מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מודאגתשואלת21/03/2011
גיליתי שהמחשב הייד שלי, בו השתמשתי המון המון במהלך ההריון (התינוק עכשיו בן 7 ח') מקרין מאוד חזק כלפי מעלה ומטה (לא כלפי קדימה ואחורה, כך שזה לא מסוכן להשתמש בו כשהוא על שולחן מלבד לאצבעות שלי).
מה זה מאוד חזק? אפילו 8-11 מילי גאוס במרחק 5 ס"מ בחלק מהזמן באזורים מסויימים במחשב
רוב ההריון השתמשתי במחשב מעל שולחן, אבל בהחלט חלק לא מבוטל המזמן המחשב היה ישירות עלי, בייחוד בתחילת ההריון כשלא ידעתי עדיין. האם עלי לדאוג כרגע? יש משהו שאפשר לעשות בנוגע לתינוק הבריא(טפו טפו)?
האם כרגע השימוש במחשב מסוכן מעל שולחן? האם קרינה כזו שמגיעה רק רק רק לאצבעות מסוכנת?
תודה רבה!
אני בהחלט הולכת לקנות מחשב חדש, אבל עד אז...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
ד``ר דני וולף22/03/2011מעל 2 מיליגאוס מסוכן לילדים ולעוברים. אולם, המרחק הוא המגן הטוב ביותר ואם את מדברת על מרחק של 5 ס"מ במקום המקרין ביותר במחשב ובתנוחה מסוימת, אני מניח שרוב הזמן העובר נמצא במרחק של 20-30 ס"מ מהמחשב או נכון יותר ממקום הקרינה במחשב, ואז הקרינה נמוכה בהרבה. בנוסף הנזק נגרם רק לאחר חשיפה יום - יומית במשך שנים, כך שאני בהחלט יכול להשמיע אזעקת הרגעה ואין חשש רב לבריאות התינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממזגן מעל הראשגיל21/03/2011
שלום !
המיטה שבה אני יושן מעלי במרחק של 2 וחצי מטר מעט באלכסון ממוקם מזגן ככל הנראה מזגן תעשייתי האם הקרינה מסוכנת?
כשאני יושן ומביט למעלה מבעד לחלון אני רואה את התחתית של המזגן כך שאין מחיצה בין המזגן לראש שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממזגן מעל הראש - תגובה
רם דישון21/03/2011אין סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק מיידיינאי20/03/2011
האם מתרחש נזק מוחי מיידי כתוצאה מחשיפה לקרינה סלולרית כמו מוות תאי מוח?
הבנתי שקרינה סלולרית גורמת לפריצת מחסום דם-מוח, שגורם לחדירת חלבונים למוח ונזק מיידי.
אני צודק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק מיידי - תגובה
ד``ר דני וולף21/03/2011נכון שקרינה אלקטרומגנטית גורמת לפריצת מחסום דם מוח, נכון גם שהקרינה האלקטרומגנטית משנה מיידית את גלי החשמל במוח ב- EEG, נכון שהקרינה משנה גם את זרימת הדם למקומות מסוימים במוח, אולם לא ידוע על שום נזק מידי בלתי הפיך מהעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת רקע קוסמיתינאי20/03/2011
האם קרינת רקע קוסמית היא קרינת מיקרו בדומה לקרינת ראוטרים אל חוטיים, טלפונים סלולריים ואנטנות סלולריות?
מה אתם חושבים יותר מסוכן וגורם יותר נזק, קרינה רדיואקטיבית או קרינת מיקרו בדומה קרינת ראוטרים אל חוטיים, טלפונים סלולריים ואנטנות סלולריות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינת רקע קוסמית - תגובה
רם דישון20/03/2011אלו שני דברחם שונים לגמרי.
לגבי הנזק- קרינת מיקרו בד"כ חזקה יותר, ולכן מסוכנת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינת רקע קוסמית - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף21/03/2011הבהרה קטנה לדברי ידידי המלומד.
קרינה קוסמית היא קרינה מייננת, ומקורה בקרינת השמש, בקרינת חומרים רדיואקטיביים בקרקע, רדון, וכיו"ב, והיא מסוכנת ואפילו יש חישוב מדויק מאוד מה נזקה.
מה שאנחנו קוראים קרינת רקע בקרינה האלקטרומגנטית, הכוונה לשדה המגנטי של כדור הארץ, ומדובר בשטף מגנטי קיים, לעומת שטף מגנטי שיוצרת הקרינה בתדירות הביתית.
מה שאנחנו גם קוראים קרינת רקע הקשורה בקרינת מיקרו, היא כבר מעשה ידי אדם, והכוונה לקרינת הרקע המזערית מאוד של הרדיו הטלוויזיה וכל שאר מזיקים ומבישים.
ו...... כן אפשר לשים מראה בבית ולכתוב מתחתיה הינה האוייב מספר אחת של האדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי שקרינת רקע קסומית
ינאי21/03/2011הבנתי שקרינת רקע קוסמית מקורה ממפץ הגדול ועל גילויה קיבלו המגלים פרס נובל,לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבנתי שקרינת רקע קסומית - תגובה
רם דישון21/03/2011מה זה קשור לפורום שלנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינת רקע קוסמית - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א22/03/2011יפה ענה לך ידידי המלומד המהנדס דישון, אולם אם יורשה לי להוסיף, קרינה קוסמית היא בתדרים הרבה יותר גבוהים מקרינת מיקרוגלים, והיא קרינה מייננת, כמו קרינת רנטגן ודומותיה, ומסוכנת כמותן.
קרינה קוסמית מגיעה לפני האדמה ברמות נמוכות מאד, אולם כאשר אתה טס לחו"ל, בעת הטיסה אתה נחשף לקרינה קוסמית החזקה בערך פי 500 יותר מאשר על פני האדמה. כשאתה טס לניו יורק אתה נחשף בדרך לשם לקרינה כמו מ- 4 צילומי חזה ברנטגן. אם אתה גם חוזר לארץ, אז זה עוד 4.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש-קשור לקרינה מנייד?יעל20/03/2011
אני בת 31,מדברת הרבה בנייד(מטעמי עבודה)אני בתחילת הריון,ולאחרונה התחילו לי כאבי ראש-כמו כובד בצד ימין-ליד האוזן(שאיתה אני משתמשת לדיבור בנייד)
הכאבים גם מתפזרים שמאלה בחלק התחתון של הראש,כבד לי...ואני מאד עייפה,למרות שנחה הרבה.יש קשר?מה עושים?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש-קשור לקרינה מנייד? - תגובה
ד``ר דני וולף21/03/2011בתחילת היריון, ובסופו, עייפים מאוד, וצריך הרבה "פיפי", וזה יפה.
אני מבין את השאלה, אולם אינני מבין את הבעיה. רוצי מיד לחנות ורכשי אמצעי הגנה, אוזניות עם צינור אויר או אחרות, ואל תחזיקי את הפלאפון בחגורה וקרוב לבטן.
חופשת קינון מוצלחת ומהנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלט טלויזיהרעות20/03/2011
שלום,
בד"כ כשאני רואה טלויזיה, השלטים צמודים לגופי, או על הגוף..
יש סכנה בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלט טלויזיה - תגובה
רם דישון20/03/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מארון חשמלשרונה20/03/2011
מהו המרחק המינימלי מארון חשמל ביתי (בגודל של כ-30 על 30 ס"מ) ממיטת ילד ?
האם קצת יותר ממטר וחצי מספיק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרחק מארון חשמל - תגובה
רם דישון20/03/2011קרוב לוודאי שמספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה משדרתטלי20/03/2011
שלום רב,
שאלה: המתנתי למישהו ברכבי כעשר דקות ואז שמתי לב שמולי, ממש מעבר לכביש היה רכב שידור ממנו יצאה אנטנה משדרת.(זה היה מול בית ראש הממשלה, ליד משפחת שליט....). אני בתחילת הריון ולכן מודאגת. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנה משדרת - תגובה
רם דישון20/03/2011לא קרה שום דבר, הסירי דאגה מליבך. האנטנה כיוונית מאד ולא שידרה לכיוון שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של קרינה סלולרית על המוחציון19/03/2011
האם יש ירידה מינימלית כלשהי באינטלגנציה כתוצאה מחשיפה לקרינה סלולרית. כמו למשל הימצאות מקרבת אנטנות סלולריות, שימוש כלשהו בטלפון סלולרי,הימצאות קרוב לראוטר אל-חוטי.
לא מדובר בהחשפות יומיומית אלא במשהו בעלת תדירות נדירה אך לעתים ממושכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השפעה של קרינה סלולרית על המוח - תגובה
רם דישון19/03/2011אין.
לו היתה כזו, כל אוכלוסית המדינה היתה הופכת לטיפשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר אלחוטיציון19/03/2011
האם יש הבדלים בעוצמת הקרינה של ראוטר אלחוטי שתלויים במה שקורה באותו הרגע מבחינת הגלישה באינטרנט?
כלומר תלוי בכמה מחשבים מחוברים אליו באופן אל-חוטי,לאיזה אתרים בדיוק גולשים, אם מתקיימת בדיוק שיחה בסקייפ באחד מהמחשבים או לא וכיוצא בזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראוטר אלחוטי - תגובה
רם דישון19/03/2011אין הבדלים. רוב הראוטרים משדרים בהספק קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהליאת19/03/2011
שלום,
האם מחשב נייד, ממיר טלויזיה, מסך טלויזיה, טלפון אלחוטי ו-dvd פולטים קרינה?ואם כן מהי רמתה בכל אחד מהם?אני שואלת כי יש לי בבית תינוק שבשעות היום נמצא סמוך לכל המכשירים האלו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה - תגובה
רם דישון19/03/20111. מחשב נייד- מעט, ורק קרוב מאד אליו.
2. ממיר- לא פולט.
3. מסך שטוח- לא פולט. מסך ישן- מעט.
4. טלפון טלחוטי- הבסיס כן, כמו סלולרי. הנייד-כן, אבל רק בשיחה.
5.DVD- לא פולט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאת19/03/2011האם הטלפון האלחוטי במצב שיחה פולט קרינה כמו סלולארי או פחות?מה המרחק מראש התינוק שמומלץ לשים בו את הטלפון בכדי למנוע את הקרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
רם דישון19/03/2011האחוטי משדר בעוצמה קבועה. הסלולרי משדר בעוצמה משתנה, יכולה להיות יותר ויכולה להיות פחות מהאלחוטי.
מתינוק שמרי מרחק של שני מטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי בלוטות רוק, עצמותבוקי19/03/2011
בן 48 אובחנתי לפני כ-4 חודשים בתיסמונת פיברומילאגיה במחלקה ראומוטולוגית-בלינסון.
בשל ANTI SSB חיובי נשלחתי לבצע בדיקות מעבדה חוזרות במעבדת בלינסון(הרופאה אמרה שמעבדה יותר מדויקת).
בביקרת שניה ANTI SSB עדין חיובי ובדיקת ANA שיצאה במעבדת קופ"ח שלילית יצאה בבלינסון חיובית 1:160.
לשם איבחון SJOGREN'S SYNDROME בצעתי מבחן שרימר יצא תקין. כמו כן נשלחתי למיפוי בלוטות רוק.
עלי לציין שלפני מעקב ראומוטלגיה אני מצוי שנתיים במעקב מרפאת כאב כאבי פנים לדעת ראומוטולגית שייך לפיברו בלי קשר אני ממשיך מעקב במרפאת כאב שם לאחר סדרת בדיקות נשלל טרגימנל נאורולוגי. כעת נשלחתי לדופלר עורקי צוואר ומיפוי עצמות SPECT עמוד שדרה צווארי.
בבירור שערכתי הסתבר שאי אפשר לבצע את 2 המיפויים באותו יום.
כיוון שזה חומר רדיואקיטיבי לא כל כך מעונין לבצע את 2 המיפויים.
כיוון שראומטולגית חולה ולא היה ניתן לשאול אותה והיה לי תור בצעתי מיפוי בלוטת רוק
שאלותי :
1. אני יודע שזה חוכמה שלאחר מעשה אך האם זה היה נבון יותר לבקש מראומוטולגית להחליף מיפוי בלוטות רוק בביופסיה מהפה כדי לאחשף לפחות קרינה?.
2.הייתי מעדיף לא לבצע מיפוי עצמות SPECT עמ"ש צווארי בכלל בגלל הקרינה של החומר האם שווה לדבר עם רופאת כאב שתוותר על מיפוי עצמות יש לי צילום חוליות צוואר מלפני 3 שנים?.
3.לפני 7 שנים בצעתי מיפוי עצמות לאחר מכן יצא לי לבצע פעם אולטראסאונד כלייות וגילו ציסטה שלא הייתה קיימת האם יש מצב שהיא יכול להיווצר מהידבקות חומר רדיוקטיבי לתא(לפי הסבר שקראתי על בדיקות מיפוי)?.
4.האם ניתן לשם האיבחון של כאבי פנים לוותר על המיפויו ולבצע בדיקה עם פחות קרינה שתתן אינדקציה על עצמות צוואר פנים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי בלוטות רוק, עצמות - תגובה
ד``ר דני וולף19/03/2011קודם כל תשובה ישירה לשאלה: מיפוי עצמות או מיפוי בלוטת הרוק שווה בערך ל- 250 צילומי חזה כפי שאתה יכול לראות בשאלה מספר 9 בשאלות הקבועות, וזה פחות מאשר CT. שתייה מרובה יכולה להפחית במקצת מאוד את הקרינה אולם זה לא משמעותי.
יש לך כנראה כמה מחלות, ולכן אתה צריך לעבור את כל הבירור. ברור שעדיף מיפויים רבים על ביופסיה אחת. ייתכן גם שלמרות המיפויים תצטרך לעבור את הביופסיה לשם אבחנה חד משמעית.
מיפוי עצמות נותן תשובות אחרות מאשר צילום ע"ש צווארי, וצילום פנים, והקרינה לא שונה בהרבה.
סה"כ כל הקרינה שעליה מדובר זניחה, ולא צריכה להוות שיקול אצלך, היא מהווה שיקול אצל הרופא מזמין הבדיקה, ואפשר לסמוך בנושא זה על הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מיפוי בלוטת רוק,ראוטר אלחוטיבוקי19/03/2011
בן 48,במסגרת אבחנת סיונגרון בצעתי מיפוי בלוטות רוק. ממה שתמיד קראתי שלבי הביקה הם :הזרקה ,שיחרור למספר שעות ,ביצוע המיפוי אם ובלי לימון
.בצעתי את הבדיקה רבין-שרון ומסלול הבדיקה היה שונה הם הסבירו שהם מבצעים את זה בשיטה יחודית ללא שיחרור הנבדק.
שאלתי בסוף הבדיקה שאלתי באם יש צורך בשתית מים אמרו שמדובר בכמות חומר קטנה ולא חייב. קראתי באינטרנט לגבי בדיקות מיפוי באופן כללי(לא ספציפית זו),כמו כן באתר מסויים כתבו שלאחר הבדיקה לשתות מים כדי לסייע בשיחרור החומר מהגוף לא הבנתי בניסוח זה אם חייבים.
לכן אני שואל 2 שאלות:
1. כיוון שלא חייבו לשתות אחר הבדיקה לא דאגתי לשתות בבת אחת 4 כוסות מים אלא שתתי כרגיל ואני מקפיד לשתתות לפחות כל שעה-שעתיים כוס מים. האם הייתי חייב לשתות בת אחת 4 כוסות כמו שמציינים באופן כללי בבדיקות מיפוי ואם כן כיוון שלא עשיתי זאת ושתיתי רגיל האם הגברתי סיכון שלא י שיחרור חומר רדיואקטיבי מהגוף.
2. מדוע הבדיקה התבצעה ברצף ולא בסדר הרגיל של בדיקות מיפוי הזרקה,שיחרור לבית+שתיה,מיפוי.
נושא אחר שרציתי לשאול ברשותי ראוטר אלחוטי שממוקם בחדר של בני הקטן ואני לא רגוע לגבי הקרינה ממכשיר זה האם תוכל לסבר לי את האוזן לגבי באמת רמת הסיכון לקרינה ממכשיר זה וכן ממנורת PL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני משאיר לד"ר וולף
רם דישון19/03/2011לענות על השאלה הרפואית.
לדעתי (הבלתי מקצועית) השתמשו למיפוי בחומר שונה, שמתפרק יותר מהר ומתפזר בגוף יותר מהר. לכן לא היה צורך בהשהיה בין ההזרקה לבדיקה ולכן לא היה חיוני לשתות כמות גדולה של מים במיידי.
בכל מקרה, אם אתה שותה כל שעתיים כוס מים- טוב עשית. החומר בכל מקרה גם יתפרק וגם יופרש מהגוף. תוך מספר קטן של ימים לא ישאר זכר ממנו בגוף.
ולגבי הראוטר. שמור על מרחק של מטר מהשולחן והמיטה של הילד לראוטר. לגבי נורת PL- יש אומרים שהיא פולטת קרינה אולטרא סגולה. גם כאן מרחק של 60 ס"מ פותר כל סיכון אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אינפרא אדוםמיכל17/03/2011
שלום,
הציעו לי כחלק מחבילת טיפולים שהזמנתי במכון ספא טיפול במיטה המורכבת מאבנים שעושות עיסוי ופולטות חום וקרינת אינפרא אדום לריפוי וכן לעבודה על מערכת השלד ועמוד השידרה,מערכת הדם והעצבים, חילוף החומרים בגוף וכדומה.רציתי לדעת האם ישנו סיכון בקרינה זו ?
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי אינפרא אדום - תגובה
ד``ר דני וולף17/03/2011בקרינה אינפרא אדום אין שום נזק, ובוודאי שלא לזמן מוגבל וקצר כל כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלולארי מנותק לילד- המשךשרון17/03/2011
שלום רם דישון,
סלולרי מנותק הכוונה שאי אפשר גם לחייג מספרי חירום. עשיתי ניוד לחברה אחרת, וקניתי נייד חדש אז הקודם מנותק, כשמנסים לחייג כתוב "אין קליטה".
האם פולט קרינה? כדאי בכל זאת לא לתת אותו לילדי בן השנתיים?
תודה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלולארי מנותק לילד- המשך - תגובה
ד``ר דני וולף17/03/2011אפשר גם להוציא את כרטיס הסים ואז הטלפון גם כן לא יקרין, אולם השאלה הכי הכי חשובה היא בשביל מה ילד בן שנתיים צריך פלאפון עובד, והאם לא עדיף פלאפון משחק מפלסטיק שגם משמיע קולות ומדליק מנורות, או משחק אחר חוץ מטלפון.
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)