מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ריח של צבעמירב08/12/2010
שלום.
כשילדתי את בתי, נתנו לנו לשהות בחדר הלידה לעוד כשעה נוספת להתאוששות. בזמן זה, היה ריח מאוד חזק של צבע בחדר. צבעו בחדר הסמוך, וכל הריח נכנס לחדר מפתחי האוורור. בתי בסה"כ אפילו לא בת שעה...
האם זה היה מסוכן? יש ממה לחשוש חלילה בעתיד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח של צבע - תגובה
ד``ר דני וולף09/12/2010הריח אינו מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רנטגןמירב08/12/2010
שלום,
בתי בת השלושה שבועות נפלה ונחבלה בראשה. בביה"ח עשו לה צילום רנטגן של הגולגולת (צילום מכל צד - סה"כ 2), בנוסף, מכיוון שסינר העופרת היה ענק וכבד עליה, היה קשה להן למקם אותו עליה בצורה טובה, מה גם והן היו עסוקות בלהחזיק לה את הראש, שכן היא בכתה והן רצו שהצילום יצא ברור. ז"א שבמהלך 2 הצילומים הסינר לא בדיוק כיסה לה את בית החזה.
שאלתי היא, עד כמה עליי לחשוש מבעיות רפואיות עתידיות (לא עלינו).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רנטגן - תגובה
ד``ר דני וולף09/12/2010סיכון מזערי, אפסי, הסירי דאגה מליבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר אלחוטידנה08/12/2010
שלום רב
בחדר השינה שלנו על שידת המחשב יש ראוטר אלחוטי .כשאני יושבת על כסא המחשב הוא במחרחק של פחות ממטר ,אני על המחשב בין חצי שעה לשעתיים ביום .
הוא רחוק מהמיטה ביותר ממטר.
האם זה מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראוטר אלחוטי - תגובה
רם דישון08/12/2010כמה פחות ממטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר לקריאת ברקודא08/12/2010
אני בהריון וקבלתי חבילה.
כשהשליח העביר את המכשיר לקריאת הברקוד זה כוון במידה מסויימת לעבר בטני.
האם יש חשש לעובר או לעיני העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר לקריאת ברקוד
א09/12/2010מקפיצה שאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשיר לקריאת ברקוד - תגובה
ד``ר דני וולף09/12/2010אין שום חשש, אור אינפר אדום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה של 9 מיליגאוס מקו מתחש08/12/2010
שלום רב.
מול חלונות בקומה שניה ממוקם כבל מתח בודד במרחק של כ-3 מטרים אופקית מהחלונות. (הכבל מתוח בין עמודי חשמל מהסוג "הישן", עמודי עץ).
בתוך החדרים החיצוניים שמול הכבל (חדרי שינה של הורים וילדים) מדדתי עוצמה של 6-8 מיליגאוס (8 ליד החלון, 6 בחלק המרוחק ביותר של החדר).
חזרתי על המדידה גם ברחוב (מרחק של כ-5 מטרים אנכית מהכבל) וקיבלתי את אותן קריאות לערך.
הכבל נכנס לתוך תיבה קטנה שממוקמת על העמוד השני. בכבל הבא אחריו (אחרי הקופסא) כבר לא נמדדה עוצמה כלשהי (לפחות לא ממרחק שיכולתי לעמוד בו).
1. האם הממצאים הנ"ל בעייתים?
2. מהי אותה קופסא?
3. מדוע אחריה לא נמדדה עוצמה חריגה?
4. במידה ויש מקום לטיפול, מה נדרש לעשות ומה אפשר לעשות?
תודה,
שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה של 9 מיליגאוס מקו מתח - תגובה
רם דישון08/12/20101. כן.
2. תיבת חיבורים והתפצלות (כנראה).
3. מפני שיש הבדל בזרם בין הקטע בו מדדת לבין הקטע הבא- כנראה שיש פיצול לצרכנים (בנין) נוספים
4. פנה לחברת החשמל. יתכן שהפתרון הוא די פשוט (עבורם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכםמאיה07/12/2010
האם לדעתכם החומרים המסרטנים שיש כרגע כתוצאה מהשריפה עלולים להמצא גם בבנימינה או שהיא מספיק רחוקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכם - תגובה
ד``ר דני וולף08/12/2010לא שייך למסגרת הפורום, ובכל מקרה צריך ניטור מקצועי של המשרד לאיכות הסביבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב ניידמושתל07/12/2010
שלום רב,
רציתי לשאול אם מחשב נייד פולט קרינה?, אני עובד על המחשב שעות רבות ביום ולפעמים בסוף היום עושה לי כאבי ראש ועיניים, האם זה בגלל קרינה ממחשב הזה ? או שזה טבעי בגלל המסך ? והאם המחשב פולט קרינה בכלל ?
יש לציין שאני גולש לאינטרנט חוטי ותמיד סוגר את ה-Wireless .
וגם אני סם יד על המחשב אחרי כמה שעות חש שהוא מתחמם.
אני לא סם את המחשב על הרגליים, תמיד סם אותו על שולחן עם התחברות למטען .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממחשב נייד - תגובה
רם דישון07/12/2010מניסיוני הקינה במצב כזה נמוכה מאד. החימום נובע מהמעגלים החשמליים ולא מהקרינה. כאבי הראש והעיניים הם תוצאה של מאמץ ראייה ושוב לא בגלל הקרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה ממחשב נייד - תגובה
ד``ר דני וולף08/12/2010מסכים בהחלט עם ידידי המלומד המהנדס רם דישון, רק הבהרה קטנה. אם כפי שאתה כותב אתה סוגר את הגלישה האלחוטית, הקרינה רובה ככולה היא מחשמל בתדירות הביתית, היא אינה מחממת, ואיננה גורמת לכול התסמינים שאתה חש. מדובר לכול היותר בשדה מגנטי, שאמור להיות חלש מאוד, ולא גורם לשום סימפטומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכנה ?
מושתל08/12/2010אז כפי שהבנתי שכאבי ראש הללו לא גורמות חס וחלילה ומחלה מסוכנת או משהו ?
כאילו זה טבעי עם כאבי ראש הללו ?
ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממטוסאופק07/12/2010
שלום רב,
שמעתי שהקרינה שנפלטת ממטוס, היא קרינה גבוהה ששווה לבערך 3 צילומי חזה.
האם זה אומר שהקרינה במטוס היא מיננת ומזיקה? האם מומלץ בשל כך לא לנסוע בטיסות ארוכות לחו"ל שלא לצורך (כנסיעה בחודש הלוך/חזור)?? האם יש עוד דברים שפולטים קרינה מיננת שיש להזהר מהם (מלבד שמש/צילומים) למשל מכונית לא היברידית??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממטוס - תגובה
ד``ר דני וולף08/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה ממטוס - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף08/12/2010כן, ראה שאלות קבועות.
כל שעת טיסה שווה לחצי מהקרינה של צילום חזה.
הקרינה היא מהאטמוספירה ולא מהמטוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיסות בהריון
דפני09/12/2010שלום
האם רופאים אומרים שאין בעיה לטוס בכל שלב בהריון (כולל בשליש הראשון) מתוך בורות? הרי למעשה בטיסות טרנס אטלנטיות יש המון קרינה במצטבר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיסות בהריון - תגובה
ד``ר דני וולף09/12/2010רופאים אומרים שמותר לטוס בהיריון מכול שאר הבחינות, חוץ מהקרינה. הקרינה היא כאמור מצטברת, ולא כדאי לטוס טרנסאטלנטי 12 שעות לארה"ב בדיוק כמו שלא כדאי לעשות צילום חזה בהיריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת RF בתדר 5GHZדניאל07/12/2010
שלום,
הראוטרים החדש בטכנולוגיית N מסוגלים לשדר גם בתדר של 5GHZ, לבד או במשולב עם תדר של 2.4GHZ, ראו למשל את Linksys WRT320n.
השאלה שלי, בהנחה ויש לי מודד RF שמסוגל למדוד רק בתדרים שמגיעים עד ל3GHZ ואני מקבל קריאה תקינה, האם אני יכול להניח שהסף בטוח ?
אני מניח שהתדרים של 5GHZ "ישרדו" פחות מרחק מהתדרים של 2.4GHZ ולכן, אם אני מקבל קריאה תקינה (נניח 1 מיקרוואט לסמ"ר) אני יכול להניח שזה תקין גם אם המודד שלי לא מסוגל למדוד את התדרים של 5GHZ.
השאלה האם אני צודק ?
או שעלי להשיג מודד ייעודי לתדרים של 5GHZ כדי להיות בטוח שאני לא נחשף לקרינה מיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינת RF בתדר 5GHZ - תגובה
רם דישון07/12/2010אינך צודק. אם אתה רוצה להיות בטוח- רכוש מכשיר ייעודי שמודד עד תדר 5 גיגהרץ. לחילופין חפש את ההספק המירבי שהוא מסוגל לשדר. על פי זה אוכל להעריך את המרחק הבטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממיקרוגלליל07/12/2010
שלום.
המיקרוגל בביתי משמש אותי כבר למעלה מעשר שנים, הוא עובד טוב, אך מעולם לא בדקתי את כמות הקרינה שהוא פולט.
יש לי ילד קטן ולכן אני מעוניינת לדעת כמה חשוב לבדוק את רמת הקרינה הנפלטת ממנו והאם כדאי להחליפו רק לאור העובדה שהוא ישן יחסית?
אודה לתשובתכם, לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממיקרוגל - תגובה
רם דישון07/12/2010אם לא נפל, לא נחבל והדלת אינה מעוותת- אין צורך להחליפו. בנוסף, כדאי לשמור על מרחק של מטר ממנו כאשר הוא פועל (גם מבוגרים וגם ילדים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצצים שרופיםלילך06/12/2010
שלום. הרתחתי בסיר סגור כמה מוצצים ופטמות של בקבוקים ובטעות שכחתי את זה על הגז והלכתי לישון (עם בני בן השנה ותשעה חודשים).
התעוררתי לאחר שעה וחצי וכל הבית היה מלא עשן ומסריח מריח של פלסטיק שרוף.
כיביתי את הגז ולקחתי את בני לישון במקום אחר, אולם שאפנו את הריח משך כמה רגעים.
למחרת (היום) חזרתי לביתי והבית עדיין מלא ריח חזק של הפלסטיק השרוף. בינתיים אני עם בני בבית ומאוד מודאגת כיצד יש לנהוג.
האם יש חשש לזיהום שעלול לגרום לסרטן?
האם החומר שנפלט רעיל?
האם כדאי גם היום ללון במקום אחר?
אודה לתשובתכם הדחופה כיוון שאני מאוד מודאגת.
תודה, לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצצים שרופים - תגובה
ד``ר דני וולף06/12/2010הריח אינו מזיק הוא עלול להישאר עוד זמן רק. כל זמן שאין עשן זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלה נוספת..
ליל07/12/2010האם יש צורך לכבס שוב בגדים שהיו במגע עם העשן כאשר התפזר בבית?
תודה מראש, לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלה נוספת.. - תגובה
ד``ר דני וולף08/12/2010אין הכרח אם הריח נעים לכם בכיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר קרינהיובל06/12/2010
האם מכשיר הקרינה Cornet ED6 יוצר קרינה אלקטרומגנטית בעצמו? השארתי אותו דלוק בטעות בתיק עגלה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכשיר קרינה - תגובה
רם דישון06/12/2010לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מסלולרי במצב המתנהשי06/12/2010
שלום
הבנתי שמכשיר סלולרי משדר אחת לכמה זמן גם כשהוא דולק במצב המתנה. מבדיקה שערכתי עם מד קרינה התברר לי שכל עוד המכשיר לא מקבל שיחה או הודעה שום קרינה לא נפלטת ממנו.
האם כך הדבר ובאמת אפשר לשאת מכשיר דלוק בכיס כל היום או שפיספסתי משהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מסלולרי במצב המתנה - תגובה
רם דישון06/12/2010שים אותו קרוב לרדיו דולק ואחת לשבע דקות לערך תשמע את האות שהוא משדר (אם הוא פועל בשיטת GSM). באותו זמן תוכל לראות את הקריאה גם במכשיר. זה אורך מספר שניות קצרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר ובו מרכזיה ומכשיריםשירי06/12/2010
שלום,
אני עובדת במשרד שנמצא בקומה ראשונה. בקומה מתחתנו ישנו אולם אשר חלקו מצוי תחת המשרד שלנו וחלקו לא. לאחרונה היו שם שיפוצים רבים וראינו שמכניסים לשם מכשירים ענקיים של בזק וכמו כן גם מזגנים ענקיים. כששאלנו במה מדובר נמסר לנו שהמכשירים של בזק אמורים לשרת את כל אזור המרכז (משמע מרכזייה אולי???) והשמזגנים אמורים לקרר את המכשירים.
מה הסכנה בעניין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חדר ובו מרכזיה ומכשירים - תגובה
רם דישון06/12/2010נוכל לדעת רק על סמך מדידה בפועל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. איפה צריך למדוד?
שירי06/12/2010אצלנו במשרד או ליד הדלת שלהם שאנו עוברים לידה בכל בוקר? האם ניתן למדוד לבד? האם מודדים קרינה אלקטרו מגנטית או משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה. איפה צריך למדוד? - תגובה
רם דישון06/12/2010מודדים הכל (מודד מקצועי יודע מה למדוד) בעיקר ליד השולחנות שלכם! לא מעניין מה קורה ליד הדלת שלהם. בעקרון ניתן למדוד לבד- צריך את המכשירים הנכונים. פני אלי בפרטי לפרטים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. איפה צריך למדוד? - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף06/12/2010לדעתי כדאי מודד מוסמך, שכן איננו יודעים מה נמצא שם ובאיזה תדר למדוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכם. כמה זה אמור לעלות?
שירי07/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה לכם. כמה זה אמור לעלות? - תגובה
רם דישון07/12/2010השאלה מעבר לכללי הפורום. פני בפרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בממ"דעינת05/12/2010
שלום,
יש לי תינוקת כבת 5 חודשים, לפני כחודשיים העברנו אותה לישון בממ"ד אשר נמצא בקומת קרקע בבית פרטי כאשר חלון הממ"ד פונה לגינה ומעל הממ"ד אין עוד קומה.
בממ"ד החלון פתוח במהלך היום וסגור בלילה והדלת תמיד פתוחה.
האם זהו איורור מספק עבור הממ"ד או שהחלון צריך להיות פתוח גם בלילה ?
כמו כן, הבנתי ששטיח בממ"ד אינו מומלץ, מה לגביי וילונות, מצעים מגן ראש למיטה וכדומה ? והאם שאיבת השטיח מספר פעמים בשבוע מפחיתה את הסיכון ?
האם ניתן לחמם את הממ"ד עם רדיאטור או שהחום משפיע על פליטת הרדון ?
היכן מומלץ למקם את מיטת התינוקת בחדר ?
אני די בסטרס מזה, והייתי שמחה לקבל תשובות לשאלות
תודה מראש
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בממ"ד - תגובה
ד``ר דני וולף06/12/2010אם ישנה אפשרות אחרת, לא הייתי מלין תינוקת בממ"ד שנמצא בקומת קרקע. רק אם אין אפשרות אחרת, כדאי להשאיר את החלון פתוח כל הזמן. החימום עם רדיאטור לא משנה כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)