מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מונה חכם של חברת החשמלדניאל20/05/2024
שלום. האם מונה חכם באמת פולט כמויות קרינה מסוכנות כמו שאומרים או שזה מיתוס? מה קורה אם המונים החכמים הותקנו בקומת התת קרקע בבניין ואז הסתבר שאין שם קליטה? האם במצב הזה המונים החכמים פולטים יותר קרינה? האם זה משמעותי אם זה בקומת תת קרקע היכן שאין דירות? האם פתרון לשיפור קליטה יהיה בהרכח מסוכן כגון אנטנה סלולרית או שיש פתרונות שלא מזיקים לבריאות? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדרך היחידה לדעת היא לרכוש מכשיר מדידה אישי ולמדוד.
רם דישון22/05/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח מאוד לדעתכם אני טיפה לחוצהשיר19/05/2024
אני בלחץ.. עשיתי בשנתיים וחצי האחרונות
חמש פעמים צילומי חזה פשוטים, צילומי רנטגן הכוונה, לא סיטי.
בסך הכל במהלך השנתיים וחצי האחרונות עשיתי חמישה צילומי חזה
עד כמה זה מסכן אותי? מעולם לא עשיתי שום צילום של קרינה אחר חוץ מהחמישה האלה .... מה דעתכם אשמח מאוד למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון19/05/20241. מחוץ לתחום הפורום.
2. לדעתי סיכון מזערי מאד.
3. השאלה היא מה עדיף- סיכון מזערי או החמצת אבחנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום מים בגז "ידידותי לסביבה"אילנה16/05/2024
שלום, בזמן האחרון הרבה משווקים טוענים ברחבי הרשת שחימום מים בגז שהם משווקים ידידותי יותר לסביבה מאשר חימום מים בדוד חשמלי ופולט פחות גזים רעילים. הייתכן? או הטעיית הצרכן קלאסית? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מבחינה אנרגטית ההבדל אינו משמעותי. בחימום ביתי
רם דישון18/05/2024הגזים נפלטים מהבית שלך (בעזרת מפוח), ובחימום חשמלי הם נפלטים בתחנת הכוח. מניסיוני האישי- אצלי
המפוח התקלקל. עלות התיקון היתה מחצית מעלות של דוד שמש. עברתי לדוד שמש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר להפגת כאביםאילה12/05/2024
שלום. אבא שלי משתמש במכשיר להפגת כאבים למשך כל היום. המכשיר פועל על סוללה. יש לו 2 אלקטרודות שנדבקות על מקום הכאב ומחוברות אליו. המכשיר פועל למספר דקות ונכבה מאליו ואח"כ צריך להפעיל אותו מחדש. האם יש סיכון כלשהו?
האם יש אפשרות לשלוח תמונה או קישור? לא הצלחתי. מופיעה הודעת שגיאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי הקרינה ממכשיר זה נמוכה מאד, אם בכלל. חשיבות הפגת הכאב הרבה יותר חשובה.
רם דישון14/05/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה סלולרית בתחבורה ציבוריתאילה12/05/2024
שלום. אני נוהגת לנסוע בתחבורה ציבורית (רכבת או אוטובוס). 1. האם זה נכון שבזמן שימוש בסלולרי יש קרינה חריגה?
2. בד"כ אם מישהו בשיחת טלפון אני מתרחקת, האם זה עוזר?
3. האם בזמן גלישה ובזמן שיחת טלפון יש כמות זהה של קרינה?
4. בנוסף, רציתי גם לשאול על מתקני החשמל שצמודים לתחנת האוטובוס, האם גם בהם יש סכנה?
5. פעם שמעתי שיש מגני קרינה, כגון: כובע או צעיף. האם זה יכול לעזור ואיפה כדאי לרכוש?
סליחה על כל השאלות. אשמח לדעת איך אוכל לשמור על עצמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון14/05/20241-3: חיובי.
4: בהתחשב בזמן השהיה ליד תחנת אוטובוס, אינני רואה שום סיכון.
5: חפשי באתר norad4u. אם אינך חווה כאבי ראש- מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי קרינה אינפרה אדום?haim louzon12/05/2024
ערב ושבוע טוב:)
קניתי כיריים חשמליות שפועלות על קרינה אינפרה אדום
האם זה בטוח להשתמש בהם או לשהות לידם ככל שידרש לצורך הבישול או שיש בעיה או מגבלה בשימוש בהם הן מבחינת המרחק או זמן השהיה לידם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי אין בעיה לשהות לידם בזמן השימוש, כל עוד
רם דישון14/05/2024החום מאפשר. המרחק סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגבי הכיריים
haim14/05/2024כמה זה מרחק סביר?
אני עומד מהם מרחק של 20 ס"מ קצת יותר קצת פחות זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן.
רם דישון18/05/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוד חשמל ושמש מעל חדר השינהדפנה06/05/2024
האם דוד חשמל ושמש שממוקם מעל חדר שינה מהווה בעיה?
במפורש לא.
רם דישון06/05/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלאי גניבות בכניסה לחנותליטל05/05/2024
היי,
בתור אחת שמטיילת עם הילדים בקניון רציתי לדעת האם הגלאים הללו מקרינים בכניסה וביציאה מהחנות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זניח לחלוטין.
רם דישון05/05/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלוש שעובד עם שקע תלת פאזיורד04/05/2024
שלום,
יש לי מאפייה קטנה במטבח של הבית ואני בודקת אפשרות לרכוש מלוש תעשיתי שעובד על שקע תלת פאזי.
רציתי לשאול, האם כול המוצרים שעובדים עם שקע תלת פאזי, בזמן העבודה שלהם יצרו סביבם קרינה חזקה שבעייתית לשהייה בקרבתם?
האם מדובר רק על זמן העבודה? ( כלומר אם המכשיר סגור אבל עדיין מחובר לחשמל) האם הקרינה עדיין מסוכנת?
אם השקע הוא על קיר שמצידו השני חדר ילדים... האם הדבר מסוכן להם בעת העבודה?
אשמח לעזרה
תודה
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון05/05/20241. הקרינה היא רק בזמן העבודה.
2. אם המלוש אינו פועל בלילה- אין בבעיה בחדר הילדים.
3. הבעיה לא בשקע אלא במנוע עצמו. אם הוא מרוחק מטר מהקיר המשותף- אין בעיה גם בזמן שהוא פועל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. ולגבי הקרינה בזמן העבודה...
ורד05/05/2024עד מה הקרינה מהמנועים הללו מסכנת את האופה... אני יודעת שזה תלוי מדידות אבל באופן כללי.... יש תנורים שעובדים על תלת פאזי ומלושים והרבה מכשירים שעומדים לידם כמה דק' כול פעם...
יש לך הערכה האם זו רמה גבוהה מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין לי מושג. חייבים למדוד- זה שונה ממכשיר למכשיר.
רם דישון06/05/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מדדתי דברים בבית וגם דברים שקשורים לאפייה
ורד19/05/2024אז לקחתי מכשיר מדידה מחברים. ומדדתי דברים שנמצאים בבית שלנו ושקצת מבהילים אותי וגם שני דברים שקשורים לתהליך האפייה ומבהילים אותי. אשמח לעזרה.
1. לגבי המטבח והאפייה- תנור שעובד על חום גבוהה מאוד לאפיית לחמים ייצר שדה מגנטי קרוב לזכוכית שלו של 5.5uT (הכוונה לאות מיו). מה שמבהיל הוא שאני לפעמים ממש צמודה אליו כי אני עובדת בכיריים שמעליו. עד כמה מדובר בשדה מגנטי בעייתי.
המלוש התעשייתי יצר באזורים מסויימים בקרבת העמידה שלי 6.5uT המכשיר מצפצף בלי הפסקה. עד כמה הערכים הללו מסוכנים לשהיה נגיד פעמיים בשבוע למשך שעה- שעתיים...
לא כול הזמן בצמוד אבל בכול זאת באה והולכת.
2.לגבי כמה ערכים שהפחידו אותי בבית- שדה חשמלי קטן נוצר בשקעים שליד המיטות. בשקעים שלהם לא מחובר כלום אבל הם מוסתרים אחרי הפנל עץ של המיטה מדדתי ערך של 7V/m - זה ממש איפה שמונח הראש. שקעים אחרים בבית שאליהם הצמדתי לחלוטין את מכישר המדידה (ולא מחובר אליהם כלום!) יצרו שדה חשמלי של 170V/m(כשמדידה ממש עליהם- במיטה יש רווח קטן שנוצר בעיקבות פנל עץ עבה)
הרמקולים שליד המחשב , אליהם הידיים שלנו קרובות די הרבה, יצרו שדה של 100V/m .
מצטערת על ריבוי השאלות, אבל אשמח מאוד לעזרה איך לנהוג בעיניין זה... ביחוד לגבי השקעים שליד המיטות וגם עיניני המטבח. אם יש דף שמסביר על הערכים אשמח לראות אותו גם...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון22/05/2024במטבח אין בעיה.
לגבי המיטות- אני ממליץ להרחיק אותם כמה ס״מ נוספים מהשקעים. השדה צריך לרדת.
האם הסוללה במכשיר המדידה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקעים ליד המיטות
ורד27/05/2024לא היה נראה שיש בעייה עם הסוללה. איך אני יודעת? והאם אתה שואל את זה כי זה מקרה חריג של קרינה? אולי לא מדדתי טוב כי ממש הצמדתי לחלוטין את המד קרינה לשקע ככה שהוא עליו? . במרחק של 10 סנטימטרים כבר לא היתה קרינה מהשקעים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם כך - אין בעיה.
רם דישון01/06/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקנת איתוראן ברכב חדשסיון04/05/2024
שלום רב.. חברת הביטוח מבקשת מיגון. נאלצת להתקין איתוראן ברכב. האם המערכת מקרינה ליושבים ברכב? יש לי ילדים קטנים ותינוק. האם עדיף לוותר על האיתוראן?
המערכת מקרינה מחוץ לרכב. מעט מאד חודר פנימה.
רם דישון05/05/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי שימוש של ילדים בטלפון סלולרי, מה פחות מסוכןמודי01/05/2024
שלום,
כל הזמן הוריתי לילדי לשים את הטלפון על מצב טיסה כשהם נמצאים בבית, ולהתחבר לרשת ה-וואיפאי הביתית בשמן השימוש בטלפון הסלולרי, מתוך הבנה שכך אני מקטין את רמת הקרינה.
לאחרונה צפיתי בסרטון ביוטיוב אשר מודד את רמת הקרינה שלצטלפון סלולרי בעזרת מכשיר מדידה (לא נראה מקצועי במיוחד, משהו שכל אחד יכול להשמין ברשת), ועלתה הטענה כי כאשר המכשיר נמצא על מצב טיסה אבל ה-וואיפאי מופעל רמת הקרינה יותר גבוהה!
האם זה נכון? מהן הרגלי השימוש בטלפון סלולרי אצל ילדים, שפחות מסכנים אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי הצורה שבה הנחית את הילדים היא הנכונה. הקרינה כך יותר נמוכה.
רם דישון02/05/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר שינה עם ארון חשמל בייתי וארון תקשורתיפעת26/04/2024
שלום רב,
ארון התקשורת וארות החשמל של דירתנו ממוקם על קיר באחד החדרים שכיום משמש חדר עבודה.
היינו רוצים להפוך את החדר לחדר שינה לאחד הילדים.
מה המגבלות לכך בעיקר בנושא הקרינה?
המיטה יכולה להיות ממוקמת במקביל אליו אבל עדיין אני חוששת.
אנחנו מתכננים להביא בודק מוסמך , מה עלי לשים לב בבדיקה שלו? האם ייתכן ומיגון לדלתות הארונות הנ"ל יספיק למגן את הקרינה?
תודה רבה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה המרחק מארון החשמל למיטה המיועדת לילד?
רם דישון26/04/2024אין בעיה עם ארון התקשורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק מהמיטה לארון חשמל
ifat Nigri27/04/2024מטר וחצי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין בעיה.
רם דישון30/04/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת של TARGETאלי גספר25/04/2024
היבואן משגע אותי ומסתיר ממני אמת!!!
תכונה AF לא מתפקדת במצב RDS .משהו יודע מה הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מה זה היה בסוף? גם אצלנו אותה בעיהנורית25/04/2024
אנחנו חווים את אותם רעשים. גם אנחנו חשבנו שזה טינטון ואנחנו חושבים לעבור דירה מרוב שאנחנו כבר לא מסוגלים לתפקד.
הבעיה היא שאנחנו כבר שומעים את זה בכל מקום כמעט שאנחנו ישנים בו. כאילו האוזניים כבר לא יכולות אחרת... זה מתסכל מאד. זה 24/7 וכבר משפיע מאד לרעה.
כיבינו את החשמל לכל הדירות בבניין ולא הפסיק. אנחנו עכשיו בשלב לעבור בניין בניין סביבנו ולבקש שיורידו את החשמל כדי לאתר את מקור הרעש.
ניסינו לחשוב מה השתנה בשנתיים האחרונות כי לפני כן זה לא היה. האם יכול להיות שזה קשור להתקנת סיבים אופטיים? האם למגבירי רשת ווייפיי (mesh)? למפסקים חכמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שיקוף בשדה התעופה ומזוןדפנה20/04/2024
שלום, האם אוכל (מזון) שאני מעבירה בתיק גב ובמזוודה בשדה התעופה ועובר שיקוף במכונות לצורך בדיקת ביטחון יכול לפגוע בבריאות באיזשהו אופן? כלומר האם יש משמעות לכך שאני אוכלת אוכל שעבר בתוך הקרינה הזו?
תודה רבה
ימים שקטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום בעיה. הקרינה הזו אינה נשארת במזון כלל.
רם דישון20/04/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)