מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחשב וקרינהשושנה05/04/2011
שלום
אבקש לדעת האם שמשאירים מחשב דלוק כל הלילה זה גורם
לקרינה חזקה שפוגעת?
תודה מראש
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחשב וקרינה - תגובה
רם דישון05/04/2011אם הוא רחוק 60 ס"מ ומעלה- אז לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות נוספותטלי05/04/2011
ראשית התנצלותי על כך שאני שוב מציפה אתכם בשאלות אך מה לעשות ואתם פורום מאוד עכשווי, רלוונטי ואתם אפילו יודעים את התשובות... אז:
1. מדובר על משהו לפני לא מעט שנים אך כעת אני מוטרדת ממנו. בראשית שנות העשרים שלי, התארחתי במקום שבמטבח המיקרוגל שהיה כבר אז מאוד ישן (קראתי את תשובתכם על מקרוגלים ישנים), מוקם על מדף נמוך, ואני ישבתי כך שהאגן שלי היה ממש צמוד אליו/ וצמוד לצידו ולדופן שלו. וכך ישבתי במשך זמני פעילותו, לעיתים דקות ארוכות לעיתים חצי שעה - אני זוכרת שפעם אחת הופשר בו ובושל בו עוף כמעט שעה! זה היה כמה פעמים סביב ארוחות באותה משפחה. היום כאני מודעת יותר להשלכות של חשיפה לקריונת שונות, אני חוששת שאולי זה גרם לאיזו פגיעה באברי המין ויכול להשפיע על התפתחות של עובר בעייתי. אודה על תשובתכם המלומדת.
2. שאלה נוספת: מיטה הצמודה לקיר שמאוחריו כל מערך המחישוב הביתי כלומר, מסך (דק, של הדור החדש כלומר פלאסמה), המחשב עצמו, מודם וסקייפ. שאלתי היא האם כאשר כל המערך כבוי אך מחובר לשקעים החשמליים זה עדיין בעייתי? האם יש לנתק את הכל מהשקעים לפני השינה? האם למרות הניתוק זה מותיר שדה אלקטומגנטי גבוהה? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלות נוספות - תגובה
רם דישון05/04/20111. קרינת המיקרוגל נספגת בריקמה חיה והופכת לחום. כתוצאה מכך, רקמה עבה מתחממת בעיקר בחלק החיצוני והרבה פחות במרכז, כי העוצמה הולכת ויורדת ככל שחודרים לתוך הריקמה. את רואה את זה יום יום כאשר האוכל יכול להתחמם מאד בחוץ אבל קר במרכז.
אותו הדבר קורה גם בגוף. הקרינה שמגיעה לאיברים הפנימיים חלשה מאד, כך שקרוב לוודאי שלא נגרם כל נזק לאברי המין (של נשים; אצל גברים המצב שונה).
2. בדקי את המרחק המדויק מהמכשירים למיטה. אם יש 50 ס"מ- קרוב לוודאי שהשדה במיטה כבר אפסי. כאשר כל המערך כבוי ישנם עדיין מספר ספקי כח שמשרים שדה מגנטי, כך שעדיף לנתק. אם מנתקים- לא נשאר דבר, הכל מת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודות
טלי05/04/2011שוב פעם - אלף תודות! פורום כל כך חיוני!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מאנטנהאוהד04/04/2011
שלום רב
בבניין ברחוב בו אני גר על גג הבניין יש 2 תרנים עם אנטנות
אני גר מרחק של 4 בנינים . אני רואה את האנטנות בבירור כאשר אני נמצא במרפסת . האם יתכן שהאנטנות מכוונות לאזורי מגורים לבנינים הסמוכים
האם אני נחשף לקרינה?
בברכה
אוהד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרחק מאנטנה - תגובה
רם דישון04/04/2011ראה בשאלות נפוצות.
תוכל גם לרכוש מכשיר ולמדוד בעצמך את הקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרוגליעל04/04/2011
שלום רב ,
יש לי מיקרוגל ישן , מעל 8-9 שנים .
מספר שאלות :
1.האם ניתן לחמם במיקרוגל אוכל לילדים ולפעוט בן חצי שנה
2.האם הוא תקין ובטוח לשימוש או שצריך להחליפו
3.האם יש לשמור מרחק מהמכשיר בעת פעולה - מבוגר וילד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיקרוגל - תגובה
רם דישון04/04/20111. כן.
2. בדיקה שנעשתה בארה"ב על עשרות מיקרוגלים משומשים הראתה שלא היתה מהם דליפת קרינה חריגה, ללא קשר לגילם. המכשיר כולל מספר מנגנוני בטיחות. כל עוד לא קיבל מכה חריגה ודלתו נסגרת היטב- אין בעיה.
3. רצוי לשמור מרחק של מטר כאשר הוא פועל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה חזקה גורמת להזעה?אורנה04/04/2011
קניתי לבני טלפון וויב סמסונג 2 מסך מגע כבר שלושה ימים הוא עם הטלפון ומאז הוא מתלונן שהוא לא מרגיש טוב הוא מזיע מאוד אחרי שמשחק כדורגל מאוד מזיע כל הגוף שלו רטוב דבר שלא התלונן עליו אף פעם לפני ותמיד שיחק כדורגל אתמול שיחקתי עם הטלפון שלו ויכולתי להרגיש מן אנרגיה חזקה והרגיש לי כאילו שהקרינה מבשלת אותו מאז שהוא עם זה הוא לא מרגיש טוב ומזיע מאוד וחם לו מאוד כאילו הקרינה מבשלת אותו לא היה יום אחד שהוא הרגיש טוב האם אני סתם מדמיינת את זה כי לא נראה לי האם זה מסוכן ? זה טלפון גדול יותר אייפון אבל מאייפון האם עלי להחזיר אותו במהרה ? אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה חזקה גורמת להזעה? - תגובה
רם דישון04/04/2011קשה מאד לדעת.
ראשית, הייתי מרחיק אותו מהטלפון למספר ימים ורואה מה קורה. אם המצב ישתפר- סימן שאכן הטלפון אשם.
יתכן גם שהטלפון אינו תקין. שימי לב לכמה זמן מחזיקה הסוללה- האם היא מתרוקנת מהר?
אחרי שתאספי נתונים נוספים- פני אלי בדוא"ל פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה חזקה גורמת להזעה? - תגובה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א04/04/2011יפה ענה לך ידידי המלומד, המהנדס דישון.
אם יורשה לי להוסיף, עד שיתברר משהו נוסף, כדאי מאד כבר להיזהר, ומייד להפסיק לטלפן כאשר הטלפון צמוד לראש \ גוף.
כל טוב,
זמיר
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לנו אנטנה סלולארית בגג הבנייןרוזי03/04/2011
בגג הבניין בו אני עובדת, אני נמצאת בקומה 2 כשהאנטנה בקומה 5. האם זה נכון שאין מתחת לאנטנה קרינה כלל מאחר שהיא מפזרת את הקינה כמו מטריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לנו אנטנה סלולארית בגג הבניין - תגובה
רם דישון03/04/2011אכן נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מטלפון סלולרי שמידי פעם נופלשלמה03/04/2011
שלום רב,
מה המרחק הבטוח ביותר ממכשיר סלולרי שמידי פעם נופל אך אני מדבר בו עם אוזניית BUETOOTH עם צינורית אוויר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחק מטלפון סלולרי שמידי פעם נופל - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א03/04/2011אין לך בעייה עם הטלפון.
אם הטלפון צונח לך מהיד, יתכן שיש לך השפעה של קרינת הטלפון על מערכת העצבים, כגון בריחת יוני סידן, המשפיעה על תיפקוד העצבים..
תשתדל לדבר כשהטלפון מרוחק מהגוף.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, אבל השאלה
שלמה04/04/2011הבנתי שטלפון סלולרי שנפל יכול בגלל הנפילה להתחיל לשדר בעוצמה גדולה יותר מטלפון סלולרי רגיל ולכן השאלה שלי, איזה מרחק יש לשמור מטלפון שכזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן, אבל השאלה - תגובה
רם דישון04/04/2011הוא אינו יכול לשדר יותר מהמקסימום לו תוכנן, ומאחר והמרחק של 60 ס"מ מחושב על פי ערך זה, אין סיבה לחרוג ממנו.
אם אתה חושש- קח אותו לבדיקת מעבדה על מנת להווכח כמה הוא אכן משדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם יש עדויות
שלמה05/04/2011אם יש עדויות לכך שטלפון סלולרי לאחר נפילות התחיל לשדר בעוצמות שהוא נהיה מסוכן גם במרחק של 3 מטר מהמכשיר?
האם זה בכלל סביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם יש עדויות - תגובה
רם דישון05/04/2011בלתי סביר לחלוטין.
שים לב האם הסוללה מתרוקנת יותר מהר. אם כן- יש בעיה (לאו דוקא של קרינה) וכדאי להחליף את המכשיר. אם הסוללה מחזיקה כמו קודם- אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב והתפתחות מיניתדנה03/04/2011
שלום רב, האם יש קשר בין קרינת מחשב נייד וגם נייח על התפתחות מינית מוקדמת בילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממחשב והתפתחות מינית - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א03/04/2011ההשפעה יכולה להיות בעיקר שלילית, לא ידוע אם יש השפעה על הקדמת ההתפתחות המינית.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהאורי03/04/2011
שלום רב,
לפני מספר ימים בוצעה בדיקת קרינה בגן הילדים של בתי.
אחת התוצאות שהתקבלה ליד לוח חשמל היתה 15 MG ובמרחק 1 מ', 1.5 MG. באולם הפעילות של הילדים התוצאה היתה 1.6MG ובחצר 2 MG.
הגננת הודיעה כי תפעל להרחיק את המיטות בחדר הילדים מארון החשמל, למרחק המומלץ (1 מ' כאמור).
האם לאחר הרחקת המיטות יתר הנתונים תקינים? (בהנחה שעצמת השדה יכולה להשתנות במשך היום).
תודה מראש,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
ד``ר דני וולף04/04/2011אם רוב הזמן הילדים ימצאו במקום שהוא פחות מ- 2 מיליגאוס, סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון חשמל בביתמיכל03/04/2011
שלום רב. נכנסנו לדירה שבה קיים ארון חשמל שהופרד משאר הבניין. מדובר בארון שקוע בתוך הקיר עם מכסה פלסטיק ובו כ 10מתגים לכל מכשירי הבית. הארון ממוקם במסדרון המחבר בין חדרים (כלומר שבו עוברים כל הזמן) ומולו נמצא חדר המיועד לחדר ילדים. האם יש קרינה מסוכנת מארון כזה והאם יש "מרחק בטוח" ממנו? תודה
ארון חשמל בבית - תגובה
רם דישון03/04/201160 ס"מ הם מרחק בטוח (הקיר דינו כאויר!)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מכבלאלי02/04/2011
בזמן האחרון, החלטתי לשבת רחוק ממקום המודם כבלים לאינטרנט,ומודם טלפון של הוט שיש לי בבית, שעל אותו השולחן שהם מונחים, יש את המחשב הנייד שלי,
העברתי כבל רשת באורך 15 מטר לאורך הקירות בתעלת PVC עד לחדר הפנימי
ששם יש לי שולחן המחשב,, לשם אני חושב להעביר את המחשב הנייד,
השאלה היא כזו, האם הכבל רשת הצמוד לקירות הדירה, מקרין בעוצמה כלשהיא?
האם יש קרינה מכבלים כגון זה? [ואם כן, האם היא קיימת גם בזמן שהמחשב לא דלוק?]
[זה לא כבל מסוכך]
באם חיובי, כיצד ניתן לנטרל את הקרינה , או לצמצם אותה לפחות ?[ היה לי שם ליד המודמים גם אל פסק,שישבתי ממש קרוב אליו 3 שנים,ולא ידעתי שהוא מקרין, לאחרונה סגרתי אותו]
בתודה אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקש להוסיף..
אלי02/04/2011שאני שואל במחשבה שמודם הכבלים לאינטרנט,הוא מעין משדר כשמחובר אליו כבל רשת,וכבל באורך 15 מטר מתנהג כאנטנה ומקרין, האם אני טועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבל רשת לא מקרין בכלל!!!!!!!!!!!
ד``ר דני וולף03/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממד כחדר שינהשירן02/04/2011
היי,
בני בן השנה וחצי ישן בממ"ד. הדלת של הממ"ד פתוחה לרווחה באופן קבוע. כמו כן, החלון פתוח בכל פעם שמזג האוויר מאפשר. האם השהות בממ"ד כחדר שינה יכול להזיק? יש לי סיבה לדאגה? להעבירו חדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממד כחדר שינה - תגובה
ד``ר דני וולף03/04/2011דלת אחת בממד לא מספיקה. אם הממד נמצא בקומת קרקע או מתחת לזה, לא מומלץ, אם בקומות גבוהות יותר, לאורר היטב אם אין בררה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו מתח גבוהשני02/04/2011
שלום,
ברצוני לדעת האם קווי החשמל העוברים לאורך הרחוב, כפי שמויפים בתמונה המתורפת מסוכנים.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קו מתח גבוה - תגובה
ד``ר דני וולף03/04/2011נראה שמדובר בקו מתח גבוהה, בכביש ראשי, והם מקרינים למרחק על 10 - 20 מטרים לפחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב ניידליאת02/04/2011
שלום,
אני נוהגת לעבוד במחשב הנייד שלי כשהתינטקת שלי נמצאת לי על הידיים או שוכבת סמוך אלי..האם זה מסוכן עבורה בגלל הקרינה?או שרמת הקרינה כל כך נמוכה שאין לזה משמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממחשב נייד - תגובה
ד``ר דני וולף02/04/2011אני לא כל כך מבין את ה"ארכיטקוטרה" של כל המבנה הזה, אולם במרחק של 50 ס"מ מהמחשב אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מפיר מעליתהדר01/04/2011
שלום,
אנו עתידים לרכוש דירה "על הנייר" בבניין משותף בתוכנית הדירה ראינו כי לדירה שלנו יש קיר משותף עם פיר של 2 מעליות.
האם תתכן קרינה מהפיר / מהמעלית לחלל הבית?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מפיר מעלית - תגובה
רם דישון01/04/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)