מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סכנה בממ"ד בחדרים סמוכים לממ"דשיר31/05/2016
שלום,
הבנתי מהפורום שלא מומלץ לשכן ילדים בממ"ד. מה לגבי החדרים הגובלים עם הממ"ד? הרי גם אחד הקירות של אותם חדרים הוא למעשה הקיר של הממ"ד!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סכנה בממ"ד בחדרים סמוכים לממ"ד - תגובה
רם דישון31/05/2016מאיזו נקודת מבט? ראדון או קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם וגם אני משערת??
שיר31/05/2016אשמח אם תוכל לפרט לגבי השניים
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גם וגם אני משערת?? - תגובה
רם דישון31/05/2016לגבי קרינה- אין בעיה בחדרים סמוכים כאשר הראוטר בממ״ד. לגבי ראדון- אני סבור שגם כאן אין בעיה, אבל הייתי משאיר לד״ר וולף להשיב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! אך מה לגבי הקרינה המייננת?
שיר31/05/2016קרינת גמא? האם גם היא חזקה יותר בחדרים הגובלים עם הממ"ד?
איך מתמודדים עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה! אך מה לגבי הקרינה המייננת? - תגובה
רם דישון31/05/2016זו בעית הרדון, והתשובה כנ״ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! אך מה לגבי הקרינה המייננת? - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף01/06/2016קירות שיש בהן מסה גדולה של בטון מקרינים, הן רדון, הן קרינת גמה. בחדר פתוח הגובל עם הממ"ד אין בעיה. חומרי הבנייה, ככלל, מוסיפים לנו קרינת רקע בלתי נמנעת, ולכן אני בעד לצמצמה ככל שסביר, עם זאת, הרי בסופו של דבר איננו יכולים לגור באוהל, וגם לא כדאי למכור בית הבנוי מלבנים כאלו או אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר וולף. 2 שאלות הבהרה
שיר01/06/20161. מה הכוונה ב"חדר פתוח"?
2. האם תוכל לתת המלצותיך איך לצמצם את החשיפה לראדון ולקרינה גמא ככל שסביר?
למשל, האם להציב מיטות ילדים במקומות מסויימים בחדר וכו'.
אודה אם תוכל לתת רשימת המלצות כדי לצמצם את החשיפה גם למי שמחפש דירה חדשה (מה לבדוק) וגם למי שכבר גר בדירה ולא מתכוון למכור אותה - איך אפשר לצמצם את החשיפה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובה. תודה!
שיר03/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה לא מזוהה בגג הבניין ליד חשש מאנטנה סלולריתדובי31/05/2016
שלום פורום נכבד,
נתקלתי האנטנה מוזרה בבניין הסמוך אליי ואנו מודאגים שזו אנטנה סלולרית, מישהו יודע מהי?
תמונה מצורפת בקישור.
תודה מראש,
דובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנה לא מזוהה בגג הבניין ליד חשש מאנטנה סלולרית - תגובה
רם דישון31/05/2016זו אינה אננה סלולרית. יתכן מאד שזו רכזת של מוני מים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון נייד ומסך מחשב ותינוקותאמא29/05/2016
שלום
בזמן ההריון ישבתי במרחק חצי מטר עד מטר ממסך מחשב ישן של פעם, לעיתים כמה שעות ביום, האם היה בכך סיכון? הבטן לא היתה תמיד בקו ישר מול המסך אלא למטה מין הסתם
בנוסף האם מסך שבור של טלפון נייד מעלה את הקרינה הנפלטת?
שלישית, האם יש אמת בכך שאייפונים מקרינים יורת מסמסונג בגלל החומר ממנו מיורצ האייפון?
רביעית, אני מצליחה למנוע מרוב האנשישם מגיעים לביתי הלקתרב לתינוקות שלי עם הנייד שלהם, אבל בחוץ מעירים לי שזה לא רלוונטי כי אנחנו מוקפים אנטנותת. האם זה קשור? אני מתעקשת שלא ידברו לידם גם בחוץ, כלומר שישמרו על מרחק של כמטר.
