מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רטלין לא עוזר?דוד26/01/2010
ילדה בת 6.5 אובחנה עם ADHD . אין ספק לגבי האבחנה למרות זאת עשינו גם TOVA . ב TOVA לא היה שיפור עם רטאלין. למרות זאת הומלץ להתחיל טיפול ברטאלין. לאחר שבוע של רטאלין רגיל 10 מ"ג לא רואים שיפור. הומלץ לנסות רטאלין ארוך טווח. מדוע בעצם?. הבנתי שזה אותו חומר פעיל . מתי בעצם מחליטים לנסות משפחה אחרת של תרופות?. כמה זמן דרוש כדי לראות אם יש שיפור עם רטאלין רגיל?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות נוקבות - בפסיכיאטריה אין דיוק
ד``ר אליהו סמואל26/01/2010לאילת שלום
שאלותיך חדות ומדויקות. כל רופא וגישתו המקצועית. אין תורה למשה מסיני....יש מספר עקרונות ומעבר לזה מסורת וניסיון.
בדיקת טובה אינה מדויקת. ולראיה הבדיקה אינה משמשת כהוכחה או ראיה לקיום ההפרעה, אין לנו כללים מדוקדקים אלא מספר עקרונות.
אני מניח שכדי להשביע את סקרנותך תצטרכי לשאול את הרופא המטפל לפשר החלטותיו.
ואין בושה לשאול ובמיוחד כיום שמדע הרפואה פתוח לכל אחד.
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, האם יש ילדים שהתפתח,usv25/01/2010
אצלם טרדיב דיסקינזיה כתוצאה מתרופות כמו ריספרדל?
כמו כן מה הסיכויים באחוזים שיתפתח דבר כזה מתרופה כמו ריספרדל?
ישנו סיכוי כזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת תנועה וריספרדל
ד``ר אליהו סמואל25/01/2010אכן שאלה שהפסיכיאטריה מתעסקת מאוד.
1. אכן יש אולם השכיחות נמוכה יחסית. וזאת הייתה ההבטחה הגדולה של התרופה והדור של ממשיכיה.
2. הסיכוי נמוך אולם יש לזכור שמדובר בסיכון עולה ככל שהמינון גבוה מאוד ומדובר באוכלוסיות סיכון. איני מעונין לציין מספרים מאחר ולכל מחקר יש את הגדרות המחקר שלו והן משתנים ממחקר לחקר. אין ספק שהריספרדל הייתה פריצת דרך ביחס לתופעה ושכיחות התרחשותה.
3. אדגיש כי בנסיוני האישי בילדים ונוער לא נתקלתי בתופעה . היא מופיעה אחר שנים ארוכות של טיפול ובמינונים גבוהים. כמובן שיש חריגים גם לזה. רפואה כאמור זה לא מדע מדויק.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת פסיכיאטרדנה עינת25/01/2010
משהי מאד קרובה אלי אובחנה כסובלת ממניה דיפרסיה ,
מכיון שאני מכירה אותה באופן אישי , וכן יש לי מעט ידע בנושא האבחון נראה לי מוטעה ,
שאלה 1 הבחורה היתה בדכאון זמן ממושך , ואז נתנו לה כדורים , ופתאום התפרץ לה מין התקף של האי כזה , וכן בזמן שהיא היתה במצב הנ"ל היא לא התנהגה כמו שלמיטב ידיעתי אמור להתנהג בן אדם עם מניה דיפרסיה , כלומר היא היתה הרבה יותר פעלתנית מתמיד , אבל בשום אופן לא תכננה תכנונים גרנדיוזיים מידי , או חסרי קשר למציאות ,
האם נקודות אלו יכולות להורות שהאבחון מוטעה , ונקבע על סמך מידע שגוי של ההורים או הילדה , או על סמך פסיכיאטרית גרועה
2 מבקשת המלצה על הפסיכיאטר הכי טוב ששמעתם עליןו אי פעם , רב הפסיכיאטרים
בבקשה תענו לי בהקדם , אני לא מצליחה אפילו למצוא קצה חוט
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנו מנועים מפרסום באתר .אבל.....
ד``ר אליהו סמואל25/01/2010לדנה שלום,
1. יש ווריאציות שונות להפרעה ולא הכול הולך לפי הספר...... לכן כל עיון מחייב היכרות מעמיקה עם סיפור ההפרעה ומעקב אחר התפתחותה.
2. רב פסיכיאטרים..?..האם יש בכלל כזה? כל חסיד והאד"מור שלו..... בכל אופן קבלות לניסיון, והצלחה מקצועית הינה הפרופסורה, הדבר אינו מדויק לחלוטין , ויש שיחלקו עלי ובצדק,אולם יש בכך משהו , במיוחד ביחס לאבחון לפי ה-DSM למי שמאמין בו ( אני פחות) , וכן ביחס לטיפול תרופתי.
אנשי מקצוע שהיו מנהלי מחלקות ילדים ונוער בבית חולים פסיכיאטרי והגיעו לרמת פרופסורה נחשבים לכאלה. יש בארץ כמה מומחה מסוג זה, אולם מספרם מועט. ואחד שהוא פרופסור ומנהל מרכז מחקר בתחום התרופות ועוסק בפסיכיאטריה של הילד. מאחר והוא יחיד אני מרשה להזכיר את שמו - פרופסור אבי וויצמן.
מקווה שעניתי,
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונור
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר סמואל , אשמח מאד לדעת איך
דנה עינת26/01/2010אם יש בעיה בפרסום באתר אתן כתובת מייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר אליהו סמואל26/01/2010המלצות מסוג זה גוררות תחושות קיפוח וחצאי אמיתויות ואנו משתדלים למנוע זאת.
אין אנו מעונינים בהטעיות או הטרדות של אנשים אשר עלולים להוליך אותך שולל, ולכן אין אני יכול להמליץ על מייל.
באם את מתעקשת אנא תפני אלי אישית למייל שלי ואנסה לעזור, יתכן ואפנה אותך לעמיתי ד"ר אבי שפירא באם מדובר בצפון המדינה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שעתך על שיטות הטיפול של פרופ'
רספוטין26/01/2010אבי ויצמן?
האם הוא בוחן שיטות טיפול שונות לפני טיפול תרופתי?
זה שהוא כיהן בתפקיד של מנהל מחלקת ילדים פסיכיאטרית עומד רק לרעתו,הווה אומר שהנסיון שלו הוא בטיפול תרופתי בלבד ואליו הוא יכוון.
כמו כן כיצד יכול אדם לחיות עם מצפונו לתת לילדים חסרי ישע כדורים פסיכיאטרים ביודעו את השפעתם על מבוגרים כל שכן ילדים.
יש צורך לבקר במחלקה שלו ולראות את המצב של המטופלים שם,אם הם מחייכים אז אכן סימן שהוא ניהל באנושיות את המחלקה.אם תראו אותם מדוכאים ושפופי ראש יש להתרחק מהפרופ' הזה גם אם הוא היה מנהל מחלקה ויש לו פרופסורה,הוא לא אנושי ויש להתרחק ממנו.
רספוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה צודק חלקית
ד``ר אליהו סמואל26/01/2010אבל אין קנה מידה אוביקטיבי אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכוזהשני24/01/2010
האם פסיכוזה יכולה להעלם ללא תרופות? או ההיפך - היא עלולה להחמיר ללא תרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כללים הכל יכול להיות
ד``ר אליהו סמואל24/01/2010רפואה הינו מקצוע סטיטיסטי בעצם כמו כל מקצועות הרפואה.
הוראות רופא הן תמיד בגדר המלצה מקצועית ותו לא.
לכל אדם אחריות אישית להחליט באיזו דרך יפנה.
לאחרונה יש קבוצה המחבלת בפורום, ויש להבין תשובתי ותשובת עמיתי אינן בגדר כפיה הם רק בגדר אמירה בעלת הכוונה ואין היא שקולה להחלטת המטופל לאחר פניה ישירה לאיש המקצוע.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 12.5 עם סף תסכול מ א ד נמוךגפן.24/01/2010
שלום רב,
בני בן ה-12.5 סובל מהפרעת קשב וריכוז, מטופל בריטלין sr אבל לא זאת הבעיה.
הבעיה האמיתית שלו היא ההתמודדות עם הילדים בכיתה, סף התיסכול שלו נמוך מאוד בעיקר מהפסדים במשחקי חברה (משחקי כדור וכו') , הוא ילדותי ובוכה מכל דבר .
לפני שנה טופל בסדנא קבוצתית שמעביר פסיכולוג קליני, חוץ מהעלות המאד גבוהה לבני היקר לצערי זה לא עזר.
מה עוד אני יכולה לעשות כאשר הילד מסרב ללכת לשיחות של אחד על אחד עם פסיכולוג.
בכיתות הנמוכות הדבר לא הורגש והילד היה מאוד אהוב וחברותי ואפילו תלמיד בין המצטיינים של הכיתה.
בשנת הלימודים הקרובה הוא אמור לעלות לחטיבת הביניים ושם זאת לא חממה כמו בביה"ס היסודי
לאן כל זה נעלם?...........
עצתכם בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוגמה מצוינת לצורך בטיפול בגיל צעיר
ד``ר אליהו סמואל24/01/2010לאמא שלום,
אני מכריז בתשובות רבות כי הטיפול הריטלין אינו מספיק ויש לעבוד גם על המרכיב הרגשי.
יש להניח שהטיפול הקבוצתי היה רעיון טוב אולם לא מספק.
בגיל זה יש קושי בגיוס הילד לטיפול....וזאת בעיה.
יש להתיעץ עם גורמי היעוץ והפסיכולוגיה של בית הספר. אפשר גם עם אנש מקצוע שמחוץ לבית הספר. יש לדעת שאחר גיל ההתבגרות מתרחשת התמתנות בהתנהגות אולם מתהווה צלקת כל שהיא. כדי להקטין את הצלקת רצוי לבחון קווי טיפול. יש גם גישה של הדרכת הורים להכוונת הילד כאשר הילד אינו חפץ בטיפול.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גפן.26/01/2010זאת אומרת שאני יכולה להיות רגועה שלא פיספסתי את הרכבת ושגם בגיל ההתבגרות אפשר להתחיל לטפל.
כי הייסורים שלו הוא גם שלי (ואולי כאמא אף יותר)
תודה על עצתך, כבר התחלתי בגיוס פסיכולוגית לכל המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן זאת דעתי
ד``ר אליהו סמואל26/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהת ו ד ה
גפן27/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותקרן23/01/2010
כנסו לסרט הבא ביו טיוב:
הונאת הענק של חברת התרופות איליי לילי
מנכ"ל חברת התרופות חושף את סודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היה ראוי להכיר מניעי המגיבים
ד``ר אליהו סמואל24/01/2010היה ראוי לחשוף מהי קבוצת הסינטולוגיה למשל.
כתבות מענינות על הקבוצה הזאת ומניעיה המוזרים למלחמת גוג ומגוג בפסיכיאטריה כאילו העולם היה שקט ורגוע באם הפסיכיאטריה היתה נכחדת...
רצוי כי נחרוט על ליבנו את אמרת חזל:
"כל הפוסל במום אחרים במומו פוסל"
אחרת מה הטעם למאבק האמוציונלי הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנישרה21/01/2010
שאלתי היא אם בני מספר לי ברגע של הומור וצחוקים שהוא מתכוון להתאבד כמו דודו טופז וגם מדגים לי איך ויום לאחר מכן מספר בבית הספר שהוא מתכוון לעשות זאת , האם יש מקום לחשש?
מכיוון שלאחר שיחתי איתו הסביר לי שצחק ומה קורה שלא מבינים צחוק יותר.
מה עושים? בכל מקרה אני מתכוונת לקחת אותו היום לבית חולים שרופא פסיכאטר ישוחח איתו ותקוותי שיצדיק שאכן הכל היה בהומור. בני גם סובל מהפרעת קשב וריכוז ומקבל ריטלין.
אני אמא נואשת ומאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לבדוק למה הוא מתלוצץ ברוח זאת?
ד``ר אליהו סמואל22/01/2010לשרה שלום
דבריו נאמרים כדי שישמעו... כמובן.
יש לבדוק למה הוא משמיע אותם. האם להפחיד אותך? לזכות בתשומת לב? אולי סימני מצוקה?
אולי רוע לב? ואולי משהו אחר.
אכן צריך להתרשם. אבל לא חייבים לחוש ביאוש אחרי הכול אילו החיים שלו...
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני בן ה-9
שרה24/01/2010תודה רבה על תגובתך, הייתי במיון בבה"ח ופסיכאטר ילדים בדק אותו וגם יום אחרי מנהלת מרפאת הילדים (פסיכאטרית) בדקה את הילד ואבחנתה הייתה שהילד בסדר גמור, כנראה מצידו היתה בדיקת גבולות והתגרות בנו כהורים. שאלתי היא האם כדאי להמשיך את הריטלין שהילד מקבל (10 מג פעמיים בבוקר) כי שמעתי שהריטלין מעודד מחשבות אובדניות וגורם לדכאון.????
תודה משרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלטה רפואית אמורה להנתן תחת בדיקה
ד``ר אליהו סמואל24/01/2010
שמחתי לשמוע את אחרית הדבר.
כל החלטה רפואית אמורה להיות שקולה ומלווה בידע מורכב וכן מעקב מקצועי.
ראוי שהרופא המטפל יחליט על כך.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בין ערות לחלוםדאוגה19/01/2010
בני בן העשר מתלונן על תחושה בגוף שמכים אותו, תחושה שמופיעה בלילות באמצע השינה (מתעורר ומדווח), או ברגעי המעבר שבין ערות לשינה. התופעה הזאת קיימת מינקות. כבר בתור פעוט הוא היה מתעורר בלילה, צורח עם עיניים פקוחות ולא מתקשר עם הסביבה. נראה שמדובר בחלימה בעיניים פקוחות ואי היכולת להתעורר מהחלום.
בעבר לא ניתן היה לדבר איתו על מה שקורה לו בלילה - הוא היה רק מתעורר וצורח ואי אפשר היה להרגיעו - ורק בשנים האחרונות הוא מצליח לבטא בצורה מילולית את מה שעובר עליו, אחרי החלום.
ביום אגב, הוא ילד מקובל וחברי, תלמיד טוב, ספורטאי, אהוד ומקסים.
האם יש סיבה לדאגה? האם התופעה מוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד להפרעת שינה
ד``ר אבי שפירא22/01/2010שלום רב
אני מציע לכם לפנות לאיבחון מעבדת שינה כדי לשלול הפרעת שינה ולטפל בהתאם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון התאבדותצצ19/01/2010
ביתי בת הכמעט 19 עברה ניסיון התאבדות על ידי נטילת כדורים בנס משמיים ניצלה. זה היה ביום ראשון מאז אני לא ישנה ומאוד דואגת אני מנסה לאתר פסיכיאטר מכללית מושלם ולא מוצאת אנא עיזרו לי אני בהתמוטטות בנוסף היה לי אסון לפני שנה וחצי בני בן השנתיים טבע למוות טל-
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תחכי ..... פן תתחרטי
שרה21/01/2010יש פסיכאטר בכל בית חולים למה את מחכה?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לפנות לחדר מיון פסיכיאטרי חובה
ד``ר אליהו סמואל22/01/2010לפונה שלום
אל תבזבזי זמן תפני לחדר מיון פסיכיאטרי באזור מגוריך גם בלי הפניה רצוי בשעות הבוקר.
המושלם אינו פיתרון.... מדובר רק בייעוץ חד פעמי ולא בטיפול...
אין לבזבז זמן
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדי בן ה5גלית ווקנין19/01/2010
ילדי בן ה5 מגיב בצורה אלימה כלפי ילדים אחרים בין אם הוא כועס ובין סתם כך..לדוגמא לוקח מיטריה ומכה ילדים כך בלי שום סיבה..מצא נעץ בריצפה והלך לידקור איזו ילדה...גם לאחיו הקטן הוא מרביץ המצב הגיע לזה שהגננת ביקשה פגישה עם פסיכולוג ומנהלת גנים כי ההורים והגננת כבר אובדי עצות...יש לציין ש מבוגרים הוא לא מכה..בנוסף יש לו בעת ריכוז וישיבה אך לא מאובחנת אצל נרולוג.יש לו מצבי רוח מישתנים וכשהוא לא מקבל מהשהוא רוצה הוא בוכה ומישתולל ומתחיל לעשות דברים בכבנה שאני יכעס ויתעצבן..השאלה שלי אך אני פותרת את המצב הזה והאים הגן (עיריה) יכול להוציא לי את הילד מהגן לטובת חינוך מיוחד בסך הכול הוא ילד חייכן חביב ונבון מחכה לתשובה בהולה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון פסכיאטרי דחוף
ד``ר אבי שפירא22/01/2010פני בהקדם לפסכיאטר ילדים
צריך לשלול הפרעת קשב ו/או הפרעה ביפולרית ולטפל בהקדם. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר לדעתשני18/01/2010
אם הקול הפנימי שמצווה על חולה"לעשות כך וכך, אחרת יקרה כך וכך" הוא קול פנימי שנגרם בגלל פסיכוזה או שזה קול פנימי שנגרם בגלל או סי די (מחשבה אובססיבית).
מדובר בחולה סכיזואובססיב.
האם אותו קול, שאגב לא נשמע כקול רגיל, אל מעין קול פנימי, קול ציווי, יכול להיות גם פסיכוטי וגם אובססיבי ביחד?
האם אצל חולים בסכיזואובססיב ניתן בכלל לעשות את הדיכוטומיה הזאת? או שהאובססיה גולשת לפסיכוזה והפסיכוזה גולשת לאובססיה ואי אפשר להפריד ביניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קול פנימי מהו
ד``ר אליהו סמואל22/01/2010האבחנות אינם בהכרח ביטוי של התופעה. המשמעות העמוקה ביותר של ההפרעה קשורה להבנתי בתפקוד....
ולכן הבנת מהויות קול פנימי לא מהוים את לב התופעה .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה עקרוניתהגר18/01/2010
ניגשנו עם הבן לאבחון קשב וריכוז באופן פרטי. התשובה היתה שיש ODD, אי אפשר לשלול בעיית קשב וריכוז אבל צריך להמתין לרגיעה ע"מ לאבחן בוודאות. השאלה העקרונית- האם מדובר בהמשך אבחון או בתהליך נפרד מבחינת תשלום? אני מניחה שזו שאלה עדינה, אבקש בכ"ז את תשובתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון
ד``ר אבי שפירא22/01/2010אני לא לגמרי מבין את השאלה
אם אתם בתהליך איבחון אצל מאבחן מומחה להפרעות קשב תמשיכו אתו עד לסיום התהליך. אם לא נראה לכם תוכלו תמיד להתחיל איבחון חדש (חוות דעת שניה) בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האםשני17/01/2010
האם יתכן שחולים בסכיזופרניה וליתר דיוק בסכיזואובססיב חשים פסיכוזה מתמדת שהתפתחה לאט במשך שנים, אבל לעולם לא חוו התקף פסיכוטי?
האם מקרים כאלו יותר קשים לטיפול ועמידים יותר לתרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכוזה מתמדת שלא חשים אותה..
ד``ר אליהו סמואל22/01/2010לניקול שלום
הרעיון לפסיכוזה שלא חשים בה לא מופיעה בפסיכיאטריה הביולוגית. אולם בעולם הרפואי פסיכואנליטי -פיתוח של ממשיכי פרויד.. יש מושג מבנה אישיות פסיכוטי- כאשר ההתפרצות עלולה להתפרץ במהלך הזמן. מדובר בתפיסה אחרת מתפיסת ה-dsm. לפי ביון למשל לכל אדם מרכיב פסיכוטי באישיותו השאלה אינה אלא רק המינון ומידת החשיפה.
מצבים אילו אינם ברי טיפול בתרופות. אין שינוי אישיות בתרופות.... מאידך התרופות עוזרות בעיקר לסימפטומים החיובייים כלומר הבלבול וההלוצינציות ומחשבות השווא.
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוטין לילד בן13 וחיציארידל17/01/2010
שלום בני לוקח קונצרטה 72 השבוע נוסף לו פלוטין 20 מג' בגלל חרדה -
יש לו תופאות לוואי לפלוטין - נדודי שינה, הזעה, גלי חום, מעט רעד גופני
כמה זמן לוקח לתופעותה לוואי לעבור אם בכלל?
האם תופעות אלה שכיחות בפלוטין?
הילד לוקח אותם 5 ימים ו4 לילות נכון להיום.
תודה
ארידל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
ד``ר אבי שפירא22/01/2010הבן נוטל מינונים "מכובדים" פנו בהקדם לרופא המטפל. האם לקח את הפלוטין בהדרגה או מיד 20 מ"ג ? בכל מקרה תוכלו לתת חצי כדור אך להגיע בהקדם לרופא המטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר גל שובלדבי14/01/2010
שלום רב,
האם מישהו יודע מס' טלפון של המרפאה של ד"כ שובל גל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלח הודעה למייל האישי ותקבל
ד``ר אליהו סמואל14/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)