מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חדר טרפו תת קרקעי בבניין דירות צמוד לדירהרן נדב31/08/2024
שלום רב,
אנחנו שוקלים לקנות דירת גן (דופלקס) ברמת גן. בבניין נבנה חדר טרפו (לפי היתר קיים שנאי אחד). לפי השרטוט המרחק בין החדר טרפו לחדר שינה שממוקם בקומה 1 (שממוקמת מעל לשנאי) הינו בין 5 ל6 מטר. האם מרחק תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המרחק גבולי. ממליץ לרכוש מכשיר מדידה ולמדוד.
רם דישון01/09/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדר טרפו תת קרקעי בבניין דירות צמוד לדירה
רן01/09/2024היי,
תודה על המענה המהיר. הזמנתי בודק והוא עבר על כל החדרים בדירה. מהבדיקה עולה שהקרינה בחדר השינה עומדת על מקס' 0.5 מיליגאוס בכל שאר החדרים הקרינה יותר נמוכה.
האם 0.5 מיליגאוס תקינה ? לפי דעתו אין שום בעיה. רציתי לשמוע חוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הוא צודק. זה תקין לגמרי.
רם דישון02/09/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה נספגת אחרי הקרנות?תמי27/08/2024
שלום רב-
האם יש סכנה ברכישת מכשיר טלפון מאישה שעברה הקרנות וטיפולים נגד סרטן השד - מהבחינה שהיתה עם הטלפון בזמן ואחרי וההקרנות. האם יכול להיות שנקלט גם בו קרינה וזה יסכן את הילד שלי (שלו אני רוצה לקנות את הטלפון)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום סיכון.
רם דישון27/08/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת קרינה של מוניטור לתינוקגיא26/08/2024
שלום
נאמר כאן לא להשתמש במוניטורים של תינוקות, אבל ביצעתי מדידה ואשמח לדעת מה המשמעות שלה:
קרינה אלקטרומגנטית ELEC מגיעה לבערך 30 VM
ניסיתי להבין מאיפה בדיוק מגיעה הקרינה ונראה שדווקא מדובר בחוט החשמל הדק בין המוניטור לשקע החשמל.
האם זו קרינה תקינה שאפשר לחיות איתה בלי סכנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני מבקש את הפרטים הבאים:
רם דישון27/08/20241. איזה מכשיר?
2. תוצאת מדידה ממש על מיטת התינוק, הן ב- LF והן ב- RF.
3. מרחק המוניטור מהתינוק בזמן המדידה.
בכל מקרה שמרי מרחק של שני מטר בין המוניטור לתינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
גיא01/09/2024המכשיר הוא TRIFIELD
הוא נותן את המדדים הבאים על המיטה עצמה:
MAG - 0
ELEC - 30 V/m
RF - 0.03 mW/m^2
המוניטור נמצא בערך 1.5 מהתינוקת.
מה שמוזר הוא שאם מזיזים את המיטה ומודדים באותו המקום - כל המדדים יורדים, כאילו שהמיטה מעבירה או כולאת את הקרינה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי תקין. יתכן שבמיטה יש חלקי מתכת שגורמים לתופעה.
רם דישון02/09/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קווי חשמל בקרבת הביתנויה26/08/2024
שלום רב, מחוץ לגינה שלנו ישנו ואדי בו עובר קו חשמל. בגלל הטופוגרפיה של המקום והביניין שבנוי כמדורג, יוצא שדירת הגן שלנו יושבת בגובה שהוא יחסית מול גובה החוטים. מדובר בחוטי חשמל בשלושה גבהים אחד מעל השני. העמודים שנמצאים מחוץ לבית שלי נראים שונה זה מזה, כמו שאפשר לראות בשתי התמונות שצירפתי. לציין שבלילה כשיש שקט ניתן לשמוע זמזום - נאמר לי שמדובר באבק שפוגש לחות וזה מפיק זמזום. האם מדובר בקו מתח גבוה? בחברת החשמל לא נתנו לי תשובה מספקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ללא צילום לא אוכל להתייחס.
רם דישון27/08/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתר זעיר פנימי תורן על הגג ועוקץליאת21/08/2024
שלום רב לכם, בגג הקניון בו משרדי נמצא ישנן 3 אנטנות: 1. זעיר פנימי 2. תורן על הגג 3.אנטנת עוקץ . המשרד שלי נמצא כשלוש קומות מתחת לגג.
האם צפוי סיכון בשהייה ממושכת שם ? במיוחד בהיותי בהריון. נמצאת שם פעמיים בשבוע במשך היום.
אם יש צורך בנתונים נוספים אוסיף.
תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
על פניו נראה שאין סיכון.
רם דישון22/08/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תשתית של yes מפיצה קרינה?גבי21/08/2024
אני מעביר ראוטר וממיר של yes למקום אחר בדירה. במידה ונשארת במקום הקודם התשתית של yes שהתקינו כדי לחבר
אותנו לyes ללא חיבור לראוטר וללא חיבור לממיר אלא פשוט היא סתם שם זה מפיץ קרינה כלשהי או שזה לא משנה משהו לבני אדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. התשתית לא מפיצה שום קרינה.
רם דישון22/08/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונה חכם -מרחק בטוח מבחינת קרינהליטל18/08/2024
רציתי לשאול מה המרחק ביטחון מבחינת קרינה ממונה חשמל חכם בבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטר אחד.
רם דישון19/08/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק ביטחון מבחינת קרינה ממונה חשמלי חכם
ליטל19/08/2024גם אם מדובר במונה חשמלי של כמה שכנים מחוץ לבית המרחק ביטחון מבחינת קרינה הוא מטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן.
רם דישון19/08/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה של ראוטר עם קיר מפרידאסי18/08/2024
שלום,
אנו עומדים בפני התקנה של ראוטר אל חוטי וחוטי בקיר טלווזיה בסלון. הבעיה שקיר הטלוויזיה משותף מצידו השני לקיר חדר השינה, וממש על אותו קיר ממוקמת המיטה כך שהראש צמוד לאותו קיר..
כמה הקרינה מסוכנת אם נמצאת אמנם מעבר לקיר אך במרחק של כמה סנטימטרים מהראש (עובי קיר בלבד)??
ממש מוטרדת. תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקיר מחזיר 90% מהקרינה, זאת אומרת שרק עשירית עוברת
רם דישון18/08/2024אבל הייתי מחבר את הראוטר לחשמל עם קוצב זמון שיכבה אותו בלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן שהייה בבניין עם אנטנה על גגלירון17/08/2024
שלום רב לכם,
אני בהריון. אמורה להתחיל להיות פעמיים בשבוע למשך שלוש שעות בכל פעם לערך בסטודיו שצמוד לבניין שבו יש אנטנה על הגג , הבניין בעל קומה אחת והאנטנה בפרונט שלו. הסטודיו נמצא ביציאה האחורית של הבניין ובצד.( אני לא רואה מאיזור הסטודיו את האנטנה אבל זה די קרוב מאמינה באיזור 10 אולי מעט יותר מטרים)
האם בעייתי בהתחשב במשך הזמן והמיקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לדעת. על. פניו נראה שאין בעיה, אבל כדאי לרכוש מכשיר
רם דישון18/08/2024מדידה אישי ולמדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשיר מדידה מומלץ נכון להיום
לירון18/08/2024תודה רבה על תשובתך.
האם תוכל לכוון אותי למכשיר מדידה שלידיעתך אמין ולא מאוד יקר ומהיכן ניתן לקנות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המומלץ הוא הקורנט. בדוק באתר
רם דישון19/08/2024norad4u.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילומי סטטוס שיניים לפני הריוןגלית15/08/2024
שלום רב,
האם הקרינה מצילומי שיניים במכון ( נעשים כ16 צילומים) נשארת בגוף באיזו שהיא צורה אחרי ביצוע הצילומים?
אם בוצעו יום לפני הכניסה להריון יש לזה משמעות?
יש סיבה לדחות צילומים כאלה ולא לבצע סמוך לכניסה להריון או שאין קשר?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון16/08/20241. שום קרינה לא נשארת בגוף.
2. לדעתי יום לפני כניסה להריון לא משמעותי.
3. אינני רופא, אבל הייתי ממליץ לדחות צילומי סטטוס לאחר הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לשאלה 3
גלית16/08/2024תודה על המענה! אשמח להבהרה בקשר לתשובה 3- אתה התכוונת לדחות לאחר הלידה בהנחה ואני כבר בהריון? או לדחות לאחר הלידה גם אם אני לפני הריון ומתכננת להכנס להריון? בעצם השאלה שלי אם לפני הריון יש משמעות. ואם כן אז כמה זמן צריך לחכות מהבדיקה עד לכניסה להריון?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי ניתן להכנס להריון מיד לאחר הבדיקה.
רם דישון18/08/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בית חכם ואזעקה אלחוטיתיובל15/08/2024
הי, אנחנו עוברים לדירה שכורה שיש בה מערכת בית חכם ואזעקה כולה אלחוטית. המערכת די חדשה, בת שנתיים.
האם זה בסדר עבור ילדים קטנים שיש רכיבים כאלה בחדרים? האם באופן כללי יש עם זה בעיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדרך היחידה לדעת היא לרכוש מכשיר מדידה אישי ולמדוד.
רם דישון16/08/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארון חשמל דירתי שהוא גם ארון תקשורתנועה14/08/2024
אנחנו עוברים לדירה שכורה, המתבגרת תישן בחדר כאשר המיטה מרוחקת כ- 2.5 מטרים מארון החשמל הדירתי. בנוסף, זהו גם ארון התקשורת של הדירה ויושב שם הראוטר.
האם בעייתי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בעייתי.
רם דישון14/08/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מעמוד חשמלאופיר לוי13/08/2024
היי
אני מתגורר במרחק של 25 מטר מעמוד חשמל האם זה מרחק בטוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן.
רם דישון14/08/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מחיבור חשמל לבנייןמילי11/08/2024
שלום רב,
אנו גרים בבניין בן 3 קומות בקומה האחרונה.
בונים עכשיו ממד"ים לבניין, ולכן צריך להזיז חיבור החשמל שנמצא בקומה שלנו. האם יש קרינה מחיבור זה ועל מה צריך להקפיד?
שימו לב לתוואי של החיבור החדש.
רם דישון11/08/2024שמרו מרחק של מטר ממנו ממיטות ילדים. עקרונית, מסיבות פיסיקליות, הקרינה מהקו נמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת קרינה דור 5שירה10/08/2024
היי, האם יש מכשירי מדידה למדוד קרינה מאנטנות דור 5?
יש. הקורנט שנמכר בארץ מודד גם דור 5 שמשודר בארץ.
רם דישון11/08/2024יש בדור 5 תדר נוסף (בגלים מילימטריים) שעדיין לא משודר בארץ. הקורנט לא מודד תדר זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)