פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ראש
    רותי
    16/05/2010

שלום רב.
    אני סובל מדיכאון שנה שלמה שהחל כחריף מאוד והפך לבינוני-מינורי עם רמרון. ניסיתי מגוון רב מאוד של נוגדי דיכאון טריציקלים,טטריציקלים,SSRI'S,SNRI'S,NRI'S,
    אני מצליח להגיע למינונים נמוכים מאוד של כל תרופה-( לדוגמא ציפרלקס- מג10,אנפרניל 75מג,רמרון מג15)וכל עלייה מעל מינונים אילו גורמת לי ללחץ פיזי מטורף בראש מין כאש ראש
    מעיק בקידמת הראש שמקרין לעיניים ואינו מוקל עם משכחי כאבים.
    הרופאה הציעה לי לנסות מייצב מצב רוח כאוגמנטציה לרמרון וכשעליתי עם למיקטל מ25 ל-50 מ,ג...שוב החל הכאב ראש הנוראי הזה...אני והרופאה כבר די מיואשים.
    מה זה יכול להיות התופעת לוואי הארורה הזאת? והאם אפשר אולי להתגבר עליה בעלייה של המינון
    פירור על גבי פירור ?אני שואל ברצינות.
    ותודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• רן, אתה לא מכונה ,אתה בן אדם.

ד``ר אליהו סמואל
    16/05/2010

לרן שלום

אתה מפרט הכל על התרופות שאתה לוקח. מסתבר שאתה כבר חצי רופא.

אתה יצור אנוש בעל תודעה,מחשבות,רצונות ותשוקות. האם אתה מודע לעולמך האישי כמו שאתה בקיא בכימיה ומסלולי עצבים במוח?.... דע שכאבי ראש יכולים לבוא גם ממקור פסיכולוגי.
    . תן את הכימיקלים לאנשי המקצוע ואילו אתה תעסוק במצוקות האישיים שלך.

אני מקווה שאתה בטיפול פסיכולוגי, אחרת חבל כי אתה מבזבז את זמנך. איני טוען חלילה כי הטיפול התרופתי מיותר . אולם יש לדעת כי מצבי דיכאון אילו הינם מצבי נפש שהם פתח והזדמנות לשינוי ותובנות חיים, העולים מספר מונים מהחוויה המוקנת משינוי כימי של המוח....

ובאשר לכאב הראש, יש לבדוק את סיבותיו. האם יתר לחץ דם? האם בעיות אחרות ואולי נוירולוגיות. האם יש סיפור מגרנה במשפחה. לא תמיד זה תופעות לוואי מתרופות. יתכן גם שילוב. סיבות שונות. ואולי מגרנה שהחריפה מאז הטיפול שאתה מפרט? ובאם מדובר בתופעת לוואי אפשר לשנות מינון ותרופות. .בקיצור, אין סיבה להתיאש.
    יש לדעת שדיכאון הינה תופעה שמרפא את עצמה גם ללא תרופות, אולם הסבל והסכנה גדולים, ולא מומלץ בעידן הזה להתנסות בחויית דיכאון קשה ללא תמיכת טיפול תרופתי..

בהצלחה,

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד מעריך את תשובתך.

רותי
    16/05/2010

אולם הדיכאון שאני מדבר עליו אינו נובע כלל מבעיה פסיכולוגית גרידא אלא מבעיה אנדוגנית לחלוטין.
    אין לי מאפיינים נפשיים דיכאוניים קשים כרגע וכאשר אני מרגיש טוב,אני מרגיש ממש טוב.
    ברור לי שהשיפור שהושג עד כה היה באמצעות הטיפול התרופתי בלבד.אבי ז'ל היה דו קוטבי ובאחת מהתקופות בה היה שרוי בדיכאון עמוק ולא אכל ושתה ושכב כמו זומבי במיטה הדבר היחידי שעזר
    לו היה עירוי טופרניל לווריד.אני בספק רב אם טיפול בשיחות היה מועיל לו...
    לגבי הידע בתרופות,ידע הוא כח. וזמנו של הרופא היושב במרום כיסאו ומחלק רצפטים בכתב בלתי קריא מזמן פס מן העולם.כבר ראיתי רופאים רשלנים ובעלי ידע תיאורטי מוגבל מאוד וסבלתי רבות
    מכך.אשמח מאוד לתשובה פרקטית/מעשית.
    המון המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצתי אינה באה רק מאידיולוגיה

ד``ר אליהו סמואל
    16/05/2010

זאת הדעה גם של מומחי התעשיה הפרמקולוגית העולמיים..

