מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מודם סלולארי בחיבור ל-USB במחשבשי24/01/2010
שלום.
אני מעוניין לרכוש מודם סלולרי לצורכי גלישה ביתית.
המודם, מדגם Novatel Ovation MC950D, מאפשר גלישה ללא ספק תשתית או ספק שירות - וחוסך כ-100 ש"ח בחודש בגלישה.
השאלה, האם ואיך בטוח להשתמש בו?
לרכוש כבל מאריך USB יעזור?
תודה,
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודם סלולרי
ד"ר זמיר שליט"א24/01/2010תשתדל לשמור מרחק מהמודם, לאחר כ- 60 ס"מ אין לך סיכון.
אתה לא צריך כבל מאריך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש כאן אי הבנה.
רם דישון24/01/2010לגלישה ביתית אתה משתמש במודם סלולרי? כמה מחייבת אותך החברה הסלולרית עבור הגלישה? בדוק את התחשיב שנית. נראה לי שבסופו של יום תשלם יותר.
מבחינת בטיחות, הוא בדיוק כמו טלפון סלולרי. אם אתה גולש כבד, אתה צפוי להיות חשוף לקרינה בעוצמה לא גבוהה, אבל במשך כל זמן הגלישה. אני הייתי מחפש פתרון אחר, גם בגלל הסיבה הכלכלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממיקרוגלב23/01/2010
שלום,
הפעלתי לראשונה מיקרוגל חדש ולמשך 10 שניות הייתי ממש קרוב אליו בערך 15 ס"מ בגלל שלא שמתי לב למרחק
האם אני צריך לחשוש מפגיעה מקרינה אלקטרומגנטית לגבי פוריות?
אודה על תשובה בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 10 דקות זניח לא בעייתי בכלל
ד``ר דני וולף24/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מצטער אם זאת שאלה סתמיתשימי23/01/2010
אני קורא אצלכם בפורום ונחשפתי לסכנה שבקרינה מהפלאפונים והתחלתי לדבר בפלאפון רק מדיבורית.
קרה מקרה שנסעתי באוטו ישבנו שלושה מאחורה(אחד באמצע ושניים בצדדים) כשכל אחד צמוד לשני(הכתפיים נוגעות אחת בשניה ואפילו הכתף של זה שישב ליידי עברה את הכתף שלי מרוב שלא היה מקום ), כלומר מאוד צמודים.אני ישבתי מצד שמאל. זה שישב באמצע(וממש לידי) דיבר כל הנסיעה בפלאפון.
הנסיעה לקחה כשעה.
האם מהנסיעה הזאת נגרם לי נזק כלשהו נמוך ככול שיהיה למוח או כיוצא בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק להוסיף שהוא דיבר באוזן הצמודה אל
שימי23/01/2010רק להוסיף שהוא דיבר באוזן הצמודה אלי.
המרחק ביני לבין הפלאפון שלו היה ממש קטן.ן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא. המרחק היה מספיק
ד``ר דני וולף24/01/2010ב. שעת קרינה בחיים, ועוד ברמות כאלו לא מזיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מעכבר אלחוטי ומקלדת אלחוטיתתמי23/01/2010
שלום,
אני רוצה להוסיף עכבר ומקלדת למחשב נייד כדי להפחית קרינה. האם עכבר אלחוטי ומקלדת אלחוטית בעצמם מקרינים? האם הם מסוכנים (כשאעבוד עימם על המחשב הנייד)?
תודה רבה!
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכבר ומקלדת אלחוטית אין בעיה
ד``ר דני וולף24/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממ"ד בתטך מחסן בקומת קרקע - המשךיוליה23/01/2010
בהמשך לתשובתך - בבקשה המלצה מי הגוף שיכול לעשות בדיקת רדון באופן מקצועי ואיפה למצוא רשימה?
האם קיים תקן לרמת רדון?
האם הימצאות שם במשך חודש עד הטיפול בנושא תהיה בעיתית לאמא מניקה (לתינוקת)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הימצאות במשך חודש לאם מניקה עלול
ד``ר דני וולף24/01/2010להיות בעייתי. בקשר המדידות, צריך מדידה מקצועיתף לאחר שהחדר יהיה סגור במשך מספיק זמן, תתקשרי עם הד"ר זמיר לייעוץ נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדיו ממכשיר סלולרימירב21/01/2010
שלום.
קיים טלפון סלולרי בשוק אשר ניתן להאזין באמצעותו לשידורי הרדיו, אלא מה, הדרך היחידה להאזין לרדיו היא ע"י חיבור האוזניות (דיבורית אישית), שכן הן משמשות כאנטנה לקליטת שידורי הרדיו.
מה דעתכם?
האם זה מסוכן? האם יש קשר לקרינה סלולרית או שמכיוון ובסופו של דבר מדובר ברדיו זה מצב יותר סביר...
תודה.
תבורכו על הפורום החשוב.
בריאות לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזניות למכשיר סלולרי בתור רדיו
ד``ר דני וולף22/01/2010הפלאפון משדר אותות די חזקים מידי כל כדקה, או כל חצי דקה. אותות אילו מועברים מהאוזנייה לאוזן, אמנם בעוצמה הרבה יותר קטנה, אבל גם זה מיותר.
אני הייתי שומע רדיו בדרך אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בממ"ד בקומת קרקע?יוליה21/01/2010
בהמשך לשאלתי הקודמת: מדובר בקומת קרקע - בה נמצא מחסן גדול ובתוכו ממ"ד עם חלון שנפתח לכיוון מחסן ודלת שנפתחת לכיוון מחסן.
אני אתחיל לעבוד בעוד חודש (כרגע בחופשת לידה), החברה עברה לשם לפני חודש, כרגע עובדת שם מחליפה שלי.
אני כרגע מניקה תינוקת , בבקשה הנחיות האם המצב בעיתי ומה לעשות.
אני יודעת שהמיבנה בנוי כחצי שנה, יתכן יותר, אני יכולה לברר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממ"ד לא מאוורר בקומת קרקע
ד``ר דני וולף22/01/2010צריך לבדוק רדון, או עדיף לאוורר את הממ"ד עם ונטה או אמצעי אחר. אחרת לא כדאי לשהות שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מראוטרקתרין רצוני21/01/2010
יש לי 3 מחשבים בבית ב2 קומות, ומגבר של פלאפון ( כדי לשמוע יותר טוב שיחות נייד בבית) עם מערכת על חוטית.האם יכול להיות שיש קרינה לא בריאה לאדם? כי המורה שלי למחשבים שבאה להדריך אותי , התלוננה על כאבי ראש עזים שלא עברו במשך היום ( למרות שנשארה רק שעה). היא סיפרה שזה קורה לה תמיד באזור שיש בו ראוטר אלחוטי. האם יש קרינה וכדאי להביא איש מקצוע מתאים שיבדוק ( אם כן האם אתה מכיר אדם אמין שכזה?). אולי אפשר לבטל את האלחוטיות?
תודה על תשובתך כי אני נשארתי קצת מבולבלת מכל העניין. בעלי טוען שזה לא רציני ושהמיקרוגל יותר מסוכן מזה.
בתודה מראש,
קתרין רצוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראוטר קרינה זניחה
ד``ר דני וולף21/01/2010אני לא מאמין שכאבי הראש הם בגלל ראוטר. אפשר לבטל את האלחוטי, אפשר גם לקנות ראוטר קוי בלבד בשליש מחיר.
מגבר פלאפון - עלול להקרין, הייתי מוותר עליו, ואם אין קליטה טובה בבית, עושה עקוב אחרי לטלפון קוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נא צרי אתי קשר
רם דישון21/01/2010במייל או בטלפון על פי הנתונים בראש הדף. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאי חברת חשמל בצמוד לגן ילדיםטלי20/01/2010
שלום, לפני כחודשיים הבחנתי שגובל לחצר גן ילדים (גילאי 2-3) של בני מבנה גדול (6 מטר ובגובה של 5 מטר) שהתגלה כחדר שנאים של חברת חשמל(הקיר של חדר השנאים ממש מהווה גדר לחצר גן הילדים, הילדים ממש יכולים לגעת בקיר) .
בוצעה בדיקה לקרינה על ידי חברה חיצונית ונימצאו התוצאות הבאות:מצורף קובץ
0.5 מטר מהקיר בגובה 1 מטר מהקרקע 24mg, 10mg, 10mG
1 מטר מהקיר בגובה 1 מטר מהקרקע 6.1mG
2 מטר מהקיר בגובה 1 מטר מהקרקע 2MG, 2.4mG, 2.2mG
3 מטר מהקיר גובה1 מטר מהקרקע 1.3mG
4 מטר 1mG
בתוך הגן נמדדו הערכים הבאים: 0.9mG,0.8 mG, 1 mG
אם חוסמים את הנקודה של ה 24mG מטר על מטר מחדר השנאים. האם זה מספיק?
במרחק 0.5 מטר מהקיר ממוקמת מגלשה - האם המרחק מספיק?
הילדים שוהים בחצר כשעה וחצי - שעתיים ביום ובגן כ 9 שעות.
האם השהייה בחצר ובגן מסוכנת ?
הילדים אף ישנים בגן, האם יש רגישות מיוחדת חשיפה לקרינה בזמן שינה?
האם יש משהו שניתן לעשות?
תודה רבה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנאי בצמוד לגן ילדים
ד"ר זמיר שליט"א20/01/2010ניתן לבלום שהיית ילדים באזור ה-"חם" על ידי הצבת עציצים גדולים \ אדניות עם צמחים,. או גדר פנימית עד מרחק 1 מטר, כך שהילדים לא יוכלו להתקרב לאזור זה. .
את המגלשה צריך להזיז משם לאזור "קר".
ראיתי בחולון (בגן ילדים בשכונה נאות רחל) שחברת החשמל עשתה גדר פנימית עד לאזור של 2 מיליגאוס.
היות והשנאים הם של חברת החשמל, ניתן לדרוש מהם גדר כזאת גם כאן (לפנות לד"ר בן ציון כהן, בחברת החשמל חיפה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד פועליואל20/01/2010
כיצד פועל ה"מכשיר" בכניסה לחנויות דיסקים ואחרות? הכוונה היא למה שאמור לבדוק אם לא "סחבת" משהו מהחנות ולצפצף בעת הצורך. האם זה מסוכן קרינתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהתחשב במשך הזמן הקצרצר
רם דישון20/01/2010בו אתה נמצא בתוך המכשיר, אין בו שום סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CTאפרת20/01/2010
גיליתי שבדיקה שעשיתי בצבא לאר כאביםברגלים (שבעקבותיה התגלו שברי הליכה) היתה למעשה בדיקת CT (כך אני מניחה היות והוזרק חומר רדיואקטיבי).
הבדיקה היתה לפני כ16 שנה. האם ייתכן שהסיכונים הנעוצים בבדיקה מסוג זה עדיין יכולים לחול עלי ושהשלכות הבדיקה עוד ייגיעו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה לא הייתה CT
ד``ר דני וולף20/01/2010הבדיקה לגילוי שברי הליכה היא מיפוי עצמות, ואז מזריקים חומר רדיואקטיבי.
הקרינה היא כמו 10 צילומי חזה בערך והיא לא בעייתית.
שפשוף קל ונעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קירבה למחשב ולמסךיצחק20/01/2010
אני עובד במפעל הייטק. יש אצלינו במפעל מסדרון שבו ממוקמים כל המכונות שעוסקות בייצור.
אני לרוב לא עובד שמה אבל קרה שנכנסתי לשמה ועבדתי שמה כ25 דקות.
פתאום בגמר העבודה הסתכלתי לצד ימין שלי וראיתי מחשב תלוי ממש בגובה הראש שלי!!
הסתכלתי ישר וראיתי את המסך שלו גם תלוי בגובה הראש שלי.
שניהם היו במרחק של כ5 סנטימטר ממני.
האם נגרם לי נזק כלשהו למוח (אפילו הקטן ביותר)? האם עכשיו אני חושב קצת אבל ממש קצת אך פחות טוב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה?
יצחק20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה?
יצחק20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא רק קרינה של שעות במשך שנים
ד``ר דני וולף20/01/2010גורמת נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בממ"דיוליה19/01/2010
שלום, ותודה על עבודת הקודש שלכם במסגרת הפורום ובכלל.
שאלתי: משרד שלי ממוקם בתוך ממ"ד עם חלון שנפתח לתוך מחסן גדול שבו אין חלונות, ודלת כניסה למחסן ממוקמת בקצה נגדי של מחסן (כלומר אין חלון לאויר צח שיוצא מממ"ד). יש מיזוג למשרד. מדובר במחסן שנבנה לפני מספר שנים.
אני מבינה שיש בעיה עם פליטת גז רדיואקטיבי מקירות.
איך אפשר לבדוק האם מתאים להמצאות אדם ביום יום ואילו אמצעים יש להוסיף כדי שיהיה שמיש?
ושאלה נוספת: האם יש קרינה מטלפון אלחוטי ביתי והאם היא פחותה או שווה לקרינה מטלפון נייד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הממד בקומת קרקע או מרתף
ד``ר דני וולף20/01/2010אם הממ"ד לא בקומת קרקע או מרתף, אין בעיה של רדון, והאיוורור לא כל כך יעזור. אם הממ"ד חדש אני מקווה שאין מקירותיו קרינה חזקה.
קרינת טלפון אלחוטי בבית, טלפון DECT היא כמו פלאפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ממ"ד חוסם קרינה ?טלי18/01/2010
האם קיר של ממ"ד חוסם קרינה של מקרר הנמצא מעברו השני ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדה מגנטי לא נחסם
ד``ר דני וולף19/01/2010הוא מופחת במקצת, אולם אני מניח שמרחק של 60 ס"מ עד מטר יספיק, ולא צריך להתנחל דווקא קרוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרוגל והריוןמירי18/01/2010
שלום אני בהריון .לפני כמה ימים עמדתי ליד המיקרוגל בעת שבעלי פתח את דלת המיקרוגל באמצע החימום .האם יש סכנה כלשהי לעובר ?האם נפלטת קרינה כאשר פותחים את דלת המיקרוגל תוך שהוא עובד.
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרוגל והריון
ד"ר זמיר שליט"א18/01/2010בחשיפה הקצרה שאת מתארת, אין סיכון.
התנור אמור להפסיק לפעול עם פתיחת הדלת.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)