מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריטלין + רספונדמ.ו.14/10/2010
שלום לכם , אני מאוד מבובלת , בני בן 6.4 עם בעיות התנהגות ובעיות קשב וריכוז.
באוג' האחרון התחיל לקחת ריספונד 0.5 מ"ל ובספטמבר התחלנו גם ריטלין עכשיו הוא לוקח את ה LA 20 מ"ל , הוא יושב בכיתה לא ב100% אבל מה שמתריד אותי יותר זה שבעיות ההתנהגות שלו קצת התמתנו אך עדין חורג מהנורמה.
הוא מתעצבן מכל שטות ואז הוא זורק חפצים לכל עבר כולל שידות וארוניות וכמובן כיסאות .
החלק ההתנהגותי הכי מתריד אותי , כרגע הרבה יותר מהקשב.
מה אתם מציעים ? יש לי טוב לפסיכיאטר רק בסוף ינואר .
אודה לעזרתכם,מירב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות ילד בן 6.4 - מוטרדת
ד``ר אליהו סמואל14/10/2010לפונה האלמונית שלום
אין מקום להתבלבל יש להניח שתחת טיפול עקבי ורצוף עם התמדה יחול גם ישינוי לטובה.
יש הרי שיפור מסוים תחת הטיפול.
אני מניח מהתיאור שהילד לומד בכיתה רגילה ואין ספק שהצוות החינוכי מתקשה מאוד ומאיץ בך.
במצב זה ללא ספק יש צורך במעקב רפואי יותר תכוף. הבנת צרכי הילד אף היא נחוצה.
טיפול הכולל רק תרופה ללא הדרכת הורים יוצא בהפסד רב,ואין ספק שזה חלק מהבילבול. אין ספק שעדיף איש מקצוע שיסייע להבין את ילדך במקום דעות אנונימיות באינטרנט.
באם הרופא אינו זמין וחבל, אפשר לפנות לחדר מיון באם מדובר במרפאה הנותנת לך את השירות. יש הפונים ליעוץ חד פעמי של רופא דרך המושלם של הקופה.
אפשר ואף רצוי לבקש הדרכת הורים שמטרתה בדיוק לגעת בנקודות שאת מציינת.
הבהלה שלך אינה משרתת את הילד והיא יכולה אף להזיק לו.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת השקריםלי12/10/2010
בתי בת 18 כל הזמן משקרת באופן שוטף ונדמה כי היא אינה שמה לב לכך שהיא משקרת בנוסף, הם מתחילה להאמין לשקרים של עצמה כאילו השתכנעה בעצמה שזוהי האמת. נדמה כי הם מפתחת לעצמה מציאות משלה -
. ברצוני לדעת האם קיימת מחלת נפש אשר גורמת לאנשים לשקר? אם כן, מהו שמה והאם ניתן לטפל במחלה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקרים האם זה מחלה?
ד``ר אליהו סמואל12/10/2010ללי שלום
יש שקרים לבנים ויש שקרים הפוכים ללבנים.
מקצוע הפסיכיאטריה אינו עוסק במצבים בודדים אלא בקבוצת דפוסי התנהגות.
כדי שתהיה הפרעה לא מספיק שהמצב יהיה חריג צריכה להיות גם הפרעה בתפקוד בעבודה או בלימודים או מצב של חוסר נחת משמעותי.
שקרים הינם לרוב מנגנוני הגנה וסגנונון התמודדות מול איום שיכול להיות מצב חרדה ,דיכאון או מצב פסיכוטי, או הפרעת אופי או אף מצב דיסוציאטיבי. ולכן הסיכוי לשינוי תלוי בטיב ההפרעה.
יש גם זוית ראיה אחרת והיא בחינת מבנה האישיות ברמה הפסיכולוגית וגזירת רמת הבשלות. שקרים פתלוגיים יכולים להיות חלק ממבנה אישיות לא סתגלתני וצורך לחמוק מאחריות של נסיבות ואילוצי החיים.
לאור זאת יש להמליץ בחום על אבחון מקצועי מעמיק ובחינת נסיבות השימוש בשקרים וכן את אופיים.
