפסיכיאטר בכיר שיכיר את הנערה וימליץלך.
    בכל הביטוחים של המושלם יש שירות כזה בעלות נמוכה.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ב ADD עם GAD+OCD
    דני
    17/08/2010

בני בן ה-12 הסובל מ ADD ללא היפראקטיביות
    סף גירוי הריגשי שלו לחרדות ולכעס נמוך , יש לו הערכה עצמית נמוכה
    לעיתים מפרש את המציאות בצורה לא נכונה , יש לו קשיים חברתיים , ובעיה שפתית
    ובנוסף סובל גם מ GAD +OCD . ולכן מטופל ב LUSTRAL 100MG
    אבל עם הצלחה חלקית בלבד בטיפול בחרדות .
    בעבר קיבל ריטלין 10 מ"ג אבל הטיפול הופסק היות והריטלין הגביר את החרדות .
    האם יתכן שנגזרת של הריטלין כמו CONCERTA או RITALIN LA /SR
    עשויות במקרה שלו לעזור לטפל ב ADD מבלי להגביר את החרדות ?
    ואם לא האם קיים טיפול חלופי אלטרנטיבי פרט לטיפול פסיכולוג קליני שבני כבר מקבל ?
    אודה לקבלת תשובה

דני

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ב ADD עם GAD+OCD

הוספת תגובה

• שילוב מורכב

ד``ר אליהו סמואל
    19/08/2010

לדני שלום

שילוב שאתה מתאר מכליל מאוד. גם מאחורי שילוב שכזה יש צורך לבחון מה האבחנה המרכזית והמפריעה ביותר ולהתרכז בה. מאחר ומדובר בהפרעה כפייתית יש להניח שהחרדה מצויה על רצף זה. הפרעת קשב אף היא יכולה להיות טעונה בהפרעות חרדה.
    לכן מעבר לסימון בשאלון האבחון של ה-dsm יש לבצע הערכה מעמיקה.
    וכפי שכבר כתבתי ארוכות בעבר. אבחנה אינה מספקת יש צורך לבצע גם הערכה.
    במסקנות ההערכה נגזרות גם אסטרטגיותת הטיפול. לא כל פסיכולוג ראוי ומקצועי לכל טיפול וגם בסוגיה זאת יש לבחון ולהעריך.

וכפי שעניתי בשאלה אחרת. גם משחק כדור רגל לא מכניעים רק בשינוי שחקנים אלא גם תחת שינוי אסטרטגיה ואימון ראוי וטוב.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ב ADD+OCD+GAD

דני
    19/08/2010

אבחנה הדומיננטית והמפריעה ביותר היא GAD . הפרעת הקשב והריכוז הינה שולית יחסית . קייימת גם בעיה של התפרצות זעם וכעס שגורמת לבני לקלל את עצמו
    ( מכנה עצמו מטומטם ואומר שמגיע לו עונש ) והוא מרביץ לעצמו
    וזה דבר שמאד מדאיג אותי .
    מה ניתן לעשות כדי למנוע זאת ?
    מה ניתן להסיק מכך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר אליהו סמואל
    20/08/2010

הוספת מידע חשוב.

בסוגיה זאת יש חשיבות לתרופה אולם אין היא כה מרכזית. הטכניקה הפסיכולוגית וניהול הסביבה חשובים במיוחד. אדגיש שכך הענין בגיל הילדות.

לטיפול התרופתי תאימות אוביקטיבית שכן מדובר בחומר כימי ביולוגי. מאידך הטכניקה הפסיכולוגית היא ברמת אומנות והכשרה מעמיקה, שאינה זמינה לכל איש מקצוע האוחז בתעודה, הדבר דומה לניתוח כירורגי לא לכל כירורג עם דיפלומה יש את אותה תוצאה קיים גם מרכיב טכני ואישי הכישרון של המנתח - דבר דומה נכון גם לטיפול פסיכולוגי. שווה לבחון את הגישה הטיפולית.
    הטיפול התרופתי עשוי להצליח תחת טיפול פסיכוטרפויטי מיטבי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לילד הסובל מחרדות

אנה
    12/10/2011

תנסו רכיבה טיפולית!
    הטיפול נוגע בתחומים רבים ועוזר. את הבעיה זה לא יעלים, אבל ילמד אותו להתמודד איתה. בנוסף בזמן שיעורי הרכיבה הטיפולית תהיה לילד הפוגה מההתמודדות היומיומית הרגילה שלו, דבר שייתן לו אוויר.
    איפה אתם גרים? אוכל להמליץ על מטפלים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגיל להתחיל
    ליאת
    16/08/2010

שלום.שמי ליאת
    הבן שלי (בן 10) סובל כבר מספר חודשים מחרדות ולחצים לא ספציפיים הבאים לידי ביטוי בקושי להירדם ובלחץ פנימי רב לפני השינה. הייתה גם תקופה של כאבי בטן. יש עליות וירידות וכן שינוי תמידי של הסימפטומים אבל הבעייה נותרת בעינה.
    פנינו לטיפול פסיכולוגי מלווה בהדרכת הורים. הטיפול טוב ועוסק בין השאר בקשר שלנו עם הילד. יחד עם זאת , למרות מגמת שיפור איטית, הקושי עדיין קיים.
    שאלתי היא: האם נכון לערב תרופות? אולי כדאי להשמיך למצות את הטיפול הפסיכולוגי או אולי לפנות לפסיכולוג אחר בטרם פונים לפסיכיאטר? האם מנסיונך ילדים עם חרדה הנוטלים תרופה נזקקים לה לזמן ארוך או שניתן לקחת מספר חודשים ואז להפסיק? עד כמה שכיחה הפרעת חרדה אצל ילדים?
    לי הייתה תקופה של חרדה מוכללת לפני כמה שנים ונאלצתי לקחת ציפרלקס שלוש שנים. עד כמה החרדה שלו היא גנטית ועד כמה קשורה למרכיבים פסיכולוגיים ולהורות שלנו?
    סליחה על כמות השאלות. תענו על מה שאפשר.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הגיל להתחיל

הוספת תגובה

• מה ואיך חרדות

ד``ר אליהו סמואל
    19/08/2010

לליאת שלום

אכן שאלה נכבדה.
    מהסיבות שאת מעלה אני נוהג להמליץ לפנות לפסיכיאטר ילדים לפני הטיפול הפסיכולוגי לצורך הערכה והכוונה.
    גם טיפול פסיכולוגי הוא עניין של אומנות ויש גישות שונות. הצלחות משתנות לפי ניסיון המטפל וגישתו.
    לגבי תרופות יש פסיכיאטרים שידם קלה על תרופות ואחרים שמאוד זהירים.
    יש פסיכיאטרים אשר מטפלים פסיכולוגית בילד ורק כאשר הם מגיעים לנקודה בלתי אפשרית הם ממליצים על תרופה. אכן יש אלמנט גנטי ואולי סביבתי הורי. אולם המשתנים סבוכים ואין לנו את המילה האחרונה בנושא.

לצערי איןתשובת בית ספר לשאלה. ראוי ורצוי פנות לאיש מקצוע שאתם סומכים עליו. לצערי אין אנחנו יכולים לענות בפורום ברמת דיוק כפי שהשאלה מנוסחת.
    העיקרון בכל אופן הוא מינימום זמן מתן תרופה ומינון נמוך ככל האפשר. חשוב גם להקל על הילד.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונ וער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדרונקס דחוף דחוף
    אמא
    15/08/2010

בני בן 14 לוקח שבוע אדרונקס 4 מ"ג. כטיפול אנטי דכאוני. ישנן תופעות לוואי של הקצנת החרדות והדיכאון, הוא מסתגר בקושי מדבר, ובמשך יום שלם היה במיטה התלונן על כאבי ראש וסחרחורות.
    לפני הכדור היה פעיל יותר, קופצני יותר וגם שמח יותר. גם התיאבון שלו נעלם כמעט לחלוטין. אני ממש מודאגת, להפסיק? בהדרגה? האם אלו תופעות לוואי שכיחות? כמה זמן? תודה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אדרונקס דחוף דחוף

הוספת תגובה

• אדונקס ותופעות לוואי

ד``ר אליהו סמואל
    19/08/2010

לאמא המודאגת שלום

חלק מהתופעות שאת מתארת הם חלק מתופעות ההפרעה של הילד ואיני בטוח שמדובר בתופעות לוואי.
    יהיה זה לא ראוי כי נחליף את הרופא המטפל ונשלח עצה רק על סמך הכתוב.
    חובתו של הרופא או של המערכת בה את מטפלת לספק המשך ייעוץ והכוונה לקשיים שאת מתארת.
    בכל אופן נהוג לרדת במינון בהדרגה.
    יש להשגיח על הילד ולהפנותו להמשך הערכה וטיפול.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים במצבי רוח
    אורנית
    10/08/2010

