מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האםשני01/04/2010
גם שאר התרופות האנטי פסיכוטיות, כדוגמת לפונקס, עלולות לגרום לאובססיות ולפריצת האו סי די?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שידוע לי
ד``ר אבי שפירא04/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם - לא לדלג עלי
אלי06/04/2010זה סימן שהפציאנט סובל מאו סי די ולא מסכיזופרניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפונקס וכפייתיות
ד``ר אליהו סמואל06/04/2010אכן יש מקרים נדירים שזה יכול לקרות.
אנחנו לא מאבחנים לפי תופעות לוואי.
חשוב להדגיש שהאבחנות אינן חשובות לעצמן. חשיבותם לניבוי התגובה השיקומית.
ולהצהיר למה יש לצפות.
לכן ההמלצה לרוב להתחיל בטיפול אינטנסיבי כנדרש, התגובה למלאכת השיקום אף היא מבטאת את האבחנה המהותית.
יש לדעת כי בניגוד לרפואה קלאסית שהאבחון הוא אבחון אטיולוגי כלומר מצביע על מקור הפגיעה ברמת תא או רקמה או חומר כימי כלשהוא . בפסיכיאטריה האבחון לא מדויק ברמה הזאת. הוא רק תאור תופעה ולא יותר.
ולכן יש להדגיש כי עיקר הטיפול הוא במלאכת השיקום והקלת הסבל. האבחון הוא לא בהכרח המהות העמוקה של המציאות הפסיכאטרית, ולכן הדיוק העמוק של הבהרת שם המצב לא תמיד בעל משמעות. מקצוע הפסיכיאטריה הוא בעיקר שיקומי -טיפולי. עולם האבחון משתנה חדשות לבקרים.....
מקווה שהנושא הובהר.
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטריה של הילד והמתבגר
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על פסיכיאטר ילדים ונוער בדרוםירדן31/03/2010
אנא רשמו לשמותשל פסיאטרים מומלצים בדרום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן להמליץ על פסכיאטרים בפורום
ד``ר אבי שפירא04/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באי שקטירדן31/03/2010
מה עושים עם א שקט אצל מתבגר בו 13
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון
ד``ר אבי שפירא04/04/2010צריך להבין מה מקור האי שקט האם על רקע גופני, רגשי פנה לרופא ילדים או רופא משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופססביעדי31/03/2010
שלום בן 9 שותה קונצרטה וחצי רספונט בערב עקב הפרעת קשב השאלה היא הוא כול הזמן טרוד באוכל וקסיסית ציפורנים וגם בשרותים שהוא נכנס גומר חבלית מגבונים מה לעשות זה קשור להפרעת הקשב האם יש טיפול בלתי נסבל תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב
ד``ר אבי שפירא04/04/2010בהחלט יכול להיות קשור להפרעת הקשב חשוב להגיע לפסכיאטר מומחה כדי לבדוק את הנושא בצורה יסודית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אז מהי האבחנה?אלי30/03/2010
האם או סי די קשה מאוד שעוצמת המחשבות האובססיביות שלו היא על גבול הפסיכוזה או לפעמים יש חציית גבולות והן הופכות לפעמים לפסיכוטיות הופך את האו סי די לסכיזופרניה באופן חד משמעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה
ד``ר אבי שפירא31/03/2010קשה לומר חד משמעי
אך בהחלט יש מקרים שהגבולות מטשטשים וקשה לומר אם מדובר באוסי די קשה או סקיזופרניה. אגב לשאלתך השניה סקיזופרניה עם סימנים שליליים ללא סימנים חיוביים נקראת סקיזופרניה סימפלקס. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיה לניקיון והתקפי כעסניצה30/03/2010
שלום! אני בקשר עם ילדה דתית, לה אחות תאומה, ואח.בת להורים גרושים,לקוית שמיעה. כשהיתה ילדה נוצלה מינית , היא והאחים על ידי האב,כנראה שהיא נוצלה יותר . עד היום היא הכיבשה השחורה של המישפחה. האח בישיבה.הילדות רואות את האב עם ליווי אישה, צו בית מישפט. הילדה סובלת מבעיות ריגשיות קשות.האב מאיים על הילדות לא לספר מה בדיוק עשה. הבן שהוא הגדולהיה גם מעורב בניצול המיני . הוא היה נוכח יתכן ועבר גם הוא התעללות מינית על ידי האב. הבן היה ועדין איש סודו של האב. הוא מגיע לביקור פעם בשבועיים ומזכיר לילדות לא לספר מה היה עם האב.הילדה כל הזמן מושתקת ומאוימת לא לגלות דבר. בשנתים האחרונות פיתחה הילדה אובססיה לניקיון. אם נוגעים בה היא רצה לרחוץ ידיים. לאחרונה המצב חמור יותר מלווה ברצון להקיא ותנועות ניקיון לפנים ולגוף, נוספו התפרצויות זעם. יש לציין שהאם לקוית שמיעה וראיה. סמתי לב שאחרי ביקורי האח לשישי שבת הילדה בת 14,(ניראת בת 10) עושה פיפי במיטה ויש לה למחרת התפרצויות זעם קשות. יתכן והאח ממשיך את דרכו של האב,אך הילדה מאוימת ולא מורשה לספר.
האם יתכן שכתוצאה מההתעללות המינית שהילדה עברה יש לילדה אובססית ניקיון והתפרצויות זעם????????מה עושים?? אודה לתשובה מהירה מניצה הדואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט
ד``ר אבי שפירא31/03/2010התעללות מינית יכולה לגרום לסימפטומים מאד מגוונים וקשים בהחלט כפי שאת מתארת. חשוב בהקדם שהילדה תגיע להערכה פסכיאטרית והתאמת טיפול רב מערכתי בילדה ובמשפחתה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניהשני28/03/2010
האם תיתכן סכיזופרניה ללא פסיכוזה או - האם סכיזופרניה יכולה להיות רק עם הסימנים השליליים?
(כוונתי היא שמעולם לא פרצה הפסיכוזה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סכיזופרניה רק עם סימנים שלילים
ד``ר אליהו סמואל07/04/2010בהגדרה לכל סכיוזפרניה מצב פסיכוטי ולא להיפך..
בברה,
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב תרופתירותי28/03/2010
ביתי נוטלת פריזמה 20 מ"ג כבר 3 חודשים.בגלל בעיות של דיכאון וחרדה חברתית.
באיזה תדירות עלינו להגיע לפסכיאטר למעקב?
האם הפריזמה משפרת גם קשב וריכוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
ד``ר אבי שפירא28/03/2010תדירות המעקב נקבעת ע"י הפסכיאטר המטפל. יש כמובן רצוי ויש מצוי
היה רצוי להיפגש בתדירות אחת לחודש חודש וחצי למעקב כדי להעריך את הטיפול , השיפור תופעות הלוואי.
במידה וקשיי הקשב הם משניים לבעיות חרדה בהחלט פריזמה אמורה לשפר קשיים שכאלו. אם מדובר בהפרעה נוירולוגית
ADHD אז יש צורך בתרופה נוספת לשיפור קשיי הקשב. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון28/03/2010
שלום
אני בת 21. התחלתי לקחת ריטלין עקב בעיות קשב וריכוז שיש לי.
זה משפיע עליי רק כשאני לוקחת 2.5 כדורים, ובמקביל גורם לי לכאבי ראש ותחושת אי נוחות, ולעיתים גם קצת לדיכאון.
האם זו תופעה של כל התרופות האלו, או שכדאי לנסות משהו אחר?
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי
ד``ר אבי שפירא28/03/2010בהחלט שרון שווה לבדוק תרופות נוספות כגון אדרל
לעיתים יש פחות תופעות לוואי ופחות דכאון . בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שאלה בקשר לפבוקסיל.לירון26/03/2010
אני בן 19 וחצי ,נטלתי כשנה וחצי פבוקסיל 50 מ"ג הייתה הקלה, והחרדות והדיכאון חזרו לאחרונה הייתי אצל הפסיכיאטרית שלי ואמרה לי ליטול עוד 50 מ"ג בלילה, רציתי לדעת למה היא לא נתנה לי כבר ליטול 100 מ"ג שלם כל יום? והאם אמורה להיות השפעה?, תודה אשמח לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי
ד``ר אבי שפירא28/03/2010שלום רב שי
מתן תרופות זה לא תמיד מתמטיקה
וההשפעה היא תלוייה בהרבה גורמים. גם מתן הטיפול מתייחס להרבה פרמטרים אם לחלק את המנה היומית או לתת במנה אחת. אני מציע שתתיעץ עם הפסכיאטרית שלך לגבי השיקולים השונים לגביך באופן אישי- שיקולים שאני לא מכיר מאחר ואני לא הרופא המטפל שלך . המינון שאתה לוקח הוא לא גדול ובהחלט יכול להיות שאתה בתת מינון. חשוב גם להיות בטיפול פסיכותרפי אשר מלווה את הטיפול התרופתי ולא רק לצפות שהתרופות בלבד ישפרו את מצבך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש כתבה על ריספרדל שגורם לשדייםyrs,26/03/2010
להתפתחות שדיים גבריות
האם זה יכול לקרות גם בגברים בוגרים מעל 18 שסיימו להתפתח?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר אינה מבוצעת כך...
ד``ר אליהו סמואל26/03/2010שלום
הצעתי הכנה לא לההפך לרופאים בתחביב כי הענין יכול להכניס ללחצים מיותרים.
בדיקה חד פעמית שכזאת בצום ושלא בצום אינה נחשבת כערך לקוי.
הטייה לסכרת נבדקת בטכניקה מיוחדת של העמסת סוכר או לאחר צום או שעתיים לארוחה.
מבחינה רפואית אין ממה לחשוש, וחבל על בהלה מיותרת...
שבת שלום
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OCD וירידה במינוןירון24/03/2010
שלום רב,
כיצד זה אפשרי להוריד במינון בOCD? הרי התרופות לא מרפאות, ולכן ירידה במינון אמורה לגרור עימה החמרה. אז כיצד במציאות בכל זאת מורידים מינון בOCD?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל בדעת הרופא האישי
ד``ר אליהו סמואל24/03/2010לירון
עליה במינון והורדה במינון הם כמו העלאת מטוס באויר והנחתו. אילו הפעולות הכי מקצועניות בעולם הטיס.
כמובן להורדה היא אקט רפואי המחייב ליווי יותר זהיר ממעקב שגרתי.
יובהר באופן חוזר כי כל מתן תרופה מחייב טיפול וליווי בשיחות, אחרת היינו ממליצים על רובוטים חוסכי משאבים שיבצעו את הפעולה.
הורדת מינון יכולה להחמיר ויכולה לא להחמיר ולכן המעקב והטיפול האישי כה חיוניים.
מקצוע הפסיכיאטריה אינו רק מקצוע של חלוקת תרופות ומרשמים. איש המקצוע הוא גם מטפל.
אין פסיכיאטר שהוא לא פסיכולוג לכל דבר...
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיב לילד בן 9שירה23/03/2010
בני בן ה9 שהיה ילד שמח ועליז הפך להיות פחדן ועצוב , כל היום עסוק בפחדים, כועס , מסוגר וזה משפיע על כל הפעילות החברתית שלו, בהתייעצות עם פסיכיאטר נאמר לי שכדאי לתת לו רסיטל אבל זה קצת מטריד אותי בגלל גילו הצעיר, שמעתי על רמוטיב האם זה משהו שאפשרי לתת לו? האם זה יכול לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות תרופות תרופות
ד``ר אליהו סמואל23/03/2010לשירה שלום
אני הייתי מעדיף את רסיטל הוא קל , ומוכח ביעילתו. בגיל זה גם רמוטיב לא מוכח .חד משמעית...
אולם תמיד ההכוונה היא של הרופא המטפל....
ושוב, אין טיפול בתרופות ללא טיפול פיסיכוטרפויטי נלווה, רצוי על ידי איש מקצוע מהימן ומקצועי.
התרופה אינה מרפא היא רק מחזקת ומאפשרת לטיפול בשיחות להשפיע.
בהצלחה, וחג שמח
ד"ר סמואל אלהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצוביצחק22/03/2010
שלום אני כל הזמן מרגיש עצוב וכאילו פספסתי משהו מה אני יכול לעשות?!?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבות- מה לעשות
ד``ר אליהו סמואל22/03/2010ליצחק שלום
אני מניח שניסית מספר דרכים לעזור לעצמך. והרי זה דרכו של עולם.
בוודאי פנית לאתר זה כדי לקבל הכוונה.
לצערי לא אוכל לעוזר לך דרך הפורום כי הפרטים דלים ומצומצמים במיוחד.
אין ספק שפנייה לאיש מקצוע תעזור לך לבחון את מצבך ולראות דרכי פיתרון.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילהיצחק22/03/2010
אחי כבן 17 בקושי אוכל כי הוא חושב שהאוכל שלו מלוכלך (חרקים) וזה מאד מלחיץ אותו והוא ירד במשקל הרבה איך הוא יכול לחזור לאכול כרגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות לחרקים באוכל
ד``ר אליהו סמואל22/03/2010ךיצחק
יש אפשרויות שונות.
ראוי לבחון את הנושא אצל איש מקצוע.
יתכן מחשבות שווא ויתכן הפרעה כפייתית.
בכל מקרה יש לבעיה פיתרון.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)