יתכן והיא לא מתאימה לך וזה אפשרי.

אין מעל דפי פורום זה הכוונה לשינוי או יעוץ תרופתי מעשי מאחר וזאת מלאכת הרופא שאתה מטופל אצלו. דע שגם רופאים מתיעצים עם עמיתים. ואני מקווה שכך זה גם במקרה שלך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה?
    מיכל
    15/05/2010

שחר (שם בדוי) הוא ילד עים הפרעת קשב וריכוז ולקות למידה שאת שנת הלימודים הראשונה עבר ללא רטלין כי לא עבר אבחון לשם כך ובחופש הגדול עבר אבחון אצל נוירולוג שקבע לו את מצבו(הוא לא למד בכלל בכיתה א), ולפני כחצי שנה שחר(שם בדוי) התחיל עים טיקים(קפיצות הגוף הצורות שונות),צלצלתי מיד לרופא והוא אמר שאים זה לא נפסק עוד שבוע אז לגשת אליו,ובאמת זה נפסק לכחודש,לאחר חודש זה שוב חזר ואז צלצלתי אליו(לצערי רופאו נפטר והייתי צריכה לקבוע תור לרופא אחר שזה לקח עד עכשיו)כשהיינו אצל הנוירולוג החדש הוא אמר שהוא צריך לקבל תרופה שנקראת ריספרידל שהיא מונעת טיקים ולשם כך אנחנו אמורים לגשת לפסיכיאטר שיתן אישור סופי,למזלנו היה לפסיכיאטר טור לאותו היום והלכנו ,הפסיכיאטר היה בשוק בגלל הטיקים הנוראיים שהיו לו באותו היום ואמר להפסיק מייד את הרטלין ולהתחיל הריספרידל.שאלתי היא:שחר ילד שהתקדם בלימודים מאוד בגלל הרטלין ועכשיו כשהפסקנו לו מה יהיה? האים הריספרידל עוזר כמו הרטלין? נ.ב היום כשהוא לוקח ריספרידל הוא במצב נהדר וכול הסיפור עים הריספרידל התחיל מיום חמישי הקרוב.

לקביעת תור
    סגירה
    למה?

הוספת תגובה

• טיפול ושינוי לטובה. הידד

ד``ר אליהו סמואל
    16/05/2010

מיכל.

משמח ששחר במצב טוב יותר.
    התיאור שלך עדין חלקי ויש עוד מצבים אפשריים בעתיד. תקוותי שהכל יסתדר.
    תופעת הטיקים מוכרת וידועה. חשוב המעקב הקבוע והרציף.

הריספרדל והריטלין אילו תרופות שונות, אולם יש גם נקודות חפיפה.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם
    שני
    13/05/2010

סכיזופרניה היא מחלה פרוגרסיבית למרות התרופות האנטי פסיכוטיות?
    האם רוב האנשים הלוקים בסכיזופרניה לא חוזרים לתפקוד מלא והסימנים שלה מתקדמים ומחמירים עם השנים?
    האם התרופות מדור שני יכולות רק להאט את התקדמות המחלה, אבל לא לבלום אותה?

לקביעת תור
    סגירה
    האם

הוספת תגובה

• מהי סכיזופרניה

ד``ר אליהו סמואל
    16/05/2010

לורדית שלום

הסכיזופרניה היא רצף של סוגי מחלות שונות.
    בחלקם המהלך מהיר באחרים זחלני. השפעת התרופות על המהלך אכן בעלת מימדים הניתנים לבדיקה ואיפיון, אולם מידת ההשפעה אינה ברורה כל כך כפי שזה מוצג.
    יש צורך במחקרי אורך למשך שנים ארוכות כדי לפסוק ולהכריע.