שלום,
    רציתי לדעת ,האם זה נורמלי כי ילדים ישנו את מצב רוחם מכועסים מאוד לאוהבים ומחבקים בין שניות? שאלה זו עולה מתוך ההתנסות עם ביתי בת ה4. ישנם מקרים בהם היא כועסת עלי מכל מיני סיבות והיא מתחילה לקלל ולצעוק ואז שאני כבר מפסיקה להגיב להתנהגות הזאת (ענין של שניות)היא מתחילה פתאום להגיד שהיא רוצה לנשק אותי ולחבק אותי ושהיא הכי אוהבת אותי (בלי ששיניתי את דעתי בנושא).האם המעבר החד הזה בין תחושה אחת לקיציוניות השניה זה נורמלאי?

לקביעת תור
    סגירה
    שינויים במצבי רוח

הוספת תגובה

• שינוי מצבי רוח בילדה בת 4

ד``ר אליהו סמואל
    11/08/2010

לאורנית

אנחנו מעדיפים לא לדון בנושא תחת הכותרת של נורמלי או לא נורמלי אלא האם הילדה סובלת או שנותרת לה צלקת לחיים תחת התנהגות זאת.

התשובה אכן זאת התנהגות שאם היא תתקבע יש סכנה שמצב זה עלול להפריע לה בחיים.

עצתי כי תפני לפסיכולוגית/ פסיכולוג הבקיא בגיל זה לצור הערכה ראשונית או למרכז פסיכיאטריה של הגיל הרך הממוקם סמוך לביתך.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באילו מצבים קובעים כי ילד
    אמא של
    10/08/2010

צעיר(בן-6) בלתי שפוי נפשית?

אשמח לתגובה מפורטת או להפניה למקור מידע מהימן ,
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    באילו מצבים קובעים כי ילד

הוספת תגובה

• אי שפיות היא הגדרה משפטית

ד``ר אליהו סמואל
    10/08/2010

לאמא שלום

המונח אי שפיות אינו מופיע בלקסיקון הרפואי. זה מונח משפטי. קשה לי להבין כיצד הוא מיושם בגיל כה צעיר.
    לפסיכוזה יש הגדרה רפואית ברורה. מצב זה נדיר במיוחד בגיל שש.
    עצתי כי תפני לפורום משפטי.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך על מצבי רוח
    ירון
    08/08/2010

לד"ר סמואל תודה על תשובתך הנאמנה!

על אף שכללה בין השאר שיש לעשות סקר אנדוקריני ולכך נידרשת בוודאי הפניה מאנדיקרינולוג, בכ"ז ברצוני לבקש את דעתך כפסיכיאטר לגבי אפשרות שתנודות הורמונליות ובפרט ב TSH גורמות למצבי רוח וחוסר ויטאליות, והאם תנודות כאלה יכולות להשתקף בבדיקות אם
    יערכו בעיתוי מתאים.

בברכה, ירון

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך לתשובתך על מצבי רוח

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר אליהו סמואל
    09/08/2010

יש תנודות ברמות הורמונים וזה מן המפורסם אולם תנודות כה משמעותיות שישנו את מצב הרוח לא ידועות
    רמז להפרעה אנדוקרינית ניתן למצוא בכך שנמצא שיבושים במערכות אחרות המופעלות ומושפעות על ידי הבלוטה. וכן מצב בו המטופל נקי מבעיות וחי בסביבה סבירה ומתפקדת ולפתע ללא גורמי הדק חל שינוי עמוק בתחושותיו.לרוב אופי השינוי חד וחריג ממצבים דומים של הפרעה זאת. יש גישה אשר גורסת תוספת הורמון בלוטת התריס במצבי דיכאון קשים אולם גם אז עם תרופה נוספת. הדגש כמובן על מצבים קשים שטיפול רגיל לא מצליח.

בטיעונך ושאלתך יש גם כשל לוגי. מצב רוח הינו ביטוי סוביקטיבי (אישי ,חוויתי) המעבר מתחושה סוביקטיבי לפרשנות מכניסטית אוביקטיבית בעייתית.

שיהיה ברור גם אנשים שסובלים מהפרעות בבלוטת התריס לא תמיד יגיבו באופן המתואר צריך עוד אלמט או אלמנטים אחרים כדי שהפרעות בלוטת התריס יהפכו לביטוי רגשי-סוביקטיבי. ולראיה מרפאת בלוטת התריס אינו שם נרדף למרפאה פסיכיאטרית.

האלמנט הנוסף מצוי במבנה הנפשי של האדם, קרי חוויות חיוו ונסיונו הרגשי. וכמובן במציאות חייו של האדם בתקופה המוגדרת.
    שיהיה ברור עולם הנפש וההתנהגות אינו בבחינת שעון שאם נפרק אותו ונבין את הגלגל שמניע אותו אז נבצע את פעולת התיקון. הגלגלים הפנימיים של שעון הנפש אינו נהיר לנו, וכנראה הוא מצוי במהות היותנו בני אדם..

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ירון
    10/08/2010

לד"ר סמואל
    תודה על תשובתך המעמיקה והמפורטת!
    ירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרימוניל
    אמא
    08/08/2010

שלום רב,

לבני בן ה-9 ניתנה תרופת פרימוניל לטיפול בחרדות ובעיות קשב וריכוז לפני חודש. בשבוע הראשון הוא קיבל חצי כדור בערב, ובשלושת השבועות האחרונים הוא מקבל כדור אחד 25 מ"ג ליום.

הילד נראה עצוב, וכמעט שאינו אוכל. חלה ירידה משמעותית במשקל בחודש זה.

האם ניתן להפסיק את הכדורים הללו? כיצד? אנו שוקלים מעבר לטיפול הומאופטי. האם יכול לבוא במקום הכדורים?

תודה רבה,

אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    פרימוניל

הוספת תגובה

• מי שנתן לך את הכדור אמור גם לעקוב

ד``ר אליהו סמואל
    08/08/2010

לאמא שלום

צר לי על מסקנותיך איני בטוח שזה בגלל הכדור....
    אולם חובתו של רופא מטפל המספק טיפול תרופתי גם להיות אוזן קשבת לתלונות או לשאלות סביב תגובות לוואי אפשריות. הצעתי לא להחמיץ זאת. במידה והרופא אינו זמין יש לפנות לרופא מחליף..
    איני בטוח שמדובר בתופעת לוואי.

הפסקת התרופה היא בדרך ההפוכה לתחילתה.

המלצתי הכנה לחזור לרופא בשאלה זאת.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלוטין ולחץ דם גבוה
    שני
    08/08/2010

האם 40 מ"ג פלוטין במשך 6 שנים (בגלל או סי די) לנער שכיום הוא בן 17 יכול לגרום ללחץ דם גבוה?

לקביעת תור
    סגירה
    פלוטין ולחץ דם גבוה

הוספת תגובה

• לחץ דם

ד``ר אליהו סמואל
    08/08/2010

לשני שלום

שאלה מסובכת. לצורך תשובה מעמיקה יש כורח בבדיקה רפואית מאלה ומעמיקה וזאת כמובן אחריות הרופא המטפל.

לא ידוע לי קשר ישיר בין התרופה ללחץ דם.
    אולם יתכן ומדובר וקשר מתווך ואפרט.

בשלב החריף ללקיחה יתכנו תופעות חרדה עד כדי 12% מכלל הנוטלים, ומצבי חרדה גורמים לעליית לחץ דם.

ידוע שהתרופה גורמת לירידה במשקל לטווח ארוך , כאשר אנו מכירים בקשר שבין משקל יתר ועליה בלץ דם. כלומר לטווח ארוך התרופה יכולה להועיל ללחץ דם.

חשוב לבדוק סיבה אחרת לקיום לחץ הדם כמו גם מצבי חרדה שהנער סובל מהם. במצבי חרדה לרוב העליה בלחץ דם סיסיטולי ולא דיאסטולי ומדובר בעליית לחץ דם לא יציבה.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילידם ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    שירה(שם בדוי)
    08/08/2010

שלום אין דרך טובה להתחיל אז אני פשוט התחיל
    יש לי ידיד ששקוע בדיכאון(או ככה נראלי)
    אנחנו בני 17
    הוא אומר שהוא ניסה להתאבד לפניי שנה עוד לפניי שהכרנו
    הוא אחד כזה שקופץ מבחורה לבחורה..
    אני עצמי הייתי מעורבת איתו..
    אבל יש לו אחת שהוא אוהב שקטנה ממנו ב4שנים
    הוא כל הזמן מחפש אותה למרות שהיא אמרה לו שהיא לא אוהבת אותו
    הוא כל הזמן אומר לה שהוא יתאבד בגללה
    והוא כל הזמן מדוכא..ועצוב
    הוא רצה להתגייס לגולני אבל גם זה יצא לו מהראש כי הוא אומר למה להתגייס אם במילא אני עומד להרוג את עצמי?אז הוא כבר לא משקיע במה שיקדם אותו לשם
    אני יודעת שאין לי שום זכות לשאול בעניינו אבל זה כבר מדאיג
    הוא ניסה לפי שמעות להתאבד כבר 5 פעמים
    או רק איים
    אבל בוודאות ניסה להתאבד לפחות פעמים
    לפעמים אני פוחדת שהוא משקר אבל אם הוא משקר הוא גם צריך עזרה לא?
    בכל אופן הוא לא מוכן לספר לההורים שלו ולא מוכן ללכת לטיפול!
    הכל בגלל שהוא מאוהב או ככה או קורא לזה בילדה הזאת
    וזה לא באשמתה המסכנה כבר אובדת עצות...הוא מפחיד אותה
    "אני אתאבד בגללך"או "ניסתי היום להתאבד בגללך" דברים כאלה
    לפעמים אני פוחדת שהדבר היחיד שמחזיק אותו בחיים הוא הילדה הזאת...הקשר של השתיי מילים איתה
    הוא אובססבי
    אבל זה לא מפריע לו להתעסק עם אחרות הוא אוהב לפתות בנות לגעת בהן...(לא הטרדה מינית)ברשותן אבל הוא די משקר להן וכאלה
    אני לא יודעת מה לעשות איך לשכנע אותו ללכת לטיפול
    כי הוא גם לא מדבר איתי אישית
    אבל אני דואגת
    אין לי דרך אישית לשכנע אותו ולפי מה שאמרו לי גם לאחרים אין
    חשבתי להתקשר להורים שלו בשיחה אנונימית אבל למה שהם יאמינו לי??
    ואם הוא משקר באמת אז זה סתם יפגע בהם!
    בבקשה תעזרו
    תודה נטלי...

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• דואגת לאחר

ד``ר אליהו סמואל
    08/08/2010

לנטלי שלום

את נפש טובה. אי אפשר לעזור למי שלא עוזר לעצמו.
    שיחה עם הוריו יכולה להסיר ממך את הצוו המוסרי לעזור לו.....
    לאחר הכל זה תפקיד הוריו.

יתכן שאת נתקעת במערבולת רגשות הקשורה מצבו. את יכולה לדבר על כך גם עם יועצת בית הספר.
    או במרכז לרפואת מתבגרים. אפשר גם עם הוריך כמובן.

בבהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

שירה(שם בדוי)
    10/08/2010

מזה המרכז לרפאות מתבגרים?ואיך מגיעים אליו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרפאת מתבגרים

ד``ר אליהו סמואל
    11/08/2010

מדובר במרפאה בה מועלים נושאים הקשורים לגיל ההתבגרות, יש שם רופאים פסיכולוגים וכדומה.
    יש להתיעץ עם הקופה שאת חברה בה היכן ניתן שירות זה במקום מגוריך.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצבי רוח
    ירון
    04/08/2010

לצוות הפורום שלום

בני בן 19.5 נוטה מגיל 16 ליפול למצבי רוח קשים מעבר לפרופורציה צפויה, עקב ארועים שונים העוברים עליו.
    נוסף לכך הוא חווה "מועקה קלה" לדבריו מידי יום (למשך כשעה או יותר פעם או פעמיים ביום) גם כשאינו בנפילה כללית עקב ארוע וזאת לאורך אותן שנים. הרגשת המועקה היא ממש גופנית - בחזה.
    הוא גם חווה גלים יום-יומיים של ירידה ברמת הויטאליות ("התלהבות" לדבריו) וזה ניכר באופן דיבורו באותה עת וב"עייפות מהחיים".
    בתקופה האחרונה הוא מושפע קשה מפרידה שעבר ומידי יום ניזכר ומהרהר בה (לא ממש "נופל"), אבל הוא טוען שהמועקהמופיעה גם ללא קשר מודע למחשבות אלה.
    פסיכיאטרית בקו"ח הציעה טיפול אנטי דכאוני באמצעות "רמוטיב". האם זה יכול לשפר את הרגשתו?
    האם יתכן מקור הורמונאלי? בגיל 8-10 טופל בכמותרפיה הכוללת הרבה סטרואידים. כעת TSH די נמוך: 0.65. האם מספיקה בדיקת ה TSH הכללי (ללא הפרדה לרכיביו)?
    היתכן שיש ב TSH תנודות שלא מתבטאות בבדיקה בודדת וזה גורם לאי יציבות ברמת האנרגיה הפנימית והיכולת להתגבר על בעיות בחיים?

בתודה על התיחסותכם ירון

לקביעת תור
    סגירה
    מצבי רוח

הוספת תגובה

• מצבי רוח....מה הגורם?

ד``ר אליהו סמואל
    08/08/2010

לירון שלום

אכן רמוטיב תרופה צמחית בדוקה ונחשבת כיעילה גם בלפי מחקרים רפואים מדוקדקים. אולם לרוב העזרה במצבי חרדה קלים או בינוניים.
    מצבים אנדוקריניים אכן יכולים לגרום לתחושות דומות, חובה לבצע סקר אנדוקריני בשאלה נכבדה זאת.

יש לדעת כי אין טיפול תרופתי ללא טיפול מקביל בגישה בין אישית על ידי איש מקצוע מבין ורגיש .
    עולמנו הרגשי אינו כלי משחק מניפולטיבי בידי כייקליים המשווקים על ידי התעשיות הפרמקולוגיות אלא כלים רגישים המגיבים למצבי החיים השונים ולכן חובה להתיחס אליהם ככאלה.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה
    אמא מודאגת
    02/08/2010

שלום יש לי בן בן 17 שחולה בפסכורפניה

והפרעה דו קוטבית ואנהי חושדת שהוא סובל מפסכופתיה הוא מאוד מנופלטיבי משקר לרוב כדי לקבל את מה שהוא רוצה לא מתחשב בסביבה ובנו ובצצבנו אפילו תפסתי אותו הורג את השרקן שלי באכזריות רבה בכך שהוא מענה אותו והוא מת מחנק קבר אותו בכלוב ושיקר לי אני יודעת שהוא הרג חתולים שהציקו לכלבו שהיה גור הוא לא מוכן להדות הזה ואומר שאיתו הכול בסדר הוא בכללי תלימד למופת ילד מצטיין בבית הספר מחונן במטמטיקה אנשים לא מאמנים עליו כאילו יש לו 100 פרצופים הוא בישן מופנם שקט קשה לדעת שהוא כזה. וקשה להבדיל אם הוא דובר אמת או משקר הוא אטפילו ניסה לפגוע בחברתי עם סכין לקחיו אותו למעצר והוא אפילו לא הבעיה חרטה ואזר שיעשה את זה שוב הוא יתעלל בשכנים כי הם התנכלו לנו שם להם עכברים מתחת לדלת מכתבי איומים מה לא עשה הוא כול הזמן מסתבך מחדש הפסכיטרית כבר מזמן אמרה שצריך לאשפז אותו בבית חולים לחולי נפש במחלקה סגורה אבל אני לא רוצה להרוס לו תחיים יש לו ציונים טובים והמורים פעמם הוא לא היה ככה יכול להיות בגלל התעללות שעבר בבית הספר ומוות אחתו השפיעו עליו הוא עבר התעללות מנית מצד הילדים איומים בסכין יחס מזלזל וקר מצד המרות שאמרו לתלמדים לא לדבר איתו כי הוא מה שנקרא "מוזר" ולאחר מכן ראה שאחתו מתה לידו וגוססת לידו יכול להיות שבגלל כול הדברים האלו הוא נהיה ככה? לפני זה הוא היה ילד לא בישן חיכן אוהב לשחק שמח עכשיו הוא לא סומך על אף אחד חושב שכולם מנסים להרעות לו חשדן מאוד לא מסוגלת לאוהב אף אחד חוץ מהמשפחה הקרובה סבתא אמא אח ואבא השאלה שלי האם כול זה נגמר בגלל מה שעבר עליו בילדתו? תודה לעונים והמשך יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה

הוספת תגובה

• הפרעה מורכבת

ד``ר אליהו סמואל
    09/08/2010

לאמא שלום.

אכן מצב מצער כאב לאם לראות את בנה המתדרדר למציאות שאת מתארת.

