פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונצרטה
    עדי
    08/06/2010

שלום בני שותה קונצרטה 12 שעות אם מתן שתית התרופה כול היום בסדר אם הפסקת השפעת התרופה ב6 בערב בני הופך לאדם אחר עצבני צעוק קוסס ציפרונים צעוק בלי סיבה כך זה נמשיך עד שנרדם ביסורים קשים אצין שלפני שתתי הקונצרטה לפני 4 חודשים לא היה מצב כזה בלתי נסבל מה לעשות ואם זה נגרם מהקונצרטה בן 9 וחצי שותה 27 מילגרם קונצרטה מה עושים וממה זה יכול להגרם תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קונצרטה

הוספת תגובה

• יתכן ותופעת לוואי

ד``ר אליהו סמואל
    09/06/2010

חובה לחזור לרופא המטפל לצורך דיווח והמלצות.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה
    חסויה
    07/06/2010

אני ממש שונאת ללכת לבית ספר כי מציקים לי שם, ואני כל הזמן מרגישה כאילו כולם נגדי... זה כבר שנתיים ככה ואני מאוד עצובה בדיכאון אפילו. בקיצור אני מרגישה שמנסים לפגוע בי כל הזמן, ולפעמים אני מרגישה כאילו קולות כאלה ותחושות מוזרות ואני רואה דברים מוזרים...
    פשוט כבר אין לי כוח לכלום מה כבר רוצים ממני שכולם רק מנסים לעשות לי רע?
    אני פוחדת על המפשחה שלי שיעשו להם משו רע,
    אני מאוד רגישה וקשה לי להשתלב בכיתתי, ו...
    יש לי משו שאני לא יכולה להסביר את התחושה הזאתי,
    ביקשתי מההורים ללכת לפסיכולוג אבל זה חסר סיכוי אפילו ההורים שלי שונאים אותי, ואמא שלי גם מכאיבה לי לפעמים... אני יודעת שלא אכפת לה ממני אבל כבר אין לי כח לשום דבר אני רק רוצה לחיות בשקט... בלי דאגות.

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה

הוספת תגובה

• לא להתיאש יש למי לפנות

ד``ר אליהו סמואל
    07/06/2010

שום

את חייבת לפנות ליועצת בית הספר ולספר הכל ומייד. להבנתי זה הפיתרון הטוב ביותר.
    אפשר לפנות גם למרכז למתבגרים באיזור מגוריך,
    ואפשרות אחרונה לרופא המשפחה. במקביל אפשר להתקשר למוקדי תמיכה בטלפון , אפשר גם העילום שם,
    ראי רשימה בעיתון.

אני אגב ממליץ לפנות לפסיכיאטר ילידם ונוער, אבל זה מחייב את נוכחות הוריך,
    לא כל פני הלפסיכיאטר מסתיימת במתן תרופות....

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסייכאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ביטוי של דיכאון?
    אמא
    07/06/2010

שלום רב!
    בני בן 12 לא אוהב בית הספר. הוא לא אוהב מסגרת קשוחה, קשה לו להיות בכיתה הרבה זמן, יש גם קושי חברתי. הוא נמנע בתוקף ללכת לבית הספר למרות העזרה שהוא מקבל, יחס אישי מצוות חינוכי, טיפול פסיכולוגי ממושך. נראה כי בבוקר הוא פשוט לא מסוגל לאסוף את עצמו ומביא אלף ואחת סיבות למה רע לו שם. בערב הוא יותר גמיש. בזמן האחרון התחיל לדבר על דיכאון. יש לציין שלפעילויות חברתיות ולחוגים הוא הולך בשמחה, נפגש לפעמים עם חברים.
    אנחנו עבדנו הרבה עם מטפלת על סמכות הורית וגבולות, אך יש לו אופי מאוד קשה ונוקשה, אם הוא מקבל עונש הוא מגיב בזעם. שיטות אלה פגעו מאוד ביחסים בבית והוא הפך להיות הרבה יותר עצבני ותוקפני. הוא היה גם בטיפול פרטני אך זה גם לא עזר.
    האם הימנעות מבית הספר יכולה להיות ביטוי לדיכאון מתפתח?
    האם יש טיפול שכדאי לנסות לפני נטילת תרופות?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם ביטוי של דיכאון?

