פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגבי ציפרלקס ולוסטרל...
    אופיר
    27/02/2010

שלום
    ברצוני לדעת מה ההבדל בין ציפרלקס ולוסטרל והאם הן מתאימות לדיכאון ממושך (דיסתימיה) וקל יחסית? ואם כן, מי מומלצת יותר לדיסתימיה?
    ובנוסף ברצוני לדעת, האם הן מומלצות לטיפול בשפיכה מוקדמת (אני בן 25)?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לגבי ציפרלקס ולוסטרל...

הוספת תגובה

• לא ממליץ תרופות לדיכאון קל

ד``ר אליהו סמואל
    28/02/2010

לרמי שלום

בן, 25 , אתה בחור צעיר.
    הגילוי שהחיים קשים , עצוב. הקלה על עומסי חיים ואפילו ממושכים אינם דרך תרופות. צריך להתבגר וללמוד להתמודד עם חיים אילו.

יודגש עם קוו קריאה שגם המחקרים הממומנים על ידי חברות התרופות וגם האישור של גורמי הפיקוח כמו FDA הוא בעיקר על מצבי דיכאון קליניים ולא מצבי דיסטימיה.
    כמובן שגם אנשים עם דיסטימיה יכולים להנות חלקית עם הטיפול אולם יש אכזבה לא מעטה מתופעות לוואי אפשריות.
    ולכן לא הייתי ממליץ לדיסטימיה אף תרופה. רק תוך כדי טיפול רציני בשיחות ניתן לבחון את הנחיצות בהאצה על ידי תרופות..
    בעיקרון אני מעדיף ציפרלקס. אולם יש היום בשוק גם תרופה צמחית עם הוכחה מוצקה לתגובה מצוינת בדיסטימיה.

לגבי שפיכה מוקדמת. אילו נושאים שפסיכיאטר ילדים לא מתעסק בהם. גם כאן יש טיפולים שאינם כימיים. טיפול כימי אינו מרפא- הוא רק מקל באופן זמני. ממש כמו שהויאגרה לא מרפא בעיות אונות.

חג פורים שמח
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי התרופה הצמחית שציינת...

אופיר
    28/02/2010

תודה רבה על התשובה!
    ציינת כי יש בשוק תרופה צמחית עם הוכחה מוצקה לתגובה מצוינת בדיסטימיה.
    אשמח לדעת את שם התרופה, האם ניתן לקבל אותה ללא מרשם רופא, איך היא פועלת ומהן תופעות הלוואי שלה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר אליהו סמואל
    28/02/2010

לא מדובר בתרופה אלטרנטיבית, מדובר בתרופה שעברה מיון ובחינה קפדנית לפי כל נהלי אישןר תרופות קונבנציונליות.
    התרופה ניתנת תחת מינון קפדני ומדויק. הוא נזקקת למרשם רופא.

שמה רמוטיב. שוחח על כך עם הרופא שלך.

בהצלחה,
    ד"ר סמאל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בפיברומיאלגיה
    נלה
    26/02/2010

ד" ר שלום.
    בתי , בת 15 סובלת מפיברומיאלגיה ומטופלת ב"אלטרולט" 10 מ"ג.
    הבעיה העיקרית זה חוסר שינה עמוקה. "אלטרולט" לא כל כך עוזר ואפילו מקשה לקום בבוקר.
    ראומוטולוג המליץ לעבור ל"ליריקה" , אבל אנחנו חוששים לעשות את זה .
    אני אישית לוקחת תרופה בשם WELLBUTRIN 150 MG , וזה מאוד עוזר לי לישון טוב ועמוק ,ולקום בבוקר עם תחושת רעננות.
    שאלה אם אפשר לנסות לתת לילדה את התרופה הזאת , ואם כן באיזה מינון ומתי בוקר /ערב?
    "אלטרולת "היא לוקחה בערב שעתיים לפני השינה.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בפיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• פסיכיאטרים לא מאמינים בפיברומיאלגיה

ד``ר אליהו סמואל
    28/02/2010

לנלה שלום

יש לדעת שאבחנה זאת קונטרוברסיאלית מאוד. (נטולה בספק)
    כל התסמינים של הפיברומיאלגיה מצויים גם בדיכאון, הטיפול הוא בתרופות כמו בדיכאון אז למה לקרוא לזה פיברומיאלגיה?