אשפוז זה לא בהכרח כתם. אשפוז תפקידו לא בהכרח לבודד, אלא גם מסגרת להכיר את בנך יותר מקרוב. ודרך הכרות זאת לבחון את השאלות שאת מעלה.
    האם מדובר בתופעה תגובתית לחוויות חיים? האם האבחנות הם אכן כאלה או שיש גם תקווה לעתיד?
    למצוא את האיזון הנכון, ולהמליץ על גישה שיקומית מתאימה לאור הניסיון הטיפולי במחלקה.

אות הקין הנתלה על אשפוזים פסיכיאטרים הוא היבט שהחברה מיסדה ואינו הפן הממשי. מדובר באנשי מקצוע מהימנים ומנוסים. ומדוע לא להרשות להם להעריך ולהעמיק בהבנה של בנך,והרי מצבו כה קשה?
    הרבה אנשים חווים את שיקומם למסגרות אילה, אחרת משרד האוצר היה שמח בוודאי לסגור מחלקות אילו.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    ירון
    01/08/2010

בני בן 18 צריך לעבור מפריזמה לציפרלקס? האם צריך לעשות הפסקה מוחלטת של הפריזמה לאחר הפסקה הדרגתית? הכדורים סותרים? איך ניתן לעבור? אציין שהפסיכיאטר שלו בחו"ל ולא ניתן להשיגו כרגע... תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• בלי הסימן שאלה הראשון..

ירון
    01/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ssri

ד``ר אבי שפירא
    02/08/2010

שלום ירון שתי התרופות שהזכרת הם מאותה קבוצה ופועלות בצורה דומה. אפשר פשוט לתת את התרופה החדשה במקום הפריזמה לפי ההוראות שקיבלת מהפסכיאטר שלך. בכל מקרה כדאי גם להתייעץ עם רופא המשפחה שלכם בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• fluoxtine
    אסתרין
    29/07/2010

שלום

פניתי לפסיכיאטר לילדים בעניין הבן שלי בן 15 והוא הבחין חרדה.
    הרופא נתן לו כדורים בשם fluxetine , הוא כתב על גבי המרשם בכתב יד , שהוא מודע לגילו הצעיר וזה מדאיג אותי , האם התרופה מתאימה לנער בגילו.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    fluoxtine

הוספת תגובה

• פבוקסיל בגיל 15

ד``ר אליהו סמואל
    29/07/2010

לאסתרין שלום.

לא בושה היה לשאול את הרופא לנסיבות התוספת.

יש בעיה מסוימת סביב דיווחים אודות פוטנציאל אובדני ואגרסיה של התרופה בחודשים הראושנים למתן.
    ראי ויקיפדיה...
    Other side effects which are observed more frequently in children include abnormal thoughts or behaviour, cough, increased period pain, nose bleeds, increased restlessness, infection and sinusitis

אולם יש לדעת שטיפול תרופתי לחרדה בילדים ונוער אינו טיפול תרופתי כקוו ראשון. לרוב מגיעים לפסיכיאטר במצב קשה ואני מניח שמצבו אינו קל ולכן הומלצה תרופה.
    יש לדעת שגם תחת טיפול תרופתי חובה לשלב טיפול בין אישי בשיחות.

הקשר לרופא המטפל והאמון בו חיוני להענות הטיפולית. ולכן שיחה נוספת עימו והבהרות כמו לגבי שיחות תמיכה לבנך ולך חיונים אף הם.

אין לדאוג כל רופא נוהג לשתף את המטופל ביחס לתופעות לוואי חמורות ושונות. מאחר והוא לא שיתף יש להניח, וכך הדבר, שאין כאלה. אני מניח שמדובר במינון נמוך שכן מקובל להעלות מיינון בהדרגה.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירו 15 מ"ג
    שני
    29/07/2010

האם זה עלול לגרום לבריחת שתן?

לקביעת תור
    סגירה
    מירו 15 מ"ג

הוספת תגובה

• מירו ובריחת שתן

ד``ר אליהו סמואל
    29/07/2010

שני, שלום

לא ידוע לי תופעה שכזאת.
    ואם היא קיימת אז שכיחותה נדורה מאוד.

רצוי להתיעץ עם הרופא המטפל. הרופא יוכל לפנות לחברת התרופות ולקבל מידע אודות תופעה זאת באם היא דווחה אי פעם.

בהצלה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר לדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה