פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לאחר תפוגת השפעה של כדור
    כוכבית
    24/06/2010

שלום רב,
    בתי בת 6, אובחנה כבעלת ADHD באמצעות מבחן טובה. מקבלת עפ"י הוראת הפסכיאטר כדור ריטלין LA 20 מ"ג בבוקר לפני היציאה לגן. נאמר לי לתת לה כל יום ולא רק בימי לימודים. היא עולה בשנה הבאה לכיתה א'. הכדור אמור להשפיע למשך 8 שעות לערך, כך נאמר לי, אולם אני מבחינה כי ההשפעה מתחילה לפוג כבר אחרי 4-5 שעות ואז היא הופכת להיות עצבנית, בלי מצב רוח, התאבון שלה ירוד לגמרי. גם עם הכדור וגם לאחריו (למרות שנאמר לי שכאשר פגה השפעה התאבון חוזר אבל לא במקרה שלה). היא ממש הופכת להיות ילדה שונה לגמרי מבדרך כלל.
    אני לא יודעת מה עלי לעשות. האם כדאי יהיה לשלב משהו נוסף או לשנות את הכדור? בנוסף אני אמורה להתחיל איתה טיפול דיאדי למרות שאני לא תולה בזה מי יודע מה תקוות(היינו בטיפולים במרכז התפתחות הילד , במשך שנתיים, לא עזר כלום).מדובר בילדה מאוד מאוד מאוד חכמה (מעל לממוצע לגילה , כך לדברי הגננות וכמובן שגם אני חושבת ככה ). ילדה עליזה בדרך כלל והשינוי שחל באופיה בעקבות השפעות הכדור מאוד מעציב אותי. אודה מאוד על תשובה מה עלי לעשות?
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ריבאונד לריטלין

ד``ר אליהו סמואל
    27/06/2010

לכוכבית שלום.

התשובה תהיה קצת פסימית.
    אין טוב בלי רע. לצערנו הטיפול התרופתי אינו אופטימאלי, התופעות שאת מתארת הם חלק מתופעות לוואי אפשריות.
    לפעמים אנו נאלצים לבחון שוב ושוב טיפולים שונים עד שמגיעים לתוצאות סבירות, ולכן כדי לחזור לרופא לבחון התאמות שונות.
    יש לדעת גם שאין לטפל בכל מחיר יש מצב גם שלא מטפלים. תמיד יעמוד השיקול של הייתרון לעומת החסרון שבטיפול המסוים. שיקול הדעת הוא מלאכת הטיפול וראוי להביאה לפני הרופא, כאשר את תחליטי עם הרופא עד היכן לנסות בטיפול זה,והכל לטובת ביתך.
    עצתי כי תמיד יש להוסיף לטיפול התרופתי גם טיפול בין אישי/חינוכי מתאים.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת צואה בבת 18
    שושי
    24/06/2010

מאז הגיל 4 "בורחת" לבתי הצואה. בד"כ לאחר התאפקות של מספר ימים. או אולי עצירות. היא אינה מוכנה לדבר עמנו ההורים על כך ואפילו אינה מודה שיש לה בעיה. מכחישה.ניסנו טיפולים שונים. האם יש קבוצת תמיכה? האם ביופיטבק יכול לעזור? מיהם המטפלים בביופיטבק? כיצד להגיע אליהם?

לקביעת תור
    סגירה
    בריחת צואה בבת 18

הוספת תגובה

• בריחת צואה

ד``ר אליהו סמואל
    27/06/2010

לשושי שלום

הפיתרון מצוי בשילוב עזרה של גסטרואנטרלוג ילדים בנושא כלים לטיפול בעצירויות.
    בנוסף יש פיתרונות שונים נוספים, החל מטיפול בשיחות ועד אכן ביופידבק.
    יש להתיעץ עם גורמי הקופה,לכתובת היכן יש לפנות לצורך זה?.
    כל איש מקצוע המטפל בתחום אמור לדעת היכן יש לפנות לצורך זה.

טיפול בפיד בר מחייב מודעות ושיתוף פעולה, יש לדעת זאת.

בהצלחה,
    דר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוטי לילה
    אמא
    22/06/2010

לבני בן ה- 15 יש סיוטי לילה קשים.
    הוא חולם שהוא הורג את הדמויות הקרובות ביותר לליבו ואח"כ בוכה עליהן מרה.
    הוא נמצא בטיפול.
    יש לו ביטויי כעס ותסכול על כך שלא מבינים אותו מספיק.
    במציאות, הוא רגיש מאד לפגיעה באנשים.
    הייתי רוצה לשמוע מה אתם אומרים על הנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    סיוטי לילה

הוספת תגובה

• סיוטי לילה לבן 15

ד``ר אליהו סמואל
    27/06/2010

לאמא שלום

אני מבין את כאבך.
    גם בגיל זה יש לך זכות להתיעץ ולקבל דיווח כללי על הטיפול בבנך מאותו מטפל אלמוני.

אני מקווה כי בנך מטופל על ידי איש מקצוע רגיש ומבין שיעוזר לו.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב בעייתי..צריכה את חוות דעתכם
    אני
    21/06/2010

חברתי מוצלחת מוכשרת נאה מאוד - ומקובלת על החברים - יש לה אופי תקיף ומעניין
    אף אחד לא היה מאמין את מה שאני יודעת ועוברת איתה שכשאנחנו מדברות היא - עם רגשי נחיתות וכמה שאני מדברת איתה היא נהנית רק מהדיבורים העמוקים האלה ... אלה שרוצים את חברתה - היא כביכול מתנשאת עליהם אח"כ מפסידה ומתחרטת על זה
    פעם היא אוהבת חברה צוחקת משתוללת ופעם נימאס לה מכולם או שהיא מרגישה הרבה פעמים שנימאס לכולם ממנה - זה נורמאלי? יש לה מודעות עצומה לעצמה - ושכל בריא כזה..אבל מלא פעמים היא מעדיפה להסתגר שלא יראו אותה כי היא לא "יפה" לא מאופרת אסור שיראו אותה או שהיא מרגישה שהיא לא נראית טוב .זה מוריד לה את המצב רוח או מרגישה לא מספיק "טובה" ואז היא לא יוצאת מהבית ולא מוציאה את האף שלה .

האם זהו מצב ששיך לדיכאון והחרדה שהיא חווה או שזה פשוט האופי שלה וככה זה יהיה כל הזמן ?
    והאם זהו מצב שכדורי "אסטו" נגד דיכאון וחרדה כללית יכולים לפתור?? או כדורים אחרים שהם יותר ספציפיים לבעיה..? אשמח לשמוע דעתכם בעניין

הוספת תגובה

• איבחון מקיף

ד``ר אבי שפירא
    22/06/2010

חשוב ביותר שתגיע לאיבחון פסכיאטרי מקיף לבדוק בנוסף למרכיבי החרדה והדכאון גם את החלקים האישיותיים שהם משמעותיים ביותר. לדעתי טיפול פסיכותרפי חשוב ביותר ולגבי תרופות לאחר האיבחון ניתן לשקול גם תרופות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

אני
    23/06/2010

למה כוונתך בטיפול פסיכותרפי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בשיחות

ד``ר אבי שפירא
    23/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה לפני בחינה
    דני
    20/06/2010

שלום,

בני בן ה 16 - בתקופה אחרונה החל אצלו פחד גדול מבחינות.
    הוא לא ישן לפני בחינה חשובה, נמצא בלחץ גדול.

כל זה קרה אחרי שעד לפני שנתיים היה תלמיד מצטיין בכיתה , אך בעיקר שנה אחרונה חלה נסיגה די גדולה אצלו, כי הוא לא השקיע בלימודים.

היום לפני הבחינות הוא מנסה להשקיע, אבל הבעיה העיקרית שלו היא חרדה.

לפעמים הוא אף נמנע ולא הולך לבחינה כלל.

איך אפשר להתגבר על זה ?

אגב יש לו גם עוד פחדים ממצבים מסויימים , אבל נושא הבחינות הוא הדחוף ביותר לפתור, כי הוא נמצא כרגע באמצע בחינות בגרות, וכולנו חוששים מאוד מכישלון

האם מומלץ על כדור הרגעה כלשהו ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה לפני בחינה

הוספת תגובה

• טיפול CBT

ד``ר אבי שפירא
    20/06/2010

שלום רב אני ממליץ מאד לפנות לפסיכולוג המתמחה בטיפול קוגניטיבי CBT הקשיים של הבן שלך מאד שכיחים ובמיוחד אצל ילדים מוכשרים . בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בOCD
    אמא מודאגת
    15/06/2010

נער כבן 14.5 הסובל מטריכוטילומניה, טופל ברסיטל ללא כל שינוי , הפסיכיאטרית החליפה לפאקסט , שאלתי מה תופעות הלוואי , והאם ידוע שהיא עוזרת ב-OCD .בנוסך אשמח על המלצה למטפל טוב באיזור המרכז.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בOCD

הוספת תגובה

• פאקסט

ד``ר אבי שפירא
    15/06/2010

שלום רב פאקסט היא תרופה דומה כמו הרסיטל (SSRI ) תופעות הלוואי דומות אך בהחלט יכול להיות שתרופה אחת תגרום לתופעות לוואי והשניה לא. בהחלט עוזרת בהפרעה כפייתית. לא ניתן להמליץ על מטפלים בפורום מטעמים מובנים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכושנות לחברה
    גילה
    14/06/2010

ביתי בת 10 קשורה מאוד לחברתה. הן חברות טובות מאוד בערך מגיל שנתיים . בשנה האחרונה החברה הזאת התחברה לחברה אחרת והיא בקשר גם איתה, הבת שלי לא מקבלת את זה והיא ממש לוקחת את זה קשה, היא בוכה המון וטוענת שהחברה ההיא לוקחת לה את חברתה, ניסינו להסביר לה שמותר לשחק עם עוד חברים גם לה וגם לחברתה אבל היא לא מבינה. אודה לכם אם תייעצו לי מה לעשות איתה?

לקביעת תור
    סגירה
    רכושנות לחברה

הוספת תגובה

• הערכה פסיכולוגית

ד``ר אבי שפירא
    14/06/2010

לדעתי חשוב לבדוק שאין עוד סימנים נוספים וקשיים אחרים רגשיים. לדעתי במידה ולא יימצאו קשיים רגשיים מורכבים אחרים אני חושב שמספר פגישות טיפוליות לא לזמן ממושך יוכלו לעזור לבתך לפתור את הבעיה. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• add
    טל
    12/06/2010

בתי בת 13 מאובחנת ב-ADD.אינה מטופלת בריטאלין מכיוון שלקרוב משפחה מדרגה ראשונה יש מאניה דיפרסיה, והומלץ לנו שלא לתת את הריטאלין. לאחרונה "התמכרה" לשיחות עם חברותיה במחשב והתחיל קושי בקבלת וסמכות הורית ושל המורים.(אינה מעוניינת להשתתף בפעילויות בית ספר,מפריעה בשיעורים וכו')
    האם יש תרופה קונבנציונלית/ לא קונבנציונלית שתעזור לה ותוכל להחליף את הריטאלין? עד היום הרופאים ואנשי מקצוע אחרים שהתייעצנו איתם, הכווינו לטיפול משפחתי אולם אין שיתוף פעולה מצידה.

כמו כן, מה הדרך הטובה ביותר להתמודד עם בעיית ההתמכרות למחשב?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    add

הוספת תגובה

• התמכרות למחשב

ד``ר אליהו סמואל
    12/06/2010

לטל שלום

איני מכיר תרופה לסמכות הורית.
    ביחס לריטלין יש תרופות אחרות להפעות קשב פרט לריטלין.
    אכן טיפול משפחתי מתאים אולם אפשר גם הדכת הורים ללא נוכחות הילד.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה סינהים שלליליים
    מלי
    11/06/2010

האם ישנן תרופות שמשפיעות על הסימנים השליליים, ואם כן איזה? האם טיפול פסיכולוגי כלשהו יכול לעזור בענין זה, ואם כן איזה?

הוספת תגובה

• סימפטומים שליליים

ד``ר אליהו סמואל
    11/06/2010

למלי שלום

מדובר בלב ליבם של ההפרעות הכרוניות הקשות של הסכיזופרניה. בחלקי הפרעה שהם חמורם ולרוב עקשניים ולא ניתנים לריפוי.

לתרופות מהדור החדש יש יומרה מסוימת להקל על הסימפטומים השליליים. אגב יש תרופות המצויות המחקר מתקדם ואשר נטען שהן תהינה פריצת דרך במהות זאת. העתיד עוד יוכיח.

לגבי טיפול פסיכולוגי. לא ידוע לי. יתכן מצב בו הסימטום השלילי הינו כוזב. ומדובר בקונפליקט נפשי אשר דומה לסימפטום שלילי ראשוני. אנו נכנה זאת סימפטום שלילי משני. וכדוגמה אדם המגיב לפסיכוזה בדיכאון. הדיכאון יחקה סימפטומים שליליים או יעצים אותם. ואז טיפול בדיכאון משמעותי במיוחד. יתכנו מצבים אחרים כמו מצבים דיסוציאטיבים , מצבי חרדה בעלי מרכיב פוסט טראומטי, ועוד. אפשר לבטא זאת גם בלשון בני אדם כמו, חרדות אובדן זהות קשות בעלי ציביון טראומטי וכדומה.
    היבט נוסף לטיפול פסיכולוגי הוא החלק השיקומי. אין ספק שאדם אשר מקבל ליווי אנושי להחלמה על כל המכלול יחלים טוב ומהר יותר מאשר אדם שמטופל בעיקר רק עם תרופות.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה בעצם לאנשים קשה לבלוע כדורים?
    טל
    10/06/2010

שלום,

אני סטודנטית ואני עורכת מחקר :
    למה בעצם לאנשים מכל הגילאים קשה לבלוע כדורים ?
    ממה זה נובע?
    האם יש סיבות מסויימות?
    הבנתי שיש כדורים מסויימים שאי אפשר לרסק כמו הקפסולות שעטופות בציפוי .. למה זה ?

אשמח לקבל פרטים בנושא .
    תודה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

טל
    11/06/2010

תודה על המידע לגבי התרופות , אבל יותר חשוב לי הקטע למה לאנשים קשה לבלוע כדורים? מה מרתיע אותם....?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי בליעת כדור

ד``ר אליהו סמואל
    11/06/2010

לחוקרת הצעירה שלום

יש לחלק את הסיבות למספר חלקים.
    1. בעיות בליעה בשל קשיים התפתחותיים.
    2. בעיות בשל אוכלוסיה עם צרכים מיוחדים.
    3. בעיות פיזיולוגיות לעומת בעיות פסיכולוגיות.
    4. מבנה ,הרכב , טעם התרופה כמשפיעים על הבליעה.

יש חומר מחקרי רב בנושא. אפשר לחפש חומר ב- MEDLINE או ב GOOGLE SCHOLAR
    כדוגמא הוצאתי לך את המאמר:

Patients' evaluation of shape, size and colour of solid dosage forms
    Journal Pharmacy World & Science
    Publisher Springer Netherlands
    ISSN 0928-1231 (Print) 1573-739X (Online)
    Issue Volume 23, Number 5 / October, 2001
    DOI 10.1023/A:1012050931018
    Pages 185-188

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדם ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

טל
    11/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת כלשהי?
    ענת
    10/06/2010

שלום
    אני בת 19 ואני לא יודעת אם זה הפורום הנכון כדי לספר כאן את בעייתי אבל אנסה.
    יש לי מן סטייה לדוגמא שאני שוכבת במיטה ואני רואה תשולחן אז לקום לגעת בשולחן ולחזור לשכב.
    דוגמא אחרת סתם למחוא כפיים כי משו במוח אומר לי שאני חייבת לעשות את זה
    רציתי לשאול מה הגורם לכך? והאם זה איזה תסמונת כלשהי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת כלשהי?

הוספת תגובה

• זה כנראה תסמונת כפייתית

ד``ר אליהו סמואל
    10/06/2010

לענת שלום

מדובר כנראה בתסמונת כפייתית אולם יתכן גם סיבות אחרות.
    באם הדבר מפריע לך גשי לפסיכיאטר ילדים ונוער לצורך הערכה והמלצות.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת פסיכיאטר ילדים
    אם השנה
    10/06/2010

שלום,
    בני בן 4.9 עד לתחילת השנה הנוכחית בגן הכל היה בסדר. אולם מתחילת השנה התחילו התפרצויות והתנהגויות מאוד אלימות וקשות בבית ובגן. התחלנו בירורים אצל פסיכולוג מאבחן, שאבחן אותו עם אינטליגנציה בטווח המחוננות. בהמשך בירורים נשללו קשיים בוויסות תחושתי וקשיים התפתחותיים והומלץ על המשך בירור לגבי ADHD, אולי ODD אצל פסיכיאטר ילדים שיש לו גם רקע בתחום של מחוננות.

אני מבקשת המלצה לאן ניתן לפנות לאבחון פסיכיאטר ילדים באיזור חיפה והצפון. אנו מבוטחי "מכבי".

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת פסיכיאטר ילדים

הוספת תגובה

• המלצות

ד``ר אליהו סמואל
    10/06/2010

אין אנו מספקים המלצות מעל דפי פורום זה מסיבות מובנות.

אתיחס גם לכינוי אם השנה. הבתי אותו כציני ואם טעיתי אני מתנצל. אמא יקרה אנא על תציקי לעצמך בכינויים צינייים "כאם השנה". יש הרבה תופעות שאינם בתחום שאת שלטת בהם.

ד"ר שפירא עמיתי המתגורר בזכרון יעקב ומכיר את העמיתים בצפון ישמח לעזור.
    תתקשרי אליו לא על דפי הפורום.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
    רקפת
    10/06/2010

ביתי בתחילת שנות העשרים לחייה מורטת את ריסיה מזה מספר שנים. היתה בטיפול פסיכיאטרי
    ותרופתי, ולדעתי הטיפול לא עזר. מה עוד ניתן לעשות כדי לפתור את הבעיה?
    עליי לציין שהיא עושה זאת ללא שליטה.

הוספת תגובה

• שאלה לגבי טיפול בחרדות

אבי
    16/03/2012

בני בן 14 סובל מחרדות דכאון ובעיה של קשב וריכוז . יש לו בעיה חברתית מרגיש כאילו בני כיתתו רוצים להתקיף אותו ולפגוע בו ואינו יכול להתחמק מהרגשה זו . לפני 3 חודשים החל טיפול ב לוסטראל 50 מ"ג שהועלה ל 100 מ"ג ובחודש האחרון קיבל תוספת של ריספונד 1 מ"ג . למרות הטיפול הוא סובל לעיתים מהתקפות של בילבול זעם ורצון לבכות והרגשה שהכל מתמוטט ונהרס סביבו . התקפה זו זמנית וחולפת לאחר זמן קצר והוא מודע למצב אבל לא מסוגל לשלוט בו .בנוסף , מצב של רעב עלול לגרום לו להתפרצות זעם .
    שאילתי האם יתכן שההתקפה הזו נגרמה כתוצאה מהטיפול התרופתי ויתכן שהטיפול התרופתי אינו מתאים לו ?
    האם התיאור הנ"ל מתאים למצב של דיכאון פסיכוטי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי טיפול בחרדות - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    18/03/2012

קשה לקבוע על פי התיאור הקצר האם מדובר בדכאון פסיכוטי. בכל מקרה לאור מורכבות הקשיים חוסר היענות לטיפול תרופתי כדאי אולי לבצע הערכה מחודשת של המצב ולהחליט מה ניתן לשנות, לשפר בטיפול
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוכחה שטיפול בתרופות ללא ליווי

ד``ר אליהו סמואל
    10/06/2010

נוסף אינו עוזר.

יש לדעת שתופעת מריטת השערות באה וחולפת גם ללא כל טיפול.
    ולפרקים אין כל טיפול תרופתי שעוזר. אני משוכנע שנוסו מגוון תרופות צר לסוגייה זאת.
    בכל אופן שיהיה ברור, טיפול בתרופות ללא טיפול נלווה של שיחות הוא כמו השמת גבס ליד ללא פיזיוטרפיה.

אני מקווה שהפונה מבין שכשם שלא הגיוני שאדם ששבר את רגלו והוא מטפול בגבס חזרתו לתפקוד מחייבת עבודת שיקום פיזיוטרפיה. כך המצב בפסיכיאטריה. התרופה במובן זה תומכת בשינוי אולם יש צורך להוביל ועורר את המוטיבציה והכלים לשינוי משמעותי .

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל
    שני
    10/06/2010

בין לוסטרל לפרוזק לגבי טיפול באו סי די?

לקביעת תור
    סגירה
    מה ההבדל

הוספת תגובה

• הבדל בין תרופות

ד``ר אליהו סמואל
    10/06/2010

לשני שלום

הטיפול בפרוזק להפרעה כפייתית הוא קלאסי ונבדל במחקרים רבים.\
    גם לוסטרל.
    הטענה כי הזולוסט-לוסטרל נסבל יותר מסיבות שונות.

כל החלטה בשיקולי המתן מחייבת התיעצות עם הרופא המטפל. השיקולים מרובים והם כוללים גם את ניסיונו של הרופא המטפל על תרופות אילו.

לעיון מעמיק עצתי להכנס לאתר האנגלי של ויקיפדיה. יש שם פירוט יתר לגביה תרופות כולל נקודות שנויות במחלוקת.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר לדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת שימוש בתרופת פרימוניל
    יהודה
    09/06/2010

ערב מצויין
    אני בן 47 הייתי באיבחון והוא אמר שאני ADHD ואמר שהתרופה המתאימה להיתפרצויות זעם זה הכדור הזה
    ואני קורא כאן שהוא להתקפי חרדה
    אשמח לתקבל תגובה

הוספת תגובה

• אני מסכים במידה עם הסינטולוגים

ד``ר אליהו סמואל
    09/06/2010

ליהודה שלום

מדור זה מיועד לילדים ונוער.

המלצות טיפול מסוג זה או אחר הינם ענין שלך עם הרופא שאליו אתה מגיע לצורך טיפול.
    הטיפול שהוצע לך יכול להיות מתאים ואין זה טעות במתן טיפול זה.

אולם יש לדעת שאין טיפול בסימפטומים התנהגותיים בפרמקולוגיה בלבד. טיפול כימי הוא רק בררת מחדל לטיפול בגישה לא תרופתית שלא הצליח.

זאת הגישה לילדים ונוער, אני מקווה שזאת הגישה גם בתחום הפלח של המבוגרים.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה