מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חדר גנרטור צמוד לדירת גןעדי24/04/2011
שלום,
אנו מעוניינים לקנות דירת גן אשר צמודה לחדר גנרטור(החלק של המטבח)
רצינו לדעת האם יש חשש לקרינה בדירה?
האם עלינו לבצע בדיקת קרינה לפני הכניסה לדירה?
אודה לתשובתכם המהירה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר גנרטור צמוד לדירת גן - תגובה
ד``ר דני וולף24/04/2011בהחלט חשוב לעשות מדידה!!! מוציאים כל כך הרבה כסף על רכישת דירה, וחוסכים על ההוצאה הקטנה ביותר ואחת החשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת24/04/2011
שלום,
יש לי שאלה ואני לא יודעת האם היא רלוונטית לפורום זה...
האם בגד גוף לתינוק עם הדפס עלול להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר דני וולף24/04/2011לא מזיק. אין בתעשייה ובמוצרי הצריכה, צבעים מזיקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסהאופק23/04/2011
שלום רב, קראתי בשאלות ותשובות על כך שטיסה עלולה להזיק בשל קרינה מיננת בגלל הגובה הרב.
עד כמה זה מסוכן (קשה להבין מהתשובה כי היא מבולגנת ובלי סימני פיסוק), והאם המטוסים לא חוסמים את הקרינה.
אני בן 17 ואני שואל, בקשר לצבא, אם לא כדאי ללכת בכלל לנסות להתקבל לקורס טיס, בגלל שטייסים נמצאים זמן רב באוויר וזה יכול להזיק, אז האם אתם ממליצים לא ללכת לקורס טיס (מבחינה רפואית כמובן) תנו בקשה דעתכם על כך.
תודה מראש,
אופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה - תגובה
ד``ר דני וולף24/04/2011כפי שכתוב בתשובה לשאלות הקבועות שאלה 9 בערך חצי צילום חזה לכל שעת טיסה. הסיכון מזערי, אבל קיים. את הקרינה המייננת עוצרות רק מתכות כבדות כמו עופרת, ובוודאי שלא מתכת המטוסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינטרנט אלחוטי
אופק25/04/2011קודם תודה רבה על התשובה.
רציתי בנוסף לדעת אם עדיף לחבר את הלפטופ ישירות למודם או שאין בעיה להמשיך להשתמש באינטרנט אלחוטי, שמגיע ממודם המחובר למחשב אחר. (כלומר האם גם ל"ראוטר" הקולט של הלפטופ יש סיכון, או רק לראוטר שמחובר למודם), לפעמים הראש נמצא פחות מ-60 ס"מ מהמחשב ולכן זה חשוב לי.
בקשר לשאלה הקודמת, רציתי לדעת אם להיות טייס/נווט בצבא יכול להיות מסוכן בגלל הקרינה, והאם אם הייתם במקומי זה היה שיקול רציני מבחינתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינטרנט אלחוטי - תגובה
ד``ר דני וולף25/04/2011אם הייתי מוכשר כמוך להיות טייס, לא הייתי הולך להיות רופא!
עלה והצלח ולך רק לטייס, הקרינה לא מהווה שום שיקול במקרה זה.
אגב יש מקצועות בצבא שהם הרבה יותר בעייתיים, ולאו דווקא בקישון, אלא דווקא במקומות בהם מפעילים רדרים, כמו בחיל הים, או במערכות הטילים חץ וכיפת ברזל וכיו"ב או אפילו במקום שהבת שלי נמצאת ב- 8200.
לראוטר של מחשב נייד יש קרינה בפני עצמה קרינה מסוג RF ולמודם חוטי אין קרינה, אולם הקרינה ה- ELF של המחשב הנייד מסוכנת וחזקה יותר כך שלהתקרב אליו למרחק של פחות מ- 60 ס"מ לא רצוי, אולם, מדובר בזמן רב ולא בדקות ספורות או שעות ביום, ובמשך ימים רבים ושנים רבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- zone030ו.23/04/2011
זו מדבקה שחוסמת קרינה..
יעיל או לא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר zone030 - תגובה
ד``ר דני וולף23/04/2011ראי שאלות קודמות בפורום זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת מחשבמאיה23/04/2011
שלום רב,
אנו מעוניינים לקנות לביתנו בת השמונה מחשב לחדר.
תוך כדי התלבטות בנושא העלינו סברה כי אולי כדאי יהיה לקנות אייפד.
מה עדיף מבחינת הקרינה? האם באייפד יש יותר קרינה ממחשב רגיל?
בעקרון אין לנו ראוטר בבית ואת המחשב הרגיל נחבר דרך קו טלפון adsl בשקע שבחדרה.
2 שאלות נוספות ברשותכם:
1. האם זה בטוח לילדים לשחק במשחק המחשב נינטנדו ו/או דומיו. הוא לא סלולרי.
2. האם לשחק במשחקים באייפון כשהוא במצב טיסה זה בטוח לילדים.
הילדים מניחים את המשחק על הרגלייים או קרוב לבטן.
תודה וחג מאיה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רכישת מחשב - תגובה
רם דישון23/04/2011אם מבטלים את פונקצית האלחוט באייפד- אין הבדל משמעותי בין סוגי המחשבים.
כנ"ל לגבי משחקים לא-אלחוטיים.
מצב טיסה משמעותו שאין שום שידור, לכן בטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בהריון ושאלתי על אוזניות אוויררונית מ.23/04/2011
בוקר טוב וחג שמח,
אני בהריון וחברה המליצה לי להיזהר מקרינה של פלאפון בזמן היריון ולקנות אוזניות אוויר.
יש לנו חבר מהנדס שלמד בטכניון ולכן התייעצתי עימו והוא אמר לי שהקרינה מרוכזת באזור החוט ובזמן דיבור זה יותר קרוב לעובר ומאוד מסוכן.
האם הכל זאת אתם ממליצים לקנות אוזניון אוויר?
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם משנה האורך של האוזניות אוויר
אורית11/09/2011והיכולת שלהם למגן עלינו מקרינה?
אני נתקלתי במכה סוגים של אוזניות כאלו שנראה שעובדות באותו עיקרון של העברת הצליל בתווך אוויר הייתי שמחה אם הייתם יכולים להמליץ לי איזו מהן הכי טובה ?
איזה אוזנייה הכי טובה?
לפי מה שאמרו לי יש יתרון מסויים לאוזניית אוויר בלותוס היות שהמכשיר יכול להיות גם במרחק של כמה מטרים ?
יש לי גנטיקה של מחלות בבית וחשוב לי מאוד לשמור על הבריאות
אודה לכם על המלצה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בהריון ושאלתי על אוזניות אוויר - תגובה
ד``ר דני וולף23/04/2011רוב הקרינה נפלטת מהטלפון עצמו!!! חלק קטן מאוד נפלט מהחוט של האוזניות ומהאוזניות עצמן. את אותו החלק הקטן שנפלט מהאוזניות ומהחוט של האוזניות, אנחנו יכולים למנוע מלהיכנס ישר לתוך האוזן על ידי אוזניות אויר. זה כמובן, לא ישנה את החלק הנפלט מהחוט, שהוא חלק מזערי ביותר. עיקר הבעיה בהיריון זה אם הפלאפון נמצא על החגורה, או בתוך תיק הנמצא קרוב לבטן. בהיריון הייתי ממליץ לדבר עם רמקול זה הכי טוב לאדם ולעובר. גם אוזניות, ובייחוד אוזניות אויר מצוינות בתנאי שמחזיקים את הטלפון ביד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מחדר מעליתדידי22/04/2011
אנו גרים בדירת גן בגובה הכביש ומתחת לדירה שלי יש קומת מחסנים וחדר מעלית שיושב בדיוק מתחת לחדר הממ"ד. האם יש מצב לקרינה בחדר ממ"ד בדירתנו?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מחדר מעלית - תגובה
ד``ר דני וולף22/04/2011המנוע של המעלית, המקרין הכי הרבה הוא דווקא בגג. למטה אין שום מנוע, והקרינה פחותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאי מתחת למשרדי.נועם21/04/2011
התברר לי השבוע שבקומה מתחת למשרדי, קומת קרקע, יש שנאי של חברת חשמל.
בדיקות שעשה איש מקצוע במשרדי הראו על מדדים של 8-12 מיליגאוס.
מעבר לצורך לעבור מקום - באיזו דחיפות עלי לנהל את העניינים ?
האם יש תקנים ארציים או חוק באשר למידות הקרינה במקומות עבודה ?
עד כמה שעות מומלצת השהות במקום כזה ?
האם הענין הוא האחריות בעל הבית או באחריותי שלי ?
בהנחה שאני כבר חמש שנים במקום - האם עלי לתבוע לדין אחריות על מצב זה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שנאי מתחת למשרדי. - תגובה
רם דישון21/04/2011הדחיפות היא בסדר גודל של חודשים.
לצערנו, אין עדיין תקנים ארציים בנושא. מה שיש הוא סף גבוה מאד, שלטעמנו אינו רלוונטי.
על מי האחריות ונושא תביעה משפטית- התעץ עם עו"ד. נושא זה מחוץ לתחום הפורום ולמומחיות מנהליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיעצות משפטית
נועם21/04/2011מישהו מכיר עו"ד שמבין בענין כדי להתייעץ איתו בענין האחריות של הקרינה ומה לעשות עם זה ?
תודה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לקרינת UVמיקי20/04/2011
אומרים שבגד שצבעו שחור"סופג" קרינה מהשמש וצבע לבן מחזיר קרינה. האם זה נכון ?
אני מתלבטת האם לקנות עגלה בצבע לבן או שחור או אדום והאם הצבע משפיע על כמות הקרינה מהשמש שמוחזרת מהבד של העגלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לקרינת UV - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א20/04/2011מה שאת שואלת לומדים בבית ספר עממי. דהיינו צבע שחור בולע את כל קרינתה השמש, וצבע לבן מחזיר את כולה.
לכן כדאי לקנות עגלה בצבע לבן.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לד"ר שליטא
מיקי20/04/2011ד"ר שליט"א תודה רבה על המענה המהיר.
אך כאשר הבד השחור סופג את כל קרינת השמש אז המצב אינו עדיף? כיוון שאם הבד סופג את כל קרני השמש אז הילד שבעגלה אינו מקבל שום קרנית שמש כיוון שהבד סופג הכל. ואילו הבד הלבן כאשר מחזיר את קרינת השמש יכול להחזיר את חלקה על הילד כיוון שהעגלה היא לבנה מבחוץ ומבפנים . אודה מאוד אם תתקן אותי אם הדעה שלי שגויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת לד"ר שליטא - תגובה
רם דישון20/04/2011הצבע הלבן החיצוני מחזיר כל מה שפוגע בו. לצד הפנימי לא מגיע כלום. בכל מקרה לילד שיושב בעגלה לא מגיע דבר כי העגלה או סופגת או מחזירה את הכל. מה שכן, עגלה צבעונית תגרום לחימום הילד יותר מאשר עגלה לבנה. מאחר ולמיטב זכרוני את מתגוררת בקנדה, אין משמעות מעשית לצבע העגלה, כי האקלים שם קר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לד"ר שליטא 2
מיקי20/04/2011אני שואלת זאת כיוון שהעגלה האדומה בעלת גגון בצבע לבן וזה לא נראה שהגגון ממש חוסם שמש כיוון שהאור משתקף קצת דרך הבד והבד השחור הוא יותר עבה.
האם צבע אדום גם סופג קרינה כמו השחור או מחזיר את חלקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת לד"ר שליטא 2 - תגובה
רם דישון20/04/2011רדי מהנושא; קני את העגלה היותר יפה ושמחירה מתאים לך יותר. נושא ההחזרה והספיגה שולי לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות של 3000 1200 MW האם מסוכנות?יואב18/04/2011
שלום רב,
ברשותי 2 אנטנות של אינטרנט על חוטי:
האחת, בעלת 3000 MW
והשנייה, בעלת 1200 MW
אשמח לשמוע את דעתכם האם רמה כזו עלולה לסכן את בריאותי, כאשר המרחק ביני לבין האנטנות הוא מטרים ספורים ובודדים בלבד (האנטנות ממוקמות בדירה)?
ובמידה וכן קיים סיכון בריאתי, האם שינוי המיקום של האנטנות הללו והצבתן מעל לגג הדירה (גג גבס) האם הסיכון עדיין קיים?
ובמידה ועדיין קיים סיכון בריאותי, אשמח לשמוע את המלצתכם בכל הנוגע לרמת הקרינה "הסבירה" והסבילה לאדם הממוצע (גיל 30 - ככל שהמידע הזה רלוונטי)
תודה רבה,
וחג שמח :)
יואב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנות של 3000 1200 MW האם מסוכנות? - תגובה
רם דישון19/04/2011ההספקים הללו חריגים ומדאיגים.
מרחק של מטרים ספורים הוא קטן מדי.
מה בדיוק מטרת האנטנות הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטרת האנטנות
יואב20/04/2011מטרת האנטנות - איתור wireless ממרחקים (כ-3 עד 5 קילומטרים).
את האנטנות הללו ניתן למצוא באינטרנט.
ושאלה נוספת ברשותך, מהי הרמה המומלצת מבחינת MW שאתה יכול להמליץ לרכוש?
ותודה על עזרתך, היה בכוונתי לרכוש השבוע את אותן אנטנות אך החלטתי להתייעץ בפורום כדי להסיר את הספק. חסכת לי כסף, ויותר מכל - בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מטרת האנטנות - תגובה
רם דישון20/04/2011לא ירדתי לסוף דעתך.
שלח לי קישור לדוא"ל הפרטי.
איתור שידורים אלחוטיים כרוך בקליטה, ולא בשידור, לכן לא ברורה לי הכוונה.
מה זה MW? מיליוואט? כותבים אחרת. מגהוואט? לא מיועד לרכישה של אזרחים פרטיים.
אענה רק לאחר שאבין במה מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קירות טרומיים ישניםשמעון17/04/2011
שלום,
אני גר בבניין עם קירות טרומיים (בטון) בן 40 שנה.
(טרומי, כלומר קירות בטון שיצקו במפעל והובאו על ידי מנוף לבניין)
1. האם יש סכנה כלשהי במגורים מבחינת קרינה למבוגרים או ילדים?
2. אם כן, האם ניתן לעשות משהו בנידון.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קירות טרומיים ישנים - תגובה
ד``ר דני וולף17/04/2011דווקא הבטון הישן מלפני 40 שנה עדיין לא היה מעורב עם אפר פחם ולכן מבחינת קרינה הוא הכי פחות מקרין מזה של היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות קרינה מהמחשבאדר16/04/2011
שלום אנשים.
אין לי מושג באיזה פורום לשאול את זה אז אשמח אם תפנו אותי, במידה והפורום הזה אינו מתאים.
אני עובד מהבית (פרילנסר) על המחשב שלי כל היום וגם ישן לידו (הוא בחדר השינה שלי ליד המיטה).
האם הקרינה הנפלטת ממנו מסוכנת עבורי?
אם כן אז באילו אמצעים מומלץ לי לשמור על עצמי לטווח ארוך?
כמו כן, האם יש הבדל ברמת הקרינה הנפלטת כאשר המחשב נמצא במצב "ישן"? כי במהלך הלילה הוא במצב הזה.
האם זה מסוכן עבורי שהמחשב נמצא במצב "ישן" ואני ישן במרחב של מטר ממנו?
תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעות קרינה מהמחשב - תגובה
ד``ר דני וולף16/04/2011אין הבדל גדול בין מצב ישן לבין מצב עובד. חצי מטר מהמחשב סביר, אולם במשך הלילה כדאי מרחק של מטר לפחות, או לכבות אותו לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי מקלדת ועודטלי15/04/2011
שלום, האם זה בעייתי לשים בגדים של נערה מתבגרת/חיילת וילדה, לרבות בגדים הצמודים על הגוף כמו לבנים, שורטס ועל הראש - כמו כובעים וצעיפים (כי שמעתי שמעתי כי לא ההאיברים הרגישים יותר לקרינה) ען מקלדת עול גוף המחשב כשהם דלוקים ואח"כ מיד ללבוש אותם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי נייד
טלי15/04/2011אותה שאלה לגבי נייד -תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי מקלדת ועוד - תגובה
ד``ר דני וולף15/04/2011השאלה לא ברורה, אם אני מנסה להבין ולענות, אז את הקרינה האלקטרומגנטית, שום חומר בעולם, לא בגדים, לא אוכל, לא מים מעבירים בשום דרך. הפגיעה היא אך ורק בהימצאות ישירה ופיסית ובלתי אמצעית בשדה אלקטרומגנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
טלי15/04/2011תודה על תשובתך. דומני שהבנת נכון את השאלה. רציו לוודא שאין בעיה ללבוש לבנים וכובעים שממוקמים על גוף מחשב/מקלדת וכו' ודומני כי תשובתך ענתה על כך. מה באשר לאותה שאלה אך על טלויזיה מסך ישן (השמנות הישנות)? ובהזדמנות זו עוד שאלה: מיטות ושאר ריהוט המאופסנים במחסן קומת קרקע שהוא בעצם מקלט. מה הדין לגביהן? האם מעצם המבנה זה כמו ממ"ד או שזה מותנה במיקום הגאוגרפי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרה - תגובה
רם דישון15/04/2011לגבי טלויזיות- ישנות וחדשות- אותה תשובה, אין בעיה עם הבגדים.
לגבי ריהוט במחסן- דאגי לנקות ממנו את האבק היטב לפני השימוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טלי16/04/2011תודה רב ושבוע טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שימוש בדור 3 עדיף על שימוש ב2אורי14/04/2011
והכוונה לחברות הסלולאר.
נעשה את ההשוואה כאשר אני מחזיק 2 פלאפונים מאותו סוג, אחד מהם יפעל ברשת הדור השלישי והאחר בדור השני.
לשניהם קליטה מלאה.
איפה תפלט קרינה יותר גבוהה?
אשמח לתשובה.
אני פשוט שוקל לבטל את הדור השלישי מטעמים כספיים ולא יודע אם שווה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם שימוש בדור 3 עדיף על שימוש ב2 - תגובה
רם דישון14/04/2011אין הבדל משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם שימוש בדור 3 עדיף על שימוש ב2 - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף15/04/2011עדיף להחזיק טלפון בדור 3 אבל לא לגלוש איתו ולא לעשות שום דבר מעבר לדיבור ו- SMS כך זה גם יוצא זול יותר וגם קרינה בתדר קצת פחות מזיק, ותתקן אותי רם אם אני טועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם שימוש בדור 3 עדיף על שימוש ב2 - תגובה - תגובה - תגובה
רם דישון15/04/2011אכן התדר של הדור השלישי קצת יותר גבוה, אך לדעתי ההבדל אינו משמעותי (2100 מגהרץ לעומת 1800-1900).
אני מחזיק נייד סופר משוכלל אבל עם SIM של דור שני. זה מונע ממני לגלוש באמצעותו (חוסך כסף וויכוחים עם חברת הסלולר על חיובים מוגזמים וכו') ומונע סיכונים. אני ממליץ לגלוש בסלולרי רק בחירום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם שימוש בדור 3 עדיף על שימוש ב2 - תגובה - תגובה - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף16/04/2011תודה לרם, אני מחזיק בטלפון הכי פשוט ופרימיטיבי שיש, הוא אמנם מהדור השלישי, אך משמש אותי רק לדיבור ול- SMS. מעולם לא גלשתי עם שום טלפון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי לגלוש בסלולארי רק בחירום
שרונה17/04/2011אני חייבת להודות שאני וכל חבריי גולשים דרך הסלולארי נון סטופ.. בטח כל אלה שיש להם אייפון.. אבל כשגולשים הסלולארי לא צמוד לראש אלא מחזיקים אותו ביד. כמה זה מסוכן?
מה ההבדל בין הקרינה הנפלטת בזמן שיחה לקרינה הנפלטת בזמן גלישה?
ואם אני בכל זאת גולשת, יש דרך לצמצם את הנזק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לגבי לגלוש בסלולארי רק בחירום - תגובה
רם דישון17/04/2011הקרינה בגלישה דומה לזו שבשיחה.
כמה זה מסוכן? הסיכון הוא אינדיבידואלי, וקשה לקבוע בצורה נחרצת.
איך לצמצם את הנזק או הסיכון? פשוט להמעיט. נקודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוי מתח בפארק הירקוןא14/04/2011
שלום רב,
האם קיימת בעייתיות כלשהי מבחינת קרינה בהימצאות במשך מספר שעות בפארק הירקון (גני יהושע) מתחת לקוי המתח העוברים מעליהם, כגון במסגרת ארועי פסח המתקיימים במקום?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוי מתח בפארק הירקון - תגובה
רם דישון14/04/2011אין בעיה.
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)