לא ידוע לי על טיפול תרופתי לשקרים....מדובר במעשה שהוא לרוב מתוכנן ורצוני.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ פסיכיאטרי לנער ללא אישור הורידפנה12/10/2010
שלום רב,
במסגרת עבודתי נתקלתי בנער בן 17 מדוכא עם נטיות אובדניות. על פי חובת הדיווח, המידע הועבר להורים ולא נעשה דבר.
למיטב הבנתי, המצב בבית קשה מאוד.
המידע הועבר גם לפקידת סעד עירונית, שטרם טיפלה.
הלכנו יחד לייעוץ במרפאה לבריאות הנפש, אולם הובהר לנו שלא ניתן לקבל טיפול ללא אישור הורים.
מצבו של הנער מחמיר. אני מנסה לאתר דרך שלא לגרום לו ליפול בין הכסאות. אם המשפחה לא מטופלת ברווחה ומצד שני אין אישור של ההורים, הוא לא יכול לקבל טיפול פסיכאטרי. איך אפשר לסייע?
האם אפשר לקבל ייעוץ פרטי (בתשלום) ללא אישור הורים?
אני ממש אשמח לעזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ פסיכיאטרי לנער ללא אישור הורי - תגובה
ד``ר אליהו סמואל12/10/2010לדפנה שלום
אכן בעיה.
פניה לפקידת סעד מחייבת הערכה ופעילות. במידה ולא נערכה כל פעילות הערכה ,אז ניתן לפנות למנהלת שירותי הרווחה ואף למפקחת. לפעמים נערכת הערכה של פקידת סעד ואין את יודעת על כך שכן אינך מיודעת.
אפשר לפנות גם לפסיכיאטר מחוזי אולם הוא יעדיף את מעורבות פקידת הרווחה.
אנשי מקצוע מנועים מבחינת החוק לטפל או להעריך אנשים שהם בחזקת אפוטרופסות
קרי תלויים בהוריהם.
הצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יותר משמין?שני07/10/2010
לוסטרל או פרוזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יותר משמין? - תגובה
ד``ר אבי שפירא07/10/2010שלום רב
השמנה מכדורים היא מאד אינדיבידואלית. יש אפילו שכלל לא משמינים לא מלוסטרל ולא מפרוזק. לכן קשה לתת תשובה מדעית לשאלתך. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ADHDI - PI וOCD - טיפול תרופתיעמית04/10/2010
אני בן 15 בכיתה י' וכמו שהכותרת רומזת יש לי הפרעת קשב וריכוז ללא היפראקטיביות ואימפולסיביות.
החלטתי לקבל טיפול תרופתי לאחרונה ,הרופא נתן לי מרשם לרטלין 10 מ"ג שככל הנראה לא עוזר, לא הרגשתי שום שינוי ועדיין הייתי מוסח וחלמתי בהקיץ.
יש עוד כמה ימים טור לרופא ואני רוצה שהוא ייתן לי מרשם לתרופה שמבוססת על אמפתמין.
אני חושד שיש לי גם הפרעה טורדנית-כפייתית ואני מתכוון להגיד לו את זה
השאלה שלי היא האם הרופא יכול לא לאשר לי מרשם לתרופה בגלל הOCD?, האם תרופות אמפתמין יכולות להחמיר את המצב?
ואם כן, יש טיפול תרופתי אחר שמיועד למצב שיש לי את שתי ההפרעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ADHDI - PI וOCD - טיפול תרופתי - תגובה
ד``ר אבי שפירא05/10/2010שלום רב
אתה צריך לפנות לפסכיאטר מומחה לנוער בכדי להעריך נכון את מצבך ולתת לך טיפול מתאים. אמפטמינים בהחלט יכולים להחמיר חרדות ובכלל זה גם הפרעה כפייתית.יש אופציות טיפוליות רבות המשלוות טיפול תרופתי וטיפול קוגניטיבי. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהתפרצות זעםדני03/10/2010
ברצוני לשאול מהו הטיפול המומלץ בילד בן 12 הסובל לעיתים
מהתפרצות זעם . והוא מפנה את כעס שלו כלפי עצמו
הוא מקלל ומכה את עצמו . אציין שלילד יש בעיה של ADD
וטופל בעבר כנגד חרדות עם לוסטרל.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחלואה נילווית (קומורבידיות)
ד``ר אבי שפירא04/10/2010הטיפול בנער עם מספר בעיות הוא מורכב ומחייב התייחסות רב מערכתית רפואית פסכיאטרית (שילובי תרופות, מינונים ) פסיכולוגית אינדיבדואלית והתערבות חינוכית חברתית רק מהלך מורכב כזה יוכל לתת מענה הולם לילד כפי שתואר . אך ברצוני לעודד יש אור בקצה המנהרה ורוב הילדים בטיפול נכון מצליחים להתמודד עם קשייהם ולפתח ערך עצמי טוב ויכולות פסיכולוגיות ואישיותיות להתמודדות עם המטלות שלהם בחיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ממושך בקלוניריט וציטלופרםנחמה30/09/2010
שלום רב, בני, בן 11, מטופל כשנה וחודשיים בקלוניריט - 3 כדורים של 0.025 מ"ג ביום בשילוב עם ציטלופרם - חצי כדור ביום. לאחרונה, כחודש, יש רגיעה משמעותית בטיקים. אנו חוששים לרדת במינונים מאחר ובתקופות קודמות הטיקים חזרו גם לאחר רגיעה יחסית ממושכת, ללא שינוי במינון. לכן, אנו ממשיכים להמתין ולקוות שהמצב לא יחריף שוב. שאלתי היא - האם נכון לעשות כך, או שמא זה הזמן דווקא כן לנסות ולהפחית במינון התרופה? כמו כן, האם אין נזק בשימוש ממושך בתרופה? האם אפשר להמשיך ולהשתמש בה עוד שנים על בסיס יומי, כפי שעשינו עד היום? האם כדאי להתחיל להוריד מינון בתרופה השנייה - נוגדת החרדה, שכן גם בעניין זה חלה הטבה? האם הפסקת תרופות אלו, עלולה להחזיר טיקים וגם להגביר את בעיות הקשב? כמובן, שגם מבחינת הקשב יש שיפור, אם כי לא ממש גדול. אולי ניתן לייחס אותו גם לגיל. זה כבר לא הילד הקטן מכיתה א, ב', ש"לא מסוגל" ללמוד, כפי שהיה מתבטא אז.
אשמח ואודה מאוד לתשובותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לרדת בהמלצת רופא מטפל
ד``ר אליהו סמואל30/09/2010לנחמה שלום.
החלטה אינה שלכם אלא רצוי שזאת תהיה המלצתו של הרופא המטפל.
יש צורך לשמור על איזון נכון בין משטר תרופתי נאות ובין הפסקתו. חששותיכם מובנות אולם מתן טיפול תרופתי למשך תקופה ארוכה מידי אף היא לא רצויה. הזמנים המצוטטים מקורם בספרות מקצועית ומהלכים מקובלים בתחום זה.
לפעמים אנו משנים את המקובל הקלאסי אולם כל זאת מתוך שיקול נאות ומעקב צמוד.
ועדין החלטה היא תחת המלצת הרופא המטפל אשר מכיר את הנתונים הקליניים באופן הדוק.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעללות מינית?גלי29/09/2010
אם יש שני ילדים-הילדה בכיתה ג' או ד' והילד גם בסביבות הגיל הזה אולי שנה מתחת לילדה האם יכול להיות שמה שהוא לימד אותה נקרא התעללות מינית? האם הוא היה מודע למעשיו? או שזה פשוט סתם נקרא סקרנות? אני אציין ואומר שהייתה חדירה של איבר המין שלו בשלה והיו נגיעות, ליטופים ומגע מיני..איך אפשר לקרוא לתופעה הזו שהייתה שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעללות מינית
ד``ר אליהו סמואל30/09/2010לגלי שלום
לפי החוק התעללות משמעה בקשר שלא מרצון ,כאשר יש פערים של שלוש שנים.
כיום גיל העוררות המינית ירד לגילאים מאוד צעירים.
יש לבחון כמובן האם אירוע נעשה מתוך אילוץ או מהסכמה ובדיקת סקרנות. אנו מכירים גם את הנוסחה שנפגע מינית הופך למתעלל. הנושא אינו כה פשוט ויש לבחון את היבטים החינוכייים והפסיכולוגיים.
יש לבחון במציאות שאת מתארת את ההתנהגות והפרופיל הפסיכולוגי של הילדים. הפרופיל הפסיכולוגי חשוב במיוחד לבחית כוחות הנפש והמניעים.
השאלה האם הידע אודות המעשה נודע ממקור ישיר או דרך אחרים. באם התיאור מקור ראשון אפשר לשוחח עם הילד ולהסביר לו מהי מיניות ומהי אהבה. חשוב לבדוק את מצבו הרגשי לאחר האירוע.
בהצלחה:
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדיםם ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר
גלי30/09/2010אם אין פער של 3 שנים אלא של שנה זה לא נקרא התעללות אלא סתם סקרנות? עדיין זה לא קצת מוגזם המגע הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוודאי שהמתמטיקה משנית
ד``ר אליהו סמואל30/09/2010אולם יש לסוגיה משמעות ואין להסיק חד וחלק שאם אין פערי גיל אז אין שמץ של התעללות.
נושא המיניות טעון מאוד ולכן במקרה זה רצוי להעמיק בחקר המקרה לפנות לאיש מקצוע לבחון את ההיבטים של הילד הנפגע והפוגע כמו כן את תגובות ההורים.
יש לדעת שתגובת הורים לא תואמת יכולה להחריף את הפגיעה. לא תמיד רצון טוב של הורים מביא לתוצאות טובות בהכרח.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נער מבולבלשירה29/09/2010
שלום רב, ראשית מודה על הפורום. חדשה כאן ואודה לעזרתכם.
בני בן 12 וחצי, אני מבינה שהוא כבר בשלהי גיל ההתבגרות שלו, מתחיל מרדנות, צעקות, הרמת הטונים, ובעיקר תשובות הלא רוצה, תעזבי אותי, איזה בית חרא, נמאס לי וכו'....
אני גרושה מאז היותו בן שנה. יש תינוק בן שנה וחצי בבית, ואני חד הורית, לא נישאתי.
הוא עבר תקופה מאוד קשה עם זה, ממש שנה עד שהתקרב לאחיו.
הבעיות העיקריות איתו סובבות סביב גירושיי לאביו. אנו גרים במרחק נסיעה של 20 דקות. די שונאים אחד את השני ולא מסתירים זאת לצערי.ניסיתי לעבוד על עצמי בעניין אבל אביו "שוטף" את ראשו בכל ביקור וזה מורכב וישן. הוא גר עם משפחת אימו ואביו, אחיוואחיותיו. כ30 איש בבית אחד !!!! ממש חמולה.....
לכן מסרב לקחתו כי טוען שאין לו בית, לא מוכן להשקיע בו, גם לא משלם עבורו מזונוצ, תבעתי דרך ביטוח לאומי. הנער רוצה בכל מחיר את אביו ונתקל בסירובים, קשיים ומשחקים מיותרים. הבן שלי טוען שטוב לו אצל אביו כי יש שם מלא אחיינים בגילו ויש לו שם עניין. טוען שלא מעניין אותו סגנון האוכל המוזר, עדה קווקזית....וכל המנהגים, אבל אני רואה התפתחות תרבותית שמושכת לאביו והיא ממש לא ראויה.
אינני יודעת מה לעשות, גגם חוצפנות מצד הילד מפריעה לי. הוא בלימודים בסדר, ומשופע חברתית מאוד, תמיד בית מלא חברים. מה עושים עם מערך הכוחות הזה שהילד נכנס אליו בעל כורחו? איך גורמים לו לא להשוות את הבתים, ולא לרצות מה שיש לאחר,,,,ולהעריך את ביתו שלו שאינו מעריך כלל, להיפך רק מקלל, ומתחצף.
הוא בקשר טוב עם אחיו התינוק, מרים אותו, לעיתים משחק איתו בכדור או בונה לו לגו, אך ל5 דקות ונמאס לו ממנו. די מבינה זאת. הוא איום בשבילו. הנער הוא עם שורשים טובים ונתתי לו כל חיי אהבה וחומריות יחד, הכל מהכל. במה עלי להשתפר על מנת שתשתפר התנהגותו, או איך להתנהג עימו שלא יסטה לכיוונים לא ראויים, חבל לי עליו כי אינני רוצה להרים ידיים מלשון לוותר עליו למען אביו. הוא נואש לאביו ואביו אינו רוצה בו כלל. לעיתים אני אומרת לילד: אביך לא מעוניין אז תרד ממנו, הוא רוצה חופש ולא להיות כבול, אין לי מושג איך להסביר לו שאביו כל כך לא אכפתי ממנו.
אודה להדרכתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לפנות לגורמי הרווחה
ד``ר אליהו סמואל29/09/2010למירי שלום
בכל רשות יש משרד רווחה העוסק בתחום הסדרי ראיה.
יתכן ויש צורך גם בהערכה פסיכיאטרית.
אנא פני למשרד הרווחה אני מקווה שתעזרי בשירות שלהם
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פיכיאטר ילידם ונוער
עמית מכון לפיכואנליזה בת זמנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישפוז ילד בן 12מיה29/09/2010
בני היום בן 12 ,מגיל 8 אובחן כילד עם חרדות, המצב החמיר שהוא לא הולך לבית ספר ,אנחנו גרושים מאז היותו בן 9 חודשים , יש לו חרדת נטישה קשה מאוד ממני, והוא די מסוגר בעצמו , מוחו צלול ויש לו מצב רוח טוב אבל מסרב ללכת לבית ספר בגלל רמת חרדה גבוהה ,
לאחר שנה וחצי של שיחות בבבריאות הנפש עם ניסיון תרופתי ,הגיע הרופא למצב כי המלצתו לאשפזוכדי לאבחן את הסיבה שהוא תקוע ברמת חרדה כזו.
אני מבקשת לדעת אם מה שאני קוראת בכתבות על התעללות ילדים בבית חולים פסיכיאטרי בנס ציונה אכן אמיתי ואולי יש אופציה אחרת לשיקומו
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעללות בבית חולים
ד``ר אליהו סמואל29/09/2010למיה שלום
בפורום זה שאני אחד האחריים עליו לא היה כל התיחסות רשמית אודות התעללות בילדים בביה"ח נס ציונה.
כפי שאת רואה הכנופיה של כת סנטולוגים, אשר בכמה ארצות אף הוצאו מחוץ לחוק. חברי כנופיה זאת אחראים למותם בטרם עת של לא מעט אנשים, אשר בשל ההשמצות חסרות השחר שלהם על מערכת בריאות הנפש, והצעות טיפוליות כוזבות, נמנע טיפול בדוק ועוזר.
.בית החולים לבריאות הנפש כמו כל בית חולים ממשלתי אחר נתון לפיקח של משרד הבריאות.
בעבר הייתה כתבה כזאת בטלויזיה אולם לפי מיטב ידיעתי לא נמצא כל רבב בתפקוד המחלקה.
אני מבין את פחדיך, אבל יש לבחון את המצב לפי המציאות ולא לפי שמועות זדוניות.
הרי במחלקה זאת טופלו לפחות כמה מאות ילדים ואם דברים היו נכונים הרי היית יודעת זאת, וגם ההנהלה הייתה מתחלפת.
רפוא השלמה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה לתת תרופה לבן שליגלית26/09/2010
בני בן 7 קיבל תרופה חדשה ריטלין LA לצורך העניין ..הבעיה שהוא מסרב לקחת איך אני אמורה לתת לו מבלי לפגוע ביעילות הכדור ....הבנתי שאסור לפרק ללעוס להמיס וכו' אז איך למען השם אני אמורה לתת לו...הוא ילד פידידי והתחיל כיתה א' בביס רגיל עם סייעתמה אני עושה חופש רציתי לנסות ....לא מצליחה ..ישנה כוס מיוחדת ...משהו....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין LA ניתן להמסה....
ד``ר אליהו סמואל26/09/2010לגלית
יש לי הרגשה כי רופא שלך לא שיתף אותך בהוראות המתן.
חשוב במיוחד לחזור אליו בשאלה זאת...
אנא עשי זאת, עצות באינטרנט יעילותן מועט.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפזר בתוך עוגיה
עדי10/10/2010תפזרי את פנים הכדור בתוך עוגיית אוראו למשל, ותני לו לאכול , תאתגרי אותו ב 4 ביסים, ותראו אם הוא מסוגל לחסל את העוגיה כל כך מהר...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אפשר לעשות?מורן25/09/2010
הגעתי למסקנה שאני סוחבת איתי צלקות מדברים שחוויתי כשהייתה ילדה ושהם משפיעים עליי עד היום. לפעמים אני נזכרת בזה ופשוט מתחילה לבכות, זה ישר מחזיר אותי אחורה אפילו שעברו כמה שנים טובות.
לא מדובר בדברים חמורים, מדובר באירועים כמו "חרם" שכל השכבה הייתה עושה עליי בלי שום סיבה מוצדקת, בקללות שקיללו אותי, בכינויים שקראו לי. היו פעמים שכבר לא יכולתי ללכת לבי"ס מרוב שזה היה קשה.
כשהייתי בכיתה ו' הגעתי למצב שכל השכבה עושה עליי חרם חוץ מכמה ילדים.
ממה שאני זוכרת כבר מכיתה ד' היו לי רחמים עצמאיים, הייתי אומרת שאין לי מקום לחיות בעולם הזה, תמיד הרגשתי שאני לא מספיק טובה, תמיד הרגשתי דחויה.
היום כבר השתנתי מן הסתם, אבל אני מרגישה שזה עוד לא עבר ב-100%. שאני עדיין סוחבת איתי את כל הדברים האלה, שאני עדיין לא מספיק טובה. קשה לי לאהוב את עצמי ולקבל את עצמי כמו שאני, קשה לי לקבל את הגוף שלי ואת האופי שלי ואת מי שאני.
מה אפשר לעשות כדי לשכוח מכל הזיכרונות האלה? מה אפשר לעשות כדי "למחוק" אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות בנפש? זכרונות?
ד``ר אליהו סמואל25/09/2010לנערה שלום.
הזכרונות שאת קוראת להן צלקות יכולות היו להחשב כמציאות היוצאת ממקום מחבואה ומטילה את פחדיה כמו צל העוטה את חייך כיום.
אולם , מתוך הבנה פסיכולוגית אנו נוטים היום לראות זכרונות אילו כאיתות מעולמך הפנימי כי משהו כואב התרחש אצלך לאחרונה. זכרונות אילו רק חושפים מימידם של כאב שהיו בעבר ואשר יש בהם משהו המזכיר את מצבך כיום. כמו צללים מהעבר הנמשכים שנקודות כאב אשר בהם את נפגשת כיום.
יש אמירה האומרת לשכוח וחזור לחיי היום ולהתעסק במציאות ןלשכוח את העבר , אולם הכחשה זאת אין בצידה נחמה שכן הצללים רק יחזרו לבקבוק לזמן קצוב ויחזרו בעתיד, בדוק כי לא תמיד אנו יכולים להתמודד איתם. לכן איני נוטה להמליץ על שיכחה.
מומלץ להתמודד עם הזיכרונות באמצעות איש מקצוע המבין בתורת הריפוי _ פסיכולוג קליני, פסיכיאטר או עובד סוציאלי קליני. שיחות אילו עשויות לא רק להפחית את הסבל שלך היום אלא גם להאיץ את התפתחותך האישית.
ובמילה אחת , חשוב לפנות להערכה ובהמשך לטיפול בשיחות.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיטאר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקיםחסוי,24/09/2010
מאז שאני זוכר את עצמי היו לי טיקים כל פעם זה מתבטא בצורה אחרת
האמת שאני לא זוכר ממש גיל מדויק אבל בוודאות אני יכול להגיד שבגיל 13 ועד היום(19)
הטיקים אצלי תמיד מתבטאים בצורה אחרת פעם זה בעיניים פעם זה כל מיני קולות קטנים שאני חייב להשמיע,לפעמים זה להזיז את הנחיריים באף
בקיצור כל פעם משו אחר
בזמן האחרון התחילו לי טיקים שעוד לא היו לי , אני כל הזמן מזיז את הראש יענו למעלה ולמטה כמו שעושים 'כן' עם הראש.. ממש לפעמים בטירוף ליד אנשים אני משתדל לשלוט על זה אבל זה בלתי אפשרי ובגלל זה גם כל יום כואב לי הראש והצוואר כי תחשבו יום שלם כל הזמן תנועות עם הראש..
עכשיו אין לי מושג למה כל זה קורה לא זכור לי טראומה מיוחדת מהילדיות... מה שכן הייתי מסניף דבק מגע במשך המון זמן אולי זה קשור לזה? אין לי מושג...
בקיצור מה עללי לעשות זה משגע אותי כבר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לפנות לנוירולוג
ד``ר אליהו סמואל24/09/2010
יש פתרונות אף מועילים למדי.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר
חסוי,25/09/2010בסדר לפנות לנוירולוג אבל מעניין אותי למה זה קורה? זה היתה השאלה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה זה קורה?.
ד``ר אליהו סמואל25/09/2010אין לנו הסבר משכנע ברמה ביולוגית מעמיקה.
ידוע כי תכונות אילו יכולת להיות משניים למחלות האזור המוחי המייצב תכנון תנועה כלומר גרעיני בסיס המוח או המוח הקטן. ויתכן ומדובר בהפרעה ראשונים שנסיבות ההפרעה לוקות בערפל.
המעניין שהטיקים קשורים במצבי מתח. וזה הקשר לפסיכיאטריה, פסיכולוגיה. המעניין שהטיפול התרופתי אף הוא קשור בתרופות מרגיעות.
נהוג לפנות לנוירולוג אולם באם קיימים מימדים פסיכיאטרים אז יש לפנות לפסיכיאטר, אין ספק שנויורלוג הוא הגורם הראשון לפניה.
אגב ידוע הוא שלתופעת הטיקים יש מימד גנטי מובהק.
מקווה שעניתי במשהו
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורם תורשתי לבעיה נפשיתמיכל19/09/2010
לרופא שלום:
בעלי אובחן כחולה במניה דיפרסיה . עליי לציין שגם אמו חולה במחלה .
האם הפרעה זו או הפרעות אחרות יכולות לעבור בתורשה לילדים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשה למניה דפרסיה
ד``ר אליהו סמואל19/09/2010למיכל שלום.
אכן, אכן, יש מידה של תורשתיות אולם היא לא מושלמת.
בברכה,
ד"ר סמואל אליהו
פסייכאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים ורגשנות יתרמירב19/09/2010
שלום,
בתי בת 7.5, והינה ילדה מאוד רגישה, מאוד רגישה לרגשות הסובבים אותה, בגיל קטן כבר היתה בוכה ממנגינות מרגשות וכו'.
לפני אירועים חשובים היתה חושבת על כך יתר על המידה עד להופעת כאבי בטן.
כיום, בחודשים האחרונים היא החלה מדי פעם להראות פחדים מפני השינה בלילה בגלל חולומות רעים, מפלצות, נחשים וכו' - שלב שהוא כמובן טבעי ביותר.
בימים האחרונים היא ממש נסערת, יש לה חרדת נטישה, היא מאוד מפחדת שמשהו חס וחלילה חס ושלום יקרה לנו ההורים - שוב דהר שהוא גם אופייני לגילה, אבל נראה לי שהיא כבר לוקחת את זה צעד אחד קדימה, כשאני מנסה לדבר איתה על כך באמצע היום, יא מתחילה ממש לבכות בכי אמיתי... וכמובן שלהירדם בלילה מאוד קשה לה. בלילה האחרון, היא ביקשה שבעלי ירדים אותה, לאחר מכן היא התעוררה באמצע הלילה שוה מאותה סיבה, בעלי הלך להרדים אותה וכשעתיים לאחר מכן שוב קמה באמצע הלילה ושוב בעלי הלך להרדים אותה... ובשבת לאחר שדיברנו על הפחדים שלה ולאחר שבכתה כאבה לה מאוד הבטן.
כמו-כן, לפני כחודשיים עברה ביופסיה על דבר שהוא ב"ה לא מסוכן, אלא רק כדי לדעת את דרך הטיפול בו, זריקת ההרדמה קצת כאבה לה, אבל לאחר מכן היתה ממש גיבורה ונתנה לי לטפל ולחבוש לה את האיזור במשך אותו שבוע ללא כל בעיה, וכל דיבור על הבדיקה שביצעה היה סתמי מצידה ללא שום פחד. השבוע הרופא שלה ביקש לעשות שוב את הבדיקה, שוב מסיבות תקינות ב"ה, ומהרגע ששמעה על כך, היא נכנסה לחרדות ולא מצליחה להוציא לה אותן מהראש! והיא אומרת שזה יותר מדי בשבילה לחשוב גל על החרדת נטישה וגם על הביופסיה בו זמנית, לטענתה שתי המחשבות האלה נכנסים לה לאש מבלי שתשלוט על כך ולא נותנים לה מנוחה, ולא מדובר רק בשעות שלפני השינה, מספיק שתהיה לה דקה אחת פנויה מעשיה במשך היום והיא כבר תוטרד מהמחשבות הללו...
האם זה נורמאלי לגילה?
כמו כן, ולהבדיל אלף אלפי הבדלות, הסבתא מצד האבא, ניצולת שואה דור שני, סובלת מסכיזו-אפקטיב, לא עלינו. האם חס וחלילה קיים קשר??? ובכלל האם זה תורשתי? הסיכון פוחת עם הדורות?
לתשובתך אודה,
שנה טובה
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש משברים ורצוי להעזר באיש מקצוע
ד``ר אליהו סמואל19/09/2010לאם המודאגת שלום.
אנחנו לא מדלגים שלבים ורצים לסכיזואפקטיב של הסבתא....ענין זה אינו רלוונטי.
לילדה נטיה לחרדות. כל המצבים שתארת סמוכים על פלטפורמת השדה של עולם החרדות.
יש תקופות שהחרדות קשות ויש שפחות והכל כנראה קשור למציאות ולאיומים הרגשיים.
המלצתי הכנה לפנות לאיש מקצוע לבצע הערכה מעמיקה ובעקבות זאת להתחיל טיפול. אין לחשוש לפניה לפסיכיאטר ילדים , מאחר ולא כל פניה מסתיימת במתן תרופות....
בהצלחה
וגמר חתימה טובה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין פניה פסיכיאטר
רות19/10/2010רציתי רק להוסיף מניסיון על מה שהד"ר אמר, גם אנחנו חווינו עם הילדה שלנו חרדות נטישה מה שהקשה מאוד על המעבר שלה לבית הספר, והלכנו אכן להתייעץ עם פסיכיאטר בעניין (ד"ר יעל סגל, אנחנו מאוד ממליצים עליה היא מאוד מקצועית) פחדנו לתת לה תרופות ולכן הרבה זמן לא נענו להמלצות של פגישה אצל פסיכיאטר אבל באמת שלא תמיד הפגישה מסתיימת במרשם יש הרבה טיפולים אחרים שאפשר לעשות חלק זה בכלל לא עם הילדה אלא עם ההורים ונתינת עצות והכוונות איך אפשר להתמודד עם מצבים שונים. בקיצור, אני לא יודעת מה אתם שוקלים או לא, אבל רציתי לשתף מהניסיון שלנו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)