מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- XBOXמיקי01/04/2011
האם האקס בוקס החדש מקרין? בעלי מתכנן לקנות את האקס בוקס החדש שלא דרוש אליו שלט אלחוטי יותר אלא הכל דרך תנועות ידיים. יש מצלמה או משהו דמוי לייזר בלתי נראה שמכוון אלייך ואתה רק משתמש בתנועות גוף ותנועות ידיים על מנת לשחק.
האם לילדים זה לא בטיחותי מבחינת קרינה כי הוא ידרדר אותם גם לשחק בזה לאחר כמה ימים ואני דיי נגד.
האם ידוע לכם משהו גם על הקרינה של הויי Wii עם השלט האלחוטי?
אשמח לתשובה
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
XBOX - תגובה
רם דישון01/04/2011אם תשלחי בדוא"ל פרטי את המפרט של המכשירים הללו- אוכל להתיחס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למשך כמה זמן אפשר להחשף לקרינה ממחשז01/04/2011
האם מותר להשתמש במחשב נייד (עם אינטרנט) כשהוא מונח על איזה קופסה למשך שעתיים ביום, או שזה מסוכן ?
או: למשך כמה זמן אפשר להשתמש במחשב ולהחשף לקרינה ביום שזה לא יזיק ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשך כמה זמן אפשר להחשף לקרינה ממחש - תגובה
ד``ר דני וולף02/04/2011צריך לחלק את החשיפה לקרינה לשניים: א. קרינה מהאינטרנט, מרחק של 50 ס"מ מהאנטנה המשדרת, אין קרינה, וגם נעצר בחוצצים.
ב. קרינה של מתח החשמל, גם כן מרחק של 50 ס"מ, אין קרינה, וזמן של שעתיים ביום לא גורם נזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנות מקרינת פוטו וולטאיתליאורה01/04/2011
שלום .
אבקש לקבל הצעות ממי שמבין בנושא לגבי הגנות שעלי לדרוש ממרכיב מערכת פוטו וולטאית על הגג שלי על מנת ליצר חשמל מהשמש.
האם עלי לדרוש הרחקת הממיר ולאיזה מרחק .
האם עלי לדרוש להכניס את הממיר למתקן מתכת מסכך שימנע מהקרינה להפלט החוצה .
האם עלי לדרוש שקווי המתח DC , AC יהיו מפותלים או מוכנסים לצנרת מסככת .
אשמח לקבל הצעות נוספות על מנת להקטין את הקרינה שעלולה לפגוע בתושבי הבית.
תודה
צבי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הגנות מקרינת פוטו וולטאית - תגובה
רם דישון01/04/20111. מחוץ לתחום הפורום.
2. לתשומת לבך- ייעוץ כזה בדרך כלל כרוך בתשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקה להפחתת קרינהליאת31/03/2011
שלום רב,
האם המדבקה שנמכרת להפחתת קרינה בטלפונים סלולארים אכן אמינה?שווה לרכוש אותה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד``ר דני וולף31/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו מתח גבוהקובי31/03/2011
שלום
אני עובר בקרוב לשכור דירה בבנין(בתוך עיר במרכז) שמולו מוצב קו מתח גבוה(עמוד חשמל שבאמצעו מעין "קוביה" גדולה בצורת מפוח).הקו מתח נמצא מספר מטרים מחזית הבינין ואני אגור בדירה עורפית כך שהמרחק ממנו למיטה בה אשן הוא בין20 ל 25 מטר לערך.
האם יש סיכון בכך?אני לא סומך על חברת החשמל ומשוכנע ששיקולים כספיים הם החשובים לה ותעדיפם על פני בריאות הציבור.לכן אני שואל כאן בפורום על מנת לקבל תשובה אוביקטיבית.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קו מתח גבוה - תגובה
רם דישון31/03/2011קרוב לוודאי שאין בעיה, אבל תמיד עדיף למדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר מדידה משולבשמעון31/03/2011
אני מתלבט האם לרכוש מכשיר מדידה משולב מסוג corent ed25g
אופציה שניה היא לרכוש את ה-trifield לקרינה אלקטרומגנטית ומכשיר נוסף ל-RF של קורנט (ed6 או ed65)
האופציה של מכשיר משולב זולה יותר.
איזה אופציה יותר טוב בדיוק וטווח בטחון?
האם ה-ed25g מודד בצורה מספקת קרינה אלקטרומגנטית בתדרים נמוכים?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכשיר מדידה משולב - תגובה
רם דישון31/03/2011לדעתי, המשולב של קורנט עדיף, כי סף הרגישות של ה- Trifield גבוה מדי בתחום הסלולר.
מאידך, הקורנט מודד החל מ- 1 מיליגאוס. מאחר ומה שמעניין אותנו הוא התחום שמתחת ל- 2 מיליגאוס, זה לא המכשיר הטוב ביותר. אם אתה מעדיף רזולוציה טובה יותר בתחום התדרים הנמוכים- לך על שני מכשירים. בכל מכשיר משולב יש תמיד פשרות באיזה מקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גגון מפיברגלס - תשובה לד"ר וולףיורי31/03/2011
ד"ר וולף שלום,
לשאלתך, למיטב הבנתי מדובר בפיברגלס אולי חומר פלסטי אחר, אבל בכל מקרה זה לא אסבסט.
מדובר בגגון מאוד מאוד ישן
החלקיקים המסוכנים עפים סתם כך, כתוצאה מהתפוררות טבעית של החומר, או רק כאשר נוגעים בגגון ? עובדים איתו ?
איך אני מונע את הסיכון ?
אם אני אצבע את הגגון, בצבע שמן, זה יעזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לתחום הפורום שאל מהנדסי חומרים
ד``ר דני וולף31/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לקבל הכוונה למחקרים, כתבותניר30/03/2011
בעניין דיבור בסלולרי ברכב ואיזה דיבורית מומלצת לשימוש.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר לקבל הכוונה למחקרים, כתבות - תגובה
רם דישון30/03/2011ראה בשאלות נפוצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתכלתי, אך לא מצאתי בעניין שימוש
ניר30/03/2011בסלולרי ברכב, והבדלים בין סוגי דיבוריות שונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסתכלתי, אך לא מצאתי בעניין שימוש - תגובה
רם דישון30/03/2011הטובה ביותר היא דיבורית עם אנטנה חיצונית. נקודה. כל דיבוריות הבלותות' משאירות את הנייד לשדר מתוך הרכב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גגון מפיברגלס - מסוכן ??יורי30/03/2011
בחצר הבית בו אני גר, קיים גגון ישן מפיברגלס. מדובר בגגון גדול מאוד, ברדיוס של 3-4 מטר. להבנתי מדובר בגגון ששימש פעם תחנות אוטובוס.
לדעתי הגגון נמצא שם 20-30 שנים.
הילדים שלי נמצאים הרבה מתחת לגגון ובסביבתו
אשמח לדעת האם הגגון הזה מהווה סכנה לבריאות ילדי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גגון מפיברגלס - מסוכן ?? - תגובה
ד``ר דני וולף31/03/2011האם מדובר בפיברגלס או באסבסט.
פיברגלס הרבה פחות מסוכן מאסבסט, אולם גם הפיברגלס כשהוא מתפורר משחרר סיבים זעירים לאויר שלא בריא לשאוף אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניות לפלאפוןאלון29/03/2011
שלום רב,
ברצוני לדעת איזה סוג של אוזניות, הפולוטות הכי פחות קרינה ובטוחות לשימוש, כדאי לי לרכוש לפלאפו שלין (אוזניות רגילות עם כבל, אוזניות בלוטוס, אוזניות אויר...).
תודה, אלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוזניות לפלאפון - תגובה
רם דישון29/03/2011ראה בשאלות נפוצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מסוכן לשמוע רדיו דרך האוזניות?אלכס28/03/2011
שלום רב!
אני נוהג לשמוע רדיו דרך האוזניות מmp3 והפלאפון כמה שעות טובות כל שבוע.
הזהירו אותי שזה מסוכן בגלל האנטנה שנמצאת באוזניות.
האם זה נכון?
אוזניות אוויר יכולות להפחית באופן משמעותי את הקרינה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מסוכן לשמוע רדיו דרך האוזניות? - תגובה
ד``ר דני וולף29/03/2011לא הבנתי את השאלה במדויק. משמוע רדיו מ- MP3 לא מקרין בכלל.
אם הMP3 נמצא בתוך הפלאפון, זה כאילו שאתה הולך עם אוזניות בפלאפון במשך שעות ארוכות ביום, ואז אתה חוטף קרינה מידי כמה עשרות שנייה כשהפלאפון משדר לתחנת הבסיס "היי, אני כאן". הקרינה אמנם חלשה כי היא נחלשת פי כמה דרך האוזניות, אולם היא נכנסת ישר לאוזן, וזה מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממיר לטלויזיהטלי28/03/2011
שלום רב,
במסגרת המעבר של השידורים משידורים אנלוגים לדיגיטלים התקנתי אצלי ממיר שקניתי שיאפשר את קליטת עורצים 1,2,10,99 33. זהו למעשה קופסה שעליה/לצידה מעין מוט קטן על בסיס מעוגל. דומני שיש לו תוכנות של מגנט כי הוא נממשך מיד לממיר - ככל הנראה מוט זה הוא האנטנה הדיגיטלית. אם זה אומר לכם משהו - מדובר בממיר APEX. בכל אופן בשל שיבושים רבים בקליטה היה לי רושם שאולי זה קשור למשהו במגעים בקופסה, וכאשר כל המערך היה דלוק לחצתי על הקפוסה ועל דפנותיה מכל הכיוונים. לאחר מכן קראתי שיש להימנע מלנסות לטפל במערך ולגעת בממיר באופן מסויים כי מדובר במתח גבוהה. אני מקווה שלא גרמתי לפגיעה (בעיקר בראש ובאברי הרבייה) אודה על תשובתכם ואם כבר, כיוון שמדובר כאן גם במהנדסים מביני עניין שאלה נוספת בתחום המכני-הנדסי: בסוף הנחתי את ה"אנטנה" את אותו מוט מעל הקופסא וזה שיפר לסרוגין בנתיים (טפו טפו). מדוע לעיתים הקליטה טובה ובמרבית המקרים תמונה עולה על תמונה והמסך והתמונות נתקעות זו על זו ולעיתים שעות למרות שני לוחצת על הכפתור מאחור אין שום קליטה. הקליטה משובשת ביותר. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממיר לטלויזיה - תגובה
רם דישון28/03/2011לא גרמת לשום פגיעה; את יכולה לישון בשקט.
בקשר לממיר- טיב הקליטה רגיש מאד למיקום האנטנה, לכן במיקום מסוים הקליטה טובה ובאחר- גרועה מאד. חפשי את הנקודה הטובה ביותר והשאירי אותו שם.
דרך אגב- האנטנה קולטת בלבד ואינה משדרת דבר, כך שאין ממנה כל סיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טלי28/03/2011תודה על כל האיפורמציה ועל מהירות התגובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה סלולרית+קרינה מהניידאין שם28/03/2011
שלום רב,
כאשר אני מדבר בטלפון סלולרי לזמן ארוך (מעל 15 דקות) אני מרגיש שהאוזן מתחממת ובשלב מאוחר יותר (אם השיחה נמשכת) גם חלק מהראש + כאבים חלשים באזור זה (בראש) -באותו צד שמונח הטלפון, לפיכך אני מנסה תמיד להשתמש בטלפון סלולדי רק כשאני מחוץ לבית או "במצבי חירום"
רציתי לדעת אם אני דיברתי 240 שעות בטלפון סלולרי במשך 3 שנים (ממוצע של כ 13 דקות ביום) זה נחשב הרבה מבחינת הקרינה שאני סופג (חשוף אליה) ? ה-240 שעות נמדדו באמצעות מונה השיחות של הטלפון, ה-SAR של הטלפון הוא 0.7
לפני 4 חודשים קניתי טלפון חדש ועכשיו אני מנסה להפחית את זמן הדיבור בטלפון, המונה בטלפון החדש הוא 15 שעות ו-30 דקות (ממוצע של 8 דקות ביום) ה- SAR של הטלפון הוא 0.95
אני רציתי לדעת אם אני חשוף יותר מדי לקרינה סלולרית או לא? (במילים אחרות אם אני מדבר יותר מדי בטלפון סלולרי) ומה הנזק הצפוי לפי השימוש שלי בטלפון סלולרי
אני תמיד מנסה להפחית את השימוש בסלולרי אבל לפעמים אין מנוס.
שאלה אחרונה לגבי מחשב נייד: מאיפה נפלטת הקרינה של המחשב הנייד? מהמסך או מהאזור של המקלדת? ולמה בכלל יש קרינה במחשב נייד ובמחשב נייח אין? הרי שבשניהם יש אותם רכיבים, ועד כמה הקרינה מסוכנת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה סלולרית+קרינה מהנייד - תגובה
רם דישון28/03/2011הנזק מהקרינה הסלולרית הוא אינדיבידואלי, לכן לא ניתן להעריך את השפעתו על אדם מסוים. עקרונית עשית טוב, כמה שפחות- יותר טוב.
לגבי מחשב נייד- בנייד כל האלמנטים הקורנים מקובצים יחד, לכן הקרינה המצרפית קצת יותר גבוהה.
הקרינה בתדר רדיו נפלטת סביב המסך, והשדה המגנטי- מכיוון המקלדת (היא נפלטת מכל המעגלים שמתחת למקלדת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מסוכן לילדים קטניםיעלה28/03/2011
היום כשהגעתי לבית הספר שלנו הרחתי ריח חזק מאוד של זפת, כשהסתכלתי ראיתי שמזפתים מחדש את הכביש הצמוד לחצר בית הספר (כביש דו סטרי ודו נתיבי).
הריח הנורא הורגש היטב לא רק בחצר אלא גם בכיתות הלימוד.
זכור לי שבעבר עניתם בפורום לגבי הרעילות של אדי הזפת. נראה שהעבודה על הכביש רק החלה, כך שהעניין צפוי להמשך עוד זמן מה. מה לעשות? אודה לכל עצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה מסוכן לילדים קטנים - תגובה
ד``ר דני וולף28/03/2011הריח הוא חוש שתופס מולקולות בודדות, כך שלא בטוח שריכוז האדים הננשמים לריאות הינו באמת כל כך גבוה. ובכל מקרה, עיצה אחת יש לי .... להימנע מלהיחשף לנשימה של אדי זפת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר וולף תודה רבה, ושאלה נוספת
יעלה28/03/2011עבודת סלילת הכביש בזפת בצמוד לגדר בית הספר תמשך בטח עוד כמה ימים, בנתיים הריח חזק מאוד. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מצלחת לוויןעדיה28/03/2011
שלום
ליד מיטתי צמוד לראשי עובר הכבל המחבר בין צלחת הלווין לבין הממיר שנמצא בחדר אחר.זה המקום שהוא יוצא מקיר הבית. זה ממש צמוד לי לראש שאני ישנה - האם יש בכך איזושהי סכנה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מצלחת לווין - תגובה
רם דישון28/03/2011לא. אין שום קרינה שנפלטת מהכבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ! זו בשורה טובה
עדיה28/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)