הוספת תגובה

• יש ויש אבל צריך לבצע הערכה מעמיקה

ד``ר אליהו סמואל
    07/06/2010

לאמא שלום

פניה לפסיכיאטר ילדים מקצועי אינה מחייבת פתרונות תרופתיים ומייד.
    את צודקת מצבו יכול להיות ביטוי לדיכאון, לא כל דיכאון בגיל זה אנו מטפלים בתרופות.....

קימת חובה לפנות לאיש מקצוע המבין במכלול הנרב של ההתנהגות בפן הפסיכולוגי-סוציאלי והרפואי כדי לבחון את נסיבות ההתנהגות.

טיפול פסיכולוגי ממושך אינו חזות הטיפול האולטימטיבי, מורכבות שאת מתארת מחייבת הערכה מעמיקה של איש מקצוע רפואי.

ושוב אין לחשוש מתרופות, תרופות הם לא חזות הכל.
    יש לדעת שיש רמות איכות שונות בין כל אנשי המקצוע, ולכן קיימת חובה להערכה נוספת והפעם מאיש מקצוע שלא התנסת עימו.

יש גישות נוספות מעבר לתרופות, וכל פסיכיאטר ילדים ונוער מנוסה מכיר אותם.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם
    שני
    06/06/2010

תיתכן סכיזופרניה רק עם הפרעות בחשיבה?

לקביעת תור
    סגירה
    האם

הוספת תגובה

• חד וחלק לא

ד``ר אליהו סמואל
    06/06/2010

יש להבין שכל הפרעה בפסיכיאטריה מחייבת הפרעה בתפקוד.
    קרי מוטיבציה לתפקד, לתקשר.
    במובן מסוים לכל ילד כאשר משווים אותו למבוגר יש הפרעה בחשיבה.- אנו מכנים זאת ילדות.
    כך יש הפרעות חשיבה לכאורה לאנשים עם פיגור שכלי במידה ונשווה אותם לבני גילם האחרים.

בברכה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד אשר לא הולך לשירותים
    אור
    03/06/2010

בני בן ה-5 אינו הולך לשירותים באופן יזום בעצמו. הוא פשוט מתאפק עד שבורח לו במכנסיים או עד שאומרים לו ללכת לשירותים. מדובר גם על פספוסי שתן וגם על פספוסי צואה.כשאומרים לו ללכת לשרותים הוא הולך ועושה .לאחר טיפול של כשנה וחצי אצל פסיכולוג , בו התקדם חברתית (הילד מאוד סגור )עושה הרושם כי לפסיכולוג אין יותר כלים לתת לנו ההורים להתמודד עם הבעיה. הפסיכולוג הציע לפנות לפסיכיאטר או נוירולוג על מנת לקבל חוות דעת. אין בעיה רפואית לבני ואין הוא סובל מחרדה בעת עשיית הצרכים. הוא פשוט לא הולך לבד למעט תקופות מסויימות בהן כן הלך .אנחנו לא יודעים כיצד לגרום לו להקשיב לצרכי גופו ולהתפנות כשצריך.
    מיותר לציין כי בשנה הבאה הוא יהיה בגן חובה ופספוסים מעין אלה במכנסיים כבר לא יהיו מקובלים לא על ידי הצוות של הגן ולא על ידי הילדים.
    מה הטיפול הפסיכיאטרי למקרה של המנעות מהליכה לשירותים? האם יש נסיון יעיל בטיפול בתופעה?
    אנא תשובתך או כל נתון אחר שניתן למסור לנו על סמך הניסיון בתחום.

