מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מרחק מראוטר בממ"ד ודלת ממ"ד פתוחהגל18/05/2016
מרחק מראוטר בממ"ד ודלת ממ"ד פתוחה האם מונעת הילכדות הקרינה בקירותיו העבים
שאלותיי:
-האם מרחק של כמעט 1 מטר מראוטר הממוקם בממ"ד הינו מספיק?
-דלת הממ"ד הינה פתוחה באופן תמידי. האם יש בכך למנוע שהקרינה תילכד בקירות הממ"ד העבים? במלים אחרות, האם ממ"ד שדלתו פתוחה דינו כדין חדר רגיל לעניין סכנת הקרינה מראוטר המותקן בו?
- כשמודדים את המרחק מהראוטר הכוונה לקו ישיר מהראוטר, או מדידה לכל אחד מהצדדים בממ"ד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרחק מראוטר בממ"ד ודלת ממ"ד פתוחה - תגובה
רם דישון18/05/2016עקרונית 1 מטר יספיק, אבל מומלץ לא להתקין ראוטר בממ״ד אם ישנים בו. אם אין ברירה- לכבות בלילה.
הדלת הפוחה משנה מעט מאד.
המרחק הוא בקו ישיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מרכבת שפועלת על חשמל בנסיעה בינעירוניתירון17/05/2016
בעוד כשנתיים יתחיל לפעול קו הרכבת המהיר בין ירושלים לתל אביב. שמעתי שזהו קו שיפעל על חשמל ושהמתנגדים (ארגונים ירוקים ) טוענים שהנוסעים יהיו חשופים לרמות גבוהות של קרינה אלקטרומגנטית.
אנחנו שוקלים לעבור לגור בירושלים, בעוד העבודה בתל אביב וחשבתי להשתמש ברכבת המהירה לנסיעות הלוך וחזור כל יום. אך עכשיו ששמעתי על הקרינה הצפויה, לא בטוח שזה רעיון כל כך טוב.
אשמח לשמוע את חוות דעתכם. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מרכבת שפועלת על חשמל בנסיעה בינעירונית - תגובה
רם דישון18/05/2016גם היום הרכבת נוסעת למעשה על חשמל. ההבדל הוא מקור הכוח- ברכבת העתידית המקור הוא קו חשמל עילי בעוד שברכבות היום המקור הוא דיזל גנרטור. לגבי הנוסע בתוך הרכבת אין הבדל. ההבדל הוא לגבי אלו שנמצאים קרוב למסילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך קראתי שרמות הקרינה בתוך הקרונות
ירון18/05/2016גם יעלו. למשל הייתה כתבה על התנגות לחישמול הרכבת בחיפה ונכתב שם שבקרונות יהיו 10 מיליגאוס. האם זה המצב ברכבות של היום?
ובכל מקרה, מה דעתכם על נסיעה של שעה בכל יום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לריחות בזמן זיפות האם בעייתי בהריון ולילדים?טלי17/05/2016
שלום רב,
שמתי לב עכשיו שבבניין לידינו עושים זפת.
סגרתי את כל החלונות כדי שלא ייכנס ריח. כרגע אין ריח לדעתי בבית , רק בחדר המדרגות ובחוץ.
האם יש בעיה לשהות בבית בזמן הזיפות ? (אני שלישי הראשון של ההריון)
האם אוכל אחהצ להביא את הילדים הביתה או שהחשיפה לריח /לחומר באוויר מסוכנת וכדי להתרחק עדיין. אם כן האם עדיף לא לישון לילה אחד בבית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לריחות בזמן זיפות האם בעייתי בהריון ולילדים? - תגובה
ד``ר דני וולף19/05/2016בהיריון לא תהיה פגיעה, ובכלל החשיפה מאוד מועטה, אם בכלל. חוש הריח שלנו רגיש מאוד וקולט את הריח בכמויות קטנות מאוד של חומר שכמעט לא גורם לחשיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה ברכב במשך מספר שעות ביוםרון17/05/2016
בוקר טוב,
אני בנהיגה ברכב כשעתיים בסה"כ כל יום (פלוס, מינוס).
אתמול הגיע מכשיר מדידה לידיי, ומדדתי באיזור הראש שלי (במושב הנהג) כ-5 מיליגאוס.
כמה הדבר מסוכן? האם זה סביר? יש לציין שגם ילדיי נוסעים ברכב, במושב האחורי, לפחות שעה ביום (שם לא מדדתי עדיין).
בביתי ובעבודתי יש לכל היותר 0.7 מיליגאוס (לא ברור לי אם הנתון הזה משנה או לא).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נסיעה ברכב במשך מספר שעות ביום - תגובה
רם דישון18/05/2016מאחר והחשיפה איננה רציפה, אינני רואה סיכון כאן. לגבי הילדים- מדוד וחזור אלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מעמודי חשמל מתח עלדודי16/05/2016
שלום,
האם קיים כלל אצבע למרחק בטוח למגורים מעמודי מתח על ומתח עליון?
אני מתכנן לקנות מגרש באזור חדרה ובמרחק של כ 250 יש קו מתח על (העמודים הגדולים עם ארבע זרועות בצורת Y). לפי התקן אני רואה שמדברים על התרחקות של 35 מטר, אך לפי מחקרים שאני רואה מדברים על מרחקים של יותר ממאה מטר שעלולים להשפיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מעמודי חשמל מתח על - תגובה
רם דישון18/05/20161. שלח לי תמונה של העמוד בפרטי באיכות גבוהה.
2. במקרה הטוב, מרחק המינימום הוא 100 מטר. במקרה קיצוני יותר- 180 מטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וייפיי בבתי ספר - כיצד ניתן להתגונןשיר16/05/2016
שלום
קראתי את ההודעות האחרונות בפורום ואחת השאלות היתה בנוגע להתקנת רשת וייפיי אלחוטית בבתי ספר.
ילדיי עוד לא בבית ספר אך יהיו עוד שנתיים. האם לדעתכם זה שיקול בבחירת בית ספר?
במידה ויש רשת וייפיי בבית הספר, האם זו סכנה רק לילדים שרגישים לקרינה או לכל הילדים?
האם אפשר להתגונן בפני הקרינה בבית הספר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
וייפיי בבתי ספר - כיצד ניתן להתגונן - תגובה
רם דישון17/05/2016השיקול ביחס לבית הספר הוא שלך בלבד.
הסיכון לילדים רגישי קרינה הוא מיידי- הם יסבלו מיד כשיכנסו לכיתה בה מותקן ראוטר. מאידך, אני מאמין שאת הרגישות הוריהם גילו כבר בעבר. הבעיה הקרדינלית כאן היא שישנה אפשרות שילדים בריאים יפתחו רגישות לקרינה כתוצאה מהחשיפה לראוטר. ראינו תופעה כזו בעבר, וממנה אני חושש מאד. אינני יודע לכמת את הסיכון, אך בגלל נושא זה אנו מנהלים את כל המאבק נגד רשת אלחוטית בבתי הספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אם כך יש לי שאלות המשך
שיר17/05/2016האם הבנתי נכון שהסיכון היחיד הוא שילד שלא סובל מרגישות לקרינה יפתח רגישות כזו? האם אין סיכונים אחרים כמו עליה בסיכוי לסרטן מחשיפה לקרינה כזו או השפעות בריאותיות אחרות על הילדים? אני יותר חשבתי לכיוונים האלה ולא לסבל מקומי מקרינה (אלא כאמור השפעות לטווח רחוק ).
במה מתבטאת רגישות לקרינה?
במידה ויש רשת אלחוטית, האם ניתן למגן את הכיתה של הילד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה. אם כך יש לי שאלות המשך - תגובה
רם דישון18/05/2016אכן כך- הסיכון היחיד הוא שילד שלא סובל מרגישות לקרינה יפתח רגישות כזו.
לדעתי (ואני מדגיש- לדעתי בלבד) הסיכון לסרטן נמוך מאד מאד.
רגישות לקרינה מתחילה בכאבי ראש, חוסר ריכוז, הפרעות שינה ועוד.
לגבי מיגון כיתה ספציפית כאשר קיימת רשת אלחוטית- תיאורטית ניתן למגן, מותנה בהרבה מאד גורמים, כאשר העיקרי הוא הסכמה של בית הספר והרשות המקומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות - רעשים ואותות wifi !!יהודה16/05/2016
שלום וברכה,
יש לי שתי שאלות - כל אחת מטרידה אותי מאוד בפני עצמה, אך גם איני יודע אם יש קשר בין התשובות להן.
אודה אם תתייחסו אליהן בנפרד; ומעבר לכך - האם אתם רואים קשר ביניהן.
1. בלילות האחרונים שמתי לב שאני שומע רעשים - של צליל רציף (התיאור הכי קרוב כמו צרצור אלקטרוני ...) שלעתים, בחדרים מסוימים (דווקא חדרי ילדים ...), חזק יותר.
האם יש בכך אינדיקציה לקרינה גבוהה (גם ללא מדידה) ?
2. פתחתי את אופציית ה wifi במכשיר הסלולארי שלי וראיתי שלראוטרים, שכנראה שייכים לשכנים, יש אותות "חזקים מאוד" ו"חזקים". האם "אות חזק מאוד" מעיד על קרינה גבוהה במיוחד ?
האם יכול להיות קשר בין שתי התופעות ?
אני מאוד מאוד מודאג - בלשון המעטה; אודה, כרגיל על התייחסותכם.
יום טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתי שאלות - רעשים ואותות wifi !! - תגובה
רם דישון17/05/20161. אין קשר בין שתי התופעות.
2. הצליל הרציף יכול להיות תנודה מכנית של מכשיר חשמלי שאחד הברגים בו התרופף, או משהו דומה. בכל מקרה אין לכך שום משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלות הבהרה
יהודה17/05/2016מר דישון תודה רבה,
אני מבין שגם אם יש צליל צורם בכל הבית - לא סביר שזה קשור בקרינה ?
האם סימן Cמכשיר הסלולארי של "אות חזק מאוד" WIFI מעיד על קרינה גבוהה במיוחד של ראוטר (כנראה אצל אחד השכניׂם) ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ושאלות הבהרה - תגובה
רם דישון18/05/20161. נכון.
2. הסימון של העוצמה במכשיר הנייד מאד לא מדויקת. יכול להיות אות מעולה בעוצמה מאד נמוכה מבחינת הסיכון הבריאותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמר דישון - תודה רבה !!
יהודה19/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פלאפון במצב טיסה מקרין?שיר15/05/2016
ערב טוב,
האם פלאפון במצב טיסה מקרין?
אני נותנת לבני לשחק בפלאפון (הוא אוהב סתם לעיין בתמונות ובסרטונים) אבל מקפידה לשים את המכשיר על מצב טיסה. האם זה מספיק כדי להגן עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם פלאפון במצב טיסה מקרין? - תגובה
רם דישון18/05/2016נייד במצב טיסה אינו מקרין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סכנה שהגננות מדברות בנייד?שיר15/05/2016
שלום,
בתי בת השנתיים וחצי הולכת לגן. פתאום חשבתי על זה שצוות הגננות בטוח מדברות בפלאפון במהלך היום, אם כי בטח לא הרבה (כי הן עסוקות עם הילדים), אבל פה ושם בטוח משוחחות.
בעלי אומר שאין מה לדאוג, כי בטח הן לא מדברות כל היום. מעולם לא הערתי להן על כך ולא ביקשתי שלא ידברו ליד הילדים.
האם לדעתכם יש סכנה באופן כללי אם הן מדברות פה ושם בפלאפון, או שניתן לחיות עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יש סכנה שהגננות מדברות בנייד? - תגובה
רם דישון18/05/2016רצוי לא לשוחח קרוב לילדים, וכלל להמעיט בשיחות בגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטוח ממנוע של מגזן לילדה בת שנתייםשיר15/05/2016
מה המרחק הבטוח ממנוע של מזגן התלוי מחוץ לחלון הגן, בהנחה שהילדה שלי ישנה בקירבתו והמזגן פועל בזמן השינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרחק בטוח ממנוע של מגזן לילדה בת שנתיים - תגובה
רם דישון18/05/2016חצי מטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש חשיבות לכמה כוחות סוס יש
שיר18/05/2016למזגן?
והאם זה חצי מטר גם בקירור וגם בחימום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם יש חשיבות לכמה כוחות סוס יש - תגובה
רם דישון18/05/2016אין חשיבות להספק.
גם בחימום וגם בקירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרם דישון שאלת המשך
שיר03/06/2016שלום רם,
שאלת המשך לשאלה ששאלתי לעיל בנושא מנוע מזגן שבתי ישנה בקרבתו יחסית בגן שלה:
קניתי היום מאוורר רצפה לבית, ומדדתי כ-3 מיליגאוס במרחק כ-80 ס"מ ממנו.
האם יתכן שהמאוורר הקטן הזה מקרין יותר ממנוע מזגן שנמצא מחוץ לחלון הגן?
יש לי בעיה למדוד בתוך הגן בשעה שהמזגן פועל ולכן אשאל שוב האם מרחק של מטר לערך בו ישנה בתי ממנוע המזגן מספיק? (אתה ציינת חצי מטר)
ושאלה נוספת: האם זה משנה אם זה מנוע ישן או חדש (נראה לי שזה מזגן ישן יחסית).
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לרם דישון שאלת המשך - תגובה
רם דישון03/06/20161. יתכן- תלוי איך מלופף המנוע. בנוסף, המנוע של המזגן עטוף כולו במעטפת מתכתית.
2. מרחק של מטר מספיק.
3. אין משמעות לגיל המזגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם המנוע של המזגן מלופף
שיר03/06/2016במתכת זה מוריד את הקרינה? זו הכוונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהודרך אגב, מדדתי 4.8 מיליגאוס
שיר03/06/2016כאשר המאוורר פעל על עוצמה מירבית.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמרחק של 80 ס"מ
שיר03/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם המנוע של המזגן מלופף - תגובה
רם דישון03/06/2016כן. במידה מסוימת שמספיקה להוריד את הסיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה אבל לא בטוחה שהבנתי
שיר04/06/2016האם בגלל שמנוע המזגן נמצא בתוך קופסת מתכת, אז הקופסת מתכת למעשה מורידה את הקרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סליחה אבל לא בטוחה שהבנתי - תגובה
רם דישון04/06/2016כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הם לקיים נסיעה באוטובוסים עם ילדים ?יהודה15/05/2016
שלום וברכה,
ברצוני לשאול בקשר לנסיעה (של עד שעתיים כל פעם) של ילדים באוטובוס:
1. האם הייתם ממליצים להמנע אפילו מ3-2 נסיעות בחודש - בגלל הקרינה מהפלאפונים של הנוסעים (ובמקרה שיש- wifi) ? האם נסיעות כאלו, של כפעמיים שלוש בחודש, חמורות במיוחד, ושקולות למספר רב יותר משמעותית של שעות "רגילות" בקרבת מכשירים סלולאריים ?
2. האם יש סכנה מיוחדת באיזור באוטובוס שמעל מנוע האוטובוס (מבחינת הקרינה החשמלית) ?
תודה רבה ושבוע טוב !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הם לקיים נסיעה באוטובוסים עם ילדים ? - תגובה
רם דישון15/05/20161. אין בעיה עם פעמיים בחודש.
2. אין בעיה מעל המנוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמר דישון תודה רבה !
יהודה15/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישות ביה"ס יסודי בתשתית אלחוטיתמאיה15/05/2016
שלום לכם,
ישנו רצון (של משרד החינוך?) לרשת את ביה"ס היסודי בו לומדים ילדיי בתשתית wifi. מאחר ונדרשת השתתפות הורים לפרוייקט עלינו גם להסכים.
ממידע שקראתי באינטרנט על מחקרים שנעשו בארץ ובעולם, אין זה רצוי. משרד החינוך אף ממליץ בחוזר מנכל כי ההעדפה היא לתשתית חוטית ולא אלחוטית , מנגד בבג"צ מסויים בית משפט דחה את האפשרות להמליץ על תשתית קווית ואיפשר תשתית אלחוטית.
מאחר ונציגים של משרד החינוך הגיעו לבית ספרנו לדבר אל לב ההורים על חשיבות העניין, שביה"ס לא יישאר מאחור מבחינת קידמה טכנולוכית ושעושים בדיקות ואין בעיית קרינה ושאר טיעונים ברמת הסיסמאות הורים שהתנגדו השתכנעו וכעת המתנגדים מתמעטים...
בהנחה שמה שקראתי באינטרנט לפיו באופן ברור ולמען בריאות ילדינו , עדיף רישות חוטי ולא אלחוטי , הייתי שמחה לקבל מכם מידע/חומרים /נתונים בהם אוכל לעמוד מנגד נציגי משרד החינוך ולשכנע כי התשתית תהיה חוטית ולא אלחוטית .
אשמח לשמוע את דעתכם המלומדת בנושא.
מתנצלת מראש על החוצפה אך אשמח אם אוכל לקבל מענה מהיר שכן הפגישה עם נציגי משרד החינוך הינה מחר (יום ב' 16.5.2016).
תודה מראש,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רישות ביה"ס יסודי בתשתית אלחוטית - תגובה
רם דישון15/05/2016מנקודת המבט של מנהלי הפורום- רישות אלחוטי הוא בחזקת ״יהרג ובל יעבור״. הסיפורים על אפס קרינה מקורם בשיטת מדידה לא נכונה.
יש מקרים בפועל (פרטים בפרטי) של ילדים שחטפו רגישות לקרינה בגלל חשיפה לויי פיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרישות ביהס בקרינה אלחוטית
מאיה15/05/2016תודה רבה על התשובה המהירה!!!
קטונתי בידיעותי אך אני שמחה לשמוע שדעתי כדעתכם.
האם יש, בשביל הפגישה מחר מול המומחים של משרד החינוך, מידע/מחקרים/נתונים כמותיים שאוכל להציגם ?
אני חושבת שזה יכול לסייע כי חלקמההורים כבר "קנו" את הסיסמאות ושינו דעתם לקבלת הרשת האלחוטית.
המון תודה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה של תינוק לרשת אלחוטיתשיר10/05/2016
מסתבר שהתינוק שלנו היה יונק על הספה שהיתה במרחק כמטר מהראוטר וזאת במשך יותר משנה. כל הנקה ארכה זמן רב.
אנו מאוד דואגים ונשמח לדעת לאיזה סיכונים הוא חשוף בעקבות זה. האם מטר זה מרחק סביר? מדובר בתינוק בן יומו עד גיל שנה וחודשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחק סביר
ד``ר דני וולף10/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלא נענתה- מיקום מטבח ביחס לממ"דשי10/05/2016
לצוות הפורום שלום
המטבח שלי הוא בצורת האות "ר", כשלאחת הצלעות קיר משותף עם הממ"ד, הנמצא מאחורי המטבח. בצלע זו ממוקמים כיריים, תנור גז וארונות נמוכים עם כלי אוכל. כמובן שמהטבח מאוורר כל יום.
1- האם יש במשהו מכך סכנה של גז הרדון?
2- ושאלה נוספת- האם יש בעיה במיקום טובטר אובן בממ"ד, גם בהקשר של גז ברדון?
תודה- שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה שלא נענתה- מיקום מטבח ביחס לממ"ד - תגובה
רם דישון10/05/2016אינני רואה שום בעיה במתווה זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת סלולר במקום העבודה - ייעוץשיר10/05/2016
שלום למומחי הפורום,
בעלי אמור לעבור עם עבודתו למשרדים חדשים הממוקמים בקומה 20+.
העובדים שמו לב שבקומה שלהם התקינו 12 (!) אתרים זעירים פנימיים של סלולר בתקרה של המסדרונות.
1. נראה שמהמשרד החדש שלו אין קו ישיר לאף אחד מאותם אתרים שהתקינו על התקרה, אם כי כנראה שמפריד בין האתר הקרוב למשרד שלו קיר גבס. האם זה מספיק כדי לחסום את הקרינה?
2. מה הסיכון בכך שיש בקומה 12 אתרים כאלה, והעובדים מסתובבים במסדרונות במהלך היום? אמנם רוב היום יושבים במשרד, אבל בכל זאת יש תנועה בין המשרדים, לשירותים וכו' כך שיש חשיפה לקרינה במסדרונות.
3. האם יש אפשרות פיזית "לנתק" את האתרים הזעירים הללו (בהסכמת ההנהלת כמובן)?
תודה על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא תדעו אם לא תמדדו
ד``ר דני וולף10/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש בכוונתנו למדוד כשהם יעברו פיזית
שיר10/05/2016למשרדים.
אך בינתיים נשמח לקבל תשובות לשאלות, כמו האם קיר גבס מגן מקרינת סלולר; והאם ניתן לנתק פיזית כזו אנטנה פנימית.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש בכוונתנו למדוד כשהם יעברו פיזית - תגובה
רם דישון10/05/2016קיר גבס חוסם מעט.
ניתוק הוא פעולה הרסנית שעלולה לגרור תביעה.
ניתן לחסום את הקרינה לכיוון מקומות הישיבה של העובדים, במידה ויש קו ראיה לאנטנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
שיר11/05/2016תודה רבה על המענה.
1. אם אין קו ישיר בין המשרד של בעלי לבין האנטנה, אלא קיר גבס, האם גם אז יש אפשרות למגן מפני קרינה?
2. האם המיגון יכול להוריד את הקרינה לאפס ממש?
3. האם עצם העובדה שיש 12 אנטנות בקומה למעשה יוריד מעוצמת השידור של כל אחת מהאנטנות?
4. האם התקנת אנטנות כאלה בבנייני משרדים נפוצה בעולם? האם זה דבר סביר לעשות?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלת הבהרה - תגובה
רם דישון11/05/20161. כן.
2. אין אפס ממש. תמיד יש משהו, אבל ניתן לחסום עד ערך בטוח לגמרי.
3. העוצמה לא תלויה במספר האנטנות בקומה.
4. במפורש כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל זה מסכן את העובדים לא???
שיר11/05/20161. אם אנחנו לא נמגן לבד את החדר, הרי המעסיק לא ימגן מיוזמתו. אז מה עם שאר העובדים שלא ימגנו את החדר שלהם? האם לא יכול להיות שהאנטנות הללו ישדרו בעוצמה מסוכנת?
2. גם אם נמגן את החדר של בעלי, עדיין הוא יהיה חשוף לאנטנות במעבר במסדרונות, בחדר ישיבות ובחדרים של עובדים אחרים. איך אפשר להתמודד עם בעיה זו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבל זה מסכן את העובדים לא??? - תגובה
רם דישון11/05/2016הנקןדה החשובה היא לשבור את קו הראיה בין מקום הישיבה לאנטנה. אם אין קו ראיה- אין בעיה.
בקשר למקומות אחרים- כדאי למדוד ואז לחשוב היכן כדאי למגן והיכן לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. האם זה מקובל
שיר12/05/2016האם זה מקובל ששמים 12 אנטנות בקומה? מה המטרה בכך? אין שם יותר מ-50 עובדים.
והאם בד"כ שמים אתר זעיר פנימי בכל קומה בבניין משרדים? בבניין החדש הזה העובדים חושבים/משערים שבכל קומה יש אנטנות פנימיות (ויש יותר מ-20 קומות). האם זה ייתכן?
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה. האם זה מקובל - תגובה
רם דישון12/05/2016זה מקובל על מנת להבטיח כיסוי מלא בבנין. הקרינה בקושי עוברת מקומה לקומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה אחרונה בבקשה
שיר12/05/20161. אז האם הבנתי נכון שזה מקובל גם שיש בכל קומה אנטנות וגם מספר אנטנות בכל קומה?
2. מתברר שהמשרדים החדשים בנויים חלקית מקירות גבס, אולם הקיר הקדמי שלהם מזכוכית. האם ניתן למגן את המשרד במידה והקו הישיר לאנטנה היא דרך הזכוכית?
3. האם ניתן יהיה לשכור את שירותיך מר דישון לצורך מדידה ומיגון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ושאלה אחרונה בבקשה - תגובה
רם דישון12/05/20161 ו-2: כן.
3- בפרטי בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)