מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גז רדון בממ"דיוסי18/11/2010
שלום,
האם גז רדון שנפלט מקירות הממ"ד פוחת/נעלם במהלך השנים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גז רדון בממ"ד - תגובה
ד``ר דני וולף19/11/2010השאלה לא לגמרי ברורה.
קצב פליטת גז הרדון מהממ"ד לא פוחת עם השנים.
הרדון הוא גז כבד ושוקע, ולכן מספיק לאוורר את החדר, ולשאוב את האבק, לשאוב ולא לטאטא ולפזר, כי הרדון נדבק לחלקיקי האבק ושוקע לרצפה. כלומר, קצב פליטת הרדון מהקירות ומהקרקע לא פוחת עם השנים, אבל אפשר להרחיקו בקלות אם רק הממ"ד יהיה מאוורר כראוי וישאב האבק לעתים קרובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקן בטיחות
ארז18/11/2010תודה רבה, רם.
מעניין אותי לדעת מה התקן המקובל בארה"ב למתח חשמלי מעמודים כאלו.
לגבי אוויר יבש - לא מדוייק כ"כ כי ישנה לחות באיזור ואף פעם לא שמעתי רעש. חבר שלי גר ממש בסמוך וגם הוא לא העיד על שום רעש. לדעתי, התקן בארה"ב הוא חמור הרבה יותר מכל מקום אחר ובטח שמאירופה וישראל.
איזה מכשיר אני יכול לרכוש בארה"ב על מנת לבדוק את עוצמת המיליגאוס?
תודה, ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תקן בטיחות - תגובה
רם דישון18/11/20101. לגבי התקן בארה"ב- ראשית, אינני יודע. שנית, מה שמענין הוא לא התקן של המתח (אינני בטוח שיש בכלל דבר כזה) אלא סף השדה המגנטי המותר לחשיפת אוכלוסיה ברציפות. חפש ברשת.
2. נושא האויר היבש והאם יש או אין רעש אינו רלוונטי. מה שחשוב הוא עוצמת השדה המגנטי בבית.
3. חפש באינטרנט ו/או ב- eBay עם מילות המפתח gauss meter. יש מכשיר נחמד שנקרא Gaussmaster שמתאים (אני משתמש במכשיר כזה). וודא שסף הרגישות שלו נמוך- לפחות 0.5 מיליגאוס (יש מכשיר משולב שמודד גם שדה מגנטי וגם עוצמת קרינה סלולרית. הסף שלו גבוה מדי בשדה מגנטי, כך שלא יביא לנו תועלת. אל תקנה אותו).
4. שורה תחתונה: 60-70 מטר כמו שכתבת נראים לי קרוב מדי, בהתחשב במתח הקו. אם אתה מהסס למדוד ורוצה ללכת על בטוח- חפש בית אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מעמודי חשמל בארה"בארז18/11/2010
שלום רב,
אני מאוד אשמח אם תוכלו לייעץ לי בעניין מסויים. אני מתגורר כרגע בדאלאס שבארה"ב ומעוניין לקנות בית הנמצא מרחק של כ - 60-70 מטר מעמוד חשמל גבוה אפור. עמוד כזה מאוד מוכר מהארץ, רק שההבדל שניתן להבחין די מיידית זה הרעש שלא קיים כאן כפי שקיים בארץ (מעיין 'תסססססס').
אני לא הייתי רוצה לקחת סיכון למשפחתי ולקנות את הבית אם ישנו חשש לקרינה גבוהה, אך אני יודע (ממאמרים שקראתי) כי התקנים בארה"ב מאוד מחמירים וכי כנראה מתח החשמל נמוך בהרבה מעמוד דומה שבארץ.
אשמח לשמוע מניסיונכם הרב אודות מתח החשמל והקרינה הנוצרת ממנו.
תודה, ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מעמודי חשמל בארה"ב - תגובה
רם דישון18/11/2010חסרים נתונים רבים על מנת לענות על השאלה.
שלח לפחות צילום, אולי ניתן יהיה להסיק ממנו משהו.
זה שאינך שומע את הזמזום זה בגלל שהאויר באיזורך יבש מאד, כך שיש פחות פריצות, אבל השדה עדיין קיים.
הטוב ביותר הוא להזמין מודד ולמדוד את השדה המגנטי בבית. את התוצאות שלח אלינו להערכה- אל תסמוך על מה שהמודד יספר לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונות
ארז18/11/2010שלום רם - צירפתי תמונה.
תודה על העזרה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תמונות - תגובה
רם דישון18/11/2010אלו עמודי מתח עליון (מאות קילוולטים).
בהחלט שווה למדוד. וודא שבשום נקודה בבית השדה המגנטי לא עולה על 2 מיליגאוס (בתדר 60 הרץ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואי, בישראל הדברים האלה עוברים רק
עירון19/11/2010וואי, בישראל הדברים האלה עוברים רק בשדות פתוחים,לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגורים בקראווןshmoel18/11/2010
שלום במרחק כ 500 מטרים ו 700 מטרים ממני יש אנטנות סלולאריות יחסית
ואני גר בקראוון אם קירוץ צמנט בונד חוץ בידוד של צמר זכוכית ולאחר מכן בפנים הבית קירות גבס
רציתי לדעת אם יש סכנת קרינה חורגת בתוך הבית או שאני סתם חושש ?
500 m
מידע :
D: 4894
חברה: מירס
מס' האתר: 259
עיר: פרדס חנה
כתובת האתר: מגדל המים פרדס חנה מזרח
רשות מקומית: פרדס חנה
תחום שיפוט: פרדס חנה כרכור
X_ITM: 198436
Y_ITM: 708608
סוג אתר: תורן קרקעי
תאריך היתר הקמה: 18/5/2006
תאריך היתר הפעלה: 20/5/2007
בדיקה תקופתית אחרונה, בתוקף לשנה: 13/4/2010
היתר קרינה: יש היתר
עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: 2
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 1
תאור נקודה בה התקבלה תוצאה מירבית: על הקרקע למרגלות האנטנות.
: 1971
חברה: פלאפון
מס' האתר: 910280
כתובת האתר: אתר חב' המים רחוב הצפירה
X_ITM: 198436
Y_ITM: 708608
סוג אתר: אנטנה משתפלת
תאריך היתר הקמה: 10/9/2009
תאריך היתר הפעלה: 11/11/2009
בדיקה תקופתית אחרונה, בתוקף לשנה: 1/10/2009
עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: קטן מ-2
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: קטן מ- 0.5
תאור נקודה בה התקבלה תוצאה מירבית: בכל אזור האתר
700 -800 m
ID: 1967
חברה: פלאפון
מס' האתר: 910265
כתובת האתר: המושב 5
X_ITM: 199516
Y_ITM: 708995
סוג אתר: מתקן גישה אלחוטי
תאריך היתר הקמה: 10/11/2009
תאריך היתר הפעלה: 13/1/2010
בדיקה תקופתית אחרונה, בתוקף לשנה: 29/11/2009
עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: 41.5
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 9.43
תאור נקודה בה התקבלה תוצאה מירבית: על מרפסת חיצונית. ליד הגבלת גישה ומעקה מערבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מגורים בקראוון - תגובה
רם דישון18/11/2010במרחקים כאלו אין שום סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניות אוויר וכרטיס חוסם קרינהאני רק שאלה18/11/2010
שלום, יש לי מספר שאלות:
1.אוזניות אוויר חוטיות מתיימרות להיות הכי טובות. הבעיה, שצינורית האוויר מתחילה רק מאזור הלב, וכל הקרינה שנעצרת בחלק שבו הצינורית מתחילה יכולה לפגוע בלב. האם לא עדיף כבר לקחת אוזניית בלוטוס-אוויר או בלוטוס רגילה על פניה?
2.נראה שהמחירים של האוזניות מאוד יקרים. האם יש מקום שבו אפשר לרכוש את הבלוטוס-אוויר במחיר נמוך מ 350 ש''ח ?
3. יש דבר שנקרא 'כרטיס חוסם קרינה' שאמורים לשים אותו בכיס כחוצץ בין הברך לבין הנייד. האם זה אפקטיבי? אומרים שמסוכן לשים את הנייד בכיס, אבל איפה עוד אני יכול לשים אותו כשאני נמצא בסידורים? הכיסים של הג'ינס הם המקומות היחידים שרלוונטים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוזניות אוויר וכרטיס חוסם קרינה - תגובה
רם דישון18/11/20101. לא. אוזניות האויר עדיין עדיפות.
2. הפורום אינו נותן המלצות לגבי סוחר זה או אחר.
3. נא שלח קישור לכרטיס זה. על פניו נראה הגיוני, רק יש להקפיד שהכרטיס יהיה בין המכשיר לגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור
אני רק שאלה18/11/20101. אפשר הסבר למה זה עדיין יותר עדיף? אנשים ברשת משוכנעים שיצרני אוזניות האוויר לא עשו כלום בזה שהעבירו את כל הקרינה מהראש לאזור בית החזה, למרות שאני יודע שהמקום הזה עדיף מאשר המוח.
והדירוג היה שהחוטיות-אוויר עדיפות על פני הבלוטוס-אוויר. האין הקרינה שתגיע לקליפר (שאנו שמים באזור בית החזה) בבלוטוס-אוויר תהיה נמוכה מאשר הקרינה שתגיע מהחוט של האוזניה שמגיע לאותו איזור?
3. להלן קישור של אותו כרטיס שאמור לחסום את הקרינה:
אפקטיבי או גימיק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון קישור
אני רק שאלה18/11/2010אם הקישור לעיל לא יעבוד, זה נמצא באתר elf
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך בירור - תגובה
רם דישון18/11/20101. אזור בית החזה רגיש פחות לקרינה מאשר המוח.
2. קשה לקבוע מי עדיף בין אוזניות חוטיות אויר לבין בלותות' אויר. זה תלוי בעוצמת השידור של הנייד, וזו כידוע משתנה. החוטיות קולטות את השידור של הנייד, שכאמור משתנה, בעוד שהבלותות' משדרות קבוע, יכול להיות יותר או פחות מהחוטיות אויר.
3. הכרטיס יעיל, אם לא במאה אחוזים- בוודאי בתשעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקע לפטופשאלה17/11/2010
האם לפטופ מחובר לשקע קורן?עד כמה אם כן?כלומר האם השקע קורן באופן מיוחד ומסוכן כשמחובר אליו לפטופ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שקע לפטופ - תגובה
רם דישון17/11/2010השקע לא קורן. מה שקורן הוא הספק (הקופסא שנמצאת בין השקע ללפטופ). שמור מרחק של 60 ס"מ ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה,ועוד שאלה
שאלה17/11/2010המחשב עצמו קורן יותר כשהוא מחובר לשקע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התשובה,ועוד שאלה - תגובה
רם דישון18/11/2010לא. הוא קורן אותו הדבר בין אם הוא מחובר לשקע או פועל על סוללה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר וולףד"ר יצחק17/11/2010
ד"ר וולף הנכבד שלום רב,
1. האם מומלץ להמנע מהקפאת מזון המיועד לתינוק, בכלים מפלסטיק?
2. האם מומלץ להמנע מהפשרת מזון קפוא המיועד לתינוק, שאוחסן בכלים מפלסטיק?
3. האם ניתן לחמם במיקרוגל מזון המיועד לתינוק, בכלים מפלסטיק?
4. מים מינרלים העומדים להמצא מס' שבועות ברציפות באוטו לא מוצל באמצע אוגוסט- האם עדיף בבקבוק זכוכית על פני פלסטיק?
5. תכשירי הדברה נגד מזיקים - של איזה חברה/ות נחשבים אורגניים בטוחים?
6. מה לגבי תכשירי הדברה המבוססים על קליפות תפוזים?
7. מה לגבי תכשירים הדברה המבוססים על מי ים?
8. אקונומיקה- איזה תחליף 'בריא' ואורגני מומלץ?
9. איזה חברה מומלצת לכלי ניקוי אורגניים קיימת? היכן ניתן למצוא תשובה לכך?
תודה מרובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר וולף - תגובה
ד``ר דני וולף19/11/20101-3 ההקפאה איננה בעייתית כלל. הפשרה במיקרו רק בכלים המיועדים לכך, ואם לא תמיד עדיף בכלי קרמיקה. אם האוכל קפוא בתוך הכלי אפשר להפשיר קצת ולהעביר אחר כך לכלי קרמיקה. יש לשים לב מאוד שבמיקרו האוכל לא מתחמם שווה, ולכן לפעמים קורה שחלק של האוכל מאוד חם, בייחוד באמצע ואנחנו לא מרגישים בכך והתינוק עלול לקבל כוויה.
4 הבקבוק לא משנה. אני לא ממליץ להחזיק מים מינרליים מספר שבועות במכונית שבקיץ מגיעה בקלות ל- 60 מעלות בשמש. וזה בהנחה שהבקבוק סגור הרמטי מהחברה.
שאלות 5-8 ו - 9 אני מעביר לידידי המלומד הד"ר זמיר שליט"א
8 אקונומיקה לא מזיקה לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלק מהשאלות מעביר לד"ר שליט"א
ד``ר דני וולף19/11/2010שאלות 5-8 ו - 9 אני מעביר לידידי המלומד הד"ר זמיר שליט"א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה מכשיר היית ממליץ לי לרכוש כל שאוכל לשמוע מתי הוא בוכהד``ר דני וולף17/11/2010
שלום
הנני מעונינת להעביר את בני התינוק בן חמישה וחצי חודשים לחדר נפרד.
לצורך כך איזה מכשיר היית ממליץ לי לרכוש כל שאוכל לשמוע מתי הוא בוכה "(כמו
אינטרקום") אך יהיה ללא קרינה
תודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינטרקום לתינוק - תגובה
רם דישון17/11/2010ללא קרינה- רק חוטי. אינני בטוח שבכלל קיים. אם לא תמצאי- קני מה שיש בשוק והרחיקי את המכשיר מטר אחד מהתינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ענת17/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גז רדוןאריק16/11/2010
שלום
אני עובד בחנות עם מחסן מאחורה ללא חלון במחסן איך אני יכול לדעת אם יש גז ראדון במחסן ואם יוצא מהמחסן גד ראדון לעבר החנות.
את החנות אני נוהג לאוורר מידיי יום ובמחסן כמעט ולא נמצא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גז רדון - תגובה
ד``ר דני וולף17/11/2010א. מאילו חומרי בנייה המחסן בנוי?
ב. בחנות בוודאי שאין בעיה, וגם במחסן לא נראה לי שיש בעיה, אם לא מדובר בממ"ד אטום וסגור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אריק17/11/2010המחסן הוא חלק מהחנות בנוי מבלוקים ובטון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנהאריק16/11/2010
שלום אני גר מול אנטנה גדולה לדעתי אנטנה שמוצבת על תורן בגובה של 50 מטר
רכשתי מכשיר למדידת קרינה(תמונה מצורפת)
המכשיר מראה על הצהוב הימני והאמצעי כלומר קרינה בין 1-5.8 מיקרווואט
האנטנה נראית ממש מול החלונות של החדרים של הילדים במרחק של 400 מטר
מחזה דיי מפחיד ומלחיץ
יש לציין שבתוך הביית מאחורי הקירות חוסמים את הקרינה לחלוטין והמכשיר מכוון על העוצמה הנמוכה ביותר -ירוק ימני
? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
? ? ?
מה דעתך האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מאנטנה - תגובה
ד``ר דני וולף17/11/2010הן לפי המדידות, הן לפי המרחק לא נראה שיש בעיה מה גם שבבית הקרינה אפסית. לא הבנתי איפוא מדדת 5.8 ? אם זה בחוץ, במרפסת, בחלון? אם בתוך הבית ובדיוק מול החלון, ואתם נמצאים שם יותר מחצי שעה ביום, תמגן את החלון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
אריק17/11/2010תיקון קטן המדידה מראה בין 1 ל 5.8 מיליוואט למטר מרובע
שהן לפי הבנתי 0.3-0.5 מיקרוואט לסמ"ר מה דעתך האם קרינה ברמה כזאת מסוכנת?
ועל איזה מיגונים אתה מציע לעשות ומי עושה אותן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חבל שאתה יורה ללא אבחנה לכל הכיונים
רם דישון17/11/2010קיבלת תשובה מפורטת בדוא"ל פרטי. לגבי קבלני מיגון- חפש ברשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, יש לי שאלהיובל16/11/2010
אם אני הולך למכון רנטגן כדי לעשות צילום רגיל ולידי עושים צילומי CT (בחדר לידי) כמה "חזק" אני חוטף את הקרינה מהחדר\חדרים הסמוכים? אם נגיד אני יושב בתור (הרי בן אדם יכול להיות בתור גם שעות) אז אני נחשף לקרינת צילום הCT של אנשים אחרים במשך שעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום, יש לי שאלה - תגובה
רם דישון16/11/2010קרינת ה-CT ממוקדת ומוגבלת מאד. הזליגה הצידה אפסית, כך שאין שום בעיה. בנוסף, בדרך כלל קירות החדר בו מותקן הסורק כוללים עופרת (שאינך רואה) על מנת לבלוע את מה שבכל זאת זולג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום, יש לי שאלה - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף16/11/2010כפי שאמרתי פעם עם מהנדס כמו שלנו, לא צריך רופא.
כל חדרי הרטנגן, ולא משנה באיזו צורה אטומים לגמרי לכול קרינה, כל הציוד והחדרים נבדקים באופן תדיר ביותר עם המכשור הרגיש והאחראי ביותר, אין שום זליגה אפילו לא מזערית משום חדר רנטגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניטורדנית16/11/2010
שלום רב ,
ברצוני לשאול 3 שאלות
1.יש לי תינוק בן חודש לעריסתו מחובר מוניטור של בייביסנס הדגם הישן של הפלטות אני ישנה ליד העריסה,האם המכשיר מקרין עליו ועלי? איזה מכשיר לא מקרין -מוניטור??
2. בחדר השינה שלנו המיטה ממוקמת ליד שקע ,קו טלפון וחיבור לכבלים האם זה מקרין לנו על הראש?
3. בקומה התחתונה בביתינו יש ראוטר,האם זה משפיע על קומה מעל מבחינת קרינה?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוניטור - תגובה
רם דישון16/11/20101. אם את ישנה ליד העריסה- לשם מה דרוש הבייבי סנס? כן, הוא מקרין, ורצוי להרחיקו מטר מהתינוק (אל תכנסי ללחץ- לא נגרם שום נזק!).
2. לא.
3. לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוניטור - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף16/11/2010ביבי סנס צריך גם אם ישנים ליד התינוק כי, חלילה, חלילה, לצערנו זה הולך בשניות עד שמתעוררים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפון נייד לא בשיחהרוני16/11/2010
שלוםל אחרונה התחלתי להשתמש בטלפון נייד. עד היום סירבתי. ואני בלילה מרחיקה אותו מחדרי השינה במרחק גדול. אתמול בלילה שכחתי להרחיק אותו והוא נשאר בתיק העבודה שלי בכניסה לבית שהיא צמודה לחדר השינה של הילדות כך שיצא שהבת שלי היתה קרובה לטלפון הנייד כל הלילה כאשר קיר (לא נראה לי מבטון) מפריד ביניהן. נראה לי מרחק של 40-50 ס"מ מהראש שלה לנייד. האם זה מסוכן, האם נגרם נזק?
האם המרחק בטוח? והאם הקיר חוסם את הקרינה?
הטלפון הנייד הוא מדור שני של הפלאפונים.
אודה לך על תשובה מפורטת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טלפון נייד לא בשיחה - תגובה
רם דישון16/11/2010לא נגרם שום נזק, הקיר מנחית את הקרינה, המרחק הזה מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק ישן סמוך לאנטנה סלולריתד"ר יצחק15/11/2010
האם מומלץ שתינוק בן יומו ישן בחדר המרוחק 250 מטר מאנטנה סלולרית רבת עוצמה שמתנוססת מעל מלון כפר המכביה?
תינוק ישן סמוך לאנטנה סלולרית - תגובה
רם דישון15/11/2010אין בעיה במרחק כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרוגל עם זליגת קרינה נמוכהד"ר יצחק15/11/2010
ידוע שמיקרוגל שדלדותיו תקינות הוא בטוח לשימוש. מטופלת מעוניינת לרכוש מיקרוגל עם זליגת קרינה נמוכה במיוחד. איזה דגם/חברה מומלצים? איזה פרמטר מנתוני היצרן יש לבחון ? היכן היא יכולה לברר זאת?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיקרוגל עם זליגת קרינה נמוכה - תגובה
רם דישון15/11/2010מעשית בלתי אפשרי. אף יצרן לא יציין את מידת הזליגה של המוצר שלו. אם היא רוצה להיות בטוחה- שתקנה מה שיש בשוק ותמדוד. יש לזכור שהזליגה תלויה משמעותית בכמות וסוג המזון המחומם, ובמיקומו בחלל המיקרוגל. לכן מעשית בלתי אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדפסת ופקס במשרדקרן15/11/2010
שלום,
מאיזה מרחק זה בטוח לשבת ליד מדפסת ופקס משרדיים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדפסת ופקס במשרד - תגובה
רם דישון15/11/2010חצי מטר יספיק.
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)