מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איזה חומרים חוסמים קרינה?שימי14/04/2011
קרינה סלולרית - האם יש חומרים מיוחדים שחוסמים קרינה זו? איזה חומרים אלה? האם הם חוסמים אותה לגמרי?
האם קרינת בלותות וקרינת רדיו היא אותה קרינה? קרינת wifi? כל אלה אפשר לחסום על ידי אותם חומרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה חומרים חוסמים קרינה? - תגובה
ד``ר דני וולף14/04/2011כן, כל הקרינות הן RF בתדר 1800-2400 הרץ. כמעט כל החומרים חוסמים את הקרינה, הבעיה היא שצריך לחסום את כל הפרצות והחורים, אחרת הקרינה עלולה אפילו לעבור ביתר חוזקה, בייחוד אם מדובר בשדה קרוב. קשה מאוד להגיד באופן כללי, צריך לפרט כל מקרה ולהתייחס לכל מצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות בבקשהשלי14/04/2011
תינוק בן 5 חודשים ישן בעריסה בסלון מאז הלידה.כחצי מטר ממנו ממוקם טלויזית LCD ומתחת לטלויזיה ממיר של כבלים ומשם לכבל מאריך לשקע מרוחק יותר.
1.האם המרחק סביר או שכדאי להזיז את העריסה יותר?
2.האם מסך שכבוי פולט קרינה או שדה מגנטי מסוכן?
3.האם אמבטיית שקעים גם פולטת קרינה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון14/04/20111. המרחק סביר בהחלט.
2. מסך כבוי פולט קרינה סופר מזערית.
3. אמבטית שקעים (מפצל) אינו פולט דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקל לקנות אייפוד בשביל אינטרנטמני13/04/2011
אני משתמש ומתחבר עשרות פעמים ביום ממכשיר הפלאפון שלי לאינטרנט.
הבנתי שהקרינה מהפלאפון רבה וחשבתי שאולי כדאי שאוסיף עוד מכשיר צמוד בתוך הכיס; אייפוד- שממנו אגלוש רוב הזמן ברשתות אלחוטיות WIFI שנמצאות בסביבתי
האם זהו צעד נכון ומשמעותי בתור תחליף להתחברויות רבות כל כך לאינטרט הסלולרי בשביל הפחתת הקרינה בצורה ניכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקל לקנות אייפוד בשביל אינטרנט - תגובה
ד``ר דני וולף14/04/2011בהחלט כן. אם אתה מחזיק אפילו את הפלאפון ביד וגולש איתו כשהוא במרחק של 30 ס"מ מהראש, ומהצואר, אין בעיה. בכל אופן גלישה לא סלולרית ב- WIFI קורנת הרבה פחות ועדיפה, וגם מבחינה כספית. תוכל גם לשאול את השכנים שאל הרשת שלהם אתה מתחבר, אם הם מוכנים גם להדפיס לך כמה דפים בצבע.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בוייטנאםדנה מזר13/04/2011
אני אמורה לטוס לויטנאם בתחילת יולי. השאלה שלי האם יש השפעה של הקרינה ביפן על אזורים בויטנאם?? האם מסוכן לטוס בתקופה זו לוייטנאם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה בוייטנאם - תגובה
רם דישון13/04/20111. מחוץ לתחום הפורום.
2. אני מניח שניתן מצוא ברשת נתונים על התפשטות הקרינה מיפאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב-אודה לתשובהשלי13/04/2011
יש ברשותי אינטרקום אלחוטי לתינוק.
מפרט טכני:1880-1900 מגה הרץ,
1.רציתי לדעת האם עוצמת השידור והקרינה שהוא פולט תקינה
2.היכן כדאי למקם את המשדר בחדר התינוק וכנ"ל את השנאי
3.האם תדר השידור כמו של סלולרי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב-אודה לתשובה - תגובה
ד``ר דני וולף13/04/2011תדר השידור הוא בדיוק כמו הסלולרי, ובדיוק כמו הטלפון האלחוטי הביתי. החלק המשדר צריך להיות לפחות 50 - 100 ס"מ מהתינוק.
אינני יודע בדיוק איך זה בנוי, ומהי עוצמת השידור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלדת ועכבר Bluetooth פולטים קרינה?אורי13/04/2011
יש לי סט מקלדת ועכבר אלחוטיים בתקן 2.4 הרץ מזה כזה, השאלה שלי היא האם זה יכול להזיק שהרי היד הרבה זמן על העכבר והלייזר (הלד הכחול) שנמצא בעכבר, האם אין כל בעיה עם כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מקלדת ועכבר Bluetooth פולטים קרינה? - תגובה
רם דישון13/04/2011הקרינה מזערית ביותר. הסר דאגה מבלבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניית אוויר חוטית - קרינה מהכבל?אורי13/04/2011
דפדפתי בפורום ולא מצאתי תשובה מספקת בנוגע לדבר.
הבנתי כבר שאוזניית אוויר מומלצת, אך אני נמנע מלקנות את אוזיית האויר האלחוטית בגלל שימוש מוגבר בסוללה של הפלאפון בגלל הפעלת הבלוטוט באופן קבוע, וגם להמנע מקרינה נוספת מהפלאפון בגלל הפעלתה הרצופה.
אז לגבי אוזניית האויר החוטית, כאשר המוליך החשמלי בעצם נמצא עד איזור הלב, הלא זה מסוכן? ברור לי שעדיף שלא יגיע לאיזור המוח, אך מה עם הלב? שהכבל החשמלי צמוד אליו כל כך? בוידאו שמציגים את מדידת הקרינה באוזניית אויר חוטית, רואים שהצבע האדום עדיין מופיע לאורך כל הכבל עד לצינור האויר! אני חושש ורוצה לדעת האם לקנות או לא?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזניית אוויר חוטית - קרינה מהכבל? - תגובה
ד``ר דני וולף13/04/2011האוזניות, מעבירות חלק מזערי מהקרינה הנפלטת מהפלאפון עצמו. נכון שגם החוט וגם האוזניות עצמן מעבירות באותה מידה את הקרינה, אולם הקרינה מזערית לחלוטין. הבעיה אם את אותה קרינה מזערית , אמנם, מכניסים ישירות לאוזן, ו"סוגרים בפקק" שלא תוכל לצאת, אז אפילו הקרינה המזערית עלולה להזיק.
לסיכום, אוזניות עם צינור אוויר אתה בטוח מעל לכל ספק. גם אם החוט "נוגע בלב", שהוא דרך אגב, הכי פחות רגיש לפתח סרטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ד''ר דני וולף, התכוונתי
אורי13/04/2011התכוונתי בעצם האם קרינה מסוג זה יכולה לפגום איכשהו בקצב הלב, הרי פגיעה במערכת העצבים אולי גם באה לידי ביטוי בנושא זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ד''ר דני וולף, התכוונתי - תגובה
ד``ר דני וולף13/04/2011ממש לא, אין שום חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מייצב מתח קורן?אורי13/04/2011
שלום,
ברשותי מייצב מתח (זה לא אל פסק) של חברת advice ההספק שלו 1200VA אני מחבר אליו את המחשב, המסך והמדפסת והרמקולים כדי למנוע עליות וירידות מתח. והוא נמצא בקרבה של חצי מטר בערך ממני בישיבה מול המחשב. האם יש לדאוג מבחינת הקרינה? הוא קורן ובאיזה מידה?
2. האם מסך של מחשב פולט קרינה כשמביטים עליו? והאם יש אפשרות למנוע זאת? (פעם היה לי מסך שקוף כזה שמתלבש על המסך וקצת מחשיך אותו (הוא מנע קרינה) האם זה יעזור?
3. מגבר של רמקולים (מתחת לרגליים שלי) קרינה?
בתודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מייצב מתח קורן? - תגובה
ד``ר דני וולף13/04/2011א. מטר מהמייצב מספיק, הרי אין צורך לשים את המייצב על הברכיים.
ב.מסך שטוח לא מקרין, אלא אם קוראים את האותיות "עם האף עליו"
ג. אין בעיה, אם לא שמים אותו בין הרגליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרטיס רידוד נדבק לטלפון מונע קרינה?shimi12/04/2011
האם שמעתם על על כרטיס רידוד zone030? באתר של החברה אומרים שמדביקים אותו על המכשיר הסלולרי והוא מבטל את הקרינה. רשום שהוא מאזן את השדות האלקטרו מגנטיים כך שיהיו מותאמים יותר לאדם.. האם יש אמת? האם זה הגיוני? יעיל? תודה רבה.
כרטיס רידוד נדבק לטלפון מונע קרינה? - תגובה
רם דישון12/04/2011טרם שוכנענו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אתה יכול להסביר?? האם זה הגיוני
shimi12/04/2011האם כל העניין דמיוני? האם ניתן למדוד את זה? מה צריך כדאי להשתכנע? אני סתם מתעניין.
רציתי לשאול איפה ניתן ללמוד את כל נושא הקרינה. האם יש קורס שמלמד את זה? אני יודע שיש קורס של בודקי קרינה אבל אני מניח שזה הרבה יותר מעשי מאשר עיוני.
ספרים אולי? :> משהו ? <>* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבל אתה יכול להסביר?? האם זה הגיוני - תגובה
רם דישון13/04/2011אתה מאלץ אותי לענות באריכות, ואני נענה ברצון.
ראיתי מאמרים על המדבקות הללו. הטענה היא שמה שמשפיע לא טוב על הגוף הם גרדיינטים גבוהים של השדה המגנטי (גרדיינט הוא השינוי בשדה כתלות במרחק), ומטרת המדבקה היא להחליש את הגרדיינט הזה.
בהנחה שזה נכון, מתברר שההחלשה אורכת זמן רב (עשרות דקות ויותר). כששאלתי מדוע, הסבירו לי משהו מתחום מעבר החום, האנרגיה והאנטרופיה.
לצערי, אותי זה לא שכנע.
אם תראה את כל פרסומי היצרנים, תראה שהאישורים שלהם הם או כאלו שאומרים שהמדבקות אינן מזיקות, או שהן אכן עושות את מה שהיצרנים טוענים שהן אמורות לעשות. מה שלא ראינו הוא ניסוי שמראה שהגרדיינטים הללו הם אכן אלו שמשפיעים לא טוב על הגוף החי. לכן התשובה הלקונית שאנו (מנהלי הפורום) לא השתכנענו. יתרה מכך, לא היו פניות מסודרות אלינו עם הצעה להוכיח לנו את טענותיהם.
כל נושא הקרינה האלקטרומגנטית ותורת האנטנות נלמד בלימודים מתקדמים בבתי הספר להנדסה, ועל מנת להפיק מהם תועלת רצוי מאד לסיים לפחות תואר ראשון בהנדסת חשמל. לאחרונה שוחחתי עם משתתף בקורס של בודקי קרינה, שאישש את הערכתי זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטרומגנטית ממכשיר בייבי סנסמיר12/04/2011
שלום רב,
לאחרונה שמעתי שמכשיר "בייבי סנס" שעוקב אחר דופק תינוקות בני יומם (עד גיל שנה) בזמן השינה - פולטים קרינה אלקטרומגנטית מזיקה לתינוקות.
המכשיר מונח מתחת למזרן של התינוק וקרוב מאד לבית החזה.
האם קרינה זו מסוכנת?
אשמח לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה אלקטרומגנטית ממכשיר בייבי סנס - תגובה
רם דישון12/04/2011מהמידע ברשת לא הצלחתי להבין איך נוצר הקשר בין הרגשים שמתחת לסדין ליחידה המרוחקת (אם בכלל יש כזו). היצרן טוען שהמכשיר פועל על סוללות ואינו פולט כל קרינה.
נא הסבירי לי איך בנוי המכשיר ואיך הוא מותקן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארון חשמל בתוך הביתמיר12/04/2011
שלום רב,
יש בביתי (בית פרטי בן שלוש שנים) ארון חשמל בתוך הבית. לפני כשנה אירע פיצוץ בארון ולאחריו דלקה בנתיכים בתוך הארון. הארון עצמו נשרף והחלקים הוחלפו ע"י החשמלאי. החשמלאי אמר שכנראה ה"אפס" וה"אחד" לא היו מחוזקים (או משהו כזה..).
רציתי לדעת - האם זה אומר שבמהלך השנתיים ששהינו בבית היה מתח חשמלי גבוה מהארון, אשר כתוצאה ממנו אירע הפיצוץ?? האם ניתן לדעת זאת בדיעבר?
אשמח לתשובה בהקדם.
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מארון חשמל בתוך הבית - תגובה
רם דישון12/04/2011לא. לא היה שום מתח גבוה. מה שקרה הוא שבגלל שהמוליכים לא היו מחוזקים, התפתח בהם חום רב שגרם לדליקה.
מוסר השכל (לא רק לכם, אלא לכל הגולשים בפורום):
אחת לשנה עד שנתיים, להזמין חשמלאי שיחזק את כל הברגים בלוח. זה עולה קצת כסף, אבל מונע שריפות כמו שקרה אצלכם.
דרך אגב, כל פעם ששומעים על דליקה "כתוצאה מקצר חשמלי"- זה בדיוק מה שקרה. לא קצר אלא פשוט מגע רופף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ולוקמיהמישהי11/04/2011
שלום,
ברצוני לדעת האם ידוע קשר בין לוקמיה (ולוקמיה פרומיאלוציטית בפרט) לבין קרינה ממכשירי קשר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ולוקמיה - תגובה
ד``ר דני וולף12/04/2011הקשר בין קרינה אלקטרומגנטית לבין סרטן התגלה לראשונה בעבודות סטטיסטיות שבדקו את חולי הלויקמיה אצל ילדים בקרבה לכבלי חשמל במתח עליון. מדובר בחשמל בתדירות הביתית. עבודות סטטיות אינן מספיקות כדי לבסס את הקשר בין סרטן לגורם מסרטן, ולכן עד היום אין מסקנות סופיות וחד משמעיות על קשר זה, ועד כמה שידוע לי עדיין אין פסיקות של בתי המשפט בכיוון הזה. הידע שלנו כיום מספיק כדי לנקוט בכל אמצעי הזהירות הניתנים, אולם, כאמור לא מספיק כדי לתבוע. לו היה מוכח סופית וחד משמעית הקשר בין לויקמיה אצל ילדים וקרינה אלקטרומגנטית בתדירות הביתית, אפשר היה להניח שגם הקשר בין קרינות אלקטרומגנטיות בתדירויות שונות וסרטנים אחרים, בייחוד סרטן הדם לויקמיה, היה סביר יותר.
אישית כולנו יודעים ומרגישים שזו רק שאלה של זמן עד שהקשר יוכח סופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה...
מישהי12/04/2011קודם כל תודה...
כוונתי הייתה למכשירי קשר בתדרים ובעוצמות גבוהים, כאלה שאינם פולטים את אותה רמת הקרינה הממוצעת שפולטים שאר מכשירי החשמל.... הלוקמיה היא בגילאים בוגרים יותר- לאחר שירות צבאי.
האם קיימים מחקרים מוכחים על קשר ספציפי זה? או שגם קשר זה עדיין נחשב כהשערה?
אחי עבד עם מכשירי קשר בצבא (לא הסטנדרטיים...) ובסמוך לאנטנטנות רבות- משדרות וקולטות- ולאחר מספר חודשים משחרורו אובחן כחולה ב acute promyelocytic leukemia ואנחנו חושבים כי יש קשר בין שירותו הצבאי לבין התפרצות המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה... - תגובה
ד``ר דני וולף12/04/2011תפנה ישירות לפרופ' אליהו ריכטר, אפידמיולוג בביח' הדסה ירושלים.
הוא התעסק עם זה הרבה, והגיש חוות דעת משפטיות על חיילים שעבדו עם רדרים, בייחוד בחיל הים ולקו בסרטן.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!!!!! חג שמח!!!!!
מישהי12/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטוח ממודם סלולריאבידן11/04/2011
האם מודם סלולרי משדר בעוצמה גבוהה יותר כאשר נעשה בו שימוש "כבד" יותר?
ומה יהיה המרחק ממנו בהחלט רמת הקרינה דועכת לרקע?(גם כאשר נעשה בו שימוש כבד,אם זה משפיע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרחק בטוח ממודם סלולרי - תגובה
רם דישון11/04/2011העוצמה המירבית קבועה ואינה תלויה בכובד השימוש. מרחק של מטר מספיק. דרך אגב, מה זה בדיוק "רקע"? עם כל הסביבה שמשדרת (תנורי מיקרוגל, טלפונים אלחוטיים, אביזרי בלותות' וכו') או בלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לרקע
אבידן13/04/2011לא קיים בבית מקור אחר הפולט קרינה מעין זו.לפחות לא כזה שנעשה בו שימוש רציף לאורך זמן רב,מלבד מספר מכשירי סלולר.
מכיוון שאני מעוניין לנקוט באמצעי הזהירות באופן הקפדני ביותר,אך עם זאת אין באפשרותי להיפטר מהמודם,אני רוצה לדעת מה יהיה המרחק בו לא ניתן להבחין עוד בין קרינת המודם לקרינה אליה הייתי נחשף גם אם לא היה נמצא שם המודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בנוגע לרקע - תגובה
רם דישון13/04/2011על פי חישוב שערכתי, ניתן לקלוט את המודם במרחב חופשי במרחק של 2 קילומטר.
זאת אומרת שבמרחק זה הקרינה שלו היא מעל הרקע. (דרך אגב, זה דורש ציוד מיוחד).
עוצמת הקרינה במרחק כזה הנה נמוכה מאד מבחינת ההשפעה על גוף האדם, אך עדיין גבוהה מהרקע.
המשמעות היא שמרחק כזה אינו מעשי, כי כתבת שאינך יכול לוותר על המודם.
מטר יספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל פעם אני לומד מרם דברים חדשים
ד``ר דני וולף14/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה הפורום האהוב עליי
צילי14/04/2011כל הכבוד לכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגברים לשיפור קליטה של טלפון סלולריליאת10/04/2011
שלום לכם,
מראש מתנצלת על אריכות המכתב בהמצורף. הנהלת המקום בו אני עובדת מעוניינת בהוספת אנטנות סלולריות בבניין לצורך שיפור הקליטה של פלפאפונים (הצעה של חברת פלאפון מתוארת בגוף המכתב). למזלנו, וועד העובדים מתנגד לכך, אבל עדיין ההנהלה וחלק מהעובדים מעוניינים בהצבת האנטנות. השאלה היא: האם האנטנות המוצעות עלולות לסכן את בריאות העובדים?
תודה רבה,
סופי
אל: ציבור העובדים
עם המעבר למכשירי הפלאפון החדשים, העובדים בטכנולוגיה שונה מהמכשירים הקודמים, התגלתה בעיה של קליטה במכשירים בחדשים בבניין הלמ"ס. הבעייה הועלתה ע"י מספר רב של עובדים שלא מקבלים שיחות או שהשיחות מתנתקות.
הנהלת הלמ"ס בדקה את הנושא מול חברת פלאפון אשר הביעה את נכונותה לשפר את הליטה ע"י התקנת מגברים קטנים בבניין.
דגמי המגברים הועברו לאישורנו, בצירוף אישור המשרד להגנת הסביבה להתקנתם של דגמים אלה (מצ"ב האישור).
יובהר, כי הקרינה ללא המגברים האלה, גבוהה לאין שיעור, כאשר אנשים מנסים להתקשר באזורים ללא קליטה (לכן, גם אסור הדיבור בטלפון סלולרי במעליות).
העברנו את הדגמים והאישור לידיעת ועד העובדים ולהתייחסותם והם לא אישרו את ההתקנה.
לאור זאת, מבקשת הנהלת הלמ"ס להפנות את התלונות בנושא הקליטה של הטלפונים הסלולריים בבניין הלמ"ס לוועד העובדים.
ב ב ר כ ה
מנהלת אגף א'
רכש נכסים ולוגיסטיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מגברים לשיפור קליטה של טלפון סלולרי - תגובה
רם דישון10/04/2011הכל תלוי אילו מגברים בכוונת פלאפון להתקין. אישור המשרד להגנת הסביבה שווה כקליפת השום- הקריטריונים שלהם מאד רחבים.
ניתן להתקין מגברים אלו בתנאי שפלאפון יתחייבו שצפיפות ההספק לה יחשפו העובדים לא תעלה על 1 מיקרוואט לסמ"ר. הדרישה הזו אינה קשה- היא מחייבת להתקין את האנטנות ממרחק של מטר ומעלה משולחנות העבודה. דרשו גם שהספק השידור של המגברים לא יעלה על 50 מיליוואט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרם דישון
לימור17/12/2011המון המון תודה על המידע החשוב!
אכן נכנסתי לבדוק במשרד לאיכות הסביבה וכמעט שהחלתי לאשר להם את ההתקנה.
למזלי הרב העדפתי להביט בעוד אתר והגעתי לתגובתך!!
יישר כח ענק!
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Router אל חוטי? מודם סלולרי וכו?yoske10/04/2011
האם הקרינה מראוטר אל חוטי גדולה ? מסוכנת?
קרינה ממודם סלולרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Router אל חוטי? מודם סלולרי וכו? - תגובה
רם דישון10/04/2011כמו מטלפון סלולרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע רמת הקרינה זהה?
שמעון10/04/2011הרי הקרינה מהראוטר הינה מסוג wifi וקראתי איפשהו שחשיפה לקרינת wifi לשנה שקולה לסדר גודל של חשיפה לקרינה סלולרית של דקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מדוע רמת הקרינה זהה? - תגובה
רם דישון10/04/20111. האם אתה יודע מה הספק בשידור של ה-WIFI ושל הסלולרי?
2. על איזה מרחק אנחנו מדברים?
מהי המהימנות והמקצועיות של מי שכתב את זה?
כשתהיינה לך תשובות לשאלות אלו- תחזור אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
The Health Protection Agency על פי - תגובה
רם דישון10/04/20111. קרא היטב את הכתוב.
2. קרא שוב את תשובתי אליך, ותבין שההצהרה הזו כללית מאד ונועדה לעשות כותרות ותו לא. אין בה קורטוב של חישוב הנדסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)