אמא מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד אשר לא הולך לשירותים

הוספת תגובה

• מי מפחד מפסיכיאטר,מה הוא יכול לעזור

ד``ר אליהו סמואל
    03/06/2010

לאמא המודאגת

אני מבין את פחדיך, פסיכיאטר מתקשר לרוב לשיגעון, בתודעה הקולקטיבית. ואכן אין כתובת נוספת לטיפול בשיגעון.
    מאז שחר הדורות הטיפול בשגעון הסב חרדה רבה, והפך לתחושה שאילו המטפלים בשגעון היו בבחינת הנגועים בו , אנשים שיש להתרחק מהם.

ובכן, מקרי שגעון בילדים מועטים ביותר מבחינה סטטיסטית. מקצוע הפסיכאטריה לאמיתו של דבר הוא פסיכולוגיה טהורה עם ידע ברפואה, פשוטו כמשמעו. בהסטוריה העולמית הפסיכולוגיה הייתה חלק מהפילוסופיה ומזה מאה שנה זה מקצוע בעיקר מחקרי רק בארבעים -חמישים שנה אחרונים המקצוע הפך למקצוע טיפולי. יש לדעת כי את המהות הטיפולית פתחו רופאים שהכשרתם הייתה פסיכיאטרית. כך זה באירופה ובארצות הברית.
    ובשפה ברורה ומודגשת פסיכיאטריה זה לא רק התעסקות במשוגעים. אחרת לא היה צורך אלא בקובץ של 4-6 פסיכיאטרים של הילד בכל מדינת ישראל. הכשרתו המהותית של הפסיכיאטר היא בכל המהות ההתפתחותית והרגשית ושילובה עם הגופני במלאכת הריפוי.

עד כה הכל נשמע אידיאלי, אולם יש לדעת שגם בין הפסיכיאטרים יש רמות התעניינות והכשרה שונים כמו שזה גם אצל פסיכולוגים. יש אסכולות ויש הדגשי ניסיון ואיכות שונים.

אני מכיר לא מעט פסיכיאטרים של הילד שמתעסקים בסוגיה ומכיר גם כאלה שאין להם כל מושג במצבים שכאלה ,כך נכון הדבר בקרב פסיכולוגים.

מניסיוני רוב המצבים קשורים לחרדה לשירותים, יש כמובן בסיס רב להשערה שכן השירותים יכולים להיות מקום של אימה עבור הילד.
    יש מרכזי טיפול לגיל הרך המנוהלים של ידי פסיכיאטרים הבקיאים בגיל הרך

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה על תשובתך הרגישה

אור
    07/06/2010

אשמח לקבל כתובת/טלפון של אותם מרכזים לטיפול בגיל הרך בהם ישנם גם מטפלים פסיכיאטרים.

שוב תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרכזי הגיל הרך

ד``ר אליהו סמואל
    07/06/2010

איני כול לפרט אולם כל רופא ילדים אמור להכיר מרכזים אילו.
    ליתר פרטים תפנה אלי למייל האישי שלי.

בברכה,
    ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות אצל ילדה
    תמרה
    03/06/2010

נכדתי בת שנתיים, ילדה חברותית אוהבת מאד חברת ילדים,מפותחת באופן נורמלי לגילה.
    יש משהו שנראה לי קצת חריג אך אולי אני טועה: היא רגישה מאד לכל מה שמתרחש בסביבה הקרובה והרחוקה,היא שמה לב לכל רעש קטן גם מרחוק וזה ישר מלחיץ אותה,כמו נביחת כלב מרחוק.היא גם נבהלת מכניסה פתאומית של אנשים זרים לחדר ובכלל היא "פחדנית".היא משחקת בחוץ ללא בעיה אבל היא ילדה זהירה,נותנת לי תחושה שאפשר לסמוך עליה שהיא לא תקפוץ פתאום ממתקן שעשועים וכד',מה שנראה לי קצת שונה מילדים אחרים,שאולי היא זהירה מידי.
    היא גם רגישה לליכלוך שיש לה על היד או על הרגל,זה מפריע לה אם פתאום נדבק לה לכלוך.

האם זה אכן חריג ואיך כדאי להרגיע את התופעה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות אצל ילדה

הוספת תגובה

• האם חריגות או סגנון?