ואחרונה חביבה, האם מצב טיסה מבטל לחלוטין את הקרינה או ר קמפחית? הסיבה - הקטנים שלי אוהבים לשחק בטלפון ואני עמבירה למצב טיסה כשהם עושים זאת. האם ז הבטוח במאה אחוז או שכדאי להפסיק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מטלפון נייד ומסך מחשב ותינוקות - תגובה
רם דישון30/05/20161. לא היה בכך סיכון. הבעיה היא מאחורי המסך.
2. מסך שבור לא משנה את הקרינה.
3. אין תלות בחומר אלא בתכנון המכשיר.
4. את צודקת- עדיף לשוחח בנייד כמה שיותר רחוק מהתינוקת.
5. מצב טיסה מבטל את כל הקרינה לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף אינטרקום וידאו בתשדורת רדיו או wifi?איתי29/05/2016
שלום,
אני רוצה לשים אינטרקום/ וידאו בחדר התינוק.
מה עדיף מבחינת קרינה?
1. מצלמה שמשדרת וידאו וקול ב wifi וצפייה מהחדר השני באמצעות אפליקציה באייפון/ טאבלט.
2. מכשיר אינטרקום/ וידאו שמשדר וידאו וקול בתדר רדיו למוניטור שנמצא בחדר השני?
תודה רבה מראש :)
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו?
איתי30/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מישהו? - תגובה
רם דישון30/05/2016אין הבדל משמעותי. שניהם משדרים בתדר רדיו, ובהספקים דומים. דאג להרחיק את המשדר ממיטת הילד לפחות מטר.
זכור שאיננו עובדים אצלך. הסגנון שלך לא המנומס ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי- זה שפועל על wifi משדר
איתי30/05/2016גם הוא בתדר רדיו? חשבתי שיש wifi ויש רדיו ומדובר בשני דברים שונים.
זה גם מה שהצלחתי להבין מהודעות קודמות בפורום.
תודה,
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- הקדמת אותי, ראיתי את הודעתך
איתי30/05/2016רק לאחר שכתבתי את שלי :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאינטרקום הייעודי שראיתי פועל בתחום
איתי30/05/2016של 2.4 GHZ
אין נתונים על המצלמה שפועלת על וואי פיי אבל מדבריך אני מבין שהיא פועלת בתחום 2.5 GHZ
מדבריך אני מבין שההספקים דומים ואין שום הבדל מבחינת הקרינה?
מצטער על הטרחנות פשוט מדובר במכשיר שאמור לפעול בצמוד לתינוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רם, האם הם פועלים בתחום
איתי30/05/2016תדרים זהה?
רשמת שהם פועלים בהספקים דומים- התוכל לתת הערכה לטווח ההספק?
תודה רבה,
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רם, האם הם פועלים בתחום - תגובה
רם דישון30/05/201650 מיליוואט לערך (17 דב״מ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גז ראדון במכוניות בחניונים תת קרקעייםיהודה28/05/2016
שלום וברכה,
שכרתי מנוי לשכירת רכב לפי שעה; במסגרתו אני יכול לשכור כל פעם רכב אחר.
האם רכבים הממוקמים בחניונים תת קרקעיים (2, 3 קומות מתחת לפני הקרקע) בעיתיים מבחינת הראדון לנסיעות עם ילדים; או שגי בנסיעה של כמה דקות עם חלונות פתוחים לאוורור ?
תודה רבה ושבת שלום !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה
ד``ר דני וולף28/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CT וקרינה - עד כמה משמעותידידי27/05/2016
שלום רב,
אני עומדת בפני החלטה לא קלה, לגבי איזה מנתח ובית חולים לבחור עבור ניתוח לב פתוח. מעבר לכל השיקולים האחרים שאני צריכה לקחת בחשבון, מנתח אחד דורש בדיקת CT לפני הניתוח, והשני אינו דורש בדיקה זו (טרם מלאו לי 40 ואין לי מחלות רקע). למיטב הבנתי בדיקה כזו של העורקים סביב הלב היא בעלת קרינה משמעותית.
יש לציין שעברתי בעבר בדיקת מיפוי עצמות וכמובן מספר צילומי רנטגן.
עד כמה לדעתם צריך לתת לשיקול זה משקל?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכלל לא שיקול. סיכון אפסי לעומת הני
ד``ר דני וולף28/05/2016סיכון אפסי לעומת הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב טיסה בטלפון סוללרי מה זה אומרדינה26/05/2016
שלום
מה זה אומר שהטלפון נמצא על מצב טיסה האם אין קרינה? האם אפשר לגלוש באינטרנט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצב טיסה בטלפון סוללרי מה זה אומר - תגובה
רם דישון26/05/2016אין שום קרינה ואי אפשר לגלוש באינטרנט. אי אפשר גם להוציא או לקבל שיחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי משדר בלוטוס שנמצא על רצועת דופק המשך מאתמול?.מיועד לרםחיים לוזון25/05/2016
קניתי אתמול שעון למדידת דופק שבא עם משדר בלוטוס אחרי בדיקה נוספת עם החנות זה הנתונים מדובר על 5 קילוהרץ בתדר של 2.4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי משדר בלוטוס שנמצא על רצועת דופק המשך מאתמול?.מיועד לרם - תגובה
רם דישון25/05/2016OK.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך?
חיים לוזון25/05/2016מבחינת הקרינה זה תקין או זניח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך? - תגובה
רם דישון25/05/2016זה זניח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנות. סלולריות ליד הביתאורה25/05/2016
שלום, האם ישנה בעיית קרינה בדירה אשר קרובה כ200 מטר לאנטנה סלולרית ומה שמפריד את קו הראייה מהאנטנה הוא בניין אחד שנמצא ממול .
האם יכולים להיות ערכים גבוהים במצב כזה? אנחנו מתלבטים אם לקנות את הדירה . האנטנה כאמור נמצאת בשטח הפתוח מול כל השכונה .
תודה
מצרפים תמונה מהמרפסת של אותה דירה והבניין ממול הוא המסתיר את האנטנה שנמצאת בחולות כ200 מטר מהדירה.
קרינה מאנטנות. סלולריות ליד הבית - תגובה
רם דישון25/05/20161. התמונה באיכות גרועה ולא ניתן לראות פרטים.
2. האם התורן ברקע הוא האנטנה? אם כן, הרי שהבנין אינו מסתיר אותה. במקרה כזה כדאי לרכוש או לשכור מכשיר מדידה ולמדוד לבד.
3. אם לא רואים את האנטנה מהמרפסת- אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה. שממול זה עמוד תאורה
אורה26/05/2016ועליו יש רמקולים. את תורן האנטנה מסתיר הבניין שממול המרפסת זה שמצולם. כאמור המרחק הוא 200-250 מטר האם כשיש רק בניין 1 שמסתיר אנטנה או כמה אנטנות זה אכן בסדר למרות שהמרחק קטן??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה. שממול זה עמוד תאורה - תגובה
רם דישון26/05/2016כל עוד יש בנין שמסתיר אין שום סיכון, ללא תלות במספר האנטנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב שאלה?חיים לוזון25/05/2016
משדר 5KHz בצימוד לבטן או לחזה האם נחשב למשדר עם עוצמה גבוהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה בעיקר לקרינה שמופקת לגוף?
חיים לוזון25/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה בחדר ללא חלון - וגז ראדוןשיר24/05/2016
שלום לכם,
אני מאוד בלחץ.
אני עובדת כבר 9 חודשים במשרד שנמצא בקומת קרקע ואין לו חלון. מאוד מחניק שם.
שמתי לב שהקירות מאוד עבים כי זה בניין מאוד מאוד ישן (למרות שזה לא ממ"ד).
אני נמצאת שם 4 שעות ביום.
אני בלחץ בנושא של ראדון. אני לא רוצה למדוד שם כי אני מפחדת שהתוצאה תהיה גבוהה וזה יבהיל אותי.
מה לדעתכם הסיכון אליו נחשפתי אם באמת יש שם ראדון בהתחשב שאני שם 4 שעות ביום ב-9 חודשים האחרונים?
אני רוצה לעזוב את מקום העבודה בגלל זה.
תודה לכם על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה בחדר ללא חלון - וגז ראדון - תגובה
ד``ר דני וולף25/05/2016הנתונים של המקום לא מעודדים, וייתכן מאוד שיש שם רמת רדון קצת גבוהה. אם לא תמדדי לא תדעי, ואם תעזבי את המקום לא תפגעי יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם עשוי להיגרם נזק מחשיפה
שיר25/05/2016של 4 שעות במשך 9 חודשים?
אם כן, מה יכול לקרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לקבלת תשובתכם תודה
שיר25/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם עשוי להיגרם נזק מחשיפה - תגובה
ד``ר דני וולף26/05/2016קרוב לוודאי שלא נגרם שום נזק. אנחנו גם כלל לא בטוחים שיש שם קרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר וולף. אני מאוד לחוצה
שיר26/05/2016כי המשרד הזה נמצא בירושלים וכרגע גיליתי באתר של המשרד לאיכות הסביבה שבשלושה מקומות בארץ ידוע שיש קרינה גבוהה של ראדון שאחד מהם הוא ירושלים!!!!
מה לעשות?
האם לדעתך נגרם לי נזק או שנזק מראדון נגרם רק אחרי הרבה שנים של חשיפה? או שמספיק מעט חשיפה?
אם נגרם נזק, האם יש דרך לתקן את הנזק או לבדוק אם נעשה נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק זניח ביותר אם בכלל. לא לחשוב על
ד``ר דני וולף27/05/2016זה. הנזק הוא אחרי עשור, אם בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם אשאר שם עוד שלושה חודשים
שיר27/05/2016עד שאמצא עבודה אחרת, זה סביר מבחינת סיכון בריאותי? או שעדיף לעזוב מיידית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק אוסיף עוד נתון לשאלתי
שיר28/05/2016במפת גז ראדון של המשרד לאיכות הסביבה רשום שבאיזור ירושלים (שבו ידוע שיש ריכוז גבוה של ראדון כאמור) מדדו ב-10 השנים האחרונות בין 11 בקרל/מ"ק ל-3,918 בקרל/מ"ק!!!!
אז אם במשרד שלי דווקא יש מדידה כזו גבוהה (אני מבינה שהתקן הוא 200 בקרל/מ"ק) - האם נגרם לי נזק משהייה של 9 חודשים 4 שעות ביום, או שגם במדידה כזו גבוהה (קרוב ל-4,000) צריך להיות חשופים כמה שנים כדי שיהיה נזק?
תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי אפשר לענות על שאלות אלו
ד``ר דני וולף28/05/2016עוד 3 חודשים לא יזיקו יותר מדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אודה לקבל תשובה בנושא
שיר29/05/2016ד"ר וולף היקר
אודה לקבל תשובה בנושא:
אם במשרד שלי דווקא יש מדידה גבוהה של קרוב ל-4,000 בקרל/מ"ק (אני מבינה שהתקן הוא 200 בקרל/מ"ק) - האם נגרם לי נזק משהייה של 9 חודשים 4 שעות ביום, או שגם במדידה כזו גבוהה צריך להיות חשופים כמה שנים כדי שיהיה נזק?
האם יש דרך לתקן את הנזק?
האם יש דרך לבדוק אם נעשה נזק?
תודה תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצועת למדידת דופק שמונחת על החזה מיועד לרםחיים לוזון24/05/2016
האם לרצועה למדידת דופק שמונחת על החזה או על הבטן האם יש סיכון מבחינת הקרינה שתקרין בצורה מסוכנת לאברים הפנימיים?
רצועת למדידת דופק שמונחת על החזה מיועד לרם - תגובה
רם דישון24/05/2016לא, כי הספק השידור זעיר וזניח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קטן לשאלה?
חיים לוזון24/05/2016גם אם לשעתיים ברצף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך קטן לשאלה? - תגובה
רם דישון24/05/2016כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרצועה עם מתקן בלוטוס זה משנה?
חיים24/05/2016אם לרצועה יש משדר בלוטוס זה משנה?
הרצועה עם מתקן בלוטוס זה משנה? - תגובה
רם דישון24/05/2016לא משנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלישה סלולרית ו wifi כבוי, או wifi דולק תמידנועה24/05/2016
שלום,
למדתי מהפורום שמבחינת קרינה נפלטת, עדיף להשתמש ב wifi מאשר באינטרנט סלולרי. השאלה היא מה קורה מבחינת קרינה כאשר אופצית ה wifi מאופשרת בטלפון, אבל נמצאים באזור בלי רשתות (למשל כשהולכים ברחוב, נמצאים בגינה וכו'). האם במצב זה הקרינה הנפלטת גבוהה משמעותית מהקרינה כשהטלפון מחובר לרשת סלולרית? קשה לזכור לכבות את אפשרות ה wifi כשיוצאים מהבית ולהדליקה רק באזור עם רשת זמינה.
שאלה נוספת הנובעת מהשאלה הראשונה: אני מתלבטת איך להגדיר את הטלפון של בני:
1. wifi תמיד פתוח בידיעה שכאשר יהיה מחוץ לבית הטלפון יחפש רשתות ויקרין ברמה גבוה?
2. חיבור לרשת סלולרי ו wifi סגור שככה בזמן שימוש הטלפון פולט יותר קרינה ממצב wifi אבל לפחות אין את הקרינה הנפלטת כשהמכשיר מחפש רשתות wifi להתחבר אליהן.
מה המלצתך?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גלישה סלולרית ו wifi כבוי, או wifi דולק תמיד - תגובה
רם דישון24/05/2016התשובה תלויה במרחק של הנייד מהאנטנה הסלולרית הקרובה, לכן לא ניתן לענות בהחלטיות כאשר נמצאים מחוץ לבית. השאירי במצב סלולרי- ברוב המקרים מחוץ לבית זה עדיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה הראשונה מאוד מעניינת
דינה24/05/2016הייתי רוצה הסבר יותר מפורט למה לכבות בחוץ את הוופי ולגלוש באינטרנט סוללרי?
השאלה הראשונה מאוד מעניינת - תגובה
רם דישון24/05/2016ההסבר הא טכני מאד וגולש מיריעת הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר וולף - מה הסיכון בקניית דירה ישנהירון24/05/2016
(בת 30-40 שנה) מבחינת הבלוקים. האם גם אז בשנות ה-60, 70 ואפילו לפני היה תקן כלשהו שהגן בצורה יעילה? או שכל המידע אודות בלוקים ותקנים רלוונטי רק לבתים חדשים יותר, משנות ה-80 והלאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכון בשנות ה- 70-60 לא היה תקן
ד``ר דני וולף24/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלות מספר בנושא בלוקים לבנייהירון24/05/2016
שלום ד"ר וולף,
אמנם עוד לא נעניתי לשאלותיי הקודמות בעניין, אך בינתיים עלו לי מספר שאלות נוספות:
1. מה דעתך על בלוקי בטון שאינם בלוקי פומיס - האם גם הם מקרינים? האם כדאי להימנע מהם? הכוונה לבלוקי בטון שבנו עמם לפני שבכלל התחילו לבנות עם פומיס (הבנתי שהתחילו לבנות עם פומיס בסוף שנות ה-80) וכן בלוקי בטון אחרים (לא פומיס) עמם בונים כיום.
2. באתר האינטרנט של בלוקל (המשווקים את פומיס) כתוב בשאלות הנפוצות כך:
איזה הוא חומר הבנייה המשמש כתורם עקרי לחשיפה בבניין?
הבטון. הבטון מהווה כ-75% ממסת החומרים בבניין והוא התורם העיקרי. לבלוקים המהווים פחות מ- 10% מהמסה השפעה קטנה יחסית, גם אם הם מקרינים יותר לק"ג בודד.
האם בקניית דירה יש צורך לבדוק גם בכמה בטון השתמשו בבנייה? או שאכן עיקר הבעיה היא מהבלוקים, בניגוד למה שכתוב באתר של בלוקל?
תודה רבה על המענה המקצועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר וולף, אודה לתשובתך המלומדת
ירון24/05/2016למרות שאינך מומחה לבנייה
ועדיין אני מעריך מאוד את דעתך, אשמח לקבל ממך תשובות לשאלותיי לעיל.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר וולף, אודה לתשובתך המלומדת - תגובה
ד``ר דני וולף24/05/2016הבטון מכיל כמות מסוימת של אפר פחם והוא המקרין בתוכו. בטון עבה כמו בממד מקרין מאוד ועל כן הממ"דים בגלל כמות הבטון שבהם, וחוסר האיוורור שלהם עלולים להיות מסוכנים, כך גם הבלוקים מבטון.
לא אוכל להגיד מה מקרין יותר, את זה צריך באמת לשאול מומחי בנייה, מכוני תקנים, ואחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)