מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשך לשאלה הקודמת שלילירון05/10/2019
מנסה להבין מאיפה הקרינת סלולר בחדר הילדים 0.01-0.1 מיליוואט למטר רבוע ? ( אין אנטנות באזור הזה ) , אין לנו ציוד אלחוטי , הגיוני מהשכנים ? יש קיר משותף אבל חשבתי שקיר חוסם קרינה ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קיר אכן מנחית אך לא לגמרי. אם מצידו השני נמצא ראוטר- כנראה שזה משם. בכל מקרה הערך נמוך מאד.
רם דישון06/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרינה במיטת ילדיםליז04/10/2019
השגתי מד קרינה
המדדים במיטת ילדים :
0.0-0.7 מיליוואט למטר רבוע ( אין אנטנה בקרבתנו , ואין ציוד אלחוטי וניידים אז אין לי מושג מהיכן הקרינה הזו , יש שכנים בצד השני של הקיר , לא יודעת מהיכן הקרינה )
קרינת בתדק החשמל ( מ8 בערב עד 1 בלילה 2 מיליגאוס , לאחר מכן במהלך הלילה 1.3 מיליגאוס לבערך ) .. האם אפשר להיות רגועה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, אפשר להיות רגועה.
רם דישון05/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמצום הקרינה בביתסיגל02/10/2019
שלום,
יש לי בבית ראוטר אלחוטי שממוקם בסלון. אני ובני משפחתי מקפידים לשמור ממנו מרחק של מטר-שתיים כאשר יושבים בסלון.
יחד עם זאת זה עדיין מאד מאד מטריד אותי שרבות משעות היום אנחנו מבלים בסלון ואני בטוחה שלמרות שאנו מקפידים לשמור על מרחק מהמודם הוא עדיין משדר עלינו. חשבתי להוציא לגמרי את הראוטר מהבית אך בעלי מתנגד ואומר שהמרחק שאנו שומרים הוא מספיק על מנת שלא להזיק לנו ומה גם שאנחנו צריכים אינטרנט בבית.
יש לי כמה שאלות בהקשר הזה:
1. האם צריך פעם בשנה (או פעם בתקופה) לעשות בדיקה לראוטר לבדוק שהוא לא מקרין מעל המותר? יש לנו אותו כבר מעל שנה בבית..
2. מהן הדרכים לצמצום הקרינה מרשת אלחוטית מלבד שמירת המרחק?
יש דרכים לצמצום החשיפה לקרינה? שמעתי על אופציה של כיבוי wifi בנתב עצמו, מעבר לרשת חוטית.. האם כל הדברים האלה עוזרים וכדאי לנסות? מה אתה מציע לעשות מעבר לשמירת המרחק?
3. בנוגע למד קרינה ביתי- ראיתי שענית לאנשים בפורום שאם מבקשים המלצה על מכשיר מסוים , לפנות אלייך בפרטי. מה המייל שלך אם אפשר בבקשה להתייעץ בנושא זה?
תודה רבה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון02/10/20191. אין צורך בבדיקה תקופתית של הראוטר.
2. אפשר לבנות חצי גליל מקרטון מצופה ברדיד אלומיניום (״נייר כסף״) ולהניח אותו כך שיסתיר את האנטנה. בצורה כזו הקרינה מופנית לקיר ומה שמתפזר בחדר הוא החזר מהקיר, שהוא יותר חלש מקרינה ישירה אבל עדיין מאפשר תקשורת. בוודאי שכיבוי הוייפיי ושימוש באינטרנט חוטי עדיף.
3. אינני יכול לרשום שום מייל באתר זה- הוא זורק אותי. המייל נמצא בפרטים שלי כמנהל הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון02/10/20191. אין צורך בבדיקה תקופתית של הראוטר.
2. ניתן להכין חצי גליל מקרטון מצופה ברדיד אלומיניום (״נייר כסף״) ולהתקין אותו ליד האנטנה כך שיסתיר אותה ויכוון את כל הקרינה לכיוון הקיר. בצורה כזו הקרינה שתתפזר בחדר תהיה זו שמוחזרת מהקיר, חלשה יותר מקרינה ישירה אבל עדיין מאפשרת תקשורת. כמובן שכיבוי הוייפיי ושימוש בכבלים עדיף.
3. אינני יכול להוסיף כאן לא מייל ולא טלפון. תוכלי למצוא בפרטים שלי כמנהל הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת חשמל ! שאלהליאת28/09/2019
שלום , שכרנו דירה , אנחנו עם 2 ילדים קטנים , היום הלכתי לנקות את הדירה לפני שאנחנו עוברים , מדדתי קרינה עם מכשיר קורנט שברשותי במוצאי שבת , הערכים נעו בין 2-2.5 מיליגאוס. עד כמה המצב נורא ? האם יש להניח שבימים אחרים הקרינה תהיה פחות ? .. הסתכלתי בחוץ ולא ראיתי כבלי חשמל או עמוד חשמל , ממה הקרינה יכולה להיות ?! מה עלי לבדוק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון01/10/2019כרגע המצב תקין. אם לאחר שתעברו לגור בדירה, ומדידה חוזרת תהיה יותר גבוהה- סימן שיש משהו בחיווט בדירה שגורם לזה, ולמצב כזה יש פתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מאנטנות סלולריותרנות27/09/2019
שלום רב ,
מעוניינת לדעת מהו המרחק המומלץ למגורים מאנטנה סללורית ? והם ההמלצה משתנה כשיש תינוקות בבית ?
(כמובן שבעולם אוטופי , עדיף שלא תהיה אנטנה סלולרית כלל באזור מגורים )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מדד כזה, כי המרחק המומלץ תלוי בגורמים רבים. חייבים למדוד.
רם דישון27/09/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעון דופק גרמיןמיכל26/09/2019
בעלי קנה לעצמו שעון דופק גרמין
והולך לישון איתו
אני מתעקשת שיוריד אותו גם בשבילי וגם בשבילו
האם אני צודקת?:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם השעון אינו מתקשר עם הסמרטפון- אין בעיה.
רם דישון27/09/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעון דופק גרמין
michal yeruham27/09/2019איך דואגים שלא יתקשר?
הרי זה מה שהוא עושה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעון דופק גרמין
michal yeruham27/09/2019איך דואגים שלא יתקשר?
הרי זה מה שהוא עושה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם כך, אכן כדאי להסיר אותו בלילה. את צודקת. (מקווה שלא גרמתי למריבה ביניכם....)
רם דישון01/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעון דופק גרמין
michal yeruham02/10/2019מסתבר שאפשר לנתק את השעון מהסמרטפון
אז הכל בסדר;)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קרינה מוויי פיי בטאבלט?אבי24/09/2019
שלום רב.
במידה ויש לי טאבלט שאין בו סים סלולרי והטאבלט מחובר לרשת הווי פיי בבית והקליטה של הווי פיי מעולה,האם יש קרינה מהטאבלט בזמן השימוש בו שהפיי ויי מחובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן.
רם דישון26/09/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מטלפון סלולרי לא בשימושאני24/09/2019
רק עכשיו שמתי לב שהמטפלת של בתי בת השנתיים נהגה לתלות את התיק שלה ובו הטלפון הסלולרי על העגלה של בתי ליד ראשה בזמן שהם מטיילות. כמה הדבר סיכן את בתי? תודה
הסיכון מזערי.
רם דישון24/09/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! גם אם מדובר בתקופה של שנה שבה היא טיילה איתה מספר שעות כל יום?
אני24/09/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לאלוהים פתרונים לשאלה זו.
רם דישון26/09/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלסטיק נמס במרק לתינוקסיון23/09/2019
מתביישת אפילו לשאול! בתמימותי וטיפשותי הרבה(!!!!) חיממתי לתינוק שלי, בן 9 חודשים, מנת מרק ששמרתי בקופסת פלסטיק (כדי שתהיה מנה מדודה) בסיר מים רותחים, עם הקופסה! לא שמתי לב שהקופסה התכווצה ונתתי לו לאכול...
אני בלחץ מטורף ומרגישה כל כך רע על האפשרות שעשיתי משהו שעלול להזיק לו!
מה עושים?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה שבד"כ אני שומרת ומחממת בקופסת זכוכית, האם גם זאת בעיה?
סיון23/09/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לצערי מחוץ לתחום הפורום. תלוי אם הפלסטיק מאושר למוצרי מזון (יש על כלים אלו סימון מיוחד).
רם דישון24/09/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנורת קריאה-יש קרינה בשימוש בשולחן כתיבהאורן22/09/2019
שלום, איזו מנורת קריאה הכי עדיפה ובטוחה לשולחן כתיבה של ילד לצורך הכנת שעורי בית? רגילה ליבון, הלוגן, לד, פלרוסנט? תודה
אני הייתי הולך על לד. יש כאלו שלא יסכימו אתי.
רם דישון22/09/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הבהרה לגבי מנרות קריאה
אורן23/09/2019שלום ותודה על התשובה,
אפשר קצת פירוט /הבהרה באילו סוגים יש קרינה ?
ולגבי הלד זה שנוי במחלוקת?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הקרינה זניחה ולמעשה זהה בכל המנורות. הקרינה לא מגיעה מהמנורה אלא מהמוליכים שמביאים את החשמל אליה.
רם דישון23/09/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות אקו ואקג לבשני22/09/2019
שלום
אמורה ללכת עם תינוק בן 7 חודשים לבדיקות הנל, האם הן כרוכות בסכנה כלשהי? (קרינה, חשמל או כל דבר אחר?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון22/09/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- םיר מעליות צמוד למשרד שאני עובד בו כבר 10שניםעומר21/09/2019
שלום טני עובד צמוד לפיר מעליות צמוד למשרדי מסביב הפיר מעליות ישנן עוד משרדים רשום שם בשלט פיר מעליות האם אני נימצא באיזשהוא סיכון
לא.
רם דישון21/09/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר המודד קרינה מאנטנותלימור21/09/2019
שלום, האם ניתן לרכש מכשיר שמודד קרינה מאנטנות סלולריות? אזה סוג של מכשיר דרוש. תודה
נא פני בפרטי.
רם דישון21/09/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעינה במטען סלולארי?חיים15/09/2019
כשאני מטעין את הנייד בחשמל זה משנה מבחינת כמות הקרינה אם הוא כבוי או דלוק הכוונה אפשר להיות בקרבתו בלי חשש לקרינה גבוהה אם הוא נטען כבוי?
אם הוא אכן כבוי לחלוטין- זה כמובן עדיף. בדוק אם אכן הוא נותר כבוי לאחר שמחברים אותו למטען.
רם דישון18/09/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בין מנועי מזגנים ומיטותקליגר10/09/2019
שלום, אנו משפצים דירה ומתקינים 2 מנועים גדולים של מזגנים מסוג מיני מרכזי במרפסת חדר רחצה שמשני צידיו חדרי ילדים. כמו כן קיים ארון חשמל בפרוזדור חיצוני כחצי מ' מקיר אחד מחדרי השינה האלה (ממ"ד) - רצ"ב תרשים
1. מה המרחק הנדרש מארון חשמל למיטת נער (מהראש וגם מהרגליים) בהתחשב שמדובר בממ"ד
2. מה המרחק הנדרש מהמנועים החיצוניים למיטות בשני החדרים (מהראש וגם מהרגליים)
3. האם ניתן לבודד את הקירות הרלוונטיים בחומר כלשהו (שמענו על "מיו מיטל")
תודה רבה
רצוי לשמור מרחק של מטר ממנועי המזגנים ומארון החשמל. מיו מטאל
רם דישון18/09/2019אכן יכול למגן, אבל החומר יקר ויישומו מחייב מומחיות ולכן גם היישום יקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש פתרון אפקטיבי של צביעה בחומר חוסם קרינה?
קליגר19/09/2019האם יש פתרון אפקטיבי של צביעה בחומר חוסם קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדוק עם חברה בשם ״דולב״. לי לא ידוע על חומר כזה (מדובר על קרינה בתדר הרשת).
רם דישון19/09/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק בין מנועי מזגנים ומיטות
קליגר21/09/2019תודה
מה המרחק הנדרש מצנרת מזגן הכוללת 4 סטים של צינור גז
+ "חשמל תקשורת" בין המנוע החיצוני ליחידות בחדרים שעוברת בחדר ילדים מתחת לארון בגדים וכ 3 מ' מהמיטה (לא קו אספקת החשמל למנוע החיצוני)
לטענת המתקין הזרם מינימלי ונמוך מחוטי חשמל סנדרטיים בקירת החדרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חצי מטר יספיק כנראה.
רם דישון21/09/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)