עדין סכיזופרניה היא אחת המחלות היותר קשות והפחות מובנות. סכיזופרניה קלאסית אינה תופעה פסיכולוגית הפיכה אלא מחלה כרונית.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העם יש קשר בין אוננות להפערות
    יוסי
    12/05/2010

האם יש קשר בין אוננות להפערות קשר וריכוז?
    ומה הגורם להפרות קשר וריכוז ?
    ואם יש היכשהו קשר לירידה הביטחון העצמי ?
    ואם יש קשר לגיל?

הוספת תגובה

• מחשבות והגיגים

ד``ר אליהו סמואל
    16/05/2010

ליוסי שלום.

הפרעת קשב וריכוז היא תופעה שנכתב עליה רבות אולם אין הסכמה כל שהיא לגבי מהות התופעה פרט לכך שמדובר בתופעה התפתחותית.

רעיון האוננות זכה לעניין רב בתקופה הויקטוריאנית,היום אין אנו רואים כל קשר בין הדברים.
    ביטחון עצמי ירוד יכול בהחלט להיות תוצר התופעה אולם לא בהכרח.
    ביטחון עצמי הוא עניין פסיכולוגי ולא עובדה התפתחותית.
    ולגבי הגיל -בעצם האמירה תופעה התפתחותית אנו מתכוונים לתופעה שיש לה מהלך הקשור להתפתחות האדם.

מקווה שעזרתי,

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילידם ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין
    מיכל
    12/05/2010

שלום,
    הבן שלי הקטן (בן 7.4 בגן שפתי) עולה שנה הבאה לכיתה א' וכנראה שתהיו זו כיתה קטנה.
    הן שלי נוטל כמעט שנתיים ריספרדל עקב בעיות התנהגות.
    לפני כחודשיים ניסיתי לתת לו קונצרטה בהמלצת נורולוג בנוסף לריספרדל, אך הוא לא היה מסוגל לבלוע את הכדור וכתוצאה של כל הלחץ והבלגן סביב הכדור הוא גם לא לקח ריספרדל בערך כחודש.
    במהלך התקופה שהוא לא לקח ריספרדל הוא התנהג בצורה מאוד אלימה וחסרת שליטה ממש כמו אדם פסיכופט מסוכן. היה מרביץ לי, מאיים ומשיח עליי ועל אח שלו חפצים מסוכנים.
    כיום הוא לוקח רק את הריספרדל וכרגע בסדר מבחינת התנהגות.

השאלה שלי אליכם - יש מצב שאני יכולה להוריד לו את התרופה בהדרגה מבלי שיהיו לא תופעות לואי כמו שציינתי, האם זה יפסק - אני לא רוצה שהוא יהיה תלותי בתרופה כל החיים שלו.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין

הוספת תגובה

• אסור לתת תרופה ללא טיפול תומך

ד``ר אליהו סמואל
    16/05/2010

למיכל שלום

את צודקת. את חייבת ללכת לאיש מקצוע שמבין לא רק בתרופות אלא גם במגוון טיפולים תומכים ואשר בעקבות טיפולים אילו גם ירד במינון .

פסיכיאטר ילדים ונוער הוא איש מקצוע שהוא כמו נוירולוג אבל גם מבין בטיפול פסיכולוגי.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק עתידי לילד שנולד עם תסמונת גמיל
    אנג'י
    11/05/2010

מה הוא הנזק עתידי לילד שנולד עם תסמונת גמילה ממתדון?יכול להיות שהתקפות זעם-זה כשור לגמילה אחריי לידה?ל מה אוד אפשר לצפות בעתיד?תודה רבה,

הוספת תגובה

• נזק תסמונת גמילה

ד``ר אליהו סמואל
    16/05/2010

לאנגי שלום

יש נזק לטווח קצר ולטווח ארוך.

הקצר קשור לתסמונת הגמילה המיידית.

והארוך קשור לחוויה הפסיכולוגית שקשורה לימים שסביב ללידה. ובמחקרים ביולוגיים זה יתבטא בשינוי אקלים רצפטורים במוח אשר יאותתו בהמשך על מצבי לחץ.
    כלומר- הילד יוצא לאויר העולם במצב שתשדורות המוח יאותתו על משבר קטסטרופלי (גמילה) ואז יתרחש גיוס רצפטורים במוח שיאותת לו גם בהמשך החיים שהעולם אכזרי וקשה קיום.
    ולכן התקפי הזעם- וסיבוכים נוספים הקשורים למסלול זה . גם הפרעות קשב וריכוז מתרחשות בשכיחות יתר.

