מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניוליטפיל אצל MCDDליאת21/04/2011
בן עשר מטופל בניוליפטיל מזה ארבעה שבועות.
ביומיים האחרונים מדווח על חרדות רבות ועל פחד ועל "לב רועד". כמו כן מדווח על כאבי בטן ועייפות. נראה חיוור, אין חום.
האם הניוליפטיל עלול לגרום לתופעות אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניוליטפיל אצל MCDD - תגובה
ד``ר אבי שפירא22/04/2011בד"כ תופעות לוואי לא מתחילות אחרי 4 שבועות אך חשוב בכל זאת לבדוק אצל רופא הילדים האם מדובר בעיה רפואית אחרת במידה ולא יש לחזור לפסכיאטר המטפל בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיס אינטגרציה סנסורית ללא הפרעות ?גלי19/04/2011
ביתי בת 7 וחצי. הייתה באבחון אצל נירולוגית ילדים בשאלה של חרדה ו/או הפרעת קשב וריכוז.
הנירולוגית קבעה שיש לה חרדה חברתית ושיש סימנים קלים להפרעת קשב שאינם דורשים טיפול תרופתי. היא לא אבחנה בעיה נוספת
המליצה על טיפול פסיכולוגי והפנתה אותנו למטפלת בגישה דינאמית אנליטית
המטפלת חושבת שלילדה יש חרדה ודיס אינטגרציה סנסורית ללא הפרעות קשב וריכוז וללא שום בעייה בהבנה חברתית (לילדה יש הרבה חברות)
האם יתכן מצב כזה?
הילדה לא מבריקה בקורדינציה אבל לדעתי אין לה שום בעייה היא משתתפת בחוג ריקוד וממש נהנת. מחזיקה את העיפרון קצת חזק אבל מעבר לזה אין שום בעייה. אין רגישות למגע, אין בעייה עם מרקמים , אין רגישות לטיקטים, אוהבת שמרימים אותה אוהבת חיבוקים.
אבחנה כזאת היא סבירה??
תיתכן דיסאנטרגציה סנסורית ללא משהו בכיוון אוטיסטי וללא הפרעת קשב?
ואם האבחנה נכונה איך בדיוק היא מטפלת בה?
בתודה
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיס אינטגרציה סנסורית ללא הפרעות ? - תגובה
ד``ר אבי שפירא22/04/2011שלום רב קשה לענות תשובה בדוקה מבלי לקבל עוד פרטים ולבדוק את הילדה . בגדול הפרעה בויסות הסנסורי יכולה לעבוד בפני עצמה ורובם הם ללא הפרעה אוטיסטית וללא הפרעת קשב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 13 חרדותרעות18/04/2011
שלום רב,
הבן שלי בן 13, סובל מחרדות ברמות שונות מזה 6 שנים. ניסינו הכל שני סוגים של טיפולים פסיכולוגיים (גם כיום), טיפול בתפרופות פסיכיאטריות - בהתחלה favoxil שלא עזר, אח"כ prizma, שוב לא הועיל, ציפרלקס, ולבסוף הפסיכיאטר המליץ על ריספירדל (ביחד עם הציפרלקס). ושוב אין הקלה. עכשיו אמר לנו להוריד את הציפרלקס ולהגיע אליו לסוג חדש של תרופות. הבן שלנו ממש מסכן כי כל פעם הוא נתלה בתקוות שאנחנו והמטפלים נותנים לנו וללא הועיל. הוא ילד מקסים, חברותי, אבל יש לו כל הזמן חרדה לא מסוגל להיות בלי מבוגר, צריך כל הזמן שיהיה רכב ליד הבית כאילו להמלט עם יהיה אסון.... הרבה פעמים בתוך הבית בודק איפה אנחנו. בזמן האחרון יש החמרה שפוגעת גם במצבו החברתי וגורמת לו ממש למצבי רוח חשבתי אולי גם עצה מפורום זה תעזור לי.... חשוב לי להבהיר ששום דבר לא עשינו בהחלטה שלנו הכל עם ייעוץ של אנשים מומחים בתחום. אנחנו כבר ממש מיואשים!!! האם יש עוד סוגי תרופות שעוזרות?.? האם ניסינו הכל?? . תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 13 חרדות - תגובה
ד``ר אבי שפירא18/04/2011שלום רב
אני מבין שקשה לכם מאד עם מצבו של הבן שבודאי משפיע על כל המשפחה. אני מבין שאתם טופלתם ומטופלים שנים וזה בהחלט מתסכל
כמובן שיש הרבה תרופות אך לדעתי חשוב שבכל זאת תפנו להערכה מחודשת כדי לשמוע חוות דעת שניה ולקבל החלטות לגבי ההמשך. אני מצטער שאין לי בשורות בפי אך קשה לייעץ מעל דפי האינטרנט מבלי לבדוק לעומק את כל ההסטוריה הטיפולית והאיבחונית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמאס לי מהניסוייםרפי16/04/2011
שלום רב
אני סובל מהפרעה טורדנית כפייתי +הפרעות קשב וריכוז, מטופל מזה שנה וחצה בפרוזאק 60 מ"ג שעזר הרבה לכפייתיות אבל בכלל לא עזר להפרעות קשב וריכוז, ניסיתי ריטלין על דעת עצמי ולא התאים לי, אפסור במינן 150 שהתחלתי ליטול עוזר במידה טובה(מספקת אותי) לקשב וריכוז+שיפור מצב רוח כללי...האם מקובל לשלב את שניהם(אפקסור+פרוזאק) או שהם עלולים להוביל למצב איפוריאה(היי)..האם אפשר לקחת מינון גבוהה של אפקסור בלבד כגון 225 מ"ג ולוותר על הפרוזאק ובכך לשפר את הכפייתיות והקשב וריכוז?(בן 23)
חאני מאחל לכולם חג שמח וכשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמאס לי מהניסויים - ואתה צודק
ד``ר אליהו סמואל16/04/2011לאלירז שלום
תודה לאל ולקדמת הרפואה שנעזרת בהפרעה כפייתית. לא כל דבר אפשר לפתור בשיטת ה- quick fix . כלומר לקחת תרופה ולהגיע ליעד מיוחל. יתכן שתצטרך לבצע התאמות אישיות ולקבל את עצמך כפי שאתה עם הפרעת קשב וריכוז.
המיתוס שתרופות מסדרות הכל - לצערנו הוא מיתוס כוזב ומאכזב.
אתה צריך לדעת לקבל את עצמך כפי שאתה. ומכאן שאנו הפסיכיאטרים של הילד והמתבגר מאמינים שאין טיפול בתרופות נטו .חובה להצמד לטיפול שיחבר אותך למרכיב אנושי כלומר פסיכוטרפיה. טיפול אישי שיכוון אותך לעולמך ולצרכיך-כמו גם לערוצים העוקפים את הפרעת הקשב והריכוז. ויתכן שמה שאתה מכנה הפרעת קשב וריכוז אינו אלא מרכיב אישיותי שנוצר על צלקות כאב וטרואמה מהעבר. ואולי להגיע לשלמות בקשב והריכוז אינו אלא רצון שאינו בר השגה.
ומכאן המסקנה הנדרשת כי אי אפשר לפסוח על קשר אישי בעל מימד פסיכולוגי עם המטפל.
ניסויים מבצעים בעכברים בכלוב, אנו יותר מסובכים. יש לנו עולם של משמעויות ורגשות וחלילה לנו להתעלם מהציווי העליון כי "מותר האדם". .
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןאמא15/04/2011
שלום רב,
בני בן 4, אומץ בגיל שנה. אובחן כבעל איחור התפתחות רב תחומי, התנהגות אסוציאטיבית לעיתים לא תואמת והפרעות קשב וריכוז. עברנו אבחונים במכון להתפתחות הילד, וועדה מיוחדת של פורום רופאים בבית חולים והומלץ לנו להתחיל במתן ריטלין. למרות גילו הצעיר אנו נוטים לחשוב שהטיפול חיוני כי אנו רואים כמה קשה לו.
ההמלצה היא להתחיל בריטלין 5 mg חצי כדור ביום למשך שבוע ובהמשך לתת concerta 18mg. שמעתי שיש תרופה בשם סירוטה שעדיפה לילדים צעירים על פני הריטלין אך אינה כלולה בסל התרופות. ברצוני לשמוע את חוות דעתך,
האם אתה ממליץ על מתן ריטלין וקונצרטה לילד בן 4 לאור תוצאות האבחון?
האם יש עדיפות לסירוטה או כל תרופה אחרת אפילו אם אינה כלולה בסל הבריאות?
מודה לך מראש על תשובתך,
סוף שבוע נעים (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין - תגובה
ד``ר אליהו סמואל15/04/2011לאמא שלום
אין זה מקצועי להציע הצעות באינטרנט ללא היכרות עם הילד.
אולם הניסיון האישי וגם הספרות אינם מדווחים וצאות מלהיבות בטיפול זה בגיל הרך.
באשר לתרופה האחרת איני מכיר אותה - כנראה שיש שיבוש.
מניסיוני בגיל הרך מתן ריספרדל במינון קטן עשוי לעזור. אולם לרוב נעדיף טכניקות טפול פסיכולוגיים וחינוכיים.
בגיל זה הטיפול התרופתי יהיה הוו אחרון - וזאת ללא ספק.
בצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה לך! עוד משהו קטן...אורטל11/04/2011
אנחנו בקופ"ח כללית. במסגרת הקופה ישנו מרכז בריאות הנפש לילדים ונוער. כשהתקשרתי אליהם הם הסבירו שישנו מפגש ראשוני, ואח"כ עוד ארבע-חמישה מפגשי הערכה. אינו יודעת אם זה כרוך בתשלום או לא. האם כך נעשה אבחון פסיכולוגי? האם ניתן לעשות הערכה כזו במפגש אחד?.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה לך! עוד משהו קטן... - תגובה
ד``ר אליהו סמואל11/04/2011לאורטל שלום
מאחר וזה בקופ"ח קרוב לוודאי הדבר מותנה בחברותך בקופה.
אולם עדיף לשאול.
גם באם יש תשלום התשלום הוא סמלי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספונדדליה10/04/2011
שלום רב
הבת של חברה שלי בת 10 אחרי אישפוז של שנה. לוקחת 2 מיליגרם ריספונד ביום עכב בעיות רגשיות מורכבות. סובלת מפחדים וחרדות קיצוניות. כך גם השתחררה מבית החולים
שאלתי האם הריספונד יכול להחמיר חרדות ודיכאון? מכיוון שנראה כי מצבה החמיר ולא הוטב. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספונד - תגובה
ד``ר אליהו סמואל10/04/2011לדליה שלום
אשפוז כשנה הוא ארוך וחריג במיוחד.
הטיפול שהיא מקבלת במינון בינוני נמוך.
כך שנראה שהבעיה מיוצבת במקום חריג במקצת ולא אתפלא שהטיפול בריספונד אינו עוזר דיו. הוא לא מזיק.
יש לדעת כי חיוני לשלב טיפול פסיכוטרפויטי -( שיחות) וכן חיוני כי הילדה תלמד במסגרת עם דגש נפשי רגשי. אני מקווה שכך פני הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון פסיכולוגי לפעוטה בת 3.5אורטל10/04/2011
בתי, אור, נמצאת במסגרת פרטית מגיל 10 חודשים. השנה, הגננת ייעצה לי לקחת אותה לאבחון מסיבות רגשיות, היא אומרת שקשה לה לשבת במפגשים, היא מכה ומציקה בלי סיבה לילדים. לדעתי זה הרבה עניין של תשומת לב כי גם בבית היא מציקה קצת לאחותה הקטנה, אבל אין לה שום בעיות התפתחות או קשיים אחרים, אינטלגנציה שלה גבוהה מהממוצע בגן, וגם שנראה שהיא לא מקשיבה - היא קולטת כמו מעיין בלת נדלה. ולאחר כל ההקדמה הזו - האם אתה ממליץ לנו לקחת אותה לאבחון פסיכולוגי? זה לא מוקדם מדי? איך עושים את זה בכלל?.....אני קצת אובדת עצות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון פסיכולוגי לפעוטה בת 3.5 - תגובה
ד``ר אליהו סמואל10/04/2011לאורטל שלום
אני מבין את התלבטויותיך...
אבל איש מקצוע הוא איש מקצוע ולא מזיק ומחבל...
האמת שמומלץ לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער הבקיא בגיל הרך. ויש כאלה ואף מקצועיים מאוד. בעוד שפסיכולוגיים לגיל זה יש, אולם הם לרוב עוסקים בכל הגילאים . כאשר פסיכיאטרים של הילד במרכזים של הגיל הרך מתמחים ועוסקים רק בגיל זה.
הנתונים שאת מציינת מכוונים בהחלט לכיוון פסיכולוגי -פסיכיאטרי ולא למכון התפתחות הילד. ילדים עם בעיות התפתחות עדיף כי יפנו לראשונה למרכז התפתחות הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב וריכוזדני08/04/2011
שלום רב
אני משתמש כבר חודש באדרונקס 8 מ"ג להפרעות קשב השאלה שלי לגבי תופעות הלוואי שלו ..הוא גורם לעצירות ..האם מנסיון העצירות עוברת?...יש שאלה לגבי כדאיות המעבר לסטרטה ?האם בספרות הרפואית יש הוכחות שהיא עוזרת לאחוז ניכר??(לא משתמש בריטלין ונגזרותיו בגלל שאני מטופל בפרוזאק 60 לאו סי די וריטלין גורם לי חרדות) ...תודה רבה מראש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב וריכוז - תגובה
ד``ר אבי שפירא09/04/2011שלום דני שווה לנסות גם סטראטרה למרות שמניסיוני ההשפעה על הקשב היא לא כמו תרופות סטימולנטיות כגון אדרל ריטלין או קוצרטה. לגבי העצירות בד"כ התופעה חולפת אולם אם נמשכת יותר מידי זמן צריך לשקול הפחתת המינון או החלפת התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ocd על רקע דתירונית05/04/2011
בתי בת ה 12 סובלת מ OCD על רקע דתי.
לפני כשנתיים הרבתה לרחוץ ידים עקב חשד ללכלוך לפני תפילה וכד
כעת עיקר הבעיה מתבטאת במחשבות כפייתיות על נושאים דתיים כגון אם הבטחתי משהו האם אני צריכה לקיים או אם עשיתי משהו, האם הייתי בסדר וכו. הדבר מפריע מאד בשגרת יומה ואינו מרפה.
היא מטופלת מזה כחודש ב CBT בשלב זה ללא הקלה.
איננו מעונינם בטיפול תרופתי. שאלתי היא מה אחוז המקרים המסתדר עם טיפול התנהגותי בלבד והאם לתת צאנס להמשך הטיפול הזה? האם יש מקום להפגיש אותה עם רב שיורה לה להפסיק עם האובססיות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ocd על רקע דתי - תגובה
ד``ר אבי שפירא05/04/2011לפי ניסיוני פגישה עם רב בד"כ לא עוזרת במקרה הזה.
שילוב של טיפול תרופתי והתנהגותי הוא האידיאלי אולם בהחלט יש מקרים שטיפול התנהגותי בלבד גם עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפרקסה וניוליפטילליאת03/04/2011
ילד בן 10, PDD, חרדות, דכדוך והתפרצויות רבות הכוללות צרחות, בכי ואלימות.
זיפרקסה לבד לא הועיל בשעות היום. הפסיכיאטר המליץ שילוב של זיפרקסה וניוליפטיל. האם ידועות תופעות לוואי והפרעות שונות משילוב שתי התרופות הללו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיפרקסה וניוליפטיל - תגובה
ד``ר אבי שפירא04/04/2011בד"כ אין תופעות חריגות משילוב שכזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בקלונקס-בת 11.5ד"ר נחמיאס נו03/04/2011
בת 11.5 בד"כ בריאה
לפני 3 שבועות מחלה ויראלית כפי שהוגדר ע"י רופאת הילדים המטפלת.,התבטא בכאבי ראש וצוואר מלווה באפטות בפה -אכלה מעט מאד. עלתה מחשבה שמדובר במחלה ריאומטית נבדקה ע"י ריאומטולוג -טופלה בסטרואידים עם השפעה קלה עד זניחה.עברה סדרת בדיקות :MRI ע"ש,מיפוי עצמות,EMG,ארו לב ו-US בטן ,בדיקת מח עצם,ובדיקות דם שונות - הכל שלילי,אך הכאבים החמירו .כעת הומלץ על הרחבת בדיקת MRI ראש וצוואר(ממתינה לתור).לתמונה הוכנס פסיכיאטר ילדים ופסיכולוגית והוחלט על מתן תרופות פסיכיאטריות כמו קלונקס ואלטרול עקב הופעת רושם לחרדה עקב הבאבים העזים והלא מוסברים.אציין זוג הורים נורמטיביים ומשפחה תומכת ואוהבת.הילדה מצטינת בלימודיה עם
נטיה לפרפקציוניזם.
שאלתי :טיפול באלטרולט הופסק וההורים מתלבטים לגבי המשך הטיפול בקלונקס האם ניתן להפסיק כאשר אין כלל שיפור במצב הילדה?
בתודה מראש ד"ר נחמיאס (חברת משפחה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בקלונקס-בת 11.5 - תגובה
ד``ר אבי שפירא04/04/2011קשה לתת תשובה מבלי לבדוק את הילדה
לדעתי כדאי לפנות בהקדם לפסכיאטר המטפל שנתן את הקלונקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמהחיים31/03/2011
היי,
הרגע חזרתי מפגישה ראשונה עם פסיכיאטר בעקבות דיכאון, חרדה חברתית ובעיות קשב וריכוז. איכשהו הוא אבחן אותי בOCD בלבד כשכל מה שציינתי הם רק סמפטומים לבעיה עצמה.
הוא נתן לי פריזמה 20 מ"ג.
אפשר קצת מידע על תופעות לוואי?
האם זה נכון שאסור לשתות אלכוהול? אסור בכלל שאלכוהול במינון הכי נמוך יגיע אלי או שפשוט אסור לי להשתכר? עד כמה בערך אני יכול לשתות עד שזה יהפוך למסוכן?
בנוסף, יש לי ביטוח משלים זהב, אם אני אפנה לקבל החזר דרך שם, הצבא ידע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
חיים01/04/2011הרוקח אמר לי לקחת בשלושה הימים הראשוניים לקחת אחרי ארוחת ערב, ולאחר מכן לקחת בבוקר אחרי ארוחת בוקר.
איך לעשות את השינוי? האם זה בסדר לקחת בערב ואז בבוקר למחרת? זה יוצא כמות כפולה, לא? אולי עדיף לדלג על יום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריזמה
ד``ר אליהו סמואל01/04/2011שלום
היעוץ שקבלת מהרופא האישי שלך אילו הוראות טיפול. יש גישות שונות. ואין גישה אחידה. אין אנו נוהגים להתערב במדיניות טיפול, אלא מדובר בדבר מסוכן ממש. וכל אשר אתה מספר יכול לעלות בקנה אחד עם טיפול סביר.
הצעתי המאוד כנה לחזור לרופא ולחדד את כל השאלות שיש לך. זה חלק מהותי מגישת טיפול. אסור גם לעקוף את הרופא שלך. כי אחרת תצא קרח מכאן ומכאן. ואין רצוננו לבלבל אותך עוד יור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת QEEGיעל30/03/2011
אילו רופאים יודעים לפענח את תוצאות הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת QEEG - תגובה
ד``ר אליהו סמואל30/03/2011ליעל שלום
פורום זה מנוהל על ידי פסיכיאטרים של הילד.
לא מדובר בגישה המקובלת בעולם הרפואי הקלאסי ובוודאי לא זה המוכר בזירה של הפסיכיאטריה. מדובר בפענוח גלי מוח באופן כמותי- תחום נוירולוגי מובהק.
כדאי שתכנסי לפורום: הפרעת קשב, או זה העוסק בנוירולוגיה של הילד, או אפילפסיה של הילד.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בכפות הידיים מאז שימוש בריאפרת29/03/2011
שלום רב ביתי בת ה 8.5 נוטלת מזה כחודשיים ריטלין אס אר מאז נהייה לה אדמומיות אך ורק בכפות הידיים. במקום האדמומיות יש תחושה של חיספוס קל.
האם מדובר בתופעת לוואי והאם זה תקין?
האם זה בכלל קשור לריטלין? ומה ניתן לעשות?
אני מאוד מודאגת אשמח לקבל תשובה מהירה
תודה מראש
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות בכפות הידיים מאז שימוש ברי - תגובה
ד``ר אליהו סמואל30/03/2011לאפרת שלום
יש צורך במידע נוסף. בכל מקרה לא מדובר בתופעה קריטית ומסוכנת. ראוי לבקר אצל הרופא העוקב ולהבדק אצלו.
כידוע אין ריפוי באינטרנט. ריפוי מחייב קשר ממשי עם רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)