מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויאפקסflower120928/07/2010
שלום,
בעקבות חרדה מוגברת ודאגות יתר רשם לי הרופא הפסיכיאטר מרשם לויאפקס xr .
התחלתי ליטול אותו היום ולאחר כ-4 שעות לערך, הרגשתי חוסר תיאבון משמעותי ועירנות מוגברת.
הרגשתי מאד עייפה וניסיתי להירדם, אך לא הצלחתי מפאת עוררות מוגברת שהרגשתי.
אפילו טעם האוכל היה תפל בעיניי.
קראתי בתופעות הלוואי שזה משהו שיכול לקרות- דאגתי היחידה היא כמה זמן זה אמור להימשך???
האם אני הרבה זמן אמורה להרגיש כך עירנית וחסרת תיאבון? תוך כמה זמן לערך עד שזה חולף??
ולגבי נדודי השינה, אם לקחתי כדור היום בסביבות 12 בצהריים יש אפשרות ליטול את הכדור הבא מחר בערב לפני השינה??
אני מאד בלחץ מהתופעות הללו..אשמח לתשובה!!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה נוספת
flower120928/07/2010תופעת הלוואי של עלייה במשקל היא תופעה נפוצה בשימוש בויאפקס xr???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש דברים בגו
ד``ר אליהו סמואל28/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובות מהירות מדי .
ד``ר אליהו סמואל28/07/2010לפונה שלום.
טיפול בחרדות אינו תרופותי בהכרח , תרופות יכולות להיות חלק מהמתכון אולם יש צורך לשלב קשר טיפולי בין אישי. וכמובן היכרות מטיבה עם הרופא המטפל.
הערתי זאת מודגשת כל פעם מחדש ובמיוחד כאשר מדובר בילד או מתבגר. לגבי מבוגרים הסיפור קצת שונה ועל כך יש דעות שונות וגישות שונות.
להרגשתי את חרדה מהטיפול התרופתי ומיחסת לו תחושות מועצמות. כמובן שאסור לי ליעץ לך מאחר והאחריות והידע הינם בידי הרופא שלך,
עצתי שכל טיפול תרופתי מחייב קשר מעמיק עם הרופא, ומתן אמון בו, וכמובן הבנה מדוע מתן התרופה זה הפיתרון המתאים ביותר בשלב זה.
הבנות אילו יקלו ויחסכו תחושות חרדה ופחדים סביב הטיפול.
את מבינה בוודאי שיהיה זה לא מקצוע ליעץ לך כיצד לקחת את הטיפול. מאחר וכל אשר תעשי אינו בגדר מעשה המסכן את חייך או בריאותך אמליץ לך בחום לפנות מחר לרופא או למחליפו עם השאלה המתאימה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסייכאטר לידם ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ביתי בת 7 וחציחני28/07/2010
אעשה זאת בקצרה: ילדתי לפני כעשרה חודשים וחוויתי דכאון קשה לאחר הלידה. בתקופת הדכאון ביתי בת השבע וחצי החלה להתעורר מדי יום באותה שעה באמצע הלילה, שתתה המון, היתה די מסוגרת, צירה פרצופים עצובים, והחלה לדמיין דברים (טענה שהחדר מלא בכתמים כהים ומלוכלך שם - מה שלא היה מעולם, וכן מכתמים שחורים - ראתה בעצם חרקים ופחדה מהם מאוד). התקף הדמיונות חלף כלא היה - ובינתיים חזרה לתפקוד ולשיגרה. לפני כשבוע שוב הייתי במיטה בגלל וירוס, והחרדה הציפה את ביתי שוב - הפעם היא גם קמה באמצע הלילה כבר 2 לילות רצוף, וכן מתלוננת שראתה את הכסאות בכיתה זזים, וראתה כתמים לבנים שאינם יורדים על הכסאות, ראתה את אור בחדר אוכל נדלק ונכבה בלי שהיו שם אנשים. נראה לי שביתי נורא סובלת וחוששת מהמחשבות והחזיונות של עצמה. אני פוחדת שמדובר בסכיזופרניה - אך לא היתה ירידה תפקודית! האם יש טעם להתיעץ עם פסיכיאטר? בינתיים קבעתי לה בדיקה נוירולוגית. האם ייתכן שזו חלילה ראשיתה של סכיזופרנית ילדות הצצה בהדרגה (קראתי רבות על הנושא ויש לציין שיש רקע גנטי) . המון תודות ומצפה לתשובה כנה ומהירה שכן אינני ישנה בלילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה בגיל זה נדירה ביותר.
ד``ר אליהו סמואל28/07/2010לחני שלום
למרות העובדה שחובבי הקונספירציה חברי המועדון הנוצץ של הסינטולוגיה מציפים את האתר בזבל הטוען שמקצוע הפסיכיאטריה הוא תוצר תרמית קונספירציה נגד האנושות, הרי פסיכיאטר הוא רופא לכל דבר אשר מבין בפסיכולוגיה אנושוית וכן בנוירולוגיה. פניה לפסיכיאטר אין פרושה מתן תרופה במיידי.
יש בידי הפסיכיאטר כלי טיפול רבים ומגוונים- וכמובן מרובים יותר מזה של הנוירולוגים בתחום זה.
היה ראוי להגיע לפסיכיאטר ילדים ונוער לצורך הערכה וטיפול, מדובר כנראה בסוג של חרדה.
סיכוי הופעת סכיזופרניה בגיל זה לפי הנתונים שסיפקת וללא גנטיקה מתאימה של ההורים נדירה באופן קיצוני ביותר.
הצעתי הכנה גשי לפסיכיאטר גם כדי להקטין את חרדותיך- הפחתת חרדות האם יקלו גם על ביתך.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסייכאטר ילידם ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזיום לילד בן שבעיוסי26/07/2010
שלום.
בני בן שבע, מספר פעמים שקורה לו שהוא קצת חולה,חום של 38 וחולשה(קורה לו גם לעיתים רחוקות כשהוא בריא לחלוטין), בלילה הוא סובל מסיוטים והזיות קשות ומטורפות, הוא מייבב, מעוות את הפנים שלו, מתנשף, מדמיין שמשהו שם תוקף אותו, הוא מנסה להגן על עצמו עם הידיים , הוא נראה ער, אבל מדבר לא לעיניין ומתנהג בצורה מוזרה. לא מזהה אותי ואת אמו ,קשה להוציא אותו מזה
מדוע זה קורה?
איך אפשר לעזור?
בתודה מראש
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה חולפת
ד``ר אליהו סמואל27/07/2010ליוסי שלום
אני מבין את תחושותיך, התופעה אינה נדירה ולרוב היא חולפת עם הזמן.
רצוי שההורה יוכל לשדר לילד בצורה כנה ביטחון ורגיעה, אם בדיבור ישיר וגם בתחושה.
אפשר לפנות לרופא הילדים לצורך מתן תרופה קלה להרגעת חרדות. הבעיה בהזיות שהן גורמות לחרדות.
אפשר גם לפנות לנוירולוג לצורך הערכה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירו 15 מ"גשני25/07/2010
האם במינון זה יש עלייה בתיאבון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגברת תאבון תחת תרופה
ד``ר אליהו סמואל25/07/2010לשני שלום.
הגברת תאבון היא תגובה בעלת מימד סוביקטיבי אישיותי.
קשה לקבוע סף של מינון ביחס לתגובת תאבון.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבר מעבר להפרעת קשב וריכוזתילן 1822/07/2010
שלום רב,
בת בת 8, עולה לכיתה ג'. אובחנה כבעלת הפרעת קשב וריכוז בכיתה א'. והחלה לקחת ריטלין. היא מאד אנרגטית, ויחד עם הריטלין מצליחה ללמוד ומשיגה ציונים מעולים. הבעיה שלה היא ההתנהגות. היא מאד מאד, אבל מאד עצבנית. היא "מרימה" את כל הבית. יש לה עוד 3 אחים ואחיות, והיא השנייה מבינהם. מקנאה בכל דבר, ולכל אחד. היא מקללת קללות, ללא שליטה על הפה. גם כלפי חברים/אחים והורים. הבעיה היא שכשהיא עצבית (לא צריך סיבה גדולה, מספיק משהו פעוט), היא מתחילה לצעוק, לקלל, והיא לא מצליחה להרגיע את עצמה. נראה לי שהיא זקוקה לעזרה על מנת להרגע. לא עוזר שאנו באים אליה ומחבקים אותה, מחזקים אותה. אבל לדעתי, זה כבר מעבר להפרעת קשב וריכוז. אני חוששת שהיא זקוקה לטיפול פסיכיאטרי. אני לא יודעת למי לפנות? אנו מקופ"ח כללית מושלם. בחופש היא לא לוקחת ריטלין, וזה פשוט נורא. גם הריטלין, זה לא דבר שמרגיע אותה.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך גם פסיכולוג לא רק תרופות
ד``ר אליהו סמואל25/07/2010לתילן שלום.
המושלם נותן פיתרונות חלקיים קיימת זכאות לשלוש פגישות בשנה וכמובן שאין זה מספיק.
יש לפנות למרפאה או תחנה לבריאות הנפש. רופא המשפחה אמור להיות בקיא להיכן להפנות אתכם.
חייבת להיות גם התערבות בשיחות.
אני מסכים לא מדובר רק בהפרעת קשב וריכוז.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדי למדעני הקונספירציה
דני06/08/2010משום מה יש חובבי קונספירציה הפוגעים באתר וחבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשוקה למתוקיםרוני21/07/2010
שלום רב,
האם ציפרמיל מעלה תשוקה למתוקים?
האם ריספרדל מעלה תשוקה למתוקים?
האם תרופות SNRI מעלות תשוקה למתוקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשוקה לממתקים מתרופות
ד``ר אליהו סמואל25/07/2010שלום
יתכן, אולם לא ידוע לי.
ריספרדל ויתכן לפעמים ציפרמיל מעלים תאבון בכלל.
כאשר מרכיב הממתקים יכול להיות יותר דומיננטי.
לכל מרכיב של תשוקה יש גם מרכיב נגדי של יכולת שליטה מודעת. קשה לראות בכימיקאלית את חזות הכל. לפעמים ולא נדיר אדם המצוי במשבר ועומס רגשי מנחם עצמו בממתק- אין יותר רגיל מזה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זומבישני21/07/2010
האם תרופה אנטי פסיכוטית (לדוגמא - לפונקס ועוד) גורמת לאדם שלא צריך לקחת אותה להיות "זומבי"?
האם זה נכון גם לגבי פסיכוטים שנוטלים אותן להיות כאלה - זומביים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה זומביות?
ד``ר אליהו סמואל25/07/2010לשני שלום.
מה שאת מכנה זומביות הכוונה לתופעות לוואי תנועתיים מסוימים.
התופעה מופיעה באנשים פסיכוטיים וגם באחרים. מיותר לציין כי לא עורכים מחקרים על אוכלוסיות שלא אמורות לקחת טיפול זה, ולכן קשה להשוות.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזומביות
שני25/07/2010אני מתכוונת במינוח "זומביות" שאנשים הופכים להיות אפטיים, חסרי עניין, מנותקים מכאן ועכשיו, חסרי אנרגיות ומרץ, חסרי מוטיבציה, שקטים, דומה לסימנים השליליים של הסכיזופרניה.
אז מה דעתכם? האם אלו שלא צריכים לקחת את התרופה האנטי פסיכוטית יהפכו לכאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בכלל לא
ד``ר אליהו סמואל25/07/2010מכלול התופעות המתוארות הינם חלק מסימפטומים שליליים.
תופעות הלוואי הם בעיקר בעלי ביטוי מוטורי חיצוני ולא בהיבט הרגשי תחושתי פנימי.
ולכן איש מקצוע מהימן ומיומן יכול לזהות לרוב בין תופעות של סימפטום שלילי ובין תופעות לוואי של התרופה. אדגיש שיש מצבים גבוליים ומבלבלים ולכך נדרשת מיומנותו של איש המקצוע.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדי לקונספירציות של מלאכי הסנטולוגיה
אמת!!!11/08/2010יש מדינות שחבורה זאת מוצאת מחוץ לחוק ולא פלא.
ראוי שנציג את התביעות המשפטיות העומדות על כתפי החבורה הנפלאה הזאת.
וכמה אנשים נפטרו בשל דעותיהם הקונספירטוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פסיכולוגי דרך הקופה או פרטי?כרמית20/07/2010
שלום, אני אם לילדה בת 9.5 שפניתי למיון בעקבות אמירות ואיומים של הילדה להתאבד, הילדה עברה בדיקה פסיכיאטרית במיון ונקבע כי היא צריכה לקבל טיפול במרפאת מצבי רוח ודיכאון כמובן ללא טיפול תרופתי.
לאחר שיחות עם מס' אנשי מקצוע נאמר לי כי לא הייתי צריכה לפנות לקופה כיוון שהדבר נרשם בתיק הרפואי של הילדה ויכול לפגוע בה בעתיד.
שאלתי היא : האם הדבר אכן נכון ? והאם עדיף כי את הטיפול הפסיכולוגי היא תקבל באופן פרטי ולא דרך הקופה או כיוון שזה כבר רשום בתיק אולי כדאי שהטיפול יעשה דרך הקופה כדי להראות שהילדה עברה טיפול וכרגע היא בסדר?
דבר נוסף, אשמח לקבל המלצה לגבי פסיכולוגית ילדים באיזור פתח תקווה .
אודה לתשובתכם בהקדם !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות בפורום
ד``ר אבי שפירא21/07/2010מבחינה אתית לא ניתן להמליץ באופן שמי בפורום. לגבי הנושא שכתבת לדעתי אין בעיה לעתיד אם ילד היה בטיפול פסיכולוגי או פסכיאטרי בגיל 9. הכל תלוי מה קרה בטיפול האם המצב השתפר , החמיר יש בני נוער שהיו באישפוז פסכיאטרי וכיום הם אחרי אוניברסיטה למדו מקצוע התחתנו והאישפוז לא הפריע להם להתקבל לאוניברסיטה. כל מקרה לגופו לא לעשות הכללה זו מילת המפתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל19/07/2010
שלום,
מהו הגיל הצעיר ביותר שבו עלולים לסבול מהפרעה סכיזואפקטיבית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות הוא הגיל המוקדם ביותר
ד``ר אבי שפירא21/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 15 שחווה טראומות,נטישה של אב ,,,חרדה19/07/2010
בני בן ה-15 חווה טראומות רבות מגיל צעיר:לאר לידתו אושפז מיד בשל קוואסקי ,האחכ אושפז לניתוח של הוצאת גידול שפיר קטן ,סבל מאסטמה טופל באינלציות וסטרואידים עד גיל 12,בגיל 4 אביו נטש את הבית ומאז המצב הכלכלי קשה ,במאבק לגירושין איבדנו בית ,,,בגיל 5 הילד נלכד במכונית בוער ת וחולץ עי אחיו,הוא סבל מקשיי למידה ולפני חצי שנה עבר ניתוח קשה להוצאת גידול מהסינוס הפרונטלי,הוא לא ישן טוב,סובל מהשמנת יתר,,,,
במהלך השנים אובחן,קיבל הוראה מתקנת,פסיכולוגים,ריפוי בעיסוק,תרפיות,,,,היום חסר מוטיבציה ומסרב לטיפול ריגשי, הפסיכולוג הפנה לפסיכיאטר שקבע שאין צורך בטיפול תרופתי,חצרנו לפסיכולוג שהפנה שוב לפסיכאטר אחר ,,,
אני חרדה לילדי,אשמח לייעוץ והכוונה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה ומורכב
ד``ר אבי שפירא21/07/2010בהחלט התיאור שתיארת הוא לא פשוט וקשה לתת יעוץ קצר מבלי להכיר את הילד
תלכו יחד עם הפסיכולוג המטפל ותמשיכו את הבירור בכדי שתוכלו לקבל את הטיפול הטוב ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומותשובל18/07/2010
שלום
אני בת 19 ומאז שאני זוכרת את עצמי כל החלומות שלי התבטאו בזה שאני חולמת על מתים וחלומות שיש בהם דם ועל דברים מפחידים ורוצחים וכאלה. ואו גם חלומות שמחזירים אותי לתקופת היסודי ותקופת הילדות (בעיקר היסודי). כשאני מתעוררת אני אובדת עצות קצת בקשר לחלומות האלה חלקם גורמות לי להתגעגע לעבר והחלק היותר מפחיד של החלומות אולי זה ישמע לכם מוזר אבל אני תמיד בעד הרעים והרוצחים בחלומות זה כאילו שאני נמצאת בתוך סרט ואני אוהבת את זה.
אבל עדיין מוזר לי לחלום עליהם ואני מזדעזעת לפעמים ובחודשים האחרונים הם ממש באים לי לילה לילה.
היתי כבר אצל פסיכולוג ויש לי רב ושאלתי אותו על החלומות האלה הוא ניסה לפרש לי אותם אבל זה לא ממש עזר
ואני פונה אליכם:
מה עלי לעשות? ולמה אני חולמת את כל הדברים האלו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכולוגי
ד``ר אבי שפירא19/07/2010ללא ספק את מתארת קושי אמיתי ונחוץ טיפול פסיכולוגי כדי להבין את משמעות החלומות. ניתן להגיע גם להערכה פסכיאטרית כדי לשלול בעיות נוספות ולמצוא דרכים נוספות לטיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל...
שובל20/07/2010כתבתי שהיתי כבר אצל פסיכולוג ואני לא רואה הבדל בין פסיכיאטר ושניהם והוא לא עזר לי אז מה העצה האחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסכיאטר
ד``ר אבי שפירא21/07/2010פסכיאטר הוא רופא ולא פסיכולוג ויש הבדל בינהם. אמנם יש בהחלט קווים מקבילים אך יש גם יחודיות לכל מקצוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EMDRאילנית15/07/2010
בני סובל מחרדה חברתית ודיכאון האם טיפול בEMDR יעיל לטיפול בבעיות אלו
כמה זמן יכול להמשך הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שאינו בקוו הראשון
ד``ר אליהו סמואל15/07/2010לאילנית
כמו לכל הפרעה ומחלה ברפואה רצוי להתחיל בטיפולים של הקוו הראשון. טיפולים מנוסים וקלאסיים.
ניתן לנסות טיפולים אחרים בשילוב או לאחר שכלו כל התקוות.
לא מדובר בעוד ניסיון אלא בסבל רב שבנך עובר ורצוי כי יקבל את הטיפול היעיל ביותר.
חובה להיות בהערכה ויעוץ של פסיכיאטר ילדים ונוער המומחה במקצועו.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה?שני15/07/2010
בתי בת 26 נמצאת בתקופה קשה בחייה.
.היא נמצאת בתקופת בחינות שמלחיצה אותה, גם מהסיבה שהיא לא "נעולה" על התואר (תואר שני)
אין לה זוגיות קבועה.
היא רוצה לעשות הסבה מקצועית לתחום אחר, אבל עליה לשפר פסיכומטרי, דבר שמלחיץ ומתיש.
היא גרה בבית ורוצה לעזוב, אבל אין לה כסף.
בקיצור, לא קל לה.
אתמול היא התעוררה בלילה והקיאה, למרות שלא היתה לה בחילה.
כל הגוף שלה רעד והיא איבדה את התחושה באצבעות הידיים, עד שזה עבר. למחרת היתה צריכה לגשת למבחן, לאחר שבקושי ישנה ואכלה.
האם זו תגובה ללחץ? חרדה?
האם אתה מכיר תופעות פיסיולוגיות כאלה שנובעות מאותן תחושות?
מה דעתך?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן סימני לחץ
ד``ר אליהו סמואל15/07/2010לשני שלום
סימנים קלאסיים למצב לחץ.
ביתך סובלת חובה כי תפנה לאיש מקצוע לצורך הערכה וטיפול. יש מרכזי טיפול גם באוניברסיטה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמה 20 מ"גגילה14/07/2010
שלום רב,
בני בן 11.5 מטופל בפריזמה 20 מ"ג 1 ליום, המינון לאחר התיעצות עם פסיכאטר ילדים עקב חרדות והמנעות של הילד לבצע גם דברים שהוא מאוד אוהב,
מטופל כבר 5 חודשים, אנחנו לא רואים שיפור משמעותי, החרדה והמנעות עדיין קיימים,
חשבנו להפסיק את התרופה (הרופא שלנו פשוט בחו"ל) ואני לא יודעת האם תהיינה השפעות בהפסקת התרופה אם יש השפעות מה הן.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טפול
ד``ר אליהו סמואל14/07/2010לגילה שלום.
1. להבנתי טיפול תרופתי אינו הפיתרון המושלם לתלונה המוצגת. , יש לשלב גם טיפול פרטני בגישה בין אישית רגשית או שכלתנית..
2. הפסקת הטיפול התרופתי עולה בחשבון ,אולם ראוי שהיא תהיה גם בידיעת הרופא המטפל, מאחר ואין כיום מצב חירום ,אפשר להמתין לשובו של הרופא. ואולי לפנות למחליפו של הרופא בתקופת העדרו.
3. איני יכול להמליץ על הפסקה או התחלה של טיפול כי מדובר באחרויות בעלת משקל אתי- משפטי.
אולם מקובל להפסיק טיפול בהדרגה ולרדת לכדור כל יומיים.
אין לכך תופעות לוואי המחייבות התיחסות חירומית.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב רוח משתניםללא שם13/07/2010
שלום, אני בת 19. הדיכאון הראשון שלי היה בגיל 14 מאז ע"י הסובבים אותי אני ידועה כבעלת "מצבי-רוח משתנים"; בבוקר אני יכולה להרגיש לדוגמא נורא שמחה ולהיות אופטימית לגבי כל הדברים ובערב לא יהיה לזה זכר כלל.
אחד החברים חושב שהבעיה שלי היא מה שנקרא "הפרעה דו-קוטבית" משום מצבי הרוח המשתנים בקיצוניות, אנורקסיה והאלכוהול.
האם אכן יש לי הפרעה דו קוטבית??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הפרעה דוקוטבית, אבחון באינטרנט
ד``ר אליהו סמואל13/07/2010שלום
יהיה זה יומרני וחצוף לעשות אבחנה דרך האינטרנט....
ראוי לפנות לאיש מקצוע לא כדי לקבל תוית כזאת או אחרת. פניה לאיש מקצוע באה לצורך קבלת עזרה במקום של סבל.
באם את סובלת אז ראוי שתפני לפסיכיאטר ילדים ונוער להערכה.
ולחבר תגידי שהשם אינו משנה....חשובה יותר מערכת היחסים ביניכם....
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכוןלפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)