כמו משל הפיל והעיוורים. חמישה עיוורים היו צריכים להגדיר פיל, האחד אמר שפיל זה חבל ארוך - חדק. האחר תיאר זנב עם חוטים בסופו. שלישי תיאר מניפות גדולות בצורת אוזן. וכך הלאה. כמובן שכל אחד מישש איבר אחר של הפיל ולא הייתה ראיה רחבה של הפיל.

עצתי כי תפני לפסיכיאטר ילדים ונוער, לצורך הערכה נרחבת.אין ספק שטיפול בשיחות חיוני כדי להגיע למודעות תוכן המוקרן כמיחושי גוף. אמנם לגוף שפה משלו. כיום אנו יכולים לקרוא לזה דיכאון של הגוף אבל כאדם בעל תודעה יש לפתח גם ערוץ זה, מאחר וזאת הדרך לתעל את המיחושים לתובנות וריפוי.

המינון התרופתי של האלטרולט מיניאטורי או ליתר דיוק הומאופטי. טיפול במסלול פסיכיאטרי קונבנציונלי היה יעיל יותר להבנתי.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספרדל ורטלין
    אבני מיכל
    26/02/2010

בני בן 7 וחצי בגן חינוך מיוחד סובל מ- ADHD שמלוווה בבעיות התנהגות קשות.
    במהלך כשנה לוקח ריספרדל כל יום עד לפני שבוע.

ובנוסף, במהלך שבועיים האחרונים אני מוסיפה לו רטלין LA 20 מ"ג.

מידי יום כאשר פגה התרופה הבן שלי מתחיל ברצף של הצקות בלתי נסבלות ואלימות קשה עד שהוא יכול להרוג בן אדם שנמצא לידו עם התפרצויות הזעם שלו אין לא שליטה והוא מאוד חזק.

אני לא יודעת מה לעשות - בנתיים הפסקתי לו את הטיפול גם ברטלין וגם בריספרדל.

הומלץ דרך הגן לקחת אותו למיון פסיכיאטרי לאשפוז בנס ציונה.

מה ההשלכות שיכולות להיות בדרך.

מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    ריספרדל ורטלין

הוספת תגובה

• ריספרדל ורטלין

משה
    16/03/2015

בחור בגיל 18+ לוקח 2 מ"ג ריספרדל בלילה וביום 10 מ"ג רטלין.
    האים זה שילוב בעייתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספרדל ורטלין - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    16/03/2015

לאבני מיכל שלום

אשפוז במחלקה סגורה זה צעד קיצוני מאוד.
    לא ברור לי מה דעת הפסיכיאטר המטפל בכם. יש אפשרות גם לחוות דעת שניה.

יש לדעת שבגיל זה אין טיפול בגיל זה הצעיר כטיפול בתרופות הוא מחייב גם שילוב גישות נוספות. כולל גם מסגרת חינוכית מותאמת.
    אשפוז פסיכיאטרי בגיל זה הוא צעד קיצוני במיוחד.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספרדל ורטלין - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    16/03/2015

לאבני מיכל שלום

יש לדעת שבגיל זה אין טיפול בגיל זה הצעיר כטיפול בתרופות הוא מחייב גם שילוב גישות נוספות. כולל גם מסגרת חינוכית מותאמת.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספרדל ורטלין - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    16/03/2015

לאבני מיכל שלום

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספרדל ורטלין - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    16/03/2015

לאבני מיכל שלום

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפניה לחדר מיון פסיכיאטרי. אין פחד

ד``ר אליהו סמואל
    28/02/2010

לגב אבני מיכל שלום.

תודה על שאלתך. ואינך הראשונה לשלוף את הקרנים המאימות של הפסיכיאטרים....

לצערי אנשים פונים למנתחי מוח , לגנטיקאים , לנוירולוגים ורופאים אחרים ביתר קלות למרות שהבשורות שיוצאות משם הן הרבה יותר מטרידות וקשות, גם ביחס לעתיד השירות הצבאי או כל עיסוק אחר,הפנייה ברורה כי איך אפשר בלי? יש לדעת שגם טיפול של פסיכיאטר הוא לפעמים צוו השעה שלא ניתן לדחותו או לעכבו כי דחיה פירושה החמרה. לרוב, מצבים פסיכיאטרים בראשיתם קלים והינם הפיכים ואני מקווה שכך המצב של ילדך.

עניתי על כך בעבר ואחזור.

1. אין כל דיווח בפניה לחדר מיון או פסיכיאטר כל שהוא לגורם במשרד הבריאות המבצע רישום.
    2. אין דיווח לצבא בכלל.
    3. קיים דיווח לפי חוק רק כאשר מתרחש אישפוז מעל לשבוע במחלקה סגורה אולם ניתן לבטלו בפנייה ישירה ומוצדקת למשרד הבריאות.
    4. פניה לפסיכיאטר כל שהוא כולל מיון , היא כמו הליכה לבנק- אנשים יודעים שהולכים לשם, אולם אף גורם לא יודע למעשה מה קורה בחשבון או בפגישה. פרט לגורם אחד והוא גורמי ביטחון שדה- (המוסד) ולרוב ההתענינות אצלם גוברת כאשר יש צורך לבצע תחקיר ביטחוני לעניין שיבוץ ביחידה סודית במיוחד. וגם אז לא תמיד מגיעים לרישומים האילו.

המידע העומד בפני גורמי הצבא בגיוס הוא: המסגרת הלימודית בה למד הילד. וכן, מכתב עבר רפואי שרופא המשפחה רושם. וכמובן גורמים שנער מדווח.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספרדל ואספרגר
    יורם
    26/02/2010

בילדותי, לאחר שאובחנתי כבעל תסמונת אספרגר, התחלתי ליטול ריספרדל. כיום ידוע לי שזו תרופה אנטי פסיכוטית. באילו מהתסמינים של תסמונת אספרגר ניתן לטפל עם ריספרדל?

לקביעת תור
    סגירה
    ריספרדל ואספרגר

הוספת תגובה

• האם חובה לתת ריספרדל לאספרגר

ד``ר אליהו סמואל
    28/02/2010

לניר שלום.

אבחנת האספרגר לצערי הפכה , לכאורה, לקלה במיוחד ומאוד מוטעה . מדובר באבחנה עם השלכות לכל החיים.

הטיפול בריספרדל במינון נמוך מיועד לאיזון בוויסות הרגשי - התנהגותי. וכן הפחתת עוצמות תכנים לא רציונליים. מתן הטיפול התרופתי מיועד לתקופה מוגדרת, לרוב כשנה.
    המינון כאמור הוא נמוך מזה הניתן במצבים אנטי פסיכוטיים.

חג פורים שמח
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור מצב רוח לא לדיכאוניים אפשרי ?
    אופיר
    26/02/2010

שלום רב!
    לפני שאגש לייעוץ מעמיק עם פסיכיאטר הייתי שמח לדעת אם בכלל קיים כדור שעושה את מה שהייתי רוצה שיעשה.
    אני סטודנט בן 26 שנמצא תחת לא מעט לחצים ומטלות, אם כי לא בשונה מהרבה אחרים.
    אני נוטל ריטלין כמעט מדי יום וזאת כדי להצליח להתמודד עם עומס הלימודים.
    הריטלין עוזר לי אך לא עקב השיפור בריכוז אלא בגלל מצב הרוח שמשתפר בעקבותיו.
    בפרק הזמן הקצר מרגע מתחיל הריטלין להשפיע אני חש נפלא ואני מרגיש מוכן לעשות כל מטלה שביומיום לא נחשבת לנעימה במיוחד, בין השאר ללמוד.
    ברגעים אלה אני מרגיש כמה שהחיים טובים, שכל יום הוא ברכה ושכך הייתי רוצה לחוש בכל זמן נתון.
    הבעיה היא שההשפעה הנעימה של הריטלין חולפת לאחר שעה-שעתיים בלבד.
    השאלה שלי היא האם קיים כדור שעושה מצב רוח טוב לאורך כל היום גם לאנשים לא דיכאוניים במיוחד שסתם רוצים להעביר תקופה לא נעימה בכיף.
    למיטב הבנתי פרוזק פועל רק על דיכאוניים אמיתיים ולא הייתי מגדיר את עצמי דיכאוני במיוחד, אם כי אפשר לומר שאני דיי אדיש לחיים ולמתרחש סביבי.
    אם כן, מה כן יכול להתאים לי?

תודה

הוספת תגובה

• פסיכיאטר אינו בנקט לתרופות

ד``ר אליהו סמואל
    26/02/2010

לאופיר שלום

לצערי הצגת שאלתך מעמידה דעות קדומות לגבי מקצוע הפסיכיאטריה.....

ואבאר, עת ההערכה המקצועית אין עומדת לפני הפסיכיאטר שיקול דעת האם תרופה זאת או אחרת תתאים לך ובזה יסתיים תפקידו . (אולי זה יקרה בעידן עתידי המתואר בספרי מדע בדיוני).

פסיכיאטר הוא קודם כל פסיכולוג לכל דבר. רק שיש לו ידע גם ברפואה.
    לידיעתך הפסיכולוגיה הקלינית מיוסדת על מחקרים ותפיסות עולם שהגו רופאים פסיכיאטרים במהלך כשישים שנה. הטיפול הפסיכולוגי כונן על ידי רופאים.
    עת תיבדק על ידי הפסיכיאטר הוא אמור לבחון האם קשייך חריפים או כרוניים ומידת הסבל שלך. וכמובן יבחן מה יעזור לך, על ההיבטים השונים . וגם באם יחליט על טיפול בתרופות תהיה חובה לשילוב עם שיחות. כמובן שיש פסיכיאטרים שיש להם יותר נטייה לתרופות ואחרים יותר לשיחות, וכמובן זאת נטייה שהיא נחלת כל איש מקצוע עצמאי ולא בהכרח רק אצל פסיכיאטרים.
    החרוז המוצלח פסיכיאטר- פסיכי ופסיכולוג טיפול פסיכולוגי הוא פיקציה משוללת כל יסוד..

יש הטעיה באמירה "שיחות פסיכולוגיות" אז המדובר שרק פסיכולוג יכול זאת. את השיחות אפשר לבצע אצל פסיכיאטר עם הכשרה מתאימה או אצל עובד סוציאלי מתאים. וכמובן אצל פסיכולוג קליני.

היה חשוב לי להבהיר זאת. כי גישתך המתלבטת :" לפני שאגש לייעוץ מעמיק עם פסיכיאטר הייתי שמח לדעת אם בכלל קיים כדור שעושה את מה שהייתי רוצה שיעשה". טועה ומטעה. והועיל ואתה נוטל ריטלין עצתי הכנה כי תפנה בכל מקרה לפסיכיאטר מבוגרים או ילדים ונוער לצורך בדיקה אינטגרטיבית והמלצות מתאימות.

בהצלחה,

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות סכיזואידית
    שני
    25/02/2010

האם היא ניתנת לטיפול?
    האם היא דומה לסימנים השליליים של הסכיזופרניה?
    איך יודעים להבדיל בינה לבין סכיזופרניה שלילית?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אישיות סכיזואידית

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות מהי?

ד``ר אליהו סמואל
    25/02/2010

ליסמין שלום

סכיזופרניה והפרעת אישיות סכיזואידית נבדלים בעיקר ברמת תפקוד וכן ביכולות הבסיסים להתמודד עם לחצים.

בסכיזופרניה יש קריסה של האישיות ובהפרעת אישיות יש קושי בהתמודדות במצבי לחץ בדרגות שונות.

קיים הבדל תהומי בין המצבים.
    כמו ההבדל בין אדם משותק על כיסא גלגלים ואדם שמתהלך עם פרוטזה....

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול רגשי לילד ODD
    הגר
    22/02/2010

בני בן 7 אובחן כ-ODD+ ADHD. הוא בטיפול רגשי מזה חצי שנה, מאוד מתנגד ללכת ו"שונא" את המטפלת. האם יש סוג טיפול מסוים המתאים לילד ODD? יותר קל לי להכריחו ללכת לריפוי בעיסוק ש"שונא" מאשר לטיפול רגשי עם כזאת התנגדות. מה נכון לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול רגשי לילד ODD

הוספת תגובה

• טיפול מהו? התנגדות או גישה לקויה?

ד``ר אליהו סמואל
    22/02/2010

להגר שלום

יש לדעת שחוויה טיפולית אינה תמיד רכה ומיטיבה. לפעמים חייבים לגעת בכאב ואז מתרחשת גם התנגדות....
    וכיצד אפשר לדעת האם מדובר בטיפול לקוי ובעייתי ואולי מדובר בהתנגדות שהיא לב ליבו של הטיפול?

יש לדעת שכל טיפול יכול להיטיב וגם יכול להזיק. ממש כמו התרופות......
    לא כל המטפלים מתאימים למטופליהם ובחלקם אף הכשרה לקויה וחלקית. כמו בכל מקצוע . ולא מדובר בסיגנון הטיפול אלא במהות של המטפל והכשרתו. אין ספק שילד עם צרכי תנועה יהיה מרוצה יותר עם פעילות של ריפוי בעיסוק ואז לא בהכרח יחול השינוי המשמעותי.
    ומה הפיתרון?

יש לדעת שאין טיפול בילד בגיל כזה ללא הדרכת הורים. ולא מדובר בהסתכלות פטרונית על ההורים והכאה על לוח ליבם, והלקאתם ברגשי אשמה אלא פשוט המפגש כדי לשתף את ההורים בתהליך הטיפול, ומהותו. ודרך זה להתחבר להורים בקשיים שהם חווים בחינוך ילדם.
    להבנתי את התשובה להתאמת הטיפול , ניתן לחוש במידה מסוימת דרך הדרכת ההורים.

רצוי לחרוט על הלב כי טיפולים מהנים הם לא בהכרח טיפולים מועילים.
    וכאן אני מצביע על גישות טיפוליות חוויתייות כיפיות שלכאורה שובות את נפשו של הילד אולם תוצאות- אין. איני רוצה לפרט גישות אילו כי יתבעו אותי על הכפשה והוצאת שם רע, אולם יש להבין שטיפל רגשי כמו לניתוח נלווה גם כאב אשר מרפד את הנפש בכלים רעננים ויעילים יותר לתפקוד היום יום. חוויות חיוביות בטיפול אומנם אינן מזיקות אולם אין בהן כדי ליצור את השינוי המיוחל.
    החוויות החיוביות הן חלק אינטגרלי מהטיפול אולם אין הן כל המהות של הטיפול.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עיצות,עזרה דחופה בבקשה
    עדי
    22/02/2010

בני בן העשרים היה מאז ומתמיד שובר גבולות,חסר מישמעת,מניפולטיבי ומפוצץ מביטחון עצמי אך דימוי נמוך.ככל שעברו השנים מצבו מקצין והוא חוצה יותר ויותר גבולות כולל מעורבות בפלילים.
    כעת בצבא,הוא במלה יותר בכלא מאשר כחייל בסדיר היות וגם שם אינו יכול להתאים עצמו למיסגרת וכללייה.עתה,הוא ממש לפני שיחרור נוסף מהכלא ואני בנקודת משבר האם לאפשר לו לחזור לגור בבית מפני שחיי איתו מסוכנים ומשבשי חיים.הינני אם חד הורית ויש לי בן נוסף בבית אשר
    עלי לדאוג לרווחתו ולאפשר לו חיים באווירה נורמלית עד כמה שאפשר.אינני יודעת למי לפנות לעזרה דחופה,ניסיתי בעבר פסיכולגים אך בני אינו משתף פעולה ובטוח בצידקת מעשיו.האם לפנות למישרד הרווחה?האם זה יסבך אותו?לא ניראה לי שבני יסכים לנטילת תרופות מפני שהוא פריק של בריאות.
    בבקשה,בבקשה,עזרתכם הדחופה במתן עיצה.
    אלף תודות מראש.

הוספת תגובה

• אכן מצב קשה

ד``ר אליהו סמואל
    22/02/2010

לעדי

איני חפץ ליאש אותך אולם חייבים להשתמש בתותחים כבדים. החשש לעתידו אינו מהותי כי נראה שיש חשש לגבי מצבו בכלל.
    תשובת גורמי הקהילה במקרים אילו חלקית ביותר ובמיוחד אחרי גיל 18.
    את חייבת להעמיד לו גבולות.
    ובאם יסתבך בפלילים יש לתת לזרועות החוק לטפל בו.

מאחר ואיני מכיר את מצבו לעומק נראה שאת חייבת לבדוק ברווחה, מה הפתרונות של גורמי הקהילה.
    אגב איני בטוח שתרופות יעזרו לו.

עשית הנחות בעבר, כיום חלילה לך להניח לו והכל כמובן בגבולות האפשר.
    יש כמובן לערב את אביו בנידון.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

עדי
    22/02/2010

ציפיתי לתשובתך בקוצר רוח ולא אכזבת!תודות רבות על כך.כמוני,גם
    אתה לא מצאת פיתרון וודאי לבעיה אך ניראה לי שאפנה בעידודך לגורמי
    הרווחה,רק שאלה נוספת,מדוע לדעתך תרופות לא תעזורנה?
    אני ממש לא בעד מתן תרופות אך לפעמים הנזקים שלהן שוליים לעומת
    היתרונות .האם פנייה לפסיכיאטר טוב לא תעזור במיקרה זה?שוב,אני
    מודה מקרב לב על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע תרופות לא עוזרות?

ד``ר אליהו סמואל
    22/02/2010

תרופות עוזרות למצבי דיכאון או חרדה.
    או למצבי הפרעת חשיבה וכן התקפי זעם.

דפוסי התנהגות בעלי דפוס פלילי או בעלי מהות אגוצנטרית אינם קשורות בהכרח למהויות הרשומות מעלה . מדובר בעמדה קיומית ותפיסת עולם. כמובן , יתכן ותגובותיו משניים לדיכאון או חרדה אולם לרוב לא כך הדבר. אדם עם חרדה נוטה להמנע מדברים מסוכנים למשל.

בברכה,
    ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזואובססיב
    שני
    22/02/2010

האם זו מחלה (סכיזופרניה) או הפרעה (או סי די חריף)?

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזואובססיב

הוספת תגובה

• מה זה? והפעם תשובה ארוכה....

ד``ר אליהו סמואל
    22/02/2010

ליסמין שלום

מדובר בעוד פיתוח אבחוני מבית היוצר האמריקאי. יש להבין שרוב האבחונים הפסיכיאטרים הינם החלטות של אנשי מקצוע ואין מדובר בתופעות בעלי משמעות ביולוגית אבסולוטית - כמו לחץ דם או סכרת....היום זה ככה ומחר זה אחרת.....

הכוונה להפרעה עם מאפייני כלאים של מצב סכיזופרני וכפייתי טורדני. .
    יש מהות כילאיים אחרת של מצב אפקטיבי ומצב סכיזופרני המכונה סכיזואפקטיבי.

יש ניסיון להתבונן במהות זאת ולבחון את מאפייניה. הנושא אינו חדש אולם בשנים האחרונות יש ניסיון להתבוננות חדשה , תחת משקפים של מחקר ביולוגי.

יש לדעת שהפסיכיאטריה המודרנית מפוצלת. יש כיוון אחד שהוא תיאורי אוביקטיבי לכאורה ובכיוון זה יש ניסיון לתאר מהויות בעלי מכנה משותף וללמוד עליהם, כדרך מדעי הטבע. כמו גילוי צמח או ייצור חדש ולבחון את סגולותיו. וכך זה הכיוון האבחנה הזה.
    ויש כיוון אחר הדן בנפש האדם כמופע חד פעמי ולא סטטיסטי -כמורכבות נחקרת וייחודית. כדוגמה לבחון מנגנוני התמודדות, תפקוד או יכולות קשר ואינטימיות. ולאחר הגדרת המבנה הנפשי יוצאים בהכרזה לטיב הבעיות ומסלול הטיפול.

הגישה הראשונה מגייסת ניסויי טיפול תרופתיים כי היא שאובה ממדעי הטבע. ואילו הגישה השניה באה מכיוון אחר וגורסת שהאדם הוא חד פעמי ויש אלפי ווראציות ומורכבויות ,והדרך הטובה ביותר להגדיר הוא דרך ציור מפת הנפש. גישה זאת בחלקה שאובה ממדעי החברה והרוח, ופיתרונה בגישות ריפוי לא ביולוגיות.

והאמת ניתנת להאמר, כי במצבים הקשים כמו זה שאת מציינת יש לנקוט בשני הגישות. ולכן הגדרת סכיזואובססיבית אינה מספקת. יש לבחון גם מהות מנגנוני התמודדות ותפקוד, איכותם והשתנותם, בנוסף לכותרת החדשנית.

ולכן אין כל משמעות לשאלתך אלא האמירה שבנוסף לאבחון יש לצרף את ההערכה וכך נילמד מה הן סגולות האדם ומסלול הטיפול המיטבי.

בהצלחה,
    ד"רסמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויפאקס XR
    דניאל
    21/02/2010

האם נותנים ויפאקס XR גם לבני 18? בני בגיל הזה ואובחן לא מזמן כסובל מדיכאון. שמעתי על התרופה הזאת והבנתי שהיא יעילה מאוד למניעת הישנות המחלה...

לקביעת תור
    סגירה
    ויפאקס XR

הוספת תגובה

• מתן לבני 18

ד``ר אליהו סמואל
    22/02/2010

לדניאל שלום

ההתיחסות לבני 18 כמבוגרים.

בהצלחה,

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' שפירא ולדר' סמואל
    מירי
    21/02/2010

רק להגיד ממני תודה רבה רבה על התמיכה בפורום הזה!!
    יישר כח.

מירי

לקביעת תור
    סגירה
    לדר' שפירא ולדר' סמואל

הוספת תגובה

• תודה.

ד``ר אליהו סמואל
    21/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בריטלין עם בעיות חרדה
    מור
    21/02/2010

שלום רב

בני בן ה-7 קיבל המלצה ע"י נוירולוג להשתמש בריטלין כיוון שהוא סובל מבעיית קשב וריכוז, שאלתי היא האם מותר השימוש בריטלין כשבני סובל מחרדות מסויימות, ללכת לבד לשירותים, מסיכות וכד'..

הוספת תגובה

• ריטלין וחרדות

ד``ר אליהו סמואל
    21/02/2010

למור שלום.

לריטלין פוטנציאל להחמיר חרדות. אולם יש לכך שיקולים שונים.
    זאת גם הסיבה שאנו ממליצים על הערכה פסיכיאטרית במקרים בהם קיימת הפרעת קשב המלווה בהפרעה נוספת.

חלק מהנוירולוגים אף מפנים להערכה פסיכיאטרית מסיבות אילו.

יודגש כי אין בתשובתי כדי לפסול ריטלין אולם חיוני שתהיה ערנות לסוגיה שאת מעלה.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרטרה
    רות
    19/02/2010

בני בגיל ההתבגרות עם הפרעות קשב וריכוז. בעבר טופל בריטלין ובקונצרטה שלא ממש עזרו.
    בשנה האחרונה בטופל בסטרטרה 60 מ"ג. מחירה גבוה אבל בני מגיב יפה ומתפקד מצויין.
    יש מעט מאוד אינפורמציה בעברית על הסטרטרה וגם איני מכירה אנשים שמטופלים בתרופה זו.
    מה דעתכם על התרופה, האם אוכל לקבל מעט אינפורמציה, האם היא ממכרת?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סטרטרה

הוספת תגובה

• הי רות

מירי
    19/02/2010

למרות שאני לא דר'- אני אמא וילדי התנסה בכדור מגיל 10.
    לצערי כיום התרופה כבר לא משפיעה עליו ונאלצנו להתחיל טיפול פסיכיאטרי לחוסר שקט.

מנסיון אם התרופה משפיעה טוב על בנך- תשמחי!!!
    תרופה מדהימה- ללא תופעות לוואי- שומרת על איזון , קשב ושמחת חיים- לא זומבי!!!

אכן התרופה עולה המון- אבל היא מעולה.
    הדבר היחיד שלבני לא היה תאבון רציני ומבחינתנו זה היה מעולה- כי הוא לא רזה!

שבת שלום,
    מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרטרה תגובות?

ד``ר אליהו סמואל
    21/02/2010

שלום

בספרות יש המלצות לטיפול זה. אולם עדין הריטלין עדיף מכל הבחינות.
    סטרטרה הופכת לקוו טיפול שני.

הניסיון בארץ דל. יש מקרים בודדים. הטיפול ניתן לאוכלוסיות מסוימות בארץ, רובן אוכלוסיות אמידות עם מורכבות משתנה. יש להניח שכאשר התרופה תורשה גם בארץ נוכל ללמוד יותר על תרופה זאת.

אישית לא ברור לי מדוע התרופה לא מאוושרת עדין בארץ.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עית במכן לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,
    אני
    19/02/2010

אני נערה בת 16. עד היום חוויתי בחיי הרבה מאד תגובות רגשיות קיצוניות - מצבי רוח משתנים, חוסר ביטחון עצמי מאד גדול, ויש לי גם קושי גדול לתת אמון באנשים. אני הרבה פעמים מרחיקה מעצמי אנשים שרוצים להתקרב, וכשהם רחוקים אני מאד עצובה. לעיתים מילה אחת וקטנה - יכולה לגרום לי להיכנס לדיכאון במשך חודש שלם, ומילה אחרת - לגרום לי לחייך עד סוף השבוע.
    קשה לי להישאר יציבה מהבחינה הזאת. וחוסר הביטחון שלי גורם לי להיות פחדנית, ולעיתים אני גם מסתגרת ולא מסוגלת לדבר עם אנשים אחרים. בנוסף לכך יש לי תחושת פחד מתמדת שאנשים פתאום ישנאו אותי ושלא יישארו לי חברים, או שאנשים שונאים אותי כבר עכשיו. בנוסף לכך אני מאד ביקורתית כלפי האישיות והמראה שלי.
    אני לא יודעת אם כל זה זה חלק מגיל ההתבגרות או לא, אבל הרגשות האלה מפחידים אותי מאד, ורציתי לדעת אם יש צורך ללכת להיבחן אצל פסיכולוג...
    גם קראתי במקרה לפני כמה זמן את זה:
    "הפרעת אישיות גבולית מאופיינת בחוסר יציבות קבוע, מצבי רוח משתנים, ופגיעות קבועה ביחסים בין-אישיים, המתבטאת בחוסר ביטחון אישי, קושי לתת אמון באחר וחרדת נטישה"
    ולכן החלטתי לפנות פה לפורום לעזרה.
    בתודה מראש:
    אני

לקביעת תור
    סגירה
    שלום,

הוספת תגובה

• רצוי תמיד לדבר עם איש מקצוע

ד``ר אליהו סמואל
    21/02/2010

שלום,

את מתארת הלך נפשי עצוב.
    לא רצוי להתבשל לד בתחוושת אילו. אפשר לפנות לפסיכולוג או פסיכיאטר ילדים ונוער
    יש לדעת שפסיכיאטר לאחר הכל הוא רופא פסיכולוג. - הרופא זה לא הפיתרון של בררת מחדל , לאחר שהפסיכולוג התיאש.
    לעיתים כדי לפנות לרופא פסיכולוג( פסיכיאטר) לצורך העמקת ההערכה.

והעיקר דעי שיש אפשרות לעזור לך. ותגובותיך הן מעבר לתחושות גיל ההתבגרות.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בסירקוואל לילד עם פיגור שיכלי
    מירי
    18/02/2010

שלום רב,
    בני בן 13 לוקה בפיגור שיכלי בינוני.
    כשהיה קטן טופל בריטלין ומגיל 10 למשך שלוש שנים טופל בסטרטרה 25 מג' ולאחר מכן 40 מג'.
    לפני כ- חודש החלטנו ביחד עם בית הספר והפסיכיאטרית שלבני יש בעיות התנהגות שמתבטאות בצעקות/ מלל רב/ וחוסר שקט.
    בהדרגה הורדנו את הסטרטרה והתחלנו בהמלצת הפסיכיאטרית לתת סירקוואל 25 מג' ועכשו בוקר וערב סך הכל 50 מג' ליום.

עד כה הוא מקבל 15 יום את הסירקוואל וידוע לנו שזה לוקח זמן להשפעת הכדור.
    אך הילד אובססייבי לאכילה ברמות שלא יתוארו.
    יש קצת רוגע בשעות הבוקר ושוב בצהריים הוא הופך להיות חסר שקט.
    בנוסף נושא האכילה מאוד מאוד דומיננטי עד כדי חטיפות אוכל מאחרים.

האם הסירקוואל גורם לאכילת יתר?
    האם זה התאזן?
    אנא תגובתכם בדחיפות!!!!!

תודה מירי

הוספת תגובה

• סרוקוול

ד``ר אבי שפירא
    19/02/2010

שלום רב מירי
    סרוקוול היא תרופה אנטי פסיכוטית וכמו כל התרופות מהקבוצה הזו אחת מתופעות הלוואי זו אכילה מוגברת והשמנה. צריך לציין שהיא נחשבת לפחות "משמינה" מהאחרות. בכל מקרה תצטרכי לחזור לפסכיאטרית המטפלת להתייעצות נוספת אם להמשיך או להחליף את התרופה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' שפירא שלום

מירי
    19/02/2010

תודה על הודעתך.
    אם כך כל התרופות הפסיכוטיות גורמות להשמנה או שאני טועה ויש תרופה שיכולה לעזור ברגיעה לחוסר שקט?
    אני ובעלי אישית לא בעד התרופות הללו והייתי רוצה להמשיך לתת לו תרופות כמו ריטלין וכו' על מנת לעזור לו ברגיעה.
    יש לקחת בחשבון שהוא מתבגר ואנחנו גם מתחילים עיצוב התנהגות.

אין מצב שנסכים שהילד ישמין.
    אנו יודעים גם על רספרידל שמשמין והוא לא מתאים לכך.
    נאופטיל מרדים אותו כבר ב- 3 טיפות הראשונות.
    האם יש לך רעיון שיכול להתאים לאי שקט ולרגיעה?

הילד ללא התקפי זעם, ללא אלימות- רק חסר שקט מתבטא במלל רב/ חוסר רצון לשבת/.

אשמח אם תוכל להגיב לי בהתאם לפני פגישתנו עם הפסיכיאטרית.

תודה רבה רבה,
    מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרהורים

ד``ר אליהו סמואל
    21/02/2010

את צודקת בכל.
    התרופות האילו הן הרע במיעוטו.

נכון הדבר גם בתרופות לסכרת, ליתר לחץ דם, ולמה לא עוד......

תמיד יש לבחון את נקודות הבעד והנגד. ולכן שיקול דעתו של הרופא המטפל וכן החלטת בני המשפחה הן הקובעות. אחרת כמובן היינו משתמשים בשאלוני מחשב אשר היו פולטים המלצות טיפוליות, והיינו חוסכים מעורבות בני אדם בשיקול ..

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה