פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר לקצה גבול היכולת
    שרון
    13/07/2010

הילד שלי בן כמעט 14 אני ואביו גרושים מהצד הכי גרוע של המפה לפני קצת יותר משנה התחילו אצלו סימנים של O.C.D טריקת דלתות ,הליכות הלוך חזור אסיפת זבל מהמדרכה בכיסים וכו' לפני כמה חוד' זה נפסק ולא הייתה שמחה ממני רק שכיום הוא מסרב להתקלח ( לפעמים מדובר גם על שבוע ) להחליף בגדים , להוריד מים בשירותים , לגעת במתגי חשמל , להפעיל מכשירים חשמליים מאיזשהוא סוג
    אני חייבת להודות שאני על קצה גבול היכולת שלי ניסיתי לקחת אותו לקבלת עזרה הילד פשוט מסרב בכל תוקף לא ולא ולא

האם תופעות של המנעות ממקלחות ומניקיון הם גם תופעה של O.C.D ואיך בשם אלוהים עוברים את זה ?
    הצילו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    '

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לקצה גבול היכולת

הוספת תגובה

• הכל תופעות כפייתיות

ד``ר אליהו סמואל
    13/07/2010

שרון שלום

אכן הכל כפייתי. תופעות כפייתיות צצות מתוך נטיה ביולוגית על רקע של מצב חרדה אולם לא בהכרח.

ברמה מפושטת שכזאת טיפול תרופתי עשוי לעזור. יש לשלב גם תמיכה בשיחות.
    זה יכול לעבור גם לבד אולם הסבל גדול וחבל לא לפנות לקבל עזרה.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של דיכאון

שרון
    14/07/2010

ראשית תודה על התשובה המהירה שנית האם O.C.D מלווה גם בעצב ?הילד שלי עצוב ולא מאושר באופן קבוע אכן כאשר התייעצתי עם פסיכטאר לטענתו הילד זקוק לשיחות ומכיוון שהוא מסרב לשתף פעולה טיפול תרופתי יכול לעזור , הילד מסרב לקחת והדבר פשוט מרים את רמת המתח לגבהים חדשים מכיוון שיש לי עוד ילדה בבית אני מחפשת פתרון שיאלץ אותו לקבל טיפול האם ישנה דרך כזו
    החיים כפי שהם כעת לא יכולים להמשך אני רוצה לציין שההתנהגות של חוסר ניקיון עצמי והמנעות מדברים מסויימים אופניינית רק בתחומי הבית כאשר הוא אצל אביו הכל זורם כרגיל
    אם יש דרך שבה ניתן לכפות עליו טיפול תרופתי/התנהגותי קוגנטיבי ( הבנתי שזה עוזר) אני אשמח לדעת גם אם לטווח הקצר הוא ישנא אותי ויכעס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה לעשות עוד?....

ד``ר אליהו סמואל
    15/07/2010

אכן אי אפשר לכפות.

לגבי טיב הטיפול. טיפול קוגניטיבי הוא הטיפול הכי פחות יעיל במצב זה. אכן כך כתוב באינטרנט אולם ההטעיה ברורה. לצורך טיפול התנהגותי וקגניטיבי צריך שיתוף פעולה מלא . ואף יותר מזה תרגילים והתאמצות. ובמצב של סירוב וחוסר מוטיבציה טיפול זה נידון לכישלון.
    הטיפול המומלץ הוא דווקא דינמי לצורך התחברות והתקשרות. לכל טיפול דינמי יש יסוד קוגניטיבי ולהיפך. החלוקה המתוארת היא פחות מצאותית ויותר קשורה לפוליטיקה מקצועית.....

במקרה זה הדרכה הורית והכוות ההורה כיצד להתמודד היא התשובה המתאימה. ולראיה הגברת הנכבדה טרחה לפנות לפורום. אני משוכנע שקשר הדרכה אוטנטי ואישי עם איש מקצוע היה מניב פירות.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין - המדריך התרופתי
    נטע
    11/07/2010

ריטלין - המדריך התרופתי
    מדריכים תרופתיים הם עלונים בשפה פשוטה, הנמסרים ביד למטופלים, משפחות וצוות מטפל בעת ניפוק התרופה. מדריך תרופתי לריטלין נמצא בשימוש בארה"ב, אך לא בישראל.

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין - המדריך התרופתי

הוספת תגובה

• נטע את צודקת.

ד``ר אליהו סמואל
    13/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה
    מאיה
    11/07/2010

אני בת 14 ויש לי חוסר ביטחון כשאני נמצאת בכל מיני סביבות.
    כשאני עם המשפחה הממש קרובה(אבא,אמא,אחי,אחותי וגיסי) או עם חברים מהכיתה-אני מרגישה הכי משוחררת בעולם. ויש לי ביטחון. אבל כשאני לא בסביבה הזאת-הביטחון יורד לי לאפס.
    זה אפילו עם דודים ודודות,שכנים,חברים של אחותי וגיסי,ובעיקר-עם בנים.
    אני לא מרגישה בנוח,בשיחות-אני לא מוציאה מילה מהפה(ואני לא מגזימה),אני מרגישה שאם אני אגיד מילה אחת היא תהיה לא לעניין או משהו כזה,אז אני פשוט שותקת.
    ואם שואלים אותי מה נשמע או כל שאלה בסגנון הזה,הלב שלי מתחיל לפעום חזק,אני נכנסת ללחץ ולפעמים עונה בחוסר ביטחון או שאני פשוט עונה עם הבעות.
    אז מה לעשות?! כי למרות שאני מכניסה לי למוח שאני צריכה להתגבר ולדבר-אני לא מצליחה!

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה

הוספת תגובה

• צריכה לפנות לטיפול פסיכולוגי

ד``ר אליהו סמואל
    11/07/2010

שלום מאיה

בוודאי שאפשר לעזור לך.

פני לאיש מקצוע הבקיא בטיפול פסיכולוגי: פסיכולוג, קליני, עובד סוציאלי קליני או פסיכיאטר הבקיא בטיפול פסיכולוגי.
    גשי להוריך הם בטח יעודדו זאת

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל...

מאיה
    11/07/2010

אני מעדיפה שלא ללכת לפסיכולוג,גם ההורים שלי לא נראה לי ישלחו אותי,הם בטח יחשבו שזה לא דבר רציני ולא צריך ללכת בשביל זה לפסיכולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מה שצריך

ד``ר אליהו סמואל
    11/07/2010

את יכולה לפנות למרכז למתבגרים , אפשר גם ליועצת ביתהספר.
    או לארגוני עזרה בטלפון כמו למשל ער"ן וכדומה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי -סכיזופרניה
    ??
    09/07/2010

שלום ברצוני לדעת עם מישהו שסובל מהתקפים פסיכוטיים חייב להיות סכיזופרן או שזה לא חייב..ועם לא אז הייתי רוצה לקבל הסבר...
    תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    התקף פסיכוטי -סכיזופרניה

הוספת תגובה

• פסיכוטי או סכיזופרני

ד``ר אליהו סמואל
    11/07/2010

שלום

ההבדל פשוט.

פסיכוטי זה אובדן קשר עם המציאות ברגע מסוים. מצב זה קבוע או הפיך.

ואילו סכיזופרניה זאת מחלה כרונית המופיעה בגלים, בין הגלים יש ירידה בתפקוד.
    בהתקף החריף שלהמחלה קיים מצב פסיכוטי, ובין הגלים נותרת בעיית התפקוד או מצב פסיכוטי על אש קטנה.