ד``ר אליהו סמואל
    03/06/2010

לסבתא שלום

מצבים כגון אלה הם סוגיות התפתחות. יש שבהמשך הן חולפות ומתמתנות ויש שמחריפות. אלם לרוב מתמתנות.

הקריטריון המוצק הוא הפרעה בתפקוד והועיל ואין מרכיב כזה אז יש להמתין לבאות.
    יש וימליצו פעילות התפתחותית לקידומה. רצוי לדבר עם איש מקצוע העוסק בתחום ההתפתחות.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בתזזיתיות בילדה בת 3 וחצי
    סיון
    02/06/2010

בהמלצת הגננת פניתי לאבחון עם בתי. ברקע 2 סיבות: רגישות לרעשים ותזזיות. הגננת חוששת שהנקודה השניה עלולה לפגוע בהשתלבות בגן העירוני אליו תעבור הילדה בספט'.הרופא המאבחן אישר את 2 הנק' והפנה להמשך אבחון אצל מרפאה בעיסוק. התור אליה הינו לאוגוסט ולכן בינתיים מלאתי שאלון שהועבר אליה. זו קראה אותו ואמרה שמדובר במקרה לא דחוף שיכול לחכות ושאינה יודעת האם בתום האבחון תמליץ על טיפול ו/או מה יהיה אורכו ובכל מקרה יש להנמיך ציפיות כזה כי זה אופיה של הילדה. האם לזרז טיפול בגורם פרטי? האם לעזוב את הילדה במנוחה?

הוספת תגובה

• מדובר בתופעה התפתחותית

ד``ר אליהו סמואל
    02/06/2010

לסיוון שלום

אני מסכים עם הצהרת אנשי המקצוע.
    הצעתי כי תתיעצי גם עם איש מקצוע מתחום התפתחות הילד.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספונד לילד בן 12
    מירי
    02/06/2010

שלום רב
    בני לוקח את התרופה ריספונד מזה כ-4 חודשים, בחודש וחצי הראשונים הוא לקח 0.5 מ"ג ולאחר מכן המינון הועלה ל1 מ"ג

ההתנהגות השתפרה מאוד ,חרדות כמעט ואין כלל והכל "וורוד" כמו שאומרים.

שאלתי היא לגבי תופעןת הלוואי - עם בעיית העייפות והשינה אין לנו בעיה כלל
    הבעיה העיקרית היא ההשמנה והתאבון המוגבר ו התופעה של השנייה היא הגדלת השדיים
    פתאום ניהיו לבני הקטן ציצים קטנים. מה עושים עם זה?

שאלה נוספת אם ברצוני להוריד לו את המינון שוב ל0.5 מ"ג איך כדאי לעושות זאת?

תודה ויום טוב

מירי

לקביעת תור
    סגירה
    ריספונד לילד בן 12

הוספת תגובה

• אין טיפול בתרופות ללא טיפול נלווה

ד``ר אליהו סמואל
    02/06/2010

ולכן סוגיית המינון צריכה להשקל במקביל לטיפלים הנוספים.

דווקא בשל התפעת שאת מצביעה. יש משנה נחיצות לטיפול נלווה כדי להוריד את המינון למינימום אפשרי.

על כך רצוי לדבר עם הרופא המטפל האחראי לניהול התיק.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נאופטיל ותופעות לוואי
    הלה
    02/06/2010

שלום רב בני בן 5 עם איחור התפתחותי רחב והפרעת קשב וריכוז הומלץ לנו על ידי המסגרת להתחיל הטיפול נאופטיל
    לפני פנייה לפסיכיאטר האם גם נאורולוג יכול לתת תרופה זו ומה הן תופעות הלוואי שלו והאם יש התמכרות לתרופה זו?
    בתודה מראש
    הלה

לקביעת תור
    סגירה
    נאופטיל ותופעות לוואי

הוספת תגובה

• נולפטיל

ד``ר אליהו סמואל
    02/06/2010

מדובר בתרופה שגם רופא משפחה יכול לתת.....

הצעתי כי טרם הטיפול בתרופה יש לבחון את כל האופציות הטיפוליות ולא להתנפל על טיפול תרופתי כי מדובר בטיפול שהוא ברירת מחדל.
    ולכן הצעתי כי לבחון מצבי טיפול נוספים אצל פסיכיאטר ילדים ונוער.

לגבי תופעות לוואי מדובר ביחסות המינון למשקל ולגיל. ולכן יש להתיעץ על כך עם הרופא המטפל.

בברכה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפונקס
    שני
    02/06/2010

האם מינון של 300 מ"ג לפונקס במשך חצי שנה יכול לגרום נזק מוחי למי שלא מיועד לכך?

(טעות באבחנה - אין פסיכוזה, אלא או סי די קשה)

לקביעת תור
    סגירה
    לפונקס

הוספת תגובה

• מה זה נזק למוח

ד``ר אליהו סמואל
    02/06/2010

לשני שלום

נזק למוח הוא דבר שמחייב הגדרה.
    התרופה מאושרת על ידי גורמי פיקוח עולמיים מחמירים ביותר. ןגם באם הוא ניתן להפרעה כפייתית אין לחשוש מכך. יש עדויות שהוא עוזר גם לזה.

מידי פעם חודרים לפורום אנשי כת הסינטולוגיה , אשר מאחוריהם מעשים מחרידים והם מפחידים את שואלי הפורום. רצוי להבין שמדובר לא באנשי מקצוע אלא באנשים הקשורים לכת ומלחמתם בפסיכיאטריה היא חלק מאמונת הכת. יש מדינות שהוציאו כת זאת מחוץ לחוק....

רצוי בוודאי להתלבט עם איש המקצוע המספק את התרופה, בעניין רגיש זה.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטריה של הילחד והמתבגר
    עמית במכון לפסיכואנליזה של הילד והמתבגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 12 ואובחן עם odd האם אפשר
    רונן
    01/06/2010

האם אפשר לבקש מלווה צמוד לשנה הבאה בחטיבת הביניים...אני הבנתי שעקב בעיות תקצוב הוא לא יוכל לקבל מלווה צמוד אלא ישלח לבית-ספר טיפולי בעיר אחרת...האם אוכל לדרוש בכוח מלווה צמוד לבני במקום לשלוח אותו לבית-ספר כזה? השירות הפסיכולוגי אמר שהם יתנו לו נסיון של כמה שבועות בחטיבה לראות אם יש שינוי בתפקוד שלו בעקבות הטיפול הפסיכולוגי שהוא רק התחיל אבל זה לוקח המון זמן עד שנוצר אימון בין המטופל למטפל ותקופת החסד שהם נותנים מאוד קצרה...לצערי ,אמרתי להם שאם הם מתכוונים לעשות איתו "ניסוי של חודש" אז עדיף שילך מראש לבית-הספר הטיפולי מאשר לשגע אותו...{להתחיל פה ולגמור שם}ילד לא יכול לתפקד כך כשהוא כל הזמן יודע שהוא נמצא בסימן שאלה...
    ואני שואל שוב-האם אפשר לדרוש בכוח מלווה צמוד דרך בי"הס או הרווחה או השפ"ח?
    מה אם הם יגידו שאין תקציב לדבר כזה?

הוספת תגובה

• מלווה צמוד בכח ובדרישה בבית הספר

ד``ר אליהו סמואל
    01/06/2010

אבחנת ODD אינה כה קיצונית שתחייב אמצעים דרסטיים.
    מדובר במרדנות ולא בהפרעת התנהגות ובה עבירה על החוק ממש.

לגבי הדרישה למלווה צמוד, זאת דרישה שאינה פשוטה. במציאות שאתה מתאר נראה כי דרישה יכולה לבוא תחת הנמקה של פסיכיאטר ילדים ונוער ניתן להוסיף גם ליווי של עורך דין המתמחה בנושא.

כמובן שטובת הילד היא המרכזית לנגד עיני המערכת וההורים ואילו אמורות להיות ההנמקות המרכזיות.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון
    אריאל
    31/05/2010

שלום ד"ר בהמלצת הרופא שלי העליתי מינון ממ100 מ"ג לוסטרל ל150.

שאלותי :

1.תוך כמה זמן אני אמור להרגיש את השינוי ?

2. האם עקב השינוי ישנם תופעות לוואי כגון ( אי שקט . עלייה קלה בחרדה . מתח ברגליים ) כי זה מה שאני חש בארבעה ימים לאחר שהעליתי במינון .

תודה ויום מעולה

לקביעת תור
    סגירה
    מינון

הוספת תגובה

• המלצות וטיפול רק אצל הרופא שלך

ד``ר אליהו סמואל
    31/05/2010

לדורי שלו.

אנוו מנועים מלענות, יש בכך משום אחריות רפואית אותה נושא הרופא שלך.
    לנו אין נגיעה לכך.

אני מקווה שאתה מודע שהפורום מיועד לילדים ונוער.

בהצלחה,

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת בונסרין לאינווגה חילוקי דיעות
    אלמוני
    31/05/2010

אני במעקב במירפאה אזורית ביקשתי מהרופאה תוספת לאינווגה כדי שיעבור לי הדיכאון כי יש לי מחשבות יחס היא אמרה שכל תוספת תרע לאינווגה לאחר כמה ימים אישפזתי את עצמי ובמיון נתנו בלי בעיה גם קלונקס ולמחרת טיפול קבוע של בןנסרין האם זה לא יפריע לאינווגה 9

הוספת תגובה

• קוקטלים תרופתיים, ומה שחסר

ד``ר אליהו סמואל
    31/05/2010

לאלמוני שלום

אין הפרעה עמוקה וחד משמעית...
    אולם אני מסופק אם הפיתרון למצוקות הוא רק תרופות.

תרופות הם רק אמצעי עזר לטיפול שיקומי-פסיכולוגי.
    העדר מסגרת טיפול שכזאת כל טיפול תרופתי הוא רק כלי עזר לתקופה חולפת.

יש צורך לדאוג, למסגרת לימודים ועבודה וכן חיבור לבני גיל.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבות גדולה וריקנות
    אלמוני
    31/05/2010

סליחה התבלבלתי בשם של התרופה התרופה היא בונסרין האם תעזור לי להוציא בכי

לקביעת תור
    סגירה
    עצבות גדולה וריקנות

הוספת תגובה

• איני מאמין בתרופה שתעזור לך לבכות

ד``ר אליהו סמואל
    31/05/2010

מדובר בתהליך פסיכולוגי, בכי הוא ביטוי פסיכולוגי אנושי.
    תרופה יכולה לעזור כמובן לבטא ביטויים פסיכולוגיים.
    תמיד יש לחבר לתרופה גם טיפול בין אישי מתאים לקידום ההתבטאות הפסיכולוגית.

זאת טעות נפוצה לחשוב שיש שני זרמים בטיפול האחד פסיכולוגיה והשני תרופות. הדבר מוטעה לחלוטין וגם מסוכן.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבות גדולה
    אלמוני
    31/05/2010

מזה 3 חודשים בתרופות אנטי פסיכוטיות עכשיו בדיכאון וגם נותרו קצת מחשבות יחס אני מתה לבכות ולא הולך לי הוספו נובוסין בגלל הדיכאון האם זה יעזור לי להוציא בכי

לקביעת תור
    סגירה
    עצבות גדולה

הוספת תגובה

• בה לבכות...מה עושים

ד``ר אליהו סמואל
    31/05/2010

לאלמוני שלום

אני חוזר ומרתיע ,אין טיפול למצבים קשים מהסוג שלך רק בתרופות, יש חובה לקחת תרופה אולם גם חייבים בשיחות עם איש מקצוע. הנושא שאת מעלה חייב לעבור בשיחות שלך.
    תוספת תרופה נגד דיכאון חשובה אולם יש גם לשוחח באופן קבע עם איש מקצוע.

אני מקווה כי תרגישי טוב יותר בהמשך.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה