מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינת WiFi האם זה מסוכןמהלר עוזי14/03/2024
יש לי ראוטר בסמוך לקיר חדר שינה, האם הקרינה עוברת את הקיר והאם זה מסוכן? תודה
................................................................................................* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקיר מחזיר 90% מהקרינה, זאת אומרת שרק עשירית עוברת
רם דישון14/03/2024לצד השני. לא מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירה 75 מטר מאנטנותשחר13/03/2024
היי, אנחנו מתכננים לעבור דירה וגרים בשכונה שיש בה המון אנטנות. אנחנו שוקלים לעבור לדירה שנמצאת כ70-75 מטר מבניין שבאינטרנט מופיע שיש על הגג שלו 3 אנטנות של כמה חברות. הלכתי לראות את האנטנות וזה נראה שיש אחת גדולה על תורן ועוד 3-4 מלבנים (אחד בכל פינה של הגג של הבניין). בין הבניין לאנטנות יש עוד 3-4 בניינים ואין קו ראיה לאנטנות מאף אחד מחלונות הבית. מציינת כי אנחנו זוג עם ילדה קטנה ואני בהיריון. מצורפות תמונות של האנטנות ושל המפה. אשמח לדעתכם, תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליחה להוסיף תמונה, האם יש אפשרות לשלוח אליך תמונות בדרך אחרת?
שחר13/03/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תמונה לא תעזור הרבה. אני ממליץ לרכוש מכשיר ולמדוד, כי
רם דישון13/03/2024קשה להעריך את הסיכון. מאחר ואין קו ראיה, כנראה שהמצב תקין אבל הטוב ביותר הוא למדוד, כאמור לעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעצוע רעשן אינטראקטיבי עם קרינהסיון13/03/2024
שלום רב, ברצוני לרכוש צעצוע התפתחות אינטראקטיבי לפעוטות
מזהה וקורא בעברית ובאנגלית בקול צבעים כאשר מניחים אותו על גבי 9 כרטיסיות הצבעים המצורפות. האם זה מלווה בקרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני מכיר את הצעצוע, אבל כנראה שאינו מקרין כלל.
רם דישון13/03/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מקווי חשמללינה מרום12/03/2024
שלום,
רציתי לדעת האם מגורים בקומה שלישית בקרבת קווי חשמל כמו שבתמונה יכולים להיות מסוכנים?
בתמונות: עמוד חשמל בצד השני של הרחוב, ממנו יוצאים שני קווים לבית הקרוב לבניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התמונה לא עלתה, אבל על פי התיאור שלך אין בעיה.
רם דישון13/03/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת קרינת חדר שרתיםמשה08/03/2024
שלום רב,
אני עובד באינבדיה, ויש חדרי שרתים גדולים, עליי לעשות בדקיה בתוך חדר השרתים ממש בתוכם, 3 פעמיים בתוך 8 שעות, האם זה מסוכן?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון08/03/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש קרינה מחדר דוודים?א06/03/2024
שלום, לחדר הממד בדירה יש קיר משותף עם חדר הדוודים הקומתי (דודי מים). מדובר בבניין חדש. האם יש סכנת קרינה בחדר מהדוודים? תודה מראש על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון08/03/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר תקשורת בבית ספרבלהה05/03/2024
שלום רב, בבית הספר חדר שבו ארון עם כל התקשורת של ביה"ס אינטרנט וטלפון.
המקום משמש גם כמשרד כך שהגב של הכיסא נשען על הארון תקשורת.
האם יש סכנת קרינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרוב לוודאי שאין סכנה, אבל מומלץ לרכוש מכשיר מדידה ולמדוד ממש על הכסא.
רם דישון05/03/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מכבלי חשמל ושנאימוש05/03/2024
היי, רציתי לדעת האם הקרבה לשנאי מסוכנת, הממד הוא במרחק 4 מטר מהשנאי (אולי הקיר יותר אוטם) ויש איזורים בבית כמו הסלון שהם 4.5-5 מטר מהשנאי ו4 מטר מהכבלי חשמל. זה מרחק סביר? יש מה לעשות עם זה? ראיתי מקומות שכתוב שצריך 3 מטר ומקומות שכתוב 6.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המרחק גבולי. ממליץ לרכוש מכשיר מדידה ולמדוד לבד.
רם דישון05/03/2024קיר בטון לא אוטם קרינת חשמל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, לא עדיף להזמין בודק מקצועי? נראה לי יקר לקנות מכשיר
מוש06/03/2024תודה, לא עדיף להזמין בודק מקצועי? נראה לי יקר לקנות מכשיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לשיקולך.
רם דישון08/03/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות מסוג תורן קרקעיגילי29/02/2024
שלום רב,
האם לדעתך קיים סיכון אם ממרפסת דירה בקומה 5 רואים 3 עמודים של אנטנות סלולריות במרחק 750 מטרים או שמדובר במרחק בטוח? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
גילי01/03/2024באתר של מפות הקרינה ראיתי שאחת האנטנות משדרת בבדיקה מהקרקע כנראה בסמוך בעוצמה של יותר מ כ 120 מיקרו לסמר, יתר האנטנות אין נתונים. אבל כאמור המרפסת היא כ 750 מטרים מהאנטנה אבל רואים אותה מהחלונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המרחק סביר. הנתון באתר ערכו כקליפת השום.
רם דישון02/03/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מתורן אנטנות
גילי02/03/2024תודה על התשובה,
כלומר אם אני מבין נכון, אז למרות שרואים את האנטנות מהחלונות במרחק של מעל 700 750 מטר, אפשר להיות רגועים והקרינה הצפוייה זניחה? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נכון.
רם דישון03/03/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מהצבת ראוטר בסלוןאפרת27/02/2024
שלום רב,
יש לי ראוטר בסלון שמשמש אותנו לטלויזיה בסלון וגם לאינטרנט בבית. הבת שלי בת 9 חודשים נמצאת כל הזמן בסלון (חוץ משעות הלילה) כשהיא יושבת לאכול וכו' אני משתדלת שהיא תהיה במרחק שני מטר מהראוטר אבל ב"ה היא זזה המון ולפעמים משחקת כמה שעות במרחק שהוא פחות משני מטר.האם זה נורא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נורא, אבל לא מומלץ.
רם דישון27/02/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה הנגרמת ממכשירים ביתייםאלון25/02/2024
יש לי ראוטר בכניסה של הבית, שמנו אותו על התקרה, בכוונה בשביל להרחיק כמה שיותר (התקרה בגובה 3 מטרים מהרצפה).
יש לי מכשיר google nest mini שמחובר לרשת הwifi בבית במטבח ושימושו הוא הפעלת מוזיקה לפי צורך. האם מסוכן?
בנוסף יש לי מכשיר שמדליק את הדוד שנקרא switcher 2. שמודלק פעם ביום לשעה בערך )גם לפי צורך). האם מסוכן?
סה״כ נראה לי לא מסוכן.
רם דישון26/02/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן סביר במקום עם מדידה חריגהאנדריי25/02/2024
קודם כל תודה רבה על פורום חשוב זה.
שאלה-אולם בו הרבה תקשורת אלחוטית מסוגים שונים, בו בוצעה מדידה שהראתה עוצמה של 1500mW למטר מרובע בתדרי 400-500Mhz - האם אפשר לעבוד שם מספר שעות בראש שקט? (לא כל יום, אולי פעם בשבוע יהיה צריך להגיע)
יש לציין שאני לא מהמחמירים הנוקשים, כלומר מבחינתי אם שוחחתי עם נייד צמוד לאוזן 5 דקות אז לא נורא, ועם זאת, אני אשמח לעצתכם במצב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מומלץ. העוצמה מאד חריגה.
רם דישון26/02/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסף נסבל עד 3-4 שעות?
אנדריי26/02/2024אני מניח שאין תשובה חד משמעית, אבל עד איזו מדידה אני אמור לומר למנהל שם בכדי שיהיה סביר להשאר במקום 3-4 שעות? (וכנראה שיהיה צריך להגיע לסשנים דומים פעם בשבוע)
כמה מיליוואט למטר מרובע בקורנט צריך להראות כדי שבסטנדרטים שלך זה יהיה "סביר-נסבל"?
דוגמה לא טובה אולי, אבל כמו שמישהו לא מעוניין לעשן, אבל לשהות בבר שעתיים-שלוש ליד מעשנים זה ברמת הסביל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי גג 5. הבעיה היא שההשפעה היא אינדיבידואלית. אני
רם דישון26/02/2024הלכתי על סף סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בהריון מחדרי רנטגן וסיטיכותבת23/02/2024
שלום רב,
היני בהריון בשבוע 21. הייתי במיון עקב נקע ברגל ושהיתי בחדר המתנה ליד חדרי רטגנן וסיטי (לא ממש מול החדר בקרבת מקום). האם זה מסוכן לעובר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון24/02/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קרינה גבוה במוניטור לתינוק nanitיניב20/02/2024
היי רציתי לשאול
קיבלנו מתנה nanit
רציתי לדעת האם הקרינה ממכשיר זה היא מסוגנת עבןר התינוק
והאם יש דרך טובה להתקין על מנת להפחית קרינה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הוא משדר כמו ראוטר רגיל. מומלץ
רם דישון24/02/2024להרחיקו לפחות שני מטר מהתינוק ולהפחית בכלל את השימוש בו ככל האפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוע מזגןגבי20/02/2024
שלום,
האם למנוע של מזגן יש קרינה משמעותית?
המיטה שלי ממוקמת בצמוד לקיר חיצוני. המנוע של המזגן ממוקם בצד החיצוני של הקיר באותו מיקום של המיטה. הראש שלי בעצם נמצא צמוד לקיר שמצידו השני יש את המנוע.
האם מיקום זה בעייתי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם המזגן פועל כאשר את/ה במיטה?
רם דישון20/02/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)