מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות שינה ילד בן 12כוכי14/04/2010
שלום
בני בן 12 , מזה מספר חודשים הוא מתעורר בלילה (אחת לשבוע בערך) ופשוט בוכה שהוא לא נרדם , ומדמיין כל מיני יצורים שיש במיטה ועוקצים אותו כמו עכבישים, נמלים, יתושים . הוא ממש בוכה ומעיר את כל הבית , לוקח את כריות השינה שלו וממש מכה על המיטה ונער אותה. הוא אינו ישן בחדרו הוא ישן בחדר של אחיו בן 6 (שהוא ממש מול החדר שלנו) מאחר והוא מפחד לישון בחדרו לבד. אחיו עדין ישן איתנו במיטה ועד שאנחנו לא מעבירים אותו לישון לידו או לחילופין שהאבא ישן איתו הוא פשוט לא נרדם וסהרורי כל הלילה. דאגתי אינה מהפחדים אני יודעת ומבינה שפחדים זה דבר נורמלי אצל ילדים , מה שמדאיג אותי זה כל הדימיונות למינהם והפיכתם למציאות קיימת למרות שמנסים להוכיח לו אחרת. האם אתה חושב שיש מקום לאיבחון רפואי ואם כן לאן לפנות ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון פסכיאטרי
ד``ר אבי שפירא15/04/2010חשוב לבצע איבחון פסכיאטרי בהקדם בשביל אבחנה מבדלת בין מצב פסיכוטי למצב חרדתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבחון ילד בן 12
כוכי18/04/2010הילד לא מעוניין בשום פנים ואופן ללכת לאיבחון מה אני יכולה לעשות? האם להשאיר את המצב כמו שהוא שיתבגר קצת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוב הילד מושפע מהוריו
ד``ר אליהו סמואל19/04/2010יש לפנות לילד ברגע של מצוקה קשה.
כמובן שאם ההורים חוששים מפניה לפסיכיאטר מסיבות אילו או אחרות אז הילד קולט ותופס על זה טרמפ...
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמה לילדה בת 11דניאל14/04/2010
אחיינית שלי, בת 11, אובחנה על ידי פסיכיאטר כסובלת מדיכאון.יצוין כי מערכת היחסים בבית עם אמה (אחותי) קשה ביותר (ההורים גרושים) והמצב הגיע לידי כך שהיא מסרבת ללכת לבית הספר, צועקת ומקללת ואף מכה את אחותה הקטנה (יצוין כי היא מחוננת ועל אף העדרה מזה חודשים היא מעסיקה את עצמה בקריאה ולימוד עצמי).
הפסיכיאטר המליץ על מתן פריזמה. (היא מסרבת להמשיך ללכת לטיפול הפסיכולוגי ואחותי מחפשת מטפלת אחרת)
השאלה היא אם מתן פריזמה בגיל כל כך צעיר לא יכול להיות בעל השלכות והשפעות לעתיד והאם לאור העובדה, שלפחות לדעתי, מצבה נובע רובו אם לא ככולו מהמצב הקשה בבית, לא תהיה משמעות לטיפול התרופתי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מורכב
ד``ר אבי שפירא15/04/2010אני מסכים שהשפעת הטיפול התרופתי היא לא גדולה במצב שתיארת
חשוב ביותר טיפול רגשי וטיפול משפחתי רק השילוב של הטיפולים יכול להביא תועלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים שליליים בסכיזופרניהשני13/04/2010
האם הם קודמים לפסיכוזה או באים אחריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בד"כ ביחד
ד``ר אבי שפירא15/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קשהשני13/04/2010
מה הופך או סי די עם פסיכוזה לסכיזופרניה ומתי הוא נשאר בגדר או סי די חריף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה מאד לדעת
ד``ר אבי שפירא15/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש וירידה בריכוז בבת 16הורה מודאג12/04/2010
הבת שלנו בת 16. בחודשים האחרונים היא סובלת מכאבי ראש, לפעמים חולשה, לפעמים כאבי בטן, וירידה דרמתית בריכוז. ברמה שלמעשה היא לא לומדת.
הבדיקות הרפואיות ככל הנראה תקינות, הנוירולוגית והרופא אומרים שאוליי זה מבעייה רגשית או ממתח.
התחלנו טיפול פסיכולוגי, אבל זה תהליך איטי ולא ברור בכלל האם זה יכול לעזור.
בינתיים החודשים עוברים, היא בעצם לא לומדת (אפילו כאשר היא בבית ספר). הביטחון ומצב הרוח שלה לא משתפר. היא שואלת מה יהיה, ומתיי היא תרגיש טוב?
אנו ממש לא יודעים מה לעשות,
האם פשוט לקחת אותה למיון בלי הפנייה ?
האם ללכת להתייעץ עם פסיכיאטר ?
האם להמשיך בטיפול הפסיכולוגי ?
נראה שאין שום גורם מנחה שמנתח את המצב שלה, הרופא ילדים אומר אין בעיה, הפסיכולוגית אומרת יהיה בסדר, והבת שלנו כבר שלושה חודשים לא מרגישה טוב
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכה פסכיאטרית
ד``ר אבי שפירא13/04/2010קשה לי לענות לכם מבלי לבדוק את בתכם. במיוחד לאור העובדה שכל אנשי המקצוע אומרים לכם תמתינו בסבלנות. אם אתם רוצים הערכה נוספת כדאי שתפנו לבדיקה פסכיאטרית שאולי תשפוך אור נוסף על מצבה של בתכם ןתעזור לכם למקד את הקשיים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה ופרוגנוזהשני12/04/2010
למה בדיוק מתכוונים כשאומרים - שהפרוגנוזה לא טובה לגבי סכיזופרניה?
שגם תרופות לא יכולות לעצור את הידרדרות המחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגנוזה
ד``ר אבי שפירא13/04/2010פרוגנוזה היא הצפי לעתיד
כשמדברים על פרוגנוזה לא טובה כלומר שיכול להיות הדרדרות למרות טיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה אחוז מדובר?
שני13/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה10-30 %
ד``ר אבי שפירא15/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב ותרופותאמא מודאגת12/04/2010
שלום לכן, אשמח אם תעזרו לי להגיע להחלטה.
בני לומד בכיתה א' הוא בן 6 וחצי.
ילד מקסים בעל תודעה סביבתית ועצמית גבוה. יפה, נבון, חברותי ואהוב.
התגלו אצל בני כבר בחודש הראשון בכיתה קשיים בהרגלי הלמידה, קושי בהכנת שיעורי בית.
מצאנו את עצמינו בתחילת השנה יושבים יחד שלוש שעות להכנת השיעורים. סיימנו את שיעורי הבית כשהילד חסר ריכוז לחלוטין, אני מותשת והזאטוט (אחיו הקטן בן השנתיים וחצי) מוחה בקול רפה ודורש את מנת תשומת הלב היומית שלו.
נשלחנו לבצע "מבחן טובה" ונתגלה שלבני יש הפרעת קשב ללא היפראקטיביות ADD.
בבית הספר בוועדת השילוב נאמר לי שאין שום מסמך כביל שעימו יכולים לקבוע אם לילד מגיע שיעורי שילוב. ולכן בני יעבור "הערכה פסיכולוגית" בקרוב אצל הפסיכולוגית של בית הספר. למרות שלא הבנתי מדוע הצורך בכך, אישרתי זאת אך טרם זומן בני בנושא.
עכשיו לשאלותי:
1. לאן אני ממשיכה מכאן? אם ובמידה בני צריך ליטול רטלין; לפנות לפסיכולוג ילדים? הרי נוירולוג רק ירשום לי תרופה וזהו, ואת זה אני לא רוצה.
2. אנחנו עומדים בפני רילוקיישן באוגוסט הקרוב, האם ישנם דברים שאני צריכה וכדאי לסיים כבר בארץ?
בני ילמד בבית ספר פרטי אמריקאי. יקבל שיעורי שפה בקרוב עם מורה פרטית.
האם יש לכן טיפים לגבי המעבר ושינוי השפה לילד עם בעיית קשב?
תודה רבה
האמא המודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ADD
ד``ר אבי שפירא13/04/2010במקרה שלכם כדאי לפנות לפסכיאטר ילדים מומחה להפרעות קשב. הוא יוכל לתת מענה גם בתחום התרופתי אם צריך וגם בתחום הרגשי. במיוחד חשוב לקבל הדרכה מפסיכולוג או פסכיאטר לגבי המעבר לארץ חדשה , שפה חדשה. ההכנה חשובה ביותר וכמובן הטיפול כבר עתה לקראת המעבר. יש כמה חודשים והם חשובים גם אם צריך להתחיל בטיפול תרופתי.בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה לך דוקטוריוסי10/04/2010
בקשר לתופעת הפרעת שינה מאוד הרגעת אותי שאמרת לי שהתופעה חולפת לבד והיא לא מסוכנת כמו שהיא נראת
ובקשר ללוריוואן ניסתי להפסיק איתה לבד אבל אחרי בערך חמישה ימים קפצתי מהמיטה בפתאומיות ודפיקות הלב שלי היו מאוד מהירות חשבתי שבאותו רגע שאני עומד לקבל התקף לב. מאז לא ניסיתי להיגמל מהתרופה מהפחד שזה יחזור לי שוב אני מקווה שהשבוע הזה שיבוא אני הילך אליו והוא ימצא לי תחליף אליה ושהתופעה לא תחזור על עצמה
תודה רבה לך על עזרה : יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהיה בריא
ד``ר אליהו סמואל10/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזור לי בבקשהיוסי10/04/2010
שלום לך דוקטור אני בן 19 לפני כחצי שנה היה לי התנסות בסמי הזיה עכשיו בתקופה אחרונה חזר לו משהו שמאוד מפריע לי ומפחיד אותי שאני הולך לישון קודם כול לוקח לי לפחות שעתים להירדם ואחרי שאני נרדם אני מרגיש שאני רואה את עצמי יושן ממש ואני מנסה לצאת מהמצב של השינה ולא מצליח יעני הגוף נכנס ממש לשינה עמוקה ואני מרגיש סוג של שיתוק בכל הגוף רק אחרי כמה שניות אני מצליח לצאת מהמצב הזה מה זה אומר שאני צריך ללכת להתאשפז בבית חולים פסכיאטרי אם יש תרופה שתעזור לי שחכתי לציין אני נוטל לוריון 1 מ'ג כבר כמעט 5 חודשים
בבקשה דוקטור תעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת שינה, וזהו -לא לפחד.....
ד``ר אליהו סמואל10/04/2010ליוסי שלום
אין לך כל בעיה פסיכיאטרית שצריך אשפוז.... אגיד לך רק בסוד שגם לי היה בצעירותי תופעה דומה. זכור לי הפחד שנילווה. הצלחתי להרגע אחרי שגיליתי את שם התופעה ונודע לי שמדובר בהפרעת שינה שנובעת מכניסה מהירה לשינה.
התופעה נקראת sleep paralysis . היא יכולה להתרחש בראשית השינה ובקימה. יש גם תופעות נוספות שיכולות להצטרף .
לפעמים היא נילוות לדיכאון, אולם זה לא חייב.
התופעה חולפת לבד. יש גם טיפול תרופתי שיכול להקל באם התופעה מתמידה ומציקה.
דאגתי אליך נובעת מסיבה אחרת , לקיחת לוריוון 1 מ"ג כחצי שנה מסוכנת במיוחד. לתרופה זאת פוטנציאל התמכרותי ניכר. אסור לקחת תרופה זאת מעבר לחודש......
תצטרך להפסיק את השימוש בתרופה בהקדם. רצוי לפנות לפסיכיאטר לבחון תחליף ללוריוואן או דרך לגמילה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספרדל מול ריספונדאלה10/04/2010
לאחר התלבטויות של שנה החלטנו לתת בן שלנו רספרד. ואז גיליתי שקו"ח לאומית התרופה מסובסדת רק לחולי כיזופרניה. המחיר של התרופה יעלי לי 107 ש"ח. וזה מאוד ירק, במיוחד אם לקחת בחשבון שגם התאום השני שלי מועמד לרספרדל. קו"ח לאומית הציעה לי תחליף זול יותר שלטענתם מכליל את אותם רכיבים. זה נקרא ריספונד. עכשיו אני שוב נכנסת לסרטים ומפחדת, כי הטעון כשישנע אותי להתחיל עם רספרדל זה שהוא תרופה ידוע ובדוקה. ומה זה ריספונד בכלל. מישהו מכיר? יש ניסיון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספרדל וריספונד מה הדומה והשונה?
ד``ר אליהו סמואל10/04/2010לאלה שלום
קופ"ח לאומית פועלת כמובן לפי סל הבריאות....
שני התרופות זהות מבחינה כימית. השם ריספונד אומר שהתרופה מיוצרת בבית החרושת האוריגינלי. והשם השני מציין שמדובר בתרופת חיקויי המתאפשרת לאחר 20 שנות שימוש בתרופה ופגות הפטנט של החברה המייצרת. תרופת החיקוי זולה יותר כמובן. אגב ישראל אחת המדינות המצטיינות בתחום תרופות חיקוי - במיוחד בית החרושת טבע. ההצלחה עולמית והשימוש בתרופות אילו ענק בכל העולם.
יש לדעת שהגוף אינו מבחין בין השנים. ולכן התרופה דומה בכל המובנים ואין לך ממה לחשוש.
יש מקרים נדירים במיוחד שיש הבדל קל בספיגה או במעבר התרופה בחללי הגוף..
הצעתי הכנה הנובעת מניסיון רב שלי ושל עמיתי לא לחשוש ולקחת את התרופה הזולה. במידה ויתעוררו קשיים, אז הרופא המטפל יבחן אותם לאור הממצאים.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעשיםיעל09/04/2010
שלום,
ביתי בת ה-9 סובלת מאוד מרעשים בבית כיון וזהו מקום שקט שלא כמו בחוץ ברחוב או בכיתה בביה"ס כך שהיא שמה לב ושומעת כל דבר. היא רגישה לקולות הדיבור שלנו בטונים שונים, לנעליים מסויימות איתן אנחנו הולכים בבית, ללעיסת אוכל ורעש מסוים שמשמיעים כשאוכלים, אנחנו מאוד משתדלים להתחשב בה אבל זה גורם לנו לחיות בשקט וממש ל"התהלך על ביצים" או להיות כמה שפחות בבית איתה, היא נכנסת להתקפות זעם כל פעם כשזה מפריע לה ואנחנו מיואשים מאוד.
האם יש משהו שיכול להרגיע אותה או לגרום לה לא להשתגע מכל צליל/רעש שכזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לרעשים
ד``ר אליהו סמואל10/04/2010ליעל שלום
אכן יש תופעה כזאת. מניסיוני יש כמה פרופילים להפרעה , אין זאת רק קללה אלא לחלק מילדים אילו יכולת מוזיקלית מצוינת. יש לבחון זאת ואולי גם לפתח אותה.
כמובן באם יש את הנתונים המתאימים.
יש גם ילדים עם פרופיל של הפרעת קשב וריכוז הלוקים בהפרעה כזאת.
לא תמיד זאת הפרעה , התופעה מתעדנת במהלך השנים.
אפשר לפנת לרופא התפתותי טוב או פסיכיאטר ילדים ונוער הבקיא בגיל זה ובתופעות אילו, ולבחון את הרקע ודרך זה את הפיתרון האפשרי.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
םסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון לריספונד לילדה בת 6מישה06/04/2010
שלום רב! ילדתי בת ה 6 ניסתה רטאלין וזה לא ישב עליה טוב הפסיכאטר נתן לה מירשם לריספונד 0.2 לקחת לפני השינה . שאלתי : למה אני לא מרגישה שזה עובד עליה היא ממשיכה עם ההתקפות זעם והאלימות כלפי הסביבה בלי סוף? ועוד שאלה הוא נתן לי את התרופה הזו בידיעה שכנראה לא יאשרו לי בקופת חולים וזה עולה המון באופן פרטי האם יש תרופה חלופית שכן מאשרים אותה דרך הקופה?אנחנו ממש אובדי עצות ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האמנם זה בעיה של תרופה?
ד``ר אליהו סמואל07/04/2010שלום למישה
בעיות זעם ואלימות אינן מסתיימות בטיפול תרופתי בלבד.... יש לבחון מה צרכי הילדה ומה מקור בעיותיה. במצבים אילו טיפול שהוא רק תרופתי רק יכול להנציח את המצב.
הייתי בודק עם איש המקצוע שאתה מגיע אליו האמנם הפיתרון התרופתי הוא הפיתרון היחיד?.....
יתכן ואם נזהה מה צרכי הילדה ומדוע היא מתנהגת כך נוכל לעזור לה ביתר שאת.
ואשר למינון ולתרופה. אכן ריספרדל אינה מאושרת בסל התרופות לצרכים אילו ובצדק רב כי מדובר בתרופה שעיקר שימושיה הם נגד מצב פסיכוטי.....ומצב ביתך אינו כזה.
מקובל במצבים אילו קודם כל לבחון את סיבות התנהגותה. להציע לרוב הדרכת הורים או טכניקות הרגעה. במידת הצורך ניתן לשלב תרופה וגם אז לזמן קצר ובמינון מינימלי. ניתן לתת מספר טיפות נוילפטיל במקום הריספרדל.
הרחבתי את תשובתי, להדגיש כי אין טיפול בתרופה ללא תוספת שילוב של ייעוץ טיפולי בשיחות.
טיפול תרופתי במצבים אילו תמיד יהיה כבררת מחדל לכישלון טיפול בשיחות.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, עזרה..לירון03/04/2010
אני סובל מחרדות ומחשבות טורדניות על מחלות ומטופל ב100 מ"ג ליום פבוקסיל כלומר העלאתי את המינון לאחרונה ל100 לפניי כ3 שבועות, אינני רואה שיפור במצבי, אני שמעתי שלוסטרל היא תרופה טובה ויעילה, כידוע לי פבוקסיל גם קצת מיושנת ולא עוזרת לי..יש אפשרות להחליפה בלוסטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות מעלות סרוטונין
ד``ר אבי שפירא04/04/2010בהחלט יש כיום מגוון תרופות שמעלות סרוטונין בינהם הלוסטרל. פנה בהקדם לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באלי למות...!אסתי03/04/2010
נימאס לי מהחיים!!!!!!
אני ילדה בת 14.5 ופשוט נימאס לי באלי להתאבד ולגמור ת'חיים שלי!!!!!!!!
אין אפ'חד שבאמת אוהב אותי המשפחה שלי תמיד יורדת עליי ומשפילה אותי (ויותר גרוע) החברות שלי לא מבינות אותי ותמיד מחפשות סיבה לריב איתי ...
בקיצור אין לי סיבה לחיות אין לי עם מי לדבר עם אני יגיד לאמא שלי שאני רוצה ללכת לפסיכולוג היא תצחק ותגיד שאין לה כסף!!!
אוף אני כבר לא יודעת מה לעשות חשבתי על להתאבד אני יודעת שזה מעשה מטומטם אבל אני לא מרגישה שיש לי בשביל מה לחיות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להתייאש
ד``ר אבי שפירא04/04/2010אני מציע לך לפנות בהקדם ליועצת ביה"ס בו את לומדת ולדבר אתה אני בטוח שהיא תוכל לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקשרי לער"ן 1201
יונית05/04/2010ער"ן הוא מוקד לעזרה ראשונה נפשית ושם יוכלו לעזור לך ולכוון אותך בשיחת טלפון. אפשר גם באיי סי קיו (מספר 12010).
עד כמה שידוע לי ניתן להתקשר אליהם 24 שעות ביממה, גם בחגים.
מספר הטלפון כאמור: 1201
את חייבת להתקשר! (כמובן בנוסף לפנייה ליועצת)
אשמח אם תעדכני אותנו איך מתקדמים העניינים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיבה חזותיתגיל02/04/2010
רק לאחרונה התוועדתי לרמת החזותיות שבחשיבה שלי.
כאשר אני שומע שם מוכר אני מדמיין באופן לא רצוני כמעט את דיוקנו של הנ"ל.
כאשר אני מנסה להזכר בפרט מסוים אני נעזר בגמיון חזותי.
כאשר אני קורא ספר אני מוצא את עצמי שוקע בדמיון חזותי של העלילה.
כאשר אני מחשב בעייה מתמטית ולו הפשוטה ביותר איני מסוגל להתרכז בה באם לא 'אעבד' אותה בצורה חזותית,כאשר אני מתרכז במוסיקה,בקיצור בכל פעולת ריכוז מאומץ.
עלי לציין שמעולם (ככל הידוע לי) לא נטיתי לבלבל בין הדמיון למציאות,ואני אדם לחוץ במעט.
האם מצב שבו אני יכול להגיע (במיוחד כאשר אני עוסק בחשיבה מאומצת,כגון קורסים במתמטיקה) ל 10 שעות ביום שבהן אני מפעיל את דמיוני (אולי אני חוזר על עצמי אך אציין שוב שמכל חמשת החושים , דימוי חוש הראייה מרכיב את הרוב המוחלט של דימויי) עלול להפוך אותי לסכיזופרן או כל סוג של פסיכוטי? האם יש חשש ? או שזוהי דרכו התקינה של המוח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמיון חזותי
ד``ר אבי שפירא04/04/2010לא לדאוג זה לא נראה לי בעיה פסכיאטרית אם כי חשוב בכל זאת להיפגש עם רופא המשפחה והוא ידע אם כדאי לפנות גם ליעוץ פסכיאטרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה נורמלי?
גיל04/04/2010אך האם זו צורת חשיבה שכיחה\אפשרית אצל אדם בריא נפשית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט
ד``ר אבי שפירא04/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)