מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שקעים חשמלייםיהודב28/08/2014
שלום וברכה,
1. בן שלוש וחצי ישב צמוד לשקעים (כ- 5 ס"מ מעליו) אשר היו מחוברים אליהם טלויזיה וממיר דלוקים, במשך כ10-5 דקות. עד כמה מדובר בסיכון משמעותי ?
2. כללית האם מה המרחק המספיק מהשקע (השאלה נוגעת לשינה של כ- 8 שעות של ילד, במיטה שבצמוד אליה יש שקע אליו מחובר חוט חשמל למאוורר דלוק).
בתודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שקעים חשמליים - תגובה
רם דישון29/08/2014אין סיכון בשני המקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי כאן ידעוגל27/08/2014
שלום,
אני שוקל לשכור יחידת דיור ממש קטנה שבאחד הקירות בה מותקנים מונה חשמל ולידו לוח או ארון חשמל ממש קטן ( 30*15 ס"מ) - רק עבור היחידה.
ידוע לכם מה צריך להיות מרחק בטוח מהארון ומהמונה לשהייה רציפה של שעות רבות?
כמו כן היחידה נמצאת בכרמיאל שהיא עיר שידועה בריכוזי הרדון הגבוהים שבה ורציתי לשאול - אם אשאיר חלונות פתוחים 24 שעות ביממה האם זה אמור לפתור את בעיית הרדון או שעדיף לחפש דירה בקומה גבוהה ליתר בטחון?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי כאן ידעו - תגובה
ד``ר דני וולף28/08/2014מלוח החשמל אני פוחד הרבה פחות מאשר מהרדון, כי הרי לוח החשמל כמעט לא יהיה פעיל בשעות הלילה, ואם תמקם את המיטה מטר מלוח החשמל אני מניח שלא תהיה שום בעיה.
לגבי הרדון, איוורר טוב של החדר, אפילו לא למשך 24 שעות ביממה יבטיח גם הוא חדר חופשי מרדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכם!
גל28/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מדידת קרינה בטרם רכישת דירהאפרת27/08/2014
צהריים טובים למומחים,
אנחנו עומדים בפני רכישת דירה אשר נמצאת בקומה 3 מול חוטי חשמל ובהמשך הרחוב עמוד חשמל עם שנאי. מתוצאות הבדיקה עולה כי במרפסת ובסלון נמדדו בשעות הערב כ1.5 מיליגאוס ובחדרי השינה 0.8 . אנחנו זוג עם תינוק ומתכננים בקרוב הריון נוסף והחשש שלי מהשפעת הקרינה על התינוקות. האם רמה כזו של קרינה היא בטוחה באמת או שיש לשאוף לפחות?
תודה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מדידת קרינה בטרם רכישת דירה - תגובה
ד``ר דני וולף28/08/2014בתחום הזה אין רמה מסוימת (למשל 2 מיליגאוס) שממנה זה בטוח, ולמשל 2.2 ששם זה כבר לא בטוח. תמיד כדאי לשאוף לנמוך ביותר, אולם רמה של 0.8 מיליגאוס זה כבר קרוב לנמוך ביותר. המרפסת והסלון פחות משמעותיים, אולם גם שם אין חשש.
בקיצור לכו על זה, מבחינת הקרינה לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבלי רשת rf או cat 6רותי26/08/2014
שלום רב,
אני מעוניינת לחבר 4 מחשבים בבית להוטבוקס בחיבור קווי לכל חדר דרך הקירות.
טכנאי אחד המליץ לי על כבלי רשת מסוג cat 6 וטכנאי אחר אמר שהוא משתמש רק בכבלי רשת מסוג rf
1) איזה סוג של כבל רשת יותר אמין ובטוח לשימוש?
2) האם אחד מהכבלים הללו עשוי להעביר קרינה?
תודה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כבלי רשת rf או cat 6 - תגובה
רם דישון26/08/2014אין בעיה של קרינה מכבלים אלו. לגבי ההבדל ביניהם- מחוץ לתחום הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שערים מגנטיםאילנית25/08/2014
שלום רב
האם משערים שבהם עוברים אנשים וילדים בבדיקה בטחונית בשדה התעופה , באוניות, ובקניונים
יש קרינה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שערים מגנטים - תגובה
רם דישון25/08/2014זניחה, ובנוסף משך החשיפה מזערי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מצטברת שאלה לד"ר וולףאילנית25/08/2014
שלום רב
בלידת ביתי בגיל יומיים עקב דום נשימתי ואספירציה בטיפול נמרץ נעשו שבעה צילומי ראות
היה צורך בצילומים לבדוק שלא נשארו נוזלים
כמו כן אני יודעת שהיתה לה גם בצקת במוח - adema
אני רק לא זוכרת אם ראו זאת בסיטי או אולטראסאונד
נניח וכן היה סיטי מח ושבעה צילומי רנטגן בגיל ארבע צילום רנטגן לכף רגל
והיום עשיתי לה צילום פנורמי לשיניים כי האורטודנטית מאד התעקשה.
ובנוסף גם טסתי איתה מארה"ב פעמיים לישראל .
הילדה כיום בת תשע האם יכול להיגרם לה נזק מכל מה שציינתי ? אני ממש בלחץ
מנסה להימנע מקרינה מיותרת ככל האפשר.
שאלה נוספת ברשותך
האם ההגבלה למספר צילומי רנטגן בשנה ( לדוגמא צילום פנורמי לשיניים) זה בגלל שזה מצטבר לכל החיים או האם הנזק חזק יותר כאשר עושים את אותו מספר צילומים בזמן מצומצם יותר? ( אסביר את עצמי אם ניקח אדם בן 60 שבמשך כל חיו עשה 10 צילומים נגיד צילום בשנה או אדם בן 60 שעשה 10 צילומים בשנה אחת)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מצטברת שאלה לד"ר וולף - תגובה
ד``ר דני וולף26/08/2014התשובות לכול השאלות מהסוג הזה הן סטטיסטיות בלבד ואין להסיק עליהן לגבי אף אחד אישית. קשה לי להגיד אם לפני 9 שנים ביתך עברה אולטרסאונד או CT. אני מניח שלו הייתה עוברת CT היו מיידעים אותך, ואפשר גם להוציא את גליון האשפוז מאותה התקופה ואם מדובר בביח' של שב"כ את יכולה אפילו להוציא את גליון האשפוז אצל הרופא המטפל (כמובן אם הוא בכללית).
כך או כך אין זה משנה כלל, כל הצילומים, ובטח אילו שנעשים בטיפול נמרץ פגים, נחוצים ביותר והעניקו לך ילדה בלי פגיעות קשות אחרות.
אל תחשבי על הקרינה היא זניחה.
קרינת רנטגן צטברת אולם ברבות השנים ההשפעה נחלשת. אין זה משנה אם הקרינה נעשתה בחודש אחד בשנה אחת או ביותר שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזררותי25/08/2014
אני רוצה לעבור ניתוח לייזר להסרת מישקפים בפגישה הראשונה בודקים את העיניים וגם עושים צילום עיניים רציתי לדעת האם בצילום העיניים יש קרינה והאם זה צילום שאין בו קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר - תגובה
ד``ר דני וולף26/08/2014בצילומי עיניים אין קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלייזר - תגובה
ד``ר דני וולף26/08/2014בצילומי עיניים אין קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- קרינה מכבלי רשתרותי25/08/2014
למומחים שלום רב,
אני מתכננת לרשת מחר את הבית לאינטרנט בחיבור קווי מקופסת ההוט בוקס (שמכילה מודם+ראוטר) שבסלון ועד המחשבים שבחדרים. שאלותי הן:
1) האם לכבלי/חוטי הרשת שיעברו דרך הקירות בחדרים יש קרינה?
2) האם כדאי לי להשאיר את קופסת ההוט בוקס בסלון ואז ארוויח ריחוק נוסף מהחדרים כאשר ,מדי פעם, ה-wifi יהיה פתוח?
בתודה מראש,
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף- קרינה מכבלי רשת - תגובה
רם דישון25/08/20141. לא.
2. כן. רעיון טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר טעינת מצבריםיהושע25/08/2014
שלום רב
בשבוע הבא אני אמור לעבור למשרד השוכן בקרבת חדר טעינת מצברים . [יש עוד משרד המפריד בנינו ] המרחק נע בערך בין 4ל 5 מטר . גודל המצברים כמו של רכב60-80 אמפר\שעה ברצוני לברר האם המרחק סביר ?
יש לציין כי ישנה הפרדה של 2 קירות גבס.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חדר טעינת מצברים - תגובה
רם דישון25/08/2014המרחק החשוב הוא מהמטען ולא מהמצברים.
4 מטר הוא מרחק בטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום שינייםשירי25/08/2014
1. בעת צילום שיניים- האם בחדר ההמתנה הצמוד (הדלת של החדר פתוחה ) יש זליגה של קרינה?
2. האם דקה אחרי הצילום יש קרינה בחדר עצמו במקום שבו בוצע הצילום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום שיניים - תגובה
רם דישון25/08/2014תשובה שלילית לשתי השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדיודויד25/08/2014
אני מתלבט בין איזה רדיו לקנות מבחינת קרינה. רדיו רגיל עם בלוטוס, או רדיו רגיל אם אפשרות לחיבור של כבל aux לפלאפון. מה יותר מקרין? אני מתכוון לשים את הרדיו בחדר שינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רדיו - תגובה
רם דישון25/08/2014תיאורטית בלותות׳ מקרין יותר, אבל הקרינה זניחה (עוצמתה נמוכה מאד).
האפשרות של כבל אינה מקרינה כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות הבהרהרותי24/08/2014
לרם דישון שלום רב,
1) מדבריך הבנתי שזה פתרון מומלץ. האם אין מהשקע החשמלי (מתאם או הום פלאג) סכנת קרינה?
2) האם חיבור רשת קווי לאינטרנט דרך הקירות בבית מומלץ יותר, מבחינת מהירות הגלישה וללא סכנת קרינה?
2) על איזה מתאם או הום פלאג אתה ממליץ?
3) האם ניתן להתקין זאת לבד (שמעתי שניתן לקנות בחנות של בזק או בהום סנטר) או רק ע"י טכנאי מחשבים?
בתודה,
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלות הבהרה - תגובה
רם דישון24/08/20141. אין סכנת קרינה מהשקע.
2. אין הבדל משמעותי.
3. למיטב הבנתי ניתן להתקנה לבד. די פשוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהרותי24/08/2014
בני בן 20 ניכנס עם הנייד כשהוא הולך לשירותים רציתי לשאול האם הקרינה במקום קטן וסגור יותר נימצאת לעומת מקום גדול שלא סגור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה - תגובה
רם דישון24/08/2014לא מומלץ, אבל לזמן קצר הבעיה היא מזערית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנהמודאגת23/08/2014
שלום לכם,
עברתי לדירה חדשה במגדל ומהמרפסת וגם מחלונות הבית אני רואה שתי אנטנות. בבדיקה באתר ראיתי שיש אנטנה אחת במרחק 500 מטר, היא ענקית ואני רואה אותה כמעט מכל מקום בבית. ועוד שתי אנטנות במרחק 300 מטר.
באחד האתרים ראיתי שכתוב שאם רואים אנטנה אז סימן שיש קרינה ממנה.
האם אני בסיכון מהקרינה??? מאוד מודאגת בגלל הילדים הקטנים.
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מאנטנה - תגובה
רם דישון24/08/2014אין סיכון כי המרחק גדול מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מאנטנה
מודאגת03/09/2014בכל זאת שכרתי מכשיר ומדדתי רמות של 2 מיליוואט למטר מרובע במרפסת ובבית ליד החלונות 0.6 מיליוואט. האם זה מסוכן לשהות ממושכת ויומיומית. האם כדאי למגן את הבית? ואם כן כיצד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה מאנטנה - תגובה
רם דישון03/09/2014זה לא מסוכן. על מנת לקבל את התוצאה במיקרוואט לסמ״ר יש לחלק את התוצאה ב-10, ז״א שמדדת במרפסת 0.2 מיקרוואט לסמ״ר וליד החלונות 0.06. אלו ערכים בטוחים. אין צורך לעשות דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה חשמלית בהריוןשירי22/08/2014
שבוע 6-7. חשיפה של שלוש שעות ל- 50 מיליגאוס. האם צפוי נזק?
קרינה חשמלית בהריון - תגובה
רם דישון24/08/2014אין נזק מחשיפה חד-פעמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)