מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טעות באבחוןשני09/03/2010
נער שאובחן בטעות כחולה סכיזופרניה, אבל יש לו או סי די קשה על גבול הפסיכוזה.
האם 300 מ"ג של לפונקס שהוא מקבל עלול לגרום לו נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
ד``ר אבי שפירא14/03/2010בהרבה מקרים של או סי די קשה משלבים טיפול ב SSRI ותרופות אנטי פסיכוטיות כמו לפונקס. בהחלט צריך לבדוק מה היעילות לעומת תופעות הלוואי ואז להחליט אם להמשיך בטיפול. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רספרדל ופריזמהאלונית09/03/2010
בני בן 9 נוטל רספרדל כשנה עם השפעה חיובית ,החל את השנה בצורה מצויינת לפני כחודשיים שלושה התחילו תקריות בבית הספר ובהמלצת הפסיכיאטרית הוספנו תרופות וגם שינויים רבים .הילד התנהג ממש בצורה לא שפוייה בבית ובבית הספר התקפים רבים. החלטתי להפסיק ולהשאר עם הרספרדל שהוכיח את עצמו. עשיתי אבחון מחודש שהראה בודאות על בעייה רגשית כתוצאה מאובדן האב כשהיה בגיל שנה. החלפתי את המטפלים והפסיכיאטר והמליצו לי על פריזמה
בימים הראשונים היה נראה כי יש שיפור משמעותי מאוד במצב הראש והילד נראה ממש שמח ורגוע
אולם לאחר כחודש כמעט שמתי לב שיש נסיגה הדרגתית והילד לא רגוע בכלל ומתחיל להיות כמו שהיה בנסיונות הקודמים.
שאלתי---מה הגורם לכך שבהתחלה היה שיפור גדול ואז נסיגה....כך היה בנסיונות אחרים מלבד הרספרדל
מה לגבי השילוב פריזמה ורספרדל
יכול להיות שטיפול תרופתי אינו מתאים.....ואיך יודעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מורכב
ד``ר אבי שפירא10/03/2010קשה לענות אלונית באופן רציני מבלי לבדוק את כל ההסטוריה וההשפעה התרופתית. בגדול בהחלט ניתן לשלב ריספרדל עם פריזמה. חשוב לזכור שיש שינויים במהלך טיפול ולעיתים מינון מסויים אינו משפיע יותר או יש ירידה במצב מסיבות שונות.חשוב לחזור לפסכיאטר המטפל עם כל השאלות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- או סי די קשהשני08/03/2010
האם הוא יכול לגרום לחוסר תפקוד מוחלט כמו בסכיזופרניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי
שני09/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט
ד``ר אבי שפירא10/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בתפקוד אצל סכיזופרניםשני08/03/2010
מבחינה חברתית/לימודית/תעסוקתית ועוד.
האם זה סממן שלילי של המחלה שלא ניתן לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקיזופרניה
ד``ר אבי שפירא08/03/2010סימנים שליליים לעיתים קשה יותר לטפל בהם אך לא בלתי אפשרי גם בדרכים כמו טיפולים קוגניטיבים התנהגותיים וגם בתרופות כגון לפונקס בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על פלואוקסטיןאופיר08/03/2010
שלום רב!
ברצוני לדעת אם פלואוקסטין יכול לגרום לאנשים בריאים (לא דיכאוניים) להרגשה טובה אפילו עוד יותר? או שבעצם לא יתרחש שינוי במצב רוחם כלל?
אל חשש, אינני מתכנן לקחת פלואוקסטין, אני רק מתעניין בנושא בעקבות לימודים אקדמאיים בתחום.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלואוקסטין
ד``ר אבי שפירא08/03/2010בד"כ פלואוקסטין אינו עוזר לאנשים בריאים ללא סימפטומים של חרדה או דכאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימפרמין לקשב וריכוז?חיה07/03/2010
יש לכם ניסיון עם התרופה אימיפרמין ממשפחת הטריציקלים. אני קצת מבולבלת. הילדה בת 6 וחצי מאובחנת עם ADHD . רטאלין (על כול סוגיו) מגביר עצבנות ולא עוזר. הגעתי לרופא שהמליץ על אימפרמין כקו שני. (אמר שסיכויי הצלחה דומים לסטרטרה והרבה יותר זול). וכאן מתחילה הבעייה שלי.
גלישה באינטרנט מלמדת אותי שהתרופה אכן מקובלת ונמצאה יעילה כקו שני בעיקר בארה"ב.
אבל בארץ משום מה אף אחד לא שמע על זה. כולל רופאת הילדים. אני קצת חוששת כי הבנתי שזו תרופה עם פחות שולי ביטחון?. תוכלו לעזור לי להבין מה קורה כאן?.
הרופא אמר שלקשב וריכוז נותנים מינון נמוך ולא מסוכן?.
איך זה שרופאת הילדים המצויינת והמנוסה שלנו לא מכירה אף ילד שמקבל את הטיפול לקשב וריכוז (מכירה להרטבת לילה) ומצד שני זה מופיע באינטרנט כטיפול מקובל בארה"ב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימיפרמין פרימוניל
ד``ר אבי שפירא08/03/2010שלום רב מי שעוסק בנושא הפרעות הקשב אמור לדעת שתרופות אלו עוזרות להפרעת קשב במיוחד אם יש שילוב של חרדות. ניתן לנסות בילדים שהגיבו בתופעות לוואי לריטלין, קונצרטה או אדרל . ניתן כיום לתת אדרל ובהרבה מקרים התרופה יעילה בילדים שהגיבו לא טוב לריטלין או קונצרטה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה סכיזופרניתאם עצובה06/03/2010
הבת שלי בת 12 הובחנה מגיל צעיר במחלה. היא לוקחת רספרדל וחצי כדור רסיטל
הבת שלי מנודה חברתית והיא מודעת לכך אך לא למחלתה(לא סיפרנו לה) היא לומדת בבה"ס רגיל ושנה הבאה עוברת לחטיבת הבניים (אני לא חושבת שזה רעיון טוב )היא ניפגשת פעם בחודש עם פסיכיאטר ילדים ויש לה ביטוח חיים כמה שאלות:
א. האם יש סיכוי שבתי תצא מיזה פעם ותנהל חיים רגילים?
ב. היום סיפרה לי שהיא מדמיינת חרגול ענקי עומד על ראשה ומתנדנד (מפחיד)האם קשור למחלה?
ג. מה הטיפול המומלץ לביתי ?
ד. האם תם מכירים בבתי ספר בצפון שמתאים לה כמו למשל מייתר בשומרת האם מתאים לה?
אם יש לכם טיפים להתמודדות עם המצב המפחיד והנורא השמח לישמוע מיכולם הגב הבת שלי ילדה חכמה ואינטליגנטית מודעת לאהבת חיות ושמירת הטבע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקיזופרניה
ד``ר אבי שפירא07/03/2010שלום רב לך אמא יקרה
קשה לענות לך מבלי לקבל נתונים נוספים. בכל מקרה אם יש לה עדיין דמיונות לדעתי כדאי מאד ליידע את הפסכיאטר המטפל בכדי שיעריך את מצבה וינסה למצוא איזון יותר אופטימלי למצבה. העובדה שלא יודעת שיש לה מחלה היא בעייתית מאחר וכך היא חיה בתחושה שלא יודעת מה קורה לה, מדוע יש לה מחשבות מוזרות כו'. הלימוד במסגרת חינוכית תלוי במצבה ובמקרה שלכם נראה לי שמסגרת קטנה , תומכת תתאים יותר מאשר מסגרת רגילה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזעי חשמלשני04/03/2010
האם זה עוזר גם לאו סי די?
האם נהוג לעשות זאת לחולי סכיזופרניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזעי חשמל
ד``ר אליהו סמואל04/03/2010ליסמין שלום
באופן קלאסי הטיפול מומלץ בעיקר בקטטוניה ומצבי דיכאון קשים. במצבי כפייתיות הנושא פחות חד משמעי.
יש היום טכניקות יותר יעילות מנזעי חשמל.
ושוב נושאים אילו יש להפנות לפסיכיאטריה של מבוגרים שם הטיפול יותר נפוץ.
בנוער הנושא נדיר במיוחד.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של strettera עם פריזמהיונית03/03/2010
הבת שלי סובלת מהפרעות קשב, חרדה חברתית ודיכאון מטופלת בפריזמה,עם שיפור.
האם שילוב טיפול בסטראטארה עם פריזמה הוא שילוב ידוע ובטוח.
מהם תופעות הלוואי שיכולות להופיע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר well tolerate , נסבל כך רשום במאמר.
ד``ר אליהו סמואל04/03/2010ליונית שלום
בספרות יש מחקר אחד או שניים המתארים שילוב של התרופות שאת מפרטת ושם נרשם כי השילוב נסבל ואין מצבים מסכנים.
ההגיון הרפואי מבקש מעקב צמוד במיוחד בראשית המתן עקב סיכוי להחמרה בתופעות לוואי.
ולא אפרט כדי לא ליצור פאניקה מיותרת.
כל תרופה מחייבת מעקב, אך שילוב זה מחייב זהירות ומאחר ואין לנו ניסיון נרחב שילוב זה.
ראי למשל את הרשום בויקיפדיה אודות הטיפול בסטרטרה. והדבר מסביר אולי את ההמנעות של משרד הבריאות מאישור התרופה בארץ.
ושוב אדגיש אין טיפול במורכבות המתוארת רק בתרופה יש צורך בגישה טיפולית נוספת - חינוכית? פסיכולוגית?
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפנופי ידייםאלי02/03/2010
בני אובחן בגיל 3 כ- p.d.d nos
היום הוא בן 5.5 ועושה נפנופי ידיים רבים וכן קיים קושי בתקשורת חברתית שלו - האם מומלץ על מתן רספרידל?
במידה וכן, באיזה מינון וכן מהן תופעות הלוואי?
במידה ולא, אשמח לדעת מה כן יגרום לו למתן את ניפנופי הידיים?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפנוף ידיים
ד``ר אליהו סמואל02/03/2010שלום
אין תרופה לנפנוף ידים.....
הריספרדל יכול להנתן לצורך ויסות רגשי. ובאם הנפנוף קשור לויסות אז יש להניח שהוא יתמתן.
יש להתחיל במינון נמוך. ולעלות לפי הצורך.
כמובן שכל טיפול מחייב השגחה רפואית.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלישת שיעררונית02/03/2010
ביתי בת ה -10 התחילה למרוט את שערות הריסים שלה ושערות הראש.
אני מודעת לכך שעליה לעבור טיפול
שאלתי היא האם צריך לפנות לפסיכאטר ילדים או פסיכולוג ילדים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי לפנות לנושא מריטת שיער
ד``ר אליהו סמואל02/03/2010לרונית
פסיכולוג עוסק בפסיכולוגיה ופסיכיאטר עוסק בפסיכולוגיה וגם ברפואה.
הפסיכולוגיה הקלינית פותחה על ידי רופאים מזה שישים שנה. מפתחי הגישות הפסיכולוגיות המרכזיים היו פסיכיאטריים.
הנתונים ברורים כדי לכוון אתהתשובה..
זה ממש כמו השאלה כאבי גב, למי לגשת לאורטופד או לפיזיוטרפיסט?
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין SR לעומת קונצרטההגר02/03/2010
מעבר לטווח השעות, האם יש הבדלים בין שתי התרופות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל קונצרטה וריטלין
ד``ר אליהו סמואל02/03/2010הגר
בודאי שיש עוד הבדלים מאחר והקונצרטה משפיעה לתוך הלילה יש גם קשיי שינה, בקונצרטה יותר מריטלין. ישנם עוד הבדלים והם בעיקר מאוד אישיים ואין הם גורפים. יש אנשים המגיבים מצוין לקונצרטה וטוב לריטלן ולהיפך. יש גם גישה של שילוב קונצרטה וריטלין.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באדרונקס ופרוזקס ביחדilanit02/03/2010
שלום רב!
בני בן ה16 מקבל פרוזאק במינון של 20 מג במשך חודש וחצי, הוא טוען שעדיין חש מיואש ובדכאון , הפסיאטרית הציעה לי להוסיף לו אדרונקס( REBOXETINE במינון של 2 מ"ג.
האם השימוש בשילוב בין התרופות בטוח ומקובל?
תוך כמה זמן התרופה תשפיע?
האם יש המלצה אחרת (אולי לשנות תרופה לאחת במקום שני כדורים שונים).
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות
ד``ר אליהו סמואל02/03/2010לאילנית שלום.
אכן שילוב שאינו קלאסי אולם אין הוא מסוכן באופן גורף.
אלי להדגיש שוב. כי חשוב לשלב שיחות טיפול ומסגרת תומכת כתוספת לטיפול הכימי.
אני נמנע מלהמליץ על תרופה אחרת מהעדר הכרותי עם הנער, אולם משפטי הקודם ממצה אמת חיונית שלא ניתן לוותר עליה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ילד בן 10רויטל01/03/2010
שלום , השאלה שלי לגבי בני בן ה-10. ב3 שבועות האחרונים הילד שלי מספר לי או לבעלי כל מיני דברים שעושה או חושב הוא טוען שחייב לספר לי אם לא יספר זה יטריד אותו עד שיספר.
לדוגמא אם הפיל משהוא,או אם חושב על משהוא מספר לי. גם אם אין לזה שום משמעות. יש לציין שלא מספר לי כל דבר ולא מתנהג כך עם חברים או מישהוא אחר מבני המשפחה.כשאני שואלת אותו מה יקרה אם לא תספר הוא מבין שלא יקרה משהוא אך מציין שהוא לא רגוע עד שמספר לי.
פרט לכך מתנהג כרגיל ועושה את כל הפעילות שלו כרגיל.כשהוא לידי הוא כל הזמן מספר ומדווח לי
דברים ,אך כשלא לידי( כמו בביהס) הוא לא מתקשר לדווח לי וזה גם לא ניראה לי שזה מפריע לו.
יש לציין שבאופי שלו הוא ילד דאגן לפעמים אף חרד ,חכם ,חברותי ואחראי ומאוד פתוח אלי ומרגיש
שיכול לשתף אותי בכל דבר אך בתקופה האחרונה זה כבר מוגזם.... אני מסבירה לו שיש דברים שלא חייב לשתף אותי והם יכולים להיות חוויות שלו בלבד. אך הוא לא משתכנע.
מה עלי לעשות ?איך להתנהג איתו? האם זה נורמלי?האם לטפל בזה?האם להתעלם?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן ומדובר בהפרעה אובססיבית כפיתית
ד``ר אליהו סמואל01/03/2010לרויטל שלום
קיימות כל מיני פרשנויות למעשי בנך. כמו : מניע חרדתי? מצב לאחר טראומה? מצב כפייתי?
איני רוצה לפרשם בשלט רחוק, אולם ניכר שהוא חרד, ובמידה מסוימת איבד בחלק מהזמן את בגרותו ועצמאותו.
תפקודו שמור והדבר חשוב ונאה, כלומר מדובר בהפרעה, באם נקרא לתופעה בשם זה, קלה יחסית. אולם ראוי להבין את המניעים לפני שהמצב יחמיר. (כמובן יתכן שהוא גם יעלם לבד ללא התערבות)
ולכן היה רצוי לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער לצורך הערכה והמלצות.
הדרך שאת מגיבה נאותה לטעמי, וחשוב כי תגידי לו כאשר תלכו להערכה, כי רצונכם לדעת איך לעזור לו יותר, ואני בטוח שיסכים לכך.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטההגר28/02/2010
בני, בן 7 עבר לקונצרטה לפני שבוע בערך. מאז, הוא מתקשה להרדם מאוד. כיבוי אורות נשאר ב- 8.30 והוא לא נרדם עד עשר ואף יותר מאוחר. העבר, היה נרדם מהר. האם זה יסתדר? עוד רציתי לשאול כמה שעות נמשכת השפעת הכדור?
תודה, הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה תחת קונצרטה
ד``ר אליהו סמואל28/02/2010להגר שלום
תופעת הלוואי נפוצה מאוד. אין היא חולפת בהכרח.
יש ומוסיפים תרופה נוספת כדי להקל על השינה .
משך השעת התרופה בטווח 8-10 שעות. הענין אינדבידואלי מאוד.
אנא חזרי לרופא המטפל ראוי שידע את אשר את מדווחת פה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)