מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תיק צד עם ניידהדסי17/04/2024
שלום ד״ר,
3 ימים למשך כמה שעות טובות הסתובבתי בעיר נופש עם תיק צד ובו הנייד שלי
התיק קטן מאוד והפלא׳ בתוכו, תיק צד, אלכסון ועל הבטן
בסיום החופשה שזה עכשיו פתאום נבהלתי איך לא שמתי לב שבעצם זה על הבטן
אומנם בתוך התיק
אני בהריון שבוע 32
האם חלילה יכול להיות שגרמתי נזק?
אוי ואבוי 😟 אני ממש חוששת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נגרם כל נזק. רקמות הגוף בלעו את הקרינה טרם שהגיעה לעובר.
רם דישון17/04/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בית ליד חדר שנאיםרון17/04/2024
שלום,
אני מעוניין לקנות בית שבצמוד אליו נמצא חדר טרנספורמציה. החדר נמצא במרחק שני מטרים בלבד מהמגרש. גודלו של החדר הוא 7x4.5m. מתי שעת השיא בדרכ? יש שם מרפסת ואחרי עוד 4 מטר נמצא הקיר של הבניין והמטבח והסלון.
האם זה בטיחותי? מהי רמת קרינה אופיינית בצמוד ובמרחק של 6 מטר ממבנה כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדרך כלל הקרינה במרחק 6 מטרים היא סבירה, אבל רק מדידה תסייע בתשובה אמינה.
רם דישון17/04/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנס רחוב ותיבת וויפי עירוניתשחר06/04/2024
שלום, אנחנו שוקלים לעבור לדירה שממש בגובה המרפסת שלה יש פנס רחוב קטן (בקומה 1), מאמינה שמרחק של חצי מטר/ מטר מהמרפסת (נגיד מטר מהחדרים). בנוסף כמה מטרים משם יש ברחוב תיבת וויפי עירונית על עמוד. כמו כן יש אנטנה במרחק 100 מטר משם. אין בניינים שחוסמים כי יש גינה ציבורית. האנטנה באלכסון מהדירה והחלונות לא פונים ישירות אליה אבל אם מוציאים את הראש ומסתכלים הצידה או יושבים במרפסת אני מניחה שאפשר לראות אותה (יש קצת עצים שמסתירים). האם משהו מזה יכול להיות בעייתי? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה עדכון
שחר08/04/2024היי, מעדכנת שהמרחק מהאנטנה הוא סביב 110-120 מטר. היינו בדירה ורואים את האנטנה מהמרפסת. כפי שכתבתי החלונות לא פונים ישירות לאנטנה אבל אם מוציאים את הראש ומסתכלים שמאלה רואים אותה. אם הצלחתי לזהות נכון זה מתקן גישה אלחוטי אחד של דור 3,4. איך ניתן לדעת לאן היא מכוונת? אשמח לצרף תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדרך היחידה לדעת היא לרכוש מכשיר מדידה אישי ולמדוד.
רם דישון08/04/2024על פניו נראה בעייתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיקר בגלל האנטנה? או הפנס/ התיבת ווייפי
שחר08/04/2024שואלת כי יש עוד דירה רלוונטית עם פנס רחוב על המרפסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גם וגם.
רם דישון09/04/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת טעינה אלחוטית ברכבסיון06/04/2024
שלום רב, ברצוני לרכוש רכב חדש. יש בו תא עבור טעינה אלחוטית לפלאפון. האם הדבר מקרין לכל הרכב?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חלש מאד. לדעתי אין סיכון.
רם דישון06/04/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר וסכנות מה דעתךליאור01/04/2024
שלום
ילדתי לפני חודשיים. לרוב הבייבי נמצא בסלון וישן שם היכן שממוקם ראוטר. המרחק יחסית קרוב וגם בלילה הבייבי ישן בעריסה בסלון. מה עושים במצב כזה ועד כמה מסוכנת הקרינה? האם לפחות בלילה להעביר אותו לחדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון03/04/20241. לטעמי כל המצב הזה לא מומלץ.
2. להרחיק את הראוטר מהתינוק לפחות שני מטר.
3. לכבות את הראוטר מתי שרק אפשר. במיוחד בלילה.
4. כמה מסוכן- לא ניתן לחזות מראש. כאמור, אינני מתלהב-בלשון המעטה- מהמצב הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאווררי תקרה האם בטוח לשימוש בחדר ילדים?לילי01/04/2024
היי,
שוקלת לשים בחדר של ילד קטן, האם מקרין או בטוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מקרין מעט מאד. לדעתי בטוח.
רם דישון03/04/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאווררי תקרה
לילי07/04/2024היי, ממה הקרינה?
חשבתי על מאוורר חוטי בלי וויפי ובלוטות או שלטים.
האם עדיף מאוורר רגיל על עמוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שמקרין מעט מאד הוא המנוע. ברור שללא בלותות׳ וויי פיי עדיף.
רם דישון08/04/2024אם מאורר על עמוד יהיה רחוק מהילד, ברור שעדיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מגב אייפון שבורעומר31/03/2024
האם אייפון עם שברים בגב המכשיר פולט יותר קרינה מהרגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון03/04/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על בדיקה חוזרתלילך28/03/2024
שלום רב,
ביצעתי סיטי כאשר נלקח חומר ניגודי בשתייה ללא הזרקה.
כעת צריכה לחזור על הבדיקה עם חומר ניגודי מלא. האם יש סכנה
לבצע בדיקה חוזרת - האם ניתן לבצע זאת תוך פרק זמן קצר
מהבדיקה הקודמת? ז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההחלטה היא על בסיס רפואי ולא טכני. מחוץ לתחום התמחותי.
רם דישון29/03/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו מתח נמוך מחוץ לחדרי שינהיוסי23/03/2024
שלום רב,
אני בתהליכים מתקדמים לרכישת בית צמוד קרקע במושב.
מחוץ לחדרי השינה עובר קו מתח נמוך במרחק של כ5-6 מטר.
הבאתי מודד מוסמך שביצע מדידה בכל חדרי הבית. בחדרי השינה הערך המקימאלי שקיבל היה 2.59 מיליגאוס (כשבאזורים אחרים כמו סלון, מטבח, גינה ופינת משפחה) הערכים היו נמוכים מ-1.
הבדיקה בוצעה בשעות העומס (ביום חורפי) בין 19:30 ל20:00.
המודד אמר שצריך לקחת מקדם של 20% יותר מאחר ובקיץ שיא הצריכה עשוי להיות גדול יותר.
בדוח המודד ציין שבעוד שהמדידה גבוהה מהמומצע (ואפילו מרוב הבתים) היא עדיין בתקן.
אני ממש בהתלבטות ואשמח להבין האם מדובר בערכים גבוהים ועדיף לשגת מהעסקה בגללם? ההנחה שלי היא שמדובר בערכי שיא אבל בלילה הערכים יירדו משמעותית ובשאר היום לא נמצאים כל הזמן בחדרים ככה שהערך הממוצע יהיה ככל הנראה נמוך מ-2 מיליגאוס ליום. אשמח לדעה/עצה או הכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי אפשר לחיות היטב עם ערכים כאלו. השיקולים שלך נכונים.
רם דישון26/03/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגון מקרינת rf סלולריתלירן23/03/2024
רם שלום
אנחנו שוקלים לרכוש דירה שהיא בסמיכות לתורן עם אנטנה סלולרית, יש נתונים ממבנה סמוך של 60 מיקרו לסמ"ר ממרפסת סמוכה.
עם זאת אני מודע שהעוצמות משתנות במהלך היום וגם מחר יכולים להתקין שם אנטנה נוספת.
לכן אשאל באופן פשוט.
האם קיר בניין חיצוני מחופה באבן שיש.
בנוסף תריסי אלומיניום,רשת מתכת, טפט על הקיר, מדבקות עם מסנן קרינה על החלונות( שבצידי החדר הפונה אל האנטנה)
ואולי עוד אמצעים שעומדים כיום בשוק... האם בסופו של דבר אפשר להגיע למצב שהחדר שפונה לכיוון האנטנה יהיה ממוגן קרוב ל 99%
כלומר בטוח לילדים..
או שממרחק של 50 מטר מאנטנה לא ניתן לרדת לקרינה אפסית.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני מניח שהשאלה הקודמת גם שלך.
רם דישון26/03/2024העוצמה הזו חזקה מאד, אבל מאחר והיא נמדדה במבנה סמוך לא ניתן להסיק ממנה דבר.
הקרינה חודרת לחדרים ברובה הגדול דרך החלונות. מיגון שלהם (מגן קרינה או רשת) יכול להוריד עד 90% מהקרינה. צריך למדוד מה העוצמה כרגע, כי יתכן שגם אחרי המיגון העוצמה תהיה עדיין גבוהה. הסף שלי היום הוא 0.2 מיקרוואט לסמ״ר- כעת תעשה את החשבון. אם מדובר על חדר ילדים- לא הייתי זז לפני מדידה בחדר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חדר ילדים
לירן27/03/2024מדובר בחדר הורים.
אנחנו לא רגישים לקרינה, יש ווי פיי בבית
אני ואישתי עובדים בתעשיות שיש המון תדרי רדיו ואין לנו דרך להימנע מכך, מלבד להתפטר.
ונוסעים ברכב היבריידי.
עם זאת מתחילים להיות מודעים לעניין הקרינה
בעיקר זהירות מונעת עבור הילדים.
כאמור חדר הילדים הוא פנימי ולא חזותי לאנטנה.
עוד נתונים: האנטנות אינן פונות לכיוון הדירה, מעריך כי זאת משום שהדירה נמצאת סמוך לחוף הים (ואין צורך לשדר לכיוון הים).
האם הנתון הזה משנה משהו?
( הן כן פונות לכיוון המרפסת שממנה נמדד 60 מיקרו לסמר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה משנה הרבה. סביר להניח שאין בעיה, אבל הטוב ביותר הוא למדוד.
רם דישון29/03/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עוצמה 59 מיקרו לסמ"ר קרינה סלולרית נחשב בטוח?לירן23/03/2024
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - קרינה בעקבות מגנטים במשקפייםיהודה22/03/2024
שלום וברכה, ישנם משקפים ראיה אשר ניתן להוסיף להם עדשות של משקפי שמש; כאשר גם בעדשות הראיה וגם בעדשות שמרכיבים עליהם יש מגנטים. האם יש לז משמעות מבחינת הגברת השפעת קרינה ? תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום קרינה לא מהמשקפיים ולא מעדשות השמש.
רם דישון23/03/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטחון ממדפסת כבויהאבי20/03/2024
במידה והמדפסת שלי מחוברת לחשמל אבל כבויה, רציתי לשאול שתי שאלות:
1. האם יש סכנה להיות קרוב למדפסת?
2. במידה ויש סכנה כמה מרחק צריך לשמור מהמדפסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חצי מטר יספיק.
רם דישון21/03/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איתוראן ברכב- -מיקוםיהודה19/03/2024
שלום וברכה,
האם הקרינה של איתוראן היא מחוץ לרכב (ואם בלית ברירה המערכת מותקנת ברכב היא מקרינה פחות מאשר קרינה שמקורה בתוך הרכב) ? תודה והמשך יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקרינה היא ברובה מחוץ לרכב. כמו שיחה בסלולרי.
רם דישון21/03/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירה ליד עמוד חשמלשחר17/03/2024
שלום, אשמח להתייעץ (אני לא מצליחה להעלות תמונה). אנחנו שוקלים לעבור לדירה בפינת רחוב בקומה השניה. אין אנטנות באזור אבל בפינת הרחוב יש עמוד חשמל שנראה כמו מתח נמוך (6 כבלים). לא נראה שיש על העמוד שנאי אבל יש עליו כמה תיבות קטנות, בנוסף, נמתחים ממנו חוטים לארבעה כיוונים שונים. אני משערת שהמרחק מהעמוד עצמו לחלון הקרוב הוא סביב 4-5 מטר, והמרחק מהכבלים לחלונות סביב 3 מטר. בנוסף, יש בית קפה דיי הומה כ20 מטר מהדירה. האם לדעתכם יש בעיית קרינה בדירה זו?
אשמח לשלוח תמונה של העמוד והבניין למקום אחר במידה ואפשר. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמונה לא תעזור הרבה. אני ממליץ לרכוש מכשיר ולמדוד, כי
רם דישון18/03/2024המרחקים גבוליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)