מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מסמארטפוןקרן22/08/2014
קניתי מכשיר סמארטפון בחנות כלשהו שהסתבר לי שאינה מורשית. האם יש דרך לודא כי רמת הקרינה של הטלפון היא כמו שרשומה עליו? כלמר יש בנמצא בדיקות קרינה ברמת הטלפון הבודד..כדי לודא את הרמה המקסימלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מסמארטפון - תגובה
רם דישון24/08/2014החנות, בין אם מורשית ובין אם לא, איננה יכולה לשנות את הקרינה כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיבור המחשב לאינטרנט דרך החשמלרותי22/08/2014
שלום רב למומחים,
1) מאחר ויש לי כרגע חיבור לאינטרנט רק דרך כרטיס רשת אלחוטי, המחייב אותי להחזיק את ה-wifi פתוח כל היום. אני מעוניינת לעשות חיבור קווי דרך הקירות.
שוחחתי היום עם טכנאי מחשבים שהמליץ לי על פתרון של רשת על גבי חשמל על מנת להימנע מקדיחה בקיר ומחיבור של הכבלים לקיר ע"י מסמרים או תעלות.
כנראה שהוא התכוון להום פלאג או סוג אחר של מתאם חשמלי.
כתבו לי בבקשה מה דעתכם. האם אין בכך סכנה מבחינת הקרינה?
2) על שולחן העבודה שלי ממוקם שנאי, שיוצא מאחד מהחוטים שבשקע החשמלי, כנראה שייך למדפסת. מה המרחק שצריך להיות ממנו כדי לא להחשף לקרינה?
בתודה,
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיבור המחשב לאינטרנט דרך החשמל - תגובה
רם דישון24/08/20141. זה פתרון טוב ומומלץ.
2. מינימום 60 ס״מ, ועדיף מטר אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוברותי21/08/2014
רציתי לישאול בקשר לארון חשמל וממתחתיו ארון תיקשורת כפי שבונים בשנים האחרונות בביניינים החדשים יש לי ארון חשמל ומתחתיו ארון תיקשורת בפינת האוכל כך ממוקם ביתר דירות הבנין מה הסכנה והכלב שלנו אוהב להיות שם כמעט כל היום הוא שוכב שם מה הסכנה לגבי בני האדם ומה הסכנה לנו כשהכלב שם ואחר כך עולה על המיטה של הבילדים האם יש סכנת קרינה בשני השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרוב - תגובה
רם דישון21/08/2014צריך לשמור מרחק של מטר מארון החשמל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סורק משרדישירה21/08/2014
שלום,
אני בהריון. לידי בשולחן בעבודה יש סורק. האם ישנה קרינה ואם כן מאיזה מרחק זה בסדר? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סורק משרדי - תגובה
רם דישון21/08/2014אין קרינה מסורק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטען לרכבדוד20/08/2014
שלום, האם מטען לפלאפון לרכב מקרין כמו מטען רגיל בשקע בייתי ? והאם זה מסוכן להשתמש בו בנסיעות? כי זה קרוב לגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטען לרכב - תגובה
ד``ר דני וולף21/08/2014בניגוד למה שמקובל לחשוב,"מטען" לפלאפון הוא בסך הכול שנאי שנמצא בכלל בשקע ולא בפלאפון והקרינה זניחה לחלוטין, בכול מקרה, וגם אם מדברים בפלאפון כשהוא מחובר למטען זה לא מגביר את הקרינה. במכונית אין בכלל מטען כי הפלאפון מחובר ישירות למתח הנמוך של 24 וולט של המכונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנת מד מיםאני20/08/2014
שלום רציתי לדעת מה עמדתכם לגבי אנטנה שמוצבת על עמודי תאורה ששייכת לחברת מים. אני דיברתי עם החברה שפועלת בעירי והם אמרו שזה לא מסוכן יותר מהקרינה שיש לי מהמכשירים החשמליים בבית. כמו כן התקשרתי לברר לגבי האנטנה ונאמר לי שאין מדידות לאנטנה כזאת כיוון שהיא לא מסוכנת. מה דעתכם? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי
אני21/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דילגתם עלי - תגובה
רם דישון21/08/2014אם האנטנה מותקנת על עמוד תאורה- העוצמה שמגיעה לבית זניחה לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה גבוהה בביתקרן20/08/2014
אנחנו גרים בבית שמשעה שבע וחצי בערב ועד חמש בבוקר הקרינה היא כמעט 2.
לאחר מדידות רבות שמנו לב שהקרינה עולה מהרגע שמדליקים את פנסי הישוב. ברגע שמכבים את הפנסים הקרינה חוזרת ל0.6. מה עושים עם זה?? האם כדאי לי לגשת למועצה? לחברת חשמל? האם יש פיתרון לזה? (תאורה נמוכה אולי?).
(דרך אגב המרחק מהעמוד חשמל מתח גבוה שכנראה אחראי לכל החשמל הזה הוא מרחק של 10 מטר...).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה גבוהה בבית - תגובה
רם דישון20/08/2014כדאי לבדוק מול חברת החשמל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מסלולרי, טלפון נייד ומקרריהודה20/08/2014
שלום וברכה,
תודה רבה על התשובות.
רק אבקש הבהרה -
1. האם מרחק של מטר וחצי מספיק גם מסלולרי בהטענה גם כשהוא דלוק?
2. האם קרינה חלשה בחלק האחורי של צד המקרר; גם כשממש צמודים אליו (בתשובה הוזכר קיר, האם הכוונה לדופן המקרר ?).
בתודה ובהערכה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מסלולרי, טלפון נייד ומקרר - תגובה
רם דישון20/08/20141. כן.
2. על מנת להיות בטוח חייבים למדוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרינה עקב מבנה שמאים של חברתאנה19/08/2014
שלום ,
אני מעוניינת לבצע בדיקת קרינה לפני רכישת בית
אשמח על המלצה לבודק-מהנדס באזור נתניה- כפר יונה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת קרינה עקב מבנה שמאים של חברת - תגובה
רם דישון19/08/2014חפשי באתר של המשרד להגנת הסביבה. הפורום אינו מרשה הודעות מסחריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטה ומזרן לילדהשירי17/08/2014
שלום
בדצמבר קניתי לילדה מיטה + מזרן מחברת האוס אין.
בחודשים הראשונים אי אפשר היה להיכנס לחדר מפאת סירחון שיצא מהמיטה.
היום עדיין יש ריח.
הם מפרסמים עצמם כחברה ללא רעלים וזה התשובה שאני מקבלת מהם.
אבל כל הזמן יש ריח בחדר כבר חודשים רבים.
האם נגרם נזק לילדה? איך אפשר לבדוק אילו חומרים מופרשים?
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטה ומזרן לילדה - תגובה
ד``ר דני וולף18/08/2014הריח לא אומר דבר על חומרים רעילים. (גם לא אומר שאין). מוצרים חדשים כאלו בדרך כלל מדיפים ריח בחודשי חייהם הראשונים. אני מניח שמזרן אינו מפריש חומרים רעילים, מה גם שהוא עטוף בבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטה של ילדה וחומרים רעילים
שירי26/08/2014בבדיקת המיטה נמצא פי 50 חומרים רעיליםVOC מעל התקן .
ילדה מעל 5 חודשים במיטה.
מי יכול למזער ולהעריך סיכונים? מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטה של ילדה וחומרים רעילים - תגובה
ד``ר דני וולף27/08/2014וואו............... פתחת תיבת פנדורה לא קטנה......
מי מדד את החומרים הרעילים ומצא ערך של פי 50.
ולמה שלא נהיה פרקטיים יותר ובמקום להוציא את הכסף על מדידת החומרים הרעילים במזרן, ולתת לילדה להמשיך לישון על המזרן הזה, פשוט להחליף מזרן.
בכול מקרה נגעת בנושא ענק, שהוא חורג ב"קצת" ממסגרת הפורום הזה.
אוכל להרגיעך כי כמה חודשים לא יהוו משקל לבריאות ילדתך,
ולך ולקוראי הפורום אוכל לומר, שבכל מקרה אין כמו איוורור של כל דירה ולא רק כאלו שיש חשש לרדון, כי איוורור החדר הוא המכשיר הטוב ביותר לסלק את החומרים הרעילים הנדיפים, בייחוד בדירות או חדרים שנצבעו מחדש, או בחדרים שהוצבו בהם רהיטים חדשים, כמו מטבחים או ארונות (ממלאמין, סנדויץ או אחרים),
אבל כבר חרגנו בהרבה מתחום הפורום המצומצם והמכובד שלנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטה לילדה
שירי27/08/2014הזמנתי חברה מקצועית שמדדה לאחר שבמשך חודשים רבים אני מתקשרת להאוס אין שממנה קניתי את המיטה והם אומרים שאין שום חומרים רעילים במיטה ואין לי בכלל מה לדאוג.
לאורך כל התקופה איווררתי את החדר והאמנתי להם.
הבעיה היא המיטה ולא המזרן.
מרגע שגיליתי את רמת הרעילות ושזה לא בטוח לחלוטין כפי שהחברה אומרת - ברור שהילדה לא ישנה שם יותר ואני מחפשת דרך להוציא את המפגע הבריאותי מהבית.בכל מיקרה אנחנו מאווררים את הדירה כל יום ואת החדר הזה בפרט.
חוץ מהמיטה הזו אין לנו רהיטים חדשים ולא צבע חדש ולא כלום.
מקווה שאכן אין נזק לילדה. מכיר חברה שיודעת למזער נזקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנירית, גם קניתי מהם מיטה עם ריח חזק
יעלה31/08/2014נירית שלום
גם אני רכשתי לפני מספר חודשים מהם מיטה וגם המיטה שלנו מדיפה ריח חריף של כימיקלים. איזה חומרים מצאו במיטה? לאיזו חברה פנית כדי לבדוק את החומרים של המיטה? נוכל לדבר?
תודה, יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה והתחממות טלפוןקרן17/08/2014
האם ככל שהטלפון הסלולרי מרגיש חם יותר זה אומר שהוא פולט יותר קרינה? יש לי ולאחי טלפונים זהים אך לפעמים רמות החום שהם פולטים שונה במגע..ממה זה יכול לנבוע?
קרינה והתחממות טלפון - תגובה
רם דישון17/08/2014לעוצמת הקרינה יש השפעה קטנה על החימום. אורך השיחה ואופי הפעילות (גלישה, עידכון וכו׳) משפיעים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מסלולרי, מטלפון נייד וממקרריהודה17/08/2014
שלום וברכה,
אני מתנצל מראש על כמות השאלות - כולן מתייחסות לילדים קטנים,גילאי 5-2.
1.האם קרינה מהטענת טלפון סלולרי עוברת קירות ?
2.מה המרחק שיש לשמור מטלפון סלולרי בהטענה כשהוא דלוק ? וכשהוא כבוי ?
3. במקרה שצמודים לצד של מקרר בחלק האחורי שלו - האם יש משמעות לקרינה ?
4. האם קרינה, מצידו האחורי של מקרר, היא רק בקו ישר למקרר או גם לצדדים,כמו קשת ?
5.. בני טיפס על "מקרר ארטיקים" בפיצוציה מצידו הקדמי ונתלה עליו במשך כמה דקות; הדופן היתה חמה - האם זה מקרינה ויש סיכוי לנזק ?
6.מה המרחק שיש לשמור מהבסיס של טלפון אלחוטי ?
בתודה רבה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מסלולרי, מטלפון נייד וממקרר - תגובה
רם דישון17/08/20141. כן.
2. מטר וחצי.
3. הקרינה חלשה בגלל עובי הקיר.
4. כמו קשת.
5. לא, היא היתה חמה בגלל מחליף החום של המקרר ולא בגלל הקרינה. אין סיכוי לנזק מחשיפה חד פעמית קצרה.
6. מטר וחצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מסלולרי מטלפון נייד וממקרר
יהודה17/08/2014תודה רבה על התשובות
אבקש רק להבהיר -
האם מרחק של מטר וחצי מספיק גם מסלולרי בהטענה כשהוא דלוק?
האם קרינה חלשה בחלק האחורי של צד המקרר; גם כשממש צמודים אליו (בתשובה הוזכר קיר, האם הכוונה לדופן המקרר ?).
בתודה ובהערכה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר דני וולףטל17/08/2014
שלום,
אודה מאוד לתשובתך לשאלה ששאלתי לפני כמה ימים לגבי מפעל חומרי בידוד שנמצא בקיבוץ 400 מטר מהגן של בני.צירפתי לשאלה ההיא רשימה של כל החומרים הנפלטים מהארובה במפעל.
מדובר בשאלה שיש לה התכתבות ארוכה ביני ובין רם דישון, שהשאיר לך את המענה על שאלה זו.
תודה רבה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר דני וולף - תגובה
ד``ר דני וולף18/08/2014א. נראה שהמידע שלך רב משלי.
ב. לפי נתונים אלו, ובכלל בלי ניטור מדויק לאורך ימים וחודשים אי אפשר להגיע למסקנה. הכול תלוי בגובה הארובה בכיוון הרוח, במשקל החלקיקים ובעוד נתונים רבים מאוד.
ג. 400 מטרים במקרה זה, נראה לי מרחק "טוב", שבו החלקיקים נוחתים, תלוי בגובה הארובה, כמובן, ובעוצמת הרוח.
ד. מדובר בחומרים הרעילים והמסרטנים ביותר שיש.
ה. זה לא רק אמאלה, זה גם "טאטע ומאמע"..........
ו. אמנם אני לא איש בשורות, אבל ייתכן שההשערות שלי וההנחות שלי לא נכונות ולא מבוססות, וכדאי מאוד לחקור, לשאול ו..."לחפור" לגבי המפעל עד תום, וגם לראות נתוני תחלואה מסביב למפעל ברדיוסים גדולים, בייחוד בצד שהרוח נושבת לעברו ברוב הזמן (צד מזרח בדרך כלל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה
קובי אדלהייט31/10/2014שלום דר וולף- תוכל ליעץ לי איפה לרכוש את המגן קרינה של מיטות מתכווננות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה - תגובה
רם דישון31/10/2014מגן הקרינה הטוב ביותר למיטות מתכוונות נמצא בכף ידך. לפני השינה פשוט הוצא את התקע משקע החשמל. לא עולה אגורה, סופר בטיחותי וסופר יעיל.
לחילופין, חפש מפסק שניתן להתקנה על כבל הזינה של המיטה שמפסיק בו זמנית את שני המוליכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף31/10/2014או שתשים בקיר שקע עם מפסק מסוג כזה שמפסיק את שני המוליכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה - תגובה - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף31/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה לא ברורה הותקנה על עמוד תאורהגיא17/08/2014
שלום,
אנו גרים בנס ציונה ולפני כמה ימים הותקנה אנטנה לא מוכרת .
במוקד העירוני לא ענו לנו.
אפשר לשלוח תמונה שלה לקבל מידע לגביה?
אנטנה לא ברורה הותקנה על עמוד תאורה - תגובה
רם דישון17/08/2014יתכן שמדובר ברכזת לקריאת מוני מים. ראה אם בסביבה מותקנים מוני מים אלחוטיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום, בהמשך לפניה ברצוני לשאול בבקש
אלעד12/11/2014לאחר בדיקה במוקד עיריית נס ציונה, ותאגיד המים שבעיר, זאת אכן רכזת לקריאת מונה מים.
יש לי ברשותך 2 שאלות:
1. האם ידוע לך על חוק, לגבי מרחק התקנה מדירה/בניין.(עמוד התאורה, נמצא בקו אווירי של כ40 מטרים מחלון חדר השינה של ביתי.
2. האם רמת הקרינה לאנטנה/רכזת שכזאת היא לא מזיקה.
תודה מראש
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרטיס רשת אלחוטי - המשךרותי16/08/2014
שלום רב,
ראשית, תודה על התשובה המהירה. יש לי עוד 2 שאלות בנושא:
1) כשקניתי את כרטיס הרשת האלחוטי נאמר לי בחנות המחשבים שהכרטיס לא פולט קרינה מכיוון שהוא מכשיר שקולט. האם זה נכון ?
אגב, הכרטיס מהבהב כל הזמן ומתחבר לUSBשבחלק הקדמי שבכונן באופן קבוע.
2) מה המרחק שצריך להיות מכרטיס הרשת כדי לא להיחשף לקרינה?
3) מה עדיף: לחבר את כל החדרים בבית בחיבור קווי (דרך הקירות) מתוך 4 היציאות של המודם הראשי (קופסת ה- hot box) שנמצא בסלון או להתקין בכל חדר מודם בנפרד?
4) היות וילדיי, כפי שציינתי קודם, מרבים להשתמש ב-i-pad, במחשב נייד ובטלפונים סלולריים - עד כמה זה מסוכן?
5) על מנת לצמצם את נזקי הקרינה לכמה שעות ביום צריך להגביל את השימוש במכשירים שציינתי בשאלה 4?
6) האם ה-i- pad הוא הכי מסוכן לשימוש מתוך המכשירים שציינתי בשאלה 4?
7) ילדיי אינם משתמשים באוזניות בעת השימוש בטלפון הסלולרי ורוב שעות היום נמצאים בקבוצות שונות ב-what's up תוך שליחת הודעות. האם עדיף להשתמש באוזניות בעת הדיבור במכשיר ואם כן, איזה סוג?
8) במרחק של כ-25 מטר מהבניין בו אני גרה, התקינו מעל גג של מרכז מסחרי אנטנת עוקץ סלולרית גדולה. האם זה מסוכן?
מתנצלת על השאלות הרבות, אך תשובתכם חשובה לי מאד.
בתודה מראש ובברכה,
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כרטיס רשת אלחוטי - המשך - תגובה
רם דישון16/08/20141. לא נכון. הוא גם משדר (פולט קרינה).
2. מטר אחד.
3. חיבור קווי תמיד עדיף.
4. לא ניתן להגדיר עד כמה זה מסוכן. עדיף לצמצם עד כמה שניתן.
5. כמה שפחות יותר טוב. אין מדד לכמה להגביל.
6. כולם לערך באותה רמת סיכון.
7. אוזניות תמיד עדיפות על שימוש ליד האוזן. הטובות ביותר הן אוזניות אויר. חפשי באינטרנט.
8. נדע רק אם נמדוד את הקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)