מקווה שעניתי

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עוסים?

אנג'י
    16/05/2010

יש טיפולים שמאפשרים להקל על ילד במצבי זעם ללא תרופות?הילד רק בן שנתיים,יש תקופות שהוא מיתנהג מאוד יפה ויש ימים שאני לא יכולה להתמודד איתו....בגו הוא עלים מאוד-מרביץ לילדים ועוסה דווקה. וגם בבית אותו סיפור.אני לא יודת עם צריך לטפל בזה באזרת פסיכולוג ולחכות שהוא יגדל ויוכל לדבר ולהסביר את הצמו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל הרך חלון הזדמנויות לטיפול

ד``ר אליהו סמואל
    16/05/2010

לאנגי

גיל זה הוא גיל קריטי לטיפול.
    מאוחר יותר זה כבר כמעט אבוד.

טיפול פסיכולוגי ומייד. הדרכת הורים? טיפול דיאדי?
    תרופות אם אין ברירה ובסוף.

אפשר למצוא בכל מחוז במדינה מסגרת פסיכיאטרית לגיל הרך. אפשר גם מרכז התפתחות הילד.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת התנהגות
    עודד
    11/05/2010

שלום בני שותה קונצרטה עקב הפרעת קשב לומד כיתה קטנה בנוסוף לקונצרטה האם תוכל להמליץ לי בנוגע לבעיות התנהגותיות ורגשיות מה ניתן לעשות ולמי לפנות אודה לך מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת התנהגות

הוספת תגובה

• טיפול בקומורבידיות

ד``ר אבי שפירא
    11/05/2010

חשוב ביותר בנוסף לטיפול התרופתי להיות בטיפול אצל פסיכולוג או פסכיאטר שיוכל לעזור לבן ולבצע הדרכת הורים מסודרת בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 16 בעיות פסיכולוגיות
    עמוס
    10/05/2010

אני עמוס בן 16 ולפני חצי שנה התחלתי להרגיש שאני קצת שונה מאחרים ויש לי בעיות
    זה התחיל מזה שפעם-פעמיים בשבוע אני מבואס ועצבני בלי סיבה.. אמרית לעצמי שזה גיל ההתבגרות אבל זה התחיל להיות יותר רציני ומתמשך כבר חצי שנה בלי הפסקה
    יש לי חברה שאני מאוד אוהב ועכשיו גם היא סמה לב לזה.. אני הופף מאדם שמדבר הרבה לאדיש לגמרי ואני למרות שאני אובה אוהב אותה אני מתעצבן עליה בלי סיבה מקלל אותה ואז בוכה
    ושי לי כל הזמן בעיות בראש שאני לא מבין אותם
    התחלתי לקרוא קצת חומר באינטרנט ומצאתי הרבה דברים שמדברים עלי
    אבל לא כתוב מה לעשות..
    הלכתי פעמיים לפסיכולוג אבל בגל לשאני ילד מופנם קשה לי לדבר עם מבוגרים אני מתבייש ומרגיש לא בנוח
    שאנשים שואלים אותי מה הבעיה שלי אני לא יודע מה להגיד אני ידוע שיש בעהי אני אל יודע מה היא
    מצבי רוח רעים בלי סיבה
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 16 בעיות פסיכולוגיות

הוספת תגובה

• איבחון פסכיאטרי מומחה לנוער

ד``ר אבי שפירא
    11/05/2010

חשוב לפני שמחליטים על תכנית טיפולית לקבצע איבחון מסודר אצל פסכיאטר המומחה בנוער ואז בהתאם להמלצות הוא יחליט על הטיפול הנכון בשבילך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשיתי אבחון פסיכולוגי ....

עמוס
    11/05/2010

אבל נראה לי שקשה לפסיכולוג תוך מפגש או שניים לקבוע את הבעיה
    ובגלל שלא נעים לי ממבוגרים לדבר על דברים כאלה וגם אין לי כסף למפגשים כאלה זה מאוד יקר
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל

ד``ר אליהו סמואל
    16/05/2010

ההפסד שלך, חבל על שעות סבל מיותרים.

כל שירות ניתן להשיג דרך מסגרות הקופה או דרך לשכות טיפול של משרד הבריאות.
    זה רק תלוי בתקיפות הדרישה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשפוז בכפיה לנער בן 13.5
    גילה
    10/05/2010

לדר' סמואל שלום,

בני עומד להתאשפז כנראה מחר אשפוז כפוי, יש צו, האם אנו יכולים לערער על ההחלטה כהורים,
    אנו מרגישים כאילו אין לנו זכות להגן על הילד שלנו מפני מערכת קשה ובלתי מתפשרת.
    פנינו לפסיכיאטרית ילדים בגלל התפרצויות זעם שתקפו אותו מידי כמה חודשים בעקבות קושי לקבל לא, או כשלוחצים אותו יותר מידי, כמו עונשים שהוא לא יכול לעמוד בהם. הפסיכאטרית טוענת שאנו כהורים לא מסוגלים להציב לו גבולות ולכן יש לאשפז אותו, אין לו מחלת נפש, אין לו מחשבות אובדניות ואינו מסוכן לו , לנו או לסביבה. האם אין דרך אחרת לטפל בנער שכרגע נמצא בגיל ההתבגרות והוא מתמרד. האם אשפוז כפוי יתן תשובה להתפרצויות זעם שלו, הוא נמצא במחשב ממתי שהוא מגיע מבית הספר, בימים שכן הולך ועד שעות הלילה המאוחרות, יש לציין שהוא גם מתקשה בשינה ולכן גם לא הולך לבית הספר. אנו ביקשנו אבחון בטיפול יום, מוכנים לכל דבר, אך למה בכפיה.

בברכה ותודה, גילה

לקביעת תור
    סגירה
    אשפוז בכפיה לנער בן 13.5

הוספת תגובה

• מקרה מורכב

ד``ר אבי שפירא
    11/05/2010

קשה לענות לשאלותייך
    זכותך לקחת את הילד לפסכיאטר לחוות דעת שניה ואז לגבש עמדה טיפולית. ניתן לעשות זאת גם תוך כדי אשפוז. ברור שהילד במצוקה ויש קושי רב חשוב האיבחון ואם הילד לא משתף פעולה לעיתים אין מנוס מטיפול כפוי אולם אנ לא מכיר את פרטי המקרה ולכן קשה לי לענות תשובה מעמיקה. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר סמואל - תופעה לא ברורה
    אבי
    10/05/2010

ד"ר שלום.
    בני בן ה- 20 סובל ממחלת ה- טוברוס סקלורוזיס ו- PDD .לפני כ- 3 שנים עבר פירכוס קשה מאוד שהביא בעקבותיו הפרעות התנהגות קשות . ניסינו מספר תרופות פסיכאטריות כגון זיפרקסה רספרידל וקלונקס אך ללא הועיל . בשנה האחרונה הוא החל לקבל איטומין 100מ"ג ביום , שקצת מיתן אותו וכחודשים לאחר מכן נוסף לו דרלין במינון של 60 מ"ג ביום , דבר שהביא לשינוי ניכר בהתנהגותו . חשוב לציין שבמקביל הוא עבר למסגרת חינוכית אחרת תומכת ומתאימה יותר לצרכיו . כמו כן לטובת מניעת פירכוסים הוא מקבל מזה שנים רבות את תרופת ה- פינוברביטון במינון של 400מ"ג ביום .
    ד"ר עד לכאן הצגתי את הרקע לבני , כעת ברצוני לשאול אותך לגבי בעיה שהחריפה מאוד לאחרונה. לבני קיימת תופעה כך שבממוצע בין פעם לפעמים בשבוע הוא מתלונן על נימול/כאבים בכפות הידיים הברכיים והעיניים כשלעיתים מצטרף לזה ריר בצידו השמאלי של הפה וזיעה קרה בפנים .
    תופעה זו החלה כחודש לאחר שהחל לקבל את תרופת הדרלין . בהקשר לדרלין , פניתי לקרדיולוג אשר בבדיקות אצלו נימצא הכל תקין . יחד עם זאת במבט באינטרנט מצאתי כי תופעות הלואי של הדרלין הינם דומים לתופעות אותם ציינתי ( מלבד שלעיתים מצורף לכך זיעה קרה וריר מהפה ) . תופעה זו כאמור החמירה לאחרונה הן בתדירות שלה והן בעוצמתה .
    נכון להיום אין לבני הפרעות התנהגות ואף בביה"ס (לחינוך מיוחד) מציינים את התנהגותו הטובה . אבל התופעה שציינתי גורמת לבני ולבני המשפחה סבל קשה ביותר (אנו ההורים מרגישים חוסר עונים בכך שאין אנו יכולים לעזור לו בתלונותיו , אמש הצליח להירדם רק ב- 5 לפנות בוקר ) .
    נשמח לקבל את עזרתך .
    תודה .
    אבי .

