מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה...??03/01/2010
שלום יש לי שאלה: האם לדבר עם עצמך נחשב למשהו נורמלי?? אני יודעת שהרבה אנשים מדי פעם מדברים עם עצמם אבל האם שיחות ארוכות ואפילו ניהול דו שיח עם עצמי נחשב לנורמלי ועם לא אז למה זה יכול להיות קשור??
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור עם עצמך...
ד``ר אבי שפירא03/01/2010שלום ,רב זה בהחלט משהו שדורש בדיקה . מדוע יש לך צורך לקיים דיונים עם עצמך. האם מתוך בדידות, מצוקה אחרת וכו'. כדאי להיפגש פעם אחת עם פסכיאטר ולברר את הנושא. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לילד עם ODDהגר02/01/2010
אנחנו צריכים לעשות ב.ד. לבן 7 שאובחן כ-ODD. בנוסף- הוא נורא פוחד ורגיש לכל פגיעה גופנית הכי קטנה (פצע, קוץ..). האם יש לכם רעיון איך להכין, מה לאמר ע"מ שיהיו הכי פחות מלחמות בחדר האחות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם
ד``ר אליהו סמואל02/01/2010להגר
לכל ילד חרדות ביחס לבדיקות דם, ואין הדבר קשור לאבחנה אלא לעמדתו וכחותיו הפסיכולוגיים. יש לדעת שבחנה לפי ה-DSM אינה אומרת הרבה ביחס לכוחות הנפש וביטויים.
יש להכין את הילד. ולומר שהכאב יהיה כמו של יתוש.
באם הוא מחזיק חפץ אהוב כמו דובי וכדומה יש להביא אותו עימו.
אפשר לצייר ציור עם האם או האב ובילעדיה על הנושא. לשחק ברופא חולה עם בובה....
אפשר לספר לו על חויית האם או האב או אחיו ביחס לבדיקות דם וכיצד היא התמודדה עם זה.
אפשר להבטיח לו מזרק ללא מחט למשחק לפני הבדיקה ואחריה.
רצוי כי איש צוות יהיה רגוע ובעל סבלנות .
שימוש באמלה- השיכוך כאב.
והחשוב מכל באם ההורה מגיב בחרדה וחשש לתגובות גםהילד יגיב כך. ובאם ההורה מגיב בחרדה אפשר לשתף את הילד כיצד ההורה מתמודד. ולומר לו שהוא אמיץ ולייצור מצב בו הילד ירצה להוכיח את האומץ לסביבתו.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ודבר הערכה
הגר03/01/2010עוד לא נתקלתי באף פורום ברופא שעונה כ"כ מפורט ועם כזאת הענות ונכונות. תודה רבה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרונקס לילד אוטיסט?רונית02/01/2010
מומלץ אם סובל מפירכוסים? (ילד בן 6 וחצי)
יש הבדל בינו לבין טיפות ניאולפטיל מבחינת תופעות לוואי ו או יש עדיפות לאחד מהם?
תודה על כלל מידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרונקס לילד אוטיסט
ד``ר אליהו סמואל02/01/2010לרונית שלום
לא ידוע לי אינדיקציית נגד לילד אוטיסט אם כי יש מיעוט ניסיון בספרות העולמית לאינדיקציה של הפרעת קשב בילד אוטיסט עם תרופה זאת.
יש שוני מנוילפטיל במסלול ההשפעה ותגובות הלוואי.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן שלי סובל מ smd הייתי ?ברורי הדר01/01/2010
רוצה בבקשה לדעת מזה בדיוק כי לא אבנתי ממש מזה ואים זה יעבור לבן שלי הוא בן 6 אובחן לפני בעיות קשב וריכוז והגענו לזה smd תעזרו לי להבין מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה SMD והקשר ל- ADHD
ד``ר אליהו סמואל01/01/2010לברורי הדר שלום
חשוב לדעת שלאנשי מקצוע שני סוגי מסמכי אבחון והערכה.. האחד נכתב בלשון בני אדם והשני בשפת אנשי מקצוע. תחום זה עומעם לאחרונה עקב הנגישותל מקורות מידע אינטרנטיים.
ראוי שמסמך שמוגש להורים גם יוסבר על ידי איש המקצוע, ואני בטוח שכך זה נעשה.
אני מניח שמדובר בהפרעה המזוהה כ- SEVER MOOD DYSREGULATION
ובעברית הפרעת וויסות מצב רוח קשה. ( יש עוד פירוש לראשי התיבות שאת מציגה אולם לדעתי לא התכוונו אליהם, SEASONAL MOOD DISORDER).
מדובר בהגדרה אבחונית חדשה יחסית הדנה במצבי רוח משתנים אשר יכולים לחקות הפרעת קשב וריכוז ולהשתלב עם הפרעת הקשב והריכוז. בעבר היינו מדברים על הפרעה דוקוטבית (מניה דפרסיה) האבחנה באה לזהות מצבים קרובים בגיל הילדות הצעירה . יש לזה קריטריונים והמלצות אחרות מהפרעת קשב וריכוז.
הקישי באינטרנט ערך זה......
יש לזכור כמה דברים:
1. אני מקווה שמאבחן גם הסביר לך בשפת בני אדם למה הוא מתכוון, אחרת יש לחזור ולחקור למה התכוון. הרי יש לך את כל הזכות ואף את החובה לדעת במה המדובר. וכיום לאחר שתקישי בגוגל תקבלי עשרות ויותר אתרים המוקדשים לנושא.
2. פסיכיאטריה הינה מקצוע מתפתח, ויותר מכך זה מקצוע שתקפותו אנושית- מדובר בהחלטות אנשי מקצוע עם פן חברתי ותרבותי של התקופה. כלומר האבחנות הינן מלאכתם של בני אנוש שמפתחים הגדרות שונות. וכל תקופה זוכה לעדנה אחרת.
יש לזכור כי למלאכת האבחנות סוציולוגיה מעניינת - ככל שהאבחנה זוכה להתפשטות באמצעי התקשורת וההמונים כך אנשי המקצוע ימלטו לערי מקלט אזוטרייים ויפתחו אבחנות חדשות שטרם הגיעו לציבור . היום אבחנת קשב וריכוז הפכה להיות מטבע עובר לסוחר
למרות שיש וריאציות רבות על נושא זה. כוונת אנשי המקצוע לעשות סדר ולהקטין את ההמוניות והפיכת הפסיכיאטריה למקצוע שמטפל בווריאציות של הפרעת קשב וריכוז.....תוך אבחון עדין והכרת נגזרות שונות של קבוצה ענקית זאת. הגישה האבחונית מקורה בתפיסות תיאוריתיות חדשות והתבוננות מעמיקה יותר..
3. משמעות האבחון אינה בעצם ההגדרה עצמה- מאחורי האבחון יש גם אמירה טיפולית.
והשאלה העקרונית שלך אמורה להיות כיום :
וכעת לאחר האבחנה הזאת יהיו השאלות : מה הטיפול שאתה מציע? מה עתיד ילדי? ובמה הטיפול הזה שונה מטיפול בהפרעת קשב וריכוז ? והתשובה חייבת להיות אישית וגזורה ממש לילדך ולא פרוטוקול של המלצות הרשום בספר.
הרי אין כוונתך להפוך את ילדך לעוד מספר בסדרה מחקרית סטטיסטית עלומה....האבחון הוא ראשית לכל הוא מנוף לטיפול.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ברורי הדר03/01/2010הרופא נתן לילד לטיום והוא מטופל במרכז חרום כי לא כולתי כבר עליו ומטפל בו ד"ר לאופר מומחה פסיכיאטריה ילדים ונוער ומגיל קטן מטופל אצל ד,ר אירית אורין אני יודעת שהוא בידיים טובות רק שיגדל מקווה מאוד שיעבור אני מאוד דואגת לילד כול מה שעניתה לי נכון תודה אבל אני מאוד מפחדת מהליטיום וצריכה לעשות בדיקת דם לילד רמת ליטיום בדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ADHA וחרדה חברתיתיעל30/12/2009
האם יש קשר בין ADHD וחרדה חברתית איפה אפשר למצא חומר בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז וחרדה חברת
ד``ר אליהו סמואל30/12/2009ליעל שלום
אין קשר ישיר שנחקר באופן בולט, למיטב ידיעותי.
אולם יש לדעת שהפרעת קשב וריכוז זאת פלטפורמה נוירופסיכולוגית נרחבת עם ווריאציות מרובות.
להפרעה גם פן הפוגע בכוחות האישיות ומעלה ביתר שאת חרדות וביניהן חרדות חברתיות במצבים מסוימים.
להבנתי הפירוש הנוירוקוגניטיבי של ההפרעה כמו וגם פירוש פסיכואנליטי יכול לבצע גישור אקדמי הבנתי בין שתי ההפרעות.
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות ניאולפטיל לילדים אוטיסטים??רונית29/12/2009
שסובלים מפירכוסים ואינם מדברים יכולה ו או מתאימה להם לצורך הרגעה
יש תופעות לוואי??
תודה על כל מידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוילפטיל הפרעת שפה אוטיזם ופרכוסים
ד``ר אליהו סמואל29/12/2009לרונית שלום,
התרופה בטוחה. יש לזכור שהתרופה חייבת להינתן תחת השגחה. ובמיוחד נוכח הפרכוסים.
בהחלט ניתן לתת אותה לילדים הסובלים מפרכוסים למרות שסף הפירכוסים יורד. הרגישויות משתנות וגם הסף תלוי במינון. לכן ראוי שהטיפול יהיה בפיקוח זהיר במיוחד בשלב הראשוני להעלאת המינון.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6אמא28/12/2009
שלום רב,
אני אמא לילד מקסים בכיתה א', ADD מאז ומתמיד.
המורה מדווחת על ילד אינטלגנטי מאוד בעל יכולות מילוליות גבוהות במיוחד עם קשיים בהתארגנות ובכתיבה, עם זאת התקדמותו בלימודים משביעה רצון בכל המקצועות.
בחודשיים האחרונים שמנו לב לתופעה שהולכת ומחמירה לאחרונה. הוא מריח כל דבר.כל הזמן, כל דבר שהוא נוגע בו הוא מריח, "אני אוהב להריח כל מיני ריחות"הוא אומר.
יש יותר התפרצויות זעם שמתלקחות מהר ונרגעות מהר,אבל יש בו גם המון שמחה ועינין רב בחברה .
רציתי לשמוע אם יש צורך לפנות לרופא פסיכאטרי לדעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שמריח התפרצויות זעם והפרעת קשב
ד``ר אליהו סמואל28/12/2009לאימא שלום,
שאלתך מטרידה אותי במעט, ומדוע בעצם שלא תפני.....
אני מניח שהחדירות המטילות אימה של קבוצת הסנט ולוגיות ( כדאי שתביני את המיניעית המופרכים והמורים של כת דתית זאת) גוררת היסוס לפנות לאיש מקצוע פסיכיאטרי.
הפסיכיאטר הוא רופא בכל המובנים כמו שכירורג הוא רופא או רופא ילדים, וכאשר נזקקים לרופא פונים אליו ללא היסוס. לפסיכיאטר גם השכלה מעמיקה בפסיכולוגיה. הפסיכולוגיה הקלינית פותחה במשך כשבעים שנה משנת 1900 עד בערך 1970-80 בעיקר על ידי רופאים פסיכיאטרים. כלומר באם בדעתך להבין את התנהגות בנך על ידי שילוב ידע פסיכולוגי ורפואי זאת הכתובת הכי מתאימה.
יש הרואים בפסיכיאטר כתובת רק למתן תרופות, אולם זאת טעות איומה ומחטיאה. אכן מצבים קשים שפסיכולוגים לא יכולים להתמודד איתם מגיעים לפסיכיאטר והם נזקקים גם לתרופות אולם אין להסיק כלל כי כל מיקרה המגיע לפסיכיאטר אכן יקבל מיד תרופות.
אני מניח כי לבנך יכולה להיות שילוב הפרעה התפתחותית ואולי הפרעה כפייתית ואולי אחרת אולם קודם יש לבצע הערכה. לפי ההערכה יומלץ גם הטיפול. בהמלצות יהיו אלטרנטיבות שונות וזכותך גם להחליט מה את מעדיפה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לערבב?
רספוטין29/12/2009מה הקשר לסינטולוגיה ולשאלתה?
הסיינטולוגיה נלחמת בפסיכיאטריה בגלל נגעים שאינך נגוע בהם לכן גם אינך יכול להבין את מניעיה.
אני מבקש לא להחפיש את הסיינטולוגיה אחרת אתה מתשתמש בדיוק באותם דרכים שהם פועלים.
בקשר לתוכן ההודעה אני אספר לך מקרה.
טופלתי במשך שנים ע"י פסיכיאטר שגם איבחן אותי בראשית ההכרות שלי עם המערכת הפסיכיאטרית,
חשבתי שיש בו גם יכולות או כמו שציינת הכשרה של פסיכולוג.
באותם ימים עבדתי במקום עבודה עם בוס מתייהר ומשפיל וחשתי מצוקה וסבל רבים.פניתי לאותו רופא וביקשתי ממנו עצה כיצד עלי לנהוג ומה לעשות בכדי לשקם את בטחוני העצמי הרמוס ע"י אותו בוס,אתה יודע מה הוא ענה לי?
"אין לי כדור לבטחון עצמי" מבלי לתת לי מענה לבעיה.
אם אתה רוצה לדעת מניין באים ההגדרות שפסיכיאטרים טובים לכדורים בלבד,הנה לך התשובה.
רספוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ODD והפרעת קשבהגר28/12/2009
איך אפשר לעשות הבחנה מבדלת? התנהגויות מרדניות קיימות בשתי ההפרעות. איך ניתן לדעת מה נובע ממה? היינו עם הבן באבחון פסיכיאטרי ונקבע שיש לו ODD. אין אצלו אלימות כ"כ כמו מרדנות, סרבנות ומלחמת עולם מול סמכות בבית ובכיתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז והפרעה מרדנית
ד``ר אליהו סמואל28/12/2009לאמא שלום.
שאלתך צודקת והגיונית אלא שהמציאות אחרת.
מסתבר שיש ילדים בעלי הפרעה קלה או מרכיב קשב מסוג אחר שאין להם הפרעה מרדנית
הקשר בין שני ההפרעות לא ברור. יש טענה כי הפרעת התנהגות מסוג קונדקט תמיד מלווה בהפרעת קשב זאת הטענה הבריטית. כאמור כל האבחנות הינם החלטות אנושיות של אנשי מקצוע.
המילה האחרונה על מצבים אילו לא נאמרה. ומידי דור יש חידושים רעיוניים.
יש לדעת שהפרעות אילו הינם הגדרות פרי תוצר של הסכמה של אנשי מקצוע ואין לה תקפות נטולת פקפוק.
יוזכר שוב כי האבחנות אינם בכלל מהות המצב האנושי הלא מסתגל. האבחנות באה כדי לבצע סדר ולהציע גישות טיפול. המהות המרכזית אינה הבדיקה אלא ההערכה הכללית. כלומר בדיקת אספקטים: פסיכולוגים אוניברסליים, אספקטים חינוכיים, משפחתיים וחברתיים. שילובם הוא זה שיוצר את ההערכה.
האבחון הוא רק אחת הנגזרות של ההערכה. בהערכה אנו בדקים למה הילד אלים או מתמרד. וכמובן שתשובה שיש לו הפרעה מרדנית או הפרעת קשב אינה מספקת כדי ליצור תשתית טיפולית.
ולכן הערתך נכונה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת מננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
הגר29/12/2009קודם כל תודה על ההתייחסות המפורטת. האם ביכולתך להפנות אותי לקישורים בהם אני יכולה ללמוד את ההבחנה המבדלת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר אליהו סמואל29/12/2009לגבי אבחנה מבדלת,
הכוונה באבחנה מבדלת לומר שיש אפשרויות אבחוניות שונות ויש דרגות סבירות שונות לאבחנה.
אני התיחסתי להערכה. ראי את מאמרי בשאלות נפוצות לגבי ההבדל בין הערכה לאבחנה..
בהערכה אנו בוחנים את הייחודיות של המקרה הפרטי של הילד ביחס לעצמו. ואילו באבחון אנו מחפשים את המכנה המשותף ואת התאמת הילד לקבוצות הגדרת של דפוסי התנהגות שונים.
אין הערכה ללא אבחנה ולהיפך.
ביחס לאתר אינטרנטי להגדרות דפוסי התנהגות של הDSM-. יש אתרים שונים אולם לטעמי האתר האוביקטיבי ביותר שאני מכיר הוא הויקיפדיה , רוב הערכים הקשורים למקצועי נכתבים שם בבהירות והרחבה שלפעמים עולה על ספר לימוד מקצועי. כמובן שאיני מזדהה עם כל ההדגשים אולם השונות בין אנשי מקצוע שונים הינם סוד גלוי אבל מובן.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגדרת "קונדקט" הפרעת התנהגות
שירה15/12/2010שלום
רציתי לקבל עזרה ולשאול:
מהי הגדרת הפרעת התנהגות "קונדקט"
בכלל
וע"פ הDSM האמריקאי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCONDUCT DISORDER
ד``ר אבי שפירא16/12/2010Conduct disorder is a childhood behavior disorder characterized by aggressive and destructive activities that cause disruptions in the child's natural environments such as home, school, church, or the neighborhood. The overriding feature of conduct disorder is the repetitive and persistent pattern of behaviors that violate societal norms and the rights of other people. It is one of the most prevalent categories of mental health problems of children in the United States, with rates estimated at 9% for males and 2% for females.
. Severity may be described as mild, moderate or severe, depending on the number of problems exhibited and their impact on other people.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתכם המהירה
שירה16/12/2010תודה על תגובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק לוודא
שירה16/12/2010האם זוהי ההגדרה ע"פ DAM?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהODD והפרעת קשב - תגובה
ד``ר אבי שפירא16/12/2010לעיתים האבחנה המבדלת קשה . אם יש הרבה משפחתיות של הפרעת קשב זה תומך באבחנה של ADHD . ברוב המקרים מדובר בהפרעות שהולכות יחד והטיפול בהם הוא דומה תרופות לויסות רגשי , תרופות לשיפור הקשב במידת הצורך טיפול פסיכותרפי התנהגותי והדרכת הורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ODD וריספונדהגר27/12/2009
האם ריספונד היא התרופה להפרעה הנ"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות להפרעה מרדנית
ד``ר אליהו סמואל27/12/2009להגר שלום.
בעידן שלנו אין אנו ממליצים לתת תרופות לפי האבחנה. מה שקובע זה הסימפטום.
דרגת האלימות וויסות הרגשות זה מרכז וליבת ההתיחסות. ובכך הטיפול עשוי להועיל.
יואר ויודגש שטיפול בתרופה ללא גישה נוספת חינוכית או פסיכוטרפויטית בעייתית במובן המקצועי והמוסרי. ( אפשר להתרשם גם מהסרטונים שחבורת הסינטולוגים מציפה אתר זה ורבים הדומים לו )
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לעזרהיפעת עזר כהן25/12/2009
דר.שלום. אני מקבלת את ההצעה שלך לשירן בדבר הדרכת הורים לילדים עם צרכים מיוחדים. בננו סובל מ p.d.d וגם אנו מחפשים הדרכת הורים טובה עבורנו. האם אתה יכול להמליץ לנו, או אולי מישהו מההורים, על מדריך טוב? אנו גרים בכפר סבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכתבי למייל שלי
ד``ר אבי שפירא25/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות נלוות לחוםחיה24/12/2009
האם זה בגדר נורמה שכאשר לילד בן 8 יש חום, זה מלווה בהזיות כמו ראיית דברים שאינם קיימים ופחד מהם, או דיבור לא קשור?
האם יש קשר בין תופעות כאלה להתפרצות עתידית של מחלה נפשית, גם ללא חום?
האם זה חולף?
התופעה חוזרת בכל חורף כשיש מחלה כמו שפעת. בגיל קטן יותר שאלנו רופא משפחה והוא טען שזה חולף, אך כבר כמה עונות שזה ממשיך...
אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום והזיות
ד``ר אבי שפירא24/12/2009בהחלט זה מצב שידוע בספרות. בד"כ הזיות יכולות להופיע בקשר לחום גבוה. בד"כ לא מדובר בהפרעה נפשית אולם כדי להיות שקטים כדאי להגיע לבדיקה לפסכיאטר ילדים. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדוקטוראנה23/12/2009
שלום דוקטור
הייתי רוצה לישאול אותך אולי במיקרה אתה מכיר איזה שהוא פסיכיאטר או פסיכולוג ילדים קליני באזור אשדוד, או באזור המרכז
בתודה מראש
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפני למייל שלי
ד``ר אבי שפירא24/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהדיכאון עמוק22/12/2009
בשנה האחרונה אני מחפשת דרכים להתאבד,
החיים שלי דפוקים רובב המשפחה שלי נגדי ומדחיקים אותי (לפחות כך אני מרגישה) ואני מרגישה עם סף התאבדות .
אני לא מרגישה שיש לי עוד טעם לחיות וכולם יושבים לי על הראש 24/7,אין לי עם לדבר ואני במצוקה קשה,כתוצאה מזה אני מרביזה מבהי"ס וזה רק מחמיר את המצב,אני כבר לא מי שהייתי פעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש אור בקצה המנהרה
ד``ר אבי שפירא24/12/2009אני מרגיש את מצוקתך והייתי מאד רוצה לעזור לך. אני מציע שתפני בהקדם ליועצת ביה"ס היא היחידה שבמצבך תוכל להפנות אותך למטפל המתאים. חשוב שתשוחחי אתה . אל תתייאשי אני בטוח שניתן למצוא את הדרך כדי לעזור לך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה- בן 6אמא21/12/2009
בננו בן ה6 לומד בכיתה א, וללא קשיי הסתגלות כלל. חכם הרבה מעל הממוצע, סקרן ושואל המון שאלות. כל חייו רגיש מאוד, הן לסביבה, והן לסימנים גופניים. סובל מבחילות ומיחושים, ללא ממצאים רפואיים. חלה לפני שבוע ומאז חלה התדרדרות חריפה ברמת החרדה שלו. הוא טוען שהכל מלוכלך מחיידקים. שוטף ידיים לעיתים עד 5 פעמים לפני ארוחה (ולפחות 20 ביום), אינו מוכן לאכול את האוכל אם לא ראה איך הוכן, וגם אח"כ טוען שהכלים מלוכלכים. לדוג': היום זרק את כל הכפיות מהמגרה על הרצפה כי טען שמלוכלכות, אח"כ היה צורך להכין לו את הביצה 4 פעמים עד שתהיה נקייה (זרקנו 3 ביצים...) ארוחת הערב ארכה היום כשעה עם טקסים רבים. הוא מדבר על "התקף פחד", ואנחנו בודקים באיזה רמה החרדה, ומבטיחים שיעבור תכף, ובאמת זה עובר. היו כמה התקפי זעם שכללו גם מעיכה וזריקה של כל האוכל, דיברנו איתו על זה שמותר לפחד, אבל שאנחנו לא מוכנים להתנהגות הזאת. אני חייבת לציין שבננו מעולם לא סבל מקשיים התנהגותיים, בנוסף, שבביה"ס ההתקפים קצרים יותר ומלווים רק בבכי קצר, שבסופו מצליח להתגבר. מבחינה חברתית- דבר לא השתנה, והוא אהוב כפי שהיה.
שאלתנו:1. מה דעתך כאיש מקצוע (לנו נראה שיש סימנים של ocd)
2. נשמח לקבל כוון ראשוני אל מי לפנות. חשוב לנו שניכנס להתערבות טיפולית מהר ככל שניתן. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד להפרעה כפייתית OCD
ד``ר אבי שפירא22/12/2009בהחלט סביר שמדובר בהפרעה שאת חשדת בה.
אל תכעסו על הילד הוא לא עושה זאת בכוונה והוא לא שולט על המחשבות והחרדות. תפנו בדחיפות לפסכיאטר ילדים שיאבחן באופן יסודי ויקבע האם מדובר בהפרעה OCD ואז הטיפול הוא משולב תרופתי וטיפול פסיכולוגי התנהגותי (CBT (
בהצלחה ד"ר אבי שפירא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי רגשיאמא20/12/2009
שלום!יש לי ילד בן 8 עם קושי רגשי המתבטא בעיקר בקשיי ויסות.זה מתבטא בעיקר בעצבנות יתר גם בבית וגם בכיתה אינו מוכן לקבל ביקורת ושמעירים לו.יש לו בעיות משמעת ולא מוכן לקבל את המילה לא.התחלנו טיפול רגשי עם הדרכת הורים והומלץ לנו(בהדרכת הורים)לפנות לפסיכיאטר על מנת להתחיל לתת לילד כדורי הרגעה.האמת שנורא נבהלתי....מה דעתך?יש לציין שבני נמצא בכיתה קטנה בבית ספר רגיל ונטל מזה חודשיים ריטלין שלא ממש עוזר לו מכיוון שמדובר יותר בבעיית התנהגות ולא קשב וריכוז.אודה לדעתך המקצועית.תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון פסכיאטרי מקיף
ד``ר אבי שפירא22/12/2009שלום רב
פסכיאטר הוא רופא שעוסק בחיבור בין הנוירולוגיה לפסיכולוגיה , בין הגוף והנפש והוא האדם המתאים לתת לכם תמונה רחבה גם בחלק הרגשי וגם בחלק האורגני ולהמליץ בהתאם. צריך לבדוק הרבה דברים ולשלול בעיות רבות שיכולות לגרום לתופעות שתיארת. צריך לבדוק מדוע הילד לא רגוע ולא תמיד הפתרון הוא תרופתי. בברכה ד"ר אבי שפירא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)