מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מרחק בטוח מאנטנה סללולריתאושרי06/08/2024
שלום רב.. נושא אנטנות הסללולריות מאוד מעסיק אותי והרבה מחוסר ידע.. אשמח לדעת מה המרחק המינימאלי הבטוח מאנטנה סללולרית שמותקנת על עמוד בגובה בקו ישיר בשדה פתוח לבתי מגורים ומוסדות חינוך.. בתי ספר גנים וכו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תלוי בגורמים רבים. ככלל, המינימלי הבטוח הוא 1000 מטרים, אבל
רם דישון07/08/2024בפועל אפשר לחיות גם יותר קרוב. הטוב ביותר הוא למדוד- אין תחליף למדידה במקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתקן גישה בדירה מעלימשה 104/08/2024
שלום רב
שכרתי דירה בבניין בקומה 7
ולאחר כמה ימים גיליתי בקומה 9 יש מתקן גישה אלחוטי
זה נמצא במרפסת של דירה שממש מעל הדירה שלי,
דירה אחת מפרידה בנינו
יש לי ילדים קטנים בבית.
עוצמת קרינה מרבית 61.66
נקודה בה התקבלה תוצאה מרבית זה בנין מס 7 שצמוד לבנין שלנו
אני רואה את בנין 7 מכמה חלונות בבית שלי כולל מחדרי ילדים
מה אני יכול לעשות כדי להיות רגוע
האם לעזוב את הדירה ולהפר חוזה?
האם בעל הדירה היה חייב ליידע אותי שיש מתקן בבנין?
תודה מראש, משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון05/08/20241. לפי התיאור שלך, הבעיה אינה חמורה כי מתקן הגישה נמצא שתי קומות מעליך.
2. ההחזרות מבנין מס׳ 7 חלשות לדעתי ואינן מהוות בעיה.
3. למען השקט הנפשי אני ממליץ לרכוש מכשיר מדידה ולמדוד בבית, בעיקר בחדרי הילדים.
4. לגבי הפרת חוזה וכו׳- אינני בקיא בצד המשפטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת דירה בסמוך לאנטנותשיר04/08/2024
שלום, אני שוקלת לרכוש דירה שבסמוך אליה 2 אנטנות, אחת מהן במרחק 374 מטר מסוג תורן קרקעי של חברת סלקום , עוצמת קרינה מירבית ביח' מיקרו לסמר- 4.514
והאנטנה השניה מסוג תורן קרקעי שנראית גדולה יותר במרחק 654 מטרים משרתת את חברת PHI (הוט ופרטנר) ואין עליה נתונים מבחינת עוצמת קרינה באתר בתירוץ ש"לא נמצאו איזורים רצופים מאוכלסים בקרבת מקום")
אציין שהדירה המדוברת בקומה 3, נמצאת בצד הרחוק ביותר בבניין מ2 האנטנות כך שיש לפחות דירה אחת שחוצצת בין הדירה לאנטנות, ואין קו ראיה לאנטנות. האם הדבר בעייתי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אין קו ראיה- אין בעיה.
רם דישון05/08/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה עדיף למקם מיטהסיון03/08/2024
שלום רב,
ראש המיטה של הילד צמוד לקיר חדר השירות שבו נמצא מנוע המזגן מיני מרכזי. האם ישנה קרינה גבוהה?
האם עדיף שישן בחדר שיש לו קיר משותף עם קיר הממד?
תודה,
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון03/08/2024אין בעיה לישון בחדר זה כל עוד המיטה אינה צמודה לקיר חדר השרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בפנטהאוז ביחס לדירה רגילהנועם01/08/2024
שלום רב,
האם בפנטהאוז יש יותר קרינה היות והמנועים של המעליות נמצאים על גג הבניין? האם בפנטהאוז יש יותר קרינה מדירה רגילה באותו הבניין?
תודה,
נועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי אין בעיה. המרחק מהמנועים מספיק.
רם דישון03/08/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממנוע מקררסיון01/08/2024
שלום רב ,
ברצוננו לרכוש דירה שבה מנוע המקרר נמצא צמוד לקיר חדר שינה. האם בחדר השינה קרינה גבוה בכלל זה?
תודה
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם המיטה צמודה לקיר זה?
רם דישון03/08/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מותר מעמוד חשמלאופיר.לוח25/07/2024
אני מתגורר סמוךמלעמוד חשמל המרחק מהחדרים הוא 25 מטר האם זה בטיחותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטוח לחלוטין.
רם דישון25/07/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קירבה ממשית לאנטנה סלולריתדורית25/07/2024
שלום וברכה,
כשעברתי היום ברמת אביב, היתה פנייה קצת סמויה מהרחוב הראשי ובעודי נכנסת לסוג של סימטה קצרה ממנה היה רושם שיש פתח לכניסה לרחוב פנימי יותר, מצידי היתה צמודה לאיזה עמוד אנטנה סלולרית שהחלק התחתון שלה היה בערך בגובה הכתפיים שלי, וחפף אלי (פחות או יותר). ברגע ששמתי לב ברחתי משם. רציתי לצם אך חששתי מחשיפה לקרינה . רציתי לדעת האם בפרק זמן של חשיפה של 2 דקות ניתן להחשף למינון מסוכן של קרינה. הייתי לכמעט צמודה - מרחק של כצי מטר. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאירוע חד פעמי לא נגרם שום נזק.
רם דישון25/07/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר שנאים בסמוך לבניה קיימתרייזי ולס24/07/2024
שלום וברכה,
יש יזם שרוצה לבנות חדר שנאים סמוך לבית שלי, באזור מגורים צפוף ואני חוששת.
מה המרחק המומלץ במקרה של חדר אחד ומה מומלץ ב-2 חדרים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עשרה מטרים מהקרוב ביותר.
רם דישון25/07/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מארון חשמל ביתי ומקרר קטןגבי20/07/2024
שלום,
אשמח לדעתכם:
בדירת חדר קטנה, ליד דלת הכניסה, ישנו לוח חשמל המותקן בגובה של 1.70 מטר מהרצפה.
אל הלוח מגיעים חוטים מ 6 שקעי כוח + מכמה שקעים רגילים (שקעי הכוח לא מופעלים בו זמנית).
בנוסף מגיעים חוטים מבוילר, וממזגן.
בלוח מותקן מונה, לא של חברת חשמל, שמטרתו להראות את כמות השימוש בחשבל בחדר.
בנוסף בחדר יש מקרר משרדי קטן (כזה שמתחת לשיש).
שאלותי:
1. האם ישנה קרינה מארון חשמל כזה? ואם כן מה המרחק הבטוח ממנו?
2. האם ישנה קרינה מהחוטים שעוברים בקיר, עם דגש על החוטים משקעי הכוח?
3. האם המונה מגביר, או לא משנה, את כמות הקרינה מהארון?
4. האם לחוטים לבוילר או למזגן יש יותר קרינה?
5. מה המרחק הנכון לשהייה ליד המקרר המשרדי?
תודה רבה,
גבי.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון20/07/20241. כן. חצי מטר.
2. כן, חלשה יחסית ולא מסוכנת.
3.לא. המונה אינו משנה.
4. כן.
5. חצי מטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הפלאפון כמשפיע על עוצמת הקרינהדנה18/07/2024
האם ככל שהפלאפון ישן יותר (נניח פלאפון בסוף חייו שהשתמשתי בו חמש שנים ), כך הוא פולט יותר קרינה מפלאפון חדש שאקנה עתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי לא. הוא יפלוט קרינה בדיוק כמו ביום הראשון לחייו.
רם דישון18/07/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאל פסק UPS למחשב בודדרון17/07/2024
שלום,
האם שהייה ממושכת בצמוד לאל פסק UPS של ADVICE למחשב בודד מהווה סכנה?
אם כן, כמה מומלץ להרחיק אותו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרחק של חצי מטר תקין לדעתי.
רם דישון17/07/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנות קרינה מwi-fi ומגדיל טווחדן17/07/2024
שלום,
1. אני עובד שעות רבות על מחשב לפטופ מחובר לחשמל ומשתמש בwifi. אין לי אפשרות לחבר את הלפטופ לתקשורת קווית האם זה מסוכן?
2. שהיה ממושכת בחדר ממ"ד עם מגדיל טווח מסוכנת? המגדיל טווח נמצא על שולחן העבודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון17/07/20241. הסיכון הוא אינדיבידואלי. יש כאלו שיסבלו ויש כאלו שלא ירגישו דבר.
2. בפירוש מסוכן ולא מומלץ (שוב, בהתאם לתשובה לעיל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך פותרים את בעיית הwi fi בממ"ד?
דן17/07/2024אז איך פותרים את בעיית הwi fi בממ"ד? היכן ניתן למקם את המגדיל טווח ללא חשש?
מהו סיכון של קרינת wi-fi? סרטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מגדיל טווח הוא ראוטר שמשדר יותר חזק.
רם דישון17/07/2024מבלי לראות את הצרכים ומבנה הדירה, ההמלצה שלי היא לעבוד עם שני ראוטרים רגילים, אחד לממד והשני לשאר הדירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מבחוץ למכשיר סלולרי שפותח שעריםדויד16/07/2024
יש לי מכשיר סלולרי שפותח שערים
הוא סובל מקרינה שחודרת אליי ומשבשת את קליטת הסים שבתוכו .ניתן לעשות משהו שיפחית את ההפרעות שהוא מקבל מבחוץ ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - קרינה מבחוץ למכשיר סלולרי שפותח שעריםדויד16/07/2024
יש לי מכשיר סלולרי שפותח שערים
הוא סובל מקרינה שחודרת אליי ומשבשת את קליטת הסים שבתוכו .ניתן לעשות משהו שיפחית את ההפרעות שהוא מקבל מבחוץ ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה דורש חקירה יותר מעמיקה מאשר תשובה כאן.
רם דישון17/07/2024מציע להתיעץ עם טכנאי השערים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)