פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם
    שני
    05/05/2010

התחושה של חסימה בדיבור, או עילגות או קושי להתבטא ולפעמים גם לחשוב, זה סממן שלילי של סכיזופרניה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם

הוספת תגובה

• לא בהכרח

ד``ר אליהו סמואל
    05/05/2010

לרוב אין זה סימן שלילי.
    ובאם כן , צריך היכרות מעמיקה ושכנוע רב.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע?
    אלון
    05/05/2010

אני לוקח מעל 3 שנים פריזמה, כיום 60 מ"ג. השאלה שלי, אם ידוע שפלואור מזיק בודאות למוח האדם, אך מאידך מעכב את ספיגת הסרוטונין מדוע משתמשים בו? אין הדבר משול לפגיעה במוחנו לטובת שקט נפשי? האין זהו פשע שלא ידעו אותי בכך? מדוע לא אומרים לחולה באומץ: תשמע, החומר שניתן לך מרגיע אך גורם לנזק בודאות מאחר וזו חומצת פלואור מה שנחשב כחומר שהינו רעיל לאדם, השיקול שלך. מדוע הפסיכ' מתייחסים רק לצד המועיל ולא לצד המזיק? מדוע אני מרגיש שרימו אותי ודפקו לי כך את החיים? אני מרגיש כמישהו שבא להתלונן על דגדוג ביד וכרתו לו את היד.
    הדגדוג נעלם אבל באיזה מחיר?

לקביעת תור
    סגירה
    מדוע?

הוספת תגובה

• תלונות על תרופות- חושב לקרוא

ד``ר אליהו סמואל
    05/05/2010

לאלון שלום

בעיות כדורבנות.

כל אשר כתבת נכון על תרופות נגד לחץ דם, סכרת, דופק לא סדיר ומה לא עוד.
    שכחתי את הויכוח על חיסונים- והאם חיסון גורם לאוטיזם, אנטיביוטיקה הורסת את החיידקים המועילים. סטטינים פוגעות בשריר וכך הלאה. ובכל זאת הרפואה האריכה את חיי האדם וזה מוכח.

תרופות המשפיעות על מערכת העצבים שינו את העולם לא במעט, זאת קל לבחון. וכדוגמא הפחתת מקרי ההתאבדות, וסגירת בתי חולים פסיכיאטרים. או סנטוריומים.

אבל יש משהו בדבריך. השימוש הנחפז בתרופות בעייתי. אני מדגיש בכל הצהרותי שמתן תרופה הינה ענין של ברירת מחדל. ותמיד יש להשתמש במקביל גם ובעיקר בטכניקות טיפול לא תרופתי.
    ולהשתדל לברוח מהתרופות כמה שיותר מהר.

תעשה בדיקה סטטיסטית, רוב רובו של הפורום מעלה שאלות על תרופות ולא על טכניקות טיפול אחרות - ולמה? מדוע אנשים לא בודקים בפורום עד כמה הטיפול הפסיכולוגי מועיל להם?
    או שילוב.
    מדוע אין התעניינות גם בסוגיות טיפול לא תרופתיים. הנושא מעסיק אותי מאוד.
    הרי פסיכיאטר הוא מומחה בתחום הטיפול הפסיכולוגי. גם נוירולוג יודע לתת תרופות פסיכיאטריות....
    הייחוד של הפסיכיאטר הוא דווקא בתחום הטיפול הפסיכולוגי.

ואגב הדגשתי שאני עמית במכון לפסיכאנליזה באה לאותת לכוון הזה. וראה זה פלא אף פונה בפורום לא התיחס למהות של הפסיכואנליזה אלא רק למהות הרפואית הצרופה והקלאסית.....
    האם התודעה של הלקוחות שבויה בכימיה של הפרמקולוגיה?

נכון פסיכאטר בקופה נותן בעיקר תרופות כי תרופות הרבה יותר זולות מטיפולים לא תרופתיים.
    ואוסיף עוד פשע חמור שמדינת ישראל אינה מעניקה שירותים פסיכיאטרים במסגרת סל הבריאות
    ומכאן שעלות הטיפול הלא תרופתי יקר. והשימוש בתרופה הופך לעיקר, ובלית ברירה התרופה הופכת לכלי טיפול מרכזי..

האם זה לובי יצרניות התרופות שמעולל זאת או שתיקת האזרחים על כך שהפסיכיאטריה אינה בסל הבריאות? ולידיעה גם יצרניות התרופות טוענות שאין טיפול בתרופה ללא טיפול נילווה....

בברכה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

אלון
    05/05/2010

קראתי את תגובתך ואני מזועזע. האם אתה לא רואה את העובדה שהאזרח המצוי גם ככה במצוקה מנוצל באופן שאין לו ברירה אלא לפנות לתרופה שאפילו לא נאמר לו שיש לה ולו חסרון אחד? אני לא מסכים איתך לגבי השוואה לתרופות מסוג אחר. תרופה זו לא רק שעוברת את מחסום דם מוח אלא גם כל יעודה הוא מוחי. אתה מתפלא שהאזרח מציף את הרופאים בשאלות על התרופות אך למסכן אין ברירה, אחרי שהפסיכ' רדף אחריו לקחת תרופות שלא בטוח שהיה זקוק להן עתה הוא רודף אחרי הפסיכיאטר כי הוא רוצה לדעת אם זה הסתיר ממנו מידע. אני חושב שאם אתה כפסיכיאטר מודע לנזקי התרופה (מה שגם ככה מפתיע אותי, ואשריך שאתה אומר זאת), עליך ועלי לפעול לפחות לידי כך שיהיה רשום בפירוש על הקופסה את הדברים(מה שרשום עתה לא מציג אפילו חלקיק מזערי מהשפעת החומר). תודה בכל אופן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר אליהו סמואל
    05/05/2010

לצערי אינך מתיחס לכתוב. ואני קולט רק כעס ושטנה.

זכותך לא לקחת אף תרופה . שום פסיכיאטר לא רודף אחריך ומחדיר לך כדור לפה. . זכותך לנסות כל טיפול- כולל אלטרנטיבי,או ווריאציה טיפולית אחרת..
    כל מי שמסכים לטיפול לוקח ומי שלא מסכים זכותו לא לקחת.

קיימת בחירה ואחריות אישית.

בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כעס ושטנה??

אלון
    05/05/2010

לא היתה כוונה כזו, מצטער אם הבנת לא נכון.. כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר סמואל היקר שוב פעם,
    מאי
    04/05/2010

בשביל שתיהיה היענות פסיכוסומטית רגשית מתאימה,מבין כל האנטי פסיכוטיות זולץ ריספרדיון וסרוקואל,בין אם הן רווחות או פחות,מי צפויה לא לגרום לתופעות לוואי בעיניים/בראיה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר סמואל היקר שוב פעם,

הוספת תגובה

• רצוי ריספרדל

ד``ר אליהו סמואל
    04/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצות

ד``ר אליהו סמואל
    08/05/2010

צר לי על תגובותיך המתלהמת ...

כל המלצה מחייבת הערכה קלינית ואינה יכולה להנתן על דפי הפורום. עניתי לך תשובה אקדמית ולא מעשית מאחר ואני לא הרופא של ילדך....

אין אנו נותנים תרופות כלאחר יד הטיפול התרופתי הינו רק כבררת מחדל. הטיפול מחייב מעקב צמוד.

בנושא צמיחת השדיים - הדבר נכון אולם הוא לא מוחלט ולכן צריך מעקב. לכל תרופה תופעת לוואי זאת או אחרת. תפקיד הרופא לידע את המטופל בתופעת הלוואי. כיום האינטרנט מיישם זאת ומקפח את הקשר הישיר עם הרופא. גם פורום זה מקצץ את מקומו של הרופא המטפל וחבל.

יש לדעת שריספרדל היא תרופה טובה .והיא לא היחידה המעודדת צמיחת שדיים. יש לפחות עוד עשרים תרופות כאלה. האלטרנטיבות לריספרדל שעמדו לרשותנו לפני ספר עשורים היה גרוע שבעתיים.

יש לדעת שבתחום הפסיכיאטריה הפיתרון התרופתי ובמיוחד לילדים אינו אופטימלי ויש עוד דרך ארוכה לפתרונות משביעי רצון. מדובר במדע צעיר במיוחד ולא מפותח דיו כמו למשל טיפולים בסרטן בגיל הילדות אשר משיג תוצאות נהדרות בעשור האחרון.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יודעים
    שני
    04/05/2010

אם הסימפטומים השלילים (מצב כבוי, לא עושה הרבה, לא חושב הרבה, ועוד) הם לא תופעות לוואי של התרופות האנטי פסיכוטיות?

לקביעת תור
    סגירה
    איך יודעים

הוספת תגובה

• סימפטומים שלילים כתופעת לוואי

ד``ר אליהו סמואל
    04/05/2010

לורדית שלום

שאלה מצוינת.

אכן יתכן במידה מסוימת. אולם בשל כך הרופא המטפל הוא קלינאי ולא מכונה.
    ולכן אין רפואה דרך התכתבות באינטרנט.....

לא מספיק לספור סחמפטומים אלא לעקוב אחר המטופל ולבחון את מצב השתנות מצבו במהלך ההיכרות. רק דרך הכרות על טווח זמן אפשר לדעת.

בהצלחהד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבין כל התרופות
    מאי
    03/05/2010

נוגדות הפסיכוזה בשוק למי יש את הסבירות הנמוכה יותר או בכלל לא לפתי תופעות לוואי בעיניים?<

לקביעת תור
    סגירה
    מבין כל התרופות

הוספת תגובה

• תופעות לוואי בעיניים?

ד``ר אליהו סמואל
    03/05/2010

שאלה לא ברורה..

כפי שהבנתי למי יש מבין התרופות האנטי פסיכוטיות בשוק יש את הסבירות הנמוכה ביותר לתופעות לוואי בעיניים?

נראה לי כי לריספרדל , יש מיעוט תגובות כאלה. יש עוד כמה תרופות אולם הן לא בשימוש נרחב.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסייכאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או סי די מלווה בחרדה חברתית
    שני
    03/05/2010

האם מדובר ב 2 הפרעות חרדה?
    האם הקומבינציה הזאת שכיחה?

הוספת תגובה

• האם מחוברות או נפרדות

ד``ר אליהו סמואל
    03/05/2010

לוורד שלום

פסיכיאטריה לפי ה-DSM זה לא תורה למשה מסיני....
    יש שיגידו שהן שונות ויש שיגידו על אותו רצף.
    חשוב שנבין פסיכיאטריה של הילד והמתבגר זה לא רק הגדרות DSM .....
    לא כך זה למשל ברפואת ילדים או כירורגיה.
    ההגדרות שהן בכותרת פחות משמעותיות מבסיס ההערכה. ראי על כך במאמרי על אבחון והערכה.

ומאי נפקא מינה? הטיפול התרופתי דומה להפליא. הטיפול מכוון לתוכן ,
    באם הוא התנהגותי אז בוודאי התוכן שונה אבל הבסיס הוא של חרדה.
    ובאם טיפול דינאמי, אין משמעות לתוכן אלא למבנה האישיות.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רספונט
    עודד
    02/05/2010

בני שות חצי כדור רספןנט בערב וקונצרטה בבקור החלטנו יחד אם הפסיכאטרית להורד את הרספונט היא אמרה שובעים חצי כדור יןם כן יום לא עד שיגמל ממת שהתחלנו 4 ימים יש לא התקפי עצבים צועק האם זה קשור לגמילה מרספונט כמה זמן נמשך

לקביעת תור
    סגירה
    רספונט

הוספת תגובה

• רספונד וגמילה

ד``ר אליהו סמואל
    02/05/2010

לעודד שלום

כמובן שזאת שאלה שיש להפנות למטפלת. זאת גם אחריותה הישירה לענות על השאלה.

אני מניח שמדובר במינון נמוך. קשה לי להאמין שמדובר בתופעות מעבר והורדת מינון. אם כי מניסיון ארוך שנים נתקלתי שיש אנשים שמגיבים כך. אילו כמובן לא הרוב ,ולכן רצוי וחשוב שתשוב עם שאלתך לפסיכיאטרית המטפלת.

בברכה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאושש
    חסויי
    29/04/2010

אני בן 13 ואני נראה לי שאני בדיכאון ממשש בכיתה ו לא קשור בית בספר נראה לי שלא טוב דבר ראשון בחברים הייתי מצחיק ואני כבר לא אני יותר שקט בבית ההורים שלי כל הזמן רבים ואני כזה שאהבתי פעם דברים יקרים והמון דברים ופתאום היום אין לי חשק לכולם ועכשיו אני מסתכל בתמונות של פעם אני אומר דבר ראשון פעם הייתי יותר יפה היום כשאני מחייך אני לא יודע איך לחייך אני כאילו עצוב ואמרו לי עכשיו שיש לי קצת פזילה טוב לא רואים זה ממש קצת וגם יש לי פצעים בפנים ואני מכוער לא יודע פעם אני יודע שהייתי יותר שמח ויותר מצחיק וצוחק היום אני הפוך אני לא חופשי וגם בבית נראלי שההורים שלי נהיו יותר קמצנים לא קונים לי כלום וזה סיוט כל יום משעמם אני חיי בבית שלא טוב לי לא יותר בבית אני רוצה כמו חברים שלי הכל נקי ומסודר ואצלי הפוך וזה מאוד קשה לי אני כך כבר שנתיים אז זה הרבה מאוד וכמו שאמרתי אני הכי מודאג מהתוצאה אני מחייך חיוך עצוב כזה עניים נפולות יש לי פצעים לא יודע אם זה קשור אולי כי אני עצבני ולא טוב אבל ממש לא טוב אני לא יודע מה לעשות אני כאילו נהיתי מכוער ..וגם היידים שלי כאילו נראות כמו זקנים אומרים לי ואני רואה הכל ישתנה מאז שאני עצוב ואין לי חששק לקנות כלום וזה שנתיים!!!

לקביעת תור
    סגירה
    מיאושש

הוספת תגובה

• סבל רב

ד``ר אבי שפירא
    01/05/2010

שלום רב לך
    אני אתקשה לעזור לך במסגרת הפורום כאן באינטרנט אך אני מציע לך לגשת בהקדם ליועצת ביה"ס ולספר לה את כל מה שכתבת כאן. אין לי ספק שהיא תוכל לכוון אותך לעזרה המתאימה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מתבגר עם ADHDוהפרעות התנהגותיות
    פרידה
    28/04/2010

בני בן 13 כמעט מהובחן כADHD מכיתה ד' היום בכיתה ז' הפרעות התנהגותיות לא מקבל לא בעיקר בב"הס .לאחר חוות דעת פסיכיאטרית הוחלט לתת לילד בנוסף לרטלין 30מ"ג ריספרדל 0.5 מ"ג . הילד אימפולסיבי, חרדתי, כפייתי, בעל טכסים , בחצי שנה האחרונה הופיעו טיקים בראש ועברו ,היום ישנן חיכוחים גרוניים שמוגברים תחת לחץ. ברצוני לציין שכל הסימפטומים הם די מינימלים אבל ישנם. הרבה קשיים בית- סיפריים השהיות וכד'. הומלץ על טיפול פסיכולוגי קוגנטיוי התנהגותי , ספורט, אסטרטגיות לימודיות, .

1. האם אכן ילדי זקוק לריספידל 0.5 מ"ג עד 1מ"ג.?
    2. האם הטיקים הם תסמונת טורט?

מחכה ליעוצכם
    פרידה

הוספת תגובה

• טורט

ד``ר אבי שפירא
    01/05/2010

טורט היא הפרעת טיקים כרונית המורכבת מטיקים מוטורים, טיקים קוליים, קללות ובסה"כ מדובר על הפרעה קשה ונדירה. בכל מקרה כדאי לשקול מינון יותר גבוה מאחר והמינון של חצי מ"ג הוא בהחלט נמוך. כמובן לא לעלות מינון ללא התייעצות מסודרת עם הרופא המטפל. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפונקס
    שני
    27/04/2010

האם הוא עלול לפגוע בזיכרון לטווח קצר?

לקביעת תור
    סגירה
    לפונקס

הוספת תגובה

• בד"כ לא

ד``ר אבי שפירא
    01/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עם בעיות התנהגות
    א
    27/04/2010

לרופאים שלום

אני אמא לילד בן תשע וחצי שמקבל רטאלין 40 מ''ג la
    מאוד מאוד קשה איתו בבקרים עד שהרטאלין מתחיל להשפיע ואחרי הצהריים

אני לא רוצה לבקש המשך טיפול תרופתי עד הערב מהסיבה שהוא לא אוכל ולא שותה עד שעות מאוחרות הוא מאוד רזה

הוא ילד חכם מחונן אין לו בעיות לימודיות אלא בעיות התנהגות.

החדר שלו הפוך לחלוטין אפילו מים בשרותים הוא לא מוריד אחרי עשיית צרכים

הוא גם לא טורח לסגור אחריו את הדלת בשרותים כשהוא נכנס וגם כשהוא מתקלח

הוא עדיין מרטיב בלילה

הוא מאוד חצוף ומצפצף עלי ועל אבא שלו יש לו אחים קטנים בני שנה הוא היה נוהג לטלטל אותם

או להחזיק אותם עליו בלי ידיים .פעם אחת הוא אפילו החזיק את התינוקת תוך כדי שהוא הופך אותה סבוב שלם

הוא עושה את כל הדברים האלה כדי להבהיל אותי ולהשיג תשומת לב

לפני מס' שבועות הוא נטל סכין גדולה וחדה לחתוך פרי מסויים וכשהוא יצא מהמטבח אני ישבתי על כסא הוא העביר לי את הסכין על הרגל בהיסח הדעת . המזל שלי היה שהסכין היתה הפוכה

שבוע שעבר הוא אמר לי אני מת מרעב משהו כזה לקח סכין והצמיד את הקצה שלו לצוואר

אמרתי לו שאני אאשפז אותו בבית חולים פסיכיאטרי הוא שאל למה עניתי לו כי אתה עושה מעשים שהם לא נורמלים. הוא החזיר את הסכין למקום.

אני אפילו לא יודעת אם הוא מבין בכלל מה זה בית חולים פסיכיאטרי

הוא לא לוקח שום אחריות על שום דבר כולם אשמים חוץ ממנו.

אני כבר מיואשת לחלוטין ממנו .מרוב יאוש אני כבר חושבת לפנות לרווחה ולשלוח אותו לפנימיה

כי אני ובעלי לא יודעים כיצד להתמודד איתו .

בזמן האחרון הוא הפסיק לעשות דברים שמסכנים את אחים שלו ואף מגלה אחריות ודאגה אליהם

הוא נמשך לאש ומשחק בגפרורים למרות שהזהרנו אותו הרבה פעמים

גם אם אעיר לו אלף פעם הוא ימשיך לחזור על אותם מעשים לזרוק מגבות ברצפה אי פתיחת מים בשרותים וכו'

הוא מצליח בלימודים למרות שהוא לא מכין כמעט אף פעם שיעורי בית ובקושי לומד למבחנים אין לו שום ארגון וסדר

מה אני יכולה לעשות ? אני מאוד מיואשת והמצב הזה גורם לי לדכאון

לקביעת תור
    סגירה
    ילד עם בעיות התנהגות

הוספת תגובה

• הפרעה מורכבת עם תחלואה נילווית

ד``ר אבי שפירא
    01/05/2010

בהחלט אני מבין מאד את הקושי להתמודד עם ילד עם קשיים כה מרובים. הטיפול חייב לכלול מעקב פסכיארי רציף לאיזון תרופתי יותר טוב , טיפול פסיכולוגי והדרכת הורים. האם אתם מקבלים את כל מרכיבי הטיפול ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון ריטלין
    הגר
    25/04/2010

אני קוראת בפורומים שונים שאצל ילדים מתחילים מ-5 מ"ג ועולים בהדרגה ל-7.5 ואז ל-10. האם הברחי להתחיל כך? לבני ישר החלו מ-10 מ"ג. האם זה תקין?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מינון ריטלין

הוספת תגובה

• מינון

ד``ר אבי שפירא
    27/04/2010

מאד תלוי הגר במשקל הגוף . אם הילד שוקל מעל 30 ק"ג אפשר להתחיל ישר מכדור של 10 מ"ג. לשאלתך בגדול אין תשובה ברורה וחד משמעית וכל רופא נוהג אחרת. כל מקרה לגופו אם יש חרדות בנוסף להפרעת קשב כדאי ללכת יותר הדרגתי במינון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם
    שני
    25/04/2010

הסכיזופרן סובל בדיוק כמו החרדתי שסובל תמיד?

ואיני מתכוונת דווקא לסוג הפרנואידי דווקא.

שמעתי דיעה שסכיזופרנים לא סובלים (בד"כ), בניגוד לחרדתיים שעובר עליהם סבל בל יתואר.

האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    האם

הוספת תגובה

• שאלות פילוסופיות

ד``ר אבי שפירא
    27/04/2010

מי סובל יותר זה באמת סובייקטיבי ולדעתי לא ניתן לומר מה שכתבת בצורה כה סכמטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלוקת כדור
    שי
    23/04/2010

שלום, אני גרגע עובר ללוסטרל והפסיכיאטרית רשמה לי להגיע עד 100 מ"ג בהדרגתיות, רציתי לדעת שכשאגיע ל- 100 איך רצוי לחלק את המינון כלומר 50 בבוקר ו 50 בערב או 100 במכה אחת? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חלוקת כדור

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר אבי שפירא
    27/04/2010

נדמה לי שד"ר סמואל ענה לך ראה תשובה לשאלה קודמת
    כל שינוי במינון מחייב התייעצות עם הרופא המטפל
    בגדול לא נראה בעיה לחלק או לקחת במנה אחת אך הכל בהתייעצות עם הרופא שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה להכוונה מקצועית בנוגע לבתי
    מ.פ.
    23/04/2010

שלום רב,
    לפני מספר חודשים בתי (בת שבע וחצי) התחילה לדבר על פחדים בלתי פרופורציונאליים בעוצמתם למציאות. התחילו להופיע מחשבות טורדניות, הקאות פסיכוסומטיות בבקרים, הימנעות מלקבל החלטות. היא מתקשה לתת תשובות חד משמעיות ואם נותנת אז מיד מעלה ספקות ונכנסת לפאניקה, מתחרטת על מה שאמרה, גם כשמדובר בדברים ממש לא משמעותיים. בבית הספר היא מפחדת להכנס לשירותים כי לדבריה יש שם כל מיני מעופפים שמפחידים אותה. כבר שלוש פעמים ברך לה במכנסיים בגלל החוסר יכולת להשתמש בשירותים.
    הכל התחיל בפתאומיות ובצורת התפרצות קיצונית. רצנו לפרופסור מתמחה בתחום, אובחנה כ - OCD, קיבלנו ריווטריל והמלצה לבחור בין 2 דרכים:תרופתית (פרוזאק, ציפרומיל) השנייה טיפול פסיכולוגי. בנוסף הייתה מחשבה לכיוון רספרדל. לאחר שקיבלה במשך שבוע ריווטריל והתאמנו (אני ובעלי) את עצמינו לצרכיה, הדברים נרגעו יחסית. אך עכשיו אני רואה בבירור שילדתי חיה בפחד מתמיד וסובלת ממחשבות שמטרידות אותה כל הזמן. היא בשום אופן לא רוצה ללכת לשיחות עם איש מקצוע בטענה ששיחות איתי עוזרות לה וקשה לה לדבר עם אנשים "שלא מכירים". אני עו"ס במקצועי, עובדת עם אוכלוסיות מיוחדות. הנושא לא זר לי, אך כשמדובר בבתי אני די חסרת אונים.
    אודה לכם מאוד על הכוונה, המלצה על איש מקצוע שידע להתאים לה טיפול. ואם אפשר גם חוות דעתכם בנוגע לטיפול תרופתי ופסיכולוגי.
    בתודה מראש
    מ.פ.

הוספת תגובה

• מקרה מסובך וקשה. אבל אפשר לעזור

ד``ר אליהו סמואל
    23/04/2010

לאמא שלום.

תמיד כל טיפול תרופתי מחייב התערבות בשיחות ברמות שונות לפי המקרה.
    ו

ביחס להמלצות. אנו אנשי מקצוע ולהמלצות כובד ראש רב. אין אנו בבחינת שופטים ומעצבי אכות מקצועית. ולכן אין אנו יכולים להמליץ מעל דפי הפורום, דברים אישיים.

באם תרצי תוכלי לפנות אלי דרך המייל האישי.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיככואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה