מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה צריך למדוד?שגיא05/12/2010
אני קורא הודעות בפורום ואני לא מבין מה מסוכן? מה צריך למדוד? ומה בכלל מודדים?
אני הבנתי שיש קרינה ויש שדה מגנטי. קרינה נמדדת במיקרוואט לס"מר ושדה מגנטי נמדד בגאוסים.
האם אלה שני דברים שונים שצריך למדוד?
האם מכשירים שונים יוצרים את שני הדברים השונים האלה?
איזה מכשיר מודד קרינה ואיזה מכשיר מודד שדה מגנטי?
הבנתי שקרינה יכול להיות בתדרים שונים, אם כך איך אני מודד את עוצמת הקרינה בכל תדר ותדר?
איך אני יודע איזה תדרי קרינה יש במקום שאני רוצה למדוד אותו?
מה הוא התדר הנמוך ביותר והתדר הגובה ביותר שאני צריך למדוד בו את הקרינה?
האם גם שדה המגנטי בא בתדרים?
אם אפשר ממש להסביר על הנושא או להפנות לאיזה מאמר .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה צריך למדוד? - תגובה
רם דישון06/12/2010קצרה היריעה כאן מלענות בפירוט על כל השאלות. חפש מאמרים ברשת.
עקרונית, ההבדל בין שתי התופעות הוא התדירות. יש קרינה בתדר רדיו (שנמדדת במיליוואט לסמ"ר) ויש קרינה בתדר הרשת שמטעמי נוחות נמדדת במיליגאוס. התופעה הפיזיקלית זהה. בגלל ההבדל הגדול בתדר, מכשירי המדידה שונים. מכשיר שמודד את שתי התופעות הוא פשוט שני מכשירים בקופסה אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרוגלנתי05/12/2010
שלום
עד לא מזמן השתמשנו במקרוגל קצת ישן, המקרוגל עבד כרגיל ללא שום תופעות חריגות.
לחרדתי גיליתי לפני מספר ימים שכאשר המקרוגל עובד הוא חוסם את האינטרנט האלחוטי, כמובן שמיד הפסתי את השימוש במיקרוגל וזרקתי אותו לפח.
האם ידוע על תופעה כזאת? מה משמעות? האם עלינו לנקוט צעדים נוספים (בדיקות)?
תודה, נתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מקרוגל - תגובה
רם דישון05/12/2010זו פעם ראשונה שאני נתקל בתופעה זו. הניתוח שלי הוא הבא:
אם המיקרוגל תקין מכנית, ז"א הקופסה כולה שלמה ללא מכות או עוותים, והדלת ללא פגע- סביר להניח שהוא תקין.
התדר בו פועל המיקרוגל קרוב מאד לתדר בו עובד הראוטר, וכנראה שבמקרה שלך יש תזוזה קלה בתדר. תדר המיקרוגל הוא פרמטר בלתי מבוקר (לא נבדק במפעל על כל יחידה) ולכן יצא מיקרוגל אחד עם תדר מוזז, ודוקא לכיוון הלא טוב.
לדעתי אין כאן סיכון בטיחותי. אם יפריע לך- החלף אותו. המחיר היום אינו גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתקני גישה והפרעות שינהחגית05/12/2010
בוקר טוב למנהלי האתר
לפני מספר חודשים עברנו לגור בבית המרוחק כ140 מטר ממספר מתקני גישה המותקנים על מבנה נמוך. יש מבנה החוצץ בין מתקני הגישה לבית ואין שום יכולת ראיה של מתקני הגישה מאף חלון בבית. בדקנו את רמת הקרינה בבית עם מודד מוסמך פרטי והתגלתה רמת קרינה של 0.01-0.1 מיקרווט לסמ"ר.
למרות רמת הקרינה המאוד נמוכה מאז שעברנו לבית אני סובלת מבעיות שינה וגם ביתי בת ה12 התחילה להתלונן שהיא כל הזמן מתעוררת וקשה לה להירדם. האם יכול להיות לזה קשר למתקני הגישה? האם זה מעיד על כך שאנחנו בכל זאת בסיכון למרות הקרינה הנמוכה? אני קצת לחוצה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתקני גישה והפרעות שינה - תגובה
ד``ר דני וולף05/12/2010ברפואה כמו באהבה, אין דבר שאין, ואין לעולם לא. תוארו מקרים של הפרעות שינה מהקרינה בתדירות RF והסיבה היא ככל הנראה ירידה ברמת המלטונין. יחד עם זאת, לא נשמע סביר במקרה שלכם כי הקרינה היא באמת מינימאלית.
הייתי אומר שתעשו ניסיון לישון במקומות אחרים, אולם, הפסיכולוגיה במקרים כאלו כל כך חזקה שספק רב אם זה יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת
חגית08/12/2010האם אתה מאמין שאנו נמצאים בסיכון ממצב כזה? מרחק כזה ורמת קרינה כזו?
האם ההפרעות בשינה במידה ואכן הן כתוצאה מהקרינה מעידות על רגישות יתר לקרינה שמעמידה אותנו בסיכון מוגבר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת - תגובה
ד``ר דני וולף09/12/2010אין תשובה בטוחה לשאלה זו. אם הפרעות השינה הם בגלל הקרינה, קרי בגלל ירידה ברמת המלטונין זה מסכן גם את הבריאות. אבל הכול כאמור: א...א...א...א...םםםםםםם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת רשת אלחוטיתמיכל04/12/2010
שלום רב,
התקנו בביתנו רשת אלחוטית. ביתנו אינו גדול כ - 70 מ"ר. המודם נמצא בפינת סלון הדירה. בצידו השני של הקיר חדרו של בתנו התינוקת . מיטתה אינה סמוכה לקיר (הארון ממש מעבר לקיר) זה אלא שהיא מרוחקת כמה מטרים מהמודם. הנייד מצוי במטבח במרחק של כ - 5 מטרים מהמודם.
האם רשת אלחוטית מהווה סיכון? האם כדאי למקם המודם במקום אחר בדירה?
תודה רבה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינת רשת אלחוטית - תגובה
ד``ר דני וולף05/12/2010האם כוונתך לראוטר או למודם? אני מניח שכוונתך לראוטר. כך או כך נשמע בטוח למדי, הקיר עצמו מנחית מאוד את קרינת ה- RF של הראוטר, ומרחק של כמה מטרים מספיק בהחלט. הסירי דאגה מליבך, ואם את רוצה להיות לגמרי בטוחה, כבי את הראוטר ללילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך! אכן כך אעשה
מיכל05/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי קרינה סלולארית ו-SARניצן04/12/2010
שלום!
יש לי מכשיר סלולארי נוקיה דגם ישן (4 שנים), ואני אמורה להחליף דגם עקב החלפת חברה סלולארית, והשאלה שלי היא האם מכשירים מדגמים חדישים מקרינים יותר מהישנים, והאם המדד לקרינה (אם אין לי מכשיר שמודד) הוא חימום המכשיר? המכשיר שלי הנוכחי לא מתחמם כלל בשעת שיחה לעומת הדגמים החדשים. הבנתי שכמות ה-SAR בדגם לא חשובה, אז איך בכל זאת אדע איזה מכשיר לקנות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי קרינה סלולארית ו-SAR - תגובה
רם דישון04/12/20101. ההספק המירבי של כל המכשירים דומה.
2. החימום של המכשיר עשוי להשתנות לפי המרחק מהאנטנה הסלולרית הקרובה- זה פרמטר שקשה לראות בעין.
3. אכן ה-SAR לא אומר הרבה.
קני את המכשיר שמתאים לך מכל בחינה אחרת. כולם יקרינו כמעט זהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מבסיס טלפון אלחוטי dect
מירב10/01/2015דר דישון שלום רב,אני מאוד מודאגת כי ביתי בת שלושה חודשים ישנה חודשיים במחק 80-100 סמ מהבסיס של הטלפון שמונח מעליה, קציתי לדעת אם ישנה סכנה לסרטן אם שהתה שם הרבה זמן וגם ישנה שם חלק מהיום. אני אשמח אם יש לך מידע מרגיעק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה מבסיס טלפון אלחוטי dect - תגובה
רם דישון14/01/2015אין שום סכנה לסרטן. המרחק מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI וטלפון סלולארידנה02/12/2010
לפני יומיים-שלישי בערב, ליוויתי את אחייניתי לבדיקת MRI בהדסה ע"כ בהרדמה. כשהיינו באזור בו מורידים בד"כ את החפצים המתכתיים הנייד שלי צלצל ועניתי לו עם אוזניה מחוברת לחוט.
תוך פחות מדקה הופיע איזשהו סימון אדום בצג והרגשתי מן כבדות גדולה באוזן שנמשכה כשעה, בדיעבד הסתבר שהאוזנייה שבקה חיים (הנייד עצמו לא).
אני מבינה ששדה מגנטי משבש מכשירים חשמליים אך מדאיג אותי האם נחשפתי באותו זמן לקרינה חזקה? האם יכול להיגרם לי נזק?
(באותו לילה היה לי רעד ביד ימין והבוקר הרגשתי קושי בבצוע תנועות עדינות ביד ימין ואני ממש לחוצה)
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI וטלפון סלולארי - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א02/12/2010ברור שניפגעת, אבל לא ברור מה היתה רמת הקרינה שהגיעה אלייך.
אם לבדוק כמה נזק נעשה, עלייך לפנות לנאורולוג.
בינתיים אל תדברי בטלפון הסלולרי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומה ראשונה מעל תט"פקרן02/12/2010
שלום,
אנחנו גרים בקומה 1 כאשר מתחת לסלון שלנו יש תט"פ של שני בניינים.
ועד הבית טוען שהגיעו חב' חשמל לפני כשנה לבצע עבודות להפחתת הקרינה.
האם זה אומר שאין סכנה? או שחייבים לבדוק?
אני מאוד מודאגת , יש לנו תינוק בן שנה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קומה ראשונה מעל תט"פ - תגובה
רם דישון02/12/2010כן, רצוי מאד למדוד על מנת לדעת מה המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולרית בבניין סמוךמיכל01/12/2010
גן ילדים הנמצא בקומת קרקע בסמוך לבניין עם אנטנה סלולרית על הקומה השלישית.
לפי מה שהבנתי אנטנה סלולרית מקרינה בעיקר לצדדים, אך השאלה האם בכ"ז יש קרינה כאשר מדובר בסמיכות גבוהה כזו, גם ב"מרחק" של 3 קומות ומדובר בילדים?
האם יותר מסוכן לשהות בבניין סמוך גם אם זה בקומות תחתונות (באלכסון מהאנטנה) מאשר בקומה נמוכה בבניין שבו ממוקמת האנטנה עצמה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנה סלולרית בבניין סמוך - תגובה
רם דישון02/12/2010ראי בשאלות נפוצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיערמאיה01/12/2010
שלום רב,
ברצוני להסיר שיער בלייזר/אור מאזורים שונים בגוף.
אשמח לשמוע את דעתך המלומדת על התהליך הזה בכלל מבחינת השפעת קרינה מהמכשיר ו/או השפעות אחרות על הגוף של התהליך.
האם מותר לבצע פורצדורה כזו בהנקה בכלל?
והאם בבית השחי בפרט?
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער - תגובה
ד``ר דני וולף02/12/2010לא מסוכן בכלל. אין שום בעיה בהנקה, הקרינה פוגעת רק ישירות ולא עוברת בחלב אם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שיער - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א02/12/2010ליזר הוא אור. אם אינו חזק מדי, אינו מזיק.
הסיכוי שהמכשיר באישור מכון התקנים, ופועל ברמה מותרת.
לא נראה לי סיכון.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מחשמלע30/11/2010
האם חשיפה של שעה ביום מידי יום לקרינה אלקטרו מגנטית מחשמל של כ 50-70 מיליגאוס תקינה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מחשמל - תגובה
רם דישון30/11/2010זה שדה חזק יחסית. לא מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינת חשמל
יובל01/12/2010סתם הערה - זוהי רמת הקרינה פלוס מינוס ברכבות תחתיות, לפעמים אף יותר.
האם ניתן להסיק שנסיעה ברכבות תחתיות אינה מומלצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינת חשמל - תגובה
רם דישון02/12/2010אכן לא מומלץ לנסוע שמונה שעות ביום....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה חשמלית
יובל02/12/2010...ואם מדובר כמו שציין ע על שעה ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה חשמלית - תגובה
רם דישון02/12/2010אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהשיר29/11/2010
יש לי ויכוח עם בעלי. אינו מוכן להוציא מהבית את הטלפון האלחוטי. בבקשה אמור לי האם סוג הטלפון שלי מסוכן מבחינת קרינה- KX-T4041B פנסוניק על מנת למנוע ויכוחים מיותרים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה - תגובה
רם דישון29/11/2010לא הצלחתי למצוא באינטרנט את הדגם הזה.
בן כמה הטלפון?
האם רשום עליו DECT?
האם יש לו אנטנת מוט?
אולי באמצעות תשובות לשאלות אלה אוכל לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך
שיר04/12/2010הטלפון מלפני 10 שנים. לא כתוב dect ויש לו אנטנת מוט אם הכוונה היא לאנטנה לא חשופה.
לשאלתך - תגובה
רם דישון05/12/2010זה כנראה טלפון מהדגמים הישנים. הוא פחות מסוכן, ואין צורך להחליפו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה חותם
דני29/11/2010שזה הדיוק של כל מכשיר? 0.2 מיליגאוס?
לדעתי צריך לדאוג לסטייה של בן 2 ל20... - אבל למכשיר לא מכויל - איך אפשר לדעת מה הסטייה??
למה מישהו צריך לקחת ריסק? מי שרוצה למדוד רוצה וודואות, לא עוד מקור חששות.
ולגבי מכשירים פשוטים - יש מלא צעצועים בעולם, בארה"ב משתמשים במכשירים כאלה כדי לגלות רוחות רפאים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם אתה חותם - תגובה
רם דישון30/11/2010עקרונית הצדק אתך. אם אין לך מה לעשות עם כמה אלפי שקלים- לך על המכשירים היקרים. אם אתה בכל זאת מהסס לפני הוצאה כזו- קבע לך סף של 1 מיליגאוס ודאג לא להמצא באיזור בו המכשיר קורא יותר. כך גם נזהרת וגם חסכת כסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת מכשיר מדידהויקטור29/11/2010
אני מעוניין לרכוש מכשיר מדידה שיהיה מספיק טוב למדוד קרינות ושדה מגנטי.
באיזה חנויות מוכרים כאלה ועל איזה דגם הייתם ממליצים לי ללכת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רכישת מכשיר מדידה - תגובה
רם דישון29/11/20101. חפש ברשת או פנה אלי בדוא"ל פרטי.
2. קנה את הזול ביותר- אינך זקוק למכשירים סופר מתוחכמים.
3. אין מכשיר טוב לשתי המטרות- קנה מכשיר לכל מטרה (קרינה ושדה מגנטי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כל מכשיר מתאים
דני29/11/2010אם תיקח מכשיר צעצוע או זול מדי - ותקבל (נגיד) 2 מיליגאוס, איך תדע לסמוך על המדידה? זאת בדיוק לא הנקודה לחסוך בה. אתה קונה כדי לדעת בוודאות.
קח מכשיר רציני, שכיול בידי גוף צד ג'
ראה הרשימה של משרד הגנת הסביבה מצורפת. מכשירים שם נבדקו במעבדות חרמון בארץ, ונמצאים בשימוש בודקי הקרינה המוסמכים. אין שם מכשיר זול מ3000 ש"ח, ובצדק.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא כל מכשיר מתאים - תגובה
רם דישון29/11/2010האם משנה לך אם תמדוד 2 מיליגאוס או 2.2 מיליגאוס?
תסיק את המסקנות לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכישת מכשיר מדידה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א02/12/2010לא מקובל להמליץ באתר על מוכרים.
אנא פנה אלי בדוא"ל הפרטי שלי
[email protected]
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפונים אלחוטיים וקרינהצחי29/11/2010
הי, יש לי מספר שאלות:
1. יש לי טלפון אלחוטי מסוג Panasonic kx-tc1175bxb הכולל 2 תושבות אלחוטיות ואחת נייחת (עם שפורפרת מחוברת). התושבת הנייחת, זו שאינה אלחוטית, נמצאת בחדר שינה בסמוך לראשי- האם זה מסוכן?
2. דגם זה, הוא די ישן ואנו מעוניינים להחליפו. שמעתי שדווקא האלחוטי החדש מאוד מסוכן מבחינת קרינה. האם הטלפון האלחוטי שברשותי בטוח יותר וכדאי להשאירו?
3. האם יש משמעות לפתיחת האנטנה בעת השיחה והאם מפחית קרינה?
4. האם יש איזה שהוא דגם עליו אתם ממליצים מבחינת הקרינה? על איזה פרמטר להסתכל שבוחנים נתון זה ובאיזה ערכים עליו להמצא?
נ.ב: האם מקלדת+עכבר אלחוטיים מסוכנים מבחינת הקרינה שפולטים?
המון תודה,
צחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טלפונים אלחוטיים וקרינה - תגובה
רם דישון29/11/20101. אם זה מהדגם הישן- אינו מסוכן.
2. נכון.
3. לא משמעותי.
4. רובם דומים, ובנוסף הפרמטר החשוב (הספק השידור) בדרך כלל אינו מפורסם.
5. מקלדת ועכבר אלחוטיים אינם מסוכנים. הספקי השידור שלהם אפסיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלפונים אלחוטיים וקרינה
צחי29/11/2010תודה על תגובתך.
האם שינה בחדר בו נמצאת העמדה הנייחת (לא אלחוטי) מסוכנת?
במידה ונרכוש דגם חדש, באילו ערכים כדאי שימצא המכשיר האלחוטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רם דישון29/11/2010אם זה טלפון מהדור הישן-אין סיכון, כי הוא משדר רק בשיחה.
על אילו ערכים אתה מדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלפונים אלחוטיים וקרינה
צחי29/11/2010על ערכי ההספק
רם דישון30/11/2010הבעיה היא שטרם ראיתי טלפון שבאיזה פרסום שלו נרשמו ערכי ההספק. נותר להסתמך רק על מדידות המבוצעות בפועל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצטרף לדעתו של הד"רדוד29/11/2010
לשכור מכשיר מדידה עולה 200 שקל, ואתם בודקים לבד ב2 דקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכירות
אביבה07/03/2011היכן שוכרים מכשיר כזה באזור המרכז??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכירות
קרן07/03/2011חפשי בגוגל בדיקות קרינה בכל הארץ (לא מקובל להמליץ כאן על חברות), זה כמובן תופס גם באיזור המרכז. אמנם עולה מעט יותר מ200 ליומיים, אבל ככה גיליתי שתאורת הרחוב מקפיצה את הקרינה בבית שלי, רק בלילה. בכל מקרה תקפידי שאת משכירה מכשיר מכוייל ואמין. אם לא יכולה לקבל תעודות שהוא מכוייל ואמין - תמיד תישארי עם הספק אם המדידה הייתה אמיתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכירות - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א08/03/2011לא מקובל להמליץ על חברה מסויימת, אך תוכלי לכתוב אלי לדוא"ל הפרטי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה?אלה29/11/2010
האם כבל של מזגן מקרין גם אם המזגן איננו פועל?
האם מפסקי אור מקרינים?
האם שקע לטלפון קווי שאיננו פועל מקרין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה? - תגובה
רם דישון29/11/2010התשובות לכל השאלות שליליות.
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)