מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנטנות סלולאריות בסמוך לאירועיהודה24/06/2024
שלום וברכה,
מה שלומכם ?
ברצוננו לערוך אירוע לילדים שיארך כמה שעות.
הוצע לנו גג של מלון. על אותו גג ( או על גג סמוך) במרחק של כ- 30-20 מטר להערכתי, ממוקמות שתי אנטנות סלולאריות.
לפי האתר הממשלתי:
הקרינה המקסימלית מהאנטנה של סלקום היא 52.4 מיקרו/סמ"ר של סלקום במרחק של 66 מטר .
הקרינה המקסימלית מהאנטנה של פלאפון היא 64.6 מיקרו/סמ"ר במרחק של 150 מטר .
אני מטיל וטו על המיקום, האם זה מוגזם ? ...
תודה רבה ובשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אתה צודק. לא מוגזם כלל.
רם דישון26/06/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטוח ממונה חשמל חכםשני20/06/2024
שלום,
אני יושבת בחדר שגובל עם ארון חשמל שבו יש 4 מונים חכמים של חברת חשמל ובהמשך יש את פיר המעלית
האם יש קרינה מפיר המעלית?
ולגבי המונים החכמים ,מה המרחק הבטוח מהם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מהפיר אין קרינה. לגבי המונים-
רם דישון22/06/2024מה המרחק מהכסא שלך למונה הקרוב? המרחק הבטוח הוא חצי מטר, ומטר אחד עדיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה במכונית חשמליתגבי19/06/2024
נאלצתי לקבל מהעבודה מכונית חשמלית. מרגישה אתהקרינה בגב, באגן, בגרון ובראש. רוצה לשמור על מקום העבודה, אולם המנכ"ל התעקשלהחליף את כל צי הרכב לחשמלי. יש אפשרות לשים משהו ברכב לחסימת הקרינה? צריך לבדוק קודם את סוג הקרינה? מאוד אודה אם תייעצו לי מה ניתן לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פני לחברת דולב. הם מתמחים בפתרונות לבעיות אלו.
רם דישון19/06/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גז ראדון בממ"ד - לאורך איזו תקופה נפלט?נויה15/06/2024
שלום, אנחנו מתגוררים בדירת גן בקומה תחתונה בבניין בן כ-22 שנה, עברנו לגור בו לפני כשנתיים וחצי. שאלתי לגבי הממ"ד הקיים כאמור זה 22 שנה - לאורך כמה שנים נפלט ממנו גז ראדון? האם יש אפשרות שזה נפלט מאז ועד בכלל או שאכן בשלב מסוים כבר לא נפלט ראדון מהממ"ד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סביר להניח שאחרי תקופה כזו הקרינה נמוכה מאד (היתה נמוכה גם בעת הבניה)
רם דישון19/06/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש חשש כלשהו לשימוש בקוטלן יתושים בתוך הבית?אורי14/06/2024
לא מזמן עברנו לבית פרטי ואנו סובלים מנוכחות רבה של יתושים בגדלים שונים ובני הבית נעקצים רבות (אם כי לא במידה שווה).
ברצוני לברר האם יש סיכון כלשהו במיקום קוטלן יתושים בסלון על גבי מדף בגובה התחלתי של 1.80? מדובר על קטלן טופסון המכיל 2 נורות PHILIPS (פיליפס) אולטרא סגולה W11. האם יש חשש קרינה בהיבטי התפתחות סרטן או פגיעה במערכות גופנית אחרות? האם מיקום המכשיר בנקודה שציינתי בטוח? האם יש המלצות כשלהן של גופי בריאות להימנע משימוש במכשירים כאלה בתוך בתים? האם יש מניעה מהצבת יותר ממכשיר אחד בקומה אחת של 70 מ"ר שאינה מחולקת לחדרים ופתוחה לגינה משני צדדיה? סליחה על ריבוי השאלות אבל על אף שזה מציק מאוד, רוצה להיות בטוח שאין סיכון רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחוץ לתחום הפורום.
רם דישון19/06/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק משני חדרי טרפו ציבורייםגלית13/06/2024
היי, גן ילדים ממוקם כ40 מטרים משני חדרי טרפו ציבוריים ( יחסית גדולים). מה קורה במרחק כזה וכשמדובר בשני חדרים מסוג זה? האם קיים סיכון?
תודה לכם!!
מנסה לצרף תמונה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה
גלית13/06/2024אשמח לדעת אם אוכל לפנות אליכם בדרך נוספת כי לא ניתן לצרף תמונה ויש לי גם שאלה דחופה נוספת שמצריכה תמונה:) תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1. במרחק כזה אין בעיה. 2. פני במייל שמופיע בדף.
רם דישון19/06/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת לפטופ שמועברת לחפץלי11/06/2024
שלום רב,
אמא שלי הניחה אוזניות על לפטופ שהיה מחובר להטענה בחשמל, האוזניות היו על הלפטופ במשך ארבע שעות תוך כדי שהוא מחובר להטענה. האם אפשר להשתמש באוזניות או שהלפטופ יכל להעביר להן קרינה מסוכנת? האם כדאי לקנות אוזניות חדשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שום חפץ לא יכול ״לקבל״ קרינה כזו.
רם דישון12/06/2024ניתן להשתמש באוזניות ללא שום חשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה שעון סלולרי גלקסי lteלילי10/06/2024
שלום,
יש לי שעון סלולרי גלקסי סלולרי lte
ראיתי בעלון הקרינה , שהקרינה גבוהה.
רציתי לדעת אם אני משבית את הנתונים הסלוחריים מהמכשיר, עדיין יש קרינה?
אין לי סים במכשיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לצערי אינני יודע. רק מדידה תוכל לוודא את התשובה.
רם דישון12/06/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנודע לקרינה מאנטנת סלולרמיכל01/06/2024
שלום,
אנחנו מחפשים דירה לקניה. מצאנו דירה שאהבנו אך מהמרפסת צפונה בצידה של המרפסת יש נוף פתוח שאני חוששת שיוסיפו אנטנה בעתיד. במידה ויוסיפו, האם עציצים צפופים לגובה יכולים לחסום או להפחית את הקרינה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט. צמחיה בולעת קרינה (למעשה המים שהיא מכילה)
רם דישון01/06/2024ומעשית חוסמת את הקרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגורים ליד מכ"מנעמה29/05/2024
שלום, על פי הידוע לי ליד בסיס עין שמר יש סוללת חץ ומכ"מ. מה טווח הבטיחות לגור בקרבת מקום? האם מד הקרינה מודד גם קרינה ממכ"מ?
הפרמטרים של המכ״מ מסווגים, לכן
רם דישון01/06/2024לצערי לא אוכל לענות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
נעמה06/06/2024הי תודה על המענה.
אם אני אבדוק במד קרינה אני לא אדע מה המצב? מד הקרינה לא מודד את סוג הקרינה ממכ"מ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא בטוח. ניתן
רם דישון09/06/2024לדעת מהו תחום התדר שהמד מודד, אך אינני יודע מהו תדר המכ״מ.
אם יש לך מד שמראה גם תדר, אוכל לזהות אם הקריאה היא של המכ״מ או אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Xbox מכובה -קרינהליטל28/05/2024
רציתי לשאול אם Xbox שלא פועל מקרין
כלומר מחובר עם השקע לחשמל אבל לא פעיל
ואם כן איזה מרחק. צריך לשמור ממנו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני יודע, אבל מניח
רם דישון01/06/2024שאינו מקרין כשאינו פעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונה חשמל חכם קרינה סלולריתדניאלה28/05/2024
בבניין הותקנו מוני חשמל חכמים בקומת תת קרקע ואז התברר שאין קליטה במקום והמונים לא מעבירים נתונים. האם במצב כזה המונים פולטים יותר קרינה כי הם כלואים במקום ללא קליטה? כיצד ניתן לשפר קליטה של מונים חכמים? האם זה מצריך התקנת אנטנה סלולרית והאם יש פתרונות ידידותיים או שהם בהכרח פולטים קרינה בכמות גבוהה? תודה רבה.
תשובות
רם דישון01/06/2024הפתרון הוא התקנת ממסר סלולרי. למיטב ידיעתי לא ניתן להגדיל את הספק השידור של המונים. בזמן התקנת הממסר כדאי לוודא שהאנטנה שלו לא מכוונת לדירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה. לגבי הממסר
דניאלה02/06/2024מה בערך רמת הקרינה של ממסר כזה (נאמר יחסית לטלפון סלולרי/ ראוטר אלחוטי/אנטנה סלולרית/המונים החכמים עצמם)? האם ממסר ורפיטר זה אותו דבר? רפיטר זה מה שהוצע להתקין ע"י הספק. והאם נכון שכרגע המונים החכמים פולטים יותר קרינה משום שאינם מצליחים לשדר נתונים? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות
רם דישון03/06/2024ממסר=רפיטר.
לגבי רמת הקרינה שלו- תלוי בסוג/דגם. יש בשוק מספר דגמים.
חשוב כיוון האנטנה של הרפיטר- שלא תהיה מכוונת לדירות.
כרגע המונים משדרים יותר חזק, כמו שרשמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון חשמל בבית פרטידנה26/05/2024
שלום
אנחנו בשלבי סיום בניית שלד של בית פרטי 3 מפלסים.
בעוד כמה ימים נכנס קבלן החשמל לעבודה. הנושא מכניס אותי ללחץ גדול לגבי בחירת מיקומי בחשמל שלנו הביטי קרינה.
אשמח להתייעצות לגבי 2 נקודות:
1- ארון החשמל המרכזי של כל 3 המפלסים של הבית נמצא בכניסה בקומת קרקע. מעליו בדיוק ממוקם חדר השינה שלנו, ועכשיו שמתי לב שזה יוצא בדיוק מתחת למיטה שלנו. האם יש כאן סכנה וכדאי לחפש לו ברגע האחרון מקום חלופי? יש לציין שהארון חשמל יסתיים בערך בגובה 220 בקומת הקרקע, מעליו עוד כ 1 מטר של מערכות מיזוג (אך המנוע יושב בגג), מעל המיזוג יש כ 30 או 40 ס״מ בטון וריצוף ומעל המיטה…. האם ישנה סכנת קרינה במצב כזה מארון החשמל והמערכות מיזוג? במידה וכן, האם כדאי להתקין לוחות עופרת בתקרה של איזור זה בקומת הקרקע? סימנתי בתכנית בירוק פחות או יותר את מיקומו מתחת למיטה.
2 - שאלה בנושא ארון החשמל המשני בקומת החדרים. סימנתי בצהוב את המקום בו חשבנו להתקין אותו. נראה לנו הכי רחוק מכל החדרים. סימנתי בתמונה בפס צהוב. החשמלאי מנסה לשכנע אותנו למקם אותן בארון במסדרון איפה שסימנתי איקס אדום, אבל זה מלחיץ אותי כי מאחוריו יש חדר ילדה, למרות שמפריד ארון בגדים ולא מיטה. מה דעתך? איפה הסיכון נמוך יותר? כי מצד שני בהתארגנויות באמבטיה הילדים יהיו צמודים לארון החשמל? האם גם כאן כדאי לוח עופרת?
מצורפת תכנית קומת החדרים וסימוני הצבעים.
תודה רבה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נענה בפרטי.
רם דישון26/05/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה infra red מרחק בטוח ושאלה נוספת?haim22/05/2024
בוקר טוב
קניתי כיריים שהם infra red נאמר לי פה שאפשר לעבוד איתם ממרחק בטוח כל עוד שהחום סביר והמרחק בטוח בזמן בישול עומדים קרוב לכיריים לבדיקה טעימה וכולי מרחק של מספר ס"מ מועט זה מספיק?
וכמה מעלות חום זה בטוח להיות לצידם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1. זה מספיק. 2. אין קשר בין המעלות לבטיחות קרינה. הסכנה הא כוויה.
רם דישון22/05/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגם קורנט שמודד גם את התדראריק20/05/2024
שלום רב,
אני מחפש קורנט חדש (או דגם אחר) המאפשר לראות את התדר של האות, ולא רק את העוצמה הנמדדת.
איזה מודל של קורנט אתם ממליצים לשימוש ביתי? (היה לי את הקורנט ED78S אבל הוא לא מודד את התדר).
והם הוא מראה את התדר של העוצמה הכי חזקה? או שאפשר להנחות אותו איזה תדר "לחפש"?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תבדוק באתר norad4u.
רם דישון22/05/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)