מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מבלוק שחור לעומת פומיסחגית25/08/2019
שלום וברכה,
אני כרגע בונה בית ובעקבות המלצתכם להתרחק מליבני פומיס, בנינו את קירות החוץ מבלוקים לבנים.
כעת לקירות הפנים קיבלנו המלצה לא להשתמש בבלוק לבן מאחר והם לא עמידים ויש להם נטיה להתפורר.
האם בלוק שחור יכולה להיות אופציה מבחינת הקרינה?
האם זה עדיף מהפומיס?
או שעדיף להתעקש על בלוק לבן.
תודה מראש
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ד״ר וולף פרש מניהול הפורום, לכן איני יכול לענות על שאלה זו. צר לי.
רם דישון25/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופסת פלסטיק שנמסה בתנוראביה גודמן22/08/2019
שלום רב,
בטעות הפעלנו את התנור עם קופסת פלסטיק מכוסה בניילון. הקופסה נמסה כולה והריח בבית היה נוראי.
נכנסתי ללחץ אטומי ויצאנו מהבית תוך חצי שעה והשארנו חלונות פתוחים עם מזגנים.
השאלה שלי - את התבנית אני מתכוונת לזרוק, אך האם בטיחותי להשתמש בתבנית השנייה שהייתה בתנור, ובכלל בתא התנור עצמו?
בשביל בריאות אני אשקיע כסף ואקנה תנור חדש אך האם זה נצרך?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לדעת, כי
רם דישון23/08/2019זה תלוי בהרכב הכימי של התבנית ולאיזו טמפרטורה הגיעה. עם כל הכאב והצער, הייתי קונה תנור חדש, גם מהחשש שהריח ידבק בכל מה שתחממי בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה.
אביה גודמן23/08/2019התנור מחולק לשני תאים. הקופסא נמסה בתא התחתון.
האם לדעתך זה בסדר להמשיך להשתמש בתא העליון ובכיריים שמעל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אינני רואה בעיה, אבל זה מחוץ לתחום התמחותי.
רם דישון23/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
אביה גודמן23/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאפון במצב טיסה- בירוראסף21/08/2019
שלום
האם כשמעבירים את הפלאפון למצב טיסה עדיין הפלאפון פולט קרינה ומשדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. זו המשמעות של מצב טיסה- אפס שידור.
רם דישון22/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחות בביהח- חדר אקגשני20/08/2019
שלום
אני אחות בביהח, מיקמו אותי ליד חדר אק.ג, מבצעים בו מספר לא מבוטל של בדיקות ביום.
האם הנל מקרין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלילי.
רם דישון22/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מכשירי יבוש תת רצפתילי19/08/2019
שלום. בשל בעית רטיבות בבית פרטי שכור בו אנו גרים, יצטרך להתבצע תהליך יבוש עם מפוח/מיכשור תת קרקעי. יעשו חור ברצפה, יעבירו מבחוץ את התינוקות ובמשך שבועיים יתבצע יבוש.
לדברי הגורם המבצע אין מניעה מלגור בבית בזמן זה
האם אתם מכירים את המכשיר הנל? האם הוא לא פולט קרינת חשמל מסוכנת?
גרים בבית עם 4 ילדים הצעיר בן 3.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני מכיר את הציוד הזה. מה מוזרם בצינורות?
רם דישון19/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציוד שיונק את המים הכלואים. כמו שואב אבק
לי19/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני מניח שאין בעיה, אבל הטוב ביותר הוא למדוד.
רם דישון22/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקור בביהח עם פעוטלילך19/08/2019
שלום,
בשל אילוץ אני נאלצת לבקר בביהח עם בני הפעוט,
מדובר בביקור ארוך שמתפרש על שבועות.
רציתי לדעת בבקשה האם עליי לחשוש מקרינה בעת השהות שם? קרינה מסוג רנטגן נייח, נייד, סי טי, פט סיטי וכיו"ב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין חשש. החשש מזיהומים הרבה יותר משמעותי.
רם דישון19/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטה נתכווננת על סוללותיעל18/08/2019
היי, מיטה מתכווננת שעובדת על סוללות ( מעדיפה לא לחבר לחשמל בגלל קרינה) האם השדה המגנטי עובד? כשזה על הסוללות וניתקתי מהחשמל? האם ישנה ואפילו מעט קרינה? כאשר אני לא משתמשת בכיוונון?
ושטלה שנייה אם אני משתמשת בכיוונון שזה על סוללות ישנה איזשהי קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעבודה עם סוללות אין קרינה. מאידך, מעניין על איזה סוללות עובדת מיטה מתכווננת.
רם דישון19/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוללות
יעל20/08/2019היי הסקתי שזה גם עובד על סוללות. כי שזב לא בחשמל זה עדיין עובד...אם אבדוק אלו סוללות התשובה תהיה שונה? יש,קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא ברור לי. יתכן שהמיטה יכולה לרדת בכוח הגרביטציה, אבל
רם דישון22/08/2019דרושה סוללה אימתנית על מנת להרים אותה, ובמיוחד כשאדם שוכב עליה. נסי להרים את המיטה חמש דקות לאחר שניתקת מהחשמל, ודווחי לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתאם תקשורת Moca- בירורחגית18/08/2019
שלום. בצדו השני של קיר עם מיטות הילדים ממוקמת טלויזיה תלויה, ממיר ומתאם תקשורת Moca (אתרנט על קואקס) שנועד לשפר את קליטת האינטרנט האלחוטי בגלל המרחק הגדול מהנתב האלחוטי. מהי רמת הקרינה שפולט מתאם תקשורת זה? האם מדובר בקרינה מסוכנת ועדיף לא למקם מיטות בצדו השני של הקיר? מה לגבי הקרינה מהטלוויזיה והממיר? תודה רבה על התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לענות ללא מדידה.
רם דישון19/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר בחדר ארונות- בירורעדי16/08/2019
שלום רב,
עברנו לרילוקיישן בארה"ב ובדירות כאן הראוטר ממוקם בחדר השינה בתוך חדר ארונות (בין חדר הארונות לחדר השינה מפרידה דלת הזזה). ישנו מרחק של כ-1.5 מטרים בין המיטה לראוטר.
התינוקת שלנו ישנה איתנו במיטה.
האם זה מסוכן?
בברכה ותודה מראש,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מומלץ. בכל מקרה הייתי מכבה את הראוטר בלילה וכשהוא אינו בשימוש.
רם דישון18/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עדי18/08/2019תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת תמונה
עדי18/08/2019היי,
תודה רבה על התשובה העניינית והמהירה.
צירפתי תמונה, האם הקיר המפריד לא סופג את הקרינה. ישנו כך במשך חודש וחצי. האם מסוכן? (הארון עם הראוטר נמצא בצד ימין של נתמונה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשה לדעת ללא נתון על החומר ממנו עשוי הקיר. שווה למדוד, ואז נהיה יותר בטוחים.
רם דישון19/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עדי19/08/2019תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מווי פיי של מצלמת דרךאבי14/08/2019
שלום רב.
התחדשתי במצלמת דרך אשר מובנה בה ווי פיי קבוע.
המצלמה עובדת עם אפליקציה בנייד שמתחברת באמצעות הווי פיי שבנייד אל הווי פיי המובנה במצלמה.
אני לתומי,חשבתי שאפשר לבטל את הווי פיי באופן קבוע במצלמה ושאפתח את הווי פיי רק כשארצה להוריד סרטונים לנייד באמצעות האפליקציה,אבל מסתבר שברירת המחדל של האפליקציה הוא,שהיא תידלק ישר עם ווי פיי.
השאלה שלי מן הסתם היא...כמה לדעתכם מסוכנת הקרינה שנפלטת מהווי פיי במצלמה?
האם הקרינה שוות ערך כמו לקרינה שיוצאת מראוטר ביתי?
המצלמה ממוקמת מן הסתם כ-30ס"מ מהראש ומהגוף.
אני שואל את הנ"ל כי לא בא לי כל פעם שאני נוסע לכבות את הווי פיי כשאני מתחיל כל פעם נסיעה חדשה.
אינני מכיר את הנתונים של המצלמה הספציפית שלך, אך המצב הזה אינו מומלץ.
רם דישון18/08/2019יתכן שהספק השידור יותר נמוך כי מלכתחילה המצלמה מתוכננת לשדר לטווח קצר. שווה מדידה בפועל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממיקרוגל שהוא גם תנורכרמל13/08/2019
קודם כל תודה רבה על המענה המקצועי והמהיר. שמחה שמצאתי את הפורום הזה. רציתי לשאול בבקשה לפני כמה חודשים השכרתי ליומיים מד קרינה וגיליתי שהמיקרוגל שיש לי מקרין מאוד קרינה מאוד גבוהה , גם כשמתרחקים 2 מטר. זהו מיקרו של חברת sauter שהוא משולב עם תנור ביחד. אני רוצה להחליף את המיקרו
אך לא יודעת איזה מיקרו לקנות, הרי הנתונים על רמת הקרינה לא מופיעים אצל הספקים או בחנות?? איך אני אדע שמיקרו חדש שאקנה לא יקרין באותה מידה? יש לציין שאני לא משתמשת בפונקצייה של התנור, צריכה את המיקרו בלבד. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון14/08/2019לדעתי כל תנורי המיקרו קורנים במידה דומה.. לו המכשיר היה עדיין בידך, הייתי מדריך אותך לבצע מדידה בתאים מבוקרים ואז להשוות עם מיקרוגל אחר. אין קשר לפונקצית התנור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לקרינה ממיקרוגל
כרמל15/08/2019אני בדקתי גם את הקרינה במיקרוגל הישן של ההורים שלי והוא הקרין הרבה פחות לעומת שלי. אך אם אני בחנות של מיקרו אני לא חושבת שיש אפשרות למדוד קרינה כי צריך לחבר לחשמל. זה דבר שמקובל?
אגב לא יכול להיות שהקרינה של המיקרו שלי גבוהה יותר מעצם היותו מכשיר שמחובר לחשמל ולא מהקרינה של גלי המיקרו עצמם כי לדעתי בדקתי את הקרינה החשמלית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נראה לי שאת מערבבת קרינה חשמלית (תדר 50 הרץ)
רם דישון18/08/2019לקרינה בתדר המיקרוגל (2450 מגהרץ).
קרינה בתדר המיקרוגל ניתן למדוד ולהשוות כאשר מניחים כוס מים בנפח מדוד במרכז התנור ומודדים במרחק מדוד מהחזית. כל מדידה אחרת אינה תקינה. ומה שנוגע לתדר הנמוך- ישנה תמיד קרינה חלשה מהאלקטרוניקה שפועלת תמיד (השעון וכו׳).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מפלאפון בשימוש באינטרנטנילי13/08/2019
שלום, לאחרונה אני מרגישה שבשימוש באינטרנט באייפון שלי, האצבע מתחממת וגם קצת מתנפחת בשימוש קצר. יכול להיות שהוא פולט יותר קרינה לאחרונה? עד כמה זה מזיק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אולי- תלוי במערך האנטנות סביב ביתך. האם מזיק- עובדה שזה מציק לאצבע. מה צריך יותר מזה?
רם דישון13/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מראוטר שמחובר למחשבכרמל13/08/2019
האם כאשר הראוטר דלוק אך הפונקציה של ה- wifi כבוייה עדיין הראוטר מקרין?
אני גולשת רוב שעות היום במחשב שנמצא עליו ראוטר דרך הראוטר אך אני מכבה את הפונקצייה של הwifi. עשיתי זאת לאורך כל ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. אם ה-WiFi כבוי אין קרינה.
רם דישון13/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קרינה מחיבור לכבלים?כרמל13/08/2019
אני אמא טרייה לתינוק ואני מעוניינת להתקין בחדר שלי שבו נמצא התינוק כבלים . החשש היחיד שלי הוא מקרינה במיוחד כשמודבר בתינוק שרק נולד . אני מתלבטת בין יס להוט. הבנתי שהvod של יס כרוך בחיבור לאינטרנט אך לא צריך לפתוח wifi ובהוט אין קשר לאינטרנט אבל הבנתי שיכול להיות שהקופסא של הכבלים שמתקינים בחדר היא סוג של ראוטר? . שאלתי היא אם yes נחשב מקרין אם הוא מתחבר לאינטרנט אבל לא דרך הwifi? והאם חיבור ל hot מקרין? אני רוצה לבחור אופציה שלא מקרינה, לא רוצה לקחת סיכון . מחכה מאוד לתשובתכם. תודה מראש
כל עוד החיבורים הם חוטיים- אין שום סיכון.
רם דישון13/08/2019יתכן שהממיר הוא בעל אפשרות אלחוטית, ואז בקשי מהטכנאי לכבות את השידור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלוגן בטיפול שינים לילדים .יהודה13/08/2019
שלום ברכה, בטיפול שניים של ילדיי הקטנים (גילאי 10-8) הם טופלו בשילוב מנורת הלוגן - שהאירה (אני מעריך שבמשך כדקה-שתיים) לפה, מקרוב. הרופאה אמרה לי שאין בה קרינה, אך אני מבין שאין זה כך. לא מדובר בטיפול הכרחי, אלא למניעת חורים ("מילוי חריצים"). האם בעיקר לאור המיקום, מודבר בסיכון שמוטב להמנע ממנו ? תודה רבה !
אין סיכון.
רם דישון13/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרם - תודה רבה !
יהודה14/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)