מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינון של OCD לבני נוערירון22/03/2010
שלום רב,
האם בני נוער שסובלים מOCD אמורים לקבל מינון זהה למינון של מבוגרים בתרופות מסוג SSRI או שהמינונים של בני נוער שונים? למשל בציפרמיל.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון בני נוער
ד``ר אליהו סמואל22/03/2010לירון
המינון נקבע בבני נוער מעל גיל 16 כמינון מבוגרים לפי משקל וסוג ההפרעה.
רפואה שלמה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובגיל 13-16?
ירון24/03/2010בגיל 13-16 המינון הוא חצי מהמינון של המבוגרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל לפי משקל
ד``ר אליהו סמואל24/03/2010רגיל להצהיר שמשקל מבוגר ממוצע הוא 60 ק"ג.
תלוי כמובן בגובה.
חג שמח ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של ריספונדהגר21/03/2010
מהן תופעות הלוואי של ריספונד, ספציפית לילד בן 7 שלוקח 1.5 מ"ג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי- ריספרדל לילד בן 7
ד``ר אליהו סמואל22/03/2010להגר שלום
אין דבר כזה תופעות ספציפיות לילד בן שבע., אולי פרט לאפשרות להרטבת לילה שהיא תופעת לוואי נדירה יחסית.
המינון בינוני.
התופעות לילד בן 7 אינן שונות באופן מהותי מאדם בן 21. הכל ענין אישי, הן תלויות בקצב ההעלאה.
ביחס להשפעת התרופה על מוחו המתפתח של ילד בן 7 אין מספיק מחקרים ולכן בעלון יש הסתייגות ביחס לגיל המתן, אין כיום מחקרים ברורים עם תופעות לוואי ספציפיות לכך. בניסיון המעשי אנו נוהגים לתת בגיל זה אולם רק כברירת מחדל כאשר טיפולים אחרים כשלו. או כאשר מדובר במחלה קשה במיוחד כמו מצב פסיכוטי.
אני יכול למנות לפנייך רשימה שלמה וארוכה של תופעות לוואי ,אולם תמיד היא תהיה חלקית.
לצורך זה בעלון המצורף רשומות התופעות השכיחות, רשימה אשר עברה ביקורת קפדנית בידי הרשויות.
באם הענין מענין אותך ברמה המדעית הרי את יכולה להכנס למשל לויקפדיה באנגלית ולמצוא שם פירוט מרשים לגבי מבנה התרופה, השפעתה, מינונים, תופעות ללוואי, וחילוקי דעות....
המקובל כי הרופא המטפל יציין לך את התופעות השכיחות- זה חלק מפרקטיקת הטיפול ומתן התרופה. המעקב קריטי, כמו גם הניסיון להורדת המינון בזמן סביר.
ושוב כפי שאני מדגיש תמיד- תרופה אינה ניתנת לבדה למטרות ריפוי.(פרט למספר מצבים נדיר) התרופה אמורה לתמוך בגישות טיפול אחרות. העדר טיפול נלווה גורר לטיפול תרופתי מתמשך ואשר תוצאותיו עלולות לשאת בתופעות שאינן מוכרות.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים , שמיעת קולות וזרם בראשדינה21/03/2010
שלום.
בני בן 6 וחצי. בסך הכל ילד מאוד חברותי ושמח . קצת קופצני ותזזיתי.
בשנה האחרונה החלו אצלו פחדים להשאר לבד בחדר , רוצה שתמיד יהיו איתו.התלונן בחודשים
האחרונים על כך שילד בכיתה ו' עוקב אחריו בבית הספר. פנינו למנהלת בית הספר והעניין נפתר.
אך עדיין יש לו פחדים למינהם, מרבה גם לשאול בזמן האחרון על המוות ועל לאן הולך הגוף ןלאן הנשמה . מתעסק בנושא זה המון ושואל שאלות.
בימים האחרונים פתאום החל להתלונן על זרמים בראש. כאילו יש לו קופסא בראש של מחשבות
שלא בשליטתו והם רצות לו בראש מהר מהר כמו זרם והוא גם שומע קולות . הוא אמר שלא יכול לסבול את זה ושנביא לו תרופה ושנלך לרופא. ניסינו להרגיע אותו אך כל הזמן הוא הוסיף עוד פעם יש לי את ההרגשה הזאת של המחשבות שמתרוצצות לי בראש ואני לא רוצה זאת.
על מה הדבר יכול להעיד? על בעיה נפשית או אולי על בעיה נוירולוגית? יש לנו במשפחה מחלות נוירולוגיות כמו טרשת נפוצה , מגרנה וחשבתי שאולי יש קשר לזה.
מה עליי לעשות לואיזה רופא לפנות באם הוא ממשיך להתלונן?
בברכה
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני סובל מהכל!!!
חגי26/07/2014טוב כמעט הכל ,אבל שמעתי קולות!!! וזו לא סכיזופרניה ( ממנה נפתרה אמי ב1.12012)
הקולות ששמעתי קשורות ללחץ ( כמו כל מחלה נפשית!) וכן זה תמיד גנטי כי כולם סובלים ממשהו! כמעט כולם!
במקרה שלי מדובר בOCD פרנויות וחרדות אני כבר לא נבדק... מבין מה עובר עלי טוב יותר מכל פרופסור שבדק אותי....ולא מפחד מכלום!!!! אני עוןזר לכווולם ואעזור לך כבר במכתב!!! ומהרגע שהבנתי והגעתי למודעות למדתי להשתלט על הכל וזה נדיר!
הילד לדעתי איבד אדם שמכיר כנראה אדם קרוב..... ולכן הופיעו שאלות על מוות ומחשבות וברורורררר שזה מלחיץ וברור שהוא דרוך! וברוררררר שהוא מפחד למות!! :)
ועוד יותר מכך אין לו סכיזופרניה !!! כי הקולות לא שולטים בו ומנחים אותו לעשות דברים ( מה שקורה תמיד בסכיזופרניה) הילד חייב להגיע להבנה ותהיי בטוחה שהילד גאון!!! שימי לבבב הוא חכם ואלגנטי יותר מבני גילו בוודאי!
הילד חייב לקבל תשובות ( לא חייב תרופות ויש שיכולות לעזור) ברגע שיפסיק לחשוש למות כל כך או מהמוות יפסיקו הקולות בהצלחה :) יש לי אי קיו שאין להרבה בארץ ואני בטוח שגם לבנך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים , שמיעת קולות וזרם בראש - תגובה
ד``ר אליהו סמואל27/07/2014לדינה שלום
קרוב לוודאי שמדובר בסוג של חרדה. יש להעמיק באבחון.
בנך סובל ומדובר בסבל רב- רצוי לעזור לו.
יש לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער . איני מוצא קשר למחלות הנוירולוגיות של המשפחה למצב שאת מתארת.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה ביטויי חרדה. צריך הערכה ומעקב
ד``ר אליהו סמואל21/03/2010לדינה שלום
מדובר בתגובות חרדה ויש לבחון את עומקם, תחילתן ובמיוחד הרקע. ניסיונותיך להרגיע חשובות ורצוי שתתמידי בהם.
לפי התיאור שאת מציגה נראה שהילד צריך לעבור הערכה אצל פסיכיאטר ילדים ונוער הבקיא בגיל זה.
יתכן שהוא/היא ישלחו אותך להערכה נוספת של נוירולוג. מאחר ואין ממצאים נירולוגים קונקרטיים נראה כי הרופא הראשוני הוא הפסיכיאטר.
יש לדעת שלא תמיד יודעים את הסיבה, לעומת הטיפול שהוא יותר ברור. המעקב והליווי של הילד ומשפחתו חשובים גם להארת נסיבות או רקע המצוקה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינה מלידהליאת20/03/2010
בני בן שבע וחצי.מיום היוולדו אינו ישן רצוף.התייעצתי עם מיטב הרופאים.פסיכיאטרים.פסיכולוגים ועוד.מקבל קונצרטה 18 מג.אובחן כ ADHD. בנוסף אובחן שיש לו הפרעת התנגדות.לעיתים מקבל נאולפטיל בטיפות.הלילה הגיב בחוסר שקט.קם כל כשעה מהמיטה.התהלך בבית ונפל.נכסנס עם שתי רגליו לאסלת השירותים!עכשיו תשע בבוקר ישן.נרדם בסביבות 2 לפנות בוקר.את הטיפות נתתי לו ב23.אני מיואשת כי מצב זה נמשך כבר כמה שנים.עם החמרה.כולם אומריים שזה התנהגותי.ריגשי. אציין שבגיל שנה וחצי אביו עזב את הבית.אני ממש מודאגת ועל סף יאוש.זקוקה למישהו לדבר ולהתייעץ באופן מיידי.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הפרעת שינה מלידה -לא להתיאש
ד``ר אליהו סמואל21/03/2010
לליאת שלום.
את מתארת מצבים הסותרים זה את זה. קונצרטה עלול ואף שכיח כי יגרום להפרעות שינה ובמיוחד לילד הרגיש לכך. יש רגישות אולם לא הפרעת שינה מלידה....
מהתיאור משתמע שקרוב לוודאי הבעיה היא סביבתית- בין אישית. כלומר פסיכולוגית –רגשית.ובעיה פסיכולוגית משמעותה שלא מדובר בהפרעה מלידה.
וכאן אולי הטעות. את מציינת כי התייעצת עם כמה אנשי מקצוע.
הצרה שיש תפיסות עולם שונות בין אנשי המקצוע. אולם יתכן והתוצאות תהיינה דומות. יש דרכים מקבילות המגיעות לאותו מקום.....
כדי לטפל במכלול שאת מתארת יש צורך בטיפול ממושך ועקבי. זה חיוני ביותר מאחר והשינוי אינו מושג במיידיות.
מדובר בקשר המשכי ורצוף ולתקופה ארוכה עם איש מקצוע שאת סומכת עליו. וכמובן הוא או היא אמורים להיות זמינים וקשובים לך. לצערי אין לנו פתרון חפוז וזריז.
יש לדעת שיש ילדים שחינוכם קשה ואיטי אולם תחת סבלנות הורית עתידם מבטיח. לעולם אין להתייאש ובוודאי לא במצבים שכאלה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפונקסשני16/03/2010
האם התרופה ממכרת?
האם לאורך זמן היא עלולה לגרום לתנועות לא רצוניות בגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפונקס
ד``ר אבי שפירא17/03/2010התרופה לא ממכרת ובד"כ לא גורמת לתנועות לא רצוניות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתבגר אספרגרלילי16/03/2010
לדר' סמואל שלום,
אני אם לנער, כיום בן 17.5, אובחן כלוקה בתסמונת "אספרגר" .
לנער יש הפרעות נפשיות, בילדות היו תופעות או סי די, בגיל 14 אובחן בשלוותה עקב מצב נפשי קשה, חוסר תפקוד, ופסיכוזה. קיבל ריספרדל במינוון של 4 מ"ג.
היום מטופל במרפאה לילדים ונוער בנתניה השייכת למשרד הבריאות, ומשויכת לבית חולים לב השרון.
היום מטופל במינון של 1.5 מ"ג ריספרדל ו-1 מ"ג אסיבל .
עלי לציין שהוא אינו מאוזן כלל. לא מתפקד, קשה לו להתמודד בבית הספר, לומד בבית ספר רגיל,
וחלה החמרה במצבו הנפשי מצב הרוח שלו לא יציב. הוא נוטר לנו ההורים טינה, ואמירות לא הגיוניות שהוא לא סובל אותנו, שונא אותנו, הוא מאוד מרגיש כלפי ניכור, וטוען שאינו רוצה קשר איתי.
אני מבינה שכל שה נובע ממצבו הנפשי הקשה.
שאלתי היא האם לדעתך, יש צורך בשינוי תרפתי.
האם לדעתך צריך להעלות את מינון הריספרדל ולהוריד את האסיול. או לשנות לתרופה אחרת אנטי פסיכוטית שיש לה גם אפקט של יצוב מצב רוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תרופתי
ד``ר אבי שפירא17/03/2010שינוי תרופתי מחייב בדיקה פסכיאטרית מחודשת. לפי התיאור שלך נראה שבאמת האיזון הנפשי אינו מספיק טוב ומחייב בדיקה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדלשני15/03/2010
בין סכיזו-אובססיב לבין או סי די על גבול או עם פסיכוזה מבחינת המינון התרופתי של 2 סוגי התרופות (אנטי חרדתיות+אנטי פסיכוטיות)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל
ד``ר אבי שפירא17/03/2010קשה מאד לעשות הבדל באופן כל כך מדוייק
אבל בסופו של דבר התרופות ניתנות לסימפטומים והם לא מרפאות כך שבד"כ נותנים גם תרופות אנטי פסיכוטיות וגם תרופות אנטי או סי די להפרעות שהזכרת. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיעת קולותרווית15/03/2010
בתי בת 10.5, מפותחת מאוד פיזית ונפשית, ילדה מאוד נבונה ורגישה, תלמידה טובה, בעלת כישורים חברתיים גבוהים. לאחרונה מתלוננת ששומעת בתוך הראש שלה קול שמדבר אליה (טוענת שזה נראה לה הקול שלי) וזה מאוד מפחיד אותה. מלבד זה אין סימנים מדאיגים אחרים. אני סבורה שדבר זה בלבד לא מעיד על בעיה אך בכל זאת מוטרדת. הייתי שמחה לשמוע את חוות דעתכם.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר אבי שפירא17/03/2010לעיתים שמיעת קולות יכול להיגרם ממצב חרדה. אני ממליץ לכם להגיע להערכה אצל פסכיאטר ילדים בכדי לשלול בעיות אחרות , לבצע את האבחנה המבדלת ולקבוע מה הסיבה לתופעה שאתם מתארים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןשיפרה15/03/2010
בני בן ה-16 סובל מדיכאון שגורם לו לחוסר תפקוד, הוא לא מוכן ללכת לבית ספר ולא לראות את החברים שלו, הוא לא עושה כלום עם עצמו. קבעתי לשבוע הבא פגישה עם פסיכיאטר אבל רציתי מעט להתכונן לפני כן: האם ישנן תרופות מיוחדות לטיפול בדיכאון אצל ילדים או שאלו אותן תרופות כמו למבוגרים רק במינון נמוך יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון במתבגרים
ד``ר אבי שפירא17/03/2010ההתייחסות לדכאון במתבגרים מבחינה תרופתית דומה למבוגר. לגבי התרופות בהחלט יש תרופות שפחות נותנים לילדים . אני מציע שתבדקו את הכל עם הפסכיאטר המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ להורים מאוד מודאגים...מרי14/03/2010
שלום רב,
יש לי בן 8 שלומד בכיתה ב' (רגילה). יש לו הבחנה קלה של קשב וריכוז (ללא תרופות - ביקר יש לו אימפולסיביות וחולמניות...)
בזמן אחרון הוא מתלונן שיש לו כל מיני מחשבות רעות לגבי אנשים שהוא אוהב. הוא טוען ש"מוח חושב אותם..."
הוא מדגיש שמחשבות הם רק לגבי אנשים קרובים ולא אנשים זרים.
בנוסף הוא מאוד רגיש במיוחד לכל משה קשור לגוף שלו. למשאל הוא שאל אותנו - " האם תוך כדי משחק נגעו לו בדבר אישי , האם זה רע?? " אני מסבירה לו שזה לא נורא. אבל יש יותר מדי שאלות לגבי כך.. האם זה נורמלי???
למי עדיף לפנות לייעוץ?
האם יש רופאים דרך קופת חולים??
או לפנות לשירות הפסיכולוגי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון
ד``ר אבי שפירא14/03/2010שלום רב
חשוב לפנות להערכה של המצב הרגשי והפרעת הקשב . ניתן לפנות לרופאי אנשי מקצוע אשר מוכרים באמצעות הביטוחים המשלימים. אני עצמי עובד עם כל הקופות פרט לקופת חולים מכבי אך לכל רופא יש הסדרים שונים עם קופות שונות ולכן תצטרכו להתקשר ולבדוק כל רופא שתבחרו. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על סרוטונין ב-SSRI וב-MDMAאופיר14/03/2010
שלום!
יש לי שאלה שנוצרה כתוצאה מסקרנות אקדמאית:
לפי מיטב הבנתי הסרוטונין במוח מצליח לעבור את מחסום הדם-מוח באמצעות נשא ביולוגי ייחודי, וזו הסיבה לכך שלא ניתן להשתמש בסרוטונין עצמו כתרופה נוגדת דיכאון, משום שלא יוכל לעבור את מחסום הדם-מוח, ולכן תרופות ממשפחת ה-SSRI פועלות על עיקוב הסרוטונין בסינפסה.
עכשיו, לגבי MDMA (אקסטזי), השפעתו העיקרית היא גרימת עלייה חדה ברמות המוליך העצבי סרוטונין.
השאלה שלי היא, מה ההבדל בין שתי הדרכים? האם בMDMA הסטורונין מגיע ישירות מהסם? ואם כן איך זה קורה שהרי יש פה סתירה!?
אשמח לתשובה בנושא.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוח המורכב
ד``ר אבי שפירא14/03/2010הרבה פעמים ההגיון הכימי לא תמיד עובד. מאחר שהמוח שלנו הוא איבר מורכב וההסבר הסכימטי שלך טוב לספר אך במציאות זה לא עובד כך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9 סובל מ"נתקים"אם דואגת13/03/2010
שאלה לד"ר סמואל,
שלום רב,
בני בן 9 סובל לאחרונה מנתקים, כלומר פתאום הוא ניראה מנותק מהמציאות, לפני ארוע נתק כזה הוא משמיע מן כחכוח בגרון ואז הוא ניראה מהופנט. הוא סבל מחבלה במצח ימין כתוצאה מנפילה.
כמו כן הוא השמיע קולות כשל חיה והיו לו הזיות על חיות.
אנו חסרי אונים, הרופאה רשמה לו כרגע ריספונד, חצי כדור.
האם שמעת על מקרה של ילד שחושב שהוא מן חיה ולא בן אדם? האפ זו פסיכוזה או סוג של אפילפסיה?
אודה לתשובה מהירה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה מבדלת
ד``ר אבי שפירא14/03/2010חשוב לבצע אבחנה מבדלת כולל EEG בחסך שינה כדי לשלול אפילפסיה. זה גם יכול להיות מצב פסיכוטי או חרדה קשה. הריספרדל לעיתים מוריד את הסף האפילפטי ויכול לגרום להתקף אפילפטי אמנם לא במינון של חצי מ"ג אך חשוב להיות במעקב פסכיאטרי רצוף וקבוע
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןהגר12/03/2010
בני, בן 7, לוקח ריטלין 10 מ"ג מזה חודש. כל ערב, במשך כל הערב הוא נושף מהאף כאילו מנוזל, לי זה נראה כמו טיק. האם זה צפוי לעבור? מה זה בכלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לטיק
ד``ר אבי שפירא14/03/2010חשוב לבדוק את הילד ואז להחליט במה מדובר. האם יש החמרה בחרדות? בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלטוניןאופיר12/03/2010
קראתי שיש לקחת מלטונין אך ורק בלילה.
הבעיה היא שאני באופן קבע הולך לישון משעות הבוקר עד שעות אחר הצהרים.
האם זה בסדר לקחת מלטונין בבוקר? ואם לא מה יכול לקרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלטונין
ד``ר אבי שפירא14/03/2010מלטונין נוטלים לפני השינה. אין טעם לקחת בלילה אם אתה ער בלילה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- או סי די על גבול הפסיכוזהשני11/03/2010
אם רמת החרדה היא בעוצמה פסיכוטית (לפעמים), מדוע זה נחשב לסכיזופרניה? הרי
יש הבדל אם אומרים שלפציאנט יש סכיזופרניה (סכיזואובססיב) או או סי די.
הסכיזופרניה קובעת שהמטופל פגוע נפש, הקוגניציה שלו עלולה להיפגע, הוא נתמך על ידי הביטוח הלאומי, זו מחלה כרונית, הצבא לא מגייס אותו וכו. אבל אם זו הפרעת חרדה קשה, הפסיכוטיות נובעת מהחרדה החזקה ולא מפסיכוזה נטו.
ההבדל במינוחים הסמנטיים מאוד משמעותי לגבי הסטיגמה או התווית שמדביקים על המטופל.
מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי
שני15/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקיזופרניה
ד``ר אבי שפירא17/03/2010יש קריטריונים לאיבחון ואם האדם עונה לקריטריונים ניתן לאבחן למרות שמדובר בחרדה קיצונית ברמה פסיכוטית. הדבר החשוב הוא התפקוד של האדם ולא האבחנה
יש אנשים עם סקיזופרניה שמתפקדים הרבה יותר טוב מאנשים עם או סי די ולהפך. לכן חשוב ביותר לשפר תמיד את התפקוד במשפחה , בקהילה בעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)