מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אני מצטער, אבל השרשור האחרון היהטדי15/11/2010
אני מצטער, אבל השרשור האחרון היה מסורבל מידי ודילגת על השאלה האחרונה שלי:
שמתי לב שלמקרר יש מחזור שבו הוא חלק מהזמן מרעיש וחלק מהזמן לא מרעיש.
בזמן שהוא לא מרעיש יש תחושה שמשהו בו מתכבה.
כלומר אולי בזמן הזה המקרר מתכבה כי הוא הגיע לטמפטורה הרצויה,או שאני טועה ושום דבר שמה לא מתכבה?
אם באמת אני צודק וכשהוא לא מרעיש משהו בו מתכבה, האם אז אפשר להתקרב אליו חופשי מבלי להסתכן לפרקי זמן של 25 דקות ביום, פעמיים ביום, כלומר במצטבר 50 דקות ליום לשטיפת ירקות?
כמובן שהמקרר נשאר מחובר לשקע, אז אולי יש מנגנונים שעדיין עובדים בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני מצטער, אבל השרשור האחרון היה - תגובה
רם דישון15/11/2010ברגע שהמקרר אינו מרעיש, המדחס שלו מפסיק לעבוד ומטבע הדברים הקרינה שלו נחלשת מאד. ברור שלהתקרב אליו בזמן זה יותר בטוח מאשר כשהמדחס פועל.
יחד עם זאת, ד"ר וולף ענה לך שגם אם תתקרב למקרר כשהוא פועל בתקופות כפי שציינת, לא ייגרם כל נזק.
חוץ מזה, האם שטיפת ירקות במשך 25 דקות אינה הגזמה פראית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסתכל בבקשה בשירשור הארוך על המקרר
טדי15/11/2010ותראה שאף אחד מהמומחים באתר מלבדך לא התייחס אליו.
בכל מקרה תודה.
אם הבנתי נכון הדבר היחיד שיוצר את הבעיה בלהתקרב למקרר זה פעולת המדחס המרעיש ומשאר המערכות שמבקרר אין מה לחשוש, ולכן כשאין רעש , אין כל חשש בהתקבות אל המקרר,כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סתכל בבקשה בשירשור הארוך על המקרר - תגובה
רם דישון15/11/2010לא מדויק. המדחס הוא העיקרי, אבל לא היחידי. כל השאר זניח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ברגע שהמדחס לא פועל, כלומר אין
טדי15/11/2010אז ברגע שהמדחס לא פועל, כלומר אין רעש, אפשר להתקרב חופשי למקרר, כי כל השאר זניח(כמו בטח מד טמפרטורה אלקטרוני שיש במקרר וכיוצא בזה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז ברגע שהמדחס לא פועל, כלומר אין - תגובה
רם דישון15/11/2010נכון, ואני מבקש לסיים את השרשור הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
טדי15/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון מחו"ל שאינו עובד בארץערן15/11/2010
שלום,
הבאתי איתי טלפון מיפן. הטלפון שימש אותי בזמן שהותי שם. מן הסתם הוא לא עובד כרגע ונתתי אותו לילדה שלי (בת שלוש) כמשחק.
היא כל היום עם הטלפון, הוא רוב הזמן דלוק והיא משחקת איתו. עלה בי החשד כי דווקא טלפון שאינו מוצא קליטה פולט הרבה יותר קרינה, האם זה נכון? האם עלי לא להטעין אותו יותר? או שיש פתרון אחר?
תודה מראש,
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מטלפון מחו"ל שאינו עובד בארץ - תגובה
רם דישון15/11/2010קשה לדעת, כי תלוי כיצד תכנתת אותו. אם הוא מתוכנת על חיפוש רשת אוטומטי- הוא אכן ישדר הרבה עד (שלא) ימצא.
הטוב ביותר הוא לשים אותו ליד רדיו פועל למשך 10 דקות ולהאזין לרדיו. בזמן השידור צריך להשמע מדי כמה דקות אות מאד ספציפי. אם אינך מכיר אותו- שים ליד הרדיו את הנייד הרגיל שלך וראה מה קורה. אתה יכול גם להתקשר אליו ולשמוע את האות הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת הקרינה של צילום CT על האשכים.דור14/11/2010
לפני מספר ימים עשיתי בדיקת CT לגב תחתון.האם בדיקה זו עלולה להשפיע על איכות הזרע(אנו מנסים להכנס להריון בימים אלה),והאם אני צריך לחכות מספר חודשים עד שניתן יהיה להכנס להריון?
דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכנת הקרינה של צילום CT על האשכים. - תגובה
ד``ר דני וולף15/11/2010ברור, שיש סיכון מזערי מאוד מאוד. אין פגיעה באיכות הזרע ובאפשרות להיכנס להיריון, וגם, לצערנו הזמן מהצילום לא ישנה כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטרומגנטית כן או לא?אירית14/11/2010
שלום
מודה לכם על תרומתכם.
האם שעון דיגיטאלי המחובר לחשמל ואינו כולל שנאי חיצוני אלא מחובר ישירות לשקע מקרין אף הוא?
מה לגבי מכשיר UPS המחובר למחשב ושומר עליו מפני נפילות מתח והוא כמעט צמוד לרגל?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה אלקטרומגנטית כן או לא? - תגובה
רם דישון14/11/20101. שעון דיגיטלי המחובר ישירות לחשמל כולל בדרך כלל שנאי (או ממיר מתח) פנימי. שני אלו מקרינים. כמה? אינני ידוע. כאן הפתרון היחידי הוא מדידת השדה בפועל.
2. UPS בהחלט מקרין. גם כאן יש למדוד בפועל על מנת להחליט אם מסוכן או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה הזריזה
אירית14/11/2010מבקשת לדעת, בהנחה שיש קרינה מהשעון האם הזזתו מאיזור הראש מקטין את ההשפעה?
ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התשובה הזריזה - תגובה
רם דישון14/11/2010בפירוש כן. חצי מטר אמור להספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאי של חברת חשמלבופון14/11/2010
שלום רב,
אני עומד לבחור שטח בהרחבת יישוב ובמרכז ההרחבה יש חדר של חברת חשמל שיש בו שנאי. יש לי מספר שאלות
1. מהיא הקרינה המותרת?
2. האם הקרינה המותרת אכן לא מסוכנת או שזה נתון כלשהו לא מבוסס על שום מחקר?
3. אני מבין שמרחק מהשנאי הוא רלוונטי האם מרחק של 40 מטר מהשנאי זה מספיק האם במרחק של 40 מטר אין קרינה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שנאי של חברת חשמל - תגובה
רם דישון14/11/20101. השדה המגנטי המותר הוא 2 מיליגאוס.
2. בשדות גבוהים יותר, לאורך זמן, נצפתה עליה בהסתברות ללאוקמיה אצל ילדים, כך שהמידע מבוסס על נתוני אמת.
3. קרוב לוודאי שהשדה במרחק 40 מטר הוא נמוך מאד, הרבה מתחת לסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרקום לתינוקתענבל13/11/2010
כזה בעל שתי יחידות שמאפשר לשמוע מה קורה איתה מחדר אחר. האם בעל קרינה משמעותית? עדיף להמנע או שזה בסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינטרקום לתינוקת - תגובה
רם דישון14/11/2010שמרי מרחק של מטר מהתינוקת ליחידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטען של פלאפוןמנש12/11/2010
זה מפריע אם בחדר שינה מחובר המטען של הפלאפון לחשמל אבל הפלאפון לא מחובר אליו? זה גם מפזר קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטען של פלאפון - תגובה
רם דישון12/11/2010לא מפריע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לארון חשמל בייתייניר12/11/2010
האם המצאות של 25 דקות ליד ארון חשמל בייתי. כאשר לבית יש שש חדרים ועובדים שני טלויזיות, שני מחשבים ושני מזגנים פרטיים בשני חדרים שונים+ מזגן מיני מרכזי של 3.5 כוח סוס, יכול לגרום נזק אם זה משהו לא קבוע אלא מאוד נדיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי גם להוסיף שכמובן גם המקרר עבד
יניר12/11/2010רציתי גם להוסיף שכמובן גם המקרר עבד והתאורה בכמה מהחדרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפה לארון חשמל בייתי - תגובה
ד``ר דני וולף12/11/2010חשיפה של שעה שעתיים ואפילו עשר שעות, ואפילו 50 שעות בחודש לא גורמת שום נזק. נזק מקרינה אלקטרומגנטית נגרם, כנראה, רק בשהיה של שעות רבות כל יום במשך שנים רבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילו אם כל מה
יניר12/11/2010אפילו אם כל מה שציינתי עבד:2 טלויוזיות+2מחשבים נייחים+2מזגניים בחדרים שונים+מזגן מיני מרכזי אחד של 3.5 כוח סוס לכל הבית+מקרר+תאורה בחדרים השונים.(לבית יש שש חדרים)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר כל המכשירים האלה עבדו בו זמני
יניר12/11/2010כלומר כל המכשירים החשמליים האלה עבדו בו זמנית ברגע שהייתי קרוב לארון חשמל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפילו אם כל מה - תגובה
רם דישון12/11/2010אם זה אכן מאד נדיר- לא קרה דבר. לא נגרם כל נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעם בחצי שנה
ניר12/11/2010פעם בחצי שנה, זה מספיק נדיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה25 דקות פעם בחצי שנה
ניר12/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר 25 דקות שהייה ליד ארון חשמל
ניר12/11/2010כלומר 25 דקות שהייה ליד ארון חשמל בתנאים שציינתי לפני זה פעם בחצי שנה, זה נחשב מספיק נדיר שלא יגרום שום נזק ולו המינימלי ביותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כלומר 25 דקות שהייה ליד ארון חשמל - תגובה
רם דישון12/11/2010נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מקרר מסוכן?טדי11/11/2010
אני נוהג לשטוף ירקות הרבה זמן. כ25 דקות ביום, ואני אוכל אותם פעמיים ביום.
כלומר אני שוטף ירקות כ50 דקות ביום.
מאוחרי כל הזמן הזה, נמצא מאוד קרוב המקרר שלנו.
כאשר הדופן הימנית של המקרר ממש סנטימטרים בודדים מאחורי גבי.
וכמובן שבקו האלכסוני גם החלק האחורי של המקרר מאוד קרוב.
אני עומד פחות או יותר בקו אנכי באמצע המקרר ויותר קרוב לחלק האחורי של המקרר מאשר לקדמי.
האם הדבר גורם לי נזק כלשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ת'אמת אני ממש יכול לראות את החלק
טדי11/11/2010ת'אמת אני ממש יכול לראות את החלק האחורי של המקרר ,אם אני מסתובב אחורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה, ואני בן 26 , אם זה רלוונטי
טדי11/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אה, ואני בן 26 , אם זה רלוונטי - תגובה
רם דישון11/11/2010תדע רק אם תמדוד.
מה שנשגב מבינתי הוא מדוע צריך לרחוץ ירקות במשך 25 דקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי, מדדתי, אני נמצא כחצי מטר
טדי11/11/2010אוקי, מדדתי, אני נמצא כחצי מטר מהחלק האחורי של המקרר.
או שצריך למדוד גם מה המרחק מהדפנה הימנית שאליה אני כמעט צמוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוקי, מדדתי, אני נמצא כחצי מטר - תגובה
רם דישון11/11/2010אני התכוונתי למדידת קרינה, אבל במרחק כזה כבר אין שום סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמרחק שציינתי הוא המרחק מהחלק האחור
טדי11/11/2010המרחק שציינתי הוא המרחק מהחלק האחורי של המקרר, אבל מהדפנה הימינית אני עומד סנטימטרים בודדים, האם הדפנה עצמה לא מקרינה אלא רק החלק האחורי מקרין?
המרחק שציינתי הוא המרחק מהחלק האחור - תגובה
רם דישון11/11/2010ראשית, אומרים דופן ולא דפנה.
שנית, המלצתי לך למדוד את השדה המגנטי, וכך תדע בוודאות אם יש סיכון או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער, אבל עוד שאלה על מקרר
טדי12/11/2010שמתי לב שלמקרר יש מחזור שבו הוא חלק מהזמן מרעיש וחלק מהזמן לא מרעיש.
בזמן שהוא לא מרעיש יש תחושה שמשהו בו מתכבה.
כלומר אולי בזמן הזה המקרר מתכבה כי הוא הגיע לטמפטורה הרצויה,או שאני טועה ושום דבר שמה לא מתכבה?
אם באמת אני צודק וכשהוא לא מרעיש משהו בו מתכבה, האם אז אפשר להתקרב אליו חופשי מבלי להסתכן לפרקי זמן של 25 דקות ביום, פעמיים ביום, כלומר במצטבר 50 דקות ליום לשטיפת ירקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מצטער, אבל עוד שאלה על מקרר - תגובה
רם דישון12/11/2010אם אתה יכול לתזמן את השהיה לזמן שהמקרר אינו פועל- מה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, אני יכול,
טדי12/11/2010האם כשמקרר לא מרעיש הוא לא פועל ולא מסוכן להמצא לידו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני מקפיץ,אבל
טדי12/11/2010האם כשמקרר לא מרעיש הוא לא פועל ולא מסוכן להמצא לידו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן שבזמן הזה המקרר
טדי12/11/2010כמובן שבזמן הזה המקרר למרות שהוא "לא מרעיש" הוא עדייין מחובר לחשמל...
האם במצב כזה הוא לא מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם החלק הקדמי של המקרר או הדפנות
טדי11/11/2010האם החלק הקדמי של המקרר או הדפנות לא מקרינות והמרחק שיש לשמור הוא רק מהחלק האחורי(הדבר השחור הזה שמה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה אוקי, תודה,
טדי11/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק מוחי מנורה פלורסנטיתניר11/11/2010
האם נורה פלורסנטית גדולה(מהעגולות האלה שתולים על התקרה והיא מאירה את כל החדר), שנמצאת 30 סנטימטר מראשי לתקופות זמן ארוכות ביום גורמת לי נזק מוחי שמוריד לי את האינטלגנציה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק מוחי מנורה פלורסנטית - תגובה
ד``ר דני וולף11/11/2010ממש לא, לא גורם שום נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מד קרינהדפני10/11/2010
שלום
היכן ניתן להשיג מד קרינה אמין?
מהן העלויות?
כיצד מודדים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מד קרינה - תגובה
רם דישון11/11/2010נא פנה אלי בדוא"ל פרטי, וציין אם אתה מנוסה ברכישות ב-eBay ובאינטרנט בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפשת לקנות או לשכור?
קרן11/11/2010אני שכרתי אצל חברה בשם קרינה טו גו, המכשיר הגיע עם אישור על דיוק ממעבדה בארץ, עלה בערך 250 ש"ח (מכשיר שעולה בחו"ל מעל 600$)- והשימוש ממש פשוט. דברי איתם - אולי גם ימכרו לך. הם מאוד יעילים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבאלון10/11/2010
אני בטיפול שיניים ויש לי שן בינה שצריך לעקור כנראה. ועליי לבצע צילום פנורמי. אם אבחר שלא לא יוכלו לעקור את השן (זה אסור ככל הנראה ללא צילום). הבנתי שצילום פנורמי שקול קרינתית ל14-16 צילומי שיניים רגילים. מה עושים? אין אלטרנטיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
אלון10/11/2010עברתי גם 2 צילומי חזה שלא הייתי צריך בכלל לפני כחודשיים. הייתי בבי"ח לאחר תאונה עם רכב עומד ללא אדם ולא נפגעתי בכלל. הם לא שיחררו אותי ללא צילום למרות שסירבתי. הבנתי שצילומי חזה הם נורא מקרינים אבל גם התנחמתי קצת שהיום התליחו להפחית בקרינה כי יש מכשור חדיש יותר. זה נכון?
שלום רב - תגובה
רם דישון10/11/2010לא ברור לי מדוע צריך צילום פנורמי על מנת לעקור שן בודדת.
בדוק שוב עם הרופא. זה לא נראה לי הגיוני. יתכן שהוא רוצה לראות את מצב הפה כולו, ואז זה סיפור אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אסביר לך
אלון11/11/2010מסתבר שבצילום פנורמי (דבר שלא ידעתי) רואים לא רק את כל הפה, אלא גם רואים דברים שלא ניתן לראות בצילום רגיל. למשל בצילום רגיל לא ניתן לראות ורידים ונימים ועצבים(לפי מה שאני זוכר שנאמר לי) ובפנורמי כן ניתן, כך שלצילום זה כנראה יש יותר להציע מהרחבת התמונה לכלל הפה, לפי מה שהבנתי מהרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אסביר לך - תגובה
ד``ר דני וולף11/11/2010אין שום בעיה בצילומים האלו, צילום פנורמי אין לו כל כך הרבה קרינה, היום שהצילומים דיגיטליים, הקרינה זניחה, כך גם צילומי החזה שעשיתה, הסר דאגה מליבך, הטיפול הנכון בשיניים או בכול דבר אחר חשוב בעשרות מונים מהקרינה.
ו..... נכון בצילום פנורמי רואים הרבה דברים חשובים ועדיף לעשות צילום פנורמי לפני כל טיפול גדול. אל תהסס לרגע, הסיכון מהקרינה אפסי. הלוואי שרופאים רבים אחרים היו מורים על צילום פנורמי, עם פיענוח נכון כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אלון13/11/2010אתם עושים עבודה מבורכת, עזרתם לי מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי מכונת צילום..גיא10/11/2010
היום צילמתי כמה פעמים את היד שלי במכונת צילום איזה 3-4 פעמים עם מכסה סגור...
האם הקרינה כאשר היד בתוך המכונה מסוכנת?
בתודה , עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי מכונת צילום.. - תגובה
רם דישון10/11/2010לא, זה רק אור חזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזנת חשמל עיליתשיר10/11/2010
שלום רב, אנו מעוניינים לקנות דירה, אך שמנו לב שהזנת החשמל של כל הבניין היא עילית, וכבל החשמל נכנס מהעמוד אל אחד הקירות של הדירה המיועדת. יש לנו תינוקת ואיננו מעוניינים לסכן אותה בשום צורה. נשמח לשמוע את דעתכם בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזנת חשמל עילית - תגובה
רם דישון10/11/2010אין בעיה בהזנה עילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזנת חשמל עילית
שיר10/11/2010אבל אם הכבל שמזין חשמלית את כל הבניין עובר דרך קירות הדירה שלנו, האם זה לא אומר שנחשף ליותר קרינה חשמלית?
הזנת חשמל עילית - תגובה
רם דישון11/11/2010קצרה היריעה כאן מלהסביר בדיוק מדוע, אך אין סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמר דישון, תודה על תגובתך המהירה, אך
שיר11/11/2010מאחר ומדובר בהחלטה הרת גורל (קניית דירה) אני מאוד מעוניינת בכל זאת לשמוע את ההסבר, לכן אודה לך אם תפנה אותי לטקסט כתוב או למישהוא שיוכל להסביר לי את העניין בפרוטרוט.
מר דישון, תודה על תגובתך המהירה, אך - תגובה
רם דישון11/11/2010מאחר ואת רואה בנושא החלטה הרת גורל, שום מאמר או מילה של מומחה לא תועיל. הפתרון הפשוט והמרגיע ביותר הוא למדוד. תוצאת המדידה היא חד משמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרם דישון-תודה על מקצועיותך הרבה !!
דר יצחק14/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטופלים רבים שואלים אותי...ד"ר יצחק10/11/2010
שלום רב,
מעריך מאוד את ההשקעה שלכם במתן תשובות טובות וברורות!
כרופא, פציינטים רבים מפנים אלי שאלות שלדאבוני אינני יודע להשיב עליהן.
לסיועכם הבהיר והמקצועי, אודה.
ידוע לי שלא הכל נחקר והוכח עדיין חד משמעית.
השאלות מתייחסות לאלטרנטיבה המועדפת, מתוך נקודת מוצא של מיזעור סכנת קרינה (גם אם טרם הוכחה) :
1. אני נשאל: האם עדיף שימוש באוזניה פשוטה עם חוט כאשר מדברים בסלולרי, על פני דיבור באמצעות בלוטוס, או על פני דיבור רגיל כשהמכשיר צמוד לאוזן? האם יש מצב אחר שהוא המועדף (פרט לשימוש בדיבורית ברכב או להמנעות מלדבר בכלל...)?
2. אני נשאל: האם מבחינת נזקי קרינה, כדאי לי להחליף את הסלולרי שלי מדור ראשון או שני לסלולרי מדור שלישי? מה הפרמטר/ם שעלי לבדוק אצל היצרן כדי לדעת את מידת הנזק המשוער של המכשיר שלי?
3. אני נשאל: האם זה מומלץ לישון כשהסלולרי ליד המיטה?
4. אני נשאל: האם מבחינת נזקי קרינה, כדאי לי להחליף את הלפטופ הישן שלי (בן 7 שנים) אשר תמיד מחובר לחשמל ולכבלים (ואיננו נישא על ידי) ללפטופ מדור חדש יותר? מה הפרמטר שעלי לבדוק אצל היצרן כדי לדעת את מידת הנזק המשוער של המכשיר שלי?
5. אני נשאל: שימוש ביתי בלפטופ- האם עדיף להתקין נקודות חיבור קבועות לחשמל ולכבלים על פני שימוש באלטרנטיבה האלחוטית?
6. אני נשאל: איזה מיקרוגל הכי בטוח לשימוש? איזה מאפיינים יש לבדוק? האם יש אתר אמין העוסק בכך?
7. אני נשאל: האם זה מומלץ לעמוד ליד המיקרוגל כאשר הוא פועל? ולתינוקות?
8. אני נשאל: האם מומלץ לאחסן מזון בכלי פלסטיק בפריזר? ובמקרר רגיל? ולחמם במיקרוגל? האם יש עדיפות לסוג החומר ממנו עשוי כלי הקיבול (זכוכית מסוג ספציפי?/קרמיקה מסוג ספציפי? וכו'). האם יש אתר אמין המסביר את סוג חומר כלי הקיבול המומלץ לשימוש, והחברות/יצרנים המומלצים?
9. אני נשאל: האם מומלץ לקנות מים מינרלים בכלי פלסטיק או להתקין מסננים לברז? איזה מסננים מומלצים? האם יש עדיפות למיכלי המים הגדולים על פני הבקבוקים עצמם? היכן ניתן לבדוק איזה חברת מים מינרלים מומלצת? כמה זמן לאחר פתיחת בקבוק המים מפלסטיק, ראוי להשתמש בהם? אם המים המינרלים הועברו לכלי זכוכית שנמצא באוטו- כמה זמן מאז המזיגה לבקבוק הזכוכית ראוי להשתמש במים?
10. אני נשאל: יש לנו סכו"ם עתיק מכסף - האם מומלץ לאכול בו? האם חומרי הניקוי וההברקה מומלצים לשימוש?
11. אני נשאל: יש לי קצת חלודה בסכו"ם - האם מומלץ לשמור או לזרוק?
12. אני נשאל: איזה כלי בישול וסכומ"ים מומלצים? האם יש אתר אמין המציין את החברות/יצרנים המומלצים?
13. אני נשאל: אנו בונים בית חדש מן היסוד- למה כדאי וראוי לשים לב?
14. אני נשאל: אני רוכשת מערכת מיזוג חדשה לכל הבית- למה לשים לב?
תודה רבה!,
ד"ר יצחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון10/11/20101. ההבדל בין אוזניה חוטית לאוזנית בלולתות' איננו מובהק. אוזנית בלותות' טובה, בתנאי שהיא צמודה לאוזן רק בעת שיחה. אם רוצים אוזניה קבועה באוזן- החוטית עדיפה, ובכל מקרה אוזניות האויר הן המומלצות ביותר. ראה פירוט בשאלות נפוצות.
2. רוב הניידים דומים. הנתונים שהיצרן מספק אינם עוזרים להחלטה בכל מקרה. שורה תחתונה: אין טעם לעבור מדור שני לשלישי. העיקר להפחית בשיחות ולהשתמש באוזניה.
3. בפירוש לא.
4. לא כדאי להחליף את הלפטופ משיקולי קרינה. הקרינה שלו נמוכה. כדאי להרחיק את הספק מטר מהגוף.
5. חיבור קבוע (חוטי) תמיד עדיף על האלטרנטיבה האלחוטית.
6. אין סוג או דגם של מיקרוגל בטוח יותר או פחות. כולם דומים וטובים. חשוב לוודא שהמכשיר תקין ושלם (לא נפל או קיבל מכה) ושהמשקופים של הדלת שלמים ונקיים.
7. לא מומלץ לעמוד ליד המיקרוגל בזמן שהוא פועל. בוודאי לא לילדים ותינוקות. מרחק של מטר מספיק.
8. אין מניעה מאחסון מזון בקירור בכלי פלסטיק. לא הייתי מחמם מזון במיקרוגל בכלי פלסטי גם אם יש לו תו תקן (הכלי עלול להגיע לטמפרטורה של 200 מעלות בגלל תכולת השומן במזון). כלי זכוכית (או קרמי) עדיף לחימום במיקרוגל.
9-10. אני משאיר לעמיתי בניהול הפורום לענות.
11. מומלץ לנקות את החלודה ולהמשיך להשתמש. אין טעם לזרוק.
12. למיטב ידיעתי- פלב"מ עדיפה. כל היצרנים טובים.
13. א. להכנס לאתר של המשרד להגנת הסביבה ולחפש "אנטנות" בסביבה.
ב. לבדוק אם יש ארון חשמל מרכזי או קו מתח גבוה בסביבה הקרובה.
ג. לאחר הכניסה לבית למדוד שדה מגנטי על מנת לוודא שאין בבית "נקודות חמות".
14. שוב למיטב ידיעתי, אין שום בעיה במערכות מיזוג אויר. משיקולי עלות/תועלת, מומלץ להתקין מזגן נפרד לכל חדר ולא מערכת מרכזית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות מרובות לרם דישון ושאלה
דר יצחק14/11/2010א. תודה מרובה !
ב.לגבי תשובה 2: נאמר לי ע"י נציג חברת הסלולרי שהמכשיר שלי ישן ופולט יותר קרינה, איך אני בודק זאת תוך השוואה לדגם חדיש יתר?
3: האם מומלץ להוציא את הסלולרי מחדר השינה. אם הוא לא בטעינה, מה המרחק המומלץ מן המטה?
8. מה לגבי הקפאה והפשרה בכלי פלסטיק?
12. האם יש אתר אמין העוסק בכלי בישול (ויצרניהם) מומלצים?
13. קנינו שטח אדמה ריק שעליו צמחיית פרא- האם גם במקרה כזה ראוי לבדוק שדה מגנטי ונקודות חמות?
- שוב תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודות מרובות לרם דישון ושאלה - תגובה
רם דישון14/11/20102. לא הגיוני. זה נשמע כמו טיעון על מנת לשכנע אותך לשדרג את המכשיר ולשפר את העמלה של הנציג. מעבר לכך, עוצמת הקרינה תלויה יותר במרחק מהאנטנה המשרתת מאשר בדגם המכשיר.
3. 60 ס"מ יספיקו. ניתן להשאיר את הנייד בחדר השינה.
8.- יענו עמיתי.
13. לגבי שדה מגנטי- קרוב לווודאי שאין צורך, אבל יש לבדוק מה יש במרחק של 15 מטר סביב המגרש. לגבי קרינה סלולרית ("נקודות חמות")- יש לוודא שאין אנטנה גלויה או נסתרת במרחק 200 מטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטופלים רבים שואלים אותי... - תגובה
ד``ר דני וולף11/11/2010לגבי עדיפות המים. צריך להבדיל בין שני גורמים: א. חיידקים ב. גורמים אחרים מזיקים, כמו מתכות כבדות, רעלים כימיים מהדברה, משמנים ומדלקים.
לגבי החיידקים אני לא מודאג כי זה נבדק היטב, וגם לא קורה כלום, מעבר לקלקול קיבה, ועובדה שגם זה לא קורה, אחרת היינו יודעים.
לגבי מתכות כבדות, רעלים, חומרי הדברה, שמנים ודלקים של תעשייה, זה הרבה יותר מסובך ומסוכן. חלק מהזיהום במתכות כבדות יכול לנבוע גם מהצנרת אם היא לא מפלסטיק, או מדוד חימום וכיו"ב. אינני יודע באיזו מידה הפילטרים מסננים את כול הרעות החולות האילו וכמה זמן הפילטרים יעילים, ייתכן לקוב מים הראשון, וייתכן יותר. הטעם הרע של מי הברז, האבנים, החול, הסידן ששוקע על הקומקום, כול אילו לא מהווים מטרד בריאותי כלל.
לשאלה 10 לגבי סכום עתיק מכסף, ככול שהכסף יותר טהור הוא עדיף, כי כסף היא מתכת כמעט אינרטית בצורת מתכת. ברור שחומרי ניקוי והברקה אינם מומלצים לאכילה אבל אם שוטפים היטב את הסכום אחרי ההברקה לא אמורה להיות בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות רבות לדר וולף ושאלה
דר יצחק14/11/2010תודה מרובה !
1. מבין ממך שמי ברז אינם בהכרח נקיים ממתכות כבדות. מה לגבי מים מינרליים?
2. מה ההבדלים בין חברת המים המינרלים השונות?
3. האם יש עדיפות למים מינרלים מיובאים?
4. היכן ניתן לבדוק איזה חברת מים מינרלים מועדפת על פני אחיותיה?
5.האם ישנה עדיפות כלשהי למיכלי המים הגדולים על פני בקבוקי המים של 1.5-2 ליטר?
6. האם יש עדיפות לכלי זכוכית על פני בקבוק פלסטיק? מה ההנחיות לשימוש במים מינרלים בכלי פלסטיק?
שוב תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות רבות לדר וולף ושאלה - תגובה
ד``ר דני וולף15/11/2010אני רוצה להניח שמים מינרלים נקיים ממתכות כבדות, לגבי כול סוגי המים אותו הדבר, ואין חשיבות לגודל ולחומר ממנו עשוי הבקבוק. מי המינרליים אמורים לעבור בקרת איכות מאוד קפדנית, ולעבור בקרה והשגחה של מעבדות משוכללות ביותר בפיקוח משרד הבריאות. אני מאמין שכולם עושים עבודתם נאמנה, אני רגוע לחלוטין, סומך ובטוח במערכת.
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)