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאט ילדי ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכיאטר לנוער - בקשה להמלצה
    אמא
    06/07/2010

שלום,
    אני מחפשת המלצות לפסיכיאטרים מומחים לטיפול בבני נוער.
    אני מעוניינת להתייעץ איתו לגבי טיפול בנער בן 17 עם סימני הפרעת אישיות, ושבנוסף יש לו מחלה כרונית - סוכרת נעורים.
    אנחנו בקשר עם פסיכיאטר שהעלה לאחרונה רעיונות של אישפוז או טיפול אישי/קבוצתי/משפחתי בשיטת DBT

תודה.
    אמא

הוספת תגובה

• המלצות בפורום

ד``ר אבי שפירא
    06/07/2010

כפי שאת מבינה לא ניתן להמליץ באינטרנט מסיבות אתיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדרונקס
    אמא מודאגת
    05/07/2010

שלום,
    בתי בת שש שנים ו-11 חודשים. היא סובלת מחרדה (שמתטאת בהתנהות אגרסיבית ועצבנות מאוד גבוהה) ובעיות קשב וריכוז. כרגע היא מטופלת ברספונד 2 מג' ביום. התרופה עוזרת לה מאוד נגד חרדה, הילדה רגועה יחסית וללא התפרצויות זעם, אבל לא משפרת את בעית קשב וריכוז. בנוסף, התרופה גורמת לה לפריחה ולגירודים חזקים בידיים בעיקר. הרופא המטפל המליץ לנו לעבור לסטרטרה. מכיוון שהתרופה יקרה מאוד כתחליף הוא המליץ לנו לעבור לאדרונקס. בהתחל לקחת יחד עם ריספונד ולאחר מכן להוריד את ריספונד ולהשאר עם אדרונקס. השאלה שלי האם אדרונקס יטפל בחרדה וגם בבעיות קשב וריכוז? האם התרופה באמת יכולה להיות תחליף לסטרטרה? האם תופעות לוואי של אדרונקס חמורים יותר מתופעות לוואי של סטרטרה או שהם פחות או יותר דומים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אדרונקס

הוספת תגובה

• אדרונקס

ד``ר אבי שפירא
    06/07/2010

שלום רב אדרונקס אינו תחליף לסטראטרה פרופיל תופעות הלוואי דומה לתרופות אנטי דכאוניות . יש ילדים שאדרונקס יכול לשפר את הקשב אך לדעתי סטראטרה יעילה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימוי עצמי
    דוד
    02/07/2010

שלום, אני חייל בן 19, הבעיה שלי התחילה לפני כמה שנים. הדימוי העצמי חיצוני שלי הוא מאוד מאוד נמוך. אני לא אוהב את איך שאני נראה, זה גורם לי להרבה מאוד עכבות בחיים.
    קשה לי מאוד עם המצב הזה, אני לא מסוגל להסתכל על עצמי במראה מרוב השנאה למראה שלי..
    אפילו את ההשתקפויות שלי בכל מיני דברים כמו חלונות וכו' קשה לי לראות, זה ממש מגעיל אותי.
    קשה לי לצאת למקומות. אני מפחד כשאנשים מסתכלים עלי, אני חסר בטחון עצמי בצורה מופרזת.
    המצב הזה מתמשך כבר די הרבה זמן ואני פשוט לא יודע מה לעשות.
    זה מעסיק אותי הרבה ופשוט דופק לי כל דבר שאני מנסה לעשות בחיים..אף פעם לא הייתה לי חברה אני מרגיש ממש נחות בגלל איך שאני נראה...

לקביעת תור
    סגירה
    דימוי עצמי

הוספת תגובה

• בעיית דימוי עצמי

ד``ר אליהו סמואל
    02/07/2010

שלום דויד

אתה שקוע בבעייתך, נסה לחשוב אחרת . יש גם חוויות אחרות מן הסתם.
    נתינה לאחר וחשיבה חיובית יכולים להצמיח אצלך תחושות של קבלה עצמית.
    אתה יודע שלכל אחד יש את המכסה שלו.
    המראה זה עניין יחסי ומאוד סובייקטיבי.

רצוי לבצע את התיקון דרך איש מקצוע. לידיעתי אתה יכול להעזר בשירותי הקב"ן.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלומות
    שובל
    30/06/2010

שלום
    לא יודעת אם זה הפורום הנכון אבל בכל זאת אכתוב.
    אני בת 19 ומאז שסבתא שלי נפטרה בפסח האחרון רודפים אותי חלומות עליה.
    רוב הזמן אותם חלומות וכל הזמן החלום מתבצע שאני נמצאת בבית שלה, ושאני מדברת איתה כל הזמן או להפך שאני בהלוויה שלה.
    לא ממש היתי קשורה אליה כי היא גרה בב"ש ואני בצפון
    אבל מאז שנפטרה היא חוזרת לי בחלומות וזה מטריד ומביא אותי לחרדות.
    אני מספרת לקרובים אלי על כל חלום והם קצת אובדי עצות.
    מה לעשות בנידון?

לקביעת תור
    סגירה
    חלומות

הוספת תגובה

• חלום הרי כראי הנפש

ד``ר אליהו סמואל
    30/06/2010

לשובל שלום

אין ספק שמות סבתך נמצא בצומת דרכים אישית משמעותית בחייך. הסיבות יכולות להיות מאוד אישיות. ומורכבות
    אפשר ללכת לאיש מקצוע הבקיא בפסיכולוגיה של הנפש

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטריה של הילד והמתבגר
    עמית במכון לפסיכואנליזה של זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל...

שובל
    30/06/2010

אין לי ממש כסף לפסיכולוג מבחינה כלכלית
    מה בכל זאת עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש טיפולים גם חינם וברמה טובה

ד``ר אליהו סמואל
    30/06/2010

כמו:

1. באם את חיילת אפשר לפנות לקב"ן היחידה.
    2. בתחנות לבריאות הנפש הטיפול בחינם.
    3. באם את סטודנטית , יש מסגרת חינמית של באוניברסיטה או במכללה.
    4. יש פקולטות לפסיכולוגיה אשר מטפלות במחיר מוזל במיוחד על ידי הסטודנטים. כמובן שהסטודנטים נעזרים בהדרכות צמודות. לרוב תחילת הקבלה בראשית השנה. יש להתעניין.
    5. באם זה מציק במיוחד אפשר לפנות לער"ן ולשירותים דומים.
    6. יש גם ייעוצים חד פעמיים מועילים במיוחד ברדיו אחרי השעה 12 בלילה, . בחלקם הייעוץ מעולה.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• *

שובל
    01/07/2010

תודה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעים מה לעשות
    אברהם
    29/06/2010

שלום יש לי חבר שהוא בן 22
    לפני 4 שנים הוא למד בישיבת תיכונית (פנימיה) ושם איזה נער אחד התחיל לגעת בו לנשק אותו הוא לא סירב . אני לא יודע למה . ויש מצב שהם עשו יותר מזה.אולי חדירה (קשה להוציא את זה ממנו) בכל מקרה הדבר הזה בלבל אותו מאד מה גם שהוא דתי שזה אסור . במקביל איזה חבדניק שטף לו את המוח והפך אותו גם לחבדניק . הוא לא עשה צבא היום הוא בבית לא עושה כלום בטענה שכואב לו בטן הראש ( ממציא כאבים שאין לו) ההורים שלו לקחו אותו לכל רופא אפשרי והם טוענים שאין לו כלום (אלא משהו רק נפשי) הוא עדין מחפש את המקור לכאבים ורוצה כל הזמן ללכת לרופאים. אנחנו מנסים לשכנע אותו ללכת לפסיכולוג כי זה הפתרון היחידי אבל הוא טוכן שאין לו כלום מהבחינה הזאת . עלי לציין ש כבר אין לו חברים והוא לא עושה כלום
    לפי דעתי יש בעיה גם בזהות המינית שלו שאולי הוא הומו או לא אני לא יודע . וגם הזהות הדתית שלו
    יש לכם מושג מה עושים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעים מה לעשות

הוספת תגובה

• יש מה לעשות....

ד``ר אליהו סמואל
    29/06/2010

לאברהם שלום

אני מקווה שגם הוריו מבצעים את ההשתדלות הראויה כפי שאתה עושה.

איני משוכנע שהאירוע שאתה מדבר הוא אם כל הסיבות למצבו. אין לשלול מחלה נפשית שהאירוע המתואר הוא חלק ממנו ולא הסיבה......

הבחור מאמין בכל זאת לרופאים ואף קיימת השלכה על מצבו הגופני להסבר לבעיות התפקוד. יש רופאים המתעניינים בתחום של גוף ונפש- פסיכוסומטיקה ואשר יכולים לעזור לו מאוד.
    לא חייבים להגיד לו שהולכים לפסיכיאטר אפשר להציע כי הולכים לרופא שמבין בכאבים שאתה סובל.

לידיעתי אפשר לגייס רב בקהילה אשר בסמכותו ואישיותו יקל על הנער וייעזר גם באיש מקצוע. מדובר בפיקוח נפשות והצלת נפש בישראל, אני בטוח שלמצווה בדרגת חשיבה שכזאת יש הרבה שירתמו.

במסגרות חרדיות מקובל להתקשר על הבחור ולייצור עימו ברית של קשר וחונכות, ותחת האמון של הקשר הבחור מופנה לרופא בליווי אותו חונך אשר יוצר תיווך להשתדלות. יש אנשים שזה כל שירותם בקהילה החרדית, ברכת הרבנים ותיווכם גם מועיל.

אולם מעל הכל יש לרתום את האנשים הכי משמעותיים בחייו לצורך ההשתדלות, אין מספיקה השתדלות חבריו.

רפואה שלמה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספונד
    הגר
    28/06/2010

האם עשוי לגרום לתחושת הטרדה באף שמתבטאת במשיכות או נשיפות בלתי פוסקות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריספונד

הוספת תגובה

• תחושות באף מריספונד

ד``ר אליהו סמואל
    29/06/2010

שלום הגר

יתכן תחושת גודש באף, ונלווה לכך יצוצו התגובות הנ"ל.
    מאידך יתכן ומדובר בטיקים שמקורם אינו בריספונד אלא בהפרעה גופה וללא קשר לריספונד.
    יתכן ותגובות אילו קשורות כמובן להפרעה אחרת כמו בהפרעת חשיבה ואולי להפרעה שאינה מנטלית אלא מקומית הקשורה לאיזור זה.

ולכן יש לשוב לרופא המטפל לצורך הערכה קלינית. ( הערכה שמקורה בהיכרות קרובה עם הילד ומלווה במעקב ותצפיות מתמשכות)

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספקטרום אוטיסטי
    אמא
    28/06/2010

שלום רב

יש לי שאלה - יש לי ילד בן 8 שנמצא בספקטרום האוטיסטי אך אינו מוגדר כיליד אוטיסט

האם על ידי טיפולים טובים ניתן להתגבר על הקשיים או שצריך להשלים עם המצב לנצח?

אודה לתשובתכם.תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ספקטרום אוטיסטי

הוספת תגובה

• מספטרום אוטיסטי לספקטרום נורמלי

ד``ר אליהו סמואל
    29/06/2010

לאמא המודאגת שלום

כאשר אומרים ספקטרום אוטיסטי הכוונה לומר שיש קוים אוטיסטים. חשוב שנדע שגם הקביעה נורמלי היא קביעה בעלת מימד של ספקטרום. יש שונות רבה בין בני האדם המכונים נורמליים......

וכאן השאלה כמה קווים האם 30%? האם 80% ואולי רק 5% ?
    ושאלה אחרת מה רמת ההערכה? מדובר בבדיקה משוערת אצל איש מקצוע אחד מדובר ב-80% ואצל שני מדובר ב- 10%. כלומר מדובר בהערכה יחסית., וסוביקטיבית

ומכאן יש להסיק שהכל יחסי, ויש לקוות לשינוי.

מאידך , ידוע שככל ההערכה נעשית בגיל יותר צעיר רמת היציבות של האבחנה פחותה.
    נהוג לקבוע כי ההערכה יציבה בגיל 7-8. אבל גם כאן יש הפתעות....

הצעתי לפנות לאיש המקצוע הבכיר שעימו את בקשר בשאלה זאת מאחר והיכרות קרובה עם הילד חיוינת לתשובה.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין
    עדינה
    26/06/2010

האם תוכל לאמר לי מה ידוע (מדעית) לגבי השפעות ארוכות טווח של שימוש בריטלין.

האם יש ממצאים של מחקרים שבדקו את ההשפעה על המשתמש לאחר שנים רבות? אם כן מה הם?

(אני מתלבטת אם לתת לבני או לחפש אפשרויות טיפול חלופיות כמו הומופטיה או טיפול קוגנטיבי התנהגותי וכד')

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין

הוספת תגובה

• השפעות ארוכות זמן לגבי ריטלין

ד``ר אליהו סמואל
    27/06/2010

לגלי שלום

לא אפרוט זאת כאן אולם באופן עקרוני אולם ידוע לנו שלטווח ארוך התרופה בטוחה יחסית ומאושרת על ידי איגוד המזון האמריקני. לגבי פרטים מידע עממי ברמה גבוהה אפשר לבדוק בויקיפדיה.

לצערי אתר זה פרוץ לאזרחים החברים בארגון אנרכי הקשור לקבוצת הסנטולוגיה המפיץ כזב ומצטט כתבות ביוטיוב חסרות ביסוס וזורעות אימה.

יש לדעת כי ברוב המקרים טיפול שהוא רק בריטלין ללא אחיזה טיפולית נוספת הופך את הטיפול בריטלין פחות יעיל. אנחנו מורכבים יותר מלהיות נתונים למניפולציה כימית ונצרכים גם לסיוע אנושי....

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    חסוי
    26/06/2010

שלום,
    אני בת 16 אבל סובלת ממצבי רוח ירודים כבר יותר מ3 שנים.
    אני לא רוצה להגדיר את זה כדכאון, כי אני לא זו שתגיד אם זה דיכאון או לא,
    אבל אני בוכה הרבה, לפעמים התפרצויות בכי,
    אני מוותרת על דברים שאני אוהבת כי אין לי כח ומצב רוח,
    אני חושבת הרבה על המוות, גם אם אני לא רוצה, זה מציק - זה אפילו בחלומות,
    אני אוכלת מעט מאוד - ובתקופות מסויימות אוכלת בלי סוף
    "האוכל מנחם, משתיק את המחשבות"
    ועוד ועוד, זה תמצית הסיפור.
    זה מצב בלתי נסבל, אני לא יכולה להרגיש שאני באמת מאושרת, גם אם קורים דברים טובים.
    אני מאוד משתדלת להסתיר את זה מהחברים והמשפחה,
    הם לא יודעים שאני ככה, הם לא מודעים לזה.. ואני לא רוצה לדבר עם אף אחד על זה
    אני מתאפקת מאוד כשבא לי לבכות, עד שאני בחדר סגור ונעול ואז אני פורקת כל מה שלא יכולתי לפרוק בסביבת אנשים.
    אני ממש לא רוצה טיפול פסיכולוגי, זה סתם נשמע לי מעצבן ומעיק,
    ורציתי לשאול אם פגישה עם פסיכיאטר עולה כסף.. ומה ההשלכות של פגישה עם פסיכולוג/פסיכיטאר לגבי הצבא.
    אם פסיכיאטר מאבחן שזה מצב של דיכאון, בגילי ניתן להשתמש בתרופות נגד דיכאון?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• העיקר לצאת מזה. חבל לסבול

ד``ר אליהו סמואל
    27/06/2010

לחסויה שלום.

קיימת חובת אבחון וטיפול חבל לסבול.
    פסיכיאטר אמור לאבחן ולטפל. יתכן שתעזרי בפסיכולוג ,פסיכיאטר הוא פסיכולוג לכל דבר....

ניתן לקבל טיפול חינם במסגרת מרפאה לבריאות הנפש של משרד הבריאות באיזור מגוריך. ותשלום מועט במרפאה של קופת חולים.

ההשלכות מבחינת הצבא אינם קשורות לאיש המקצוע. כל פניה לצבא תעשה תחת יידוע ולפי החוק. במקרה שאת מתארת אין חובת החוק לדווח.

חבל על סבלך, את יכולה לצאת מזה ובקלות וחבל על הכאב.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 8
    אמא
    25/06/2010

שלום!
    בני עבר אבחון פסיכיאטרי אשר אבקש להתייחס לתוצאותיו
    הוא הוגדר בחוסר בשלות רגשית ובבעיות תקשורת (לא PDD)
    האם ניתן להתגבר על הבעיות האלו עם טיפול טוב ואם כן מהו הטיפול שאפשר לתת לילד על מנת שיתקשר יותר טוב.
    לגביי חוסר בשלות רגשית-האם עובר?האם ידביק עם השנים את הפער?
    אודה לתשובתכם המהירה
    נ.ב
    הילד נמצא בטיפול רגשי ואנחנו ההורים בהדרכת הורים במקביל.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 8

הוספת תגובה

• חוסר בשלות רגשית

אמא
    26/06/2010

היי
    הוא מתנהג כמו ילד קטן,אנחנו בהדרכת הורים ומצבנו קשה מאוד איתו.ישנם ילדים שהתפתחותם הרגשית לא תואמת את גילם,אני יודעת ומכירה את סוג הרופאים אשר לא יודעים בדיוק וסתם מתייגים ילד.אבל הוא ספציפי מתאים לתיוג זה.תודה שענית לי...חבל שאחד הפסיכיאטרים לא מתייחס....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש רופאים שונים

ד``ר אליהו סמואל
    27/06/2010

אכן תיוג ילד אינו הצורך המרכזי אלא רק אמצעי.
    לצערנו משרד החינוך מחייב תיוג לצורך קבלת סיוע והגדרה. כך גם מוסדות נוספים....כמו ביטוח לאומי.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עתיד ילד עם בעיות בשלות

ד``ר אליהו סמואל
    27/06/2010

לאמא שלום

הדבקת פער התפתחותי בגיל שמונה מחייב התיחסות מעמיקה.
    כדי לענות תשובה מקצועית וכנה קיימת חובה להכרות קרובה עם הילד והוריו על רצף זמן.

אין ברצוני לחדור לטיפול אותו אתם מקבלים, אולם הכרות קרובה עם הילד ובחינת רצף הקדמותו ומקומו על פני המסלול ההתפתחותי יכול לתת השערה לשאלתך.

טוב תעשי באם תבצעי מעת לעת הערכה מחודשת לגבי אמירות כלליות כגון אילו, ותבחני עם המטפלים עד כמה זה אכן כך.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיטאר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרעות התנהגות
    אירית
    24/06/2010

שלום !
    יש ילדה בת 5 וחצי. בשנתיים אחרונות הילדה לא יציבה במחית התנהגותה הכוונה היא : שהיא כל הזמן מתלוננת שמעמם לה אין משהו ספציפי שמעינין אותה , תמיד מתלוננת שרע והיא לא מרוצה .
    היא מדברת בצורה פסימית , כל חוויה היא מפרשת בצורה שלילית .
    ומה שהכי מפריע בעיקר . שמתחילת השנה היא מתלוננת שלא טוב לה בגן , היא לא רוצה ללכת לשם , היא בוכה כל הזמן . אני כל הזמן בקשר עם הגננת לגביה ושואלת ומתעניינת איך הולך לה בגן. ואיך היא משתלבת. בקיצור בגן לא רע לה כמו שהילדה מתארת אבל היא אלימה גם מילולית וגם פיזית , כנ"ל גם בבית . היא יוצרת קשרים חברתיים אבל תמיד זה מסתיים במכות זה לא מוצא חן בעיני . אני וכל הזמן אנחנו מדברים איתה שזולא דרך להתמודד אם הבעיות מול חברים או אחותה . אך אין פתרון .
    מה היתם ממליצים לי לעשות בהקשר לזה כי המצב רק הולך ומחריף ,

לקביעת תור
    סגירה
    פרעות התנהגות

הוספת תגובה

• כדי מוקדם מאשר מאוחר

ד``ר אליהו סמואל
    27/06/2010

לאירית שלום.

איני יודע האם זאת פסימיות או שמא אמת מרה לגבי המציאות בגן, ואולי קצת מזה וקצת מזה.

חיוני לתת לאיש זר לבחון את הדברים לאשורם. לכן עצתי לפנות לספכיאטר ילדים ונוער לצורך התיעצות והערכה מעמיקה. ובהמשך תשקלי מה לעשות.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה