מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם משעון שולחני דיגיטלי נפלטת קרינה מסוכנתמיה17/11/2024
האם משעון שולחני דיגיטלי נפלטת קרינה מסוכנת
שמחזיקים אותו קרוב לגוף למטרת מדידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון19/11/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת קרינה מכשיר לייזרמאיה16/11/2024
שלום,
האם בלייזר שחורט (על טלפון או מכשירים) יש קרינה.
האם יכול לגרום לכאבי ראש.
השתמשתי בעבודה במכשיר כזה שבועיים ומאז יש לי כאבי ראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקרינה חלשה מאד. כנראה שפיתחת רגישות לקרינה.
רם דישון19/11/2024אין לי הסבר אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר טרפו בפינוי בינוימרקו אלון15/11/2024
הבניין שלנו בתל אביב הולך לפינו בינוי, הבניין החדש ( 6 קומו ) כולל חדר טרפו בקומת המרתף כלומר יש קיר משותף עם הלובי.
האם זה הסטנדרט המותר ? האן יש מה לחשוש ?.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני יודע מהו התקן בנושא, אבל מרחק
רם דישון15/11/2024של 7 מטר מהחדר הוא מרחק בטוח. זכור שהקירות שקופים לקרינה זו, כך שהמדידה היא בקו ישר דרך הקירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנעול חכם לדלת הבית ושעון נוכחותגלית13/11/2024
שלום רב,
1. האם שימוש יום יומי לפתיחת הבית במנעול חכם לדלת עלול להוות סיכון ובפרט בהריון? ( מדובר על מכשיר שמותקן בסמוך לדלת ופותח את הדלת ע"י הנחת האצבע עליו) להבנתי פועל על בלוטות'.
2. האם החתמת שעות בעבודה בשעון נוכחות אלקטרוני בו גם מחתימים ע"י טביעת אצבע מהווה סיכון בכלל ובהריון בפרט?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לשתי השאלות- אין סיכון.
רם דישון13/11/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רנטגן כף ידאיציק לוי11/11/2024
שלום רב,
לא בדיוק נושא הפורום אבל אולי תוכלו להפיג חשש.
הבן שלי עשה צילום כף יד שמאלית כך שמגן המפשעה (הסינר) לא היו ממורכז.
הצד הימני באזור המותן וכמה סנטימטרים פנימה (כ 5 או 6 ס"מ) לכיוון המפשעה היה חשוף. אזור המפשעה היה מכוסה ומוגן.
האם לדעתכם קיים חשש לספיגת קרינה המיותרת באיזור החשוף ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי אין חשש, כי הקרינה מאד מרוכזת.
רם דישון11/11/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכונת קפה עם תקשורת בלוטותסיון07/11/2024
שלום רב,
ברצוני לרכוש מכונת קפה אוטומטית. במכונה ישנו פילטר מים קלאריס סמארט – המתקשר עם המכונה באמצעות טכנולגיית בלוטות’, ומאפשר הצגה גרפית על מצבו של הפילטר. האם המכונה מקרינה יותר ממכונה ללא התכונה הנ"ל?
תודה,
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, אבל בעוצמה זעירה. לדעתי זניחה.
רם דישון10/11/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מונה חשמל חכם - של חברת החשמלאייל04/11/2024
שלום ,
אודה לעזרתך.
לפני מספר ימים התקינו על הקיר של החדר שינה שלי (מבחוץ) כחמישה מונים חכמים.
מאז ההתקנה וההפעלה שלהם יש תחושה גופנית לא טובה.
התייעצתי עם יועץ קרינה והוא טען שיכול להיות שמדובר בקרינה אלקטרומגנטית מהחשמל בלבד ולא יכול להיות קרינה סלולרית שיכולה להיות בעייתית.
אודה לעזרתכם לגבי האם המכשירים האלה פולטים קרינה סלולרית או קרינה אחרת , ואיזה בדיקות לדרוש מהיועץ קרינה לבדוק.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המונים הללו פולטים קרינה סלולרית. בקשי מהיועץ למדוד
רם דישון05/11/2024בתדרי רדיו במשך חצי שעה. לוח מתכתי (או אפילו קרטון מצופה ברדיד אלומיניום) צמוד לקיר עשוי לפתור את בעית התחושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת קרינה בצילומי שינייםחיים04/11/2024
בוקר טוב
הופניתי על ידי רופא השיניים לצילומי c.t שיניים צילמו אותי במכשיר שממש הצמידו לי את המכשיר לראש והצילומים לקחו רבע שעה 20 דקות והיה צילום בחדר נוסף שגם שמו לי לוח בפה וצילמו וזה לקח רבע שעה בערך אני צריך לחשוש מקרינה?
אמרו שהם מפוקחים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין חשש. הצילמים הללו נעשים בעוצמה נמוכה.
רם דישון05/11/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרן בכיתה - זרוע מהתקרהאבי03/11/2024
עוד שאלה, האם זה בעייתי לשבת מתחת למקרן שתלוי על זרוע בכיתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון05/11/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספקי כוח - חוגי חשמלאבי03/11/2024
שלום
הבן שלי מרבה לשבת בחוג ליד ספק כוח. זה נראה כמו קופסא עם מחוגים שמחוברת לחשמל.
האם הנ"ל פולט קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זניחה.
רם דישון05/11/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארון חשמל קומתיאלה28/10/2024
שלום
הבת שלי שכרה דירת חדר במעונות סטודנטים .
בלובי הבניין ישנו ארון חשמל ראשי . בכל קומה יש 10 דירות .בכל קומה יש ארון קומתי ענק , ובכל דירה יש לוח חשמל .
הדירה של ביתי בקומה שלישית ( מתוך ארבע) .
מול הכניסה לדירה ישנו ארון חשמל קומתי . דלתות הארון מול דלת הכניסה לחדר שאלותיי הם:
האם ישנה קרינה מארון כזה?
מה המרחק הבטוח מהארון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרחק הביטחון הוא מטר אחד.
רם דישון29/10/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפייה ממחשב נייח. האם המרחק מהווה סכנהמיה27/10/2024
שלום
אם אני צופה במחשב נייח (המחובר למסך טלוויזיה)
הראש שלי והגוף הם במרחק של 280 ס"מ מהמסך.
האם הצפייה ככה מסוכנת לטווח הקצר או הארוך?
לא מסוכן.
רם דישון29/10/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לך דר אני אשמח לשמוע את הדעה שלךlinoy26/10/2024
בין השנים 2021 ל 2024 משהו בתוך טווח של שנתיים וחצי,
לא יותר, עשיתי 5 פעמים צילום חזה פשוט במיון, חמש צילומים של החזה פרוסים לאורך שנתיים וחצי משהו כזה
זה מעמיד בסיכון גבוה או שזה נחשב בסדר?
חמש צילומים חזה זה פחות מסיטי אחד נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחוץ לתחום הפורום. צר לי. אבל מה שאני כן יודע
רם דישון27/10/2024הוא שחמישה צילומי חזה זה פחות מסיטי אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגורים סמוך לקו מתח גבוהטל אלמגור19/10/2024
שלום רב,
לאחרונה עברנו לדירה (ישנה) הףבשכונת רמת שרת בירושלים.
שמנו לה לפני כמה ימים שחלון חדר השינה והסלון שלנו ממוקמים בסמיכות לקו מתח גבוה - סביב 10 עד 20 מטרים בקו אווירי. הדירה בקומה שנייה.
מה עלינו לעשות כדי לבדוק אם המגורים כאן מסוכנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קודם כל שלח צילומים.
רם דישון24/10/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משעון שעובד מול סמרטפוןאיתן14/10/2024
שלום,
האם שעון יד שמדבר עם הטלפון בבלוטוס מקרין, והאם לא רצוי כתוצאה מכך להשתמש בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקרינה מהטלפון נמוכה מאד. לשיקולך.
רם דישון14/10/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)