הוספת תגובה

• יעוץ

ד``ר אבי שפירא
    11/05/2010

תצטרך לגשת בהקדם לפסכיאטר כדי שיבדוק לעומק את התופעה והמורכבות. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים שליליים
    שני
    09/05/2010

האם ישנה "תרופת פלא" לסימנים השליליים של סכיזופרניה?
    מנסיונכם, כיצד "לנער" את החולה מאותם הסימנים ולהחדיר לו מוטיבציה וכייף?
    האם אפשר להכחיד אותם?
    האם הכרתם מטופלים ש"התנקו" לגמרי מאותם סימנים וחזרו להיות "ככל האדם", אפילו בסכיזופרניה קשה?

האם אני תמימה? וזו מחלה שמשאירה עקבות קשים אחריה?

מה לעשות וכיצד לעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    סימנים שליליים

הוספת תגובה

• כל מקרה לגופו

ד``ר אבי שפירא
    09/05/2010

קשה להיות נביא , יש הפתעות חיוביות. בד"כ התרופות באופן חלקי מטפלות גם בסימנים שליליים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על לפונקס
    ירושלמית
    09/05/2010

שלום.

התחלתי לצאת עם מישהו בן 24 שטען בפני שלאחד משבר בצבא החל לחוות מצבים פסיכוטיים הכוללים הזיות.

לא מזמן ראיתי שהאו נוטל את התרופה לפונקס, שניתנת רק במקרים קרשים של סכיזופרניה.
    העליתי בפניו את העניין, אך הוא טוען שהרופא לא אמר שיש לו סכיזופרניה.

זה ייתכן?

או שהבחור פשוט משקר.

תודה על התגובות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על לפונקס

הוספת תגובה

• לפונקס תרופה לסקיזופרניה

ד``ר אבי שפירא
    09/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אלון
    09/05/2010

באיזו הדרגתיות מומלץ להוריד פריזמה שנלקחה 3 שנים? ההורדה באישור פסיכ' אך אני רוצה לשמוע מה נהוג בד"כ, נהוג להוריד בשבוע, בחודש, בשנה? למשל אבא שלי כבר שנה בתהליך של הורדת כדור. דבר שני, האם נגרם נזק ממשי (חוץ מאי נוחות זמנית) עקב הורדה פתאומית? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• כל מקרה לגופו

ד``ר אבי שפירא
    09/05/2010

לא ניתן להמליץ בנושא תרופתי מבלי בדיקת המקרה לעומק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבל בלתי יתואר
    שרון
    07/05/2010

הילד שלי בין 13.5 סובל מ O.C.D מיותר לציין שלפני ואחרי הכול שונה אני חד הורית והוא נמצא עם ביתי הקטנה ממנו ב 3 שנים עד שאני מגיעה הביתה החיים הפכו לגיהנום הוא אינו מסוגל לבצע פעולות פשוטות להדליק אור בחדר , לפתוח מחשב, להכין מערכת לבית הספר הוא תלמיד מצטיין ( בינתיים) בגלל כשרונו הטבעי ובחוץ הוא מסתיר יפה מאוד את ההפרעה הארורה הזו ,בבית יש הליכות בלתי פוסקות במשך שעות מהמטבח לסלון וחזרה,האוכל צריך להיות מונח בפינה מסויימת אחרת הוא לא יאכל ומים הוא שותה מהברז ישירות הדלתות של החדרים נטרקות במשך עוד כמה שעות וחוזר חלילה יום חדש

על טיפול הוא לא מוכן לשמוע לקחתי אותו באמתלה לפסכיאטר שאמר לי שהוא מחפש להעניש אותי בכל דרך וזו דרכו ומכיוון שהוא מתנגד לטיפול פסיכולוגי בכל תוקף הוא נתן לו תרופה ממשפחת הפרוזק במינון אפסי גם את זה הוא לא רוצה לקחת בשום פנים ואופן והוא משתולל בכל פעם שאני רק מעלה את הנושא

אני לא רוצה לאבד אותו אבל אני מרגישה שכלו כל הקיצים האם יש אשפוז להפרעה הזו ? האם יש קו סיום לסיוט הזה ? האם הוא יגדל להיות מבוגר כזה? הצילו!!!!!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    סבל בלתי יתואר

הוספת תגובה

• אכן הצילו

ד``ר אליהו סמואל
    08/05/2010

לשרון

את חייבת להעזר באיש מקצוע לצורך הדרכה כיצד להתנהג איתו.. יש כמובן אפשרות לאשפוז במידה וכלו כל הקיצים.
    אפשרות זאת רחוקה לאור תפקודו בבית הספר.

יש להעמיק את הבדיקה לבעיות קשר בינך ובין בנך. ואכן יתכן והתנגדותו היא סוג של תקשורת שלילית כלפיך . זאת אמירה שאת חייבת להתיחס כלפיה.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה-9
    שרה
    06/05/2010

שלום רב!
    בני אובחן עם בעיית קשב וריכוז, המתבטאת באלימות (הפרעה התנהגותית) מטופל ב-LA20 , בזמן האחרון מצבו החמיר ואף החל להפעיל אלימות גם כלפי המורים. הוחלט בועדת השמה להעבירו לכיתה מיוחדת בביה"ס רגיל , עקב הפרעה התנהגותית ורגשית , ובעיית קשב וריכוז.
    שאלתי:
    1. האם מנסיונך , יש מצב שכיתה מיוחדת אכן תעזור לו לשפר ולמתן את התנהגותו.
    2. האם יש קשר בין החמרה בהתנהגותו לקבלת ריטלין LA20 . והאם בכלל ישנה תרופה מתאימה יותר עבורו?

אנו הורים מיואשים המבקשים עזרה ולאף קבענו תור לרופאה פסיכאטרית לילד ונוער בחיפה.
    בתודה
    שרה

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה-9

הוספת תגובה

• טיפול אינטגרטיבי חובה

ד``ר אליהו סמואל
    06/05/2010

לשרה שלום

אענה לשאלותיך אחת לאחת.

1. טיפול המכיל רק רצפטים תרופתיים אינו מקצועי ויכול להזיק. ולכן שילוב הוראה טיפולית בכיתה קטנה יכול להוות נדבך מהותי להצלחת הטיפול.

2. קשה להתיחס לקשר בין התרופה להחמרה. לרוב המצב הפוך. אמירה שקולה יכולה להיות רק לאחר הכרות מעמיקה.

3. לגבי המלצות, ניתן להתקשר לעמיתי ד"ר שפירא העובד בזכרון יעקב הוא יותר מכיר ממני איזור זה.

בברכה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיטאר ילדם ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה

מיכל
    12/05/2010

שלום,

בני קיבל גם ריטלין LA20 עקב בעיות התנהגות.

וזה לא השפיע לטובה גם אצל הבן שלי המצב החמיר מבחינת התנהגות, התקשרתי לנוירולוג והמליץ לי על קונצרטה - שאין לו תופעות לואי כמו שצויין.

אני רק רוצה לציין שהקונצרטה לא ניתן להמיס באוכל או שתיה אלא רק לבליעה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ד``ר אליהו סמואל
    16/05/2010

כל מקרה לגופו.

תופעות משתנות מאדם לאדם. ולכן חיוני להיות במעקב רפואי. מדור זה מיועד לסקרנים בלבד ולא להחליף את הרופא האנושי.

בברכה
    ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה