מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי קרינהניר12/12/2010
אני קצת לא מבין.
אני למדתי שהאנרגיה של הקרינה נמצאת ביחס ישיר לתדירות שלה.
כלומר ככול שהתדירות יותר גדולה, ככה האנרגיה יותר גדולה.
אם ככה למה פנס של אור כחול מזיק פחות מטלפון סוללרי או משנאי ענק?
הרי התדירות של אור כחול גדולה בהרבה יותר מגלי מיקרו או גלי חשמליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי קרינה - תגובה
רם דישון12/12/2010קצרה היריעה בפורום לענות על שאלתך.
חפש חומר על פיסיקה מודרנית ומכניקת הקוונטים, תבל קצת בהנדסת חשמל ותבין מדוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש דרך לעשות את המכוניותניר12/12/2010
האם יש דרך לעשות את המכוניות החשמליות או ההיברידיות לבטוחות מבחינת קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש דרך לעשות את המכוניות - תגובה
ד``ר דני וולף12/12/2010לא לנו הפתרונים, אולם כפי ששמעתי המכוניות החדישות כבר לא מקרינות, אבל זה בגדר שמועה בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלאי עשן המכיל חומר רדיואקטיבישרי11/12/2010
יש בביתי גלאי עשן המפוזרים במקומות שונים בבית, ראיתי שבתוך גלאי העשן יש חומר רדיואקטיבי (יש שם את הסמל). רציתי לשאול האם מדובר בכמות חומר היכולה להזיק?
שאלה שנייה - אם אחד הגלאים התקלקל איפה אפשר להשליך אותו, אני מניחה שסתם לזרוק לאשפה אי אפשר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני משאיר לעמיתי לענות על הסיכון.
רם דישון11/12/2010לגבי טיפול ביחידה תקולה- הטוב ביותר הוא להעביר למחלקת איזוטופים בבית חולים. הם יצרפו אותה לפסולת שלהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מאמין שגלאי מכיל חומר רדיואק
ד``ר דני וולף12/12/2010מישהו יודע?????? אם גלאי עשן מכיל חומר רדיואקטיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלאי עשן מכיל חומר רדיוקטיבי
ניר12/12/2010וגם יש סימון על גלאי לגבי הימצאות חומר רדיוקטיבי בתוכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצד שני, יש גלאיים כאלה שלא מכילים
ניר12/12/2010חומר רדיואקטיבי:
גלאי זה אינו מכיל חומר רדיואקטיבי ופועל בשיטת הפוטואלקטרי. הסבר על שיטת הפוטואלקטרי:
גלאי זה מגיב לשינוי במוליכות אור בין מקור אור לתא פוטואלקטרי הנגרם כתוצאה מחדירת עשן.
הגלאי משתמש באור כדי לראות את חלקיקי העשן שבאויר, בתוך הגלאי ממוקמים נורה ותא פוטואלקטרי - התקן שיוצר זרם חשמלי כאשר אור פוגע בו, הנורה וההתקן מסודרים בזוית ישרה אחד לשני כך שקרן אור מהנורה מגיעה אל הגלאי מבלי לעבור דרך התא הפוטואלקטרי, אם חלקיקי עשן חודרים לגלאי הם גורמים לפיזור האור, וכתוצאה מפיזור האור הקרניים פוגעות גם בתא הפוטואלקטרי, כאשר מספיק אור פוגע בתא נסגר מעגל חשמלי המפעיל את האזעקה.
לקוח מפרוסמת של איזה גלאי באינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון יש גלאים שלא מכילים חומר -
שרי12/12/2010רדיואקטיבי , אך הגלאים שברשותי מכילים כזה.
לגבי אם זה מזיכול להזיק, לא מצאתי באף מקום חומר בנושא.
אני מניחה, לפי מה שקראתי, שמדובר בחומר בכמויות זעירות ביותר.
הגלאים נמצאים בחדרים שונים בבית.
האם מישהו יודע אם זה יכול להזיק?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגון מקרינה של מחשב ניידבועז10/12/2010
שלום!
אני מתחיל לעבוד רבות על המחשב הנייד לאחרונה כולל עבודה כשהוא עליי.
אני זוכר מהודעות בעבר בפורום זה, וגם ראיתי עכשיו בחיפוש, שטוענים ששני דברים בעיתיים: קרינה מהמחשב עקב חיבור לרשת אלחוטית וגם קרינה מגנטית חזקה.
שאלתי היא איך אני מתגונן בפניהן. אל תציעו לי להתרחק מהנייד כי זה לא פרקטי לגבי (אני מתנייד איתו). יש לי משטח עבודה בשבילו מפלסטיק (גם נייד) ושאלתי היא - אם אני מדביק עליו או מצמיד לו משטח מתכתי כלשהו האם זה יעצור או יפחית את שתי סוגי הקרינות? אם כן, איזו מתכת זה צריך להיות? נייר אלומיניום לאפייה מספיק? 0.5 מ"מ פח מגולוון? 1.5 מ"מ? וכו'... .
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגון מקרינה של מחשב נייד - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א11/12/2010ראשית בדוק שהנייד שלך מקבל את אספקת החשמל מתקע משולש, דהיינו הוא מוארק.
ואז השדה המגנטי אינו חזק.
שנית, יש לוחות דקים (יחסית) שניתן לעשות ערישה למחשב.
היות ולא נהוג באתר לפרסם יצרן או נותן שרות, אנא פנה אלי בדוא"ל הפרטי ואמליץ.
אני לא מקבל אחוזים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטען פלאפוןאיתי10/12/2010
שלום רב,
אני בחור בן 26 ובזמן הצבא, במשך שנתיים, הייתי נוטה להטעין את הנייד שלי במשך הלילה, כך שהנייד מונח על מיטתי ובמרחק קצר מאד מראשי. מה הסיכוי שעלול להיגרם לי נזק כלשהו?
אודה לתשובתכם.
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטען פלאפון - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א11/12/2010מה שעשית לא מומלץ, אבל, מה שהיה היה.
נזק קשה להעריך אם אין סימנים קליניים ברורים.
אם יש נזק, הוא ברובו מתוקן, גם יתכן שהנזק ב- DNA הוא במקומות לא חיוניים, ב- DNA, כ- 95% מהרצף לא כולל גנים, כך שאם הנזק בו אין לו משמעות.
אנא הימנע מעכשיו מטעות כזאת.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיתי את התגובה הזו עכשיו ואני בלחץ
מתיא11/04/2011אני מטעינה כל לילה את הפלאפון באמצעות שקע שנמצא צמוד למיטה.
הפלאפון איתי במיטה, קרוב יחסית לראש שלי כל לילה!!
איזה נזק נגרם לי ומה אפשר לעשות?
האם יש סכנה לפגיעה בתפקודים קוגניטיביים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ראיתי את התגובה הזו עכשיו ואני בלחץ - תגובה
רם דישון11/04/2011אין סכנה לפגיעה בתיפקודים קוגניטיביים.
הרחיקי את המטען ואת הנייד 60 ס"מ. זה מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מקווי מתח חשמלינועם10/12/2010
שלום רב.
התקבלתי למקום עבודה חדש ברחוב השלושה בתל אביב , במשרדים אותרה קרינה מקוו מתח חשמל שעובר בסמוך , חלק גדול מהעובדים הועברו, אני יושבת עדיין במשרד בו נמדדה קרינה- האם נוכחות של 6 שעות ביום 3 פעמים בשבוע במשרד הזה יכולה לגרום לי לנזק בריאותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מקווי מתח חשמלי - תגובה
רם דישון10/12/2010מה עוצמת הקרינה שאותרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממקררים ללא מדחסניר10/12/2010
האם המקררים הקטנים האלה שיש בבתי מלון וכאלה שאין בהם מדחס(כי לא שומעים רעש מהם אף פעם), גם מקרינים וצריך לשמור מהם מרחק?
אם כן, איזה מרחק רצוי לשמור מהם כאשר ישנים או נמצאים זמן רב במטבח כל יום ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממקררים ללא מדחס - תגובה
רם דישון10/12/2010הם מקרינים פחות ממקרר רגיל. אין צורך להתיחס אליהם כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שאלתי כי אני גר
ניר10/12/2010אני שאלתי כי אני גר בדירת סטודיו לבדי עם מקרר כזה והמיטה שלי קרובה למקרר כזה.
לא כי אני מגיע מידי פעם לבתי מלון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטוח מקו מתח גבוהנדב10/12/2010
שלום רב.
לאחר שסגרתי חוזה שכירות שמתי לב לקו מתח גבוה שעובר באופן מדאיג ממול הבנין (להערכתי כ 6-7 מטר מהקיר החיצוני) ובגובה הדירה.
ברצוני לשאול מהו המרחק הבטוח למגורים מקו מתח גבוה (שכונתי - 22 או 33)?
ומה המרחק הבטוח מעמוד עם שנאי שבקו כזה?
מצורף קטע ממפת הרחוב. הדירה בבית המסומן 6.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרחק בטוח מקו מתח גבוה - תגובה
רם דישון10/12/2010קשה לדעת- רק מדידה תתן תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם קיים איזשהו כלל?
נדב10/12/2010תודה על התשובה.
האם קיים איזשהו כלל אצבע המגדיר "מרחק בטוח" מקו מתח?
שמתי לב כי קוים כאלה פזורים בכל העיר ובקרבה לבינייני מגורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספתי תמונות
נדב10/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותמונה נוספת
נדב10/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ותמונה נוספת - תגובה
רם דישון10/12/20101. התמונות שהעלית לא עלו.
2. מרחק בטוח הוא 50 מטר. זהו כלל האצבע. מתחת לזה יש למדוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה ושוב תמונה
נדב10/12/2010תודה על תשובתך.
מצורפת שוב התמונה (הפעם מוקטנת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותמונה נוספת
נדב10/12/2010מדובר בבית הקרוב לצלם בקומה החמישית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה
נדב10/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תמונה - תגובה
רם דישון10/12/2010רק תמונה אחת עלתה, וקשה לראות בה את העמוד. נסה להעלות תמונה של העמוד בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון בריאותי מקרינת רנטגןאמא09/12/2010
סמוך למשרד בו אנו עובדים יתחיל לעבוד מכשיר סי טי . בבדיקות של משרד הבריאות והעבודה רמת הקרינה בטווח התקן אך נמדדה במשרד קרינה פי 6 מקרינת הרקע ,כאשר המכשיר פועל. מדובר בקרינה מיננת שאומנם נמצאת ב"תקן" אך אנו נחשף אליה באופן כרוני יום יומי. לפי ה ICRP אין סף להשפעת קרינה וההשפעה הבריאותית היא לינארית.
מה ההשפעות הבריאותיות של קרינה ברמה כזו? לאיזה בעיות יש סיכון מוגבר עקב כך?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון בריאותי מקרינת רנטגן - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א10/12/2010אתה לא מציין כמה היו קרינות הרקע RF, ELF, וקרינת-X .
כדי לדעת מה הסיכון, ולחוות דעה, כדאי להזמין מודד בלתי תלוי שימדוד שטף מגנטי, וקרינת X . אני יכול להמליץ על כאלה בדוא"ל הפרטי שלי.
באשר לנזקים, כללית זה סיכון להקדמת מחלות גיל, בפרקים, בלב וכלי הדם, מחלות ניוון עצבי ומחלות סרטן.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , שאלת הבהרה
אמא10/12/2010האם גם כשהקרינה היא לכאורה בתקן של משרד העבודה והבריאות , אבל נמדדה קרינה שהיא פי 6 מקרינת הרקע הרגילה, יש את ההשפעות הבריאותיות האלה?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , שאלת הבהרה - תגובה
ד``ר דני וולף11/12/2010צודק ידידי המלומד הד"ר שליט"א. למה לדבר על פי 6 מהרקע. צריך לדבר על נתונים מדויקים. אילו שאומרים לך פי 6 מהרקע, מן הסתם יודעים את הנתון המדויק על עשיריות היחידה. פי 6 מהרקע השאלה איזה רקע ולמי, האם במקום עבודה או בבית. בקיצור ידידי, הזמן בדיקה מהר, ובדיקה אמינה כפי שהציע לך ידידי המלומד הד"ר שליט"א ותתייעץ אתו במייל הפרטי לגבי המודד.
ככלל, קרינה מייננת שהיא פי 6 מהרקע רוצח סמוי גרוע מעישון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון בריאותי מרנטגן
אבא12/12/2010אנחנו נזמין , תודה
אבל בגלל הדחיפות להיום אני אבהיר- קרינת רקע- הקרינה בסביבה שנמדדה כשהמכשיר לא עבד, כשהפעילו את המכשיר של ה סיטי, המדידה במכשיר קרינה של משרד העבודה עלתה לפי 6 .
משרד העבודה טוענים שזה עדיין בתקן למרות שהקריאה עלתה פי 6.
רציתי לדעת האם גם כאן יש סיכון בריאותי? לאנשים שיושבים 5 ימים בשבוע 8 שעות בסביבה כזו ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון בריאותי מרנטגן - תגובה
ד``ר דני וולף12/12/2010זה לא נקרא קרינת רקע. קרינת רקע היא בגודל מסוים לגבי כל הארץ.
משהו נראה לי לא בסדר, ושוב זה לא בגלל שהם לא יודעים את הנתונים ולא יודעים למדוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון חשמליוסי09/12/2010
שלום רב
לאחרונה גיליתי שבקיר הצמוד למשרד שלי יש ארון חשמל גדול של מפסקים מפקיד ביני לבין הארון קיר גבס האם יש איזשהי סכנה ?
תודה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארון חשמל - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א10/12/2010יש נזק. אל תיצמד לקיר ה-"חם", שמור מרחק של 1 מטר לפחות. השדה המגנטי עובר סלעים כמו אוויר, לכן קיר הגבס לא מגן עליך.
בהזדמנות קרובה כדאי למדוד שטף מגנטי מהארון.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משתי אנטנות והקשר לכאב ראשalon09/12/2010
עברתי לא מזמן לדירה חדשה וגיליתי שיש במרחק של 150-200 מטר ממני אנטנות של שתי חברות סלולר.
אני גר בקומה 11 והאנטנות מעט נמוכות מגובה הדירה.
שתי האנטנות סמוכות אחת לשניה.
קראתי בשאלות הנפוצות שהמרחק הרצוי הוא 200 מטר אבל השאלה שלי היא האם במקרה שיש שתי אנטנות סמוכות יש להכפיל את המרחק המומלץ ל400 מטר?
בנוסף מהיום השלישי שלי בדירה החלו כאבי ראש עזים שלא מפסיקים גם עם משכחי כאבים.
יש קשר בין האנטנות לבין הכבא ראש?
תודה מראש
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה משתי אנטנות והקשר לכאב ראש - תגובה
רם דישון09/12/2010קשה לדעת.
מצד אחד - מאחר והאנטנות נמוכות מגובה הדירה, סביר שלכיוון שלכם הקרינה נמוכה מאד.
מצד שני- יש אנשים שרגישים גם לרמות קרינה נמוכות מאד, ואכן אחד התסמינים הוא כאבי ראש.
שאל את עצמך את השאלות הבאות:
-האם כאבי הראש קורים רק כשאתה בדירה?
- האם יתכן שיש גורם אחר (לחץ,מתח, בעיות ראיה וכו')?
מדידה לא תעזור, כי קרוב לוודאי שמה שימדד יהיה נמוך מאד. אם תגיע למסקנה שכאבי הראש מקורם בקרינה- מומלץ לחשוב על מיגון. אני מציע שהמשך השרשור הזה יהיה בפרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה משתי אנטנות והקשר לכאב ראש - תגובה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א10/12/2010יפה ענה לך המהנדס דישון,
אולם יורשה לי להוסיף, ממרחק כזה כנראה אינכם נחשפים לקרינה מסוכנת, אבל, כדאי לבדוק אם למחשב הנייד של הבן שלך יש הארקה (תקע משולש, ולא כפול), אם הוא קרוב לראוטר שיש לכם, או למקור קרינה שמקורו בשכנים, תיתכן אנטנה סלולרית חבוייה\מוסווית בקירבתכם. יתכן גם שהבן רגיש לקרינות אלמ"ג. מכל מקום, כדאי למדוד.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארקה
יובל10/12/2010בעבר רם דישון כתב לי בפורום שאין קשר בין הארקה לקרינה.
אם כך, מדוע במידה ואין הארקה יש חשש לקרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הארקה - תגובה
רם דישון10/12/2010אין קשר בין הארקה לקרינה סלולרית, אבל יתכן מצב שבו-עקב הארקה גרועה- קיים שדה מגנטי גבוה (יחסית). במקרים מאד מאד נדירים יתכן ששדה זה יגרום לכאבי ראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארקה
יובל10/12/2010לא התכוונתי לקרינה סלולרית אלא לקרינה של מכשירי חשמל.
האם הארקה גרועה אכן עלולה לגרום לשטף מגנטי של חשמל ברמה גבוהה?
יש ברשותי מכשיר למדידה (tri field).
האם, על מנת לבדוק את רמת הקרינה הנוצרת מהארקה - יש לבדוק עם מכשיר זה את אזור השקעים עצמם, או חלק אחר בבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארקה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א11/12/2010היתה כנראה טעות שלי, לאחר שקיבלתי את הערתך, עשיתי ניסוי פשוט: הפעלתי נייד אחד מוארק, ושני לא, ומדדתי במרכז לייד הצג בשניהם. היה אמנם הבדל גדול אבל, הוא נבע מכך שבמוארק פשוט מקור הקרינה היה בצד שמאל, ונמוך באמצע. בנייד הלא מוארק היה מקור הקרינה באמצע, והיה חזק, גם כשהחלפתי תקע למשולש. זה מה שגרם לטעות.
מכל מקום, השדה המגנטי מהנייד בכל מקרה מזיק. אני ממליץ להרחיק אותו מהרגליים, ולהשתמש במקלדת קטנה נוספת.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארקה
יובל11/12/2010סליחה, אבל לא כ"כ הבנתי.
האם תוכלו להסביר האם הארקה גרועה אכן עלולה לגרום לשטף מגנטי של חשמל ברמה גבוהה?
יש ברשותי מכשיר למדידה (tri field).
האם, על מנת לבדוק את רמת הקרינה הנוצרת מהארקה - יש לבדוק עם מכשיר זה את אזור השקעים עצמם, או חלק אחר בבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הארקה - תגובה
רם דישון12/12/2010יש לבדוק איזורים בהם שוהים אנשים שעות רבות בבית, כמו מיטות, שולחנות כתיבה וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארקה
יובל14/12/2010רק לוודא, האם המדידה היא של קרינה אלקטרומגנטית (כזו שניתן לבדוק בTriField )?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הארקה - תגובה
רם דישון14/12/2010אכן כך.
יובל14/12/2010יש לנו הארקה רק במטבח ובאמבטיה.
השוויתי בין מצב שבו מכשיר חשמלי היה מחובר לתקע ללא הארקה לבין מצב שבו מכשיר חשמלי היה מחובר לתקע עם הארקה ולא היה שום הבדל.
כמו כן, הקרינה ברחבי הבית היא בין 0.1-0.3 מיליגאוס.
האם ניתן להסיק מכך שלעובדה שאין הארקה ברוב חלקי הבית אין כלל השפעה על הקרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הארקה - תגובה
רם דישון15/12/2010לא. אי אפשר להסיק כלום.
אבל...
"יש לנו הארקה רק במטבח ובאמבטיה." חמור ביותר!!!!!!!!
אתה מדבר אתי על קרינה, כאשר אתה נמצא בסכנת חיים ממשית יום-יום!!!!
דאג עוד היום לשני דברים ע"י חשמלאי מוסמך:
התקנת מפסק זרם פחת על לוח החשמל (ניתן לביצוע מיידי).
התקנת הארקה בכל הבית!
ללא אחד משני אלו אתה חשוף לסכנת חיים מיידית!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארקה
יובל15/12/2010אני מתכוון לדאוג לזה בכל מקרה, אבל האם תוכל להסביר לי מדוע מסקנתי לגבי הקרינה וההארקה אינה נכונה?
יובל15/12/2010הערה: יש לנו מפסק פחת זרם.
לגבי ההארקה - זהו הסטנדרט בכל הבתים בהולנד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הארקה - תגובה
רם דישון15/12/2010חבל שאתה מטפטף את המידע ולא מוסר הכל בבת אחת.
אם יש חיבור לא נכון בבין האפס להארקה עלול להווצר מצב של זרם לא מאוזן באחת הפאזות וכתוצאה מכך שדה מגנטי שיורי.
בקשר לסטנדרט- האם המשמעות היא שאינך יכול להשתמש במכשיר עם שקע של שלשה פינים ביתר החדרים בבית? אולי יש בשקע מעין "סכין" מתכתית בשוליים, למרות שהוא בעל שני פינים בלבד?
בכל מקרה, זכור לבדוק את הפחת אחת לחודשיים לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארקה
יובל15/12/2010מה הכוונה ב " חיבור לא נכון בבין האפס להארקה" וב "שדה מגנטי שיורי" ?
בקשר לסטנדרט- אכן איני יכול להשתמש במכשיר עם שקע של שלשה פינים ביתר החדרים בבית ואין בשקעים מעין "סכין" מתכתית בשוליים, רק באילו של המטבח והאמבטיה (כך מחייב התקן המקומי)
מאיזה בחינה יש לבדוק את הפחת?
רק הערה - גם אם הנושא יסודר בבייתינו, עדין במקומות עבודה, גנים וכו, אין הארקה אלא רק במקומות שבהם יש מגע פוטנצייאלי בין חשמל ומים.כאמור, זהו התקן המקומי.
הבנתי שלאחרונה התקן השתנה אך זה תקף רק במבנים שנבנו לאחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הארקה - תגובה
רם דישון15/12/20101. אם העומס על שלש הפאזות אינו מאוזן, זורם זרם גם במוליך האפס והשדה שהוא יוצר אינו מאופס ע"י השדה של הזרם דרך מוליך הפאזה.
2. בקשר להארקה- המשמעות היא שבמקום שאין הארקה ניתן להשתמש רק במכשירים בעלי בידוד כפול (מסומנים ע"י ריבוע בתוך ריבוע על התוית). זה בסדר, אבל יוצר מגבלה בשימוש.
3. בדיקת הפחת מתבצעת ע"י לחיצה על הכפתור שלו. לחיצה זו חייבת להקפיץ את המפסק. אם לא- יש להחליפו. הכוונה היא למנוע מצב של "תקיעה" מכנית של המנגנון. בארץ הומלץ לעשות זאת בכל פעם שמגיע חשבון חשמל, דהיינו אחת לחודשיים.
4. מאחר וחרגנו כאן מהנושאים העיקריים של הפורום, הייתי מעדיף שהמשך ההתכתבות יהיה במייל פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לקרינה בשיטה מוזרהטל09/12/2010
שלום ד"ר .
התברר לנו בגן הילדים כי בחדר צמוד לגן יש שנאי גדול שבמשך שהות הילדים מהבוקר עד לשעה 14:00 הוא מקרין עליהם בעוצמה של 8 מיליגאוס לטענת המודד שהזמנו הקרינה הזו מסוכנת לילדנו .
פנינו למשרד להגנת הסביבה והם טענו שהתוצאות נכונות אבל עוצמה כזו לא מסכנת את הילדים כי המדיניות שלהם היא : חשיפה ל-24 שעות ביום ז"א שבאם הילדים היו חשופים לקרינה של 8 מילי במשך 6 שעות ואח"כ בבית חשופים ל:1 מילי אז הם במשך 24 שעות היו חשופים ל: 4.5 מילי וזה לא מסכן אותם בריאותית .
רציתי לשאול את דעתך כרופא ילדים האם טענתם נכונה וזה באמת לא מסכן את ילדנו וכך באמת צריך לחשב ?
איך אנחנו כהורים מסוגלים למדוד ולחשב כמה זמן ובאיזו עוצמה הילדים שלנו היו חשופים , זה נראה לך הגיוני ?
תושה
צביה
מרעננה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לקרינה בשיטה מוזרה - תגובה
ד``ר דני וולף09/12/2010זה ממש לא נכון, ולדעתי, ולדעת גדולים ממני מסכן מאוד את הילדים. חשיפה של מעל 2-3 מיליגאוס במשך 8 שעות העלתה את שכיחות הסרטן אצל ילדים בפי 2-3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממטען סלולארידפני09/12/2010
שלום
אני בהריון בשבוע 24 ויושבת בחדר קטן (משרד) עם בחורה נוספת
לעיתים, הבחורה מטעינה את הסלולארי שלה בחדר בצמוד אליה.
ההטענה בדרך כלל קצרה לא יותר משעה שעתיים
האם זה מסכן אותי באיזשהו אופן?
יצוין שזה לא משהו יומיומי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממטען סלולארי - תגובה
ד``ר דני וולף09/12/2010ההטענה לא משנה דבר במרחק כזה, וגם הפלאפון ממרחק של חצי מטר לא משפיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממסךדפני09/12/2010
שלום
ברשותינו טלוויזית CRT ומסך מחשב CRT
הטלוויזיה טושיבה קטנה 21 אינטש בת עשר בערך והמסך סמסונג בן 8 בערך 17 אינטש
שקלנו להחליף לפלסמה או LCD בהתאמה
האם מסכי ה-CRT פולטים יותר קרינה מהמסכים המודרניים קרי LCD ופלסמה? הכוונה הן לגבי מסכי טלוויזיה והן לגבי מסכי מחשב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממסך - תגובה
ד``ר דני וולף09/12/2010מכול המסכים 1 מטר מרחק מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המסכים השטוחים פולטים פחות קרינה
רם דישון09/12/2010מאשר הישנים (CRT).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 70-80 ס"מ .ושאלה נוספת ברשותךדנה09/12/2010
אם מוציאים אותו מהחשמל אז הוא כבר לא מקרין נכון ?
70-80 ס"מ .ושאלה נוספת ברשותך - תגובה
רם דישון09/12/20101. המרחק בסדר.
2. נכון- ללא חשמל הוא אינו יכול להקרין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)