מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם יש בעיה באנטנות בתמונה + נתוני מדידהעובד14/11/2019
שלום רב,
מצ"ב 2 תמונות:
האחת של האנטנות מול העבודה שלי60-70 מטר קו אווירי)
השניה של המדידה הכי גבוה שמדדתי ממקום מושבי
אשמח לשמוע את התייחסותכם -האם תקין/מסוכן וכו.
תודה!
נ.ב. באמצעות קליק ימני ופתיחת התמונה היא נפתחת כתמונה גדולה וברורה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנה נתוני המדידה
עובד14/11/2019
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
משהו לא מסתדר לי.
רם דישון14/11/2019התדר של הקריאה הזו אינו של אנטנה סלולרית. בדוק שוב וודא שאין מקורות שידור אחרים בחדר. התדר צריך להיות או סביב 850 או בין 1800-2100. 1300 מגהרץ אינו בתחום של הסלולר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לפני רכישת דירהשלומי14/11/2019
שלום רם ותודה על ניהול פורום חשוב זה.
אני ואשתי מעוניינים לרכוש דירה בשכונה חדשה יחסית והייתי שמח לדעת מה הדברים שצריך לבדוק מבחינת קרינה לפני שקונים דירה.
אחדד את שאלותיי:
1. אם נלך על דירה בשכונה חדשה שכרגע לא מאוכלסת במאה אחוז, אני מאמין שסביר שבהמשך הרשות המקומית תקים שם אנטנה סלולרית (בין אם לא בתוך השכונה אז זה יהיה אני משער ליד.. כפי שקורה בהרבה שכונות חדשות שקמות).
אם אנחנו רוצים להימנע מתרחיש בו אנטנה תופיע לנו יום בהיר מול חלון ביתינו - האם הפתרון הוא פשוט לבחור דירה ללא נוף? כלומר שבניין מסתיר אותה? או לחילופין דירה בבניין שהאנטנה כן פונה אליו אך היא עורפית ולא קדמית לאנטנה?
2. ראינו דירה שבמרחק 200 מטר ממנה יש אנטנה סלולרית. אך יש בניין אחד שמפריד בין הדירה אותה ראינו לבין אותה אנטנה כך שגם לא רואים את האנטנה מחלונות הדירה. האם הבניין שלפני חוסם סביר להניח את כל הקרינה ואין מניעה מלקנות דירה בסיטואציה שתיארתי (שיש בניין אחד בלבד שמסתיר)?
3. מאיזה קומה כדאי לקנות דירה? הבנתי שבקומה 1 לא מומלץ עקב קרבה לארונות חשמל הראשיים של הבניין. האם נכון? ומה לגבי קומה 2?
4. בכל קומה בבניין רב קומות יש ארון חשמל ותקשורת קומתי. בבואנו לרכוש דירה- מה כדאי להעדיף? דירה שמרוחקת מארונות חשמל ותקשורת קומתיים? מה המרחק שיש לשאוף אליו מאותם ארונות חשמל ותקשורת בקומה?
אשמח אם תציין בפניי אם ישנם דברים נוספים שפספסתי..
תודה רבה שוב ,
מעריך את כל העזרה!
שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון14/11/20191. קו המחשבה שלך נכון, אבל כמעט תמיד ניתן למגן את החלונות הפונים לאנטנה. שתי האפשרויות שאתה מציג נכונות.
2. הבנין אכן חוסם את הקרינה. זה מצב מצוין.
3. מרחק של קומה אחת מספיק (3 מטרים).
4. לגבי ארון קומתי- שני מטרים יספיקו.
5. אין בעיה עם ארון תקשורת- רק ארון חשמל הוא בעייתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
שלומי16/11/2019ראינו דירה נוספת בבניין שנמצא בין 2 בניינים.. אין נוף לאנטנות סלולריות. הנוף היחיד שנשקף מחלונות הבית הוא לבניינים הסמוכים (יש בניין מלפנים ויש בניין מאחור)
ביקשתי למדוד עם מד קרינה בדירה כאשר הכל מנותק (כולל הניידים שלנו). כאשר המד מכוון לחלונות הפונים החוצה ומתקרב אליהן זה מראה צבע כתום - נע בין האמצע של הכתום לגבול העליון של הצבע הכתום (כלומר אחד לפני האדום במכשיר)
*בדקתי עם מד קרינה מסוג קורנט העדכני
אך כאשר המד מכוון למקום שבו פנינו פונות לקיר מולנו (כמו למשל במקרה בו יושבים בסלון ואני מודד ממקום מושבי כאשר אני מכוון את המד לכיוון הקיר עליו מונחת הטלוויזיה) הצבע יורד לירוק.
מקווה שהצלחתי להסביר...
כלומר ממה שאני מבין הצבע הכתום שהמד מראה כאשר הכיוון הוא החלונות שפונים החוצה- נובע מהציוד האלחוטי של השכנים.
אין סכנה מאנטנות אך יש קרינת רדיו שמגיעה מהשכנים הסמוכים..
האם זה מהווה בעיה?
מאמין שזוהי "בעיה" שיש אותה בכל בניין שסמוך אליו בניינים נוספים..
אודה לחוות דעתך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נראה לי שאין בעיה, אבל היה טוב אילו ציינת את הערכים שמדדת.
רם דישון18/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר לטביעת אצבעעודד14/11/2019
שלום, אני כרגע לא עובד ונדרש לחתום בלשכה . פעם בשבוע אני צריך להניח את האצבע על מכשיר שקורא טביעת אצבע וראיתי שנפלטת ממנו מין תאורה כזאת כמו מין צילום בזמן הפעולה. האם נפלטת קרינה ממכשיר זה לגוף שלי או לאצבע/כף היד? באיזה קרינה (אם יש כזו) עושה המכשיר שימוש? זה מסוכן?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין קרינה במכשיר זה.
רם דישון14/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עודד16/11/2019הבנתי.. אפשר לשאול אם כך איך המערכת קולטת את טביעת האצבע? אם היא לא עושה שימוש בקרינה כלשהי...
תודה שוב על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היא מודדת פרמטרים חשמליים על משטח הזכוכית.
רם דישון18/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת רנטגן וקרינה סלולרית-2 שאלותאריק14/11/2019
1)לפני שלוש שנים עשיתי צילום רנטגן בגב עליון ועמוד שדרה צווארי,בעקבות תזוזה באמצע הצילום מכיוון שהטכנאית לא אמרה לי או אמרה בלחש ולא שמעתי נאלצתי לעבור צילום רנטגן נוסף.
השאלה האם יש השלכות במידה ויש מהן?
2)היכן מומלץ לשאת את הסמארטפון ברחוב כדי להרחיק מהגוף ולצמצם את הקרינה למקסימום מלבד מצב טיסה.
רב תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון14/11/20191. אין השלכות.
2. בתיק ולא צמוד לגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב נייד סגורמיכל13/11/2019
האם שמחשב נייד סגור אבל לא מכובה הוא עדיין פולט קרינה?
ואם כן, מאיזה מרחק ממנו כבר אין קרינה?
מדגישה: השאלה היא על מחשב נייד סגור אך לא מכובה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקרינה במצב זה זניחה.
רם דישון14/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה מרחק יש לשמור מאנטנה סולארית ממוצעת?משה13/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מוסיף פרטים לשאלה:
משה13/11/2019מצאתי באתר גוב את הפרטים האלו לגבי 2 האנטנות שנמצאות מול המשרד שלי:
אנטנה 1 - מדידה ממרק של 37 מטר בקומה 4 בערך בגובה פני האנטנה:
עוצמת קרינה - מיקרו וואט לסנטימטר: 34.9
אנטנה 2 - מדידה ממרחק של 40 מטר
עוצמת קרינה - מיקרו וואט לסנטימטר: 6.80
יש לציין שאני במרחק של 60 מטר בערך מהאנטנות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא ניתן לדעת. הנתונים באתר המשרד אינם רלוונטיים. חייבים למדוד.
רם דישון13/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מצלמה שמתקינים ברכב מקרינה? כזו המשמת לתיעוד נסיעהסיון11/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

לא.
רם דישון12/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משעון חשמל ולוח חשמלספיר11/11/2019
ערב טוב . רציתי בבקשה לדעת יש לי ארון חשמל בתוך הבית . הוא היה במדרגות והדיירים שלפניי שיפצו והכניסו אותו לתוך הבית . השאלה אם זה קרינה לילדים .. השעון ליד דלת הכניסה . יש קיר שמפריד למטבח . האם הקיר עוצר את הקרינה ? האם לא טוב שהילדים ישהו זמן רב ליד הקיר הזה שמעברו השני יש ארון חשמל ? אשמח לתשובה . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שמרי מרחק של חצי מטר מהשעון והלוח לבני הבית, גם דרך קירות.
רם דישון12/11/2019הקרינה עוברת את הקירות כאילו היו אויר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה . שאלה נוספת
ספיר12/11/2019אני משתדלת שלא ישחקו ויהיו שעות רבות באזור הזה אבל במשך היום עוברים שם מידי פעם . זה בסדר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן, אין בעיה בשהות קצרה ליד הלוח.
רם דישון12/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדחום אלחוטי לבית שחי שמשדר לחדר ההוריםמנשה11/11/2019
שלום, מתלבט אם לקנות לילדה שלי מדחום שמצמידים לבי שחי של הילד, והוא משדר אל יחידה אחרת להורים למשל לחדר של ההורים, וככה במשך כל הלילה אני יכול לדעת שהחום לא עלה יותר מידי, השאלה אם זה בטיחותי.
מצרף פה קישור למוצר:
https://www.banggood.com/Fanmi-24-Hour-Intelligent-Baby-Fever-Monitor-with-Wireless-Alerts-Wearable-Smart-Thermometer-Patch-Digital-Accurate-Reading-for-Infant-Toddlers-p-1454853.html?utm_campaign=zuzu_1&utm_content=4083&p=JC151313528092015039&cur_warehouse=CN#customerQA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לדעת. המכשיר משדר כמו בלותות׳.
רם דישון11/11/2019מצד אחד הספק השידור אינו גבוה ומדובר בשימוש רק בזמן מחלה, אבל מצד שני מדובר בילדים/תינוקות. במערכת השיקולים - אינני מתלהב. לא ממליץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מאנטנות סלולריות וסכנה לבריאותרעות10/11/2019
שלום ,
האם "אתר שידור זעיר" - כזה שמותקן בקניונים ,מהווה סכנה לבריאות מי שגר בסמוך אליו , מרחק של 30-50 מטר ?
האם זה מסוכן כמו אנטנה "רגילה" ?יותר\פחות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההמרחק הזה בטוח, כי הספק השידור מזערי. לאין שיעור יותר נמוך מאנטנה חיצונית.
רם דישון10/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכונת כביסה ומיקרוגלאוסנת10/11/2019
שלום , הבנתי שיש קרינה ממכונת כביסה וממיקרוגל גם כשהם כבויים ולא עובדים שאלתי היא . אם אני אוציא מהחשמל את התקע אז המכשירים האלו כבר לא יפלטו קרינה ? אם בסוף כל שימוש אוציא מהחשמל זה יהיה בסדר ? כי פשוט המטבח אצלי במרכז הבית והילדים משחקים ממש קרוב למיקרוגל והזדעזעתי לקרוא שהמיקרו מוציא קרינה גם כשהוא חא בשימוש . ואני ממש ממעטת להשתמש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקרינה משני המכשירים האלו, כאשר אינם פועלים, היא רק מהמחשבים שבהם. זניחה לחלוטין.
רם דישון10/11/2019אין שום בעיה.
כאשר המיקרוגל בשימוש, שמרי מרחק לילדים של מטר לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון קרינה מאנטנה סלולריתאידית10/11/2019
שלום רב ! שבוע טוב ! גיליתי שאני גרה במרחק של 262 מטר מאנטנה סלולרית . יש לי תינוקות שאני איתם 24 שעות ביממה בבית . האם המרחק הזה בטוח ? האם זה מסוכן ?
לא ניתן לדעת. חייבים למדוד.
רם דישון10/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק טלפון סלולרי מהגוף בזמן עבודהאיתי08/11/2019
האם מרחק של חצי מטר מהגוף של טלפון נייד בזמן עבודה הוא מרחק סביר מהגוף ? הכוונה שהטלפון לא בשימוש.
סביר.
רם דישון08/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנורת אולטרה סגול לילדיםיהודה08/11/2019
שלום וברכה, לטיול של ילדיי (גיל 8 -7); אמרו להם להביא מנורות אולטרה סגול (טיול במדבר - כולל צפייה בזוחלים ...). היש בכך סכנה ? תודה רבה !!
אין סכנה כל עוד לא מסתכלים לתוך מקור האור.
רם דישון08/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מפלאפונים שהיו על השולחןאסף06/11/2019
שלום
שכבתי בסלון וליד הראש שלי על השולחן היו מונחים שני פלאפונים במשך זמן של 5 דקות. הפלאפונים היו במרחק של 30 ס"מ מהראש שלי.
שאלתי היא האם נגרם נזק ממשך הזמן שנחשפתי לשני הפלאפונים שהיו במרחק 30 ס"מ מהראש שלי.
אני שואל מכיון שאלה היו 2 פלאפונים.
האם נגרם נזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאירוע חד פעמי אין נזק.
רם דישון07/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)